|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Witam!
Już po wizycie u gina, niestety mały jeszcze się nie przekręcił główką w dół (a powinien bo to 29tc) .Następne wizyty już regularnie co 2 tyg. Mam nadzieję że mały się obróci bo inaczej czeka mnie cc, której raczej chciałabym uniknąć. Na skurcze i twardnienia które u mnie pojawiają się wieczorem i w nocy mam brać no-spę i do 3 tabl. magnezu. Co do wyprawki dalej nie mam nic, niby część mam obiecaną od rodziny ale nic nie słychać.....na razie dostałam tylko fotelik samochodowy, pościel i ochraniacze do łóżeczka. Mam dostać jeszcze nówkę łóżeczko i używaną gondolę. Za 3 tyg. mam chrzciny u siostry to pewnie wtedy zgarniemy. Chyba skończy się na tym że przez ten weekend zamówię przez all by mieć z głowy. Chyba w poprzedniej części emma pisała o wyprawce ?
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CO do wyprawki nie ma też co liczyć na to, że coś znajomi, czy rodzina dadzą i czekać. Ja akurat większość rzeczy szybko dostałam, ale jedna znajoma zwleka z obiecanymi ubrankami, a ja nie będę sie upominała, dlatego resztę dokupię sama. Niewiele tego zostało z rzeczy ubrankowych, dlatego sobie zaszaleję ![]() A z innych pierdółek musze kupić jeszcze: - pampersy New Born 1 paczka natomiast 2 kupie coś tańszego na próbę, - chusteczki nawilżające, ale nie Johnson (wypróbowałam je na sobie i są mało wilgotne i brzydko pachną), - proszek do prania i płyn (zabieram się za pranie i prasowanie po weekendzie), - bepanthen na brodawki, - wkładki laktacyjne, - podkłady na materacyk i dla mnie - duuuuuże podpaski poporodowe, - prześcieradełka do łóżeczka i kosza mojżesza - ręczniczki 2 szt. dla małego - rożek, - śpiworek - czopki na gorączkę (Gosia znasz jakiejś "jukejowskie") ![]() - gaziki jałowe Jak coś pominęłam to mi przypomnijcie
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy
|
|
#1924 |
|
Rozeznanie
|
Tak piszecie, że ciężko nadrabiać!
milka-pilka złote słowa ![]() vacuity ![]() jestem dobrej myśli jak na razie, tzn próbuję się wychillować, obejrzeć dobry film, zjeść coś pysznego... wszystko byle się nie denerwować ![]() w środę mam wreszcie się obronię i sprawę studiów będę mieć zamkniętą. selena85 właśnie mi się spodobał wózek pokazany przez Ciebie! oglądam i oglądam, zastanawiam się nad modelem, boję się tylko o reklamacje kółek..
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-10-31 o 19:05 |
|
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie.
Niestety ja w tym roku nie odwiedzę grobów bliskich 1. listopada. Może za rok polecimy już z Adasiem. Byłam dziś u położnej, z Małym wszystko w porządku, wg rozmiaru brzucha ma średnią wielkość. U mnie spadło żelazo, mam dostać receptę na tabletki. Tyle nowości, uciekam na basen.
|
|
|
|
#1926 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super cieszę się że wsztsko się udało i oby zdrówko Ci dopisało---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
słuchaj ja to wiem tylko że mój mąż to przesadził. Widział co robię bo jeszcza zaglądał i patrzył. Widział, że zrobiłam zupę, pranie, powiesiłam, wstawiłam następne rozpakowałam zmywarkę i latam po stołkach sapiąc pomijając fakt, że byłam 8h w pracy i wróciłam 15 min przed nim. Ja nie usiadłam a on się rozwalił a z tego co wiem raczaj ślepoty nagłej nie dostał i doskonale widział co robię. Po prostu dupy mu się nie chciało ruszyć i tyle bo pewnie był zmęczony. Zrozumiał swój błąd bo stwierdził że "zbłądził" ale sobie pyszne żarcie zrobiłam: hot-dogi z serkiem, ogórkiem takim marynowanym, keczupem i prażoną cebulką. Właśnie wciągam drugiego ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
witaj ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
cieszę się że wszystko w porządku na wynikach się nie znam ale wydaje mi się, że nie ma co panikować. Dzieci różnie rosną a i aparaty USG sa różne, zależy też jak lekarz "złapie" pomiar. Jakby było coś nie tak to na pewno kazaliby Ci zgłosić się na badania czy do lekarza ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
na pewno sie przekręci łobuziak. Może są jakieś "ćwiczenia" aby dziecko zmieniło pozycje
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Witam po kolejnej drzemce... ale dziś ciężki dzień, włącznie z bólem krzyża (jak na okres:/ i brzucha) ale dzieciak kopie a brzuch wyjątkowo miękki
gratuluję nowych, dobrych wyników i witam kolejną mamusię ![]() z mojej wyprawki nici, bo kolejny raz nie zadzwoniłam do szpitala po listę (bo po co ją dać na stronie, jak można podać numer i kazać dzwonić 16-18) i tak naprawdę nie wiem, czego mi potrzeba a szkoda mi kosztów kolejnych wysyłek http://demotywatory.pl/4229620/Spraw...twarzy-dziecka to tak na uśmiech- tatusiowie niech zaczną już ćwiczyć ![]() miałam Wam poodpisywać jeszcze wiele rzeczy, ale żelek rządzi
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
mój syn jest krakenem - po dzisiejszym dniu jestem tego pewna
|
|
#1929 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale inni ludzie jakoś szczególnie mi nie przeszkadzają.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dla TŻ za składanie mój też jak coś montuje to swoje musi się nagadać.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Uff jak dobrze że jutro nie muszę iść do pracy. Wyśpię się chociaż trochę. Wróciłam do domu, trochę poogarniałam i wciągam kolację - pyszne kanapki
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
a mam nadzieję że jutro wieczorkiem będę miała trochę siły i że pogoda dopiszę bo chce właśnie po cmentarzu pochodzić i porobić fotki
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie
![]() Gratuluję udanych wizyt i oczywiście witam nowe mamusie na forum Mam dzisiaj jakiś ciężki dzień, a poza tym Aleks coś się mało rusza i już zaczynam się stresować, dodatkowo ten krwotok z nosa rano.... Idę zaraz oglądać "Lśnienie", bo wstyd się przyznać, ale nigdy nie oglądałam
|
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę sie również z reszty udanych wyników badań, oby tak dalej! gimnastyka na SR tam mnie powyginała, że bałam się, że nie wstanę z materacyka- co się w tej ciąży ze mną porobiło Tż odpuścił z hartowaniem sutków, teraz mruczy, że muszę więcej ćwiczyć, bo się zastałam
|
||
|
|
|
#1935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze na żywo go nie widziałam ale on jako jedyny z tych "w miare niedrogich" mi się bardzo spodobał wizualnie i siedzi mi w głowie. Raczej jestem na ten model zdecydowana Tym bardziej, że posiada on fotelik do samochodu Maxi Cosi - a te są ponoć najbardziej popularne i wiele osób je poleca.
|
|
#1936 | |
|
Przyczajenie
|
A tak dokładnie!
Teraz mam zamiar "zapoznać się" już bardziej oficjalnie Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie![]() Cytat:
Nam lekarz w ogóle zabronił jechać na groby 01.11. z powodu twardnienia brzucha. Szyjka się co prawda nie skraca, ale i tak nakazał głównie leżeć, a rajd po cmentarzach kompletnie odrzucił, a szkoda, bo ja bardzo lubię to święto.
|
|
#1937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak leżałam w szpitalu z powodu bólu rozciągających się więzadeł macicy to położyli do mnie na sale dziewczynę w 29 tc której maluch był właśnie przekręcony główką w dół i mówili, że to za wcześnie, zastrzyki jej robili i cuda i kazali leżeć plackiem w szpitalu do porodu. Ja obecnie jestem w 28 tc i gin powiedział do mnie, że dziecko ma jeeeszcze czaaas żeby się obrócić główką w dół. Tak więc spokoooooojnie.
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż już jedzie, dobrze bo już się martwiłam
Dzwoniła teściowa i zaprosiła nas jutro po objazdach na popołudniową kawkę i kolacyjkę ![]() A mama zaprosiła nas na kawkę i obiad więc zapowiada się dzień obżarstwa....o ile Lenka przestanie się bawić moim żołądkiem, bo coś ostatnio straciłam apetyt
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie wizyt na cmentarzach, kiedyś bardzo tego nie lubiłam, bałam się później spać itp.
Ale po śmierci mojego ukochanego dziadka, który był dla mnie autorytetem, zaczęłam bywac często na jego grobie i co dziwne przestałam sie bać cmenatrzy. Lubiłam chodzić, zapalać znicze, szczególnie jak sie szarówka zaczynała robić na dworze. |
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mała też ma dni kiedy się rusza bardziej leniwie i mniej intensywnie. Widocznie maluchy w brzuszku też miewają lepsze i gorsze dni tak jak my i czasami pewnie czują się zmęczone ![]() A co do krwotoków z nosa - ja może nie miewam krwotoków, ale krew często z nosa mi leci, norma.
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
No dziewczyny, mój mąż zaraz zawita w progu, a jutro wyjeżdżamy na cały weekend, więc żegnam się z Wami do poniedziałku
Udanych dni, dobrze przespanych nocy i bezpiecznych podróży. I nie piszcie dużo
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj rozmawiałam z lekarzem i taki przypadek jak moj to naprawdę rzadkość. W sensie ze dzieje sie coś takiego w prawidłowo przebiegajacej ciazy. Także możecie byc spokojne. Dzisiaj dołączyła do nas mama dziewczynki z 25 tc ktora lekarz z rozwarciem odesłał do domu i kazał obserwować. Na szczęście przyjechała szybko do kliniki i mała urodziła sie w szpitalu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Gang Iren
|
Witaj!
Cytat:
![]() A serio my nikomu krzywdy nie robimy,ze zrobimy lampion z dyni,przebierzemy sie i pojdziemy pozbierac cukierki. Poza tym "jesli wejdziesz miedzy wrony..." Wszystkie dzieciaki sie przebieraja i zbieraja cukierki,w szkole beda sie przechwalac kto ile zebral. Gdybym nie poszla to krzywde zrobilabym dziecku,byloby jej przykro. My obchodzimy Swieta i polskie i angielskie. Im wiecej tym lepiej. Uwielbiam [QUOTE=_Shiloh_;43511448] - czopki na gorączkę (Gosia znasz jakiejś "jukejowskie") ![]() /QUOTE] Oj niestety nie,uzywalam tylko syropu. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Jeszcze co do Halloween i grzechu to to samo mozna powiedziec o obchodzeniu Andrzejek,a w Polsce jest to powszechne. Sama pamietam zabawy andrzejkowe np w szkole (i byla z nami tez siostra katecheteka!),lanie wosku. Tak samo grzechem jest wiara w horoskopy,chodzenie do wrozki. Oraz z innej beczki grzechem jest antykoncepcja,seks pozamalzenski i wiele innych powszechnie popelnianych.
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nurofen,on jest od 3 miesiaca. Wczesniej nie uzywalam,bo nie bylo potrzeby,ale gdyby byla goraczka to jechalabym z takim maluchem do lekarza.
|
|
#1946 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaki model wybrałaś?Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1947 |
|
Gang Iren
|
Pokaze wam jeszcze moich malych satanistow
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
On w ogole zachowywal sie jak diabel,ciagle chcial dzgac wszystkich widlami ![]() A zbieranie slodyczy bardzo mu sie podobalo,przepychal sie pierwszy,walil ludziom w drzwi i glosno krzyczal. No i jakos mial slodyczy wiecej niz siostra
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia jak tak patrzę na twoje pociechy to już nie mogę się Lenki doczekać i ta słodka minka Eryka...po prostu cudnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

U mnie spadło żelazo, mam dostać receptę na tabletki. Tyle nowości, uciekam na basen.
16.06.2012

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)