|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Ja przez tą zmiane czasu, wstaje bardzo wczesnie. Bo juz po 7 :/ Własnie jem sniadanko ;-) i dzisiaj robie sobie dzien leniucha! ![]() Hope, magdi555, dwakolory, paulka, gosiaczek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Moj kot oszalał - normalnie nie moge sobie z nim poradzic dzisiaj, non stop mi sie laduje na kolana! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
wcześnie
![]() ![]() ![]() ![]()
#2044 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak myslę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zaraz drugi trymestr ![]() Ja pierwszy raz od daaawna wzięłam Olisia sobie do łożka bo nigdy z nami nie śpi ale Tżta nie ma to tak samotnie :p I przynajmniej nie wstawałam jak ze 3 razy mnie wołał przez sen ![]() Tylko jednak nie przestawiony pobudka 5.40, na cholere ta zmiana czasu ![]() Oddałam dziś Olisia do złobka w końcu. Ustaliliśmy z Tż że do końca m-ca pójdzie (2 dni to się zgodziłam ![]() ![]() ![]() A nie pisałam choć już monotonna jestem w temacie - źle wymierzyliśmy naszą sypialnie (albo Tż tyle razy te ściany malował że za grube są ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zauważyłam dziś jak założyłam obcisłą bluzeczkę że zaczyna mi się chyba robić już brzuszek ciążowy , nie taki tłuszczykowy :P
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-30 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejq, a ja wizytę mam dopiero za tydzień - jak ja wytrzymam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
paulka0212 >> gratulacje z powodu widocznego brzusia
![]() ===== p.s zapomniałam wam jeszcze napisać co mnie spotkało na tej ostatniej wizycie... więc tak, lekarz zaczyna mi robić usg przez brzuch, ja od razu na monitorze dostrzegam dzidzie i ręke jak trzyma przy buzi.... a tu lekarz tym urządzeniem zaczyna mnie klepać po brzuchu kilka razy.... przestraszyłąm się i mówie przerażona do niego" !!! co?? nie rusza się????? " / panikara ze mnie/ a on: "... rusza, rusza, tylko patrzy się nie w tą stronę w którą chcę i musze go troszkkę pobudzić..." uffff,,,ale mówie wam wystraszyłam się ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- powodzenia na wszytskich dzisiejszych wizytach !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Rozeznanie
|
Seleniti super, ze tez w końcu sie ogarnął i powiedział! Może jeszcze bedą z niego ludzie
![]() ![]() Co do spania to ja gdzieś czytałam, ze na lewym boku to sie powinno spać dopiero pod koniec ciazy. Wcześniej nie ma aż takiego dużego ucisku na ta żyle. Ja na razie śpię na brzuchu, albo plecach bo tak lubię najbardziej. Myśle ze potem same wybieramy odpowiednia pozycje intuicyjnie ![]() ![]() Czy ktoś mi powie co to jest mm? Bo już kilka razy sie przewinelo, ze dajcie to coś dzieciaczkom w nocy, a ja nie wiem o co cho ![]() Ja nadal chora.. Chociaż w sumie nawet łagodnie przechodzę to przeziębienie. Tylko gardło mnie boli, a katar mnie nawet oszczędził ![]() ![]() Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2013-10-30 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz idę na usg do instytutu .... Ciekawe jak tam wszystko wygląda.... Mam tylko nadzieje ze u dzidziusiów wszystko ok i będą mieć fajną sesję zdjęciową ![]()
![]() |
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Modyfikowane Mleko >> stad skrót MM czyli w nocy nie cyc tylk butla ![]() jak się mylę to niech mamy mnie poprawią ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- p.s od kilku dnie wogóle nie mam mdłości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry kobietki
![]() anulka3999 witaj ![]() Seleniti fajnie, że TŻ ma już pierwszy krok za sobą ![]() ![]() Odwieczny problem każdej kobiety ![]() ![]() lolitka888 fajnie, że sobie wszystko wyjaśniliście i się pogodziliście ![]() A ja wczoraj powtarzałam badanie moczu i znów wyszły mi bakterie :/ dziś idę z wynikami do mojej lekarki, ciekawe co powie... ![]() ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zadomowienie
|
lolitka to mówisz było gorące pojednanie?
![]() ![]() gosius pewnie kotek już czuje, że ktoś za niedługo się pojawi i stara się zabrać miłości i pieszczot trochę na zapas ![]() ![]()
#2055 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- martuszka0>> no właśnie wracając do tych anaszych bakterii w moczu. jak byłam w poniedziałek u gina to powiedział że niestety w ciąży się to baaardzo baaardzo czesto zdarza, że nie ma powodu do obaw, zalecił podjadać suszoną żurawinkę. i powiedziłą żebym sobie jeszcze wykupiła urosept , dostałam też paczke tabletek żurawinowych od kolezanki / po ciąży jej zostało/ no i przed kolejną wizytą kazał powtórzyć badanie moczu |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-D |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To trzymam kciuki, żeby tak zostało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() MM to Melko Modyfikowane ![]() Ja tez śpię na brzuchu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Była mowa o bólu brzucha...Mnie też w nocy mocno boli brzuch i jak długo siedzę bez żadnej przerwy. Po pracy to już mi bardzo ból dokucza. Dziękuję za kciuki i ja również mocno zaciskam za pozostałe Dziewczyny! ![]() Mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć mojego Dzidziulka ![]() Miłego dnia! ![]()
![]() |
#2059 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale fajnie wiedzieć, że ktoś ma podobnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cieszę się, że wszystkie wizyty udane. Mała, Twoja w sumie chyba też... dzieć jest ![]() Lolitka, w końcu się dogadaliście ![]() No i komentarz do striptiserki "nie podniecała tylko było mi jej szkoda" To furorę laska zrobiła, nie ma co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i w końcu TŻ się wykazał ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, u nas jak zwykle ostatnio pobudka przed 6, a pierwsza właściwie o 4.30, ale się Hanusia zlitowała jeszcze nad starymi rodzicami i dała pospać jeszcze godzinkę dłużej
![]() ![]() Kaorlak bardzo się cieszę, ze wizyta udana ![]() ![]() Selenity wow! Powiedział jednak, no mówiłam, że tak będzie ![]() ![]() Nikii dzięki za stronkę, zaraz sobie popatrzę, bo nie znałam jej wcześniej. Anulka3999 witaj ![]() Hope Carolyna dobrze mówi o tym kichaniu, ja też tak czytałam ![]() ![]() Lolitka no widzisz ![]() ![]() Co do genetycznych badań jak myślę tak jak madziuuula, że genetyczne = prenatalne ![]() Madziuuula ja też nie wiem po co nam te zmiany czasu ech.. ![]() ![]() ![]() Paulka gratuluję brzuszka ![]() Asiulka przeżycie miałaś, ja też bym się zestresowała okrutnie ![]() ![]() Pallas mm to nic innego jak mleko modyfikowane ![]() ![]() Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() I trzymam mocno mocno mocno kciuki za dzisiejsze wizyty, których mamy sporo ![]() ![]() Nie pisałam Wam - wczoraj sobie kupiłam w top secret leginsy i sweterek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lolitka to musiało być gorąco ![]() MM - mleko modyfikowane Apropo mleka to mój mały nie chce pić od kilku dni mleka. Wczoraj byliśmy na bilansie i lekarz powiedzial, że dzieci tak mają około 2 lat, że im się "odwidzi" na trochę a potem znowu chcą pić. Ogólnie F. w super kondycji, standard : nie dawać słodyczy, nie słodzić herbaty itp. Tutaj mają duży nacisk na to, ze wględu na zeby. Spora ilość dzieci ma próchnicę. Ja też mam bzika na tym punkcie. No i z super wieści. Wczoraj urodziła się moja bratanica ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty ![]()
![]() |
#2063 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie ale od rana piszecie. Od 8 powoli Was nadrabiam :p
Wczoraj odebrałam wyniki na toksoplazmozę i oba wyniki sa ujemne - czyli nie przechodziłam i nie mam odporoności. Byłam pewna ze to przeszłam bo bardzo czesto przed ciaza jadłam tatara (uwielbiam ![]() Brzuszek powoli zaczał nabierac kształtów - ale skora na nim i na piersi okropnie mnie swędzi. Codziennie smaruje sie oliwka ale mysle ze rozstępy beda nie do unikniecia. Dokładnie za tydzien mam wizyte juz sie nie moge doczekac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie a myślałyście o imionach już może ?
My z mężem mamy dla parki, Zosia i Antoś ![]() Chyba, że urodzą się nam dwie dziewczynki albo chłopaki to będzie trzeba pomyśleć nad imieniem ![]()
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wybaczcie, że nie dałam znaku życia po wizycie ![]() Ze mną i z dzidziusiem wszystko w porządku. Za dwa tygodnie muszę powtórzyć badanie, be według USG jestem dziś w 10t4d i jest jeszcze troszkę za wcześnie na wykonanie pomiarów pod względem genetycznym. Dzisiaj już wracam do pracy ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wy tu pokoje urządzacie a my nowego mieszkania szukamy... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Raczkowanie
|
23 maj!
![]()
#2070 |
Zadomowienie
|
Ja to się ostatnio napaliłam na Konrada , Karola i Filipa
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.