Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 18:24   #1561
barylka666
Zadomowienie

Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
ale z tą kozieradką wcale nie jest taki problem zaparzasz przez 3-4 godz przelewasz do butelki i już ja już zapachu praktycznie wcale nie czuję
Olu które masło kakaowe jest według Ciebie lepsze? te Isany czy z Ziaji?
A na ile tak mniej więcej Ci wystarcza jedno opakowanie kozieradki?
Z isany lepiej na mnie działa, ziaja jest za słaba ale bardzo ładnie pachnie i do mieszanek jest ok. Isana starcza na długo, jest tania, ślicznie pachnie i ciało też b.dobrze nawilża

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:38   #1562
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
A na ile tak mniej więcej Ci wystarcza jedno opakowanie kozieradki?
Z isany lepiej na mnie działa, ziaja jest za słaba ale bardzo ładnie pachnie i do mieszanek jest ok. Isana starcza na długo, jest tania, ślicznie pachnie i ciało też b.dobrze nawilża
mniej więcej zaparzalam ją 5 razy jeśli dobrze pamiętam i wtedy starcza mi na tydzień, zostało mi jeszcze 1/3 opakowania
o fajnie to jak będzie na promocji Isana to kupię
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:46   #1563
barylka666
Zadomowienie

Dziękuje za odpowiedź Po radicalu chyba wypróbuję joanne rzepe, buteleczka się przyda i zobaczymy jak zadziała

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:03   #1564
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Proszę Daj znać jakie efekty
Dam na pewno ,ale na razie muszę zakupić miodek.

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Tego się właśnie obawiała, spuszy mnie i to konkretnie
Oj moim nawilżenie się przyda

Wynalazłam na allegro masło shea zastanawiam się czy nie zainwestować w jakąś małą gramaturę
Stary 2013-10-29, 19:06   #1565
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Rok temu nauczyłam się chwytów podstawowych, miałam gitarę miesiąc i oddałam
a obecnego akustyka wzięłam od mojego TŻta też jakiś miesiąc temu
Podejrzanie szybko się nauczyłaś.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:07   #1566
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
ale z tą kozieradką wcale nie jest taki problem zaparzasz przez 3-4 godz przelewasz do butelki i już ja już zapachu praktycznie wcale nie czuję
Olu które masło kakaowe jest według Ciebie lepsze? te Isany czy z Ziaji?

ostatnio słabe promocje Ross robi
tez mam ten problem z odstającymi włoskami na całej długości fatalnie to wygląda
Słabe, słabe. Przyszła gazetka też nic nie oferuje szałowego
Odstające włoski sa okropne. Wyglądają jak baby hairy, ale nimi raczej nie są..a denerwują...wrrrr

Zastanawiam się teraz jaki jest sens olejowania jak za chwilę zmyję olej z pozostawionymi właściwościami szamponem z SLS (Seboradin) hmm..
Stary 2013-10-29, 19:50   #1567
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę dołączyć?
Zamarzyły mi się piękne, długie włosy w ubiegłą niedziele widziałam piękne włosy u jednej dziewczyny i stwierdziłam, że też mogę takie mieć

Zaczęłam od picia drożdży- dzisiaj 4 kubek. Myślałam o wcierce Jantar, ale wiadomo jak z jej dostępnością...

Uzupełniłam też zapas kosmetyków włosowych (duuużo przybyło w ostatnim czasie lub do mnie jedzie jeszcze):

Olejki:
-arganowy
-łopianowy z Green Pharmacy

Maski:
-alterra granat
-ziaja do włosów farbowanych
-drożdzowa Babuszki Agafii

Odżywki:
-morelowa Balea
-Aleppo
-Babuszka Agafii balsam na kwiatowym propolisie

Szampony:
Tu jest gorzej, ale chce skończyć to co mam..
-Gliss Kur czerwony do włosów farbowanych
-Schauma lekkość i pielęgnacja
-Alterra papaya&bambus

Włosy wczoraj podcięte, aktualnie są do ramion Farbowane castingiem jakoś 2 tyg temu.
Cześć

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonaa1993 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny w niedzielny poranek

Kurczę....nie mogę znaleźć w rossie tego olejku Babydream fur Mama (albo źle szukam) bo na półce są same Babydream mit Kamilie albo mit M....coś na M, a nie widzę tego fur Mama :-( czy u was w rossie jest on na innych półkach?
U mnie stoi obok balsamów.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hejo
Ja wczoraj byłam na basenie i w saunie z olejem z wiesiołka na włosach.
Po przyjściu do domu dolożyłam jeszcze na noc olej kokosowy
Jak przyszłam i rozczesywałam włosy zz tym wiesiołkiem samym to były takie fajne, mięciutkie
Dziś umyłam kopf bis fuss i nałożyłam odzywkę deba. Nic więcej dziś im nie trzeba
fajne są teraz, nie puszą się tak mocno.
Chyba potrzeba im więcej olei

A tu moje dzisiejsze rozczesane fale
Też teraz używam odżywki DeBy. Widziałam ją na Allegro za 17 zł.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Oluszq Pokaż wiadomość
Dzieki, dzieki
Moj problem polega jeszcze na tym, ze wczesniej byly zawsze idealnie proste, a teraz koncowki sie wywijaja - jak widac. Czego to moze byc wina? Zwiekszenia porowatosci tej zniszczonej czesci?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też mam takie końcówki. Pomaga mi podcinanie i nawilżanie. One są jak nie z tej bajki. Okropnie kapryszą. Czytałam gdzieś,że wywijające końcówki są charakterystyczne dla falowanych włosów.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sophisticated_ Pokaż wiadomość
ale czy moge potem myc szamponem z silikonami wlosy czy raczej nie bardzo?
boje sie ze zwyklym szamponem nei zmyje oleju
ogolnie moge go podgrzewac w garnuszku czy za wysoka temp?
przperaszam za glupie pytania
Ja olej nawet zmywałam odżywką.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Oluszq Pokaż wiadomość
Cześć włosomaniaczki kochane ;>

Postanowiłam w końcu dołączyć do Waszej (naszej?) społeczności, dopiero teraz, a mam hopla na punkcie włosów już ponad pół roku. Ale wolałam najpierw cokolwiek zrobić w kierunku bycia włosowym maniakiem, a nie tylko postanowić i o, jestem
Zaczynałam z wieeeelkim rozjaśnianym w domu Joanną blond puchem, aktualnie jest już sporo lepiej, całą włosową historię opisałam na blogu ) Jest tu może ktoś z Krakowa?
Cześć.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Na składach też się nie znam,ale swojego czasu używałam tej z ceramidami.Szału nie robiła w każdym bądź razie.
Ja miałam kiedyś tą różową i była dobra.
Stary 2013-10-29, 19:54   #1568
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Podejrzanie szybko się nauczyłaś.
Wiesz, jak się ambitnie tłukło do bólu krwawiących palców (w sumie to na początku przy klasycznej wyszły mi pęcherze, teraz przy akustycznej krew się polała)...
Nie wiem, czy to szybko; rok temu nie mogłam grać jednocześnie śpiewając. Teraz stanowiło to dla mnie problem przez dwa pierwsze dni TŻ obiecał, że mnie nauczy, ale wybył do USA w lipcu, więc sama się uczę
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:58   #1569
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kukimi Pokaż wiadomość
Mam podobny naszyjnik.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Wiesz, jak się ambitnie tłukło do bólu krwawiących palców (w sumie to na początku przy klasycznej wyszły mi pęcherze, teraz przy akustycznej krew się polała)...
Nie wiem, czy to szybko; rok temu nie mogłam grać jednocześnie śpiewając. Teraz stanowiło to dla mnie problem przez dwa pierwsze dni TŻ obiecał, że mnie nauczy, ale wybył do USA w lipcu, więc sama się uczę
Ale z tego, o czym wspominałaś, grasz dopiero dwa miesiące, tak?
Stary 2013-10-29, 20:09   #1570
Antilia
Uzależnienie

Tak o tym miodku rozprawiałyście, że teraz siedzę z mikstura na głowie:

-hergon
-miód
-vatika migdałowa
-olej kokosowy (znalazłam w półce z czasów jeszcze mojego dawnego włosomaniactwa - przetrwał ze mną 3 przeprowadzki, myślałam, że już go dawno nie mam )

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:55   #1571
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Mam podobny naszyjnik.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Ale z tego, o czym wspominałaś, grasz dopiero dwa miesiące, tak?
Aż z ciekawości sprawdziłam (w wiadomościach) i gitarę mi dostarczono 18 września, tę akustyczną. W zeszłym roku w grudniu przez miesiąc uczyłam się na klasycznej, nauczyłam się chwytów podstawowych A, a, D, E, e, G no i bicie standardowo harcerskie
18 września brat TŻta dał mi akustyczną gitarę TŻta, nauczyłam się dodatkowo d, h i próbuję stopniowo dodawać inne chwyty, póki dobiorę się do barre, czyli nieprędko daję sobie jeszcze miesiąc. No więc przez ten miesiąc z kawałkiem dużo się nauczyłam, nie powiem nie ale zostało to okupione ciężkimi urazami palców lewej ręki

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Mialyście któryś z szamponów Kallosa?
Stary 2013-10-29, 21:27   #1572
Czarnulka7891
Zakorzenienie

dawno mnie tu nie było....a wszystko przez mojego włosowego doła
nie dawno podciełam włosy ze względu na rozdwojone końcówki i chwilowo mnie szlag jasny trafia Miało byc niby lepiej, ale włosy zrobiły się przez to nijakie, poza tym są cienkie, a gdy spinam kucyka są dodatkowo lecące, a na czubku głowy puszące... No i marzy mi się prostowanie,,,ale się z tym jeszcze jakoś trzymam...ale jak tak dalej pójdzie bede musiałą moją prostownice oddac w dobre rece, bo za bardzo kusi...Dodatkowo ja zawsze ciemno włosa próbuje przezyć bez farbowania, a teraz prawie po miesiącu czasu widzę że wypłukana farba spowodowała, ze moje włosy maja rudawy kolor TŻ nawet mówi do mnie "mój Ty rudzielcu"

Zajadam od ponad tygodnia skrzyp i albo mi sie wydaje, albo moje paznokcie zrobiły się mocniejsze.... no ok, a kiedy przyjdzie pora na włosy

No i kurde podsumowując.... nie radze sobie z tym całym włosowym majdanem...

Sorrki, za te gorzkie żale.... ale musiałam....

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:40   #1573
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

hej

kupiłam dziś szampon seboradinu do wypadających i przerzedzających się włosów nie mogłam nigdzie lotionu znaleźć ale to dobrze, bo mam jeszcze radical, jantar i kozieradkę ;P
jutro od rana jest u mnie TŻ, zrobiłam nam na obiad zupę gulaszowa i pierogi z kapustą i grzybami, siedziałam 3h w kuchni nad tym
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:55   #1574
Blondyna66
Zadomowienie

Ech. Walczę z jesiennym wypadaniem. Używam wcierki, ale ostatnio stwierdziłam, że to za mało. Postanowiłam dziś właczyć do pielęgnacji maskę Biovax do wypadających. Czytałam, że dziewczyny nakładają ją na skalp i maska pomaga na wypadanie, nie obciąża włosów. Nałożyłam ją dziś po myciu na ok godzinkę, na to czepek i żeby było ciepło założyłam czapkę. Niedawno poszłam zmyć maskę i ile włosów wypadło Masakra. Zamiast pomóc, to ona mi szkodzi ?

Jak wysuszę i wyczesuję włosy zawsze to ileś tam wypadnie i tak się zastanawiam czy skalp tak źle zareagował na maske czy po prostu chcąc ją dobrze domyć pomogłam wypaśc tym włosom, które wyszły by przy czesaniu..ech
Stary 2013-10-29, 22:01   #1575
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Aż z ciekawości sprawdziłam (w wiadomościach) i gitarę mi dostarczono 18 września, tę akustyczną. W zeszłym roku w grudniu przez miesiąc uczyłam się na klasycznej, nauczyłam się chwytów podstawowych A, a, D, E, e, G no i bicie standardowo harcerskie
18 września brat TŻta dał mi akustyczną gitarę TŻta, nauczyłam się dodatkowo d, h i próbuję stopniowo dodawać inne chwyty, póki dobiorę się do barre, czyli nieprędko daję sobie jeszcze miesiąc. No więc przez ten miesiąc z kawałkiem dużo się nauczyłam, nie powiem nie ale zostało to okupione ciężkimi urazami palców lewej ręki

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Ja myślałam,że umiesz już kilka typów "bicia" i chwyty barowe też. Chwyty barowe są niczym w porównaniu z cis, es (nie pamiętam dokładnie). Ja w dodatku nie mam na gitarze tych kropek.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Ech. Walczę z jesiennym wypadaniem. Używam wcierki, ale ostatnio stwierdziłam, że to za mało. Postanowiłam dziś właczyć do pielęgnacji maskę Biovax do wypadających. Czytałam, że dziewczyny nakładają ją na skalp i maska pomaga na wypadanie, nie obciąża włosów. Nałożyłam ją dziś po myciu na ok godzinkę, na to czepek i żeby było ciepło założyłam czapkę. Niedawno poszłam zmyć maskę i ile włosów wypadło Masakra. Zamiast pomóc, to ona mi szkodzi ?

Jak wysuszę i wyczesuję włosy zawsze to ileś tam wypadnie i tak się zastanawiam czy skalp tak źle zareagował na maske czy po prostu chcąc ją dobrze domyć pomogłam wypaśc tym włosom, które wyszły by przy czesaniu..ech
Widocznie ta maska na skalp Ci nie służy.
Stary 2013-10-29, 22:07   #1576
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Też teraz używam odżywki DeBy. Widziałam ją na Allegro za 17 zł.
A ja właśnie w jakimś sklepie internetowym i też coś koło 17 zł aczkolwiek ponownie jej nie kupię zapach mi nie odpowiada
Stary 2013-10-29, 22:09   #1577
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślałam,że umiesz już kilka typów "bicia" i chwyty barowe też. Chwyty barowe są niczym w porównaniu z cis, es (nie pamiętam dokładnie). Ja w dodatku nie mam na gitarze tych kropek.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Ech..a wiązałam z nią nadzieje, że pomoże, a tu o
Stary 2013-10-29, 22:13   #1578
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:

Gdybym miała tak wyrąbane jak w zeszłym roku i tyle czasu, to bym już leciała z barowymi, cisami fisami i innymi na bieżąco ale że byłam mało inteligentna, co by sobie zaraz po wyjeździe TŻta zasiąść do ciupania na gitarze (cały lipiec i pół sierpnia przebolałam w pokoju, z deprechą - najpiękniejszy czas wakacji )... no cóż
Stary 2013-10-29, 22:16   #1579
Cos_
Zakorzenienie

Ja mam jutro w planach zrobić glutka,ale czy się zepnę i zrobię to zobaczymy ;D
Stary 2013-10-29, 22:18   #1580
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:

Chodzi o to,że pomijając przerwy, zrozumiałam,że w sumie grałaś tylko 2 miesiące.
Stary 2013-10-29, 22:20   #1581
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Chodzi o to,że pomijając przerwy, zrozumiałam,że w sumie grałaś tylko 2 miesiące.
A no chyba, że tak no prawie trzy miesiące
Stary 2013-10-29, 22:55   #1582
cpp
Rozeznanie

Dziewczyny, mam pytanie co do czesania. Wiem, że kręcone włosy czesze się na mokro, proste na sucho, a co z takimi falowanymi, które nie są ani takie ani takie?
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 00:56   #1583
Martii=*
Zadomowienie

Co polecicie jako odżywkę b/s w formie mgiełki na jesień zimę z silikonami? Myślę nad gliss kurem, nie mam dostępu do żadnych Joann czy Ziaj. Co się nada?
Stary 2013-10-30, 07:46   #1584
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Martii=* Pokaż wiadomość
Co polecicie jako odżywkę b/s w formie mgiełki na jesień zimę z silikonami? Myślę nad gliss kurem, nie mam dostępu do żadnych Joann czy Ziaj. Co się nada?
Ja gliss kury bardzo lubię

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 07:56   #1585
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość

dawno mnie tu nie było....a wszystko przez mojego włosowego doła
nie dawno podciełam włosy ze względu na rozdwojone końcówki i chwilowo mnie szlag jasny trafia Miało byc niby lepiej, ale włosy zrobiły się przez to nijakie, poza tym są cienkie, a gdy spinam kucyka są dodatkowo lecące, a na czubku głowy puszące... No i marzy mi się prostowanie,,,ale się z tym jeszcze jakoś trzymam...ale jak tak dalej pójdzie bede musiałą moją prostownice oddac w dobre rece, bo za bardzo kusi...Dodatkowo ja zawsze ciemno włosa próbuje przezyć bez farbowania, a teraz prawie po miesiącu czasu widzę że wypłukana farba spowodowała, ze moje włosy maja rudawy kolor TŻ nawet mówi do mnie "mój Ty rudzielcu"

Zajadam od ponad tygodnia skrzyp i albo mi sie wydaje, albo moje paznokcie zrobiły się mocniejsze.... no ok, a kiedy przyjdzie pora na włosy

No i kurde podsumowując.... nie radze sobie z tym całym włosowym majdanem...

Sorrki, za te gorzkie żale.... ale musiałam....
A może pomyślałabyś nad farbowaniem henną? ja nie lubie swojego naturalnego koloru włosów i źle się w nim czuje. Nie zrezygnuje z farbowania ale właśnie następne będzie henną.

Cytat:

Ja kiedyś miałam biovaxa i nie byłam z niego zadowolona i jeszcze ten okropny zapach

Cytat:
Napisane przez Martii=* Pokaż wiadomość
Gliss kur najlepszy

Dzisiaj na noc był olejek alterra migdały&papaja a teraz pod czepkiem alterra&granat

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 07:58   #1586
kinia8900
Raczkowanie

Witam pochmurnie

Plan na dziś to
- olejowanie przed myciem (właśnie siedzę)
- koło południa zrobię sobię maseczkę z imbirem i miodem(ponoć dobra rozgrzewająca)
- po myciu WAX na około godzinkę
- na koniec Isana na kilka minut

Szykuje mi się dzisiaj wizyta u teściowej brrrrr......

kinia8900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:02   #1587
Ines 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie co do czesania. Wiem, że kręcone włosy czesze się na mokro, proste na sucho, a co z takimi falowanymi, które nie są ani takie ani takie?
Wg mnie należy je traktować jak kręcone, czyi czeszemy na mokro.

http://inesworld90.blogspot.com/
Ines 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:39   #1588
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Hej, na porost to Amla czy Sesa?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:49   #1589
Martii=*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Hej, na porost to Amla czy Sesa?
Sesa na pewno Ale czy Amla też, to nie wiem.
Stary 2013-10-30, 09:32   #1590
Luzia
Zakorzenienie

wczoraj pytałam o ten szampon YR malwowy, dzisiaj umyłam nim włosy i jest pełen zachwyt i wiecie, że nawet odbił trochę włosy u nasady? to w kwestii obiecanej objętości.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości