|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Justine witaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4082 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
brawa dla kolejnych ujawniających się chłopaków
![]() [strrrasznie bym już też chciała wiedzieć, kto się tam we mnie wierci ] |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do znieczulenia to tak na prawdę decyzję podejmuje się przy porodzie, więc teraz to gdybanie ![]() Sama jestem ciekawa, czy będę rodzić z zzo. Przy pierwszym porodzie anastezjolog nie mogła się wbić w kręgosłup, więc nie miałam przyjemności mieć znieczulenia. Mam jakieś zwapnienia w kręgach i przed porodem pójdę do ortopedy zasięgnąć opinii. Masaż krocza - chyba jakoś koło 30tc zaczęłam i robiłam, jak mi się przypomniało. Ćwiczyłam też mięśnie kegla. Twardnienia brzucha - niestety wszelkiego rodzaju kłócia i napinania są częste w ciąży. W końcu wszystko nam się tam w środku przesuwa. Najważniejsze, żeby nie były regularne. Mi od kilku dni też sporadycznie twardnieje macica ![]() Zazdroszczę Wam chłopaków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Rozeznanie
|
całe życie teraz będziemy na coś czekać i zazdrościć innym, że już tego doświadczyli :P
a wszystko nam się zaczęło w sumie całkiem niedawno, prawda? od testu ciążowego ![]()
#4087 | ||||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Gratuluje! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja planowalam pracowac do konca roku, ale jak widac na planowaniu sie skonczylo ![]() Co wiecej - jezeli sie nastawimy na konkretny czas to potem w razie czego ciezko jest przejsc na wczesniejsze zwolnienie. Ja tak mialam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | ||
Raczkowanie
|
odebrałam wyniki- morfologia jak rzuciłam okiem to chyba ok, ale za to w moczu bardzo liczne bakterie..
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() justine_87 no w końcu! mądry ten Twój synek, że zmusił Cię do odpoczynku ![]() ![]() ag9,thidien, (t)asiagratuluję synków ![]() Smarrita gratuluję córeczki bo chyba wcześniej się nie chwaliłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymam kciuki i mam wielką nadzieję, że nasze też przestanie się chować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale wysyp ![]() Więc jeśli ktoś ma informacje w sprawie wagi swojego Maluszka i zechce się podzielić proszę pisać: waga i tydzień ciąży ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |||
Wtajemniczenie
|
czekamy z niecierpliwoscia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() koziemleko ja tez chce przepis an rogaliki ![]() dzisiaj malej zrobie racuchy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4092 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo co z tego czy obcy czy rodzina?? Nie każdy ma chęć i czuje się dobrze patrząc na wystawionego cyca. Uważam, że w karmieniu piersią publicznie (przy gościach) jest fajne, ale do licha ciężko nakryć cyca pieluchą ![]() Sama ostatnio poszłam z tż, do znajomych którym urodził się maluszek. Koleżanka bez żadnego skrępowania wyjeła pierś i zaczęła karmić. Nie czuliśmy się wtedy komfortowo ![]() Cytat:
![]() Na kruche ciasto:
wszystkie składniki zagniatamy, zawijamy w woreczek i chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny. (Ja nigdy nie chłodzę, bo mi się nie chce czekać) Ciasto wyciągamy z lodówki (jak już włożyliśmy) dzielimy sobie na części (ok 4 -5) każdą część rozwałkować, podsypując mąką na grubość ok 2 mm. Przy pomocy talerza wyciąć z ciasta koło. Podzielić jak na pizze na 8 trójkątów, na każdy położyć czubatą (ja kładę mniejszą, wtedy lepiej zawinąć i nie wypływa) łyżeczkę nadzienia i zwijać ku środkowi. ( ja tego nigdy nie umiałam więc napiszę - zaczynamy od szerszej części trójkąta i zwijamy ku węższej, na koniec zawijamy końce). Postępujemy tak z wszystkimi częściami ciasta. Smarujemy białkiem, które zostało i pieczemy ok 15 minut w temp. 190 (nie wiem jak zrobić znaczek - stopni C ![]() ![]() Chwalić się jak zrobicie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój chomik jest już u weta, wycinają mu te guzki. Trzymajcie kciuki. Będę jednak mogła iść do SR ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() przepisik juz sobie zapisalam, dziekowac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Moderator
|
Ja tez sobie nie wyobrazam wywalac golego cyca przy wszystkich
![]() Tylko na poczatku nie bede sie zakrywac bo wiadomo, trzeba dojsc do wprawy, ale potem to co za problem sie zakryc? ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-31 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zadomowienie
|
Co do przepisu - robię bardzo podobny
![]() ![]() A i jeszcze Wam pokaże kocyk dla Ulki. Super wygląda, tylko trzeba go będzie chyba wyprać z jakimś płynem, bo wygląda jakby mógł się elektyzować ![]() http://www.babyono.com/produkty/poko...rofibry-kropki Tylko ja kupiłam w sklepie stacjonarnym za 35 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Sliczny kocyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Raczkowanie
|
ej nie kuście słodkościami, bo się ograniczam, bo chyba głównie przez słodkei tak szybko tyję, no ale taki łasuch ze mnie, przepraszam z mojego synka
![]() ![]() Mnie też krępuje karmienie piersią przy ludziach, tzn nie samo karmienie tylko właśnie wywalanie cyca. co innego jak kobietka przykryje się pieluszką tetrową, to nawet mogę z nią pogadać. sama nie chciałabym karmić przy braciach TŻta i przy jego ojcu np ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | ||||||
Zakorzenienie
|
Co tak milczałaś
![]() ![]() Cytat:
![]() W pon. już będę miała ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny kocyk ![]() My mamy tylko jeden na razie, muszę też pomyśleć i jeszcze jakiś kupić. ![]() Cytat:
To o ile jestem w stanie zrozumieć karmienie z wywalonym cycem przy gościach W DOMU, to już na pewno nie zrozumiem wywalenia dwóch wymion na ulicy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie moge dzis z wami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z jednej roboty, zaraz lecę do drugiej ale dziś na szczęście kończę wcześniej, będę po 17 w domu ![]() ![]()
![]() |
#4103 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie powiem jaka płeć bo nie wiem
![]() Jestem zawiedziona bo się chyba za bardzo nastawiłam ale cóż może być też tak, że do końca będzie to niespodzianką ![]() Waży 330g, jest piękne ![]()
#4104 | ||||
Zakorzenienie
|
ag9 thidien (t)asia aaaaa ile chłopaczków!!! Gratuluję dziewczyny!!
![]() ![]() ![]() Smarrita ![]() ![]() ![]() ![]() poczekajcie na mnie to wam też powiem czy mi smakowało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha i ogólnie jest to godne podziwu, ponieważ teraz młodzi ludzie nie to mają w głowie... Cytat:
a rogaliki też można zrobić z czekoladą ![]() ![]() ![]() koziemleko super, że dałas przepis bo ja też chciałam się najeść takich smakołyków ![]() ![]() ale mi zrobiłyście ochotę na rogaliki!!!! Obiecuję zrobić w najbliższej przyszłości ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-31 o 13:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kolejny synek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie wróciłam z cukierni - nie mogłam się zdecydować, który kawałek ciasta wziąć, więc wcinam i kremówkę, i napoleonkę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Macie jakieś plany na Halloween? Bo ja nie i właśnie się zastanawiam czy można by coś fajnego z tym zrobić. Mogliby puszczać jakieś dobre horrory w tv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Moderator
|
Na razie zadnych planow.
Ja ograniczam horrory bo potem sie w nocy boje - martwie sie ze pozniej bede sie bala wstac w nocy do dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | ||
Zakorzenienie
|
Przyszedł mój pierwszy ciuszek dla dziecka, kombinezonik
![]() jest prześliczny, pokazałam go mamie, to przytulała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też zawsze mam problem, to biorę dwa rodzaje ![]() My nic ciekawego, ale kupiłam w lidlu nugetsy halloween i sobie wieczorem zrobimy i obejżymy pierwsze dwa odcinki tej Bibli co to o niej trąbią, że podobno fajna.
![]() |
#4110 |
Wtajemniczenie
|
1383227291583.jpg
1383227347154.jpg Mi to na dziewczyne wygląda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.