|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Arabita czasem jak dziecko ulewa sporo, znaczy że za dużo zjadło.
Cynamonku co za idioci....brak słów....to jest jego obowiązek sprawdzać,a nie się domyślać!
#2792 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dziewczęta potrzebuje porady
![]() Ha ha ha w końcu chyba i mnie dopadły "zalety" macierzyństwa ![]() Nie jestem pewna ale chyba mam zapalenie piersi ![]() 38 stopni i ból lewej piersi, ale nie całej tylko od spodu... Do tego pierś jest miękka a nie twarda ![]() ![]() Nie mam kapusty ![]() ![]() Dodam, że jest noc więc Młody zbyt często nie będzie jadł ![]()
#2793 |
Wtajemniczenie
|
oki kobitki ide w kime bo moge miec dzis ciezki nocny dyzur po szczepieniach....
dobranoc Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tari Ptyś słodki... w parku na drzewie jest wielki napis Ptyś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() Cynamonku ![]()
![]() |
#2795 | |||||||
Zakorzenienie
|
My już po I karmieniu.. myślałam, że mnie Mały z sypialni nie wypuści
![]() ![]() ![]() Cynamonku szkoda słów na tych 'lekarzy'..nie wiem jakim cudem dyplomy zdobyli...chyba oceniali ich tacy sami imbecyle jak oni sami..jeszcze bezczelnie spychają z siebie winę..oj przydałoby się narobić i koło d..., żeby się nie pozbierali.. bardzo żałuję, że nie znam nikogo w mediach, a jeszcze bardziej, że wśród lekarzy kardiologów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() swoją drogą ładna skleroza Cię dopadła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do godziny wstawania- po ch..ta zmiana czasu.. za pół roku znowu się zmienia.. i tyle srania się o jedną godzinę w tę czy w tę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
na pewno nie powinnaś tej piersi masować, uciskać, rozgrzewać w żaden sposób.. Małego powinnaś często do tej piersi przystawiać.. może spróbuj na śpiocha, a jak masz to laktatorem.. poza kapustą, to nie wiem co mogłoby Ci ulżyć ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-10-29 o 21:41 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2797 |
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór
![]() Perse pytałaś czy nasze dzieci przeraźliwie krzyczą przez sen. Z przykrością muszę stwierdzić, że Milena też tak krzyczy (odkąd odstawiliśmy smoczek) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
Margoś jak masz gorączkę, to paracetamol weź..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, choć myślę czy małej na śpiocha nie nakarmić.
A tak w ogóle to Małgoś coś się źle dziś poczuła, zwymiotowała mi dwa razy, z czego raz prosto na mnie (na moją szyję i pierś). No cóż, będąc mamą trzeba wszystko na klatę przyjmować ![]() Śpi już w moim łóżku bo wolę ją mieć pod ręką. Mąż w pracy, jak zwykle.
#2800 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Wzięłam jakiś czas temu ibuprom mam nadzieję, że przyniesie jakieś efekty ![]()
#2801 | ||
Zadomowienie
|
Tari, co do woombie to mnie się wydaje takie nienaturalne a wręcz nieludzkie krępować ruchy dziecka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak poza tym to może zimne okłady? Paracetamol? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Raczkowanie
|
MARGOSIA znam ten ból miałam to dwa razy. Idź pod prysznic i ciepłą im cieplejsza tym lepsza) masuj pierś. Potem delikatnie palcami wymasuj to zgrubienie i spróbuj odciągnąć mleko laktatorem a jak możesz to najlepiej przystaw młodego ale z boku tzw. spod pachy. To co opisujesz to zastój pokarmu w kanaliku , jak pierś zrobi się czerwona i gorąca to będzie zapalenie. Radzę nie zwlekać bo zrobi Ci się z tego ropień i będzie pierś do nacięcia...
#2803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Margo- sweeet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2805 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za rady, choć czasem sprzeczne
![]() Idę spać,bo z zapaleniem czy bez ktoś jutro musi się Młodym zająć ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
#2809 |
Zakorzenienie
|
Dobra, to ja też uderzam do łóżka
![]() Chciałam jeszcze napisać, że bóle krzyża minęły i znowu jestem silna JAK wół ![]() ![]() Boszze.. ale ze mnie ofiara reklamy ![]() Dobranoc ![]() Cynamonki myślę o Was..idę się pomodlić przed snem i uprosić coś u Boga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko dopiero teraz poszło spać
![]() Dobrze, że byłam na spacerze 3h dzisiaj, bo jutro ma lac cały dzień i będzie zimno. Także jutro będę robić w domu porządki. Muszę w końcu lodówkę rozmrozic. Bo jak ja tego nie zrobię to nikt inny nie pomyśli:banghead: Życzę spokojnej nocy i żeby dzieciaczki były grzeczne i ładnie spały ![]() Dobranoc, ja też uciekam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2811 |
Zakorzenienie
|
U mnie po 1 karmieniu.
Ja umieram. Wzięłam paracetamol i boli mnie gardło i wszystko. Mam grypę i nie wiem jak sie leczyć. Buuuuu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest wina chorego systemu, ze z dzieckiem chodzi sie nie do pediatry a do lekarza rodzinnego, który leczy lupiez ciotki, sraczke babci, plaskostopie wujka i migrene kuzynki ![]() Najbardziej smutnym przypadkiem była 5miesieczna Talia, która żeby przeżyć musi mieć transplantacje serca- rodzice dowiedzieli sie o tym miesiąc temu. My jesteśmy bardzo zadowoleni z operacji serca Adasia. Wszystko poszło sprawnie, może nie bez komplikacji ale Młody dał rade! Mamy żal o ta infekcje. Wiemy, ze nie zrobili tego specjalnie ale na którymś etapie doszlo do zaniedbania i przez to Adaś musi cierpieć. Wychodzą też ogromne różnice w leczeniu pacjentów. My jesteśmy przyzwyczajeni do polskich metod, oni tu mają inne. Inne nie znaczy gorsze ale w przypadku Adasia lekarze polegli na całej linii. Nie potrafili dobrać leków, później dawki, nie myślą logicznie. Pobierają krew a po godzinie przychodzą bo za mało pobrali i znowu muszą Adasia irytowac. Źle zakładali wenflony itd. Przez ta całą infekcje Adaś wygląda teraz jak ofiara rzeźnika. Blizną pooperacyjna to nic w porównaniu do wczorajszego zakładania cewnika gdzie musieli rozciac Adaskowi szyję ![]() Dlatego tyle we mnie żalu. Mnóstwo bólu, cierpienia przez infekcje, która nie powinna sie przydarzyć. Gdyby nie ona bylibyśmy juz w domu. Oczywiście, ze zakażenia itp sie zdarzają ale mamy dużo zastrzeżeń dotyczących zachowania higieny w kontaktach z pacjentem. Niestety tego nie udowodnimy bo nie mamy dowodów. Będziemy starać sie udowodnić, że infekcja spowodowana jest przez szpital ale jesteśmy na straconej pozycji. Ciężko będzie wygrać ze szpitalem bo takich spraw jest mnóstwo niestety. Teraz chcemy skoncentrować sie na Adasiu i jego powrocie do zdrowia. Najpierw niech pokona infekcję, później musi nabrać masy, potem rehabilitacja, powrót do normalnego życia, nauka "starego trybu dnia i nocy", który został zaburzony przez pobyt w szpitalu... Dopiero potem pomyślimy jak załatwić sprawę zaniedbań- zaczynając od health visitor przez naszego lekarza kończąc na szpitalu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 |
Raczkowanie
|
Hej kochane
![]() W niedziele mielismy chrzciny i mogę powiedzieć ze się udaly. Na zdjęciach niunia super się zachowywala a tak się balam bo myslalam ze będzie plakala. Potem przyjechaliśmy do domku rozebrałam ja nakarmiłam i chwike pousmiechalysmy się i poprzytulalysmy i do kosciolka na 12. Zasnela w foteliku jak przekroczyliśmy prog zachrystii ![]() Imprezka także moim zdaniem się udala goście zadowoleni Justysia grzeczna, zdrzemnela się dwa razy po 40 minut. Do domu dopiero po 19 wrocilismy. Starszak elegancki i dumny był. Siostra meza ta co miała być chrzestna nie przyszla i jej maz tez nie ale mam ich w dupie. Chyba jednak sa w tym szpitalu ale szczerze nawet się nie pytałam bo mnie to nie interesuje. Jutro szczepienie ![]() Wczoraj bylam z niunia u pediatry. Bo miałam trochę pytan i miedzy innymi o te krostki. Pani doktor powiedziała żeby nawilzac emolientami i jak na razie nie dawala by zadnych masci ze sterydami. Nic nowego mi nie powiedziała bo ja to wszystko robie. Niuni zbladly te krostki tzn placki z krostami i na pierwszy rzut oka wogole tego nie widać ale jak zacznie plakac albo czasem po kapieli sa widoczne ale sama widze poprawe. No i obserwować mam co może ja uczulić. Pani dr pochwalila Justysie ze bardzo kontaktowa jest slicznie się smieje i duuuuza jak na 3 miesiące (a propo wlasnie dzisiaj konczy 3 miesiące wiec stawiamy soczki ![]() ![]() Mam trochę problemow ze starszakiem odnośnie szkoły i nie mogę sobie poradzić bo bezsilna jestem. Dobrze się uczy ale jest strasznie nieogarnięty zapomina prac domowych mimo tego ze pytam się go co ma zadane, sama widze ze nie potrafi się zorganizować, ma jakies zatargi z kolegami i z tego co obserwuje to on wcale nie jest bez winy ale to temat rzeka. Mysle co dzień co ja mam robic bo moje tłumaczenia nic nie daly bo to już jakiś czas się ciagnie. Przykro mi bo wydaje mi się ze to moje wychowanie na marne idzie a ja tak chciałam go nauczyć myslenia.... Lece się myc a potem jak czas pozwoli to ponadrabiam bo ciekawa jestem co tam u Was.
#2815 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały zasnął i 15 jest 17:40 ![]() Znów sie na nocnego marka przedstawił. Mi to juz w sumie wsio ryba. Dzis spał az do 11. W nocy o 5 sie obudził na żarcie i zachcialo mu sie gadać,ale ja nie zareagowalam. Dałam mu smoka i odwrocilam sie do niego zadkiem szepcac "dobranoc" i gnomislaw chyba zakumal, ze jeszcze nie czas wstawać i zasnął ![]() Ja musiałam poodkurzac i wytrzec podłogi i kurze bo wszędzie koty fruwaly ![]() Była cudowna słoneczna wiosenna pogoda. Ciepło tak, ze musiałam balkon otworzyć bo w domu było za gorąco mimo wylaczonego ogrzewania. No to mały padł w spanie i tyle go widzieli na spacerku, a miałam go wziac w nosidelko i polazic. No cóż jutro w deszczu z babcia pochodzi. Bo jutro przychodzi tesciowa, a my z Tz se gdzies idziemy. Tz wziął wolne z pracy bo sie martwi o mnie, ze mam dola. Wczoraj zakazał mi siebie wyzywać od grubasów. No,ale przecież to prawda. I nie idzie do schudniecia bo jak schudnąć skoro sie zezarlo 10 pierogow ze szpinakiem i szklankę jogurtu klonowego. Dzis dzien kąpieli, ale mi sie nie chce ![]()
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal nie spie. Pilnuje Malgosi z haftami, juz posciel do wymiany. Ech...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2817 |
Zakorzenienie
|
2 raz cyc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Wtajemniczenie
|
pieeerrrwszeeee
![]() Domi - trzymaj sie kochana...dasz rade Cynamonku - tak sadzilam ze dopuki Adas jest w szpitalu nie bedziecie tego ruszac...ale jak tylko poczuje sie lepiej nasze slonko to do boju...utrzyjcie im nosa!!!! Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2819 |
Zadomowienie
|
Edziu dzis wstaje co 2h na karmienie
![]() Margosia, oby to nie bylo zapalenie piersi ![]() Mela, zdrowka dla Malgosi! Katherine, ![]() ![]() ![]() Czuje sie dzis jak zombie, pomimo ze poszl spac juz o 21.00 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- Cynamonowa, szkoda nawet gadac o sluzbie zdrowia. Ja jak ide na wizyte do GP i widze jak oni 'lecza' to krew mnie zalewa! Szkoda w tym wszystkim Adasia, bo przez brak empatii, kompetencji, wiedzy meczy sie biedny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2820 | |
Wtajemniczenie
|
Niestety
![]() ![]() Dobrze że chociaż mąż nie ma do mnie o to pretensji. Ja na jego miejscu bym mu dziką awanturę zrobiła ![]() No z tymi już nic nie zrobię. Musze zapłacić za nowe ![]() Kurcze wszystko przez to że człowiek zajmuje sie milionem spraw naraz i to po nieprzespanej nocy. Serio cieżko myślec logicznie jak TZ mnie pogania, Maja płacze... Dobra już sie nie usprawiedliwiam. Cytat:
![]() Byłoby fajnie bo na tum jednym we trójkę trochę ciasno mamy ![]() No i tyle. Wszystko doczytalam. Przepraszam że nie odnoszę sie do innych postów ale nie mam siły. Przetrzymałam Maje z kąpielą aż do 20:30 ![]() ![]() Idę spać. OMG zaraz 2 w nocy. I jak ja mam sie wyspać? ![]() Acha. Teściowa była. Szkoda słów. Maje mi obudziła i potem miałam jazdę bez trzymanki. Przyniosła Mai dresik na...92 cm ![]() ![]() Powiedziałam delikatnie że nie mam miejsca żeby gromadzić rzeczy na za 2 lata. Może uznacie że jestem niewdzięczna, ale jeśli nie uświadomie jej teraz to niedługo moje mieszkanie będzie wyglądać jak u ludzi "chomików" ![]()
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-10-30 o 00:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.