Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 10:11   #391
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ja również dzisiaj Was tylko podczytuje, bo o 9 wyladowalam w szpitalu. Wstalam rano i zobaczylam krew na pidzamie, przerazilam sie i podjechalismy z mezem na izbe przyjec. Zostawili mnie na pare dni na obserwacji, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...
Ojeju, dobrze, że Cię zostawili i będziesz pod stałą opieką! Obyś szybko doszła do siebie, a krwawienie okazało się nieszkodliwe

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, melduję sie po pierwszym usg moje szczęście ma 5mm i bije mu serduszko
Gratulacje!

Anteria nie denerwuj się może ta babeczka miała jakiś zły dzień? Swoją drogą zamiast Cię odrobinę odciążyć... Chyba przyzwyczaiłaś wszystkich, że odwalasz kawał roboty i teraz ma do Ciebie pretensje

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:40   #392
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Anteria nie denerwuj się może ta babeczka miała jakiś zły dzień? Swoją drogą zamiast Cię odrobinę odciążyć... Chyba przyzwyczaiłaś wszystkich, że odwalasz kawał roboty i teraz ma do Ciebie pretensje

Już mi przeszło, a co do tej babki, to ona ciągle ma złe dni, a nasze prace są oddzielne,bo pracujemy winnych pomieszczeniach ja mam restaurację i kuchnie ona ma sklep i bar, a wszystko należy do jednej szefowej. No cóż, ona nie wie o mojej ciąży i nie musi wiedzieć, po prostu musi mówić zawsze za dużo i w ogóle nie myśli o tym co mówi. No ale cóż takie życie, praca fajna i ludzie ogólnie też w porządku, tylko ona taka wkurzająca strasznie co to wie zawsze co i jak najlepiej robić i wszyscy się tylko na nią uwzięli
Stary 2013-10-30, 11:07   #393
D0tk4
Zadomowienie

bazile a dodalabys info na pierwsza stronę ze tp wg usg to 24.06.2014?
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:15   #394
Goraleczka84
Raczkowanie

Witam sie i ja....deszczowa ...szaro ...smutno ....jesiennie ....
Aż mi sie z łóżka wstawać nie chciało, a tu jeszcze taki długi dzien... Koniec miesiąca i ogólnie czuje sie totalnie zmęczona ...ehhh

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Już mi przeszło, a co do tej babki, to ona ciągle ma złe dni, a nasze prace są oddzielne,bo pracujemy winnych pomieszczeniach ja mam restaurację i kuchnie ona ma sklep i bar, a wszystko należy do jednej szefowej. No cóż, ona nie wie o mojej ciąży i nie musi wiedzieć, po prostu musi mówić zawsze za dużo i w ogóle nie myśli o tym co mówi. No ale cóż takie życie, praca fajna i ludzie ogólnie też w porządku, tylko ona taka wkurzająca strasznie co to wie zawsze co i jak najlepiej robić i wszyscy się tylko na nią uwzięli
Ze tez zawsze musi sie znaleźć jakaś...###^$## z przerosnietym ego
Powiem wam ze ja dużo pracuje z ludźmi i czasem aż mi cycki opadają jak widzę co taka jedna z druga wyprawia

A wiecie co jest najgorsze....najcześciej to miedzy kobitkami ???? Naprawdę przekonałam sie nie raz ze z chłopami jest po prostu prościej .... Przynajmniej zawodowa
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:57   #395
majkela12
Zadomowienie

Cześć
Cytat:
Ja również dzisiaj Was tylko podczytuje, bo o 9 wyladowalam w szpitalu. Wstalam rano i zobaczylam krew na pidzamie, przerazilam sie i podjechalismy z mezem na izbe przyjec. Zostawili mnie na pare dni na obserwacji, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...
3maj się kochana, wszystko będzie dobrze i pisz co tam u Was

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Wiem cos o tym, ja co rano patrzę na majtki ze strachem.. eh .
Ja też

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduję sie po pierwszym usg moje szczęście ma 5mm i bije mu serduszko

Cytat:
,
Wybaczcie że tak z raza ze złymi emocjami ale jestem strasznie wkurzona.
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu podobno Wdech i wydech, nie stresuj się

A ja już odliczam do długiego weekendu, już się nie mogę doczekać
Nic ciekawego nie napiszę, oprócz tego że dalej mnie mdli i nie mogę schodzić ze schodów, bo tak mnie bolą cycochy, jakbym E rozmiar nosiła ( a mam małe B) tak mi ciężko na sercu i śpię jak zabita, zobaczę kawałek łóżka i usypiam, nawet na swych ulubionych serialach
Stary 2013-10-30, 15:26   #396
czarno_biala1987
Raczkowanie

Kurde dziewczyny, z nieba mi spadacie... Nikomu staram się o tym nie mówić żeby samej siebie nie nakręcać na panikę ale też mam plamienia od piątku, ale bardzo delikatne. Oczywiście w pierwszej chwili bardzo się wystraszyłam i próbowałam przyspieszyć wizytę u ginki ale niestety do dnia mojego usg jej nie ma więc czekam. Ale skoro piszecie że to się czasem zdarza to już jestem spokojniejsza
Stary 2013-10-30, 15:29   #397
Monica80
Raczkowanie

Czarno-biała a kiedy masz wizytę ? Ja bym szła od razu do lekarza , nieważne czy swojego czy nie .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:48   #398
czarno_biala1987
Raczkowanie

w przyszły wtorek.
z tym, że to nie jest tak jak wcześniej dziewczyna pisała, że wstaje rano i widzę krew. To po prostu śluz lekko podbarwiony krwią ale naprawdę delikatnie. Gdybym codziennie nie oglądała wkładek w majtach jak wariatka to można by tego wcale nie zauważyć.
Poza tym nie znam żadnego innego lekarza, od 5 lat chodzę do tej :/ Mam znaleźć jakiegoś w googlach? skąd będę wiedziała czy jest ok? Poza tym z dnia na dzień też nikt mnie na usg nie weźmie. To usg 5.11 też będzie prywatnie, sama widzisz ile się czeka
Stary 2013-10-30, 15:52   #399
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
w przyszły wtorek.
z tym, że to nie jest tak jak wcześniej dziewczyna pisała, że wstaje rano i widzę krew. To po prostu śluz lekko podbarwiony krwią ale naprawdę delikatnie. Gdybym codziennie nie oglądała wkładek w majtach jak wariatka to można by tego wcale nie zauważyć.
Poza tym nie znam żadnego innego lekarza, od 5 lat chodzę do tej :/ Mam znaleźć jakiegoś w googlach? skąd będę wiedziała czy jest ok? Poza tym z dnia na dzień też nikt mnie na usg nie weźmie. To usg 5.11 też będzie prywatnie, sama widzisz ile się czeka
Gdyby mnie niepokoiło coś będąc w ciąży, poszłabym po prostu do szpitala, żeby mnie ktoś z ginekologii obejrzał. Jestem w ciąży, krwawię (plamię) proszę zbadać, zrobić usg itd. Zresztą tak właśnie zrobiłam tylko u mnie skończyło się tragicznie.
Jesli mówisz że jest znikome i ogólnie nie czujesz się źle, to pewnie nic złego się nie dzieje. Ja w każdym razie nie czekałabym do wizyty, ale to ja

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-30, 15:56   #400
czarno_biala1987
Raczkowanie

jestem tym zaniepokojona, skłamałabym gdybym powiedziała że nie... Ale pewnie przesadzam, to moja pierwsza ciąża i tak naprawdę nie wiem jak to może wyglądać. Najpierw biegałam w panice za lekarzami bo mnie brzuch bolał. Okazało się że wszystko gra. Myślę, że teraz będzie tak samo. A nerwowym łażeniem po przychodniach narobię sobie więcej szkody niż pożytku. Dużo odpoczywam, staram sie nie wychodzić z domu, duże leżeć i jest ok...
Stary 2013-10-30, 16:21   #401
Sola1
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciąży i obecnie miałam takie lekko brązowawe plamienia w okolicach 6-7 tyg. U mnie było to związane z hormonami, które prawdopodobnie jeszcze się tam regulowały, bo tak to było wszystko ok. Ale generalnie powinno się to zbadać, a na pewno jak te plamienia mają kolor czerwony
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:47   #402
poziomkka
Zadomowienie

Dokladnie, sluz powinien byc bialy lub jasnozolty, jesli jest jakkolwiek zabarwiony krwia to nie nalezy tego bagatelizowac...zdarzaja sie plamienia, owszem, ale kazdy przypadek jest inny i wymaga konsultacji.

Wysłane z mojego LG-P710

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

A ja nadal w szpitalu, w nocy bolal mnie troche brzuch, ale plamienie ustepuje. Jutro zrobia mi hcg i nie wiem co dalej...

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:03   #403
krzan
Przyczajenie

Witam,
Kilka dni minęło i nic się nie odzywam ale czytam was cały czas...dziś moja pierwsza wizyta, trzymajcie kciuki o 19.30 mam stresa i boję się że usłyszę coś złego z tego wszystkiego to dziś prawie cały dzień (tylko że z przerwami) czuję ból brzucha i nie wiem czy to już moja fantazja, czy zbieg okoliczności że akurat dziś bo w sumie ostatnio nic mnie bolało zwłaszcza cały dzień (jakieś 2tyg temu miałam jeden taki dzień że właśnie cały dzień ból, nie jakiś mocny ale ostatecznie wzięłam wieczorem nospe)...no ale dość smęcenia Mam nadzieję że dzisiejszy wieczór będzie tym jednym z najwspanialszych w naszym życiu, że usłyszę bicie serduszka naszego dzidziusia i że wszystko ok i będziemy mogli wspominać to całe życie

Dziś mój 7t1d, czyli w sumie jakby 8tydzień się rozpoczął? Czy w w ten sposób liczycie? Bo ja już nie mogę się w tym połapać

A co do plamień to ja też bym ich nie lekceważyła mimo iż cześto nie oznaczaj nic złego czy nawet są normalne, to lepiej się upewnić...ja ostatnio też się tak uspokajałam gdy wieczorem zobaczyłam plamkę brązowego śluzu i niestety...następnego wieczoru było już po wszystkim
także leiej dmuchać na zimne!

Odezwę się po powrocie mam nadzieję że z dobrymi nowinami
Stary 2013-10-30, 17:37   #404
seniaczek
Przyczajenie

Czytam i czytam i nadal myślę, czy się przyłączyć czy nie...

Dziś pierwsza wizyta na usg, widziałam zarodek, z ciałem żółtym, Pani doktor oceniła, że to wczesna ciąża, 3 tydzień.
Jakbym Was wczesniej znalazła, to bym nie poszła na usg, bo okazało się, że jajeczko nie jest całkiem okrągłe, że coś na nie zachodzi "może opuchnięta kosmówka", mam przyjść za 2 tygodnie.

I co ? I się nakręcam, wariuję i szperam w google.. ;/

To by było moje dzień dobry Dziewczynki (;
seniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:46   #405
czarno_biala1987
Raczkowanie

Ok, teraz mnie nieźle nastraszyłyście. Jutro idę szukać jakiegoś lekarza. A z tym śluzem to jest dokładnie tak jak pisze Krzan - nie jest to krew tylko właśnie lekko brązowawy śluz...
Stary 2013-10-30, 17:53   #406
zophiee
Zakorzenienie

Mi ból głowy minął, i to chyba najlepszy dzień z całej ciąży
Mało mnie mdliło, nawet miałam apetyt, no i senna nie byłam

Mam nadzieję, że to oznacza, że z samopoczuciem idę ku lepszemu

Z tej okazji dogodziłam sobie spagetti napoli
Zjadłam wielki talerz i teraz jest mi błogo!
Gdyby tylko nie papierkowa robota do zrobienia...
krzan ja do tej pory nie odkryłam jak to się liczy... Moja Gin zawsze prosi o podawanie skończonej liczby tygodni
poziomkka Mam nadzieję, że wszystko się szybko unormuje i wrócicie do domku
czarno_biala1987 tak jak dziewczyny napisały, nie można plamienia bagatelizować! Jeżeli śluz nie jest biały, czy lekko żółtawy- to do lekarza... a jak nie to na Izbę Przyjęć na oddział Ginekologii
Monica80 Ja mam przeczucia na dziewczynkę

Ja mam 10 tydzień i rano zaczynam dostrzegać pierwsze zaokrąglenie pod pępkiem
Mam w pracy koleżankę, która jest w 13tc i już ma piekny, okrągły brzuszek

Dobrego wieczoru

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Ok, teraz mnie nieźle nastraszyłyście. Jutro idę szukać jakiegoś lekarza. A z tym śluzem to jest dokładnie tak jak pisze Krzan - nie jest to krew tylko właśnie lekko brązowawy śluz...
A który masz tc?
może to czas twojej miesiączki? wtedy pojawić się może takie plamienie...
Moja Gin mi powiedziała, że brązowe plamienie jest do przyjęcia we wczesnej ciąży- macica może się jeszcze oczyszczać itp ( ale to max 7 tydzień) potem każde plamienie- zwłaszcza w którym widać świeżą krew od razu konsultować z lekarzem!

Każda ciężarna powinna mieć nr telefonu do swojego lekarza i w takiej sytuacji od razu dzwonić!
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:03   #407
czarno_biala1987
Raczkowanie

jeszcze trwa 7 tydzień, w sobotę zacznie się 8.
A co do telefonu do mojego lekarza to ja nawet nie mam karty ciąży, oficjalnie nikt więc mojej ciąży nie prowadzi. Sytuacja jest o tyle skomplikowana że przez 5 ostatnich lat chodziłam do mojego ginekologa "zakładowego" (pracuję w szpitalu onkologicznym) ale tam prowadzić ciąży mi nie może, umówiłyśmy się więc w jej gabinecie prywatnym, ale do 5.11 jej nie ma, a na 5-tego właśnie jesteśmy umówione na usg i całą resztę. Tak więc nie jest to w mojej mocy by dostać się nie niej wcześniej.
Stary 2013-10-30, 18:11   #408
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze musi się trafić taka "ciężka" osoba dobrze że reszta ekipy jest ok a tą babę olej
Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja....deszczowa ...szaro ...smutno ....jesiennie ....
Aż mi sie z łóżka wstawać nie chciało, a tu jeszcze taki długi dzien... Koniec miesiąca i ogólnie czuje sie totalnie zmęczona ...ehhh
Wiesz ze i ja z każdym dniem mam coraz mniej energii
Cytat:
Kurde dziewczyny, z nieba mi spadacie... Nikomu staram się o tym nie mówić żeby samej siebie nie nakręcać na panikę ale też mam plamienia od piątku, ale bardzo delikatne. Oczywiście w pierwszej chwili bardzo się wystraszyłam i próbowałam przyspieszyć wizytę u ginki ale niestety do dnia mojego usg jej nie ma więc czekam. Ale skoro piszecie że to się czasem zdarza to już jestem spokojniejsza
A na jaki kolor plamisz? Jeśli na czerwono to ja tak jak dziewczyny bez zastanowienia jechałabym na IP
Cytat:

A ja nadal w szpitalu, w nocy bolal mnie troche brzuch, ale plamienie ustepuje. Jutro zrobia mi hcg i nie wiem co dalej...

Wysłane z mojego LG-P710
Dobrze że plamienie ustępuje
Cytat:
Napisane przez krzan Pokaż wiadomość
Witam,
Kilka dni minęło i nic się nie odzywam ale czytam was cały czas...dziś moja pierwsza wizyta, trzymajcie kciuki o 19.30 mam stresa i boję się że usłyszę coś złego z tego wszystkiego to dziś prawie cały dzień (tylko że z przerwami) czuję ból brzucha i nie wiem czy to już moja fantazja, czy zbieg okoliczności że akurat dziś bo w sumie ostatnio nic mnie bolało zwłaszcza cały dzień (jakieś 2tyg temu miałam jeden taki dzień że właśnie cały dzień ból, nie jakiś mocny ale ostatecznie wzięłam wieczorem nospe)...no ale dość smęcenia Mam nadzieję że dzisiejszy wieczór będzie tym jednym z najwspanialszych w naszym życiu, że usłyszę bicie serduszka naszego dzidziusia i że wszystko ok i będziemy mogli wspominać to całe życie

Dziś mój 7t1d, czyli w sumie jakby 8tydzień się rozpoczął? Czy w w ten sposób liczycie? Bo ja już nie mogę się w tym połapać

Witaj
Według om zaczęłaś 8 tydzień ale pewnie zaraz gin powie Ci w jakim wieku jest fasolka. Wracaj do nas z dobrymi nowinami
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:37   #409
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seniaczek Pokaż wiadomość

Dziś pierwsza wizyta na usg, widziałam zarodek, z ciałem żółtym, Pani doktor oceniła, że to wczesna ciąża, 3 tydzień.
Jakbym Was wczesniej znalazła, to bym nie poszła na usg, bo okazało się, że jajeczko nie jest całkiem okrągłe, że coś na nie zachodzi "może opuchnięta kosmówka", mam przyjść za 2 tygodnie.

Nic nie czytaj, od czytania dr google można się raka mózgu nabawić Przyjdziesz za 2 tygodnie i będzie wiecej widać.
A jak Ci lekarka liczyła ten 3 tydzień. Bo u mnie jest liczone od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Cytat:
Witam,

A co do plamień to ja też bym ich nie lekceważyła mimo iż cześto nie oznaczaj nic złego czy nawet są normalne, to lepiej się upewnić...ja ostatnio też się tak uspokajałam gdy wieczorem zobaczyłam plamkę brązowego śluzu i niestety...następnego wieczoru było już po wszystkim
także leiej dmuchać na zimne!

Ja się trzymam tego jak liczy lekarz. Chyba większość z nich liczy skończone tygodnie i ja też tak robię. Ale niektórzy liczą rozpoczęte tygodnie.

Kciuki za wizytę

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-10-30 o 18:39
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:39   #410
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

A na jaki kolor plamisz? Jeśli na czerwono to ja tak jak dziewczyny bez zastanowienia jechałabym na IP

Nie, nie ma świeżej krwi, śluz jest leciutko zabarwiony na brązowo :/ Właśnie zadzwoniłam do pierwszej lepszej kliniki, umówiłam się na wizytę jutro w południe. Dam Wam znać czy wszystko gra.
Stary 2013-10-30, 19:09   #411
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
A wiecie co jest najgorsze....najcześciej to miedzy kobitkami ???? Naprawdę przekonałam sie nie raz ze z chłopami jest po prostu prościej .... Przynajmniej zawodowa
Zgadzam się w 1000000000 %... Nigdy nie miałam problemów w pracy z mężczyznami, no może jakieś wyjątki jeden na 50. A z laskami ciągle coś !

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
A ja już odliczam do długiego weekendu, już się nie mogę doczekać
Nic ciekawego nie napiszę, oprócz tego że dalej mnie mdli i nie mogę schodzić ze schodów, bo tak mnie bolą cycochy, jakbym E rozmiar nosiła ( a mam małe B) tak mi ciężko na sercu i śpię jak zabita, zobaczę kawałek łóżka i usypiam, nawet na swych ulubionych serialach
Jeszcze trochę i będzie prawdziwe E...

Cytat:

Napewno dalej będzie dobrze i wrócisz do nas zadowolona !

Cytat:
Tak, to jest skończony 7 tydzień i jesteś w 1 dniu 8, czyli to 8 tydzień ciąży
Powodzenia na wizycie!

Cytat:

Dzień Dobry! Mam nadzieję, że za 2 tygodnie zobaczysz (a może już nawet usłyszysz!) więcej i wrócisz tu do nas bez trosk

Stary 2013-10-30, 19:33   #412
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez

[/COLOR
Zophiee glowa Cie boli pewnie od hormonow, szaleją sen bedzie najlepszym lekarstwem

Też tak mam, z tym ze w nocy się rzucam, a najlepiej mi się spi rano, jak trzeba wstać..

No, teściów mamy już z głowy, ucieszyli sie i poplakali ze szczescia. Dzis jeszcze plan rodzicom powiedziec i koniec stresu.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:45   #413
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie ze się przyłączyć i więcej wiary w Waszą fasolkę daj jej czas na urośnięcie
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Mi ból głowy minął, i to chyba najlepszy dzień z całej ciąży
Mało mnie mdliło, nawet miałam apetyt, no i senna nie byłam

Mam nadzieję, że to oznacza, że z samopoczuciem idę ku lepszemu
oby było już tak każdego dnia
Cytat:
Nie, nie ma świeżej krwi, śluz jest leciutko zabarwiony na brązowo :/ Właśnie zadzwoniłam do pierwszej lepszej kliniki, umówiłam się na wizytę jutro w południe. Dam Wam znać czy wszystko gra.
Bardzo dobrze zrobiłaś
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
No, teściów mamy już z głowy, ucieszyli sie i poplakali ze szczescia. Dzis jeszcze plan rodzicom powiedziec i koniec stresu.

piękna reakcja teściów
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:10   #414
pater86
Zadomowienie

Hej dziewczyny kończę 8 tydzień... Z objawami u mnie kiepsko... prawie w ogóle nie jest mi nie dobrze, ani razu nie wymiotowałam, bolą mnie jedynie piersi i chce mi się spać, ale to w sumie u mnie normalne więc nie wiem czy to przez ciążę byłam u lekarza, maleńkie serduszko bije więc może tak po prostu mam oby!!! Ale mam do Was pytanie orientowałyście się może jakie ćwiczenia można wykonywać na początku ciąży? Bo niestety zauważyłam, że obrastam w tłuszczyk chyba za szybko? Jak to jest u Was? Do tej pory cały czas chodziłam na step 3 razy w tygodniu, ale odkąd nawet zaczęłam podejrzewać dzidziusia zrezygnowałam, bo nie chcę kusić losu... Ale co robić żeby nie stać się kulką a skłonności do tego mam i muszę na prawdę się za siebie wziąć... Od razu powiem, że z basenu nici, bo aktualnie mieszkam "na końcu świata" bez basenu w pobliżu Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę mnóstwo zdrowia i spokoju
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:23   #415
seniaczek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A jak Ci lekarka liczyła ten 3 tydzień. Bo u mnie jest liczone od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

od ostatniej miesiączki 24 września, mówiła, że zapłodnienie między 5 a 12 pazdziernika a ja wiem, że 8 pazdziernika i po wielkosci stwierdziła, że to wczesna ciąża. Jakbym liczyła od ostatniego dnia miesiączki to by mi wychodził 5tydzień, a to się ni jak ma do tego co na usg.

Dzięki za wsparcie, mam nadzieję, że z czasem wdrożę się w Wasze historie (:

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ale co robić żeby nie stać się kulką a skłonności do tego mam i muszę na prawdę się za siebie wziąć...
tyle co wiem od gin, i co czytałam w 1 trymestrze to basen i spacery, żadnych urazogennych i kontaktowych sportów. I nie jeść za dwoje, bo Dzieciątko " i tak wyssie to co chce z mamy"

Edytowane przez seniaczek
Czas edycji: 2013-10-30 o 20:28
Stary 2013-10-30, 21:12   #416
Monica80
Raczkowanie

Dziewczyny macie żywieniowe zachcianki? Mnie właśnie dosłownie napadło na zestaw z Mc Donalda! Nie jadłam tego syfu chyba z pół roku, ale tak mnie naszło że nie mogę sobie dać rady! Mój niepocieszony mąż, warcząc pod nosem chcąc nie chcąc pojechał i przywiezie mi to pyszne syfne jedzonka i milkshake'a

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-30, 21:28   #417
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny macie żywieniowe zachcianki? Mnie właśnie dosłownie napadło na zestaw z Mc Donalda! Nie jadłam tego syfu chyba z pół roku, ale tak mnie naszło że nie mogę sobie dać rady! Mój niepocieszony mąż, warcząc pod nosem chcąc nie chcąc pojechał i przywiezie mi to pyszne syfne jedzonka i milkshake'a
Na początku zanim zrobiłam test miałam ogromną ochotę na ptysia, później na spagetti a dziś na pierogi ruskie jutro spełnię zachciankę

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:22   #418
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny kończę 8 tydzień... Z objawami u mnie kiepsko... prawie w ogóle nie jest mi nie dobrze, ani razu nie wymiotowałam, bolą mnie jedynie piersi i chce mi się spać, ale to w sumie u mnie normalne więc nie wiem czy to przez ciążę byłam u lekarza, maleńkie serduszko bije więc może tak po prostu mam oby!!! Ale mam do Was pytanie orientowałyście się może jakie ćwiczenia można wykonywać na początku ciąży? Bo niestety zauważyłam, że obrastam w tłuszczyk chyba za szybko? Jak to jest u Was? Do tej pory cały czas chodziłam na step 3 razy w tygodniu, ale odkąd nawet zaczęłam podejrzewać dzidziusia zrezygnowałam, bo nie chcę kusić losu... Ale co robić żeby nie stać się kulką a skłonności do tego mam i muszę na prawdę się za siebie wziąć... Od razu powiem, że z basenu nici, bo aktualnie mieszkam "na końcu świata" bez basenu w pobliżu Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę mnóstwo zdrowia i spokoju
Hej Myślę, że powinnaś się cieszyć z braku takich objawów jak mdłości, uwierz!! Oddałabym wszystko byleby to już minęło... Co do zmiany ciała, to pamiętam jak w pierwszej ciąży byłam przerażona między 8 a 14 tc, brzuszek nie rósł, waga też nie a nagle straciłam talię, biodra się rozrosły, ramiona poszerzyły, robił się ze mnie kloc.. Ciało po prostu przygotowywało się na zmiany, po porodzie szybko wróciłam do normy Teraz też przez wzdęcia czasem wyglądam jakbym miała +5 kg i brzuch w 20 tc Więc bez obaw, jeżeli waga stoi albo nieznacznie rośnie to obstawiam przygotowanie ciała do obciążenia ciążą

Cytat:
Tiaaa, ja wczoraj pochłonęłam kfc, chociaż w połowie mnie zemdliło, to po prostu nie umiałam się oprzeć

Stary 2013-10-31, 07:44   #419
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie, że przyłączyć nie denerwuj się za dwa tygodnie zobaczysz już coś więcej a może nawet serduszko

Cytat:

To widzę, że mas ztak jak ja tylko jem i tyje niby są ćwiczenia dla ciężarnych ale zawsze mówią, że to lekarz decyduje czy można ćwiczyć czy nie
Ja sobie troszkę zaczęłam ćwiczyć ale nie tyle ile tam jest powiedziane a robię i tempem i ilością według siebie aby poćwiczyć a za mocno się nie zmęczyć
Stary 2013-10-31, 08:36   #420
seniaczek
Przyczajenie

A czy któraś z Was ma tak, że nastawił się organizm na jeden rodzaj pokarmu? Bo np, ja jadłabym NON STOP jabłka. Już się śmiałam do przyjaciółki, że chyba koń mi w brzuszku rośnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości