Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 19:44   #601
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

ja znalazlam na All ten chodzik za 130 zl i kupilam, chybna jutro przyjdzie.
Wydaje mi sie, ze bedzie szal bo Borys jezdzic czym sie da, wszytskim co ma koleczka dzisiaj w pizzeri jezdzil sobie wozkiem ;_) no ale z drugiej strony, przedmioty codziennego uzytku zawsze sa bardziej fascynujace niz zabawki, wiec sie okaze
a wracajac do Twojego pytania, ja juz dawno zauwazylam, ze lepiej jedna porzadna zabawke mu kupic niz kilka dupereli.
ja nie wiem, czy mówiłam, ale Dawidowi wylicytowałam pchacza szczeniaczkowego za 135 już z wysyłką.
Dawid zadowolony i zapierdziela po całym mieszkaniu

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:47   #602
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja nie wiem, czy mówiłam, ale Dawidowi wylicytowałam pchacza szczeniaczkowego za 135 już z wysyłką.
Dawid zadowolony i zapierdziela po całym mieszkaniu
ja mam nadzieje, ze u nasb edzie tak samo. Bo Borys juz nawet krzesla probuje przesyuwac, pcha je z calych sil i czeka az sie przesunie zeby mogl isc.
Stary 2013-10-29, 19:59   #603
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
jak Ona to deliaktnie robi. Moja jak raczkuje, to ją chyba na parterze słysza tak uderza łapkami w podłogę A dodam, że mieszkamy na trzecim piętrze
u nas to samo

Ok, dzieć śpi, coś se porobie i zmykam spać bo jak znów mam wstać o 4 rano to danke szyn
Stary 2013-10-29, 20:00   #604
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
CO KUPUJECIE DZIECIOM NA MIKOLAJKI POD CHOINKE I NA ROCZEK??
moze co zgapie
Mikołajek nie obchodzimy, pod choinkę to https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...dukt=74&next=1 , a na roczek to: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=319
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:01   #605
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nie pokazałam jeszcze jak Daria raczkuje
Sorki za bałagan - Daria zrobiła demolkę
No i strasznie dziwny mój głos jest jakby nie mój
A Daria warczy jak piesek

http://www.youtube.com/watch?v=aSDuI...ature=youtu.be
Jaka jest ostrożna Moja to jak pies leci i nie patrzy gdzie a potem siniaki.
Bardzo ładny masz głos

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tam gdzie ona ma te pióra?
to według mnie lepszy nadgarstek.

Ja chcę zrobić coś z hanią albo nad biustem (tzn tym co powinno tam być, albo gdzieś przy sercu)
Też właśnie myślałam by coś z Blanką ale nei wiem co hmm

Cytat:
donoszę iż Haniek też ma taką grzywę jak Amelka :P
Blaneks też ma takiego grzywa

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dasz znać, co Ci powiedziała? Bo my też od jakichś 3 tyg. mamy z tym problem - nie odparzenie, tylko się czerwona skóra co jakiś czas robi, a tak to cały czas takie kropki, jakby normalnie syfy
No dokładnie syfy takie , dam znać

Cytat:
CO MÓJ SYN ZROBIŁ
Jak wiecie, moja mama ma sklep medyczny, no i jak idziemy z Dadolem na spacer, to czesto ją odwiedzamy no i dziś po obchodzie (szmatex, poczta, natura, intermarche) zaszliśmy do niej. Dadol zjadł deserek i zaczął jej "porządki" na półkach czynić. Później za odkurzać i się darł bo nie chodził, ale nie o tym. Zadzwonił TZ. Poszłam na zaplecze z nim gadać, no i Młody cichaczem za mną. Moja mama zostawiła wiadro z wodą bo myła podłogi.
No. To umyła jeszcze raz całe zaplecze

Wydupcył całe wiadro, zalał zaplecze, poszło pod kartony, nie mówiąc o tym, że z jego "kierpcy" rzeka leciała jak go podniosłam. W efekcie wracał do domu jak foka - nogi owinięte kocem szczęście że było ze 20 stopni na dworze.
No chciał pomóc babci chłopak

Cytat:
Dziekuje Wam za odpowiedzi na temat prowadzania za raczki / sadzania

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Na ten "argument" tez chyba nie ma mocnych
brawa za 9 miesiecy [COLOR="Silver"]
.
dziękuję
No niestety nie ma mocnych
Cytat:
Lenova, o to to. Ja też na każde moje słowo o tym, żeby nie prowadzać/stawiać słyszę, że przecież nie jest tak non stop i jak chwilę się ją tak zajmie, to się nic nie stanie. Tylko szkoda, że tych chwilek się tyle zbiera i dziecko się w końcu uczy i przyzwyczaja
no dokładnie
Ja się cieszę że my zbyt często dziadków w domu nie mamy.

no w końcu śpi ! alleluja ! Już myślałam że mnie coś trafi. To jakaś zmowa niemowlaków że dziś dzień jęczenia.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:06   #606
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy są tu Maluchy, które nie piją wody, soczków, herbatek?
Moja Hania w ogóle nie chce pić:/ a jak wypije 30ml wody to jest sukces. najgorsze jest to, że się strasznie krztusi przy tym
mój nie pije w ogóle ani soczków ani wody, jak mu kiedyś dałam kompotu ze śliwek i jabłek to się i to tak strasznie :/
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
hmmm mamy pierwszego adoratora??

mejbi

nawijko pewnie, że wbić się nie możesz, kto to widział, żeby na łajzażu gościć tylko 2-3 razy w ciągu dnia

Kubuś zasnął, uffff
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:07   #607
Debrah
Zakorzenienie

Moja tez spi juz, zasypia nadal w swojej starej godzinie, czyli 19.30. (dawniej 20.30)
Ostatnio lepiej spi, przy uu zasypia ale nie trzeba wczesniej nosic i bujac, nie jest taka pobudzona jak wczesniej ze od razu siadala, kopala nogami itp. Kapiemy o 19, pobawi sie w wodzie, mleczko i spanie.
Ufff. Bo jak kilka dni bylo tak ze szalala i zasypiala o 22, to bylam ledwo zywa.

Oho ! pobudeczka!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:16   #608
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
a jak kłaczory na takim tatoo się zachowują
normalnie, tyle,że już dawno nie hodowałam

nie wiem co sie stało ale Leoś dostał okropnej histerii nie mogliśmy go uspokoić, nie chciał nic jeść, dałam mu czopek, usnał mi bidulek na rękach wyczerpany
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:27   #609
s i l v e r
Zakorzenienie

Lenova, , buziaczki dla Blanki za te 9 miesięcy

Cytat:
donoszę iż Haniek też ma taką grzywę jak Amelka :P
Ale super grzywa
Pięknie wyglądacie!

Cytat:
jak Ona to deliaktnie robi. Moja jak raczkuje, to ją chyba na parterze słysza tak uderza łapkami w podłogę A dodam, że mieszkamy na trzecim piętrze

Daria dopiero się uczy to pewnie dlatego taka ostrożna jest. No chyba że będzie taka spokojna zawsze (OBY)

Cytat:
CO MÓJ SYN ZROBIŁ
Jak wiecie, moja mama ma sklep medyczny, no i jak idziemy z Dadolem na spacer, to czesto ją odwiedzamy no i dziś po obchodzie (szmatex, poczta, natura, intermarche) zaszliśmy do niej. Dadol zjadł deserek i zaczął jej "porządki" na półkach czynić. Później za odkurzać i się darł bo nie chodził, ale nie o tym. Zadzwonił TZ. Poszłam na zaplecze z nim gadać, no i Młody cichaczem za mną. Moja mama zostawiła wiadro z wodą bo myła podłogi.

Wydupcył całe wiadro, zalał zaplecze, poszło pod kartony, nie mówiąc o tym, że z jego "kierpcy" rzeka leciała jak go podniosłam. W efekcie wracał do domu jak foka - nogi owinięte kocem szczęście że było ze 20 stopni na dworze.
Ojacieniemoge
to odstawił SHOW
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie wiem co sie stało ale Leoś dostał okropnej histerii nie mogliśmy go uspokoić, nie chciał nic jeść, dałam mu czopek, usnał mi bidulek na rękach wyczerpany
może zęby?
Stary 2013-10-29, 20:33   #610
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko pewnie, że wbić się nie możesz, kto to widział, żeby na łajzażu gościć tylko 2-3 razy w ciągu dnia

Za to hałs błyszczy

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Wasze dzieci juz spia, a moj w najlepsze: "laalalaaala"

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:34   #611
iffonka7
Zadomowienie

Jejku jak ja bym chciała żeby mój mały tak jak wasze przeszedł lekko zmiane czasu bo u nas ciąg dalszy problemów usnął o 17 i właśnie wstał, aktualnie szaleje w najlepsze.
Stary 2013-10-29, 20:35   #612
LadyWhisper
Zakorzenienie

ale mi się spać chce

masakra! a bąbel śpi, nie wiem, czy mi się opłaca kłaść bo pewnie zaraz wstanie na uu :P

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

czarna jak bieganie??? ja tydzień pauzuję bo mnie ścięła @ ale od jutra mam zamiar cisnąć na nowo

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:38   #613
elllmi
Zakorzenienie

ma któraś z Was pomysł na jakąś zabawkę/książeczkę, która wydawałaby odgłosy zwierząt, tylko takich wiejskich raczej bo już mam dość muczenia i miauczenia
Black kiedyś pisała, że w biedronie były takie książeczki z przyciskami, ale to dżungla była, więc Filipa nie rusza; do niego trzeba po wiejsku

Cytat:
jak ostrożnie jeszcze rączki stawia

Cytat:
jak Ona to deliaktnie robi. Moja jak raczkuje, to ją chyba na parterze słysza tak uderza łapkami w podłogę
u nas identycznie a jeszcze jak się bardzo spieszy, to piszczy "kej kej kej kej"

Cytat:
kierpcy nie, ale ma te skarpety z podeszwą i kupione na Parkowej Górze chwilę przed zdjęciem, bo zimno tam było w niedzielę
a to się po Krynicy włóczyliście
i brawa dla młodego za występ w sklepie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:03   #614
laurka23
Zakorzenienie

Wreszcie nadrobiłam.

Cytat:
bąbel śpi
Cudnie, mój wczoraj dał się odłożyć do łóżeczka. Przekręcił się na brzuszek w poprzek łóżeczka, podkulił nóżki i słodko spał. Cudny widok

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mlody dzis jak sie przyssal do UU (znaczy sie u mnie to raczej do uu) to ostro ciagnal przez 6 minut!!!! szokęs taki ze szok! ostatnio tak dlugo ciagnal za noworodka....
jak skonczyl to moj u wygladal jakby ktos mi na plecy naplul
Padłam

Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
Wow Ktoś mnie pamięta? Jak mi się miło zrobiło
Jesteście tak szybkie w pisaniu wątków, że nigdy nie mogłam nadążyć, do tego w czasie ciąży mieliśmy remont w domu i pełno roboty, poza tym przy laptopie było mi niewygodnie siedzieć, a monitora przy komputerze stacjonarnym nie widziałam bo mi wzrok poleciał. Żeby coś poczytać musiałam powiększać stronę do 200% hahahha. Czasem Was czytałam, ale potem co zajrzałam to był kolejny wątek otwierany i tak ten czas minął
Co u mnie... hmm urodziłam Poród miałam bardzo ciężki, ale ostatecznie Mała jest zdrowiutka. Urodziłam siłami natury córkę (Paulinę) 27.01. także tego samego dnia co bokeh - Hanię I tak już rośniemy 9 miesięcy
To tak w super skrócie
Hej, zostań z nami dłużej

Cytat:
22 listopada mamy dopiero wizytę

u nas identyko z t. ,do tego stopnia poszła po bandzie raz, że przyjechaliśmy, mówimy, że nie sadzamy itd za 5 min Kubuś leży na puzzlach, bawi się, jest super, teściowa przychodzi i bach go posadziła, wkurzyłam się,mówię, że go nie sadzamy, że on lubi być na brzuchu,że lekarze mówią, że najlepiej dla dziecka na brzuchu, że się sadzać nie powinno, na to teść "pewnie dzieci im powiedziały, że tak trzeba"
Za to dziadkowie wiedzą najlepiej, co tam lekarze. Masakra.

Cytat:
wszyscy najmadrzejsi, u nas to samo
wczoraj tesciowa uparla sie, ze da Borysowi obiadek o 17, gdzie on byl juz po dwoch, ale jej odpowiedz byla "a niech zje i trzeci" a on wtedy byl w porze na mleko.
No i sie zdziwila, bo dostala od Borysa po lapach wpadl w histerie po czym rzucil sie na mleko ktore mu podalam. Jej mina byla bezcenna
Tej twojej teściowej już dawno bym powiedziała gdzie jej miejsce. Niedopuszczalne jest takie coś, że robi coś wbrew rodzicowi. Nie zniosła bym, a ja jestem choleryk więc by się iskry sypały.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Śpi prawie godzinę , to jeden z tych dni kiedy drzemka dłuższa A wstawała 4 razy leżąc przy uu, zanim ciałko zmiękło i padła. Pewnie wstanie z dobrym humorem.
Sprzątnęłam z grubsza (znaczy 1 pokoj), umyłam głowę, zjadłam śniadanie, kawę wypiłam, jajko już się gotuje bo będziemy jeść żołtko, próbować, chlebek przygotowany.

Wczoraj znowu był regres z jedzeniem, zawsze jak się ucieszę to na następny dzień dupa.

Dziewczyny kp czy otoczenie daje Wam znać, że "czas kończyć"?
U nas też raz lepiej raz gorzej. Wczoraj szpnaku nie chciał za bardzo z mięsem jeszcze gorzej. Za to dziś zjadł kawałek dorsza z ziemniakiem i marchewką. Ale nie z łyżeczki i nie wodnista paciaja. Rozgniecione i wkladane do ust przeze mnie. Może tak spróbuj?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wstała, od razu inne dziecko
Cudowna

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
coraz bardziej Amelka do Ciebie podobna
a grzywka jej w oczka leci jak u Julki
śliczna!

a tu Julas
Następna

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Moja dziewczyna kończy dziś 9 miesięcy ! jest już taka dorosła chlip chlip
100 latek!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Laski, mam pytanie.. nie wiem co robić, teraz jestem na macierzynskim ale od stycznia wiadomo... no i koniec pracy... i nie będę ubezpieczona, studiuje dziennie to i nie moge do bidy sie zarejestrować i nie bede ubezpieczona, co robic jak zyc zeby byc ubezpieczonym?
Mąż cię może dopisać do swojego ubezpieczenia, tak jak dziecko.

Noc mieliśmy fatalną, po 8 pobudce przestałam liczyć, i jeszcze wstał po 5. Zaniosłam go mężowi, zajął się nim póki do pracy nie musiał się szykować. Masakra, strasznie zmęczona byłam. A i jeszcze bardzo marudny był, nie wiem czy ząbki czy co. Tylko rączki i rączki. Po 19 zasnął. Oby pospał do 7 chociaż.

Misio pozdrawia ze spaceru Na drugim zdjęciu nawet widać jego dwie górne dwójki mój mały wampirek. Idę spać, nie wiadomo jaka noc nas czeka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0488.jpg (67,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0490.jpg (135,4 KB, 25 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:05   #615
insolito
Zadomowienie

Przeczytałam na szybko co u Was
U nas nie ciekawie, tzn. dzień jak cie mogę, ale noc była koszmarna Pietrek prawie wcale nie spał tylko płakał i zawodził Katar mu strasznie przeszkadzał co się ułożył i chciał zasnąć to się zapominała, że oddychać ma buzią i wpadał w histerię. Straszne to było, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej Do tego teraz mnie bierze, mam 38,2 st Dopijam herbatę i lecę spać

Cytat:

ale mam dość tego stawania. żadna zabawka nie istnieje. tylko stanie, gdyby jeszcze umiała się przewracać to nie. leci jak kłoda. uczę Ją spadanie na pupę, ale coś nie idzie:/
Nauczy się spokojnie, wiem, że to męczące, też to przechodziliśmy , trzeba było stać przy nim non stop Mieliśmy ze 2 tyg. oddechu, a teraz znów się zaczyna bo młody wpina się na kanapy

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Sa! Przebily sie jednoczesnie gorne jedynki; mam nadzieje, ze to one byly winowajca ostatnich makabrycznych nocy...

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
rany julek alesmy pzezyli histeria wracajac z parku Normalnie mam dosc

Cytat:
Moja Hania w ogóle nie chce pić:/ a jak wypije 30ml wody to jest sukces. najgorsze jest to, że się strasznie krztusi przy tym
Piotr nic nie pije poza UU

Cytat:

Cudnie Ale mama poczekaj, jak się Darunia rozkręci to raczkować będzie 10 razy szybciej

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
normalnie, tyle,że już dawno nie hodowałam

Oj biedny, buziaki dla niego

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:07   #616
blogerka
Wtajemniczenie

insolito - ale moja mama dokladnie to samo, dobrze wie ze staram sie Borysowi cukru nie dawac - ale uslyszalam "u nas i tak juz dawno jadl"
poza tym pozostaje druga kwestia, zawsze i mam i t moga robci co ccha tylko widzac moje nerwy moga mi o tym nie mowic.
Stary 2013-10-29, 21:10   #617
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Mąż cię może dopisać do swojego ubezpieczenia, tak jak dziecko.
ale tzt jest moim narzeczuńciem na razie ;P cholera, chyba sie ohajtam dla tego ubezpieczenia:hah aha:

a ja prasuje, ale konca nie widac!;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:10   #618
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh pw

Laurko widzę, że nocka jak u nas

młody śpi ponad 2 godz już

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:21   #619
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dorka ale ona UU. Moja Agu taka była, prawie nic do roku. Potem też bez szału, a teraz już ok, wszystko wypije.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hejo Spiesze donieść że tort zrobiony ale mi pod koniec masa się zaczynała rozpuszczać i trochę z.je.bałam sprawę :/
Prezent nie doszedł. Reszta później bo czekam na męża. FOTA PÓŹNIEJ.
no to miłe bunga bunga musisz zamiast prezentu

Cytat:

Ona tylko cycusia swojego chyba jej odetne sobie dwa powiesze na c na szyji i bedzie miec caly czas

CO KUPUJECIE DZIECIOM NA MIKOLAJKI POD CHOINKE I NA ROCZEK??
moze co zgapie

Zaznaczam, że nie wiem co na jaką okazję szukam od nas i od mojej mamy i wpadło mi w oko:

http://www.bajkowachatka.pl/ARKA-NOE...DDIELAND/1028/

http://www.bajkowachatka.pl/ZJEZDZAL...T-STARTS/3309/

http://www.mazakzabawki.pl/product-p...PLO-10554.html

http://www.mazakzabawki.pl/product-p...HER-PRICE.html

http://allegro.pl/quercetti-4040-ukl...592889482.html

http://allegro.pl/ukladanka-z-uchwyt...593762639.html

http://allegro.pl/drewniana-ukladank...590175319.html

http://allegro.pl/drewniana-ukladank...593779916.html

http://allegro.pl/nowosc-owieczka-zu...601881599.html a może do ciągnięcia coś?

http://allegro.pl/fisher-price-moja-...634894309.html

http://allegro.pl/little-tikes-farma...595950438.html
----------------------------------------------

Dziewczyny, głównie chłopców - to mam po Agatce i młoda uwielbia Agu dostała do mając półtora roku, a Dorka teraz dorwała, tam się kręci lub wciska śrubki, zębatki robią 3 melodie, wiertara wierci, reszta do obgryzania. Fajne, porządnie wykonane.

http://www.bajkowachatka.pl/MALY-MAJ...DDIELAND/1025/

Cytat:

rewelacyjna jest, ostrożna, ale dumnie pcha w przód

Cytat:
kierpcy nie, ale ma te skarpety z podeszwą i kupione na Parkowej Górze chwilę przed zdjęciem, bo zimno tam było w niedzielę

ku*wa podziwiam ją za cierpliwość, opanowanie i siłę

a jak kłaczory na takim tatoo się zachowują

CO MÓJ SYN ZROBIŁ

no to się mama nauczy, że nie zostawia się wiadra z wodą

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
mamy garnuszek, jest tugeza
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:24   #620
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ma któraś z Was pomysł na jakąś zabawkę/książeczkę, która wydawałaby odgłosy zwierząt, tylko takich wiejskich raczej bo już mam dość muczenia i miauczenia
Siostrzeniec i siostrzenica tż mają takie maty (na podłogę, na ścianę), na których są właśnie takie wiejskie zwierzątka, powiedziałabym nawet, że farma namalowana, i jak się któreś zwierzę naciśnie, to wydaje dźwięk.
Ale kurde, nie mam pojęcia, gdzie oni to kupili
Jakby co, to widzę się z nimi w piątek, to podpytam
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:25   #621
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
U nas nie ciekawie, tzn. dzień jak cie mogę, ale noc była koszmarna Pietrek prawie wcale nie spał tylko płakał i zawodził Katar mu strasznie przeszkadzał co się ułożył i chciał zasnąć to się zapominała, że oddychać ma buzią i wpadał w histerię. Straszne to było, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej Do tego teraz mnie bierze, mam 38,2 st Dopijam herbatę i lecę spać

Nauczy się spokojnie, wiem, że to męczące, też to przechodziliśmy , trzeba było stać przy nim non stop Mieliśmy ze 2 tyg. oddechu, a teraz znów się zaczyna bo młody wpina się na kanapy

Piotr nic nie pije poza UU

Cudnie Ale mama poczekaj, jak się Darunia rozkręci to raczkować będzie 10 razy szybciej

Oj biedny, buziaki dla niego
Oby jak
najszybciej przeszło bidusio się strasznie męczy. Tobie też zdrówka życzę kochana.

Cytat:
ale tzt jest moim narzeczuńciem na razie ;P cholera, chyba sie ohajtam dla tego ubezpieczenia:hah aha:

a ja prasuje, ale konca nie widac!;/

kurczę chyba z przemęczenia taką gafe palnelam. Wybacz.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh pw

Laurko widzę, że nocka jak u nas

młody śpi ponad 2 godz już
U nas też 2h już śpi. Leżę koło niego i przed chwilą położył mi główkę na ramieniu. Na szczęście się nie obudził. Dobranoc dziewczyny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:29   #622
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Nie wiem czy pamiętacie, ale jakoś latem pisałam, że zaczęłam sadzać Paulinę na nocnik.. Oczywiście nie obyło się bez słów krytyki, bo po co, bo dziecko i tak nie rozumie...No cóż robiłam to co mi intuicja podpowiadała i od jakiegoś tygodnia mała krzyczy eeee... Sadzam na nocnik i jest kupka... W innych sytuacjach eeee nie woła, żeby zaraz nie było, że to przypadek... Dwa razy dziennie przez tydzień to już dla mnie nie jest przypadek...

No i w załącznikach Paulinka jesiennie
Mykamy na spacerek może jeszcze jakieś zdjęcia zrobimy....
Paulinka super, zdjecia piękne i Ty też ;asencja.
Co do nocnika ja (a raczej moja mama) tez chce sadzac małą, tym bardziej że qupę robi o stałej porze,a Twój sukces zachęca
Cytat:
DZIEWCZYNY
ja jak zawykle niezdecydowana

najprawdopodbnie swieta spedzimy tu sami i zastanawiam sie co z prezentem dla Niunki tak myslałam o szczeniaczkowym chodziku jezdziku
http://allegro.pl/fisher-price-szcze...660839267.html

tylko on drogi a wiadomo jeszcze mikołajki i 2 stycznia roczek Niuni

a pod choinka chcialabym zeby miala kilka prezentow zeby sobie rozpakowywala
Na szczeniaczka też mam ochote ale to nowość i drogi na razie. Może poszukaj jakiś inny keździk - fajne sa lewki, i do tego jakies inne małe dodatki.
Cytat:
spaaaaaaaaaaaaaaaaaać.
Zapomniałam wyłączyć patelnie i tera wietrze chałupe
A patelnia w kosz teraz???
Cytat:
Laski, mam pytanie.. nie wiem co robić, teraz jestem na macierzynskim ale od stycznia wiadomo... no i koniec pracy... i nie będę ubezpieczona, studiuje dziennie to i nie moge do bidy sie zarejestrować i nie bede ubezpieczona, co robic jak zyc zeby byc ubezpieczonym?
Możesz samam płacić jak Cię stać, a na uczelni nie możesz, albo ktoś nie może ciebie ubezpieczać??

Cytat:
Tak piszecie o tatuażach i też o tym myślę... Chciałabym taki, nie żeby ludzie widzieli, tylko żebym ja wiedziała, że go mam dla siebie. Tak jak Miśka, np. na dole brzucha, albo właśnie z odwrotnej strony - nad tyłkiem.
Ale takie mam postanowienie, jak Lady, że muszę najpierw dojść do konkretnej wagi. Więc dłuuugo jeszcze na niego poczekam.
Mi to się podoba taki jak miała taka laska na tvn style ( taka blondyna), pod piersią miała datę urodzenia córeczki
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:33   #623
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Misio pozdrawia ze spaceru Na drugim zdjęciu nawet widać jego dwie górne dwójki mój mały wampirek. Idę spać, nie wiadomo jaka noc nas czeka
drugie genialne

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
buziaki dla Piotrusia i Ty też się kuruj, bo będziecie mieć szpital w domu

Cytat:
Siostrzeniec i siostrzenica tż mają takie maty (na podłogę, na ścianę), na których są właśnie takie wiejskie zwierzątka, powiedziałabym nawet, że farma namalowana, i jak się któreś zwierzę naciśnie, to wydaje dźwięk.
Ale kurde, nie mam pojęcia, gdzie oni to kupili
Jakby co, to widzę się z nimi w piątek, to podpytam
dzieki

Stary 2013-10-29, 21:34   #624
Delicjanka
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4229462/Sprob...rzy-tym-filmie ojejjeje <3

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:34   #625
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra...
Cytat:
Moja jeszcze nie dawno była dzieckiem nie pijącym, ciężko było cokolwiek w nią wcisnąć, a od jakichś 2 tygodni coś sięjej odmieniło i pije jak szalona. Nie wiem co się stało ale sie cieszę.

I jeszcze moja niuńka w swoim "królestwie"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wycieczgaaaaaaa 270.jpg (76,4 KB, 35 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:35   #626
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej Blogerko!
absolutnie NIE WOLNO tak prowadzac dziecka!!!! taj jak sama piszesz- maly sie jeszcze caly chwieje!!!! musi sam najpierw nabrac sztywnosci!!!
co do siadania - a pytalas sie o to lekarza? zapytak sie o to w tej poradni reh, moze cos podpowiedza moze maly skupil sie teraz poprostu na staniu... bedzie dobrze

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

powodzenia!!!!!
i czeamy na fote torta
!

Cytat:
mój nie siada i nie siedzi, jakoś się tym bardziej nie przejmowałam ale jak byłam w pt u pediatry, to ona się tym trochę zestresowała, bo to, że nie siada to spoko ale posadzony "leci" do przodu i dała skierowanie do neurologa...

najwyżej dasz mu "żywy"prezent

witam się z rana, Kubuś walczy na przemian z bączkiem i wiatraczkiem
Żywy prezent dostał o poranku
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wtedy dojdzie na pewno, tyle że mąż
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
sprzedają tuszki, zapakowane hermetycznie. Kupuję go dla Julki, więc zjada z warzywami, jak każde inne mięso. Chcę na trochę zrezygnować z drobiu, a tego króla sobie pofiletuję i zamrożę na porcje do obiadków.

nie zapomnij nam tu zdjecia machnąć

ślicznie

wrzucliście piątaka do samochodu, żeby się ruszał?

Blogerko
, ja też jestem na NIE, jeśli chodzi o prowadzanie za rączki. U mnie nikt tego nie robi, bo się słuchają tego co ja powiem, jak nie wolno to nie wolno. A co do siedzenia, to chyba ma jeszcze czas? Ale jak idzisz do reh, to sobie wszystko skonsultujesz.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

marketingu szajowego to nikt tutaj nie pobije
ona przynajmniej jakiś procencik miała
Spoko oko, będzie fota
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:37   #627
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ale mi się spać chce

masakra! a bąbel śpi, nie wiem, czy mi się opłaca kłaść bo pewnie zaraz wstanie na uu :P

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

czarna jak bieganie??? ja tydzień pauzuję bo mnie ścięła @ ale od jutra mam zamiar cisnąć na nowo
hej Wam! jestem pełna podziwu skąd Wy macie czas na wszystko? u mnie bajzel totalny, nie mam na nic czasu no ale ostatnio załatwiam parę rzeczy na budowę i tak czas leci. jutro idziemy ostatecznie wyceniać kuchnię. mam nadzieję, że się nie załamię

Lady ostatnio biegałam w sobotę ale coś mi ciężko szło pewnie dopiero w piątek pójdę bo jutro i w czwartek prowadzę aerobik i nie dałabym rady

ja ostatnio w biedrze odkryłam takie małe wafelki kwadraciki w białej czekoladzie jadłam garściami! mniam mniam pyyycha

no i oczywiście pozdrawiamy

Blogerko ja zluzowałam trochę i dałam t. wolną rękę. trochę odpuściłam jak czasem pilnuje małego i o dziwo jestem spokojniejsza i mniej się denerwuję. odkąd nie mówię jej ciąglenie rób tego, tamtego to jest inaczej. no ale moja t. jak jej coś powiedziałam to się słuchała
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:42   #628
elllmi
Zakorzenienie

hje, taka? http://allegro.pl/muzyczna-mata-eduk...630930047.html

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
I jeszcze moja niuńka w swoim "królestwie"
jaka słodka i fajną ma bluzeczkę

Stary 2013-10-29, 21:42   #629
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Ooo ja taką mam tylko inne zwierzątka
Zuzka jak siądzie pupą na to to wtedy zauważa, a tak to jej to nie interesuje.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-10-29 o 21:48
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:48   #630
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A u mnie za miesiąc otwierają Rossmanna dosłownie 3 min ode mnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości