Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 17:30   #1681
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
U mnie podobna sytuacja z tym ze ja lubię gadać i to dużo i nie muszę mieć dobrego dnia
A na koniec twojego dialogu u mnie jeszcze po paru minutach...."no to ustaliliśmy wszystko....jesteś kochany"...a mąż z dziwną i wystraszoną miną "ale ze co? ze o co chodzi"
No u mnie podobnie, coś ustalimy a on potem nie pamięta i twierdzi że na nic się nie zgadzał ciężki przypadek

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:31   #1682
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Hosenko pewnie to wiesz ale w ciąży pod wpływem hormonów wszystko się zmienia i coś co nam pasowało przed ciąża (balsam, proszek,etc) może teraz wywołać podrażnienia czy swędzenie.

Traktuj teraz skórę jak wrażliwa. Odstaw kosmetyki perfumowane i dużo skórę nawilżaj (ja smaruje olejem kokosowym 2 razy dziennie bo raz okazywało się za mało).

I tak mnie cycki mega swędzą ale jak smaruje jest trochę lepiej (warstwa oleju powoduje, ze ubranie bardzo nie drażni).
Czym się myjesz i co nakladasz do nawilżania?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cały czas chodzi o to, że mnie nie swędzi całe ciało, tylko spody stóp i dłoni. I to nie jest nawet takie czyste swędzenie, tylko jakby połączone z mrowieniem, lekkim pieczeniem.

Kremu do rąk używam przez całą ciążę tego samego, stóp nie smaruję bo jakoś nie lubię, a mimo to nie mam popękanej czy suchej skóry, są gładkie i miękkie. Więc to nie kosmetyki. Proszki i płyny też mam te same.

Skoro nie cholestaza, to prędzej grzybica niż uczulenie, czy wpływ kosmetyków.

Mam nadzieję, że jutro się czegoś dowiem i zaradzi swędzeniu, może jakaś maść?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-30 o 17:33
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:32   #1683
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie - wyoglądała mnie, wymacała, mierzyła bicie serca. Na szczęście macica się nie obniża.

Ale mały jest ułożony dość nisko główką do dołu, więc albo się jeszcze przekręci do góry albo tak już zostanie, a wtedy wiadomo, że poród może być wcześniejszy.

Mam leżeć i monitorować skurcze, jak się pojawią mam liczyć. Dostałam namiary już na szpital gdzie mam dzwonić w razie "W".

8 kg na plusie, krew ok, mocz ok, ale jestem lekko odwodniona więc dużo pić, ...coś czuję, że chyba się wypakuję wcześniej jeśli do tego czasu nie trafie na porodówkę, to za 3 tyg mam być znów na wizycie.

Co do zakupów wyprawkowych z TŻ i nieznajomości produktów i braku entuzjazmu. Nie wiem dlaczego, ale mój baaaardzo chętnie wszystko ze mną kupuje, dopytuje się, obserwuje, wszystko dokładnie sprawdza. Czasem wie wiecej niż ja
weź Ty nie prorokuj....
Stary 2013-10-30, 17:33   #1684
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
My sie czailismy na niego, dopoki.nie zobaczylam mutsy. Jest bardz fajny, skretny ma lamana raczke (my chcielismy wyciagana) . Dla mnie minus byl taki, ze jest ciut masywny. Gondola np w mutsy jest zdecydowanie wyzej, dla nas kolejny plus.

Ale ogolnie bardzo mi sie podobal

Też chcieliśmy mutsy ale koniec końców pewnie emaljunge weźmiemy bo ma głębsza gondole i dłużej posłuży.

Co do zakupów z mężami. Mój ostatnio ostro zaczął przeglądać wózki i powiedział, ze jest to tak fascynujące jak szukanie i oglądanie samochodów

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:34   #1685
perfuzja
Zakorzenienie

Przyszły rzeczy wyprawkowe Z allegro i Motherhood

Z allegro mam:
- pieluchy tetrowe 20 sztuk
- pieluchy flanelowe 5 sztuk
- skarpetki noworodkowe
- fridę do nosa i filtry do niej
- wkładki laktacyjne (jakie one ogromne! )
- 2 smoczki uspokajające

A z Motherhood:
- spiworek (śliczny jest )
- otulacz
- kocyk bawelniany
- pieluchy flanelowe 10 sztuk - takie bardziej wyjściowe, bo te allegrowe maja debilne wzorki
- pieluchy tetrowe 6 sztuk (to jedyne do czego moge się przyczepić, myślałam, ze beda jakieś super, a okazało się, ze o ile kolorowe są fajne, to białe są identyczne jak te, ktore przyszły z allegro )
- ręcznik - ma super kształt do owijania noworodka.

Generalnie jestem baaardzo zadowolona.
Stary 2013-10-30, 17:43   #1686
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Przyszły rzeczy wyprawkowe Z allegro i Motherhood

Z allegro mam:
- pieluchy tetrowe 20 sztuk
- pieluchy flanelowe 5 sztuk
- skarpetki noworodkowe
- fridę do nosa i filtry do niej
- 2 smoczki uspokajające

A z Motherhood:
- spiworek (śliczny jest )
- otulacz
- kocyk bawelniany
- pieluchy flanelowe 10 sztuk - takie bardziej wyjściowe, bo te allegrowe maja debilne wzorki
- pieluchy tetrowe 6 sztuk (to jedyne do czego moge się przyczepić, myślałam, ze beda jakieś super, a okazało się, ze o ile kolorowe są fajne, to białe są identyczne jak te, ktore przyszły z allegro )
- ręcznik - ma super kształt do owijania noworodka.

Generalnie jestem baaardzo zadowolona.
No super zakupy
Ja nie mam tylu pieluch mam tylko 7 tetrowych i 7 flanelowych
Stary 2013-10-30, 17:47   #1687
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Musisz odpoczywać
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Eeee nie kracz Odpoczywaj i na pewno będzie dobrze
Nie wiem czy już da sie bardziej odpoczywac dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Częste USG i opieka lekarza od poczatku to jest objaw "zacofania"? nieźle
No ja o to samo spytałam siostrę, ale też nie umiała mi wytłumaczyć tego
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:51   #1688
lidkaa82
Zadomowienie

No to jestem po wizycie. Coraz gorzej widac tą naszą Fasolke bo już taki duży chłopczyk że ogladamy tylko po kawałku. Ale nasze małe szczęście ma już 1350g (28 tydz 1 dz). Szyjka trzyma, przepływy w normie, główka już ustawiona na dole, tylko buziaka nie pokazał bo sie odwrócił w strone kręgosłupa.

Powiem wam że mój mąż to wspaniały facet ale nie jest zbyt wylewny czy romantyczny. A dziś powiedział mi że pięknie wygladam w ciąży i faktycznie ten stan mi słuzy Normalnie szczęka mi opadła. Oczywiscie po chwili dodał że to niedobrze bo jeszcze będę chciała trzecie nie daj Bóg To właśnie cały mój mąż

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Aaaa i bardzo mnie ucieszyło że w 4 tyg tylko 0,5 kg na plusie
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:52   #1689
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
No super zakupy
Ja nie mam tylu pieluch mam tylko 7 tetrowych i 7 flanelowych
Ja będę używać pieluch wielorazowych, wiec czesc tetry jest do do tego

A biorąc pod uwagę ile ścierek zużywam w kuchni to pieluchy flanelowe beda u mnie szły jak woda.
Stary 2013-10-30, 17:54   #1690
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
No to jestem po wizycie. Coraz gorzej widac tą naszą Fasolke bo już taki duży chłopczyk że ogladamy tylko po kawałku. Ale nasze małe szczęście ma już 1350g (28 tydz 1 dz). Szyjka trzyma, przepływy w normie, główka już ustawiona na dole, tylko buziaka nie pokazał bo sie odwrócił w strone kręgosłupa.

Powiem wam że mój mąż to wspaniały facet ale nie jest zbyt wylewny czy romantyczny. A dziś powiedział mi że pięknie wygladam w ciąży i faktycznie ten stan mi słuzy Normalnie szczęka mi opadła. Oczywiscie po chwili dodał że to niedobrze bo jeszcze będę chciała trzecie nie daj Bóg To właśnie cały mój mąż

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

To dobrze ze wszystko prawidłowo

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Ja będę używać pieluch wielorazowych, wiec czesc tetry jest do do tego

A biorąc pod uwagę ile ścierek zużywam w kuchni to pieluchy flanelowe beda u mnie szły jak woda.
Aaaaaa bo już się wystraszyłam
Stary 2013-10-30, 17:54   #1691
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super, że wszystko OK i mały rośnie zdrowo
Stary 2013-10-30, 17:54   #1692
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
U nas jest tak że mamy swoje konta i swoje wypłaty, rachunki płaci mąż, na życie wkłada mi co miesiąc w takie pudełko a z moimi pieniędzmi robię sobie co chcę,całą wyprawkę np. kupiłam Jest kochany

Ja nie mam teraz swoich pieniędzy,bo nie pracuję.
Ale u nas od zawsze było,że nie ma moje,twoje,jest nasze. Ja trzymam męża karty i z nich wszystko płacę,planuję zakupy,co do jedzenia,co dzieciakom kupić. A on dostaje tylko kieszonkowe

Cytat:

Ale mały jest ułożony dość nisko główką do dołu, więc albo się jeszcze przekręci do góry albo tak już zostanie, a wtedy wiadomo, że poród może być wcześniejszy.

Oj tam,jeszcze nic nie wiadomo. Eryk też szybko był nisko główką,już też mówili,że szybciej urodzę,że już już się szykuje,skurcze miałam i... przenosiłam 2 tyg.

Cytat:

A najlepsze jest to, że siostra też jest w ciąży ok. 10 tc. i ostatnio rozmawiała ze swoją położną i mówi, że u nas w PL to USG jest bardzo często i od wczesnego tygodnia ciąży. To położna powiedziała, że nasz system leczenia jest zacofany i tak się nie robi tu w UK gdzie prowadzenie ciąży jest na najwyższym poziomie...padłam jak to usłyszałam.
To ja kiedyś gadałam z położną o różnicach w Polsce i Anglii i jak powiedziałam,że ciążę ginekolog prowadzi oraz że ogólnie chodzi się na kontrole do gina jak do lekarza pierwszego kontaktu to zrobiła duże oczy i powiedziała,że myślała że w Polsce jest biednie,ale skoro tyle pieniędzy idzie na specjalistów to chyba jednak Polska jest bogatym krajem
Stary 2013-10-30, 17:55   #1693
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Nie wiem czy już da sie bardziej odpoczywac dziewczyny
Uwierz mi ze się da
Stary 2013-10-30, 17:58   #1694
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczyny z innej beczki- chcę kupić nawilżacz powietrza ale kompletnie nie mam pojęcia jaki sa jakieś z jonizacją i z higrostatem, są takie co mają tylko jedno z tych rzeczy nie miałam pojęcia, że tyle tego jest.
Macie jakieś sprawdzone?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

To ja kiedyś gadałam z położną o różnicach w Polsce i Anglii i jak powiedziałam,że ciążę ginekolog prowadzi oraz że ogólnie chodzi się na kontrole do gina jak do lekarza pierwszego kontaktu to zrobiła duże oczy i powiedziała,że myślała że w Polsce jest biednie,ale skoro tyle pieniędzy idzie na specjalistów to chyba jednak Polska jest bogatym krajem

patrz to ja nie wiedziałam, że ja w takim dobrobycie żyję.... o ja nieświadoma
Stary 2013-10-30, 18:02   #1695
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Kurcze ja jakos chcialabym zeby maly sie powolutku odwrocil i tak zostal do stycznia... bylabym jakos spokojniejsza.

Z tymi gondolami to niektore sa poszerzane i wygladaja na wieksze, a sa takie same. Warto porownac ten materacyk w srodku.
Shiloh ty tu nie krakaj!!

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Nam przyszla paczka z wyprawka huraaaa jutro ja dostane bo lezy u tesciow pieluszki, butelki itp nie moge sie doczekac.
Tez tak miewacie, ze jak maly sie wierci to robi wam sie slabo? Moj jak sie rozepcha to nie czuje tyle bolu co uczucie jakbym miala zaraz zemdlec.

Stary 2013-10-30, 18:03   #1696
cayenneOna
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, sorry, za nie odzywanie się, od soboty szykowanie 18tki było (domkami!)
Wszystko się udalo, noc w hotelu też nie najgorsza, bardzo wypasione śniadanko w cenie, po przyjściu dom stoi, wręcz lśni, syn jeszcze na szmacie tańczył

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:05   #1697
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
A po 18 ide do koleżanki, zrobić sobie babski wieczór i przygotowac coś w termo.mixie
Czy ktoras z Was ma i używa?
My zdecydowaliśmy sie w piątek na zakup, robilam już kilka fajnych rzeczy ale ide podpatrzec co jeszcze można robić, bo koleżanka używa już 2 lata i ma kilka książek uzbieranych

tERMOMIX SUPER WYRABIA CIASTO NA PIZZE polecam
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Wspolczuje samopoczucia!
Co do spojenia to tez tak mam i mi powiedziano,ze to normalne dolegliwosci. Moze przedzwon do lekarza i powiedz co ci jest?
Dzwoniłam dziś do niego i powiedział mi dokładnie to samo co Tobie
Jeśli nie przestanie mnie choć trochę mniej boleć przed wizytą na mam podjechać do szpitala ( on też tam pracuje). Dzisiaj jakby trochę mniej mnie boli i jestem silniejsza, ale za to trochę pochodziłam po domu i z powrotem to samo muszę po prostu parę dni sobie odpuścić.
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Foto :
Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Natali i Gosiu, "Gotowe na wszystko" obejrzałam zeszłej zimy. Faktycznie bardzo fajny i wciągający
Jeśli chcesz się pośmiać to polecam 2 spłukane dziewczyny, a jak oglądałaś chirurgów to może spodoba Ci się Prywatna praktyka

Cytat:
No nie wiem, jakos nigdy nie myślałam, ze moj syn bedzie Joachimem I ja, i maz mieliśmy totalnie rożne wizje imiennicze i ten Joachim jest kompromisem. Coraz bardziej zastanawiam sie czy jednak nie złamać sie pod ulubionym imieniem męża.
Śliczny chłopczyk A jakie to ulubione imię męża? U nas dalej bezimienny, jakoś nie umiemy się zdecydować.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
niestety nie możemy, mamy fajnych właścicieli w miarę ale wszystkie zmiany jakie chcemy dokonywać musimy z nimi konsultować np musieliśmy zrezygnować z pl telewizji bo nie pozwolili nam talerza powiesić nigdzie bo to brzydko wygląda... jakieś stołki czy krzesła na pole jak chcemy kupić to też trzeba konsultować czy im nie przeszkadza taki a taki kolor itd jak się wprowadzaliśmy to nam mówili że na jesień będą robić taki płotek ale późnij zrezygnowali z tego pomysłu, teraz mówią o postawieniu drzewek zamiast płotu ale to na wiosnę, wątpię że to zrobią ;/
Ojejku to że płotek albo dziury w ścianie trzeba konsultować to rozumiem, ale żeby kolor krzeseł??

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Miałam chęć przytulenia tego Malucha

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Sms od Em my :
No u mnie dobrze nie jest .
Wód jest mniej niż w poniedziałek i łożysko jest takie jak w dojrzałej ciązy, szyjka skraca się dalej . Zaczynam tracić nadzieję , że jeszcze wyjdę w dwupaku. Trudno powiedzieć jak długo to potrwa ale chcą kontrolować co z Dorotką .
Biedna Em ma... oby jak najdłużej udało się Dorotce posiedzieć jeszcze w brzuszku... każdy dzień jest cenny...

Cytat:
Hehhhh faceci
Wiecie mój to w ogóle się nie orientuje co ja mam kupione, czasami mu pokazuje ale tak jakby się tym nie interesował, czasami gadam i gadam do niego, produkuję się, staram dokładnie wytłumaczyć a on na końcu " ale o co chodzi"
Wczoraj sporzadziłąm listę wyprawkową i jak ją mąż zobaczył to tylko zapytał z przerażoną miną czy chociaż już coś z tego mamy
A później ją przeczytał i strwierdził że zapomniałam o aspiratorze do noska więc coś tam jhednak myśli
A w zakupy angażuje się jak może, jak na czymś się nie zna to chociaż z kolorem pomoże
My mamy konta osobne ale dostęp nawzajem do nich mamy i nieważne co z którego konta płacimy. Nie ma podziału na Twoje moje i taka sytuacja nam bardzo odpowiada

A co do zaangażowania Panów... myślę, że oni po prostu nie zdają sobie sprawy ile tego wszystkiego jest potrzebne.
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:06   #1698
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Perfuzja jak czulas czkawke? Nie widze zadnego info o tym, ja czuje pod pepkiem i zastanawiam sie jak ten szkrab nasz sie ulozyl.
Czasem taka kulka pojawia sie nad pepmiem i wedruje z prawej na lewa, z lewej na prawa i tak sobie plywa. Mysle czy to glowa reka czy pupka?

Stary 2013-10-30, 18:09   #1699
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Super Duzy chłopak juz

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Perfuzja jak czulas czkawke? Nie widze zadnego info o tym, ja czuje pod pepkiem i zastanawiam sie jak ten szkrab nasz sie ulozyl.
Czasem taka kulka pojawia sie nad pepmiem i wedruje z prawej na lewa, z lewej na prawa i tak sobie plywa. Mysle czy to glowa reka czy pupka?

Długi czas czułam na górze brzucha. W rożnych miejscach, ale generalnie na wysokości pepka albo wyżej.

Potem raz czułam wyraźnie bardzo nisko i wtedy uznałam, ze sie przekrecil (moj maz wtedy twierdził, ze na pewno nie ). Teraz czuje albo zupełnie nisko, albo ciut wyzej, ale cały czas pod pepkiem. Moj teraz lezy tak, ze ma główkę na dole, plecy na zewnątrz z mojej prawej strony brzucha, pupa pod moimi prawymi zebrami, a nogi latają gdzies po lewej stronie
Stary 2013-10-30, 18:10   #1700
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Też się zdziwiłam, że to to takie wielkie
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:14   #1701
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość

Po tej sytuacji utwierdzam się w przekonaniu, że "Dzień Świra" to ponadczasowy film. Lubi ktoś ?
Ja

Cytat:
Brytyjska służba zdrowia i ich podejście do ciąż jest baaardzo "lajtowe" :/

No bo po co mam wcześniej przyjść, skoro nic mi się nie będzie działo, a jak się zadzieje to mam dzwonić

A najlepsze jest to, że siostra też jest w ciąży ok. 10 tc. i ostatnio rozmawiała ze swoją położną i mówi, że u nas w PL to USG jest bardzo często i od wczesnego tygodnia ciąży. To położna powiedziała, że nasz system leczenia jest zacofany i tak się nie robi tu w UK gdzie prowadzenie ciąży jest na najwyższym poziomie...padłam jak to usłyszałam.
No to Wam powiem hit sezonu, jest projekt, zeby w Polsce prowadzenie ciazy wygladalo jak w Anglii i to juz od 2014 r. Tak mi dzis powiedziala polozna w przychodni

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:17   #1702
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Ja

No to Wam powiem hit sezonu, jest projekt, zeby w Polsce prowadzenie ciazy wygladalo jak w Anglii i to juz od 2014 r. Tak mi dzis powiedziala polozna w przychodni
I tak kobiety będą biegać prywatnie do lekarza, nie wierzę, że ginekologowie zrezygnują z takiego zarobku. Ja przynajmniej bym prywatnie i tak chodziła
Stary 2013-10-30, 18:18   #1703
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

No ja wlasnie czuje pod pepkiem czasem bardziej z prawej strony ale caly czas pod. Ogolnie dlugo czkawki nie czulam kilkanascie tygodni prawie, az teraz ma kilka razy na dzien. Niech cwiczy plcuka

U mnie porod naturalny rozwiazlaby wieleeeee obaw glownie tych z sercem a co za tym idzie znieczuleniem, nie wytrzymam do tego 12.11 chyba oszaleje. Juz chce wiedziec ze jestem zdrowa bo przeciez jestem nie...,????? Zobaczcie, w marcu 2012 r. Bylam u kardiologa na badaniach, uznal ze jeswm zdrowa jak ryba w ciagu roku chyba nie nabawilabym sie takiej choroby serca jak niedokrwienie ( wiec choroba wiencowa... tak...?) Biegajac i prowadzac baaaardzo zdrowy tryb zycia. Bieganie silownia, zdrowe jedzenie, nie pale nie pije nie jem tlusto eh....

Stary 2013-10-30, 18:22   #1704
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, sorry, za nie odzywanie się, od soboty szykowanie 18tki było (domkami!)
Wszystko się udalo, noc w hotelu też nie najgorsza, bardzo wypasione śniadanko w cenie, po przyjściu dom stoi, wręcz lśni, syn jeszcze na szmacie tańczył

dokładne sprzątanie po imprezie jest mocno podejrzane, mówię Ci jeszcze niedawno sama przez to przechodziłam. i nigdy mieszkania moje i znajomych nie były czystsze jak po takich zabawach

dziewczyny to ile tych pieluch tetrowych zakupic? bo już nie wiem dziecię będzie korzystało z jednorazówek, więc to kwestia "ściereczkowego" wykorzystania
Stary 2013-10-30, 18:24   #1705
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
dokładne sprzątanie po imprezie jest mocno podejrzane, mówię Ci jeszcze niedawno sama przez to przechodziłam. i nigdy mieszkania moje i znajomych nie były czystsze jak po takich zabawach

dziewczyny to ile tych pieluch tetrowych zakupic? bo już nie wiem dziecię będzie korzystało z jednorazówek, więc to kwestia "ściereczkowego" wykorzystania
Ja też tak jak i Ty planuję z pieluszkami, a mam 10 szt. zwykłych, białych pieluch tetrowych.
Stary 2013-10-30, 18:41   #1706
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
:
To wiem, dlatego warunkiem była folia ochronna na podloge synuś walczył, żeby NIE było, ale nie wywalczył, a dzis mówi, ze to jeden z lepszych pomysłów. Zameldował też, kto i gdzie coś nabroil oraz, ze juz więcej imprezy nie robi, będzie co najwyżej na takie chwytak, bo żeby spełnić moje wymagania (miał w planach więcej takich spotkanek) latał tylko jak głupi i uważał

O to, co dla mnie było ważne, postaralam się sama, mianowicie wysłałam męża po zamek do drzwi i sypialnie zamknęłam na klucz, a co mi było ważne do uratowania, też tam zamknelam

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:45   #1707
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chyba wzielabym z 10 tetrowych i 10 flanelowych.
Stary 2013-10-30, 18:53   #1708
patrycjja
Zadomowienie

A ja caly czas myslalam, ze 10 tetrowych to malo flanelowe tez planuje ale bardziej wizytowo i na wyjazdy. Bo wydaja mi sie porzadniejsze, a i wyglad maja reprezentacyjny

W ogole mam problemy z ilosciami. Ile pieluch na poczatek malutkich i potem, ile husteczek nawilzajacych, ile kosmetykow (tutaj planuje na poczatku minimum - cos delikatnego kropelke do kapieli, puder i cos sudecremowego). I kompletnie nie wiem co i jak. Tyle dobrego, ze jak zbraknie to sklepy i apteki calodobowe sa, a jak zostanie to mozna oddac albo odsprzedac.
Stary 2013-10-30, 19:01   #1709
iwantyou99
Zadomowienie

Juz wyjaśniam co to za lek. Jego nazwa to Synagis INN palivizumab. Jest to bardzo skuteczna , ale niestety krótko działająca imunoglobulina zapobiegająca zarażeniem wirusem RSV który jest głównym winowajca sezonowych chorób układu oddechowego. Jak wiadomo wlasnie te choroby sa dla wczesniakow ale nie tylko bardzo niebezpieczne ze względu na słabe płuca po urodzeniu czy wady serduszka które tez wczesniaki dotykają. Na świecie podaje sie je dzieciom w okresie od listopada do marca ( wtedy jest najwiecej zachorowań). Dostają je wszystkie wczesniaki oraz dzieci donoszone które miały problemy oddechowe po urodzeniu lub nadal cierpią np na dysplazje oskrzelowo-płucna.
W Polsce lek dostają tylko dzieci urodzone przed 28tc0dni te z diagnozowana dysplazja lub te intubowane przez conajmniej 30 dni. Niestety taki nasz kraj ze dzieci dzieli sie na te chore i bardziej chore.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:19   #1710
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
mój ostatnio kupił skrobaczkę i miotełkę do auta, podczas gdy ja wybierałam bodziaki.
ja się wgapiam w wózki w necie, a mój mąż w samochody terenowe. Ja będę kupowac wózek, on auto- to jest mega rozbieżność, najgorzej jak zaczynamy ze sobą rozmawiać i każde nadaje na innej fali

Hosenka najważniejsze, że próby są ok. a może to nadmiar/ niedobór jakieś witaminy?

PawMaj13 cieszę się, że z narzeczonym jakieś postępy, może sie ocknął i teraz będzie tylko lepiej.

Shiloh
może zwiększyć dawkę Mg? żadnego wcześniejszego rozpakowania ma tutaj nie być, rozumiemy się?

lidkaa82 dobrze, że wyniki ok no i dzieć już spory!

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny z innej beczki- chcę kupić nawilżacz powietrza ale kompletnie nie mam pojęcia jaki sa jakieś z jonizacją i z higrostatem, są takie co mają tylko jedno z tych rzeczy nie miałam pojęcia, że tyle tego jest.
Macie jakieś sprawdzone?
ja mam nawilżacz firmy venta lw44- nawilża i oczyszcza powietrze i jest prosty w budowie. Kupowałam go w de, ale widziałam też w media. Jak dla mnie jest super, szczególnie w sezonie grzewczym.

malaMigotkAaa
ja też dostałam skierowanie do kardio od ginki, bo bardzo nie podobała się jej praca mojego serca, ale staram się sobie tłumaczyć, że mam niskie ciśnienie i jeszcze teraz ta anemię, więc pewnie to wszytsko lekko skomplikowało prace mojego serducha. Na pewno będzie ok, w ciąży dmuchają na zimne i boją się przeoczyć problemów kardiologicznych, więc wolą to konsultować.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości