|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Ja bym zmieniła ginkę. Jak można takie rzeczy ciężarnej mówić?
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- No i wróciłam przed chwilą z mini spacerku (do apteki i poczty). Znowu mnie mdlić zaczęło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]()
![]() |
#2223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też się źle czuję kurde głowa mnie tak boli, tak jak na zatoki ![]() ![]()
![]() |
#2224 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem jakaś zmęczona dzisiaj. Ziewam cały dzień. Kuba śpi dziś u babci, więc jestem sama. I... chyba idę zaraz spać.
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz was nadrobie. Jestem po wizycie. Nie mam pomiarow z prenatalnych;( malo wiem. Moja tak bardzo tylozgieta macica nie daje zrobic pomiarow. W dodatku dzidek lekarce wydaje sie tydzien mniejszy niz powinien byc ale mowi ze ona nie widzi nic niepokojacego, ze moze jest skulony bo ma malo miejsca przez to zemacica rosnie mi "w krzyz" i dzidek malo ma miejsca. Ogolnie niby wszystko ok. W konu zyje i rosnie. No ale... Wlasnie "ale"... Dżizas zawsze coś. Dala mi skierowanie na badania prenatalne, do jakiejs kliniki. Mam zaznaczone wskazanie.
I tu pytanie : Dziewczyny, czy jesli dostaje skierowanie ze wskazaniem do badan prenatalnych od lekarza prywatnego to bede placic czy nie? Tak wiem wiem ze zadzwone to sie dowiem ale do jutra jeszcze tak daleko... Kto wie niech mi powie. Dziekuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Hope, jeśli lekarka zaznaczyła wskazanie to badanie jest bezpłatne. pomimo że skierowanie od lekarza prywatnego
======= Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-30 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
madziuula ja ze żłobkiem mam odwrotnie niż Ty. Nie mogłam się doczekać aż Młody skończy chorować i wreszcie pójdzie do żłobka.
My mamy daleko. Rano jedziemy godzinę, z powrotem 1,5h. Też wnoszenie i znoszenie po schodach zaliczam i to ja go wożę i zabieram. Jednak to jest nic w porównaniu z tym jak mi daje w kość w domu. Byłam dziś na wizycie u nowego gina, znów losowego, na NFZ. Podobało mi się. Było kompetentnie, tak jak przy poprzedniej ciąży. Dostałam skierowanie do poradni genetycznej i na rehabilitację. Powiedziałam szczerze jaka sytuacja w pracy i czy w tej sytuacji jest szansa na zwolnienie. Babka powiedziała że biorąc pod uwagę specyficzne podejście do ciężarnych mojego pracodawcy i w ogóle do pracowników (brak wypłaty najkrócej do końca roku) oraz to, że dziecko które mam wymaga więcej opieki niż standardowe dziecko, daje. Dzięki temu wizyta u prywatnego nie była potrzebna i zaoszczędziłam trochę kaski. Odbyłam rozmowę z pracodawcą. Powiedziałam, że najprawdopodobniej do porodu nie wrócę, że rocznego macierzyńskiego nie planuję, że najprawdopodobniej po półrocznym + urlop wypoczynkowy wracam do pracy. Kierowniczka podziękowała za to że się jasno określiłam. Dzięki temu zatrudni osobę na moje miejsce. Zdziwiła się tylko że to tak wczesna ciąża. Myślała że to 4-5 miesiąc (brzucha zero, ale zwolnienia wcześniej niż w 4 miesiącu się nie spodziewała). W pracy atmosfera grobowa. Współpracownicy traktują mnie jak powietrze. Mają za złe, ze ja się na L4 byczę, jak jest mnóstwo pracy i oni po 12h dziennie pracują. Mam to w nosie. Nikt z nich nie jest na moim miejscu i nie wie ile mam na głowie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2228 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro idę oddać siuśki więc w on zobaczę co i jak ![]() Cytat:
![]() A Filipów, Szymonów i Jakubów u mnie w piaaskownicy na osiedlu jest multum. Tak samo Julek i Majek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Seleniti widzę, że tż się odważył powiedzieć, chyba tylko mamie z tego co poczytałam ![]() Vampirka migdały nie pomagają? Jak czujesz już tę ślinę i że mdłości idą i zagryzasz migdałka? Hope wydaje mi się, że za darmo. A to nic Ci konkretnie nie powiedziała lekarka? ZamyślonaRoztargniona i bardzo dobrze, że poszłaś na l4. Jakbyś chodziła do pracy to i tak by tego nikt nie docenił z "kolegów". Ja też po wizycie. Mam brać duphaston do 20 tc. Dzidzia oddychała, aktualnie leży inaczej, odwróciła się. Może jak się odwracała z pleców na brzuch to mnie tak to kuło w podbrzuszu ![]() A pierwsze ruchy to takie delikatne muskanie i czasem bąbelkowanie? Nie wiem jak to nazwać ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-30 o 18:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Wtajemniczenie
|
Nie powiedziala mi nic konkretnego. Ogolnie tyle ze dziecko od ostatniego usg powinno,urosnac 2 tyg a wedlug jej pomiarow uroslo tylko tydzien. Pokazywala nogi rece. Mowila ze kosci czaszki i kregoslup wporzadku. Po usg powiedziala tajemniczo ze na ostatniej wizycie zaznaczyla sobie cos, czego teraz nie widzi... Nie dopytywalam o co chodzi. Usg tylko dopochwowe bo probowala dwa razy zmieniac na to przez powloki brzuszne ale nic kompletnie nie bylo widac. Takie tylozgiecie. Co ciekawe w szpitalu na tym pudle robili mi przez brzuch za kazdym razem. Dala skierowanie mowiac ze maja tam swietny sprzet i wszystko dokladnie sprawdza. Ogolnie wizyta wporzadku, poswiecila mi duzo czasu dlugo ogladala bobasa. Kazala mi lezec na brzuchu.
Boje sie ze zobaczyla cos nieeobrego ale nue bedac pewna nie chciala mnie martwic;( ech... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-30 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do skierowania to masz do jakiejś konkretnej poradni? Ja wiem tyle, że ja miałam do konkretnego szpitala, a u nas w mieście są dwie, więc tam gdzie miałam skierowanie to miałam za darmo. Ale z nfz. No nie wiem, ale chyba za darmo bo jak to poradnia szpitalna to nie mogą pobierac opłat ![]() Zamyślona nie zacytowało mi ![]() ![]() ![]() No i wreszcie się zaczęło układać, dobrze że znalazłaś nowego wyrozumiałego ginekologa ![]() ![]() Małe śpi, Tż wrócił więc zaraz zmykam ![]() A Olaf przed kąpielą, właściwie biegł do wanny i wpadł na karton rozciął sobie oczko iędzy powiekami w tym rogu ![]() ![]()
![]() |
#2231 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Może nie mogła czegość znaleźć, bo dziecko źle się ułożyło i nie chciała wpowadzać Cię w błąd, straszyć i robić zamieszanie. Dlatego masz skierowanie do kliniki z lepszym sprzętem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Wtajemniczenie
|
Cos mierzyla ale zadnej kartki nie dostalam.
MADZIULA dostalam ale raczej nie do poradni. To chyba jest jakies centrum medyczne bo ma nazwe denti fem. No i moze maja umowe z nfz skoro pisala wskazanie? Jestem zielona... MAGDI MAGDI MAGDI. Ty jestes z ck... Znasz to centrum medyczne na Zlotej?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |||||||
Zakorzenienie
|
Przepraszam, znowu zero wyobraźni
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do badań to wydaje mi się, że jak masz skierowanie to nie płacisz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ja się dzisiaj kiepsko czuję, boli mnie brzuch i tak twardnieje, zaczęło się po tym spacerze, nie miałam potem czasu żeby odpocząć, bo ciągle coś się działo no i teraz się martwię. To taki ból jakbym miała kolkę ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A u mnie poprostu to serio jest cud cud cud ![]() U mnie wszystko ok i przegroda nosowa i kregosłp, serduszko, nawet zoładek, wszystko nam pokazala i wszystko jest ok ![]() A maluszek lezal sobie i mial noge na noge zalozona i tak sobie nimi machal a potem zmienil sobie nogi serio cos niesamowitego ♡ ja sie poplakalam z szczescia a mąż miał ciarki naprawde sama widzialam jeju tak sie ciesze i wiecie warte to jest kazdych pieniedzy i byc spokojnym ![]() Taki cud jest we mnie ![]() Wg om ma 11tyg i 1 dzien a wg usg ma12tyg i 1 dzien a termin mam na 12 maja ![]() Mam ochote krzyczec z szczescia ![]()
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Hope tu znalazłam coś: http://nfz-kielce.pl/doc/2975
Czyli wychodzi na to, że bezpłatnie ![]() Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-10-30 o 19:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
janeczko zazdroszcze ruchów maluszka... też bym już chciała go poczuć, bo na razie jest ze mna "wirtualnie" jutro idę wykonać badania (krew, mocz itd). a po południu idę do SPA. nigdy nie byłam, a dostałam na panieńskim od dziewczyn karnet na 2 stówki ![]()
![]() |
#2237 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A współpracownikami się nie przejmuj. Oni gdyby mogli to też by korzystali ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2239 |
Zadomowienie
|
ZamyslonaRoztargniona to dobrze, że w końcu trafiłaś na normalnego gina, a ta zazdrość współpracowników niech im w pięty pójdzie
![]() Hope najważniejsze, że malec rośnie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Gosiaczku cieszę się z Twojego szczęścia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj mi też coś tak jakby twardniał, ale jakby na dole . .. Muszę magnez kupić wreszcie Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mamusie wrzuciłam w klubie zdjęcia moich dziadów, tzn zwierzyńca jak macie ochotę zobaczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dziękuję ![]()
![]() |
#2243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty pisałaś, że masz gdzieś zaklepany termin na USG genetyczne ![]() A Twoja lekarka, gdzie Cię skierowała?
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-30 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A magnez pomaga na twardnienie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Rozeznanie
|
Hope, zadzwoniłam tam numer: : 41 368 04 56 Dowiedziałam się, że jeśli jest wypełnione na skierowaniu, że masz wskazanie do takiego badania to będzie na NFZ
![]() http://www.centrum-medyczne-kielce-i...t.pl/home.html
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-30 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Tak jak obiecałam wpadlam do was...
Cytat:
![]() Lolitka fajnie ze z malżem wszystko dobrze już... Widzisz niepotrzebnie się stresowalas. paulka nie wyj... ![]() My mieliśmy ślub 6 października, a tańczyliśmy do mojej ulubionej piosenki sen nocy letniej czerwonych gitar. Uczyliśmy się do tego tańczyć... żadnych walców tylko skoczny taniec ![]() Selenti podziel sie truskawkami... ![]() Lu7 ja jestem już po, ale płci nadal nie znam, może teraz przy nastepnej wizycie 13 listopada uda nam się poznać płeć, ale ginka powiedziała żeby sie nie nastawiać. Ginka chyba nie powinna ci takich rzeczy mowić, chociaż z drugiej strony gdyby miało byc coś nie tak to chyba wolałabyś wiedzieć. dwakolory kciukasy są ![]() Hope moim zdaniem nie powinnaś nic płacić bo masz skierowanie... ze wskazaniem... Nie panikuj... Jutro obejrza twojego bobaska na lepszym sprzecie i zobaczysz ze nic złego się nie dzieje... ZamyslonaRoztargniona super że tym razem trafiłaś na kompetentnego lekarza - to ważne. Myśl tylko o sobie w pracy nikt o tobie nie pomyśli. Ty i twoje dziecko jestescie teraz najważniejsi. Light Limara - ![]() Ja czułam wczoraj bąbelki ale nie wiem czy to kiszki czy mój Franuś ![]() madziula niestety z dzieciakami tak jest że biegają, skaczą i robią sobie krzywde...Ale dzieki temu też się uczą życia ![]() Gosiaczek krzycz z radości... masz do tego pełne prawo... jesteś szczęśliwą żoną i przyszłą mamą... Czego chcieć wiecej... ![]() asia korzystaj ze SPA - zazdroszczę też bym poszła ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Biegne do klubu, moze uda mi się coś tam wrzucić
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
a tak wogołe to się zrobiłam dwa razy bardziej bulata niz zwykle...dzis w nocy spadłam z łóżka... umie ktoś to wytłumaczyć?!
![]() ![]()
![]() |
#2248 |
Zadomowienie
|
Justynko mrożone nie są tak pyszne to podsyłam takie pachnące latem
![]() Jaka szkoda, że przy karmieniu piersią truskawek nie można, wielka szkoda ![]()
#2249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każe mu siedzieć w brzuchu aż siem najem!
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Pallas to co polecasz to też polecała mi szwagierka fryzjerka
![]() Asiulka daj znać jak ten olejek i jak możesz to poślij linka jak wygląda ![]() Lu7 co do poznania płci to zależy od lekarza i sprzętu i chęci dzidzi ![]() Ja jestem dopiero przed ![]() A napisz coś więcej o sobie – który tydzień ciąży, na kiedy TP , to pierwsza dzidzia? Hope kochana nie stresuj się na zapas ![]() ![]() Zamyślona ciesze się że trafiłaś na kompetentną lekarkę i bez problemu dała Ci zwolnienie. A co do współpracowników to nie przejmuj się gdyby byli na Twoim miejscu postąpiliby tak samo. Light cieszę się że wizyta i u Ciebie udana ![]() Gosiaczek i u Ciebie dobre wiadomości ![]() ![]() Stwierdzam że mój syn ma już bunt dwulatka. Jak coś jest nie po jego myśli to krzyczy, płacze, bije mnie, rzuca wszystkim co ma pod ręką, biega po domu i wali rękami po ścianach, meblach. Ehhh i ciężko go uspokoić.... Ale ja twarda i nie daję mu tego co chce (bo wiele rzeczy jest niebezpiecznych dla niego jeszcze itp) staram się odwracać uwagę, uspakajać, ale dziewczyny łatwe to nie jest. Ja chcę mojego kochanego , grzecznego synka !! I wiecie co nie mogę się doczekać już mojego USG które mam za tydzień , chcę zobaczyć mojego bąbelka już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.