to nie KIT, od dziś jestem FIT! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 10:14   #4081
windowS17
Zadomowienie

Dot.: to nie KIT, od dziś jestem FIT!

humory pierwsza klasa a kogo nie ma ten niech nadrabia
ide poszalec przy garach
windowS17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:16   #4082
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

no ja też lecę, wyłączę tego laptopa niech sobie trochę odpocznie jak mnie nie ma nie poczytam Was na uczelni bo zepsuła mi się aplikacja, nie wiem co się stało, będę musiała zainstalować jeszcze raz, poza tym nie mam wykupionego internetu w tele ale za to mam fajną promocję - przez cały miesiąc nieograniczona ilość smsów do wszystkich aż się zdziwiłam co orange proponuje. więc jak jest ta promocja to nie wiem czy się przenosić do playa, TŻ ma darmowe to niech on do mnie dzwoni

mam nadzieję że dla nas wszystkich będzie to udany dzień, jestem pozytywnie nastawiona, że dziś będzie idealnie (zapewne do pierwszego burczenia w brzuchu) ale co tam, miłego

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

a i zapomniałam - nie mogę się napatrzeć na tą laskę z awatara lasesorze, nie wiem o co chodzi
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:31   #4083
Karolinka180
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lasesorze Pokaż wiadomość
Karolinka180 podrzuć przepis na tą tartę z łopatologicznym objaśnieniem jak ją zrobić krok po kroku
ekka tarta z pikantnym kurczakiem i mozzarellą light
Cała tarta o średnicy 22 cm to ok 910 kcal, spora porcja dla 2 osób

Na spód:
70 g mąki pszennej
15 g otrębów orkiszowych
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oregano
1 żółtko
40 g jogurtu naturalnego
15 g margaryny
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Na wypełnienie:
150 g piersi z kurczaka
1 kula mozzarelli light (120g)
70 ml jogurtu naturalnego
1 jajo + białko z jaja zużytego do spodu
1 łyżka oregano
kilka pomidorków koktajlowych
1 łyżeczka sproszkowanego chili

Na stolnicę wysypujemy mąkę, otręby i łączymy z resztą składników zagniatając jednolite ciasto, które powinno być elastyczne i nie kleić się do dłoni (można użyć podstawowego programu maszyny do pieczenia chleba, która zagniecie za nas ciasto lub pomóc sobie mikserem).

Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki, okrągły placek, układamy go w formie i robimy kilka dziurek widelcem, żeby powietrze nie tworzyło bąbli.
Zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach, następnie studzimy (można wyjąć z formy na ten czas)

Pokrojonego w kostkę kurczaka podsmażamy na suchej patelni wcześniej doprawiając go solą i chili, a gdy będzie już gotowy wsypujemy kawałeczki na ostudzony spód tarty.

Mozzarellę utrzeć na największych oczkach tarki lub bardzo drobno poszatkować i w misce połączyć z resztą jogurtu, jajkiem oraz oregano (około 1 łyżeczki).
Całością zalać kurczaka i rozprowadzić równo łyżką.

Pomidorki koktajlowe wymyć i poprzekrawać w połowie, a następnie poukładać na wierzchu tarty, delikatnie docisnąć. Po wierzchu można posypać całość solą ziołową i/lub innymi ziołami.

Piec w 180 stopniach ok 35 minut.
Przepis z bloga "dietetyczne fanaberie"
Karolinka180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:31   #4084
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
no ja też lecę, wyłączę tego laptopa niech sobie trochę odpocznie jak mnie nie ma nie poczytam Was na uczelni bo zepsuła mi się aplikacja, nie wiem co się stało, będę musiała zainstalować jeszcze raz, poza tym nie mam wykupionego internetu w tele ale za to mam fajną promocję - przez cały miesiąc nieograniczona ilość smsów do wszystkich aż się zdziwiłam co orange proponuje. więc jak jest ta promocja to nie wiem czy się przenosić do playa, TŻ ma darmowe to niech on do mnie dzwoni

mam nadzieję że dla nas wszystkich będzie to udany dzień, jestem pozytywnie nastawiona, że dziś będzie idealnie (zapewne do pierwszego burczenia w brzuchu) ale co tam, miłego

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

a i zapomniałam - nie mogę się napatrzeć na tą laskę z awatara lasesorze, nie wiem o co chodzi
Będzie idealny, musi!
A co do apki w tel, to mi też po ostatniej aktualizacji przestała działać
Nie mogę się w ogóle zalogować. Odinstalowałam i zainstalowałam jeszcze raz, ale nie pomogło. szkoda, bo przydatna była na uczelni

Zmykam na zajęcia. Trzymajcie się ładnie!

noticemysoul

Is there a cure for this pain
Maybe I should have something to eat
But food wont take this emptiness away
Im hungry for you my love
Tusia forte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:33   #4085
Karolinka180
Raczkowanie

edyta, laseseorze - to Wasze prawidziwe zdjęcia na avatarach?
Stary 2013-10-29, 10:35   #4086
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinka180 Pokaż wiadomość
edyta, laseseorze - to Wasze prawidziwe zdjęcia na avatarach?
niech lepiej nie mówią, że to one, bo ja chyba na zawał tu Wam zejdę...

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:41   #4087
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
niech lepiej nie mówią, że to one, bo ja chyba na zawał tu Wam zejdę...
ja tez
Stary 2013-10-29, 10:48   #4088
lasesorze
Zadomowienie

Dzięki za przepis

Hahahahaha, jak zrzucę z 10kg. (tak na oko) to może będę tak wyglądać
Ćwiczę z Mel B i XHIT daily: 2 razy
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
lasesorze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:06   #4089
BeeAnn
Zakorzenienie

ulżyło mi, to chyba raczej złe stwierdzenie, ale mimo wszystko cieszę się, że będzie mi dane jeszcze trochę pożyć

Stary 2013-10-29, 11:11   #4090
lasesorze
Zadomowienie

Cytat:
ulżyło mi, to chyba raczej złe stwierdzenie, ale mimo wszystko cieszę się, że będzie mi dane jeszcze trochę pożyć
Jakbym chciała się odchudzać mając taką figurę jak dziewczyna w avatarze to chyba każdy poleciłby mi wizytę u dobrego psychologa

Właśnie obejrzałam PPD i czas chyba zabrać się za coś konstruktywnego
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
Stary 2013-10-29, 16:56   #4091
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Jakbym chciała się odchudzać mając taką figurę jak dziewczyna w avatarze to chyba każdy poleciłby mi wizytę u dobrego psychologa

Właśnie obejrzałam PPD i czas chyba zabrać się za coś konstruktywnego
ja zaraz bede ogladac przy rowerku stacjonarnymD

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja pozbylam się większości kompleksów z wiekiem. Tzn nie wyglądam lepiej niż kiedy miałam te 20 lat, ale mam do siebie większy dystans i nie analizuje tak każdego cm mojego ciała. Wiem, że moja figura jest taka a nie inna i np nieosiągalne są dla mnie nogi jak u modelki, więc dbam po prostu o to, żeby nie były otluszczone, tylko miały zarysowane mięśnie.
I TO JEST TO!trzeba sie skupic na tym co mozna poprawic i co sie poprawiaja mam tak z jedzeniem co z tego ze wpadlo cos be skoro juz zmienilam tyle rzeczymalymi krokami do celu

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Akacja93 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!

Chciałabym dołączyć do codziennej rywalizacji z własnymi słabościami !

Ćwiczę już od jakiegoś czasu, czasami z jedno, dwudniowymi przerwami z racji natłoku zajęć w ciągu dnia

Staram się jeść zdrowo z uwzględnieniem wszystkich składników odżywczych, ale niestety często ulegam pokusom takim jak czekoladka, ciasteczko do porannej kawki

Staram się z tym walczyć i pozbyc tego złego nawyku, stąd też mam nadzieję, że pogonicie mnie naganami jeżeli ponownie sięgne po słodkości xD

Mój cel, wrócić do swojej wagi sprzed roku !

Dzisiaj wykonałam ćwiczenia mel b : trening całego ciała i brzuszki abs

Posiłki: owsianka, 3 jabłka w międzyczasie, garść orzechów włoskich, kalafiorek - dzisiaj tylko tyle ponieważ mam niestrawność od wczoraj i mnie brzuch bardzo boli, mam nadzieję, że jutro już będę mogła spożyć pełne posiłki a nie takie nie wiadomo co

Pozdrawiam gorąco!
witamya ile masz wzrostu?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
nie lecz tego
o tak uzaleznienie od cw popieramm!

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
skąd takie pyszności? ! sama upiekłaś?

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

"i zasnął"....padłam

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Ja jednak taka objedzona byłam po weekendzie, że wczoraj cały dzień jadłam jak wróbelek, nawet jak wróciłam po fitnessie to wmuszałam w siebie jogurt, żeby nie spowolnić metabolizmu,ale czułam się tak pełna jak nigdy, mimo, że byłam prawie 6h bez jedzenia. Fajne jest imprezowanie, ale to przegięcie ile się wtedy je!
Jeszcze mojej współlokatorce zostało pełno jedzenia i tylko mnie kusi leżąc na widoku, ale trzymam się dzielnie

Dziś może tartę z kurczakiem zrobię i omlety z kalafiora. Dużo słonka Wam życzę, bo u mnie dziś go brak
niestety lub stety ale zrobilam zwykle jablka starkowane do tego kruszonka i do piekarnika
pocieszam sie ze nie bylo w tym tluszczow utwardzanych czy tez syropu glukozo-fruktozowego
smacznie i zdrowo bo jablka a maka dalam pelnoziarnista ,cukier brazowy no samo zdrowie

mi nie zycz slonka tylko zeby przestalo wiac myslalam ze wczoraj koniec swiata bedzie

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

wlasnie mialam pytac widzicie jakies efekty po pokrzywie??teraz to juz spadam na rowerek
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:17   #4092
windowS17
Zadomowienie

no dziewczynki jak dzien sie udal? po takim wesolym poranku cisza nastala.
Stary 2013-10-29, 19:22   #4093
Tusia forte
Wtajemniczenie

U mnie nudnawo, na uczelni. A teraz się naw.ierdalałam chałki z masłem
Więc raczej powinnam dzisiaj siedzieć cicho.

noticemysoul

Stary 2013-10-29, 21:06   #4094
bingos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akacja93 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!

Chciałabym dołączyć do codziennej rywalizacji z własnymi słabościami !

Ćwiczę już od jakiegoś czasu, czasami z jedno, dwudniowymi przerwami z racji natłoku zajęć w ciągu dnia

Staram się jeść zdrowo z uwzględnieniem wszystkich składników odżywczych, ale niestety często ulegam pokusom takim jak czekoladka, ciasteczko do porannej kawki

Staram się z tym walczyć i pozbyc tego złego nawyku, stąd też mam nadzieję, że pogonicie mnie naganami jeżeli ponownie sięgne po słodkości xD

Mój cel, wrócić do swojej wagi sprzed roku !

Dzisiaj wykonałam ćwiczenia mel b : trening całego ciała i brzuszki abs

Posiłki: owsianka, 3 jabłka w międzyczasie, garść orzechów włoskich, kalafiorek - dzisiaj tylko tyle ponieważ mam niestrawność od wczoraj i mnie brzuch bardzo boli, mam nadzieję, że jutro już będę mogła spożyć pełne posiłki a nie takie nie wiadomo co

Pozdrawiam gorąco!
Witaj
Cytat:
strasznie mnie głowa boli i spać mi się chce, TŻ ma takie nie wygodne łóżko. jeszcze zaprosił mnie na noc i... zasnął
co za nooc...
Cytat:
Napisane przez windowS17 Pokaż wiadomość
ja piekna nigdy nie bylam, nie jestem i nie bede ale jestem tak za☠☠☠ista charakterem ze mnie tylko kochac tez tak zacznij myslec a bedzie ci lepiej
Nie ma to jak dobre podejście!
Cytat:
smiej się smiej, a ją wczoraj schowalam się w pokoju córki i pod pretekstem układania ubrań robiłam a6w i potem w łazience przysiady
to dopiero uzależnienie!
Cytat:
i ja się dzisiaj czujesz bigosik? lepiej już?
W sumie to bez większych zmian. Pól nocy nie spałam, bo drapało mnie w gardle i cały czas połykałam ślinę, żeby choć trochę ulżyło. W dzień miałam tyle zajęć, że nie było czasu o tym myśleć, a teraz grzeję się w łóżku, popijam nalewkę, kicham i smarkam, ale może jakoś się wykuruję.
Cytat:
No, ale ciężko tak z dnia na dzień zmienić podejście.
Postaram się od TERAZ!
Trzymam kciuki za zmianę podejścia
Cytat:
Jeśli byłabym teraz dla niego atrakcyjna to go nie chcę, bo nie lubię facetów, którzy mają zły gust To był żarcik
padłam!
Cytat:
Napisane przez windowS17 Pokaż wiadomość
no dziewczynki jak dzien sie udal? po takim wesolym poranku cisza nastala.
Mój udał się jak najbardziej, ale tylko dietetycznie. Na ćwiczenia nie było czasu No i trochę za mało płynów dziś przyjęłam, ale miałam naprawdę szalony dzień i nie bardzo było kiedy. A teraz na noc nie będę nadrabiać, bo znowu pół nocy nie prześpię.

Pochwalę się (może przedwcześnie trochę), że mam -1 kg Wystarczyło 3 dni ładnego jedzonka i bez piwa W ogóle to zaparłam się i jem ładnie, mimo że w pracy kuszą jakimiś przysmakami (w których jest niestety sporo majonezu i w ogóle niezbyt zdrowych tłuszczy), a ja dzielnie odmawiam i jem swoje. Zobaczymy, jak będzie w weekend, bo spędzam cały poza domem... Ale może dam radę
bingos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:21   #4095
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bingos Pokaż wiadomość
W sumie to bez większych zmian. Pól nocy nie spałam, bo drapało mnie w gardle i cały czas połykałam ślinę, żeby choć trochę ulżyło. W dzień miałam tyle zajęć, że nie było czasu o tym myśleć, a teraz grzeję się w łóżku, popijam nalewkę, kicham i smarkam, ale może jakoś się wykuruję.
no to kuruj się kuruj, zdrówka życzę!

Cytat:
Pochwalę się (może przedwcześnie trochę), że mam -1 kg Wystarczyło 3 dni ładnego jedzonka i bez piwa W ogóle to zaparłam się i jem ładnie, mimo że w pracy kuszą jakimiś przysmakami (w których jest niestety sporo majonezu i w ogóle niezbyt zdrowych tłuszczy), a ja dzielnie odmawiam i jem swoje. Zobaczymy, jak będzie w weekend, bo spędzam cały poza domem... Ale może dam radę
super, gratulacje!
u mnie od niedzieli też już idealnie, w mieszkaniu nawet nie patrzę na ciasta, które leżą w kuchni na stole, a nawet jak przez przypadek zerknę, to zaraz odwracam wzrok

Stary 2013-10-29, 21:24   #4096
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

karola nie, ja nie mam takiego kostiumu i kolczyka w pępku

melduję... dietetycznie udany dzień! chyba pierwszy od jakiegoś miesiąca
Stary 2013-10-29, 21:38   #4097
bingos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość

wlasnie mialam pytac widzicie jakies efekty po pokrzywie??teraz to juz spadam na rowerek
Ja piję już prawie miesiąc, codziennie, ale póki co większych efektów nie zauważyłam I nie wiem, co dalej, bo na opakowaniu jest napisane, żeby nie stosować dłużej niż 4 tygodnie
Cytat:
no to kuruj się kuruj, zdrówka życzę!

super, gratulacje!
u mnie od niedzieli też już idealnie, w mieszkaniu nawet nie patrzę na ciasta, które leżą w kuchni na stole, a nawet jak przez przypadek zerknę, to zaraz odwracam wzrok

W sumie to ciastka mnie nie ciągną, nie przepadam za ciastami, ciastkami i w ogóle za słodkim. Gorzej jest z przekąskami typu nadziewane jajka w majonezie, sałatki wszelkiego rodzaju, sosy, makarony itp...
Cytat:
oby tak dalej
Stary 2013-10-29, 21:51   #4098
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

nie będę się podniecać bo nie mam ostatnio motywacji więc pewnie zaraz się złamię

jutro chciałam na śniadanie zjeść jogurt z musli ale patrze na datę a tam 21.10. lepiej nie ryzykować co?
Stary 2013-10-29, 21:53   #4099
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:
karola nie, ja nie mam takiego kostiumu i kolczyka w pępku

Cytat:
Ja piję już prawie miesiąc, codziennie, ale póki co większych efektów nie zauważyłam I nie wiem, co dalej, bo na opakowaniu jest napisane, żeby nie stosować dłużej niż 4 tygodnie
Ja też piję juz ok miesiac, zaczynam już drugie opakowanie, przestawać na raie nie będę, ale też jakiś znaczących zmian nie widzę na razie.

Cytat:

Cytat:

Mój udał się jak najbardziej, ale tylko dietetycznie. Na ćwiczenia nie było czasu No i trochę za mało płynów dziś przyjęłam, ale miałam naprawdę szalony dzień i nie bardzo było kiedy. A teraz na noc nie będę nadrabiać, bo znowu pół nocy nie prześpię.

Zdrowiej, żeby była siła na ćwiczenia
I brawa za spadek

Tak Wam dzisiaj fajnie poszło, to ja spinam tyłek i jutro też mam nadzieję wieczorkiem pochwalę się udanym dniem

noticemysoul

Stary 2013-10-29, 22:36   #4100
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

bingos ja chyba nie dałabym rady gdyby mnie kusili. wiecie co już dziś miałam przygotowaną kwotę żeby kupić sobie taką kanapkę z gyrosem czy tam z salami i surówkami ale schowałam i wyjęłam z torebki moją activię plusem było to, że dziś jakaś pełna się czułam i nie byłam głodna, tylko mój brzuch dał popis pod koniec wykładu haha, ale nie z głodu tylko tak czasem mam, jakieś dziwne odgłosy

uciekam spać
Stary 2013-10-29, 23:00   #4101
traicionera
Zakorzenienie

gratuluje spadków i ładnego trzymania dietki

z tym uzaleznieniem pewnie powinnam odpuścić trochę, bo ostatnio mnie plecy bola po treningach, ale nie moge tak po prostu nie cwiczyc

dieta
I śniadanie
kasza jaglana z miodem i lnem, suszony ananas

II śniadanie
3 kanapki z serem żółtym, sałatą i pomidorem

obiad
sznycel i surówka z rzodkwi białej

podwieczorek
kanapka z wędliną i chrzanem, mały kruchy rogalik

kolacja
dwa jaja na twardo w sosie jogurtowo-chrzanowym

ćwiczenia
a6w
godzina tańca
przysiady z hantelkami
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:19   #4102
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie to ciastka mnie nie ciągną, nie przepadam za ciastami, ciastkami i w ogóle za słodkim. Gorzej jest z przekąskami typu nadziewane jajka w majonezie, sałatki wszelkiego rodzaju, sosy, makarony itp...
zazdroszczę! ja kocham wszystko, co słodkie a jakieś wymyślne ciasta to już w ogóle no i oczywiście wszystko z czekoladą

Cytat:
jutro chciałam na śniadanie zjeść jogurt z musli ale patrze na datę a tam 21.10. lepiej nie ryzykować co?
a ja bym najpierw otworzyła, wymieszała i zobaczyła, czy coś jest nie tak czy może jednak jeszcze ujdzie

Cytat:
Napisane przez Tusia forte Pokaż wiadomość
Tak Wam dzisiaj fajnie poszło, to ja spinam tyłek i jutro też mam nadzieję wieczorkiem pochwalę się udanym dniem
dasz radę, trzymam kciuki

Cytat:
bingos ja chyba nie dałabym rady gdyby mnie kusili. wiecie co już dziś miałam przygotowaną kwotę żeby kupić sobie taką kanapkę z gyrosem czy tam z salami i surówkami ale schowałam i wyjęłam z torebki moją activię
no i super! ja zawsze po takiej chwili słabości, kiedy już prawie chcę coś kupić, ale jednak się powstrzymam, czuję się dużo silniejsza

pokrzywę też piję już dłuuugo, ale jakoś nie zauważyłam efektów. ale smak mi bardzo odpowiada, więc piję dalej

Stary 2013-10-29, 23:58   #4103
traicionera
Zakorzenienie

Czytaam ostatnio na jakiejs stronie poswieconej dietetyce, ze o ile produkty sypkie, takie jak makaron,ryz czy kasze mozena bezpiecznie jesc po dacie podanej na opakowaniu, o tyle z nabialem lepiej uwazac i nie jeść juz nawet dzien po uplynieciu daty waznosci.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 00:04   #4104
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Czytaam ostatnio na jakiejs stronie poswieconej dietetyce, ze o ile produkty sypkie, takie jak makaron,ryz czy kasze mozena bezpiecznie jesc po dacie podanej na opakowaniu, o tyle z nabialem lepiej uwazac i nie jeść juz nawet dzien po uplynieciu daty waznosci.
uuuuups jakbym od jutra przestała się nagle udzielać, wiedzcie, że było mi bardzo miło Was poznać

Stary 2013-10-30, 00:39   #4105
Karolinka180
Raczkowanie

Bingos Gratuluję asertywności!
Edyta też czuje moc jak w ostatniej chwili zrezygnuje z kupienia Sobie czegoś niezdrowego. taka walka daje największą satysfakcję.

w ogole fajnie się Was Czyta przed spaniem. odrazu czuje ze jutro bedzje Dobry dzień

ja dziś zjadlam pol paczki orzeszkow w czekoladzie. caly dzien na mnie patrzyly i jak zwykle zjadlam je przed fitnessem s nie po po fitnessie zjadlam megs porcje tarty z kurczakiem, ale bylam naprawde glodna i sie natyralam na sztangach :P

nie wiem jak u was ale ja zawsze na wszystkich swietych kupuje z mama obwazanki! juz sie ich boje!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

edyta, ja zjadlam muffinka splesnialego i żyje

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

kasikkk ja myślałam że mi się dach na głowę wali ! ciągle wyglądalam Przez okno czy drzewa jeszcze stoją:d

wlasnie fajnie znajdować takie zdrowe desery w zamian za jakies przypadkowe słodycze z papierka. tylko ja zawsze tego napieke w ilosciach jak dla wojska i wpierniczam np 4 muffinki dziennie

Edytowane przez Karolinka180
Czas edycji: 2013-10-30 o 07:31
Stary 2013-10-30, 07:04   #4106
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
bingos ja chyba nie dałabym rady gdyby mnie kusili. wiecie co już dziś miałam przygotowaną kwotę żeby kupić sobie taką kanapkę z gyrosem czy tam z salami i surówkami ale schowałam i wyjęłam z torebki moją activię plusem było to, że dziś jakaś pełna się czułam i nie byłam głodna, tylko mój brzuch dał popis pod koniec wykładu haha, ale nie z głodu tylko tak czasem mam, jakieś dziwne odgłosy

uciekam spać

mój brzusio też czasami tak ma, ale zazwyczaj jak gdzies jest cicho a ja o tym pomyslę

wczoraj kupiłam pierwszy raz taki serek bieluch, Tż zobaczył i mówi mi że niezdrowy, żeby go nie jeść a ja 'eee tam', potwieram a tam pleśniawka coś niezdrowe jedzenie daje ostatnio o sobie znac

dzisiaj 12 godz w pracy, a nie mam planów jedzeniowych- oprócz bułeczki z mozarellą

miłego dnia
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 07:40   #4107
Karolinka180
Raczkowanie

myboyismine, a jakies jabluszko,banan, serek wiejski?
Stary 2013-10-30, 07:47   #4108
bingos
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Ja też piję juz ok miesiac, zaczynam już drugie opakowanie, przestawać na raie nie będę, ale też jakiś znaczących zmian nie widzę na razie.
To ja też będę dalej piła, słyszałam że trzeba pić długo żeby zauważyć efekty. Zdziwił mnie tylko ten napis na opakowaniu. Szczerze mówiąc to mi ta pokrzywa naprawdę smakuje
Cytat:
Zdrowiej, żeby była siła na ćwiczenia
I brawa za spadek

Dziękuję Zdrówko dziś bez zmian, a regularne ćwiczenia będą chyba od listopada - planuję wreszcie kupić karnet na siłownię.
Trzymam kciuki za udany dzień, na pewno będzie sukces!
Cytat:

uciekam spać
Moja silna wola jest niestety słaba, ale ostatnio jakoś się trzymam. Myślę, że to dzięki temu, że biorę sobie do pracy zdrowe żarcie i jak najem się swoim to już nie wpycham w siebie innych rzeczy.
Cytat:

z tym uzaleznieniem pewnie powinnam odpuścić trochę, bo ostatnio mnie plecy bola po treningach, ale nie moge tak po prostu nie cwiczyc
Za to mi przydałoby się trochę uzależnić
Cytat:
Eee tam, nie raz jadłam i żyję Szkoda mi wyrzucać żarcia, jeśli jest dobre.
Cytat:
uuuuups jakbym od jutra przestała się nagle udzielać, wiedzcie, że było mi bardzo miło Was poznać

Cytat:
Bingos Gratuluję asertywności!
Edyta też czuje moc jak w ostatniej chwili zrezygnuje z kupienia Sobie czegoś niezdrowego. taka walka daje największą satysfakcję.
Dzięki Właśnie - odmówienie sobie czegoś, czego nie powinno się jeść, daje ogromną satysfakcję, a jak się skuszę to później często myślę, że wcale nie było mi to potrzebne.
Oczywiście zdarzają się odstępstwa, nie wyobrażam sobie całe życie odmawiać sobie czegoś czy nie pić na imprezach Grunt, żeby we wszystkim zachować umiar.
Cytat:

wczoraj kupiłam pierwszy raz taki serek bieluch, Tż zobaczył i mówi mi że niezdrowy, żeby go nie jeść a ja 'eee tam', potwieram a tam pleśniawka coś niezdrowe jedzenie daje ostatnio o sobie znac
Upsss Bieluch ogólnie są pyszne, jeszcze nie trafiłam na zepsuty, a kupuję często

Miłego i udanego dnia
Stary 2013-10-30, 08:47   #4109
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak u was ale ja zawsze na wszystkich swietych kupuje z mama obwazanki! juz sie ich boje!
ja będę robiła tartę ze snickersami to jest dopiero niebo w gębie i już brat do mnie pisze, że czeka tylko jak przyjadę do domu i je zrobię (a ma 24 lat, więc coś w tym cieście musi być)

Cytat:
właśnie jem bielucha na śniadanie i mój ma się jak najbardziej dobrze

Cytat:
Eee tam, nie raz jadłam i żyję Szkoda mi wyrzucać żarcia, jeśli jest dobre.
no właśnie, nie można marnować jedzenia

oj dzisiaj będę miała zalatany dzień. prawie do 17 na uczelni, potem szybko do domu, pakowanie, szykowanie się na imprezę integracją organizacji (najpierw domówka, potem klub), a już o 23.30 mam pociąg do domu i czeka mnie 10 godzin w podróży szkoda, że tak krótko będę mogła się integrować, ale z tego co widziałam, to ich imprezy są przynajmniej raz w tygodniu, więc co się odwlecze, to nie uciecze

no, zjadłam śniadanie, więc czas się ogarniać
miłego dnia!

Stary 2013-10-30, 09:46   #4110
lasesorze
Zadomowienie

Zastanawiam się czy nie zacząć ćwiczyć z Chodakowską Sporo osób sobie chwali ćwiczenia z nią
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości