|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43495150]O to to! Dokładnie to co u mnie - to nie kwestia pieniędzy, pozwalania czy czegokolwiek, tylko właśnie takiego entuzjazmu. Ja też mam mało emocjonalny egzemplarz
Dziewczyny ale oni się na tym nie znają, dla nich to jest czarna magia....uwierzcie mi, ja zdążyłam to zaobserwować w salonie, przez 4 lata sprzedawania wyprawek nie spotkałam się z entuzjazmem ze strony faceta, owszem był, stał obok, czasami wybrał kolor ale o całokształcie to kobieta decydowała a najczęściej przychodziła z siostrom, koleżanką czy mamą Nawet jak dziecko się urodziło i przyleciał z kartką to we większości przypadków było pytanie do mnie " a które Pani by wybrała" i z takim wyszedł (najdroższym ) Taka jest prawda więc nie ma co liczyć na cuda tylko zabrać się samemu do zakupów
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Zgupiałam dziewczyny .... wyniki w normie, jedynie fosfataza zasadowa bliska górnej granicy (podana jest 104, a mam 91). Dzwoniłam do gina, powiedział, że w ciąży może być nawet trochę wyższa wartość, można za jakiś czas skontrolować i że wyniki wykluczyły mi cholestaze.
No to skąd to swędzenie w miejscach typowych dla cholestazy i też nasilające się nocą nigdy nie swędziła mnie tam skóra ... Jutro mam wizytę o 14, to pogadam z ginem. On ze mną to chyba wyłysieje (bo siwy już jest :brzydal) Powinnam się cieszyć i niby się cieszę, ale kurcze jestem dalej niespokojna. Nie lubię nie wiedzieć, co mi się dzieje.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-30 o 16:25 |
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43495150]O to to! Dokładnie to co u mnie - to nie kwestia pieniędzy, pozwalania czy czegokolwiek, tylko właśnie takiego entuzjazmu. Ja też mam mało emocjonalny egzemplarz
Tez mam taki egzemplarz cieszy sie ale jakos srednio to widac. Za to ja " podniecam" sie za nasza dwojke ![]() Cytat:
Ja sie smieje ze jego zaintetesowanie powieksza sie proporcjonalnie do mojego brzucha
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1655 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Moja Niunia już po zabiegu, narkozę zniosła nieźle, ale jest mocno obolała i na razie śpi. Tata czuwa, ale zaraz do nich jadę znowu. Trochę mi ulżyło, ale muszę przyznać, że ten stres mnie zmęczył bardzo!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą on jest szczęśliwy ze ja wiem co mam kupić, no wózek wybieraliśmy razem ![]() Czasami z czymś wyskoczy ale nie zawsze to jest praktyczne i delikatnie staram się mu wytłumaczyć ze to się nie przyda, kiedyś w sklepie uparł się na ocieplane spodnie a były tylko w rozmiarze 74, gdzie nasza Lenka miałaby je ubrać latem ![]() Poprosiłam go żeby wybrał nianie elektr to poszukał i pokazał mi taką za 1500 zł z kamerą i WiFi no bo przecież on mógłby wtedy z iphone obserwować co robi mała wszystko pod swoje gadżety
|
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zajadam zupkę dyniową
![]() Mój mąż za to bardzo jest zaangażowany w zakupy. Nawet dziś była dyskusja, bo mąż mówi, żebyśmy w przyszłym tygodniu pojechali zamówić wózek, a ja na to, że przecież mamy jeszcze tyle czasu i wogóle. Za ciuszkami też pierwszy biega
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym miała mamę na miejscu to na pewno bym nie prosiła jego o wspólne zakupy, niech się zajmuje czym tam chce dla mnie nie ma tutaj tłumaczenia- albo jest się zaangażowanym, albo nie. ja mu nie wiadomo czego robić nie karzę, ale niech chociaż spojrzy i pochwali poza tym jak słucham o samochodzie to zawsze grzecznie przytakuję, a i sama staram się co nieco wiedzieć, żeby nie było, że taka ignorantka ze mnie ![]() tak samo z fotelikiem- wszystko podstawiłam mu pod nos, łącznie ze stroną na której były testy i internetowym sklepem dziecięcym z naszej okolicy. ale gdzie tam niby jakąś listę znalazłam i nasz model posiada, ale niech sprawdzi.Hosenka, dopytaj jutro lekarz, a ja bym na Twoim miejscu za kilka dni jeszcze raz powtórzyła testy. O ile dobrze pamiętam koszty nie są jakieś olbrzymie, a będziesz miała pewność.
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
pomysł z dniem narodzin (parzysty, nieparzysty) i decyzją losu o imieniu mi przypadł do gustu
zaproponuje tżowi, zobaczymy co powie ;P i tak jak wypadnie nie po jego myśli, to pewnie będzie mi mówił, że zrobiłam to specjalnie LOL (on też woli Hubcia)Ostatnio pierwszy raz nazwał małego imieniem i aż zakręciła mi się łezka w oku, bo dotychczas brzuch jakby dla niego nie istniał. Jego mama kupiła sobie ostatnio nowy samochód, a tż robi teraz na gorąco prawo jazdy :P i powiedział, że będzie furę pożyczał od mamusi i na pewno mu da jak jej powie, że musi Huberta gdzieś zawieźć nie wierzyłam własnym uszom...Dzień później też pierwszy raz mówił o nas w liczbie mnogiej, że teraz jego dwie kruszynki coś tam... a ja znów łzy w oczach. Chyba coś nareszcie w nim pęka... I w nawiązaniu do męskiej awersji co do zakupów dziecięcych - perfidnie wykorzystałam powyższe sytuacje i zakomunikowałam, że w sobotę jedziemy kupić brakujące rzeczy do wyprawki - nie zaprotestował chociaż wcześniej słowa wyprawka zdawał się nie rozumieć, jakby było chińskim zwrotem lub wymysłem mojej wyobraźni. Coś na zasadzie "po co kocyk? nie możemy przykrywać tym normalnym co mamy?"... Zapytałam wtedy że po co wanienka i pieluszki, może przecież od razu kąpać się w dużej i sikać do kibelka...
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bym mojego wysłała żeby mi w przyszłości przynosił to o co go proszę a nie zamiast pajacyka cała szafę....bo on nie wie co to jest
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszku nie zmieniałam, nie jadłam nic "innego", leków jako takich nie biorę (dopegynu już nie zażywam).Moje uczuleniowe reakcje dotychczas to np. swędzenie nóg i krostki, czy wierzchy dłoni + krostki (takie uczulenie mam od dziecka na pierwsze, wiosenne słońce). Po wewnętrzych stronach dłoni i stóp nigdy nie miałam, do tego swędzenie nasila się w nocy, a to jest charakterystyczne dla cholestazy. Jak się pojawiło swędzenie w poniedziałek wieczorem, tak trwa. Oczywiście, cieszę się, że wyniki w normie, ale w sumie tym bardziej mnie niepokoi to swędzenie. Pomyślałam jeszcze o grzybicy, ale nie miałabym się gdzie nią zarazić.
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogadam jutro z ginem, co o tym myśli i jakie ma jeszcze sugestie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-30 o 16:49 |
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie narzekaj ![]() większość odpowiedziałaby, że nie wie co to i koniec dyskusji by był ![]() a kurs swoją drogą by się przydał. teraz jak teraz. ale sytuacja później- pilnie potrzebujesz np bodów, leży dziecko z gołą pupą, nie za bardzo możesz odejść. a stoi taki tatuś koło szafy i pół godziny myśli co Ty chciałaś i jak to wygląda
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie - wyoglądała mnie, wymacała, mierzyła bicie serca. Na szczęście macica się nie obniża.
Ale mały jest ułożony dość nisko główką do dołu, więc albo się jeszcze przekręci do góry albo tak już zostanie, a wtedy wiadomo, że poród może być wcześniejszy. Mam leżeć i monitorować skurcze, jak się pojawią mam liczyć. Dostałam namiary już na szpital gdzie mam dzwonić w razie "W". 8 kg na plusie, krew ok, mocz ok, ale jestem lekko odwodniona więc dużo pić, ...coś czuję, że chyba się wypakuję wcześniej jeśli do tego czasu nie trafie na porodówkę, to za 3 tyg mam być znów na wizycie.Co do zakupów wyprawkowych z TŻ i nieznajomości produktów i braku entuzjazmu. Nie wiem dlaczego, ale mój baaaardzo chętnie wszystko ze mną kupuje, dopytuje się, obserwuje, wszystko dokładnie sprawdza. Czasem wie wiecej niż ja
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-30 o 17:05 |
|
|
|
#1667 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najważniejsze to żebyś się nie stresowała, na pewno jutro na wizycie warto przedyskutować z lekarzem wszystko Cytat:
Widać prawdziwe jest przysłowie że przeciwieństwa się przyciągają. U nas jak mam dobry dzień i dużo do mówienia to jest tak:Justyna: a wiesz kochanie bla bla bla Mąż: mhm Justyna: ale coś tam coś tam Mąż: ... Justyna: Kochanie powiedz chociaż trzy słowa Mąż: Tak masz rację. I tak go kocham Cytat:
za zorganizowanie soboty Mężczyźni są czasem tacy, no, clueless
|
|||||
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z mamuś zdecydowała się może na model wózka BEBETTO LUCA http://www.youtube.com/watch?v=Hwb-H...ature=youtu.be ???
Może któraś już taki miała okazję obejrzeć, sprawdzić i może wydać opinię? Bo tak właśnie mnie kusi zakup tego typu pojazdu =)
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 3 tygodni? Nieźle.
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43496018]
Tak, ja właśnie też się podniecam za naszą dwójkę Widać prawdziwe jest przysłowie że przeciwieństwa się przyciągają. U nas jak mam dobry dzień i dużo do mówienia to jest tak:Justyna: a wiesz kochanie bla bla bla Mąż: mhm Justyna: ale coś tam coś tam Mąż: ... Justyna: Kochanie powiedz chociaż trzy słowa Mąż: Tak masz rację. I tak go kocham [/QUOTE] U mnie podobna sytuacja z tym ze ja lubię gadać i to dużo i nie muszę mieć dobrego dnia ![]() A na koniec twojego dialogu u mnie jeszcze po paru minutach...."no to ustaliliśmy wszystko....jesteś kochany"...a mąż z dziwną i wystraszoną miną "ale ze co? ze o co chodzi"
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
Brytyjska służba zdrowia i ich podejście do ciąż jest baaardzo "lajtowe" :/
No bo po co mam wcześniej przyjść, skoro nic mi się nie będzie działo, a jak się zadzieje to mam dzwonić ![]() ![]() A najlepsze jest to, że siostra też jest w ciąży ok. 10 tc. i ostatnio rozmawiała ze swoją położną i mówi, że u nas w PL to USG jest bardzo często i od wczesnego tygodnia ciąży. To położna powiedziała, że nasz system leczenia jest zacofany i tak się nie robi tu w UK gdzie prowadzenie ciąży jest na najwyższym poziomie...padłam jak to usłyszałam. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-30 o 17:17 |
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam go już w kilku sklepach, pojeździłam, wymacałam i jak dla mnie idealny ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że Emma jak najdłużej będzie w dwupaku, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi najbardziej podoba się nico+ Wózki ogólnie bardzo fajne jak są reklamacje to tylko problem z kółkami występuje i z hamulcem ale jak będzie dobrze konserwowany to nie powinno być problemu
|
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odpoczywaj i na pewno będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko pewnie to wiesz ale w ciąży pod wpływem hormonów wszystko się zmienia i coś co nam pasowało przed ciąża (balsam, proszek,etc) może teraz wywołać podrażnienia czy swędzenie.
Traktuj teraz skórę jak wrażliwa. Odstaw kosmetyki perfumowane i dużo skórę nawilżaj (ja smaruje olejem kokosowym 2 razy dziennie bo raz okazywało się za mało). I tak mnie cycki mega swędzą ale jak smaruje jest trochę lepiej (warstwa oleju powoduje, ze ubranie bardzo nie drażni). Czym się myjesz i co nakladasz do nawilżania? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogolnie bardzo mi sie podobal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Iwantyou:
miałaś podawany przed porodem lek na rozwój płuc dziecka?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

)

nigdy nie swędziła mnie tam skóra ... 
sent from iphone

Termin z usg idealnie pokrywa sie z terminem z OM. Ma nawet włosy I news dnia: POŁOŻENIE GŁOWKOWE!

Proszku nie zmieniałam, nie jadłam nic "innego", leków jako takich nie biorę (dopegynu już nie zażywam).

Najważniejsze to żebyś się nie stresowała, na pewno jutro na wizycie warto przedyskutować z lekarzem wszystko
Do 3 tygodni? Nieźle.