Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 09:34   #2071
nadiak1
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Mamusie a myślałyście o imionach już może ?
My z mężem mamy dla parki, Zosia i Antoś
Chyba, że urodzą się nam dwie dziewczynki albo chłopaki to będzie trzeba pomyśleć nad imieniem
Mi się podoba dla dziewczynki Lenka, a dla chłopca Szymon, albo Sebastian.
Ale marze o dziewczynce
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:35   #2072
Pallas Ril
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Ja miałam ph 8.0 i tylko powiedział, że trochę podwyższone i nic. A też mam niskie ciśnienie. Tylko czy dam radę pić 3 litry? Chyba co pół godziny do toalety.
Ale fajnie wiedzieć, że ktoś ma podobnie
No właśnie ja mam z tym straszny problem.. Bo sie muszę zmuszać.. Wiem, ze to głupio zabrzmi, ale NIE LUBIĘ PIĆ Po pierwsze jakoś nie odczuwam pragnienia, a po drugie zaraz myśle, ze znowu trzeba sie będzie iść odsikac... No masakra... Jedyne co to mój Mąz wymyślił sposób, zeby mnie przekupić i kupił wyciskarke do pomarańczy i mi co chwile wyciska takie świeże stoczki Kochany
Stary 2013-10-30, 09:36   #2073
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba, że urodzą się nam dwie dziewczynki albo chłopaki to będzie trzeba pomyśleć nad imieniem
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
U nas dziewczyna na pewno Antosia a chłopiec albo Antoś albo Jaś ale raczej skłaniam się ku Jasiowi
hehe, ja też dla chłopca myślałam o Antosiu

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:36   #2074
Seleniti
Zadomowienie

I załatwiłam się pięknie, bo nie pamiętam czy rano zaaplikowałam sobie
luteine czy nie, ale chyba nie i zaś mnie boli podbrzusze

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:40   #2075
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
No właśnie ja mam z tym straszny problem.. Bo sie muszę zmuszać.. Wiem, ze to głupio zabrzmi, ale NIE LUBIĘ PIĆ Po pierwsze jakoś nie odczuwam pragnienia, a po drugie zaraz myśle, ze znowu trzeba sie będzie iść odsikac... No masakra... Jedyne co to mój Mąz wymyślił sposób, zeby mnie przekupić i kupił wyciskarke do pomarańczy i mi co chwile wyciska takie świeże stoczki Kochany
Ja też rzadko poję, góra trzy razy dziennie. Jak tu się przekonać.
My mamy sokowirówkę i mąż mi robi sok z jabłek, jest pyszny, ale raczej robi mi go ze względu na witaminy.
Rok temu robił mi sok z buraków bo miałam niedobory krwi, a teraz też mam i lekarz zapisał mi żelazo. Pewnie znów będzie trzeba buraki pić.
A sok z pomarańczy super, nie ma porównania z tym z kartonu.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:42   #2076
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry środowo ja jutro urlopuje, więc dziś popołudniu zaczynam długi weekend

kurcze Bartek mi wczoraj cały dzień luźne kupki robi, nie wiem czy to wirus, czy coś poprostu zjadł bidulek sie męczy bo dupka opszczypana

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Ale miałam dziś ciężki dzień w pracy, ale muszę się Wam pochwalić, że dyrektor, mimo tego że jestem w ciąży, dał mi umowę na czas nieokreślony!!!!!!!!! jednak są na tym świecie w porządku szefowie ;D
no dla szefa, są jednak dobrzy ludzie na świecie
Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Light Limara jak fizycznie czujesz się na siłach to dasz radę
Mnie ominęła euforia zwiazana z urodzeniem dziecka. Było chciane, planowane. Ciążę przeżywałąm bardzo ze względu na problemy i dziecka i moje i poród był dla mnie zakończeniem, a nie tak jak powinien być - początkiem.
Jako że odpowiedzialna jestem to dziecko karmiłam, przewijałam, na spacer wyprowadzałam. Ale bez gugania, tulenia, przeżywania ze to jakiś cud czy coś. Jedyne co wzbudzało emocje, to jak taki malutki człowieczek zmieścił się w moim brzuchu.
Ominęły mnie emocje i pozytywne i negatywne. Depresji też nie miałam.
Pojawienie się dziecka mogę porównać do pojawienia się psa (zamieszkał u nas zaraz przed ciążą) - nowy obowiązek, ale też i nowa radość.
Miłość pojawiła się z czasem. Poznaliśmy się, z wiekiem dziecko zrobiło się bardziej kontaktowe. Jak miał rok dopiero zaczął okazywać że cieszy się na mój widok i odróżnia mnie od pani w żłobku.
Teraz kocham go najbardziej na świecie.
Wydaje mi się, że życie bez niego było takie puste. Był czas na wyjścia ze znajomymi, spontaniczne wyjazdy (teraz nie ma tego kompletnie) ale tak jakby czegoś brakowało. Przyrównałabym to do odczucia jak się człowiek budzi po imprezie. Niby poznał mnóstwo ludzi, niby gadała, bawił się, a budzi się sam w domu i jakoś tak dołująco pusto.
Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.
wie o co CI chodzi, a każdy w innym momencie poczuje tą miłość, zauroczenie dzidziusiem,
Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Witamy, witamy. W końcu ktoś kto ma dziecko w podobnym wieku jaka ja . Ja mam syna 10 letniego. Ach i Martusia.... Piękne imię . Ja też jestem Marta.
!
o i kolejna Marta
Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Iczeeeesc dziewczyny!! Ale produkujecie, jak zwykle nie nadazam....po prwcy nie mam juz sily na nic. Bylam dzis na wizycie, wszystko ok, kolejna 21.11 i wtedy tez prenatalne. Nie moge sie doczekac!!!!! Milego wieczoru
no pięknie byle tak dalej

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:43   #2077
Magdi555
Rozeznanie

Moje typy się nie zmieniły Antonina i Antoś/Franek (tu się zobaczy), choć ostatnio chodzi po głowie mi Ignaś (Ignacy)

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 09:48   #2078
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
A sok z pomarańczy super, nie ma porównania z tym z kartonu.
dla leniwych: dobry sok z pomarańczy znajdziecie w Biedrze w lodówce, z Tymbarka jest też marchewkowy i jabłkowy - ale tych nie próbowałam

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:48   #2079
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:

No nam też się Zosia podoba A na chłopca to nie wiem czy się dogadamy chociaż obydwoje nam się chłopiec marzy, no ale mamy zupełnie inne gusta no ale może dojdziemy jakoś do porozumienia, chyba że urodzi się dziewczynka
Stary 2013-10-30, 09:49   #2080
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
No i po wizycie, czy mniejszy stres sama nie wiem...

Gin powiedziała, że póki co za wcześnie by oceniać czy z maluchem coś nie tak, za wszystko odpowiedzialne nasze geny a na to wpływu nie ma. To, że ten pęcherzyk spłaszczony i to plamienie to może to oznaczać wszystko i nic. :banghead: Wogóle, żeby było śmiesznie ja jej mówię o tym plamieniu, ona na to sprawdzimy. Robi "test białej rękawiczki" a tu czysciutko, ani śladu... Ale to dobrze, też sugerowała że to mogło być plamienie w terminie miesiączki. Wszystkie badania ok. kazała nie rozmyślać, nawet się śmiała że dostanę teraz L4 to na następna wiz to już wogóle zestresowana przyjdę. Na usg mam iść między 15 a 20 listopada, a 21- go do niej. No i dostałam Duphaston.

Tak więc przestałam myśleć i szukam jakiegoś filmu godnego obejrzenia w tv, ale to pewnie graniczy z cudem

A Wam kochane dziękuję za kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
na pewno wszystko będzie dobrze kochana
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Serce to sprawdzają na USG genetycznym i chyba połówkowym.

Przyszłam tylko napisać że po wizycie ok. Tylko młody się wypiął i nie dało się zmierzyć przezierności i kości nosowej. USG raz jeszcze za 2 tygodnie- 9 listopada. Anatomicznie wszystko super. Widać małego, skaczącego i upartego człowieka No i gin mówi że na razie wygląda na chłopa, ale nie należy się jeszcze nastawiać bo to trochę wcześnie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Niepewnie proszę o przyjęcie do tego forum Jestem przyszłą mamusią czerwcową Narazie czekam do 7 listopada na drugą wizytę i wyznaczenie tp
hejka witamy, napisz coś o sobie/??to Twoje pierwsze dziecko??

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-10-30, 09:50   #2081
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Moje typy się nie zmieniły Antonina i Antoś/Franek (tu się zobaczy), choć ostatnio chodzi po głowie mi Ignaś (Ignacy)
Franek
Dla dziewczynki też podoba mi się Hania

Ostatnio miałam spięcie z teściową na temat imienia Hania, żeby nie dawać tak na imię bo ona ma koleżankę o tym imieniu i jej nie lubi
A co mnie to obchodzi... jej zdanie w tej kwestii jet najmniej istotne

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 09:59   #2082
Nikii89
Zakorzenienie

Hope masz bardzo ciekawy objaw ciąży

Anulka3999 a mogę spytać ile ma pierwsze dzieciątko ? Fajnie że ta ciąże znosisz dobrze Jesteśmy otwarte na pomoc

Kasia gratki II trymestru

Lolitka cieszę się że wszystko sobie wyjaśniliście. Normalnie jakaś beksa ze mnie bo aż się wzruszyłam czytając to co Ci TŻ powiedział I dobrze że się POGODZILIŚCIE

Madziula wiem że nie musimy jeszcze pilnować stron , ale ja się staram już przyzwyczaić , bo zawsze śpię na brzuchu lub na prawym boku
No jeszcze tydzień i II trymestr
A to Oliś się budzi w nocy?? Ja myślałam że przesypia całe nocki już .
To jednak rezygnujecie ze żłobka?
To kto to tak kiepsko mierzył ? Dobrze że chociaż rozwiązanie znalazłaś

Pallas Ril mm to mleko modyfikowane

Janeczka gratuluję bratanicy

Paulka ja mam dla dziewczynki Zuzia, Lenka, Maja lub Nikola to są moje typy a dla chłopca nie myśle nawet :P

Nitka super że się odezwałaś martwiłam się

Lu7 widzę że chcesz dołączyć

Paulka nie przejmuj się tym co mówi teściowa My na początku z racji tego że ja mam na M i TŻ też ma na M to chcieliśmy dać Oskarowi imię na M …. Ale zawsze coś ,,, a bo to brat tak ma , najbliższy kuzyn itp. Więc stanęło na Oskarze . A teściowa jak się dowiedziała że będzie chłopak mówi mi” dajcie mu na imię Marcel” ja że nie bo mi się to imię nie podoba a ona mi „do kwietnia Ci się spodoba”

dziś na obiad mam żurek i kotlety z piersi kurczaka w cieście + kartofle i surówka
Stary 2013-10-30, 10:03   #2083
anulka3999
Rozeznanie

[QUOTE=madziuuula;43488989]Może spróbuj posmarowac żelem typu baikadent? Mi też czasem puchną

A to uparciuch No widze nastawienie na młodego, a chcecie chłopca?

Prenatalne = genetyczne, przynajmniej ja to tak rozumiem. W poradni genetycznej połówkowe też nazywali - genetyczne połówkowe

A może maluch Ci na jakiś nerw uciska czy coś jak spisz na tym boku? Teraz jeszcze nei musimy stron spania pilnować więc spokojnie, śpij tak żeby nie bolało i byś sie wyspała

Witaj A starszak ile ma bo się nie doczytałam ?

/QUOTE]

Starszak ma 3 latka

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
na pewno wszystko będzie dobrze kochana

hejka witamy, napisz coś o sobie/??to Twoje pierwsze dziecko??
Napisałam chyba stronke wcześniej jak chcesz to moge skopiować jescze?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Hope masz bardzo ciekawy objaw ciąży

Anulka3999 a mogę spytać ile ma pierwsze dzieciątko ? Fajnie że ta ciąże znosisz dobrze Jesteśmy otwarte na pomoc

Kasia gratki II trymestru

Lolitka cieszę się że wszystko sobie wyjaśniliście. Normalnie jakaś beksa ze mnie bo aż się wzruszyłam czytając to co Ci TŻ powiedział I dobrze że się POGODZILIŚCIE

Madziula wiem że nie musimy jeszcze pilnować stron , ale ja się staram już przyzwyczaić , bo zawsze śpię na brzuchu lub na prawym boku
No jeszcze tydzień i II trymestr
A to Oliś się budzi w nocy?? Ja myślałam że przesypia całe nocki już .
To jednak rezygnujecie ze żłobka?
To kto to tak kiepsko mierzył ? Dobrze że chociaż rozwiązanie znalazłaś

Pallas Ril mm to mleko modyfikowane

Janeczka gratuluję bratanicy

Paulka ja mam dla dziewczynki Zuzia, Lenka, Maja lub Nikola to są moje typy a dla chłopca nie myśle nawet :P

Nitka super że się odezwałaś martwiłam się

Lu7 widzę że chcesz dołączyć

Paulka nie przejmuj się tym co mówi teściowa My na początku z racji tego że ja mam na M i TŻ też ma na M to chcieliśmy dać Oskarowi imię na M …. Ale zawsze coś ,,, a bo to brat tak ma , najbliższy kuzyn itp. Więc stanęło na Oskarze . A teściowa jak się dowiedziała że będzie chłopak mówi mi” dajcie mu na imię Marcel” ja że nie bo mi się to imię nie podoba a ona mi „do kwietnia Ci się spodoba”

dziś na obiad mam żurek i kotlety z piersi kurczaka w cieście + kartofle i surówka

3 latka ma moje pierwsze dziecko
a u mnie na obiad dzis krem z pieczaek, tak mnie naszło na pieczarki. Do tego sos pieczarkowy i kiszona kaputa z ziemnakami
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:08   #2084
ilkas
BAN stały

Witam się

Czytałam, że na wczorajszych wizytach wszystko poszło dobrze, więc bardzo się cieszę

Lolitka888 ale fajnie się czytało to co napisałaś Dobrze, że sobie tak pogadaliście..i że już wszystko ok.

Anulka3999 witaj

Ja dzisiaj w pracy. Jej..co chwilę chce mi się jeść Idę sobie chyba zrobić bułeczkę
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:10   #2085
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
My już po wizycie, wszystko jest w porządku. Maluszek jest większy o tydzień, więc gin mi zapowiedział że mam oczekiwać dużego dziecka, co zresztą sama wiedziałam. Trochę posłuchałam serduszka, pooglądałam jak się wierci

Dostałam receptę na żelazo (z racji anemii) i przytyłam 0,5 kg, czyli od początku ciąży 1 kg na plusie.

Uciekam, bo jestem padnięta. Dobranoc
SUPER
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wstałam dziś o 5, żeby pójść na zajęcia i wyszła z moich planów
odkąd wstałam to się modle do Posejdona, jeszcze mi poszła krew z nosa i ogólnie słabo mi jak ja się cieszę, że jutro mam rektorskie liczę na to, że mdłości w końcu ustąpią, bo trzymają już 6 tydzień , za to na swoim koncie mam kolejną dolegliwość ciążową, ślinie się jak buldog

I TŻ powiedział wczoraj mamie, ale nie znam dokładnego przebiegu rozmowy będę musiała to od niego wyciągnąć, bo ponoć panikowała...
oj współczuje tych mdłości
no i brawo dla Tż, teraz już będzie z górki
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
No i od X czasu Oskar przespał całą noc w swoim łóżeczku (zawsze ląduje nad ranem u Nas a dziś nie ) Fakt obudził się o 00.30 i o 4.30 na mm ale wypił i grzecznie szedł spać Tak więc mimo tego że wstaliśmy o 6.30 to jestem wyspana
no pieknie
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka

Kurde,widze,że moja nota wieczorna się nie zapisała No więc zdaje relacje
Czekałam na R..czekałam i wkońcu przyszedł bidok koło 20 bo musiał w pracy siedzieć,więc ja czmych do łóżka i udaje,że śpie. Wchodzi do pokoju,ale nie zauważył listu na półce..coś szeleści, podchodzi koło łózka i schodzi na dół na obiad. Patrze a tu Raffaello Nic,czekam dalej..wkońcu przychodzi,zbliża się do łózka to otwieram oczy i mówie Mu,że ma coś na półce,a On,że ja tutajOszczegam,że list nie jest miły,ale na szczęscie się domyślał.No i poszłam po kolacje.Wracam.Już przeczytał.Siadam obok, a On mnie przysuwa do siebie i na wszystko po kolei odpowiadaMówił,że ta strpitizerka była co prawda mojej postury,ale nie podniecała go w ogóle,że siedział z wyrzutami tam i tak..że bardziej było Mu jej żal,że ma taką profesje..że odwaliła taniec bez emocji,jakby ze stoperem w ręku..że może już nie jestem jedyną,którą widział na żywo nago,ale jestem jedyną i ostatnią którą dotyka/ł.,że dla niego jestem najpiękniejsza,że nawet jak przytyje dużo i się zmienie to później wróce do formy,że zawsze może mi w tym pomóc..,że mój celulit i tak zawsze kochał,więc jak będę miała znowu tak samo czy rozstępy to mu to nie przeszkadza.Co do alkoholu to powiedział,że ma problem,żeby być asertywny i odmówić kolegą jak co chwile coś gadają..że dalej nie lubi wódki i wypił pare kolejek,żeby nie było..no a później już pił swoją whisky,ale że z głową i podobno jak dziewczyny wrócily z panienskiego to zapytały się go czy on coś pił i że jako jedyny wygląda normalnie z całego towarzystwaTakże od razu mi lepiej było,mimo,że jeszcze pewnie przez jakiś czas ta tancerka będzie mi chodzić przed oczami,ale wiem,że mam przyzwoitego męża i poczułam wczoraj taką magię między nami.
Oczywiście później do mnie szepnął" to co Kochanie,może zaznaczysz teren?" heh(bo to takie nasze hasło jak któryś z nas jest o coś zazdrosny) no więc się POGODZILIŚMY i było cu-do-wnie!
super kochana

Emilka ur. 05.05.14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 10:12   #2086
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Hej hej

Za pamieci: hope mozesz mnie wpisac na liste wizyt na 2 grudnia(polowkowe)

Co do sprawy z wczorajsza dyskusja mam wrazenie tez ze troche sie pogubilyscie z rozroznieniem chwilowego kryzysu, ktory moze sie zdarzyc w kazdym zwiazku bez roznicy jak udanym, a komletnym brakiem uczuc o co chyba bardziej anterii chodzilo. Bo dla tez taka kwestia bylaby...hmmm... No powiedzmy trudna do.zrozumienia

imiona musze jeszcze przedyskutowac z Tz ale tak.jak juz kiedys pisalam dla dziewusi mam : idalia, lilianna, aniela albo aurelia tez mi sie.podoba, a dla chlopca: julek, ignas, teraz jeszcze mi kasper wpadl do glowy

Co do boli podbrzusza: ja juz tez schizuje, bo z r ana czesto mnie ciagnie, pobolewa, ale.widze ze nie mnie jedna troche sie uspokoilam czytajac, ze tez tak macie i tez mnie w tylku potrafi zakluc i w psioszce tez wiec to chyba ciazowe przypadlosci mdlosci mam juz tylko rano jupiiii!!!!
z woda problemow nie mam, mimo ze jak mialam calodniowe mdlosci to pic nie moglam. Za to teraz nadrabiam bo mnie suszy ciagle, ale wchodzi tylko gazowana

tez macie tak, ze ten brzuchol jest raz mniejszy raz wiekszy? bo to tez oczywiscie powod do schiz u mnie;p
Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:27   #2087
Nikii89
Zakorzenienie

Anulka tez bym coś zjadła z pieczarek smaka mi zrobiłaś… musiałabym się zapytać TŻ kiedy znowu grzybnie zamawiamy

Santom już połówkowe za miesiąc ?? jak ten czas szybko leeeci
Stary 2013-10-30, 10:29   #2088
kaorlak
Zadomowienie

Widzę, że znowu temat imion

Nam się ostatnio dla chłopca zaczęło podobać Adaś, a dziewczynka Hania/Alicja/Laura (chociaż o tym ostatnim Mąż nawet nie chce słyszeć
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:32   #2089
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
My też oddaliśmy Kubusia do przedszkola i widziałam, że mocno przeżywa, ehhh strasznie to ciężkie
Powodzenia dla Kubusia, on starszy chłopak więc rozumie że przedszkole to nic złego Ja zaraz odbieram

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, u nas jak zwykle ostatnio pobudka przed 6, a pierwsza właściwie o 4.30, ale się Hanusia zlitowała jeszcze nad starymi rodzicami i dała pospać jeszcze godzinkę dłużej teraz sobie mała drzemie, ciekawe jak długo

Madziuuula ja też nie wiem po co nam te zmiany czasu ech.. Oliś w żłobku, na pewno będzie zadowolony, nic się nie martw a łóżeczko maleńkie niesamowicie, no ale coś musicie mieć, bo przecież bobas w gondoli nie będzie spał
Właśnie Oliś budzi sie przed 6, woła mniam to mu daje a potem grzecznie udaje że śpi tzn leży z otwartymi oczkami i troche się wierciocha ale cicho dopiero jak mama sie zlituje to z uśmiechem wstaje i macha mi rączką na dzień dobry
O gondoli nie pomyślałam Ale bez jaj wózek w siłowni trzymamy a mieszkamy na 4p, nie będę znosić na spacery ;p Tylko na 3m-ce coś chce

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
No i z super wieści. Wczoraj urodziła się moja bratanica ) Duża dziewczynka 4150 i 55 cm )
Ale duże maleństwo, gratulacje cioteczkowania Fajnie mieć w rodzinie kogoś z podobną różnicą, u nas bratanek jest dokładnie pół roku starszy od Olafa i mieliśmy full ciuchów (już nie bo Olaf dorównał wzrostem :p )

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Brzuszek powoli zaczał nabierac kształtów - ale skora na nim i na piersi okropnie mnie swędzi. Codziennie smaruje sie oliwka ale mysle ze rozstępy beda nie do unikniecia. Dokładnie za tydzien mam wizyte juz sie nie moge doczekac Powoli z mezem mysli o zmianach w naszym pokoju gdzie postawic łózeczko itp. Ale z zakupami sie jeszcze wstrzymamy.
To smaruj kilka razy dziennie, żeby skóra była dobrze nawilżona

Cytat:
Mi się podoba dla dziewczynki Lenka, a dla chłopca Szymon, albo Sebastian.
Ale marze o dziewczynce
Mój Tż strasznie za Lenką od lat ale ostatnio troszkę mu przeszło Ja nie chcę popularnego imienia
Za to podoba mi się Olena, koleżanka ze żłobka (ukraińska odmiana imienia Helena :P ) ale odpada bo sie dzieciaki nasze by myliły Dla chłopców mam więcej typów

Nikki generalnie przesypia ale ostatnio woła przez sen mama i z zamkniętymi oczkami jak nie pójde zaśnie dalej ale jak miałam go przy sobie to wołał raz, dwa i spał dalej a tak to woła z minute

Kciuki za dzisiejsze

A przypomniało mi się - w ciąży niby można sok marchewkowy prawda? A on ma b.dużo witaminy A, a wątróbki przez wit.A nie można... Strasznie mnie ciągnie do tego soku ale teraz nie wiem :/

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-10-30 o 10:37
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:34   #2090
ilkas
BAN stały

A mnie to już wkurza, bo mój mąż to już wybrał sobie imiona. Dla chłopca Sylwester a dla dziewczynki Adela. I koniec. Ja nie mam nic do gadania Zresztą on już cały czas się zwraca do brzuszka per Sylwek, bo jest przekonany, że będzie chłopiec (boję się co bidak zrobi jak okaże się, że to druga córa ). I już nawet ja się na tym kilka razy złapałam, że zaczęłam mówić np. "ojej..ale Sylwester głodny..szybko robimy obiad"
Stary 2013-10-30, 10:37   #2091
ab_cd
Rozeznanie

takie tematy kulinarne poruszacie ze az glodna sie robie. A moj pieczarek nie lub w ogole jest wybredny i najczesciej jemy tylko cos z piesi kurczaka.

Co do imion to u nas jest bardzo bardzo ciezko wybrac. Kazdy obstawia ze bedzie chłopak i wołaja juz Franio, mi sie podoba: Antoś, Szymon, Jakub, a dla dziewczyny jeszcze nie myśleliśmy.

Własnie sie dowiedziałam ze w naszym miescie rusza bezpłatna szkoł rodzenia od listopada. Czy wy myślałyście może zeby chodzi na takie kursy?
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:37   #2092
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
O gondoli nie pomyślałam Ale bez jaj wózek w siłowni trzymamy a mieszkamy na 4p, nie będę znosić na spacery ;p Tylko na 3m-ce coś chce
A po 3 miesiącach co chcesz zrobić?
Ja dalej rozważam opcje spania..i co chwilę mam inną koncepcję. Ale jednak stwierdzam, że póki co Emilka na normalne łóżko jest jeszcze za mała. Choć do maja sporo czasu..wszystko się może zmienić
Stary 2013-10-30, 10:38   #2093
kasiab91
Zakorzenienie

U nas już od dawna dla chłopca jest Patryk, a dla dziewczynki najprawdopodobniej Ola Chcielismy dac Anna, ale u mnie w rodzinie co druga to Ania, więc odpada

Santom - już połówkowe, no super

A u mnie obiad wczorajszy Pomidorowa i kurczak w sosie Ale muszę posprzątac w domu
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:40   #2094
ilkas
BAN stały

Cytat:
Własnie sie dowiedziałam ze w naszym miescie rusza bezpłatna szkoł rodzenia od listopada. Czy wy myślałyście może zeby chodzi na takie kursy?
W pierwszej ciąży chodziłam razem z mężem i było bardzo fajnie. Dużo dały nam te zajęcia. Było o pielęgnacji dziecka, porodzie - jak to wszystko przebiega, o karmieniu, laktacji, depresji poporodowej..hm..no mnóstwo tematów. Do tego zajęcia praktyczne, zwiedzanie szpitala, i ćwiczenia oddechowe, na piłce itd. Teraz już nie idziemy, no bo wiadomo temat mamy na świeżo
Stary 2013-10-30, 10:41   #2095
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Ja nadal chora.. Chociaż w sumie nawet łagodnie przechodzę to przeziębienie. Tylko gardło mnie boli, a katar mnie nawet oszczędził Dziś nawet tak sobie myśle, zeby podjąć pierwsza od 3 tygodni próbę ugotowania obiadu, bo już mi żal mojego męża, ze ciagle musi jeść na mieście Na zupę chyba pomidorowa, a co do drugiego nie mam kompletnie pomysłu na razie....
JA TEŻ DZiś pomidorowa i naleśniki
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Apropo mleka to mój mały nie chce pić od kilku dni mleka. Wczoraj byliśmy na bilansie i lekarz powiedzial, że dzieci tak mają około 2 lat, że im się "odwidzi" na trochę a potem znowu chcą pić. Ogólnie F. w super kondycji, standard : nie dawać słodyczy, nie słodzić herbaty itp. Tutaj mają duży nacisk na to, ze wględu na zeby. Spora ilość dzieci ma próchnicę. Ja też mam bzika na tym punkcie.

No i z super wieści. Wczoraj urodziła się moja bratanica ) Duża dziewczynka 4150 i 55 cm )

Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty
gratulacje dla cioci
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej

Wybaczcie, że nie dałam znaku życia po wizycie
Ze mną i z dzidziusiem wszystko w porządku. Za dwa tygodnie muszę powtórzyć badanie, be według USG jestem dziś w 10t4d i jest jeszcze troszkę za wcześnie na wykonanie pomiarów pod względem genetycznym.

Dzisiaj już wracam do pracy

Miłego dnia
hej super, ze wizyta udana, odzywaj się do nas
Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Starszak ma 3 latka
i
już doczytałam, a chłopak czy dziewczynka?jak ma na imię?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-10-30, 10:43   #2096
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

gosius pewnie kotek już czuje, że ktoś za niedługo się pojawi i stara się zabrać miłości i pieszczot trochę na zapas mój kocur robił identycznie kiedy mama była w ciąży, on w ogóle to taka przylepa, ale wtedy to przechodził sam siebie
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Jak jest odrobaczony i zdrowy, to mu pozwól. Może czuje, że tego potrzebujesz Mój nie przepadał za pieszczotami (bo jak się do niego dorwałam, to tak go wygłaskałam, że wyglądał jak parcharty i jak tylko się uwolnił to się otrzepywał i mył ) ale jak miałam potrzebę, to zawsze się poświęcał
Dziewczyny, mój kocurek - jest przekochany, chodzi za mną krok w krok, pieszczot mu nie brakuje W połowie sierpnia kupił TŻ yorka, i może jest jeszcze zazdrosny No,ale przeciez Szczurkowi tłumacze (tak, tak gadam do kota ) ze jest moj i tylko moj

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:48   #2097
Pallas Ril
Rozeznanie

Co do imion to ja jak byłam zla na brzuszek za te ciagle wymioty to nazwałam go Bozydar (najbardziej przypalowe imię jakie mi przyszło do głowy na podstawie kabaretu moralnego niepokoju -> http://m.youtube.com/watch?v=eCT5DModO_s )...

I wiecie co?! Tak sie przyjęło, ze cała rodzina już zaczęła go tak nazywać (mimo ze nie znamy płci), a mój Mąz ostatnio powiedział, ze to nawet ładne imię w sumie

Muszę szybko coś wymyślić, zeby mu tak nie zostało

Co do takich prawdziwych imion to dla chłopca podoba mi sie Maksymilian, a dla dziewczynki niestety najbardziej podobają mi sie te wszystkie popularne: Julia, Maja, Zuzanna, Zosia, ale kurcze jednak bym nie chciała, zeby moje dziecko nazywało sie tak jak połowa dzieci w klasie, więc chyba będę sie musiała wysilic

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2013-10-30 o 10:50
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 10:54   #2098
gosius91
Zakorzenienie

Przedstawiam wam czesc rodzinki

Swieta trojca domowa KLIK

Szczurek (kot) i Diana (pies) - KLIK

Jest jeszcze jak widzicie biało-czarny kot Szpieg I pies na podworku w kojcu - Felek

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Co do imion - jak mi na poczatku ciazy kazdy wmawiał ze bedzie syn - to pomyslałam podczas kapieli ze - SZYMON

A dla dziewczynki Nie wiem. Zreszta czekam na poznanie płci

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:55   #2099
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
tez macie tak, ze ten brzuchol jest raz mniejszy raz wiekszy? bo to tez oczywiscie powod do schiz u mnie;p
Sent from my SAMSUNG-SGH-I997
Taaaa, ja mam duży wieczorami

Cytat:
Ja jużkiedyś o tym pisałam, że my się zapiszemy do szkoły rodzenia na nfz, do której można się zapisać w 20 tygodniu ciąży, także jeszcze mamy trochę czasu
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
U nas już od dawna dla chłopca jest Patryk, a dla dziewczynki najprawdopodobniej Ola Chcielismy dac Anna, ale u mnie w rodzinie co druga to Ania, więc odpada
Oooo mamy takie same typy imion dla dziewczynki Aleksandra bardzo mi się podoba, tylko, że my mamy też długie nazwisko, ale myślę, że to nie będzie wielka przeszkoda choć kto wie co w między czasie się wydarzy, może jakiś inne imię nam się spodoba ja ostatni widziałam imię dla dziewczynki UWAGA Pulcheria

ilkas a gdzie we Wrocławiu chodziliście do szkoły rodzenia?

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-10-30 o 10:58
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:59   #2100
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Taaaa, ja mam duży wieczorami

Ja jużkiedyś o tym pisałam, że my się zapiszemy do szkoły rodzenia na nfz, do której można się zapisać w 20 tygodniu ciąży, także jeszcze mamy trochę czasu

Oooo mamy takie same typy imion dla dziewczynki Aleksandra bardzo mi się podoba, tylko, że my mamy też długie nazwisko, ale myślę, że to nie będzie wielka przeszkoda choć kto wie co w między czasie się wydarzy, może jakiś inne imię nam się spodoba ja ostatni widziałam imię dla dziewczynki UWAGA Pulcheria
My też mamy długie nazwisko, ale trudno. Moje imię w pełnej wersji też jest długie i jakoś muszę to znosic
U nas wszyscy na około twierdzą, że będzie chłopak, ale ja jednak od jakiś dwóch tygodni czuję inaczej. I jak kiedyś miałam awersję do dziewczynek, tak teraz mogę ją miec
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości