|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: to nie KIT, od dziś jestem FIT!
humory pierwsza klasa a kogo nie ma ten niech nadrabia
ide poszalec przy garach
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też lecę, wyłączę tego laptopa niech sobie trochę odpocznie jak mnie nie ma
nie poczytam Was na uczelni bo zepsuła mi się aplikacja, nie wiem co się stało, będę musiała zainstalować jeszcze raz, poza tym nie mam wykupionego internetu w tele ale za to mam fajną promocję - przez cały miesiąc nieograniczona ilość smsów do wszystkich aż się zdziwiłam co orange proponuje. więc jak jest ta promocja to nie wiem czy się przenosić do playa, TŻ ma darmowe to niech on do mnie dzwoni mam nadzieję że dla nas wszystkich będzie to udany dzień, jestem pozytywnie nastawiona, że dziś będzie idealnie (zapewne do pierwszego burczenia w brzuchu) ale co tam, miłego ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- a i zapomniałam - nie mogę się napatrzeć na tą laskę z awatara lasesorze, nie wiem o co chodzi |
|
|
|
#4083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cała tarta o średnicy 22 cm to ok 910 kcal, spora porcja dla 2 osób Na spód: 70 g mąki pszennej 15 g otrębów orkiszowych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano 1 żółtko 40 g jogurtu naturalnego 15 g margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na wypełnienie: 150 g piersi z kurczaka 1 kula mozzarelli light (120g) 70 ml jogurtu naturalnego 1 jajo + białko z jaja zużytego do spodu 1 łyżka oregano kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka sproszkowanego chili Na stolnicę wysypujemy mąkę, otręby i łączymy z resztą składników zagniatając jednolite ciasto, które powinno być elastyczne i nie kleić się do dłoni (można użyć podstawowego programu maszyny do pieczenia chleba, która zagniecie za nas ciasto lub pomóc sobie mikserem). Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki, okrągły placek, układamy go w formie i robimy kilka dziurek widelcem, żeby powietrze nie tworzyło bąbli. Zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach, następnie studzimy (można wyjąć z formy na ten czas) Pokrojonego w kostkę kurczaka podsmażamy na suchej patelni wcześniej doprawiając go solą i chili, a gdy będzie już gotowy wsypujemy kawałeczki na ostudzony spód tarty. Mozzarellę utrzeć na największych oczkach tarki lub bardzo drobno poszatkować i w misce połączyć z resztą jogurtu, jajkiem oraz oregano (około 1 łyżeczki). Całością zalać kurczaka i rozprowadzić równo łyżką. Pomidorki koktajlowe wymyć i poprzekrawać w połowie, a następnie poukładać na wierzchu tarty, delikatnie docisnąć. Po wierzchu można posypać całość solą ziołową i/lub innymi ziołami. Piec w 180 stopniach ok 35 minut. Przepis z bloga "dietetyczne fanaberie" |
|
|
|
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do apki w tel, to mi też po ostatniej aktualizacji przestała działać ![]() Nie mogę się w ogóle zalogować. Odinstalowałam i zainstalowałam jeszcze raz, ale nie pomogło. szkoda, bo przydatna była na uczelni ![]() Zmykam na zajęcia. Trzymajcie się ładnie!
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
edyta, laseseorze - to Wasze prawidziwe zdjęcia na avatarach?
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
niech lepiej nie mówią, że to one, bo ja chyba na zawał tu Wam zejdę...
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za przepis
![]() Hahahahaha, jak zrzucę z 10kg. (tak na oko) to może będę tak wyglądać
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
ulżyło mi, to chyba raczej złe stwierdzenie, ale mimo wszystko cieszę się, że będzie mi dane jeszcze trochę pożyć
|
#4090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie obejrzałam PPD i czas chyba zabrać się za coś konstruktywnego
|
|
|
#4091 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
D---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
ja mam tak z jedzeniem co z tego ze wpadlo cos be skoro juz zmienilam tyle rzeczy malymi krokami do celu---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
a ile masz wzrostu ?---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- o tak uzaleznienie od cw popieramm! ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
pocieszam sie ze nie bylo w tym tluszczow utwardzanych czy tez syropu glukozo-fruktozowego ![]() smacznie i zdrowo bo jablka a maka dalam pelnoziarnista ,cukier brazowy no samo zdrowiemi nie zycz slonka tylko zeby przestalo wiac myslalam ze wczoraj koniec swiata bedzie ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- wlasnie mialam pytac widzicie jakies efekty po pokrzywie??teraz to juz spadam na rowerek
|
||||
|
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
no dziewczynki jak dzien sie udal? po takim wesolym poranku cisza nastala.
|
|
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nudnawo, na uczelni. A teraz się naw.ierdalałam chałki z masłem
![]() Więc raczej powinnam dzisiaj siedzieć cicho.
|
#4094 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W sumie to bez większych zmian. Pól nocy nie spałam, bo drapało mnie w gardle i cały czas połykałam ślinę, żeby choć trochę ulżyło. W dzień miałam tyle zajęć, że nie było czasu o tym myśleć, a teraz grzeję się w łóżku, popijam nalewkę, kicham i smarkam, ale może jakoś się wykuruję. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pochwalę się (może przedwcześnie trochę), że mam -1 kg W ogóle to zaparłam się i jem ładnie, mimo że w pracy kuszą jakimiś przysmakami (w których jest niestety sporo majonezu i w ogóle niezbyt zdrowych tłuszczy), a ja dzielnie odmawiam i jem swoje. Zobaczymy, jak będzie w weekend, bo spędzam cały poza domem... Ale może dam radę
|
|||||||
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie od niedzieli też już idealnie, w mieszkaniu nawet nie patrzę na ciasta, które leżą w kuchni na stole, a nawet jak przez przypadek zerknę, to zaraz odwracam wzrok
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
karola nie, ja nie mam takiego kostiumu i kolczyka w pępku
![]() melduję... dietetycznie udany dzień! chyba pierwszy od jakiegoś miesiąca
|
|
|
|
#4097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to ciastka mnie nie ciągną, nie przepadam za ciastami, ciastkami i w ogóle za słodkim. Gorzej jest z przekąskami typu nadziewane jajka w majonezie, sałatki wszelkiego rodzaju, sosy, makarony itp... Cytat:
oby tak dalej |
|||
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
nie będę się podniecać bo nie mam ostatnio motywacji więc pewnie zaraz się złamię
![]() jutro chciałam na śniadanie zjeść jogurt z musli ale patrze na datę a tam 21.10. lepiej nie ryzykować co?
|
|
|
|
#4099 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I brawa za spadek ![]() Tak Wam dzisiaj fajnie poszło, to ja spinam tyłek i jutro też mam nadzieję wieczorkiem pochwalę się udanym dniem
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
bingos
ja chyba nie dałabym rady gdyby mnie kusili. wiecie co już dziś miałam przygotowaną kwotę żeby kupić sobie taką kanapkę z gyrosem czy tam z salami i surówkami ale schowałam i wyjęłam z torebki moją activię ![]() uciekam spać
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje spadków i ładnego trzymania dietki
![]() z tym uzaleznieniem pewnie powinnam odpuścić trochę, bo ostatnio mnie plecy bola po treningach, ale nie moge tak po prostu nie cwiczyc ![]() dieta I śniadanie kasza jaglana z miodem i lnem, suszony ananas II śniadanie 3 kanapki z serem żółtym, sałatą i pomidorem obiad sznycel i surówka z rzodkwi białej podwieczorek kanapka z wędliną i chrzanem, mały kruchy rogalik kolacja dwa jaja na twardo w sosie jogurtowo-chrzanowym ćwiczenia a6w godzina tańca przysiady z hantelkami
|
#4102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakieś wymyślne ciasta to już w ogóleCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja zawsze po takiej chwili słabości, kiedy już prawie chcę coś kupić, ale jednak się powstrzymam, czuję się dużo silniejszapokrzywę też piję już dłuuugo, ale jakoś nie zauważyłam efektów. ale smak mi bardzo odpowiada, więc piję dalej
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Czytaam ostatnio na jakiejs stronie poswieconej dietetyce, ze o ile produkty sypkie, takie jak makaron,ryz czy kasze mozena bezpiecznie jesc po dacie podanej na opakowaniu, o tyle z nabialem lepiej uwazac i nie jeść juz nawet dzien po uplynieciu daty waznosci.
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym od jutra przestała się nagle udzielać, wiedzcie, że było mi bardzo miło Was poznać
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Bingos Gratuluję asertywności!
Edyta też czuje moc jak w ostatniej chwili zrezygnuje z kupienia Sobie czegoś niezdrowego. taka walka daje największą satysfakcję. w ogole fajnie się Was Czyta przed spaniem. odrazu czuje ze jutro bedzje Dobry dzień ja dziś zjadlam pol paczki orzeszkow w czekoladzie. caly dzien na mnie patrzyly i jak zwykle zjadlam je przed fitnessem s nie po po fitnessie zjadlam megs porcje tarty z kurczakiem, ale bylam naprawde glodna i sie natyralam na sztangach :P nie wiem jak u was ale ja zawsze na wszystkich swietych kupuje z mama obwazanki! juz sie ich boje! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- edyta, ja zjadlam muffinka splesnialego i żyje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- kasikkk ja myślałam że mi się dach na głowę wali ! ciągle wyglądalam Przez okno czy drzewa jeszcze stoją:d wlasnie fajnie znajdować takie zdrowe desery w zamian za jakies przypadkowe słodycze z papierka. tylko ja zawsze tego napieke w ilosciach jak dla wojska i wpierniczam np 4 muffinki dziennie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Karolinka180 Czas edycji: 2013-10-30 o 07:31 |
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój brzusio też czasami tak ma, ale zazwyczaj jak gdzies jest cicho a ja o tym pomyslę ![]() wczoraj kupiłam pierwszy raz taki serek bieluch, Tż zobaczył i mówi mi że niezdrowy, żeby go nie jeść a ja 'eee tam', potwieram a tam pleśniawka coś niezdrowe jedzenie daje ostatnio o sobie znac![]() dzisiaj 12 godz w pracy, a nie mam planów jedzeniowych- oprócz bułeczki z mozarellą ![]() miłego dnia |
|
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
myboyismine, a jakies jabluszko,banan, serek wiejski?
|
|
|
|
#4108 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za udany dzień, na pewno będzie sukces! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda mi wyrzucać żarcia, jeśli jest dobre. Cytat:
Cytat:
Oczywiście zdarzają się odstępstwa, nie wyobrażam sobie całe życie odmawiać sobie czegoś czy nie pić na imprezach Grunt, żeby we wszystkim zachować umiar.Cytat:
Bieluch ogólnie są pyszne, jeszcze nie trafiłam na zepsuty, a kupuję często Miłego i udanego dnia |
||||||||
|
|
|
#4109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest dopiero niebo w gębie i już brat do mnie pisze, że czeka tylko jak przyjadę do domu i je zrobię (a ma 24 lat, więc coś w tym cieście musi być)![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj dzisiaj będę miała zalatany dzień. prawie do 17 na uczelni, potem szybko do domu, pakowanie, szykowanie się na imprezę integracją organizacji (najpierw domówka, potem klub), a już o 23.30 mam pociąg do domu i czeka mnie 10 godzin w podróży ![]() no, zjadłam śniadanie, więc czas się ogarniać ![]() miłego dnia!
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się czy nie zacząć ćwiczyć z Chodakowską Sporo osób sobie chwali ćwiczenia z nią
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

ja mam tak z jedzeniem co z tego ze wpadlo cos be skoro juz zmienilam tyle rzeczy

To był żarcik

Bieluch ogólnie są pyszne, jeszcze nie trafiłam na zepsuty, a kupuję często