|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
ciężki przypadek ![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kremu do rąk używam przez całą ciążę tego samego, stóp nie smaruję bo jakoś nie lubię, a mimo to nie mam popękanej czy suchej skóry, są gładkie i miękkie. Więc to nie kosmetyki. Proszki i płyny też mam te same. Skoro nie cholestaza, to prędzej grzybica niż uczulenie, czy wpływ kosmetyków. Mam nadzieję, że jutro się czegoś dowiem i zaradzi swędzeniu, może jakaś maść?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-30 o 17:33 |
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zakupów z mężami. Mój ostatnio ostro zaczął przeglądać wózki i powiedział, ze jest to tak fascynujące jak szukanie i oglądanie samochodów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły rzeczy wyprawkowe
Z allegro mam: - pieluchy tetrowe 20 sztuk - pieluchy flanelowe 5 sztuk - skarpetki noworodkowe - fridę do nosa i filtry do niej - wkładki laktacyjne (jakie one ogromne! ) - 2 smoczki uspokajające A z Motherhood: - spiworek (śliczny jest - otulacz - kocyk bawelniany - pieluchy flanelowe 10 sztuk - takie bardziej wyjściowe, bo te allegrowe maja debilne wzorki - pieluchy tetrowe 6 sztuk (to jedyne do czego moge się przyczepić, myślałam, ze beda jakieś super, a okazało się, ze o ile kolorowe są fajne, to białe są identyczne jak te, ktore przyszły z allegro ) - ręcznik - ma super kształt do owijania noworodka. Generalnie jestem baaardzo zadowolona.
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam tylu pieluch mam tylko 7 tetrowych i 7 flanelowych
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy już da sie bardziej odpoczywac dziewczyny
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
No to jestem po wizycie. Coraz gorzej widac tą naszą Fasolke bo już taki duży chłopczyk że ogladamy tylko po kawałku. Ale nasze małe szczęście ma już 1350g (28 tydz 1 dz). Szyjka trzyma, przepływy w normie, główka już ustawiona na dole, tylko buziaka nie pokazał bo sie odwrócił w strone kręgosłupa.
Powiem wam że mój mąż to wspaniały facet ale nie jest zbyt wylewny czy romantyczny. A dziś powiedział mi że pięknie wygladam w ciąży i faktycznie ten stan mi słuzy Normalnie szczęka mi opadła. Oczywiscie po chwili dodał że to niedobrze bo jeszcze będę chciała trzecie nie daj Bóg ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Aaaa i bardzo mnie ucieszyło że w 4 tyg tylko 0,5 kg na plusie
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A biorąc pod uwagę ile ścierek zużywam w kuchni to pieluchy flanelowe beda u mnie szły jak woda.
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko OK i mały rośnie zdrowo
|
|
|
#1692 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie mam teraz swoich pieniędzy,bo nie pracuję. Ale u nas od zawsze było,że nie ma moje,twoje,jest nasze. Ja trzymam męża karty i z nich wszystko płacę,planuję zakupy,co do jedzenia,co dzieciakom kupić. A on dostaje tylko kieszonkowe ![]() Cytat:
Oj tam,jeszcze nic nie wiadomo. Eryk też szybko był nisko główką,już też mówili,że szybciej urodzę,że już już się szykuje,skurcze miałam i... przenosiłam 2 tyg. Cytat:
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Uwierz mi ze się da
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z innej beczki- chcę kupić nawilżacz powietrza ale kompletnie nie mam pojęcia jaki
sa jakieś z jonizacją i z higrostatem, są takie co mają tylko jedno z tych rzeczy nie miałam pojęcia, że tyle tego jest.Macie jakieś sprawdzone? ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
patrz to ja nie wiedziałam, że ja w takim dobrobycie żyję.... o ja nieświadoma
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja jakos chcialabym zeby maly sie powolutku odwrocil i tak zostal do stycznia... bylabym jakos spokojniejsza.
Z tymi gondolami to niektore sa poszerzane i wygladaja na wieksze, a sa takie same. Warto porownac ten materacyk w srodku. Shiloh ty tu nie krakaj!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Nam przyszla paczka z wyprawka huraaaa jutro ja dostane bo lezy u tesciow pieluszki, butelki itp nie moge sie doczekac. Tez tak miewacie, ze jak maly sie wierci to robi wam sie slabo? Moj jak sie rozepcha to nie czuje tyle bolu co uczucie jakbym miala zaraz zemdlec. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, sorry, za nie odzywanie się, od soboty szykowanie 18tki było (domkami!)
![]() Wszystko się udalo, noc w hotelu też nie najgorsza, bardzo wypasione śniadanko w cenie, po przyjściu dom stoi, wręcz lśni, syn jeszcze na szmacie tańczył ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1697 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli nie przestanie mnie choć trochę mniej boleć przed wizytą na mam podjechać do szpitala ( on też tam pracuje). Dzisiaj jakby trochę mniej mnie boli i jestem silniejsza, ale za to trochę pochodziłam po domu i z powrotem to samo Cytat:
![]() Cytat:
A jakie to ulubione imię męża? U nas dalej bezimienny, jakoś nie umiemy się zdecydować.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A później ją przeczytał i strwierdził że zapomniałam o aspiratorze do noska więc coś tam jhednak myśli![]() A w zakupy angażuje się jak może, jak na czymś się nie zna to chociaż z kolorem pomoże ![]() My mamy konta osobne ale dostęp nawzajem do nich mamy i nieważne co z którego konta płacimy. Nie ma podziału na Twoje moje i taka sytuacja nam bardzo odpowiada ![]() A co do zaangażowania Panów... myślę, że oni po prostu nie zdają sobie sprawy ile tego wszystkiego jest potrzebne. |
||||||||
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja jak czulas czkawke? Nie widze zadnego info o tym, ja czuje pod pepkiem i zastanawiam sie jak ten szkrab nasz sie ulozyl.
Czasem taka kulka pojawia sie nad pepmiem i wedruje z prawej na lewa, z lewej na prawa i tak sobie plywa. Mysle czy to glowa reka czy pupka ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzy chłopak juz ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Potem raz czułam wyraźnie bardzo nisko i wtedy uznałam, ze sie przekrecil (moj maz wtedy twierdził, ze na pewno nie ). Teraz czuje albo zupełnie nisko, albo ciut wyzej, ale cały czas pod pepkiem. Moj teraz lezy tak, ze ma główkę na dole, plecy na zewnątrz z mojej prawej strony brzucha, pupa pod moimi prawymi zebrami, a nogi latają gdzies po lewej stronie
|
|
#1700 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i to juz od 2014 r. Tak mi dzis powiedziala polozna w przychodni
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wlasnie czuje pod pepkiem czasem bardziej z prawej strony ale caly czas pod. Ogolnie dlugo czkawki nie czulam kilkanascie tygodni prawie, az teraz ma kilka razy na dzien. Niech cwiczy plcuka
U mnie porod naturalny rozwiazlaby wieleeeee obaw glownie tych z sercem a co za tym idzie znieczuleniem, nie wytrzymam do tego 12.11 chyba oszaleje. Juz chce wiedziec ze jestem zdrowa bo przeciez jestem nie...,????? Zobaczcie, w marcu 2012 r. Bylam u kardiologa na badaniach, uznal ze jeswm zdrowa jak ryba w ciagu roku chyba nie nabawilabym sie takiej choroby serca jak niedokrwienie ( wiec choroba wiencowa... tak...?) Biegajac i prowadzac baaaardzo zdrowy tryb zycia. Bieganie silownia, zdrowe jedzenie, nie pale nie pije nie jem tlusto eh.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze niedawno sama przez to przechodziłam. i nigdy mieszkania moje i znajomych nie były czystsze jak po takich zabawach ![]() dziewczyny to ile tych pieluch tetrowych zakupic? bo już nie wiem dziecię będzie korzystało z jednorazówek, więc to kwestia "ściereczkowego" wykorzystania
|
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
synuś walczył, żeby NIE było, ale nie wywalczył, a dzis mówi, ze to jeden z lepszych pomysłów. Zameldował też, kto i gdzie coś nabroil oraz, ze juz więcej imprezy nie robi, będzie co najwyżej na takie chwytak, bo żeby spełnić moje wymagania (miał w planach więcej takich spotkanek) latał tylko jak głupi i uważał O to, co dla mnie było ważne, postaralam się sama, mianowicie wysłałam męża po zamek do drzwi i sypialnie zamknęłam na klucz, a co mi było ważne do uratowania, też tam zamknelam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
A ja caly czas myslalam, ze 10 tetrowych to malo
flanelowe tez planuje ale bardziej wizytowo i na wyjazdy. Bo wydaja mi sie porzadniejsze, a i wyglad maja reprezentacyjny ![]() W ogole mam problemy z ilosciami. Ile pieluch na poczatek malutkich i potem, ile husteczek nawilzajacych, ile kosmetykow (tutaj planuje na poczatku minimum - cos delikatnego kropelke do kapieli, puder i cos sudecremowego). I kompletnie nie wiem co i jak. Tyle dobrego, ze jak zbraknie to sklepy i apteki calodobowe sa, a jak zostanie to mozna oddac albo odsprzedac.
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Juz wyjaśniam co to za lek. Jego nazwa to Synagis INN palivizumab. Jest to bardzo skuteczna , ale niestety krótko działająca imunoglobulina zapobiegająca zarażeniem wirusem RSV który jest głównym winowajca sezonowych chorób układu oddechowego. Jak wiadomo wlasnie te choroby sa dla wczesniakow ale nie tylko bardzo niebezpieczne ze względu na słabe płuca po urodzeniu czy wady serduszka które tez wczesniaki dotykają. Na świecie podaje sie je dzieciom w okresie od listopada do marca ( wtedy jest najwiecej zachorowań). Dostają je wszystkie wczesniaki oraz dzieci donoszone które miały problemy oddechowe po urodzeniu lub nadal cierpią np na dysplazje oskrzelowo-płucna.
W Polsce lek dostają tylko dzieci urodzone przed 28tc0dni te z diagnozowana dysplazja lub te intubowane przez conajmniej 30 dni. Niestety taki nasz kraj ze dzieci dzieli sie na te chore i bardziej chore. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, najgorzej jak zaczynamy ze sobą rozmawiać i każde nadaje na innej faliHosenka najważniejsze, że próby są ok. a może to nadmiar/ niedobór jakieś witaminy? PawMaj13 cieszę się, że z narzeczonym jakieś Shiloh może zwiększyć dawkę Mg? żadnego wcześniejszego rozpakowania ma tutaj nie być, rozumiemy się? ![]() lidkaa82 dobrze, że wyniki ok no i dzieć już spory! Cytat:
malaMigotkAaa ja też dostałam skierowanie do kardio od ginki, bo bardzo nie podobała się jej praca mojego serca, ale staram się sobie tłumaczyć, że mam niskie ciśnienie i jeszcze teraz ta anemię, więc pewnie to wszytsko lekko skomplikowało prace mojego serducha. Na pewno będzie ok, w ciąży dmuchają na zimne i boją się przeoczyć problemów kardiologicznych, więc wolą to konsultować. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

ciężki przypadek 
jeśli do tego czasu nie trafie na porodówkę, to za 3 tyg mam być znów na wizycie.
16.06.2012
)

A jakie to ulubione imię męża? U nas dalej bezimienny, jakoś nie umiemy się zdecydować.
). Teraz czuje albo zupełnie nisko, albo ciut wyzej, ale cały czas pod pepkiem. Moj teraz lezy tak, ze ma główkę na dole, plecy na zewnątrz z mojej prawej strony brzucha, pupa pod moimi prawymi zebrami, a nogi latają gdzies po lewej stronie 
oraz, ze juz więcej imprezy nie robi, będzie co najwyżej na takie chwytak, bo żeby spełnić moje wymagania (miał w planach więcej takich spotkanek) latał tylko jak głupi i uważał