|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Justine witaj
Cytat:
Cytat:
|
|
#4082 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla kolejnych ujawniających się chłopaków
![]() [strrrasznie bym już też chciała wiedzieć, kto się tam we mnie wierci ] |
|
|
|
#4085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sądzę, że nikt inny tego nie zauważył :PCo do znieczulenia to tak na prawdę decyzję podejmuje się przy porodzie, więc teraz to gdybanie Sama jestem ciekawa, czy będę rodzić z zzo. Przy pierwszym porodzie anastezjolog nie mogła się wbić w kręgosłup, więc nie miałam przyjemności mieć znieczulenia. Mam jakieś zwapnienia w kręgach i przed porodem pójdę do ortopedy zasięgnąć opinii. Masaż krocza - chyba jakoś koło 30tc zaczęłam i robiłam, jak mi się przypomniało. Ćwiczyłam też mięśnie kegla. Twardnienia brzucha - niestety wszelkiego rodzaju kłócia i napinania są częste w ciąży. W końcu wszystko nam się tam w środku przesuwa. Najważniejsze, żeby nie były regularne. Mi od kilku dni też sporadycznie twardnieje macica A to dopiero 14tc... Zazdroszczę Wam chłopaków Ja też chcę |
|
|
|
|
#4086 |
|
Rozeznanie
|
całe życie teraz będziemy na coś czekać i zazdrościć innym, że już tego doświadczyli :P
a wszystko nam się zaczęło w sumie całkiem niedawno, prawda? od testu ciążowego
|
|
#4087 | ||||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Gratuluje! Na pewno dopisze ![]() Cytat:
To wpisz, a jak komus bedzie sie zle patrzylo to wtedy pozamieniamy, bo mnie to wszystko jedno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja planowalam pracowac do konca roku, ale jak widac na planowaniu sie skonczylo ![]() Co wiecej - jezeli sie nastawimy na konkretny czas to potem w razie czego ciezko jest przejsc na wczesniejsze zwolnienie. Ja tak mialam. Cytat:
Cytat:
Gratuluje!
|
||||||
|
|
|
#4088 | ||
|
Raczkowanie
|
odebrałam wyniki- morfologia jak rzuciłam okiem to chyba ok, ale za to w moczu bardzo liczne bakterie..
a tyle kwaśnego się najadłam i napiłam od ostatniej wizyty tylko po to żeby go zakwasić i nic. no hiva oczywiście brak. przeciwciała do odbioru po 12XICytat:
![]() justine_87 no w końcu! mądry ten Twój synek, że zmusił Cię do odpoczynku no i gratuluję ruchów ![]() ag9,thidien, (t)asiagratuluję synków ![]() Smarrita gratuluję córeczki bo chyba wcześniej się nie chwaliłaś ![]() Cytat:
ostatnio tak było ze zdjęciem brzucha, które zrobił mi przed koncertem. powiedziałam mu żeby tylko nikomu nie pokazywał a on i tak zrobił swoje i się strasznie z tego cieszył. wiem, że to przez to, że jest strasznie dumny i uwielbia się chwalić swoją rodzinką bo świadome ustatkowanie w wieku 21 lat jest odbierane wśród naszych znajomych wręcz jako wyczyn i coś niespotykanego.. a niektórzy to nam nawet źle życzą ale no cóż.. ![]() trzymam kciuki i mam wielką nadzieję, że nasze też przestanie się chować
|
||
|
|
|
#4089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wysyp ![]() Więc jeśli ktoś ma informacje w sprawie wagi swojego Maluszka i zechce się podzielić proszę pisać: waga i tydzień ciąży Umieszczę na pierwszej stronie - dzięki
|
||
|
|
|
#4090 | |||
|
Wtajemniczenie
|
czekamy z niecierpliwoscia
![]() Cytat:
gratulacje Cytat:
Cytat:
![]() koziemleko ja tez chce przepis an rogaliki dzisiaj malej zrobie racuchy
|
|
|
#4091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4092 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo co z tego czy obcy czy rodzina?? Nie każdy ma chęć i czuje się dobrze patrząc na wystawionego cyca. Uważam, że w karmieniu piersią publicznie (przy gościach) jest fajne, ale do licha ciężko nakryć cyca pieluchą ![]() Sama ostatnio poszłam z tż, do znajomych którym urodził się maluszek. Koleżanka bez żadnego skrępowania wyjeła pierś i zaczęła karmić. Nie czuliśmy się wtedy komfortowo Cytat:
![]() Na kruche ciasto:
wszystkie składniki zagniatamy, zawijamy w woreczek i chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny. (Ja nigdy nie chłodzę, bo mi się nie chce czekać) Ciasto wyciągamy z lodówki (jak już włożyliśmy) dzielimy sobie na części (ok 4 -5) każdą część rozwałkować, podsypując mąką na grubość ok 2 mm. Przy pomocy talerza wyciąć z ciasta koło. Podzielić jak na pizze na 8 trójkątów, na każdy położyć czubatą (ja kładę mniejszą, wtedy lepiej zawinąć i nie wypływa) łyżeczkę nadzienia i zwijać ku środkowi. ( ja tego nigdy nie umiałam więc napiszę - zaczynamy od szerszej części trójkąta i zwijamy ku węższej, na koniec zawijamy końce). Postępujemy tak z wszystkimi częściami ciasta. Smarujemy białkiem, które zostało i pieczemy ok 15 minut w temp. 190 (nie wiem jak zrobić znaczek - stopni C Chwalić się jak zrobicie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój chomik jest już u weta, wycinają mu te guzki. Trzymajcie kciuki. Będę jednak mogła iść do SR |
|||||||
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przepisik juz sobie zapisalam, dziekowac ![]()
|
|
|
#4095 |
|
Moderator
|
Ja tez sobie nie wyobrazam wywalac golego cyca przy wszystkich
Tylko na poczatku nie bede sie zakrywac bo wiadomo, trzeba dojsc do wprawy, ale potem to co za problem sie zakryc? za chomiczka i dzieki za przepis Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-31 o 13:08 |
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Co do przepisu - robię bardzo podobny
Jeszcze dla łasuchów pomysł - ja dodaje czasem zamiast marmolady jedną krówkę; roztapia się w pyszne toffi ![]() A i jeszcze Wam pokaże kocyk dla Ulki. Super wygląda, tylko trzeba go będzie chyba wyprać z jakimś płynem, bo wygląda jakby mógł się elektyzować ![]() http://www.babyono.com/produkty/poko...rofibry-kropki Tylko ja kupiłam w sklepie stacjonarnym za 35 zł
|
|
|
|
#4097 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Juz chyba wiem czym nadzieje rogaliki ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Sliczny kocyk
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Raczkowanie
|
ej nie kuście słodkościami, bo się ograniczam, bo chyba głównie przez słodkei tak szybko tyję, no ale taki łasuch ze mnie, przepraszam z mojego synka
TŻ się śmieje że wszystko zwalam na małego, że mały jest głodny, że mały ma na coś ochotę itd ![]() Mnie też krępuje karmienie piersią przy ludziach, tzn nie samo karmienie tylko właśnie wywalanie cyca. co innego jak kobietka przykryje się pieluszką tetrową, to nawet mogę z nią pogadać. sama nie chciałabym karmić przy braciach TŻta i przy jego ojcu np
|
|
|
|
#4099 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Co tak milczałaś
?? Gratuluję ![]() Cytat:
![]() W pon. już będę miała Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
da radę Cytat:
kocyk super. ja bym z nim spała ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny kocyk My mamy tylko jeden na razie, muszę też pomyśleć i jeszcze jakiś kupić. Cytat:
To o ile jestem w stanie zrozumieć karmienie z wywalonym cycem przy gościach W DOMU, to już na pewno nie zrozumiem wywalenia dwóch wymion na ulicy
|
||
|
|
|
#4101 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie moge dzis z wami
|
|
|
#4102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
Super!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak było? Ja właśnie wróciłam z jednej roboty, zaraz lecę do drugiej ale dziś na szczęście kończę wcześniej, będę po 17 w domu . Miłego popołudnia!
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie powiem jaka płeć bo nie wiem
moje dziecko jest uparte, trzyma pępowinę między nogami (na poprzednim usg było tak samo), koniec kropka nie pokaże co tam ma!Jestem zawiedziona bo się chyba za bardzo nastawiłam ale cóż może być też tak, że do końca będzie to niespodzianką Ciuszki dalej będę kupowała unisex...Waży 330g, jest piękne
|
#4104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ag9 thidien (t)asia aaaaa ile chłopaczków!!! Gratuluję dziewczyny!!
Smarrita przynajmniej jedna dziewczyna więcej bo chłopaki robią miażdżącą przewagę co za tych tż mamy wszyscy tacy męscy poczekajcie na mnie to wam też powiem czy mi smakowało Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha i ogólnie jest to godne podziwu, ponieważ teraz młodzi ludzie nie to mają w głowie... Cytat:
a rogaliki też można zrobić z czekoladą i ja miałam taką pierwszą myśl, że zamiast marmolady pójdzie czekolada![]() koziemleko super, że dałas przepis bo ja też chciałam się najeść takich smakołyków a jeszcze mnie czekają faworki, oponki już zaliczyłam ![]() ale mi zrobiłyście ochotę na rogaliki!!!! Obiecuję zrobić w najbliższej przyszłości
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-31 o 14:36 |
||||
|
|
|
#4105 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULUJĘ!!!Kolejny synek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie wróciłam z cukierni - nie mogłam się zdecydować, który kawałek ciasta wziąć, więc wcinam i kremówkę, i napoleonkę |
||||||
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Macie jakieś plany na Halloween? Bo ja nie i właśnie się zastanawiam czy można by coś fajnego z tym zrobić. Mogliby puszczać jakieś dobre horrory w tv
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Moderator
|
Na razie zadnych planow.
Ja ograniczam horrory bo potem sie w nocy boje - martwie sie ze pozniej bede sie bala wstac w nocy do dziecka |
|
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł mój pierwszy ciuszek dla dziecka, kombinezonik
jest prześliczny, pokazałam go mamie, to przytulała ![]() Cytat:
Może jeszcze się nie zdecydowało kim chce być ![]() Cytat:
??Też zawsze mam problem, to biorę dwa rodzaje ![]() My nic ciekawego, ale kupiłam w lidlu nugetsy halloween i sobie wieczorem zrobimy i obejżymy pierwsze dwa odcinki tej Bibli co to o niej trąbią, że podobno fajna.
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
1383227291583.jpg
1383227347154.jpg Mi to na dziewczyne wygląda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

bo żadnego fotografa bym do siebie nie dopuściła, no a zdjęć bym nawet rodzinie nie pokazała bo to byłaby moja pamiątka. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A to dopiero 14tc...
Ja też chcę
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

?? Gratuluję 
Może jeszcze się nie zdecydowało kim chce być