Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 18:00   #1921
maruda80
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Witam!
Już po wizycie u gina, niestety mały jeszcze się nie przekręcił główką w dół (a powinien bo to 29tc) .Następne wizyty już regularnie co 2 tyg.
Mam nadzieję że mały się obróci bo inaczej czeka mnie cc, której raczej chciałabym uniknąć.
Na skurcze i twardnienia które u mnie pojawiają się wieczorem i w nocy mam brać no-spę i do 3 tabl. magnezu.

Co do wyprawki dalej nie mam nic, niby część mam obiecaną od rodziny ale nic nie słychać.....na razie dostałam tylko fotelik samochodowy, pościel i ochraniacze do łóżeczka. Mam dostać jeszcze nówkę łóżeczko i używaną gondolę. Za 3 tyg. mam chrzciny u siostry to pewnie wtedy zgarniemy.
Chyba skończy się na tym że przez ten weekend zamówię przez all by mieć z głowy. Chyba w poprzedniej części emma pisała o wyprawce ?

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:39   #1922
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Witam!
Już po wizycie u gina, niestety mały jeszcze się nie przekręcił główką w dół (a powinien bo to 29tc) .Następne wizyty już regularnie co 2 tyg.
Mam nadzieję że mały się obróci bo inaczej czeka mnie cc, której raczej chciałabym uniknąć.
Na skurcze i twardnienia które u mnie pojawiają się wieczorem i w nocy mam brać no-spę i do 3 tabl. magnezu.

Co do wyprawki dalej nie mam nic, niby część mam obiecaną od rodziny ale nic nie słychać.....na razie dostałam tylko fotelik samochodowy, pościel i ochraniacze do łóżeczka. Mam dostać jeszcze nówkę łóżeczko i używaną gondolę. Za 3 tyg. mam chrzciny u siostry to pewnie wtedy zgarniemy.
Chyba skończy się na tym że przez ten weekend zamówię przez all by mieć z głowy. Chyba w poprzedniej części emma pisała o wyprawce ?
Spokojnie jeszcze maluch ma sporo czasu żeby się przekręcić

CO do wyprawki nie ma też co liczyć na to, że coś znajomi, czy rodzina dadzą i czekać. Ja akurat większość rzeczy szybko dostałam, ale jedna znajoma zwleka z obiecanymi ubrankami, a ja nie będę sie upominała, dlatego resztę dokupię sama. Niewiele tego zostało z rzeczy ubrankowych, dlatego sobie zaszaleję

A z innych pierdółek musze kupić jeszcze:

- pampersy New Born 1 paczka natomiast 2 kupie coś tańszego na próbę,
- chusteczki nawilżające, ale nie Johnson (wypróbowałam je na sobie i są mało wilgotne i brzydko pachną),
- proszek do prania i płyn (zabieram się za pranie i prasowanie po weekendzie),
- bepanthen na brodawki,
- wkładki laktacyjne,
- podkłady na materacyk i dla mnie
- duuuuuże podpaski poporodowe,
- prześcieradełka do łóżeczka i kosza mojżesza
- ręczniczki 2 szt. dla małego
- rożek,
- śpiworek
- czopki na gorączkę (Gosia znasz jakiejś "jukejowskie")
- gaziki jałowe

Jak coś pominęłam to mi przypomnijcie
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:45   #1923
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Spencer Hastings Pokaż wiadomość
Witajcie!

Jeśli pozwolicie, chciałabym się dołączyć Wiem, że jest już trochę późno i Wszystkie już się znacie, ale ja też Was trochę jakby znam, bo od dawna czytam, tylko że zza krzaczka. A teraz postanowiłam się wpisać i "ujawnić", mam nadzieję, że nie przeszkadzam

Mój TP to 22.01.2013, będziemy mieli Synka o imieniu Przemysław!

Pozdrawiam Was wszystkie i jeszcze raz się witam serdecznie
Czy to znaczy że nas podglądałaś
Witamy
Stary 2013-10-31, 18:50   #1924
demonyianioly
Rozeznanie

Tak piszecie, że ciężko nadrabiać!

milka-pilka złote słowa

vacuity

jestem dobrej myśli jak na razie, tzn próbuję się wychillować, obejrzeć dobry film, zjeść coś pysznego... wszystko byle się nie denerwować

w środę mam wreszcie się obronię i sprawę studiów będę mieć zamkniętą.

selena85 właśnie mi się spodobał wózek pokazany przez Ciebie! oglądam i oglądam, zastanawiam się nad modelem, boję się tylko o reklamacje kółek..

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2013-10-31 o 19:05
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:58   #1925
Sheperdess
Rozeznanie

Witam nowe mamusie.

Niestety ja w tym roku nie odwiedzę grobów bliskich 1. listopada. Może za rok polecimy już z Adasiem.

Byłam dziś u położnej, z Małym wszystko w porządku, wg rozmiaru brzucha ma średnią wielkość. U mnie spadło żelazo, mam dostać receptę na tabletki. Tyle nowości, uciekam na basen.
Stary 2013-10-31, 19:34   #1926
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
no czesc!!
jestem juz po TYM waznym spotkaniu - wszystko odbylo sie lepiej niz sobie wyobrazalam jedyny problem to, to ze do konca listopada musze byc "sprawna" wiec mam nadzieje, ze szyjka przestala sie skracac i ze bedzie ok...

super cieszę się że wsztsko się udało i oby zdrówko Ci dopisało

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

hallloooo??!! dziewczyny!! obudzcie sie!! Wy naprawde myslicie, ze faceci beda sie "domyslac" co my bysmy chcialy, zeby zrobili?! No co Wy!! moj Tz mnie uswiadomil, ze "facet to rzecz prosta" - jemu trzeba powiedziec co ma zrobic, co chesz zeby zrobil i co najwazniejsze: nie mowic o 2 rzeczach na raz!!!!!

słuchaj ja to wiem tylko że mój mąż to przesadził. Widział co robię bo jeszcza zaglądał i patrzył. Widział, że zrobiłam zupę, pranie, powiesiłam, wstawiłam następne rozpakowałam zmywarkę i latam po stołkach sapiąc pomijając fakt, że byłam 8h w pracy i wróciłam 15 min przed nim.
Ja nie usiadłam a on się rozwalił a z tego co wiem raczaj ślepoty nagłej nie dostał i doskonale widział co robię.
Po prostu dupy mu się nie chciało ruszyć i tyle bo pewnie był zmęczony.
Zrozumiał swój błąd bo stwierdził że "zbłądził"

ale sobie pyszne żarcie zrobiłam: hot-dogi z serkiem, ogórkiem takim marynowanym, keczupem i prażoną cebulką. Właśnie wciągam drugiego

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Witajcie!

Jeśli pozwolicie, chciałabym się dołączyć Wiem, że jest już trochę późno i Wszystkie już się znacie, ale ja też Was trochę jakby znam, bo od dawna czytam, tylko że zza krzaczka. A teraz postanowiłam się wpisać i "ujawnić", mam nadzieję, że nie przeszkadzam

witaj

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hello bylismy dzis na USG i 1 spotkaniu z połozna...pobrali mi krew,dali szczepionke na grype(yyyy...??),miałam dokladne USG(troche bolalo tak mocno mi je wciskała w brzuch). Mam wymiary:

BPD 60,7mm(24w+5d)
HC 239,8mm (25w+6d)
AC 226,7mm(27w4d)
FL 46,3mm (25w+3d)

powinnam sie marwtic ,ze sa takie roznice miedzy brzuszkiem AC a np Fl? bo tu nic nie mowia,nawet ile waz(obliczyłam na necie ,ze ok 846 gram)

Potwierdzilo sie ,ze dziewczynka:l ove: mega ruchliwa,ssała palec i bawiła sie reką koło buzi- cale 5 połoznych obecnych na usg sie smiało z niej )

cieszę się że wszystko w porządku na wynikach się nie znam ale wydaje mi się, że nie ma co panikować. Dzieci różnie rosną a i aparaty USG sa różne, zależy też jak lekarz "złapie" pomiar. Jakby było coś nie tak to na pewno kazaliby Ci zgłosić się na badania czy do lekarza

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Witam!

na pewno sie przekręci łobuziak. Może są jakieś "ćwiczenia" aby dziecko zmieniło pozycje
Stary 2013-10-31, 19:36   #1927
ejani
Zadomowienie

Witam po kolejnej drzemce... ale dziś ciężki dzień, włącznie z bólem krzyża (jak na okres:/ i brzucha) ale dzieciak kopie a brzuch wyjątkowo miękki

gratuluję nowych, dobrych wyników i witam kolejną mamusię

z mojej wyprawki nici, bo kolejny raz nie zadzwoniłam do szpitala po listę (bo po co ją dać na stronie, jak można podać numer i kazać dzwonić 16-18) i tak naprawdę nie wiem, czego mi potrzeba a szkoda mi kosztów kolejnych wysyłek

http://demotywatory.pl/4229620/Spraw...twarzy-dziecka

to tak na uśmiech- tatusiowie niech zaczną już ćwiczyć

miałam Wam poodpisywać jeszcze wiele rzeczy, ale żelek rządzi
Stary 2013-10-31, 19:41   #1928
magnusia
Zakorzenienie

mój syn jest krakenem - po dzisiejszym dniu jestem tego pewna odkryłam swoją anatomię od wewnątrz
Stary 2013-10-31, 19:44   #1929
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Jak na Was wpływa teraz ciąża i na Wasze samopoczucie? Ja mam nieodpartą chęć udusić większość osób, z którymi współpracuję i rozmawiam ostatnio, bo wszyscy mnie denerwują - no poza mężem, do którego mam silny przypływ miłości i chęci na przytulanie 24 h/dobę. Wmawiam sobie, że to przez luteinę (progesteron), który biorę i że później mi to minie

Macie już wybrane mebelki do pokojów Maluszków? Ja tylko przeglądam i przeglądam i sama nie wiem co wybrać..
mojego TŻta też mam ochotę bez przerwy przytulać i całować ale inni ludzie jakoś szczególnie mi nie przeszkadzają.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
2 listopada 1 listopada to święto ustanowione przez Kościół katolicki - Dzień Wszystkich Świętych.
A potocznie zwane "święto zmarłych" to nic innego jak synkretyzm kulturowy. Na pogańskie obrządki dziadów nałożono katolicki kult zmarłych. 3/4 wszelkich współczesnych rytuałów (które odprawia każdy z nas, nie zdając sobie nawet z tego sprawy) to pozostałość po wiejskich obrządkach obecnych na ziemiach polskich do poł. XX wieku. I zgadzam się z tobą, że Halloween obok okultyzmu i satanizmu nawet nie stało. Zresztą jeszcze 100 lat temu kultywowany w Polsce obrządek dziadów był także czasem wesołym, choć obostrzonym mnóstwem reguł mającym zapobiec przenikaniu się światów.
co racja to racja - w polsce do tej pory w niektórych wsiach obchodzą dziady

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Kurde wszystko mi sie pokończyło, w lodówce tylko światło zostało, a ja czekam na wypłate jak na zbawienie. I pewnie przyjdzie po godz 16 jak zwykle jak najwiecej ludzi w sklepie będzie. A jeszcze jutro swieto to ludzie pewnie dostali małpiego rozumu i będą szaleć jakby jutro miał być koniec świata. Już rano widziałam kolejki przed zamknietą jeszcze cukiernią. W sklepach też aż ciemno od ludzi.
nigdy chba tego nie zrozumiem .... jeden dzień bez sklepów a ludzie się zachowują jakby rok miało być pozamykane.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
A co do cmentarzy - uwielbiam po nich chodzic. I co roku od malego zaliczam wszystkich bliskich (oprocz dziadka wszystkich mam na miejscu). Maz od kilku lat tez chodzi po "moich" grobach z kilku prostych przyczyn- nie lubi tego az tak jak ja (fanka 1listopada), nie ma az tylu bliskich ilu ja mam tutaj no i zeby jechac do ciotecznych stryjecznych babc tudziez innych potrzebuje dni 3.
też lubię chodzić po cmentarzach ale po zmroku i z aparatem. w ogóle lubię robić zdjęcia na cmentarzach

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Odpowiednik polskiego Halloween to Dziady
Jeśli ktoś czytał, to tak kiedyś obchodzono w Polsce to święto, wywodzi się ono z obrządku pogańskiego. Ja dopiero zaczynam sie zapoznawać z tym świętem tutaj w UK i przyznam szczerze, ze wydaję się to być fajną zabawą, choć mało wiem jeszcze o zwyczajach i zabawach jakie się tu praktykuje.

Tż dzielnie składa komodę, w salonie syf zrobił jak cholera, styropian wala się wszędzie, wszystko porozwalane. Ale siedzę cicho i się nie odzywam, niech składa

Dobrze, że nie słyszycie jak przy tym bluźni ...
dziady - któe gdzie niegdzie wciąż się obchodzi
i dla TŻ za składanie mój też jak coś montuje to swoje musi się nagadać.

Cytat:

witamy i zapraszamy

Cytat:
hello bylismy dzis na USG i 1 spotkaniu z połozna...pobrali mi krew,dali szczepionke na grype(yyyy...??),miałam dokladne USG(troche bolalo tak mocno mi je wciskała w brzuch).
Potwierdzilo sie ,ze dziewczynka:l ove: mega ruchliwa,ssała palec i bawiła sie reką koło buzi

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Bez obrazy ale ja tylko napisałam swoje zdanie.
Nikogo nie mam zamiaru przestawiać na moje poglądy. Proponuję jedynie więcej poczytać na temat halloween. Wtedy zdanie na jego temat może / choć nie musi się zmienić.
Faktem jest iż Anton La Vey, autor biblii satanistycznej, przyznał, że Halloween jest dla satanistów najważniejszym dniem w roku. O tym można poczytać na necie dużo i interesująco...
Poza tym zapewniam Cię, że w PL są prawdziwi satanisci. Pisanie o tym, że ich nie ma i że tylko dzieciaki tak się nazywają jest co najmniej niepoważne.

I jeszcze jako ciekawostka - "Dobrowolny i świadomy udział w Halloween jest grzechem - uważa Kościół katolicki. O tym stanowisku wobec praktykowania święta Halloween przypomina ksiądz Mariusz Frukacz - publicysta "Niedzieli" i Katolickiej Agencji Informacyjnej. Mówi on, iż Halloween to nie jest tylko tradycja, a największy kult lucyferyczny, co wynika z biblii szatana.
Ksiądz Mariusz Frukacz podkreśla, że Katechizm Kościoła - z 1992 roku - w rozdziale dotyczącym Dekalogu wyraźnie określa zagrożenia, jakie niosą ze sobą wróżbiarstwo, magia, okultyzm czy spirytyzm. - Przekupywanie duchów, wywoływanie zmarłych czy wampirów jest związane z kultem satanistycznym, a więc jest grzechem - uważa ks. Frukacz.

Także minister kultury Bogdan Zdrojewski zabrał bardzo sceptyczny głos w sprawie obchodzenia halloween, wystarczy poczytać nagłówki na onecie.
swojego czasu studiowałam polski pseudo satanizm a biblię szatana znałam na pamięć tylko rozgraniczmy dzisiejsze halloween od tego jak ono "miało/powinno" wyglądać. dzisiaj jednak polega ono na przebieraniu się, zbieraniu słodyczy i robieniu psikusów czy rzut papierem toaletowym... w tym nie widzę nic groźnego. a dla starszych - imprezy w klubach czy domówki stylizowane na straszny klimat.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
słuchaj ja to wiem tylko że mój mąż to przesadził. Widział co robię bo jeszcza zaglądał i patrzył. Widział, że zrobiłam zupę, pranie, powiesiłam, wstawiłam następne rozpakowałam zmywarkę i latam po stołkach sapiąc pomijając fakt, że byłam 8h w pracy i wróciłam 15 min przed nim.
Ja nie usiadłam a on się rozwalił a z tego co wiem raczaj ślepoty nagłej nie dostał i doskonale widział co robię.
Po prostu dupy mu się nie chciało ruszyć i tyle bo pewnie był zmęczony.
Zrozumiał swój błąd bo stwierdził że "zbłądził"
mój ma chyba jakiś magiczny czujnik i jak już kończę swoją robotę to wtedy przychodzi i "kochanie trzeba było powiedzieć to bym ci pomógł" jak ja już praktycznie wszystko zrobie sama...
Stary 2013-10-31, 19:45   #1930
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie!

Super! Witaj Dzisiaj nam się ujawniły trzy nowe mamusie

Uff jak dobrze że jutro nie muszę iść do pracy. Wyśpię się chociaż trochę. Wróciłam do domu, trochę poogarniałam i wciągam kolację - pyszne kanapki
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 19:45   #1931
senira666
Zakorzenienie

a mam nadzieję że jutro wieczorkiem będę miała trochę siły i że pogoda dopiszę bo chce właśnie po cmentarzu pochodzić i porobić fotki
Stary 2013-10-31, 19:46   #1932
Le La
Zadomowienie

Witam się wieczornie

Gratuluję udanych wizyt i oczywiście witam nowe mamusie na forum

Mam dzisiaj jakiś ciężki dzień, a poza tym Aleks coś się mało rusza i już zaczynam się stresować, dodatkowo ten krwotok z nosa rano....

Idę zaraz oglądać "Lśnienie", bo wstyd się przyznać, ale nigdy nie oglądałam
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 19:47   #1933
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
mój syn jest krakenem - po dzisiejszym dniu jestem tego pewna odkryłam swoją anatomię od wewnątrz
o boooozeeee....

narobiłaś mi smaka na hot dogi, dlatego zjadłam ostatni kawałek lasagni
Stary 2013-10-31, 19:58   #1934
forester
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

witaj widzę, że serial PLL gdzieś się tam w tle majaczy

Cytat:
hello bylismy dzis na USG i 1 spotkaniu z połozna...pobrali mi krew,dali szczepionke na grype(yyyy...??),miałam dokladne USG(troche bolalo tak mocno mi je wciskała w brzuch). Mam wymiary:

BPD 60,7mm(24w+5d)
HC 239,8mm (25w+6d)
AC 226,7mm(27w4d)
FL 46,3mm (25w+3d)

powinnam sie marwtic ,ze sa takie roznice miedzy brzuszkiem AC a np Fl? bo tu nic nie mowia,nawet ile waz(obliczyłam na necie ,ze ok 846 gram)

Potwierdzilo sie ,ze dziewczynka:l ove: mega ruchliwa,ssała palec i bawiła sie reką koło buzi- cale 5 połoznych obecnych na usg sie smiało z niej )
na tym etapie różnice mogą być znaczne i nie jest to powodem do obaw (słowa mojej ginki). Tylko się cieszyć, że wyniki dobre a mała taka ruchliwa.

Cieszę sie również z reszty udanych wyników badań, oby tak dalej!

gimnastyka na SR tam mnie powyginała, że bałam się, że nie wstanę z materacyka- co się w tej ciąży ze mną porobiło Tż odpuścił z hartowaniem sutków, teraz mruczy, że muszę więcej ćwiczyć, bo się zastałam
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:05   #1935
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość

selena85 właśnie mi się spodobał wózek pokazany przez Ciebie! oglądam i oglądam, zastanawiam się nad modelem, boję się tylko o reklamacje kółek..

Ja jeszcze na żywo go nie widziałam ale on jako jedyny z tych "w miare niedrogich" mi się bardzo spodobał wizualnie i siedzi mi w głowie. Raczej jestem na ten model zdecydowana Tym bardziej, że posiada on fotelik do samochodu Maxi Cosi - a te są ponoć najbardziej popularne i wiele osób je poleca.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:08   #1936
Spencer Hastings
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Czy to znaczy że nas podglądałaś
Witamy
A tak dokładnie! Teraz mam zamiar "zapoznać się" już bardziej oficjalnie Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie

Cytat:
witaj widzę, że serial PLL gdzieś się tam w tle majaczy
Serial jak najbardziej też, ale głównie książka jest winna, bo siedziałam i dumałam nad jakąś nazwą, spojrzałam na książkę i jakoś tak wyszło :P

Nam lekarz w ogóle zabronił jechać na groby 01.11. z powodu twardnienia brzucha. Szyjka się co prawda nie skraca, ale i tak nakazał głównie leżeć, a rajd po cmentarzach kompletnie odrzucił, a szkoda, bo ja bardzo lubię to święto.
Stary 2013-10-31, 20:09   #1937
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
Już po wizycie u gina, niestety mały jeszcze się nie przekręcił główką w dół (a powinien bo to 29tc) (...)
29 tc - z tego co wiem to za wcześnie na obrócenie się główką w dół...
Jak leżałam w szpitalu z powodu bólu rozciągających się więzadeł macicy to położyli do mnie na sale dziewczynę w 29 tc której maluch był właśnie przekręcony główką w dół i mówili, że to za wcześnie, zastrzyki jej robili i cuda i kazali leżeć plackiem w szpitalu do porodu.
Ja obecnie jestem w 28 tc i gin powiedział do mnie, że dziecko ma jeeeszcze czaaas żeby się obrócić główką w dół.
Tak więc spokoooooojnie.
Stary 2013-10-31, 20:11   #1938
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Mąż już jedzie, dobrze bo już się martwiłam
Dzwoniła teściowa i zaprosiła nas jutro po objazdach na popołudniową kawkę i kolacyjkę
A mama zaprosiła nas na kawkę i obiad więc zapowiada się dzień obżarstwa....o ile Lenka przestanie się bawić moim żołądkiem, bo coś ostatnio straciłam apetyt
Stary 2013-10-31, 20:11   #1939
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Odnośnie wizyt na cmentarzach, kiedyś bardzo tego nie lubiłam, bałam się później spać itp.

Ale po śmierci mojego ukochanego dziadka, który był dla mnie autorytetem, zaczęłam bywac często na jego grobie i co dziwne przestałam sie bać cmenatrzy. Lubiłam chodzić, zapalać znicze, szczególnie jak sie szarówka zaczynała robić na dworze.
Stary 2013-10-31, 20:11   #1940
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie

Gratuluję udanych wizyt i oczywiście witam nowe mamusie na forum

Mam dzisiaj jakiś ciężki dzień, a poza tym Aleks coś się mało rusza i już zaczynam się stresować, dodatkowo ten krwotok z nosa rano....

Idę zaraz oglądać "Lśnienie", bo wstyd się przyznać, ale nigdy nie oglądałam

Moja mała też ma dni kiedy się rusza bardziej leniwie i mniej intensywnie.
Widocznie maluchy w brzuszku też miewają lepsze i gorsze dni tak jak my i czasami pewnie czują się zmęczone

A co do krwotoków z nosa - ja może nie miewam krwotoków, ale krew często z nosa mi leci, norma.
Stary 2013-10-31, 20:21   #1941
vacuity
Rozeznanie

No dziewczyny, mój mąż zaraz zawita w progu, a jutro wyjeżdżamy na cały weekend, więc żegnam się z Wami do poniedziałku Udanych dni, dobrze przespanych nocy i bezpiecznych podróży. I nie piszcie dużo
Stary 2013-10-31, 20:29   #1942
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Moja mała też ma dni kiedy się rusza bardziej leniwie i mniej intensywnie.
Widocznie maluchy w brzuszku też miewają lepsze i gorsze dni tak jak my i czasami pewnie czują się zmęczone

A co do krwotoków z nosa - ja może nie miewam krwotoków, ale krew często z nosa mi leci, norma.
Tak jak juz pisałam pamiętajcie ze maluchy sa coraz większe i maja mniej miejsca na ruchy. Niestresujcie sie.
Dzisiaj rozmawiałam z lekarzem i taki przypadek jak moj to naprawdę rzadkość. W sensie ze dzieje sie coś takiego w prawidłowo przebiegajacej ciazy. Także możecie byc spokojne.
Dzisiaj dołączyła do nas mama dziewczynki z 25 tc ktora lekarz z rozwarciem odesłał do domu i kazał obserwować. Na szczęście przyjechała szybko do kliniki i mała urodziła sie w szpitalu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:55   #1943
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witajcie!

Jeśli pozwolicie, chciałabym się dołączyć
Witaj!

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość

I jeszcze jako ciekawostka - "Dobrowolny i świadomy udział w Halloween jest grzechem - uważa Kościół katolicki. O tym stanowisku wobec praktykowania święta Halloween przypomina ksiądz Mariusz Frukacz - publicysta "Niedzieli" i Katolickiej Agencji Informacyjnej. Mówi on, iż Halloween to nie jest tylko tradycja, a największy kult lucyferyczny, co wynika z biblii szatana.
Ksiądz Mariusz Frukacz podkreśla, że Katechizm Kościoła - z 1992 roku - w rozdziale dotyczącym Dekalogu wyraźnie określa zagrożenia, jakie niosą ze sobą wróżbiarstwo, magia, okultyzm czy spirytyzm. - Przekupywanie duchów, wywoływanie zmarłych czy wampirów jest związane z kultem satanistycznym, a więc jest grzechem - uważa ks. Frukacz.
Oj tam,jeden grzech w ta czy w ta

A serio my nikomu krzywdy nie robimy,ze zrobimy lampion z dyni,przebierzemy sie i pojdziemy pozbierac cukierki.
Poza tym "jesli wejdziesz miedzy wrony..."
Wszystkie dzieciaki sie przebieraja i zbieraja cukierki,w szkole beda sie przechwalac kto ile zebral. Gdybym nie poszla to krzywde zrobilabym dziecku,byloby jej przykro.

My obchodzimy Swieta i polskie i angielskie. Im wiecej tym lepiej.
Uwielbiam

[QUOTE=_Shiloh_;43511448]
- czopki na gorączkę (Gosia znasz jakiejś "jukejowskie")
/QUOTE]

Oj niestety nie,uzywalam tylko syropu.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Jeszcze co do Halloween i grzechu to to samo mozna powiedziec o obchodzeniu Andrzejek,a w Polsce jest to powszechne. Sama pamietam zabawy andrzejkowe np w szkole (i byla z nami tez siostra katecheteka!),lanie wosku. Tak samo grzechem jest wiara w horoskopy,chodzenie do wrozki. Oraz z innej beczki grzechem jest antykoncepcja,seks pozamalzenski i wiele innych powszechnie popelnianych.
Stary 2013-10-31, 20:59   #1944
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Oj niestety nie,uzywalam tylko syropu.
A jaki to syrop? Można go używać w razie czego od pierwszych dni narodzin?
Stary 2013-10-31, 21:04   #1945
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A jaki to syrop? Można go używać w razie czego od pierwszych dni narodzin?

Nurofen,on jest od 3 miesiaca.
Wczesniej nie uzywalam,bo nie bylo potrzeby,ale gdyby byla goraczka to jechalabym z takim maluchem do lekarza.
Stary 2013-10-31, 21:16   #1946
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Za wielbłądy

No to brawo mamuśka! Teraz musisz coś synkowi kupić, bo to dzięki niemu

Znów byłam oglądać wózki Jestem nienormalna. Ale dzięki temu wybór już padł Jeszcze tylko wybrać kolor i będzie milusio
Spoko, ja mam wybrany, a dalej chodzę oglądać jak jestem w pobliżu sklepu z wózkami jaki model wybrałaś?

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Kurde wszystko mi sie pokończyło, w lodówce tylko światło zostało, a ja czekam na wypłate jak na zbawienie. I pewnie przyjdzie po godz 16 jak zwykle jak najwiecej ludzi w sklepie będzie. A jeszcze jutro swieto to ludzie pewnie dostali małpiego rozumu i będą szaleć jakby jutro miał być koniec świata. Już rano widziałam kolejki przed zamknietą jeszcze cukiernią. W sklepach też aż ciemno od ludzi.
Właśnie wróciłam ze sklepów i o dziwo nie było źle. Całkiem sprawnie nam poszło

Cytat:

O kurcze,robie z dzieci satanistow

Dobrze chociaz,ze sami satanisci sa dookola nas. Nie wyrozniamy sie
W Polsce już coraz więcej osób obchodzi to święto, a w szkole i wśród dzieci jest ono powszechne. Moja siostra jest w gimnazjum i od kilku lat się przebiera i chodzi po mieście
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:25   #1947
gosia261282
Gang Iren

Pokaze wam jeszcze moich malych satanistow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 013.jpg (74,4 KB, 84 załadowań)
Stary 2013-10-31, 21:36   #1948
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne dzieciaczki a Eryk zrobił taką słodką minę

jeszcze Ciebie do kompletu brakuje, przebraną mamuśkę haha
Stary 2013-10-31, 21:43   #1949
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
śliczne dzieciaczki a Eryk zrobił taką słodką minę

jeszcze Ciebie do kompletu brakuje, przebraną mamuśkę haha
Dzieki
On w ogole zachowywal sie jak diabel,ciagle chcial dzgac wszystkich widlami
A zbieranie slodyczy bardzo mu sie podobalo,przepychal sie pierwszy,walil ludziom w drzwi i glosno krzyczal. No i jakos mial slodyczy wiecej niz siostra
Stary 2013-10-31, 21:45   #1950
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Gosia jak tak patrzę na twoje pociechy to już nie mogę się Lenki doczekać i ta słodka minka Eryka...po prostu cudnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości