Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 17:14   #2221
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Ja bym zmieniła ginkę. Jak można takie rzeczy ciężarnej mówić?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

No i wróciłam przed chwilą z mini spacerku (do apteki i poczty). Znowu mnie mdlić zaczęło

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:43   #2222
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

No i wróciłam przed chwilą z mini spacerku (do apteki i poczty). Znowu mnie mdlić zaczęło
Mnie też mdli...Leżę i czuje jak mi się ślina zbiera

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:57   #2223
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
Przede mna usg genetyczne Pani gin mówiła, że można rozpoznać czasem już płeć w moim tygodniu (13) ktoś już po? ciekawa jestem czy obraz znacznie sie rozni od standardowego wewnętrznego usg, na ostatnim maleństwo się ruszało, zupełnie jakby tańczyło serduszko też pięknie bije, teraz juz jestem spokojna bo do 5 tygodnia ciąża była uznana za bezzarodkową ale na szczescie wszystko się dobrze skończyło.
te wygibasy są przecudne )) super, ze wszystko jest ok. Swoja drogą mogła Cię nie straszyć...

Ja też się źle czuję kurde głowa mnie tak boli, tak jak na zatoki idzie zdechnąć
Stary 2013-10-30, 18:04   #2224
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Hope napisałam do niej

No i dziś za wizytujące - Hope, magdi555, dwakolory, paulka, gosiaczek
Ja mam jutro, tam w kalendarzu wizyt mała pomyłka. Także za mnie kciuki proszę jutro trzymać o 13.30!
Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Mi się podoba dla dziewczynki Lenka, a dla chłopca Szymon, albo Sebastian.
Ale marze o dziewczynce
Ja już też bym imona powybierała, ale obiecałam sobie poczekać do genetycznego. Jak jutro będzie wszystko ok zaczynam wybierać imiona

Jestem jakaś zmęczona dzisiaj. Ziewam cały dzień. Kuba śpi dziś u babci, więc jestem sama. I... chyba idę zaraz spać.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:13   #2225
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Zaraz was nadrobie. Jestem po wizycie. Nie mam pomiarow z prenatalnych;( malo wiem. Moja tak bardzo tylozgieta macica nie daje zrobic pomiarow. W dodatku dzidek lekarce wydaje sie tydzien mniejszy niz powinien byc ale mowi ze ona nie widzi nic niepokojacego, ze moze jest skulony bo ma malo miejsca przez to zemacica rosnie mi "w krzyz" i dzidek malo ma miejsca. Ogolnie niby wszystko ok. W konu zyje i rosnie. No ale... Wlasnie "ale"... Dżizas zawsze coś. Dala mi skierowanie na badania prenatalne, do jakiejs kliniki. Mam zaznaczone wskazanie.

I tu pytanie :

Dziewczyny, czy jesli dostaje skierowanie ze wskazaniem do badan prenatalnych od lekarza prywatnego to bede placic czy nie?

Tak wiem wiem ze zadzwone to sie dowiem ale do jutra jeszcze tak daleko... Kto wie niech mi powie.

Dziekuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:22   #2226
asiulka_22
Zakorzenienie

Hope, jeśli lekarka zaznaczyła wskazanie to badanie jest bezpłatne. pomimo że skierowanie od lekarza prywatnego
=======

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-30 o 18:31
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:25   #2227
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

madziuula ja ze żłobkiem mam odwrotnie niż Ty. Nie mogłam się doczekać aż Młody skończy chorować i wreszcie pójdzie do żłobka.
My mamy daleko. Rano jedziemy godzinę, z powrotem 1,5h. Też wnoszenie i znoszenie po schodach zaliczam i to ja go wożę i zabieram. Jednak to jest nic w porównaniu z tym jak mi daje w kość w domu.

Byłam dziś na wizycie u nowego gina, znów losowego, na NFZ. Podobało mi się. Było kompetentnie, tak jak przy poprzedniej ciąży.
Dostałam skierowanie do poradni genetycznej i na rehabilitację.
Powiedziałam szczerze jaka sytuacja w pracy i czy w tej sytuacji jest szansa na zwolnienie. Babka powiedziała że biorąc pod uwagę specyficzne podejście do ciężarnych mojego pracodawcy i w ogóle do pracowników (brak wypłaty najkrócej do końca roku) oraz to, że dziecko które mam wymaga więcej opieki niż standardowe dziecko, daje.
Dzięki temu wizyta u prywatnego nie była potrzebna i zaoszczędziłam trochę kaski.

Odbyłam rozmowę z pracodawcą. Powiedziałam, że najprawdopodobniej do porodu nie wrócę, że rocznego macierzyńskiego nie planuję, że najprawdopodobniej po półrocznym + urlop wypoczynkowy wracam do pracy. Kierowniczka podziękowała za to że się jasno określiłam. Dzięki temu zatrudni osobę na moje miejsce. Zdziwiła się tylko że to tak wczesna ciąża. Myślała że to 4-5 miesiąc (brzucha zero, ale zwolnienia wcześniej niż w 4 miesiącu się nie spodziewała).

W pracy atmosfera grobowa. Współpracownicy traktują mnie jak powietrze. Mają za złe, ze ja się na L4 byczę, jak jest mnóstwo pracy i oni po 12h dziennie pracują. Mam to w nosie. Nikt z nich nie jest na moim miejscu i nie wie ile mam na głowie.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 18:32   #2228
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
U mnie zaczyna się 15 tc. A te bóle to chyba dlatego, że za szybko wykonałaś jakiś ruch. Mi też czasami się to zdarza I raczej nie możesz jeszcze zgnieść Dzidziusia Ja też śpię na brzuchu, bo inaczej nie umiem
Właśnie odczuwam tylko bóle jak leze na prawym boku i się potem przekulam się na plecy

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
[/COLOR]martuszka0>> no właśnie wracając do tych anaszych bakterii w moczu.
jak byłam w poniedziałek u gina to powiedział że niestety w ciąży się to baaardzo baaardzo czesto zdarza, że nie ma powodu do obaw, zalecił podjadać suszoną żurawinkę. i powiedziłą żebym sobie jeszcze wykupiła urosept , dostałam też paczke tabletek żurawinowych od kolezanki / po ciąży jej zostało/ no i przed kolejną wizytą kazał powtórzyć badanie moczu
Ja biorę urosept. Jedną tabletkę dziennie. Trzeba tylko więcej pić, żeby się nie odwodnić
Jutro idę oddać siuśki więc w on zobaczę co i jak

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Ja to się ostatnio napaliłam na Konrada , Karola i Filipa ale tż ma obiekcje z resztą nie moja wina, ze on ma tak beznadziejne nazwisko, że nie każde imię, które się podoba akurat pasuje
Konrad ładne

A Filipów, Szymonów i Jakubów u mnie w piaaskownicy na osiedlu jest multum.
Tak samo Julek i Majek

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Na USG jest wszystko suuuper, dzidziusie mają po 2,4cm i 2,5.
Jedno i drugie 176 uderzeń na minutę, no i ciąża jest dwuowodniowa
Wszystko jest baaaardzo dobrze
Jakie fajne dwie kuleczki strasznie jestem ciekawa jak za kilka miesięcy będzie wyglądało zdjęcie usg Twoich dzieci. Jak będą ułożone. Mam nadzieje, ze będziesz zdj.regularnie załączać

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

witaj w klubie, to tak jak u mnie. Mnie nawet spacery męczą. Co zawsze minimum z małym spacerowałam 1,5 h to teraz w ogóle.

Dziękuję za gratki dziewczyny) No taka kluseczka z małej hehe
Pisałyście o tym kichaniu, mnie też to dopadło, tylko że ja tez przeziębiona jestem.

LightLamara nie wiem czy dobrze zauważyłam ale chyba pytałaś czy biorę wzory na szydełko z neta. Ten akurat co robiłam to nie. Jak czegoś nie umię to patrzę, też się inspiruję ale narazie to najbardziej tylko wzrok się angażuje bo chęci brak. Taki mam plan dziś coś zrobić - nie wiem czy mi się uda, bo tz zazyczyl sobie bigos, jeszcze barszczyk musze ugotowac na jutro.
W zeszłym miesiącu sobie czapkę zrobiłam na zimę taką zwykłą ale dobrze w niej się czuję
A myślałam, że się dopiero uczysz szydełkować i to Twoje puerwsze dzieło, a tu widać koleźanka już poziom zaawansowany. Jakieś czapeczki też muszę spróbować, bo mam zamiar zrobić szalik

Seleniti widzę, że tż się odważył powiedzieć, chyba tylko mamie z tego co poczytałam

Vampirka migdały nie pomagają? Jak czujesz już tę ślinę i że mdłości idą i zagryzasz migdałka?

Hope wydaje mi się, że za darmo. A to nic Ci konkretnie nie powiedziała lekarka?

ZamyślonaRoztargniona i bardzo dobrze, że poszłaś na l4. Jakbyś chodziła do pracy to i tak by tego nikt nie docenił z "kolegów".

Ja też po wizycie. Mam brać duphaston do 20 tc. Dzidzia oddychała, aktualnie leży inaczej, odwróciła się. Może jak się odwracała z pleców na brzuch to mnie tak to kuło w podbrzuszu

A pierwsze ruchy to takie delikatne muskanie i czasem bąbelkowanie? Nie wiem jak to nazwać

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-10-30 o 18:40
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:46   #2229
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Nie powiedziala mi nic konkretnego. Ogolnie tyle ze dziecko od ostatniego usg powinno,urosnac 2 tyg a wedlug jej pomiarow uroslo tylko tydzien. Pokazywala nogi rece. Mowila ze kosci czaszki i kregoslup wporzadku. Po usg powiedziala tajemniczo ze na ostatniej wizycie zaznaczyla sobie cos, czego teraz nie widzi... Nie dopytywalam o co chodzi. Usg tylko dopochwowe bo probowala dwa razy zmieniac na to przez powloki brzuszne ale nic kompletnie nie bylo widac. Takie tylozgiecie. Co ciekawe w szpitalu na tym pudle robili mi przez brzuch za kazdym razem. Dala skierowanie mowiac ze maja tam swietny sprzet i wszystko dokladnie sprawdza. Ogolnie wizyta wporzadku, poswiecila mi duzo czasu dlugo ogladala bobasa. Kazala mi lezec na brzuchu.

Boje sie ze zobaczyla cos nieeobrego ale nue bedac pewna nie chciala mnie martwic;( ech...

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-30 o 18:50
Stary 2013-10-30, 18:49   #2230
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Madziuuula ale Ty masz synka dobrze wychowanego, daje pospać mamusi albo odpocząć po spaniu mimo, że sam nie śpi! Zazdroszczę, u nas jak w ciągu 10 sekund od przebudzenia nikt nie podejdzie i nie wyjmie Hani z łóżeczka to jest płacz, lament i łzy!
Może to kwestia tego, że jak mu sie znudzi takie leżenie to sam sobie wyjdzie z łozka i pójdzie gdzie chce

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
I tu pytanie :

Dziewczyny, czy jesli dostaje skierowanie ze wskazaniem do badan prenatalnych od lekarza prywatnego to bede placic czy nie?
Hope tyłozgięciem sie nie martw, ja też mam lekkie
Co do skierowania to masz do jakiejś konkretnej poradni? Ja wiem tyle, że ja miałam do konkretnego szpitala, a u nas w mieście są dwie, więc tam gdzie miałam skierowanie to miałam za darmo. Ale z nfz. No nie wiem, ale chyba za darmo bo jak to poradnia szpitalna to nie mogą pobierac opłat

Zamyślona nie zacytowało mi No się domyślam ze żłobkiem, zresztą dla Twojego malucha to pewnie taki kontakt z dziećmi tez jest pozytywny dla rozwoju Ja na codzień nie nosze już
No i wreszcie się zaczęło układać, dobrze że znalazłaś nowego wyrozumiałego ginekologa A pracą się nie przejmuj, nie szanują pracowników to na za wiele nie mają co liczyć

Małe śpi, Tż wrócił więc zaraz zmykam
A Olaf przed kąpielą, właściwie biegł do wanny i wpadł na karton rozciął sobie oczko iędzy powiekami w tym rogu Mam nadzieję że nic złego, wygląda że tylko skórka, ale nie wiem czy nie napuchnie do jutra, a wtedy go do żłobka nie puścimy

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:53   #2231
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Nie powiedziala mi nic konkretnego. Ogolnie tyle ze dziecko od ostatniego usg powinno,urosnac 2 tyg a wedlug jej pomiarow uroslo tylko tydzien. Pokazywala nogi rece. Mowila ze kosci czaszki i kregoslup wporzadku. Po usg powiedziala tajemniczo ze na ostatniej wizycie zaznaczyla sobie cos, czego teraz nie widzi... Nie dopytywalam o co chodzi. Ob

A przezierność i przepływy żylne badała? Dała Ci jakąś kartkę z wynikami?

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Nie powiedziala mi nic konkretnego. Ogolnie tyle ze dziecko od ostatniego usg powinno,urosnac 2 tyg a wedlug jej pomiarow uroslo tylko tydzien. Pokazywala nogi rece. Mowila ze kosci czaszki i kregoslup wporzadku. Po usg powiedziala tajemniczo ze na ostatniej wizycie zaznaczyla sobie cos, czego teraz nie widzi... Nie dopytywalam o co chodzi. Ob

A przezierność i przepływy żylne badała? Dała Ci jakąś kartkę z wynikami?
Może nie mogła czegość znaleźć, bo dziecko źle się ułożyło i nie chciała wpowadzać Cię w błąd, straszyć i robić zamieszanie. Dlatego masz skierowanie do kliniki z lepszym sprzętem
Stary 2013-10-30, 18:55   #2232
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cos mierzyla ale zadnej kartki nie dostalam.

MADZIULA dostalam ale raczej nie do poradni. To chyba jest jakies centrum medyczne bo ma nazwe denti fem. No i moze maja umowe z nfz skoro pisala wskazanie?
Jestem zielona...

MAGDI MAGDI MAGDI. Ty jestes z ck... Znasz to centrum medyczne na Zlotej??
Stary 2013-10-30, 19:01   #2233
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Czy Ty nie znasz litości?? Obśliniłam się jak bokser

Przepraszam, znowu zero wyobraźni

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Dla mnie odkryciem stulecia do włosów jest to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-complexe.html

Od czasu jak zaczęłam go używać to moje włosy wyglądają jak z reklamy Pantene (a myślałam, ze taki efekt dla sie uzyskać tylko przy obróbce komputerowej ).

Wiem, ze jest strasznie drogi, ale jest tez wydajny przy okazji. Mnie taka buteleczka starcza na rok a mam włosy do pasa.
No to pokaż nam te włoski i siebie ogólnie na klubie, bo jeszcze nie widziałyśmy

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
Przede mna usg genetyczne Pani gin mówiła, że można rozpoznać czasem już płeć w moim tygodniu (13) ktoś już po? ciekawa jestem czy obraz znacznie sie rozni od standardowego wewnętrznego usg, na ostatnim maleństwo się ruszało, zupełnie jakby tańczyło serduszko też pięknie bije, teraz juz jestem spokojna bo do 5 tygodnia ciąża była uznana za bezzarodkową ale na szczescie wszystko się dobrze skończyło.
Jak mogła ginka gadać takie rzeczy cieszę się, że wszystko pięknie

Cytat:
Zaraz was nadrobie. Jestem po wizycie. Nie mam pomiarow z prenatalnych;( malo wiem. Moja tak bardzo tylozgieta macica nie daje zrobic pomiarow. W dodatku dzidek lekarce wydaje sie tydzien mniejszy niz powinien byc ale mowi ze ona nie widzi nic niepokojacego, ze moze jest skulony bo ma malo miejsca przez to zemacica rosnie mi "w krzyz" i dzidek malo ma miejsca. Ogolnie niby wszystko ok. W konu zyje i rosnie. No ale... Wlasnie "ale"... Dżizas zawsze coś. Dala mi skierowanie na badania prenatalne, do jakiejs kliniki. Mam zaznaczone wskazanie.

I tu pytanie :

Tak wiem wiem ze zadzwone to sie dowiem ale do jutra jeszcze tak daleko... Kto wie niech mi powie.

Dziekuje

Hope kurcze to pewnie masz mieszane uczucia po wizycie ale głowa do góry, na pewno jest tak jak mówiła, że maluszek jest skulony i tak jak pisze madziuuula nie przejmuj się tym tyłozgięciem, pewnie w szpitalu mają lepszy sprzęt głowa do góry kochana

A co do badań to wydaje mi się, że jak masz skierowanie to nie płacisz

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

W pracy atmosfera grobowa. Współpracownicy traktują mnie jak powietrze. Mają za złe, ze ja się na L4 byczę, jak jest mnóstwo pracy i oni po 12h dziennie pracują. Mam to w nosie. Nikt z nich nie jest na moim miejscu i nie wie ile mam na głowie.
Zamyślona masz rację, masz wystarczająco dużo na głowie żeby się jeszcze przejmować kolegami z pracy, trudno takie życie, są rzeczy ważne i ważniejsze i jak ktoś ma rozumu trochę to powinien to zrozumieć

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

A pierwsze ruchy to takie delikatne muskanie i czasem bąbelkowanie? Nie wiem jak to nazwać
No takie skrzydełka jakby w środku

Cytat:

Boje sie ze zobaczyla cos nieeobrego ale nue bedac pewna nie chciala mnie martwic;( ech...
Hope nie opowiadaj, może właśnie to było coś niedobrego a teraz tego nie ma i to pozytywna wiadomość? Czemu nie zapytałaś kurcze babo?

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Może to kwestia tego, że jak mu sie znudzi takie leżenie to sam sobie wyjdzie z łozka i pójdzie gdzie chce
A no może może, my też niedługo zaczniemy Hankę uczyć wchodzenia i wychodzenia z łóżeczka tylko że ja się boję, że ona będzie wstawała jak my będziemy spać i będzie np przynosiła mi kapcie i mi je waliła na głowę, co robi teraz ale no jak ja jestem przytomna, gorzej jak zacznie mi tak robić przez sen

Dziewczyny ja się dzisiaj kiepsko czuję, boli mnie brzuch i tak twardnieje, zaczęło się po tym spacerze, nie miałam potem czasu żeby odpocząć, bo ciągle coś się działo no i teraz się martwię. To taki ból jakbym miała kolkę nawet właśnie tak z boku w pewnym momencie bolało, mam nadzieję, że wszystko jest ok
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:01   #2234
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Nie powiedziala mi nic konkretnego. Ogolnie tyle ze dziecko od ostatniego usg powinno,urosnac 2 tyg a wedlug jej pomiarow uroslo tylko tydzien. Pokazywala nogi rece. Mowila ze kosci czaszki i kregoslup wporzadku. Po usg powiedziala tajemniczo ze na ostatniej wizycie zaznaczyla sobie cos, czego teraz nie widzi... Nie dopytywalam o co chodzi. Usg tylko dopochwowe bo probowala dwa razy zmieniac na to przez powloki brzuszne ale nic kompletnie nie bylo widac. Takie tylozgiecie. Co ciekawe w szpitalu na tym pudle robili mi przez brzuch za kazdym razem. Dala skierowanie mowiac ze maja tam swietny sprzet i wszystko dokladnie sprawdza. Ogolnie wizyta wporzadku, poswiecila mi duzo czasu dlugo ogladala bobasa. Kazala mi lezec na brzuchu.

Hope ale powiedziala ze kosci czaski i kregoslupa ok , a tam napewno maja lepszy sprzet minie pare dni i zrobia przez brzusio wiec spokojnien bedzie ok

A u mnie poprostu to serio jest cud cud cud
U mnie wszystko ok i przegroda nosowa i kregosłp, serduszko, nawet zoładek, wszystko nam pokazala i wszystko jest ok
A maluszek lezal sobie i mial noge na noge zalozona i tak sobie nimi machal a potem zmienil sobie nogi serio cos niesamowitego ♡ ja sie poplakalam z szczescia a mąż miał ciarki naprawde sama widzialam  jeju tak sie ciesze i wiecie warte to jest kazdych pieniedzy i byc spokojnym
Taki cud jest we mnie juz go kocham ponad życie !!!!!!
Wg om ma 11tyg i 1 dzien a wg usg ma12tyg i 1 dzien a termin mam na 12 maja
Mam ochote krzyczec z szczescia
Stary 2013-10-30, 19:03   #2235
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Hope tu znalazłam coś: http://nfz-kielce.pl/doc/2975
Czyli wychodzi na to, że bezpłatnie

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-10-30 o 19:04

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 19:05   #2236
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
Do włączenia do programu bezpłatnych badań uprawnione są kobiety w ciąży, które otrzymały skierowanie od lekarza prowadzacego oraz spełniające co najmniej jedno z poniższych kryteriów.
Kryteria włączania do programu badań na NFZ

• wiek matki powyżej 35 lat,
  • wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka,
  • stwierdzenie wystąpienia strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka,
  • stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową,
  • stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania USG i/lub badań biochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płodu.
dziekuję za pomoc. nie bedę udawac , że wiem o co chodzi, ale na pewno popytam lekarza
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja dziś też po wizycie. Serduszko bije, Szkrab mi pomachał rączką albo nóżką. Ciężko było stwierdzić czym właściwie.
W pracy mega stres a wystarczy zobaczyć Szkraba i nie ma nic ważniejszego.

no i super!

janeczko zazdroszcze ruchów maluszka... też bym już chciała go poczuć, bo na razie jest ze mna "wirtualnie"

jutro idę wykonać badania (krew, mocz itd). a po południu idę do SPA. nigdy nie byłam, a dostałam na panieńskim od dziewczyn karnet na 2 stówki

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:06   #2237
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
madziuula ja ze żłobkiem mam odwrotnie niż Ty. Nie mogłam się doczekać aż Młody skończy chorować i wreszcie pójdzie do żłobka.
My mamy daleko. Rano jedziemy godzinę, z powrotem 1,5h. Też wnoszenie i znoszenie po schodach zaliczam i to ja go wożę i zabieram. Jednak to jest nic w porównaniu z tym jak mi daje w kość w domu.

Byłam dziś na wizycie u nowego gina, znów losowego, na NFZ. Podobało mi się. Było kompetentnie, tak jak przy poprzedniej ciąży.
Dostałam skierowanie do poradni genetycznej i na rehabilitację.
Powiedziałam szczerze jaka sytuacja w pracy i czy w tej sytuacji jest szansa na zwolnienie. Babka powiedziała że biorąc pod uwagę specyficzne podejście do ciężarnych mojego pracodawcy i w ogóle do pracowników (brak wypłaty najkrócej do końca roku) oraz to, że dziecko które mam wymaga więcej opieki niż standardowe dziecko, daje.
Dzięki temu wizyta u prywatnego nie była potrzebna i zaoszczędziłam trochę kaski.

Odbyłam rozmowę z pracodawcą. Powiedziałam, że najprawdopodobniej do porodu nie wrócę, że rocznego macierzyńskiego nie planuję, że najprawdopodobniej po półrocznym + urlop wypoczynkowy wracam do pracy. Kierowniczka podziękowała za to że się jasno określiłam. Dzięki temu zatrudni osobę na moje miejsce. Zdziwiła się tylko że to tak wczesna ciąża. Myślała że to 4-5 miesiąc (brzucha zero, ale zwolnienia wcześniej niż w 4 miesiącu się nie spodziewała).

No, w końcu chociaż gin normalny! Oby reszta też już szła z górki
A współpracownikami się nie przejmuj. Oni gdyby mogli to też by korzystali

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Vampirka migdały nie pomagają? Jak czujesz już tę ślinę i że mdłości idą i zagryzasz migdałka?
Ślinotok mam non stop, a migdały... smakowały mi, ale jak normalna przekąska. I tyle pomagały. Na chwilę, a potem i nimi się modliłam

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:08   #2238
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
A maluszek lezal sobie i mial noge na noge zalozona i tak sobie nimi machal a potem zmienil sobie nogi serio cos niesamowitego ♡
wow! jak mój maluch ruszał ręką na usg to dopiero wtedy poczułam że jest prawdziwą mała istotą a nie "ciążą"

Stary 2013-10-30, 19:18   #2239
Seleniti
Zadomowienie

ZamyslonaRoztargniona to dobrze, że w końcu trafiłaś na normalnego gina, a ta zazdrość współpracowników niech im w pięty pójdzie

Hope najważniejsze, że malec rośnie przecież sama powtarzasz, że trzeba być dobrej myśli wszystko się ułoży. I to rzeczywiście pewnie wina sprzętu jeżeli ciężko jej było przez brzuch pójdziesz na wizytę do tej kliniki przebadają dzidzię wzdłuż i wszerz i okaże się, że wszystko z nią w jak najlepszym porządku

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Gosiaczku cieszę się z Twojego szczęścia

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:21   #2240
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
A no może może, my też niedługo zaczniemy Hankę uczyć wchodzenia i wychodzenia z łóżeczka tylko że ja się boję, że ona będzie wstawała jak my będziemy spać i będzie np przynosiła mi kapcie i mi je waliła na głowę, co robi teraz ale no jak ja jestem przytomna, gorzej jak zacznie mi tak robić przez sen

Dziewczyny ja się dzisiaj kiepsko czuję, boli mnie brzuch i tak twardnieje, zaczęło się po tym spacerze, nie miałam potem czasu żeby odpocząć, bo ciągle coś się działo no i teraz się martwię. To taki ból jakbym miała kolkę nawet właśnie tak z boku w pewnym momencie bolało, mam nadzieję, że wszystko jest ok
Heh Oliś woli bawic się brumami, chociaż ostatnio dorwał skądś długopis i na szczęście gazete i to ją popisał :p
Oj mi też coś tak jakby twardniał, ale jakby na dole . .. Muszę magnez kupić wreszcie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
jutro idę wykonać badania (krew, mocz itd). a po południu idę do SPA. nigdy nie byłam, a dostałam na panieńskim od dziewczyn karnet na 2 stówki
Przyjemnego relaksu Tylko uprzedź personel że w ciąży jesteś, bo nie wszystko możesz, sauna odpada

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:22   #2241
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość

A u mnie poprostu to serio jest cud cud cud
U mnie wszystko ok i przegroda nosowa i kregosłp, serduszko, nawet zoładek, wszystko nam pokazala i wszystko jest ok
A maluszek lezal sobie i mial noge na noge zalozona i tak sobie nimi machal a potem zmienil sobie nogi serio cos niesamowitego ♡ ja sie poplakalam z szczescia a mąż miał ciarki naprawde sama widzialam  jeju tak sie ciesze i wiecie warte to jest kazdych pieniedzy i byc spokojnym
Taki cud jest we mnie juz go kocham ponad życie !!!!!!
Wg om ma 11tyg i 1 dzien a wg usg ma12tyg i 1 dzien a termin mam na 12 maja
Mam ochote krzyczec z szczescia
Gosiu cieszę się Twoim szczęściem

Mamusie wrzuciłam w klubie zdjęcia moich dziadów, tzn zwierzyńca jak macie ochotę zobaczyć
Stary 2013-10-30, 19:24   #2242
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:

Przyjemnego relaksu Tylko uprzedź personel że w ciąży jesteś, bo nie wszystko możesz, sauna odpada
dałam im znać, bo babka pomagała mi wybrać zabieg. ide na masaż głowy i twarzy ciepłymi olejami i maseczke parafinową na dłonie

nie dziękuję

Stary 2013-10-30, 19:25   #2243
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Cos mierzyla ale zadnej kartki nie dostalam.

MADZIULA dostalam ale raczej nie do poradni. To chyba jest jakies centrum medyczne bo ma nazwe denti fem. No i moze maja umowe z nfz skoro pisala wskazanie?
Jestem zielona...

MAGDI MAGDI MAGDI. Ty jestes z ck... Znasz to centrum medyczne na Zlotej??
Hope, z tego co się orientuję tam przyjmuje dr Rokita. Jak się sprowadziłam do Kielc to słyszałam o Nim dużo pochlebnych informacji Gdybym nie miała LuxMed'u to pewnie bym do Niego chodziła, choć już słyszałam, że trochę Mu się w głowie przewróciło od kasy W każdym razie nie mam pojęcia czy przyjmują też na NFZ. Kochana, ja Ci proponuję zadzwonić jutro do dr Guzika, powiedzieć, jaka jest sytuacja i poprosić o szybkie przyjęcie.Koszt to 70zł za USG, a masz PROFESJONALNE USG - to jest naprawdę bardzo dobry specjalista i będziesz spokojna. Wiem, że to kasa, ale z drugiej strony 70zł to nie jakieś wielkie pieniądze - On jest pod tym względem niedrogi, bo za USG genetyczne sporo cenią. Bardzo dobry sprzęt ma też Ziółkowski i dobrze czyta USG, ale mnie bardzo zawiódł, więc ja nie mam już do Niego zaufania
A Ty pisałaś, że masz gdzieś zaklepany termin na USG genetyczne
A Twoja lekarka, gdzie Cię skierowała?

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-30 o 19:26
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 19:25   #2244
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Heh Oliś woli bawic się brumami, chociaż ostatnio dorwał skądś długopis i na szczęście gazete i to ją popisał :p
Oj mi też coś tak jakby twardniał, ale jakby na dole . .. Muszę magnez kupić wreszcie
No wiadomo, że brumami, prawdziwy facet chociaż powiem Ci, że Hanka tak samo lubi samochody jak lalki i wózki ostatnio się nauczyła robić tak jak samochody no i wyciąga jęzor, robi prrrrrr i się cała opluwa

A magnez pomaga na twardnienie?
Stary 2013-10-30, 19:32   #2245
Magdi555
Rozeznanie

Hope, zadzwoniłam tam numer: : 41 368 04 56 Dowiedziałam się, że jeśli jest wypełnione na skierowaniu, że masz wskazanie do takiego badania to będzie na NFZ Zadzwoń tam szybciutko i się umów.

http://www.centrum-medyczne-kielce-i...t.pl/home.html

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-30 o 19:35
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:35   #2246
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Tak jak obiecałam wpadlam do was...

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja dziś też po wizycie. Serduszko bije, Szkrab mi pomachał rączką albo nóżką. Ciężko było stwierdzić czym właściwie.
W pracy mega stres a wystarczy zobaczyć Szkraba i nie ma nic ważniejszego.

Emilka super że wszystko ok. No i widzisz jaki wpływ na nas mają nasze bobasy

Lolitka fajnie ze z malżem wszystko dobrze już... Widzisz niepotrzebnie się stresowalas.

paulka nie wyj... dzidzia ma mieć mame uśmiechniętą a nie zapłakaną

My mieliśmy ślub
6 października, a tańczyliśmy do mojej ulubionej piosenki sen nocy letniej czerwonych gitar. Uczyliśmy się do tego tańczyć... żadnych walców tylko skoczny taniec było boskono i jak na październik mieliśmy wymarzoną pogode 25 st.

Selenti
podziel sie truskawkami... pyszota...

Lu7 ja jestem już po, ale płci nadal nie znam, może teraz przy nastepnej wizycie 13 listopada uda nam się poznać płeć, ale ginka powiedziała żeby sie nie nastawiać.
Ginka chyba nie powinna ci takich rzeczy mowić, chociaż z drugiej strony gdyby miało byc coś nie tak to chyba wolałabyś wiedzieć.

dwakolory kciukasy są

Hope moim zdaniem nie powinnaś nic płacić bo masz skierowanie... ze wskazaniem...
Nie panikuj... Jutro obejrza twojego bobaska na lepszym sprzecie i zobaczysz ze nic złego się nie dzieje...

ZamyslonaRoztargniona super że tym razem trafiłaś na kompetentnego lekarza - to ważne.
Myśl tylko o sobie w pracy nikt o tobie nie pomyśli. Ty i twoje dziecko jestescie teraz najważniejsi.

Light Limara - za wizytę.
Ja czułam wczoraj bąbelki ale nie wiem czy to kiszki czy mój Franuś

madziula niestety z dzieciakami tak jest że biegają, skaczą i robią sobie krzywde...Ale dzieki temu też się uczą życia

Gosiaczek
krzycz z radości... masz do tego pełne prawo... jesteś szczęśliwą żoną i przyszłą mamą... Czego chcieć wiecej...

asia korzystaj ze SPA - zazdroszczę też bym poszła

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Biegne do klubu, moze uda mi się coś tam wrzucić

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:36   #2247
asia27100
Zakorzenienie

a tak wogołe to się zrobiłam dwa razy bardziej bulata niz zwykle...dzis w nocy spadłam z łóżka... umie ktoś to wytłumaczyć?!

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 19:39   #2248
Seleniti
Zadomowienie

Justynko mrożone nie są tak pyszne to podsyłam takie pachnące latem

Jaka szkoda, że przy karmieniu piersią truskawek nie można, wielka szkoda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pic.php.jpg (79,0 KB, 3 załadowań)

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:44   #2249
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Justynko mrożone nie są tak pyszne to podsyłam takie pachnące latem

Jaka szkoda, że przy karmieniu piersią truskawek nie można, wielka szkoda
nieee..????

każe mu siedzieć w brzuchu aż siem najem!

Stary 2013-10-30, 19:48   #2250
Nikii89
Zakorzenienie

Pallas to co polecasz to też polecała mi szwagierka fryzjerka

Asiulka daj znać jak ten olejek i jak możesz to poślij linka jak wygląda Też szukam czegoś dobrego

Lu7 co do poznania płci to zależy od lekarza i sprzętu i chęci dzidzi
Ja jestem dopiero przed Za tydzień mam takie USG w 13t .
A napisz coś więcej o sobie – który tydzień ciąży, na kiedy TP , to pierwsza dzidzia?

Hope kochana nie stresuj się na zapas wiem że pewnie to trudne , ale stres niewskazany

Zamyślona ciesze się że trafiłaś na kompetentną lekarkę i bez problemu dała Ci zwolnienie. A co do współpracowników to nie przejmuj się gdyby byli na Twoim miejscu postąpiliby tak samo.

Light cieszę się że wizyta i u Ciebie udana

Gosiaczek i u Ciebie dobre wiadomości Termin masz taki jak ja

Stwierdzam że mój syn ma już bunt dwulatka. Jak coś jest nie po jego myśli to krzyczy, płacze, bije mnie, rzuca wszystkim co ma pod ręką, biega po domu i wali rękami po ścianach, meblach. Ehhh i ciężko go uspokoić.... Ale ja twarda i nie daję mu tego co chce (bo wiele rzeczy jest niebezpiecznych dla niego jeszcze itp) staram się odwracać uwagę, uspakajać, ale dziewczyny łatwe to nie jest.

Ja chcę mojego kochanego , grzecznego synka !!

I wiecie co nie mogę się doczekać już mojego USG które mam za tydzień , chcę zobaczyć mojego bąbelka już

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości