|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dzięki, a sama nie wiem dlaczego milczałam, ale podczytywałam Was cały czas;p
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Czyli też spędzacie Halloween przed telewizorem. Ja lecę po chominia i do SR odezwę się wieczorem, albo dopiero jutro
|
|
|
|
|
#4113 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój szef ma łeb do zatrudniania nowych pracowników ![]() Sama już źle się z tym czułam i doszłam do wniosku, że nie będę blokować miejsca dziewczynie, która zamiast zarabiać ponosi tylko koszty... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-10-31 o 15:03 |
|||||||
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4115 |
|
Moderator
|
Justine - Twoj szef jest mega
Smutne jest to ze ludzie sa tak zdesperowani zeby miec prace ze sie na to godza
|
|
|
|
#4116 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym lubię swoja pracę, ludzi z którymi pracuje Za to mam zamiar na macierzyńskim posiedzieć dłużej ![]() Cytat:
Ale zazdroszczę, że już wiesz. Ja muszę jeszcze troszkę poczekać.Cytat:
![]() Gratuluję córy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się nie nastawiam, ale tak bardzo chciałabym już wiedzieć ![]() Cytat:
Przepis już skradłam. Ja jeszcze wysyłania myszy nie opanowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem, że wszystko jest ok z maluszkiem (poza brakiem współpracy oczywiście) ? Gratuluję wszystkich wizyt dziś
|
|
#4117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokaże następnym razem Jak napiszesz w którym tygodniu jesteś, to dodam wagę na 1. stronę ![]() I zdjecia cudne! Moja ma niemal identyczne - jedno z łapcią na oku i ziewa a drugie z obiema rękami za głową. Jak ziewnęła własnie do zdjęcia, to lekarka mówi: "no dooobra Mała, już kończymy" ![]() Cytat:
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-31 o 15:10 |
||
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
19t0d, z dzieciem wszystko ok, zdrowiutki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Bardzo chcieliśmy z mężem córeczkę i teraz "przestawiamy sie" że będzie jednak chłopak. Damy jakoś radę
faktycznie dużo chłopaków na liście. My nie mamy absolutnie pomysłu na imię. Ja ciągle zwracałam się do malucha per Iga, mam nadzieję że mi to wybaczy jak podrośnie ![]() Teqiba wpisz mi prosze chłopaka i następna wizyte 27.11
|
#4120 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4121 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kurczę mnie dalej te podbrzusze męczy i jakoś jeszcze brzuch trochę. No i cały czas twardy Jedyne dobre, że Majka kopie więc wiem że z nią okej. Jak do wieczora nie przejdzie to może tak kontrolnie wybiorę się na IP
|
||||||
|
|
|
#4122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() swietne zdjecia ja z 1 ciazy mam fajne, jedno jak mala ziewa a drugie jak macha Cytat:
od horrorow to ja uciekam
|
|
|
#4123 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() W poznawaniu wczesniej plci jest ten plus ze spokojnie mozna sie nastawic Ja tez chcialabym juz na 100% wiedziec i przygotowywac sie psychicznie z mezem
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U nas w Warszawie to co się dzieje na cmentarzach 1.11 woła o pomstę do nieba. Samochodem nigdzie nie dojedziesz, a komunikacją miejską boję się jechać bo tam zawsze jest przeokropny tłok. Ludzie nie patrzą wszędzie lezą jak bydło |
|
|
|
|
#4125 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
byłyśmy z młodą na zakupach, spacerze. weszłam do jakiegoś ciuchacza a tam dziś cena dnia 2zł i..... popłynęłam ![]() ![]() ale mój Syn ma się już w co nawet ubrać. kupiłam i sobie kilka bluzek, Malwince coś tam,tż jakieś bluzy do warsztatu - za taką cenę żal było nie brać ![]() ile tu kawalerów się ujawniło!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratuluję synka!!! Cytat:
chłopaki są fajne ![]() Cytat:
z przepisu nie omieszkam się skorzystać ![]() ja to w ogóle nie rozumiem tego wystawiania cyca na widok publiczny ![]() sama karmiłam 9 miesięcy ale zawsze w staniku do tego przeznaczonym. odpinałam tylko taką jedną część i mała jadła.cała pierś nadal była w staniku a widać było jedynie troszkę brodawki w sumie to nie widać było..bo jak ssak się przyssał to nic nie było widać ![]() i nawet w sytuacji trudnej gdzie nie miałam jak małej nakarmić to w kąciku, ukradkiem to robiłyśmy. i zawsze wtedy się krępowałam a w gościach zawsze wychodziłam do innego pokoju - dziwię się dziewczynom że tak obnażają się publicznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przeoczyłam Smarrita gratuluję córy!!!!! ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-31 o 15:42 |
||||||
|
|
|
#4126 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
boje się wstać w nocy jak jest 3... przez pół roku się budziłam prawie co noc tuż przed 3 i boszsz jak ja wtedy świrowałamCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jedź jeśli nie przejdzie pewnie to nie bedzie nic poważnego ale będziesz spokojna i my też głupio, że odkąd na teście pojawiają się dwie kreseczki to całe nasze czekanie usiane jest ciągłą niepewnością, lękami o maluszka... właśnie sobie uświadomilam, że to uczucie już nigdy nie minie od lipca zaczęłam się troszczyć o nasz mały skarb nie wiem jak ja przeżyje gdy nasz chłopczyk zacznie chodzić na imprezy, gdy dorośnie... żeby był zdrowy i nic mu się nie przytrafiło złego...
|
||||||
|
|
|
#4127 |
|
Wtajemniczenie
|
magduś ten gest mówi sam za siebie - to musi być Kobieta
|
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
A widziałyście te chusty do karmienia? Można je nosić jako szal, a jak dziecko głodne to się je osłania.
http://dziumdziusiowo.blogspot.com/2...e-piersia.html Sama z chęcią bym sobie coś takiego uszyła Piszecie o słodkościach a mnie w ogóle nie ciągnie... Jak już mam na coś smaka to na kwaśne. Ostatnio piję tylko wodę z cytryną wyciśniętą (pól cytryny na 0,4l wody). W pierwszej ciąży było odwrotnie - tylko słodkie.... Ja też nie mam planów na halloween. |
|
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
fajnie, że jest teraz 3d, to już chyba zadnej wątpliwości to nie pozostawia :P bo znam wiele dzieci, które miały być innej płci albo prawie do samego porodu, albo do ostatniej chwili w brzuszku mamy ;P
co prawda się dzisiaj dowiedziałam, że chłopak, ale... 99% pewności uzyskam po usg 3d (o ile będę robiła), a 100% dopiero po porodzie ;P:P:P:P a wiecie... czasami mam wrażenie, że mi się śni tylko, że będziemy mieli dziecko :P bo ja nigdy o sobie nie myślałam w kategorii żony/matki :P późno mi się mężuś trafił i już sobie snułam plany starej nie panny, tylko baby :P wtedy patrzę na brzusio i wiem, że aż tyle to się nie najadłam czekoladek, żeby z przejedzenia taki był :P:P:P nic sie w moim brzuchu nie rusza... albo inaczej - ja tego nie czuję - mam łożysko na przedniej ścianie i się izolacja na zimę chyba dosyć spora zrobiła :P i tłumi dziecia.. no nic... może się kiedyś doczekam
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic mi nie mów o przyszłości bo Ja teraz panikuje, a kiedyś to osiwieje pewnie
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
szybko melduję się po wizycie. nasiedziałam się w poczekalni ponad godzinę bo jakaś panna wrąbała się w kolejkę
szyjka się nie skraca, krwi mam coraz więcej (nie przywiązuję uwagi do diety bogatej w żelazo). Co do moich skurczy to pani doktor powiedziała, że jeśli znowu się pojawią to kierunek szpital i hospitalizacja. No i mogę ogłosić wszem i wobec, że nasza dzidzia ma siusiaka ![]() |
|
|
|
#4132 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czaję na Atom II czyli jeden dalej ale nie Atom III bo skoro ma tyle samo gwiazdek to co się w nim wielkiego mogło zminić? A cena z nowym rokiem skoczy niebotycznie bo chyba 1/3 ceny jak pani nam mówiła. Bardzo fajny ten twój. Podobają mi się one. A co do jedzenia to ciągle jadłam słodkie i wierzyłam że mam w sobie dziewczynkę, oj jak mi się chciało słodkiego...wystarczyło że lakarz oświadczył że noszę Piotrusia to od razu przeszłam na ostre chipsy Cytat:
Ja wczoraj kupiłam Piotrusiowi męską niebieską szczotkę do włosów i męskie bamboszki w kolorze niebieskim. Pośmiałam się z mężem, bo on był długo łysy że ta szczotka to przyda nam się chyba po to żeby pobudzać cebulki mu na głowie do wzrostu bo pewnie i tak będzie łysy po tatusiu na starcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
a czemu wy się tak cieszycie z tej linii Negra?
![]() ja się cieszyłam że jej nie miałam i teraz też nie chcę jej mieć ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() ależ tu dziś MĘSKO!!!!!! ![]()
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-31 o 16:14 |
|
|
|
|
#4134 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale czad Gratuluje! ![]() |
||
|
|
|
#4135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4136 |
|
Moderator
|
Jestescie wstretne - trzeba bylo mi tez powiedziec ze dzisiaj chlopakow rozdaja, to prywatnie na USG bym skoczyla
|
|
|
|
#4137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie mogę! będzie wojna czy co?gratuluję! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-31 o 16:20 |
|
|
|
|
#4138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4139 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Co do tego nadmiaru chlopow tez mi cos nie pasowalo w Twoim poprzednim poscie
|
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnych chłopaków
![]() Ja bym się proporcjami nie przejmowała, znajdą się dziewczyny w młodszych rocznikach ![]() Ja trzymam ręce na twarzy i między palce patrze ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

?? Gratuluję 

byłam 9 miesięcy na bezrobociu po ślubie i wcale fajnie tego nie wspominam, wiecznie siedziałam przed kompem, oglądałam TV, , do 14 siedziałam w piżamie pod kocem itd, no ale taka jestem im mam więcej zajęć tym jestem bardziej zorganizowana 

za chomiczka i dzieki za przepis 

pewnie to nie bedzie nic poważnego ale będziesz spokojna i my też 
II kreski 30.07.2013