|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Cytat:
Anteria nie denerwuj się
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Już mi przeszło, a co do tej babki, to ona ciągle ma złe dni, a nasze prace są oddzielne,bo pracujemy winnych pomieszczeniach ja mam restaurację i kuchnie ona ma sklep i bar, a wszystko należy do jednej szefowej. No cóż, ona nie wie o mojej ciąży i nie musi wiedzieć, po prostu musi mówić zawsze za dużo i w ogóle nie myśli o tym co mówi. No ale cóż takie życie, praca fajna i ludzie ogólnie też w porządku, tylko ona taka wkurzająca strasznie co to wie zawsze co i jak najlepiej robić i wszyscy się tylko na nią uwzięli
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
bazile a dodalabys info na pierwsza stronę ze tp wg usg to 24.06.2014?
|
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja....deszczowa ...szaro ...smutno ....jesiennie ....
Aż mi sie z łóżka wstawać nie chciało, a tu jeszcze taki długi dzien... Koniec miesiąca i ogólnie czuje sie totalnie zmęczona ...ehhh Cytat:
Powiem wam ze ja dużo pracuje z ludźmi i czasem aż mi cycki opadają jak widzę co taka jedna z druga wyprawia A wiecie co jest najgorsze....najcześciej to miedzy kobitkami ???? Naprawdę przekonałam sie nie raz ze z chłopami jest po prostu prościej .... Przynajmniej zawodowa |
|
|
|
|
#395 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Ja też ![]() Cytat:
Cytat:
Wdech i wydech, nie stresuj sięA ja już odliczam do długiego weekendu, już się nie mogę doczekać Nic ciekawego nie napiszę, oprócz tego że dalej mnie mdli i nie mogę schodzić ze schodów, bo tak mnie bolą cycochy, jakbym E rozmiar nosiła ( a mam małe B ) tak mi ciężko na sercu i śpię jak zabita, zobaczę kawałek łóżka i usypiam, nawet na swych ulubionych serialach
|
|||
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Kurde dziewczyny, z nieba mi spadacie... Nikomu staram się o tym nie mówić żeby samej siebie nie nakręcać na panikę ale też mam plamienia od piątku, ale bardzo delikatne. Oczywiście w pierwszej chwili bardzo się wystraszyłam i próbowałam przyspieszyć wizytę u ginki ale niestety do dnia mojego usg jej nie ma więc czekam. Ale skoro piszecie że to się czasem zdarza to już jestem spokojniejsza
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Czarno-biała a kiedy masz wizytę ? Ja bym szła od razu do lekarza , nieważne czy swojego czy nie .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
w przyszły wtorek.
z tym, że to nie jest tak jak wcześniej dziewczyna pisała, że wstaje rano i widzę krew. To po prostu śluz lekko podbarwiony krwią ale naprawdę delikatnie. Gdybym codziennie nie oglądała wkładek w majtach jak wariatka to można by tego wcale nie zauważyć. Poza tym nie znam żadnego innego lekarza, od 5 lat chodzę do tej :/ Mam znaleźć jakiegoś w googlach? skąd będę wiedziała czy jest ok? Poza tym z dnia na dzień też nikt mnie na usg nie weźmie. To usg 5.11 też będzie prywatnie, sama widzisz ile się czeka
|
|
|
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli mówisz że jest znikome i ogólnie nie czujesz się źle, to pewnie nic złego się nie dzieje. Ja w każdym razie nie czekałabym do wizyty, ale to ja
|
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
jestem tym zaniepokojona, skłamałabym gdybym powiedziała że nie... Ale pewnie przesadzam, to moja pierwsza ciąża i tak naprawdę nie wiem jak to może wyglądać. Najpierw biegałam w panice za lekarzami bo mnie brzuch bolał. Okazało się że wszystko gra. Myślę, że teraz będzie tak samo. A nerwowym łażeniem po przychodniach narobię sobie więcej szkody niż pożytku. Dużo odpoczywam, staram sie nie wychodzić z domu, duże leżeć i jest ok...
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciąży i obecnie miałam takie lekko brązowawe plamienia w okolicach 6-7 tyg. U mnie było to związane z hormonami, które prawdopodobnie jeszcze się tam regulowały, bo tak to było wszystko ok. Ale generalnie powinno się to zbadać, a na pewno jak te plamienia mają kolor czerwony
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie, sluz powinien byc bialy lub jasnozolty, jesli jest jakkolwiek zabarwiony krwia to nie nalezy tego bagatelizowac...zdarzaja sie plamienia, owszem, ale kazdy przypadek jest inny i wymaga konsultacji.
Wysłane z mojego LG-P710 ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- A ja nadal w szpitalu, w nocy bolal mnie troche brzuch, ale plamienie ustepuje. Jutro zrobia mi hcg i nie wiem co dalej... Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#403 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Kilka dni minęło i nic się nie odzywam ale czytam was cały czas...dziś moja pierwsza wizyta, trzymajcie kciuki o 19.30 mam stresa i boję się że usłyszę coś złego bo w sumie ostatnio nic mnie bolało zwłaszcza cały dzień (jakieś 2tyg temu miałam jeden taki dzień że właśnie cały dzień ból, nie jakiś mocny ale ostatecznie wzięłam wieczorem nospe)...no ale dość smęcenia Mam nadzieję że dzisiejszy wieczór będzie tym jednym z najwspanialszych w naszym życiu, że usłyszę bicie serduszka naszego dzidziusia i że wszystko ok i będziemy mogli wspominać to całe życie![]() Dziś mój 7t1d, czyli w sumie jakby 8tydzień się rozpoczął? Czy w w ten sposób liczycie? Bo ja już nie mogę się w tym połapać ![]() A co do plamień to ja też bym ich nie lekceważyła mimo iż cześto nie oznaczaj nic złego czy nawet są normalne, to lepiej się upewnić...ja ostatnio też się tak uspokajałam gdy wieczorem zobaczyłam plamkę brązowego śluzu i niestety...następnego wieczoru było już po wszystkim także leiej dmuchać na zimne! Odezwę się po powrocie mam nadzieję że z dobrymi nowinami |
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
Czytam i czytam i nadal myślę, czy się przyłączyć czy nie...
Dziś pierwsza wizyta na usg, widziałam zarodek, z ciałem żółtym, Pani doktor oceniła, że to wczesna ciąża, 3 tydzień. Jakbym Was wczesniej znalazła, to bym nie poszła na usg, bo okazało się, że jajeczko nie jest całkiem okrągłe, że coś na nie zachodzi "może opuchnięta kosmówka", mam przyjść za 2 tygodnie. I co ? I się nakręcam, wariuję i szperam w google.. ;/ To by było moje dzień dobry Dziewczynki (; |
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
Ok, teraz mnie nieźle nastraszyłyście. Jutro idę szukać jakiegoś lekarza. A z tym śluzem to jest dokładnie tak jak pisze Krzan - nie jest to krew tylko właśnie lekko brązowawy śluz...
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi ból głowy minął, i to chyba najlepszy dzień z całej ciąży
Mało mnie mdliło, nawet miałam apetyt, no i senna nie byłam Mam nadzieję, że to oznacza, że z samopoczuciem idę ku lepszemu Z tej okazji dogodziłam sobie spagetti napoli ![]() Zjadłam wielki talerz i teraz jest mi błogo! Gdyby tylko nie papierkowa robota do zrobienia... ![]() krzan ja do tej pory nie odkryłam jak to się liczy... Moja Gin zawsze prosi o podawanie skończonej liczby tygodni poziomkka Mam nadzieję, że wszystko się szybko unormuje i wrócicie do domku czarno_biala1987 tak jak dziewczyny napisały, nie można plamienia bagatelizować! Jeżeli śluz nie jest biały, czy lekko żółtawy- to do lekarza... a jak nie to na Izbę Przyjęć na oddział Ginekologii Monica80 Ja mam przeczucia na dziewczynkę ![]() Ja mam 10 tydzień i rano zaczynam dostrzegać pierwsze zaokrąglenie pod pępkiem Mam w pracy koleżankę, która jest w 13tc i już ma piekny, okrągły brzuszek Dobrego wieczoru ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
może to czas twojej miesiączki? wtedy pojawić się może takie plamienie... Moja Gin mi powiedziała, że brązowe plamienie jest do przyjęcia we wczesnej ciąży- macica może się jeszcze oczyszczać itp ( ale to max 7 tydzień) potem każde plamienie- zwłaszcza w którym widać świeżą krew od razu konsultować z lekarzem! Każda ciężarna powinna mieć nr telefonu do swojego lekarza i w takiej sytuacji od razu dzwonić! |
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze trwa 7 tydzień, w sobotę zacznie się 8.
A co do telefonu do mojego lekarza to ja nawet nie mam karty ciąży, oficjalnie nikt więc mojej ciąży nie prowadzi. Sytuacja jest o tyle skomplikowana że przez 5 ostatnich lat chodziłam do mojego ginekologa "zakładowego" (pracuję w szpitalu onkologicznym) ale tam prowadzić ciąży mi nie może, umówiłyśmy się więc w jej gabinecie prywatnym, ale do 5.11 jej nie ma, a na 5-tego właśnie jesteśmy umówione na usg i całą resztę. Tak więc nie jest to w mojej mocy by dostać się nie niej wcześniej. |
|
|
|
#408 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Według om zaczęłaś 8 tydzień ale pewnie zaraz gin powie Ci w jakim wieku jest fasolka. Wracaj do nas z dobrymi nowinami |
|||||
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjdziesz za 2 tygodnie i będzie wiecej widać. A jak Ci lekarka liczyła ten 3 tydzień. Bo u mnie jest liczone od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Cytat:
Kciuki za wizytę
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-10-30 o 18:39 |
||
|
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, nie ma świeżej krwi, śluz jest leciutko zabarwiony na brązowo :/ Właśnie zadzwoniłam do pierwszej lepszej kliniki, umówiłam się na wizytę jutro w południe. Dam Wam znać czy wszystko gra. |
|
|
|
|
#411 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie! ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że za 2 tygodnie zobaczysz (a może już nawet usłyszysz!) więcej i wrócisz tu do nas bez trosk
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak mam, z tym ze w nocy się rzucam, a najlepiej mi się spi rano, jak trzeba wstać.. No, teściów mamy już z głowy, ucieszyli sie i poplakali ze szczescia. Dzis jeszcze plan rodzicom powiedziec i koniec stresu. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
kończę 8 tydzień... Z objawami u mnie kiepsko... prawie w ogóle nie jest mi nie dobrze, ani razu nie wymiotowałam, bolą mnie jedynie piersi i chce mi się spać, ale to w sumie u mnie normalne więc nie wiem czy to przez ciążę byłam u lekarza, maleńkie serduszko bije więc może tak po prostu mam oby!!! Ale mam do Was pytanie orientowałyście się może jakie ćwiczenia można wykonywać na początku ciąży? Bo niestety zauważyłam, że obrastam w tłuszczyk chyba za szybko? Jak to jest u Was? Do tej pory cały czas chodziłam na step 3 razy w tygodniu, ale odkąd nawet zaczęłam podejrzewać dzidziusia zrezygnowałam, bo nie chcę kusić losu... Ale co robić żeby nie stać się kulką a skłonności do tego mam i muszę na prawdę się za siebie wziąć... Od razu powiem, że z basenu nici, bo aktualnie mieszkam "na końcu świata" bez basenu w pobliżu Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę mnóstwo zdrowia i spokoju
|
|
|
|
#415 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
od ostatniej miesiączki 24 września, mówiła, że zapłodnienie między 5 a 12 pazdziernika a ja wiem, że 8 pazdziernika i po wielkosci stwierdziła, że to wczesna ciąża. Jakbym liczyła od ostatniego dnia miesiączki to by mi wychodził 5tydzień, a to się ni jak ma do tego co na usg.Dzięki za wsparcie, mam nadzieję, że z czasem wdrożę się w Wasze historie (: ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez seniaczek Czas edycji: 2013-10-30 o 20:28 |
||
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie żywieniowe zachcianki? Mnie właśnie dosłownie napadło na zestaw z Mc Donalda! Nie jadłam tego syfu chyba z pół roku, ale tak mnie naszło że nie mogę sobie dać rady! Mój niepocieszony mąż, warcząc pod nosem chcąc nie chcąc pojechał i przywiezie mi to pyszne syfne jedzonka i milkshake'a
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro spełnię zachciankę
|
|
|
|
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oddałabym wszystko byleby to już minęło... Co do zmiany ciała, to pamiętam jak w pierwszej ciąży byłam przerażona między 8 a 14 tc, brzuszek nie rósł, waga też nie a nagle straciłam talię, biodra się rozrosły, ramiona poszerzyły, robił się ze mnie kloc.. Ciało po prostu przygotowywało się na zmiany, po porodzie szybko wróciłam do normy Teraz też przez wzdęcia czasem wyglądam jakbym miała +5 kg i brzuch w 20 tc![]() Cytat:
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że przyłączyć ![]() Cytat:
To widzę, że mas ztak jak ja tylko jem i tyje niby są ćwiczenia dla ciężarnych ale zawsze mówią, że to lekarz decyduje czy można ćwiczyć czy nie ![]() Ja sobie troszkę zaczęłam ćwiczyć ale nie tyle ile tam jest powiedziane a robię i tempem i ilością według siebie aby poćwiczyć a za mocno się nie zmęczyć
|
||
|
|
|
#420 |
|
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was ma tak, że nastawił się organizm na jeden rodzaj pokarmu? Bo np, ja jadłabym NON STOP jabłka. Już się śmiałam do przyjaciółki, że chyba koń mi w brzuszku rośnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

moje szczęście ma 5mm i bije mu serduszko

) tak mi ciężko na sercu
i śpię jak zabita, zobaczę kawałek łóżka i usypiam, nawet na swych ulubionych serialach

jutro spełnię zachciankę