Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 20:22   #1501
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
My juz po usg

Wszystko w porzadku Waży 1600 gramów, czyli jest mniejszym sredniakiem Termin z usg idealnie pokrywa sie z terminem z OM. Ma nawet włosy I news dnia: POŁOŻENIE GŁOWKOWE! Czyli jednak miałam racje z ta czkawką A to co maz diagnozowal jako głowę jest pupą

super wieści
Stary 2013-10-29, 20:29   #1502
Sheperdess
Rozeznanie

Iwantyou, wspaniała wiadomość, oby tak dalej, a niedługo zabierzesz synka do domu.

Gratuluję wszystkich udanych badań i wizyt. Musimy trzymać się już z dala od szpitali.

Z wieści z szerokiego świata: w Pennsylvanii zakazano prawnie dotykania brzucha kobiety w ciąży. Pamiętam, że niektóre dziewczyny się na to skarżyły.

Cytat:
My juz po usg

Wszystko w porzadku Waży 1600 gramów, czyli jest mniejszym sredniakiem Termin z usg idealnie pokrywa sie z terminem z OM. Ma nawet włosy I news dnia: POŁOŻENIE GŁOWKOWE! Czyli jednak miałam racje z ta czkawką A to co maz diagnozowal jako głowę jest pupą
Mąż też czasami dotyka brzucha i pyta, co to Mały wypina, ale ja już nawet nie zgaduję, gdzie co ma. Czasem mi się wydaje, że urodzę stonogę.
Stary 2013-10-29, 20:31   #1503
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Ja kolejny dzień się bardzo źle czuję, prawie dziś zemdlałam, a poszłam tylko do łazienki... do tego to spojenie łonowe tak strasznie boli, że już nie wiem czy to jest normalne... i czy mam przyspieszyć wizytę u lekarza , czy jechać na IP, czy po prostu poczekać do mojej wizyty 8.11 ???
rozumiem, ze ogólnie leżysz a wycieczka do łazienki Cię osłabiła jakie masz wyniki krwi?

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja jednak idę jeszcze jutro na badania, bo zrobiłam tylko ALT i AST, a skoro one wyszły dobrze, a swędzenie jest, to lepiej zrobić jeszcze bilirubinę i fosfatazę zasadową.
niepokojące jest to swędzenie :/ mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze ale najważniejsze jest to, że masz wszystko pod nadzorem.

Cytat:
My juz po usg

no to już duży dziecieczek jestem ciekawa jak wyglądają Wasze brzuszki skoro dzidzie ważą ponad 1,5 kg...
ja nie wiem ile mała waży, ale raczej mała jest może z 800/900 g

Ja po tygodniu leżenia (byłam tylko u lekarza) wybrałam się na miasto. Jutro moja mama ma urodziny i postanowiłam jej coś kupić, mam do rynku 5 minut mega ślimaczym tempem. Doszłam do rynku, usiadłam na ławeczce i po 5 minutach wróciłam. rok temu potrafiłam zrobić szpagat a teraz 300 metrów mnie zabija.
Aaaa... no i prezentu nie mam.

sadlaczyca jak u Ciebie? wiesz kiedy będziesz wychodzić?

Edytowane przez Negrid
Czas edycji: 2013-10-29 o 20:34
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:32   #1504
magnusia
Zakorzenienie

co myslicie o tych?http://allegro.pl/10x-worek-torby-wo...598021410.html chyba się skuszę- w sumie kasa nie wielka a jak będą dobre to się przydadzą.
Jak myślicie- jak popiorę, poprasuję i popakuję w takie worki ciuszki to będzie OK? Nie trzeba będzie ich potem jeszcze raz prać?
Stary 2013-10-29, 20:33   #1505
Soleil_Rouge
Rozeznanie

demonyianioly - co za $&*()&&^%%$ tego Twojego faceta!!! az sie wierzyc nie chce. nagle mu sie "odwidzialo" zycie rodzinne. wiesz, z jednej strony moglabys poczekac i liczyc na to, ze zmieni jeszcze zdanie (bo moze to stres i niepewnosc przed narodzinami dziecka), ale z drugiej strony: na cholere Ci facet, na ktorego juz wiesz, ze nie mozesz liczyc?!?! dla mnie w takim przypadku nie ma drugiej szansy - taka akcja wystarczy, zeby zniszczyc cale zaufanie i zaangazowanie, niestety...

ejani - dziekuje za info odnosnie pilki. chyba powinnam tez sobie taka sprawic.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak dalej byc nie moze. Trzeba cos z tym zrobić. Albo ogólną ustawe przegłosować że kobiety w ciąży nie depilują miejsc intymnych, wtedy wszystkie będziemy chodzić z dżunglą między nogami i nikogo to nie bedzie dziwić ani nikt się wstydzić nie będzie, albo niech Ci Amerykańscy naukowcy wynajdą bezpieczną tabletkę która po przyjęciu w ciąży spowoduje wypadniecie zbędnego owłosienia.
Tak tak...dobrze sie domyślacie, właśnie jestem po akrobacjach przed jutrzejszą wizytą. Brzuch mnie rozbolał od tych wygibasów, skurcze w nogi mnie zaczęły łapać...joga to pikuś przy tych wyczynach. A i tak nie wiem do końca jak to wygląda, ale już szczerze mówiąc mi wszystko jedno. Zasapałam sie jak po maratonie.
Za miesiąc to chyba obleje benzyną i podpale i z głowy będzie. Tylko czy to dziecku nie zaszkodzi
heheheh ja juz jakis miesiac temu zrezygnowalam z wlasnorecznej depilacji i umawiam sie co 3 tygodnie na wosk. przynajmniej mam spokoj (golic nie moge, bo jak odrastaja, to tak mnie wszystko swedzi i kluje ze chodzic nie moge) i mam nadzieje, ze sie dobrze wstrzele w temin przed porodem, zeby nikt mnie nie probowal maszynka zaatakowac!!!

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Właśnie dzwonił do mnie kuzyn. Mam się jutro do nich zgłosić, mają dla mnie nosidełko, bujaczek i jeszcze parę innych rzeczy Cóż za cudowny dzień!
ale fajnie!!! tez chce takiego kuzyna!!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie...wszystko OK. Wyniki super, w posiewie nic nie wyszło, szyjka bez zmian, więc się cieszę. Kolejna wizyta za 3 tyg.
i w ogole za wszystkie dzisiejsze wizyty!! ja juz czekam z niecierpliwoscia na swoja... jeszcze tydzien...

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja mam :
spray do noska Nose Frida z solą morską
sól fizjologiczna
gaziki nasączone 70 % spirytusem
gaziki jałowe
kropelki bobotic na kolkę
herbatkę rumiankową i koperkową
Jutro jeszcze kupię w aptece maść majerankową w razie katarku.
no ja oczywiscie nawet nie wiedzialam ze takie rzeczy moga byc potrzebne... co ze mnie za matka bedzie?!
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Dominika wypisali z intensywnej terapii!! Jesteśmy na opiece ciągłej!! Dzisiaj miałam go na raczkach!! Jutro pewnie bede pierwszy raz przewijać! Jesteśmy po przesiewowym badaniu słuchu i jest ok!!
super!!!!

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy wystepuja pierwsze ze tak powiem symptomy ze pojawia sie pokarm dla malucha? U mnie nic sie nie dzieje nawet piersi zbytnio mi sie nie powiekszyly stanik nosze ten sam co przed ciaza jedynie troche szeleczki poluzowalam, ja to wogole mam jakas dziwna ciaze 8 kg tylko na plusie zadnych rozstepow na razie i raczej maly brzuch mimo ze gin twierdzi ze maly jak tak dalej bedzie rosl to przewiduje 3, 5-4kg, chyba sie w koncu przydaly na cos szerokie biodra...
wiesz, u mnie tez nie ma rozstepow, na wadze +6 kg (30sty tydzien), ale piersi mi sie powiekszyly (to chyba jedyny symptom pojawiania sie pokarmu u mnie)- juz jakies 2 miesiace temu musialam zmienic staniki, bo w stare nie wchodzilam. Kazda kobieta i kazda ciaza jest inna i nawet jak sa jakies "normy" to nie nalezy tego brac zbyt 'powaznie'.
Stary 2013-10-29, 20:33   #1506
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
I

Mąż też czasami dotyka brzucha i pyta, co to Mały wypina, ale ja już nawet nie zgaduję, gdzie co ma. Czasem mi się wydaje, że urodzę stonogę.

ja zapewne octopusa albo coś w tym stylu- względnie jakiegoś pająka
Stary 2013-10-29, 20:36   #1507
sweet_vintage
Rozeznanie

Nemezis, wiesz co, sytuacja jest skomplikowana dość mocno. Maź i teść są wspolwlascicielami domu,w którym mieszkamy i on uważa, ze ma do niego pełne prawa. Niestety nie szanuje naszej prywatności :/ ogólnie rzecz biorąc sytuacja jest napięta i niestety prędzej czy pózniej skończy sie mega kłótnia, bo z teściem średnio sie da rozmawiać spokojnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html

Edytowane przez sweet_vintage
Czas edycji: 2013-10-29 o 20:38
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:38   #1508
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Z wieści z szerokiego świata: w Pennsylvanii zakazano prawnie dotykania brzucha kobiety w ciąży.
popieram!!!! strasznie mnie wkurza jak ktos probuje dotknac mojego brzucha!! pisze "probuje" bo jak tylko widze, ze ktos wyciaga reke i ma zamiar mnie dotknac, to sie natychmiast odsuwam!! jeszcze nikomu sie nie udalo, a wielu juz probowalo. jak ktos pyta czy moze, to mowie wprost, ze nie!! to moj brzuch!!! ja nikogo nie obmacuje i nie zycze sobie zeby mnie ktos obmacywal!! jedynie Tz ma prawo, ale to normalne. (rodzicom moim tez pozwole, jak sie z nimi spotkam w grudniu, ale nikomu wiecej!!)
Stary 2013-10-29, 20:43   #1509
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co myslicie o tych?http://allegro.pl/10x-worek-torby-wo...598021410.html chyba się skuszę- w sumie kasa nie wielka a jak będą dobre to się przydadzą.
Jak myślicie- jak popiorę, poprasuję i popakuję w takie worki ciuszki to będzie OK? Nie trzeba będzie ich potem jeszcze raz prać?
Magnusiu, ja mam worki, zarówno wiszące do szafy jak i takie 50x60. Te wiszące mi sie nie sprawdziły, dostaje sie do nich powietrze.
Ja wypralam ciuszki i wyprasowalam, tetax leżą w komodzie i czekają na Antka. Natomiast te większe wypralam i spakowalam do worków. Nie pradowalam. Stwierdzilam, ze nie ma sensu.
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:44   #1510
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
rozumiem, ze ogólnie leżysz a wycieczka do łazienki Cię osłabiła jakie masz wyniki krwi?
No od 2 dni to praktycznie leżę plackiem z powodu tego bólu w spojeniu... ostatnią morfologię miałam taką na granicy z normą, w tym tygodniu miałam zrobić morfologię, mocz i glukozę, ale po prostu nie mam siły żeby pojechać do laboratorium....
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:46   #1511
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
My juz po usg

Wspaniale
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:55   #1512
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
No od 2 dni to praktycznie leżę plackiem z powodu tego bólu w spojeniu... ostatnią morfologię miałam taką na granicy z normą, w tym tygodniu miałam zrobić morfologię, mocz i glukozę, ale po prostu nie mam siły żeby pojechać do laboratorium....
ale nie ma szans żeby zrobić te badania? rozumiem, że jesteś słaba (ja też jak taki stary naleśnik) dałby to może jakiś obraz... bierzesz żelazo? albo jakieś witaminy? chyba bym się wybrała jednak do tego lekarza do 8.11 jeszcze troszkę czasu jest
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:02   #1513
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cholera znowu muszę kupić większy stanik cycki mi się po bokach wylewają, mam za małą miseczkę, do karmienia kupiłam D i teraz też muszę kupić D....chyba że zacznę chodzić bez stanika

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Mnie wczoraj tak bolało spojenie, dziś już nie bolało ale za to mała mi je uciskała
Stary 2013-10-29, 21:03   #1514
selena85
Wtajemniczenie

Wygląda na to, że warto odsłaniać brzuszek w ciąży: http://dzieci.pl/kat,1033563,title,C...wiadomosc.html
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:15   #1515
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
ale nie ma szans żeby zrobić te badania? rozumiem, że jesteś słaba (ja też jak taki stary naleśnik) dałby to może jakiś obraz... bierzesz żelazo? albo jakieś witaminy? chyba bym się wybrała jednak do tego lekarza do 8.11 jeszcze troszkę czasu jest
Zobaczę jak będę się czuć jutro, bo z tym bólem mam problem prowadzić samochód ( jakoś bardziej uciskam to miejsce), a muszę dojechać 15 km, niby to nie jest daleko, ale jednak mam problem. Mąż w tym tygodniu nie da rady, bo leży w łózku z zapaleniem płuc
lekarz żelaza mi nie przepisał, powiedział, że nie ma potrzeby, a witaminy nie mogę zażywać, bo od razu zaczynam wymiotować co daje tylko większe straty....
jeśłi jutro choć trochę mi się nie poprawi to zadzwonię do lekarza żeby się dowiedzieć co on o tym myśli

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj tak bolało spojenie, dziś już nie bolało ale za to mała mi je uciskała
Małego czuję, nieźle szaleje ale on kopie zdecydowanie wyżej
Stary 2013-10-29, 21:19   #1516
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Powinnas szybciutko do lekarza podejsc.

Stary 2013-10-29, 21:34   #1517
iwantyou99
Zadomowienie

Dziewczyny ktora z Was mieszka w UK i niema kłopotów ciążowych które uniemożliwiają poruszanie?

Potrzebuje kogoś kto mógłby podejść do apteki i zapytać o dostępność i cenę imunoglobuliny ktora bardzo pomogłaby Dominikowi. Niestety w Polsce nielapiemy sie na refundacje. Kuracja kosztuje 60000. W krajach Europy jest to powszechnie stosowane wiec moze i cena jest bardziej przystępna. Proszę o wiadomość na priv.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:41   #1518
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny!! Dominika wypisali z intensywnej terapii!! Jesteśmy na opiece ciągłej!! Dzisiaj miałam go na raczkach!! Jutro pewnie bede pierwszy raz przewijać! Jesteśmy po przesiewowym badaniu słuchu i jest ok!!
Wspaniałe wiadomości dzielny chłopak! Gratulacje

Cytat:
My juz po usg

i tu również gratulacje się należą, że już młody zmierza do bloków startowych

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, zacięłam się w pisaniu i nie nadrobiłam z jednego powodu. ...
Silna z Ciebie kobieta, poradzisz sobie z nim, czy bez niego, wasza rzadka komunikacja sprzyja, żebyś sobie wszystko spokojnie w głowie poukładała. Kobiety potrafią stawać na wysokości zadania. Z facetami różnie bywa. Myśl pozytywnie, żeby móc otworzyć kolejny rozdział w swoim życiu, trzeba zamknąć poprzedni. 3mam za Ciebie kciuki. Walcz o swoje i walcz o siebie.

wszyscy faceci ze słabą psychą i nienadający się na samców alfa odpowiedzialnych za rodzinę, powinni ulegać samozniszczeniu. Gdzie ta naturalna selekcja?...

Dziewczyny... Hubert (Bercik, Hubson, Hubertus, Hubi, Hubcio) czy Bruno? (Bruni, Brunio, Brunuś, Bruncio, Brunek)

4 h spędziłam z żelazkiem w ręku prasując malutkie pościele, prześcieradła, pokrowce na przewijak, ubranka... i nie lubię tej czynności, nie wiem czy zdołam za każdym razem je prasować...
nie pakowałam też tego wszystkiego w worki próżniowe, tylko w zwykłe i do szafy...

Poprawiłam wyniki w pracy, są 4 x lepsze, niż w zeszłym miesiącu. Niestety ceną za to jest fakt, że nie wiem zbyt wiele co się u Was dzieje

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Jeszcze, z kwestii kulinarnych, jeśli któraś zna piekarnie Heart to polecam ichniejszą nowość - chleb turecki. Pyszny, słodki z rodzynkami zakochałam się w nim od pierwszej kromki. Dziś zjadłam... 3/4 bochenka.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:48   #1519
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej, u mnie,ok, skurcZe są ale mniejsze, jutro zmniejszą,mi dawkę fenoterolu, jak,będzie ok to we czw odstawia i jak wtedy będzie ok to koło weekendu do domu. Trzymajcie kciuki bo ją to tutaj oszaleje ;( iwamtyou, super!!!!

Stary 2013-10-29, 21:49   #1520
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Powinnas szybciutko do lekarza podejsc.

Tak zrobię, zadzwonię jutro do niego żeby się umówić poza kolejką.

Cytat:
Dziewczyny ktora z Was mieszka w UK i niema kłopotów ciążowych które uniemożliwiają poruszanie?

Potrzebuje kogoś kto mógłby podejść do apteki i zapytać o dostępność i cenę imunoglobuliny ktora bardzo pomogłaby Dominikowi. Niestety w Polsce nielapiemy sie na refundacje. Kuracja kosztuje 60000. W krajach Europy jest to powszechnie stosowane wiec moze i cena jest bardziej przystępna. Proszę o wiadomość na priv.

O matko jaka cena... mam nadzieję, że uda Ci się załatwić to jakoś taniej, bo jeśli tylko to ma pomóc Dominikowi to trzeba próbować wszystkich możliwości. Daj znać czy coś znalazłaś.
Stary 2013-10-29, 21:54   #1521
isia4891
Zadomowienie

Cytat:

Super bardzo się cieszę.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:55   #1522
magnusia
Zakorzenienie

jestem jak flak.... idę spać i znów mnie kręgosłup boli do dupy
dobranoc
Stary 2013-10-29, 21:58   #1523
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Hubert (Bercik, Hubson, Hubertus, Hubi, Hubcio) czy Bruno? (Bruni, Brunio, Brunuś, Bruncio, Brunek)
Ja jestem za Hubertem
Stary 2013-10-29, 22:09   #1524
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, u mnie,ok, skurcZe są ale mniejsze, jutro zmniejszą,mi dawkę fenoterolu, jak,będzie ok to we czw odstawia i jak wtedy będzie ok to koło weekendu do domu. Trzymajcie kciuki bo ją to tutaj oszaleje ;( iwamtyou, super!!!!

Żeby całkiem przeszły Dobrze, że leki działają.

Zjadłam budyń czekoladowy z dżemem porzeczkowym i dalej mnie nosi. Następna będzie pomarańcza, a potem już mi brakuje pomysłów.
Stary 2013-10-29, 22:12   #1525
_Shiloh_
Wtajemniczenie

iwantyou99: wiesz co może ja coś źle szukam, ale w tych internetowych aptekach nie potrafię znaleźć ani konkretnego produktu, ani ceny. Chyba tutaj trzeba mieć też specjalne skierowanie/receptę od specjalisty, lekarza. Aczkolwiek wydaje mi się, że oni tu w UK maluszka leczyli by tym od razu w szpitalu. Może się mylę, więc niech któraś mnie poprawi.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:23   #1526
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Nemezis, wiesz co, sytuacja jest skomplikowana dość mocno. Maź i teść są wspolwlascicielami domu,w którym mieszkamy i on uważa, ze ma do niego pełne prawa. Niestety nie szanuje naszej prywatności :/ ogólnie rzecz biorąc sytuacja jest napięta i niestety prędzej czy pózniej skończy sie mega kłótnia, bo z teściem średnio sie da rozmawiać spokojnie.
To rzeczywiście trudna sytuacja. Szkoda, że niektórzy nie potrafią uszanować prywatności innych

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:41   #1527
perfuzja
Zakorzenienie

Pawmaj jestem za Hubertem

A to zdjęcia Małego (w sumie mam coraz większe wątpliwości czy naprawdę powinien zostać Joachimem )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Płod2.jpg (13,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Płód1.jpg (17,8 KB, 55 załadowań)
Stary 2013-10-29, 23:51   #1528
Le La
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, padam po prostu dzisiaj. Dopiero co wróciłam ze szpitala. Tym razem mój mąż jest pacjentem
Tak nam się miło dzień zaczął, wycieczka do lasu, sesja zdjęciowa, a potem Sierotka wbił sobie nóż w rękę i przeciął ścięgna, kur..... Niedawno miał operację, czekałam w szpitalu, aż skończą i mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze....
Kurcze, ten dom teraz jakiś taki pusty bez Niego...
Uciekam spać, bo aż mnie głowa ze zmęczenia napieprza, pewnie jutro dopiero będę Was nadrabiać.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 04:15   #1529
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, padam po prostu dzisiaj. Dopiero co wróciłam ze szpitala. Tym razem mój mąż jest pacjentem
Tak nam się miło dzień zaczął, wycieczka do lasu, sesja zdjęciowa, a potem Sierotka wbił sobie nóż w rękę i przeciął ścięgna, kur..... Niedawno miał operację, czekałam w szpitalu, aż skończą i mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze....
Kurcze, ten dom teraz jakiś taki pusty bez Niego...
Uciekam spać, bo aż mnie głowa ze zmęczenia napieprza, pewnie jutro dopiero będę Was nadrabiać.
Będzie dobrze. Te wszystkie przykre niespodzianki w końcu sie skończą. Nadrobilam Was, ale z wielocytem mam problem przez tel. Przed 3 obudzilam sie żeby sobie solidnie kichnac (przeziebiona jestem już jakiś czas i coś nie moge kataru zwalczyć). Po kichnieciu stwardnial mi brzuch, zacisnął sie na tyle solidnie że chyba nasza rybkę unieruchomil, skurcz trwał z dobre 20 min, był bezbolesny. Rozbudzilam sie już całkowicie i juz spać nie idzie... Masakra jakaś.

Stary 2013-10-30, 06:47   #1530
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
iwantyou99: wiesz co może ja coś źle szukam, ale w tych internetowych aptekach nie potrafię znaleźć ani konkretnego produktu, ani ceny. Chyba tutaj trzeba mieć też specjalne skierowanie/receptę od specjalisty, lekarza. Aczkolwiek wydaje mi się, że oni tu w UK maluszka leczyli by tym od razu w szpitalu. Może się mylę, więc niech któraś mnie poprawi.
Nie mam pojęcia jak to wyglada technicznie. Chociaż podaje sie go tez starszym dzieciom w przypadku zachorowań na choroby układu oddechowego.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości