|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Nie, wiem co zrobię. Jak mały zacznie w nocy marudzić to choćbym miała zrzucić go z lozka to on sie bedzie nim zajmował. Kij mnie to obchodzi, pewnie obelgi pójdą bo bedzie zły i niewyspany, ale sorry paniczu, jak masz szofera, to szofer tez czasami musi mieć wolne.
Przysięgam, jak wrócę do pracy, a on bedzie siedział z małym to choćby sie skichal to bedzie otrzymywał ode mnie tyle pomocy co i ja dostaje teraz od niego.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Wyjeżdżamy na tydzień,a ja spakowalam już pół domu
![]() Idzia, my też mamy jupitera ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- En, Twój tz albo jest w porządku albo zachowuje się jak kretyn. Współczuję Tobie, bo nie wiesz czego można się po nim spodziewać i jaki będzie miał dzień. ruletka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-ma 3 miesiące i ciut -ma 3 i pół miesiąca -ma prawie 4 miesiące Biedna Sara ![]() Lachryma - tylko pół domu spakowałaś? To przemyśl jeszcze raz swoje bagaże, bo na bank jeszcze czegoś ważnego nie wzięłaś |
|
|
|
|
#3395 |
|
Raczkowanie
|
Mikołaj już śpi od 19.45. Ja nie wiem gdzie mu się mieści jedzenie ale nakramiłam go z obu piersi- sam się już odsunął i nie chciał, potem za pół godz dałam 30ml rumianku, kąpiel i dostał mm- wypił 120ml
Mąż w pracy. A ja chyba ide kimać. Gardło mnie boli. Mam jeszcze pytnaka dwa: 1. Czy Debridat jest na receptę? 2. W co ubierałyście chłopaków na chrzest? ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- A no i miałam się jeszcze chwalić że Mikołaj potrafi się już obracał z brzuszka na plecki a dziś sam się obrócił z leżąc na wznak na boczek |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tż zneutrlizowal malego - chociaz i tak pojekuje
![]() ale zalozylam sluchafony i ogladam serial, niech sie troche synem pozajmuje w koncu ![]() En u nas tak samo, czasem jak patrze jak zajmuje sie małym, to az mi sie zyc chce, a czasami jak mi cisnienie podniesie wiecznie jakies proby, koncerty, wyjazdy z pracy i siedze ciagle sama, a nawet jak przyjedzie, to nie wpadnie na pomysl, zeby ot tak malego przejac chociaz zdazaja mu sie dziwne zachowania, kiedy przxypilnuje malego,a ja moge sie kimna z godzinke, ale to zdazylo sie z 5 razy max w ciagu 2 miesiecy ze nie wspomne o tym, ze on nie wstaje do malego w nocy wcale, no chyba ze juz padam na ryj i boje sie ze fikne razem z kluska, to go budze.i tyle. lipa straszna, bo wie, ze mamy ttuaj tylko siebie. tak to jest z facetami, czasami zaluje ze miedzy nogami mam to, co mam---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Neni, a wiesz, jak moje sa zmasakrowane?? Nie dosc, ze obwisly, to jeszcze setki tysiecy rozstepow mam no ohyda. ale jako ze juz po ptokach, to staram sie przynajmniej nie przejmowac
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ![]()
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mówię dobranoc. 20 u nas, sara odlozona, ja zmęczona.
Dobranoc moje koleżanki kochane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie dzieciaczki śliczne ![]() bylismy dziś w tej poradni hematologicznej i na razie ok, w pon mam dzwonić o wyniki, w styczniu następna wizyta ale prawdopodobnie nie będziemy musieli już podawać żelaza bo hemo idzie w górę a anemia około 3 miesiąca to rzecz całkiem normalna Adaś usrał sie po pachy jak siedzieliśmy w poczekalni i niestety po przebraniu w całej poczekalni waliło jego kupskiem Z tego co pamiętam: Cynamonkowa cieszę się, że udało się założyć cewnik, mam nadzieję, że uda się szybko zbić gorączkę. Trzymam kciuki ![]() En Tz znów przegina, nie dziwne, że jestes wkurzona a pomysł Ghii warty rozważenia ![]() Domcia zdrówka dla Sary Tweed współczuje problemów brzuszkowych u Alika Dzoan barwa z piękną wagę Małego i że tak dzielnie zniósł szczepienie ![]() Tysia debridad jest na receptę, Adaś go bierze i sobie chwalimy. Yevele brawa za wagę Małej ![]() Tyle pamiętam ![]() Brawa za wszystkie nowe umiejętności maluszków mój Szkrab od jakiegos czasu uwielbia odbijać się pietami na przewijaku i juz raz przywalił głową w ścianę dodatkowo puszcza notorycznie bańki ze śliny, pierdzi ustami i wpycha sobie całe pięści do buźki. A jego ulubioną rozrywką są tańce pamperap przy lustrze, generalnie uwielbia się przeglądac i ma z tego mega radochę. Idę zajrzec co w klubie. |
|
|
|
#3400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chyba sam siebie przestraszył, taką minę ma
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no geniuszCytat:
Cytat:
2. Mój miał grafitowe spodnie z c&a, body białe koszulowe z GAP, białą bluzę welurową z Mothercare. Dzoan, to Ty mi pisałaś maila niedawno, tak? :P Bo ja oczywiście po nazwiskach nie kojarzę ![]() Jutro, lub w nocy na moim blogu wyniki konkursu
|
||||
|
|
|
#3401 |
|
Konto usunięte
|
Ghia na kryzys tylko częste przystawianie/odciąganie...
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam
|
|
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj zabrałam Maje na zakupy i dostała prezenty
![]() Wydałam na to moje Cudo w smyku 500 zł a księżniczka przy kasie taki wrzask urządziła że ludzie się zatrzymywali No zero wdzięczności od tych dzieci Kurcze musze osobno wrzucić zdjęcia bo na iPadzie nie chcą mi sie razem wkleić
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
Spodenki
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do dzwonka to my mamy od lat odłączony kabelek Ciągle nas nawiedzali jehowi, kominiarze z kalendarzami w polowie roku i cyganie ze skorami Dzoan biedny kotek. Rodzice Cie niezle wkopali. To chyba czesta przypadlosc kotkow po sterylizacji jak nie dostaja odpowiedniej karmy ![]() Ghia miałam czarna jamniczke podpalana. Niestety musielismy uspic 2 lata temu Miala 15 lat i dostala paralizu i padaczki jamniki to najkochansze pieski na swiecie.En to takie typowe u facetow. Ja wczoraj mialam ze swoim krotkie spiecie. Wie ze maly marudzi wieczorem i zawsze go prosze zeby z pracy szybko wracal. A ten patafian dzwoni i mowi ze sie spozni, bo jedzie do tesco po nowego Batlefielda tak go z☠☠☠utałam, że był w domu przed czasem. Okazalo sie ze sie zwolnil 20 minut wczesniej. Do nich nie dociera jaka mamy trudna prace. Ile ja bym dala zeby miec chociaz godzine dla siebie w ciagu dnia. On sobie gra i ma w dupie wszystko. Potem sie dziwia ze maja takie zolzy w domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 na wierzch biała kurteczka przeszywana z kozuszkiem i białe spodenki z kozuszkiem i czapeczka do kompletu pod spód spodenki eleganckie biała bluzeczka polarkowa i krawacik jak dostanę taki malutki Cytat:
ENLEVEE dokładnie jak pisze lachryma ruletka. Ja też współczuję bo wystarczy że TZ mi wyjedzie na dwa dni a ja padam na pysk bez jego pomocy. Trzasnij TZ jak będzie mocno nabombiony to sobie przynajmniej ulzysz a jak by cos pamiętał to powiedz że był naprany i pewnie gdzieś wyrznal ![]() A ja miałam dziś jeden z szczesliwszych dni w życiu taki zwykły nic specjalnego ale czułam się dziś po prostu taka szczęśliwa spędzając czas z Antosiem ![]() Mamusia Antosia |
||
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Sukienka i bluzeczka (w sklepie myślałam że to body a nie zajrzałam po sukienke
)
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz w lozku.
Powiedzcie mi jak to jest z jelitowka? Malgos we wt wiwczorem zwymiotowala raz. Poten w nocy raz. Dzis rano raz i teraz wieczorwm znowu raz. Temp od wczoraj juz nie ma. Myslicie ze to tak ma byc? Ide spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
Bodziaki
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurki super wieści
Tysia dla MikołajaIdzia brawo za 3 miesiące ![]() Surka to chyba lepiej, że wyszłaś na kłamczuchę ![]() Malaczarnakejt - Fi słodki jak zawsze Dokładnie rok temu puściliśmy z TŻ w niebo lampiona szczęścia, bo akurat został nam ze ślubu- naszym życzeniem był m.in. dzidziuś w niedalekiej przyszłości. No i co? Począł się następnego dnia
|
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wiedźmy!
Może dam radę trochę ponadrabiać (nadrobiłam Klubowe, póki mnie En jeszcze nie usunęła z listy członkiń) U nas ok, ale ciężki tydzień, bo mąż od 14 w pracy, a Norbert na "L4" więc dostaję świra powoli... Cytat:
co do Halloween - zachowałam się jak burak - nakarmiłam maleńką, tulę ją i czekam jakzaśnie - ktoś puka... Myślę sobie spadaj, nie mam jakotworzyć. Pukanie się powtórzyło, raz, drugi, trzeci - coraz głośniej i natarczywiej, po czym w obroty poszedł dzwonek Odłożyłam małą do łóżeczka i z impretem otworzyłam drzwi posyłając bandzie nastolatków wiąchę m.in. o tym, że za to chamstwo powinni zryżeć, bo skoro ktoś kuwa nie otwiera przez 10 min to albo go nie ma, albo nie może. Na co mi gówiniarz mówi: "cukierek, albo psikus", a ja mu - "wiesz co - żeby ci ta gębą taka paskudna została na wieki". Ehhh matka dwójki dzieci, po 30-tce, a taka głupia koza... Cytat:
|
||
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
I 5 książeczek z tej serii.
No to jak już zalałam was fotkami to musze wam powiedzieć że Maja oszalała na punkcie tej maty. Jak tylko ją położyliśmy zaczęła się śmiać w głos do tygryska, gada jak najęta, udeza rączkami w zabawki. No szał ciał. Z TZ patrzyliśmy na nią z pól godziny jak na najlepszy film. Byliśmy pod wraźeniem. TZ stwierdził że blokował wcześniej jej rozwój czekając tak długo z kupnem. Przeplaciliśmy bo widze na necie taniej ale nie żałuje
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja juz nadaje od rodzicow,tu mamy groby.
Tysia ja malego ubralam w czarne spodnie,body koszulowe biale na to kamizelka w romby bialo czarne i mucha.Wygladal bosko! Cynamonki moje kochane jak dobrze ze cewnikowanie sie udalo...oby sie wszystko powolutku polepszalo. Buziaki dla Was. Macie racje...wracajcie do Polandii,jak to mowia wszedzie dobrze,ale w donu najlepiej. Dziewczynki wiecej nie pisze bo jestem padnieta,maluszek w nocy budzil sie co 2h....a dzis jak przyjechalismy to zaczal tak straszliwie plakac az sie zanosil,moj biedacze co sie okazali brzuch twardy jak skala...wiec ja szybko czopek,mama masowala brzusze,siostra trzymala nogi ....najgorsze ze czopek nie chcial wejsc...ech wiec tak go trzymalam ,wkoncu puscilo i poszla kupa....Boziuu jak to mu ulzylo....tak sie splakal straszliwie..... No nic buzka i do napisania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3415 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam na zakupach ciuchowych i obkupiłam się na 500 zł w jednym sklepie I widziałam przepiękne dżinsy ![]() A poza tym to jestem z siebie dumna bo wysprzątałam dom na błysk...no z małą pomocą tż... łatwo nie było musieliśmy na zmianę albo sprzątać albo się gnomem zajmować ale mam tak pięknie jak chciałam i sprzątaczki nie potrzebowałam Ale była motywacja bo ksiądz musiał wleźć do każdego pomieszczenia żeby poświęcić
|
||||||
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia fajnie, że miałaś super dzień
![]() Misiaczka śliczne rzeczy-spodenki bardzo mi się podobają i mata Dotka fajnie, że się meldujesz Słodko robi Twoja ZuRoxi padłam ze śmiechu Jesteś moją dzisiejszą bohaterką
|
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Magolina ale sie uśmiałam z tego twojego małego "obsrańca"
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
roxi
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam spodnie xs/s - niby się wcisnęłam, ale jak schudnę to z pewnością będą wygodniejsze ![]() A sprzedawca bujał Młodego w wózku I jestem w przymierzalni i słyszę, że Młody buczy a Pan do do niego "O nie nie, nie rób takiej miny" Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-31 o 21:36 |
|
|
|
|
#3420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() 2.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Zupełnie jakbym nie wiedziała ile miesięcy liczy moje dziecko. Powiedziałam, że 9 listopada skończy cztery miesiące, bo nie wiedziałam czy powiedzieć, że ma trzy skończone, czy jest w czwartym.
(
Mąż w pracy. A ja chyba ide kimać. Gardło mnie boli. 
wiecznie jakies proby, koncerty, wyjazdy z pracy i siedze ciagle sama, a nawet jak przyjedzie, to nie wpadnie na pomysl, zeby ot tak malego przejac
[COLOR="Silver"]