|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
i to ma być ten niemowlak Roszek? toż to Pan Roch!! ledwo do wózka wchodzi
![]()
#4202 | ||||||
Zakorzenienie
|
buhahhahaha
![]() ![]() ![]() wczoraj chłop zakomunikował, że mamy mało książeczek z dłuższym tekstem (czyta T. przed snem i już na pamięć zna naszych Brzechwów i Tuwimów) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeden jest dobry z matmy, drugi z WF a trzeci jest po prostu rozkoszny. możliwe ![]() piękne oczyska ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() (a jak długo nie robi???) Cytat:
![]() ![]() cudny! i nie podobny do Ninki i Kuby. czyli 100 % Roszek ![]() miałam pytać na który kocyk się w końcu zdecydowałaś, ale już nie muszę ![]() Cytat:
![]() nie wiem... miałam skojarzenie z rzygającym tęczą szczęśliwym jednorożcem ![]() ![]() a ja od rana mówię do syna per Truskaweczko a dopiero teraz skapowałam, że mu tylko czapki brak i pomocnik Mikołaja gotowy... (czerwone body, zielone pory, bikiniarsko czerwone skarpetki)
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
MBZ♥
|
Kurdebele, czytam o tej kolejności kaszek, pominęłam ryżowe
![]() ![]() Kwiatuszku ![]() Zdolna Sis ![]() z geja to się uśmiałami z tej tęczy ![]() Monicca dziękuję ![]() Moderna dzięki za schemat śpiworkowy ![]() Nestelle ![]() ![]() ![]() PPięknie się Roszek przentuje w wózku ![]() Pani wcale a wcale nie czytam Twoich niusów o nowej kolekcji lm ![]() ![]() I fotę Truskawkę poproszę ![]() Dragusiu gdzie jedziecie? ![]() Malpko pisz o osiągnięciach Karola ![]() ![]() Fajnie, że możesz liczyć na pomoc Rodziców-oby zdrowie Im służyło jeszcze długie laaataaa ![]() Agateczko pisz tu częściej ![]() Mocno kciukam za Wasze jedzenie ![]() Jola ![]() ![]() Kasia ![]() ![]() Monika, Roszpunka też nie zje tych chrupek kuku, karmi nimi psa:/ My mamy koc pół na pół na dywanie i panelach, obok puzzle ![]() Co do gotowania to na 150 wody daję kawałek mięska z indyka-pierś, dosłownie mieści mi sięna środku dłoni,marchewkę, pół pietruszki, kawalątek selera, piórko cebuli, ze 2cm zielonej części pora, mały ziemniaczek, w takim zaparzaczu do herbaty z ikei daję 2-3 ziarenka pieprzu, listek laurowy, 1 ziele ang-to jako baza. I w zależności co to ma być to albo pomidor-sparzony, obrany ze skóry albo sok domowy z pomidora albo kawałek buraczka, cukini, dyni, brokuła, kalafiora czy szpinaku ![]() ![]() Nyaa ![]() ![]() Tasiu, tak ![]() ![]() ![]() Ojoj ![]() Dziś rano pojechałąm z koleżanką i Jej synkiem do lekarza na kontrolę. Mąż został z Roszpunką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-31 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
czy jest ktoś tutaj kto prowadzi bloga? i chciałby się dołączyć do blogowego projektu SAMO_SIĘ?? więcej na ten temat u mnie na blogu: http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/p/samo.html mama lipcowa 2013 (przepraszam za spam) |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to nie jest tak, ze kazda kaszka jest obowiazkowa ![]() ![]() ![]() wstawiam mojego mlodziana, dostal dzisiaj obiadek ![]() ![]() ![]() Ale najlepsza to mam firme sprzatajaca - wpuszczam psa do kuchni ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-31 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
BYou to maz zatrudnil krasnoludki?
![]() A tak serio - to megazazdroszcze - czyli faceci jednak potrafia ![]() Dzieki za przepis na zupke - wykorzystam ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-31 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |||
Zakorzenienie
|
Matko, co jest z tym netem
![]() Dzień dobry w ogóle ![]() Byłam dzisiaj z teściową na zakupach ![]() Cytat:
![]() to ona jeszcze żyje ![]() na tv Puls puścili teraz Zbuntowanego Anioła ![]() ja tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mały Cynamonek dzielnie zniósł cewnik, ale niestety dostał gorączki. Oby szybko przeszła ![]() I jeszcze pytanko. Jak to jest ze "skoczkami". Napaliłam się, żeby kupić małemu coś takiego, ale po dłuższym namyśle już sama nie wiem, bo to chyba na podobnej zasadzie do chodzika funkcjonuje, czyli beeee Kupować czy nie? Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-10-31 o 14:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() "rzygajacy tecza szczesliwy jednorozec " ja lajk to ! ![]() Roszek jest bardzo podobny do Jakuba - nawet obcy ludzie to mowia . A teraz wyglada identycznie jak Kuba niemowlak ![]() czyli wychodzi na to ze tymi trzecimi jest wiekszosc wątkowych dzieci -po prostu rozkoszna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja to samo ![]() dzisiaj halloween - dzieciaki ida wieczorkiem zbierac cukierki a ja pieke ciasteczka -połamane paluszki i babeczki pająki ![]()
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
coś nam z netem u nas robią i co chwile nie mam od przedwczoraj idę nadrabiać bo urywkami czytałam despa i corka_rosy bo powiedzmy że już "pracuję" zatrudniona jestem tam gdzie byłam i nie mam 60% bo mam 100% i nie przebywam na urlopie macierzyńskim a jak będą mnie potrzebować to przyjdę i pomogę ale póki co mnie nie potrzebują i mam siedzieć w domu z dzieckiem ![]() A o to wyciąganie to tak nie do końca mnie zrozumiałyście, ale już mi się tłumaczyć nie chce pewnie że nam się należy płacimy składki to i się należy niech zwrócą co nasze ale najchętniej zlikwidowała bym tą instytucję a tych głupków wysłała w kosmos. (przynajmniej tych z którymi miałam styczność) |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |||||
MBZ♥
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cudny Młodzian ![]() A mój piecho to też odkurzacz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Proszę bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() Mogliby puścić Marięz przedmieścia, Paulinę albo luz Claritę ![]() O widzisz, dzięki za cynk o książeczkach ![]() Cytat:
![]() ![]() Przyjdźcie do nas z tymi smakołykami ![]() ![]() Pani, właśnie: ![]() ![]() Cytat:
Za liwkidacją tejże instytucji jestem i ja ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duży Roszek, zmienił się niesamowicie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to się świetnie urządziłaś! Tylko pozazdrościć!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
Marcelek dzisiaj malo spi, co sie biore za wpisanie postu to maly sie budzi
![]() Nestelle ale Roszek juz jest duzy - duzo ma wzrostu? ![]() ![]()
#4213 | ||
Zakorzenienie
|
huehue toż nic więcej nie piszę
![]() no i mąż na medal. na dwa medale!!! ale dlaczego z.ka? pięknie siedzi ![]() no i taka firma sprzątająca przy BLW - ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-10-31 o 16:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe.. moj Merlin juz wyczail, ze jak Marcel je to trzeba byc w gotowosci pod stolem ![]()
![]() |
#4215 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no siedzi siedzi, ale sam jeszcze nie siada - ale ide na wczucie matki ![]() ![]() choc raz pies sie sprawdzi - niech bedzie, za to wybacze mu te kudly wszedzie ![]()
![]() |
#4217 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do drugiego ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Firma sprzątająca super, do tego gratis! ![]() Hej ![]() My po spacerze (coraz chłodniej i jak wcześnie ciemno się robi... ![]() ![]() Rano byłam na pobieraniu krwi, bo coś słabowato się czuję. A tż-owi zepsuła się bateria do e-fajka i będzie tam przez weekend śmierdział normalnymi papierosami ![]()
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no szkoda, ze tak szybko robi sie ciemno - u nas tez juz zachodzi slonko wlasnie, a musimy jeszzce wyjsc na spacer z psem - pojdziemy dzsiiaj w ciemnosciach ![]() A taty w dodatku dzisiaj nie ma, wraca dopiero jutro ![]() Moze to ten ziemniaczek tak czuc?
![]() |
#4219 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hejo wszystkim!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do drugiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i ![]() A tak w ogole to podziwiam te, które już chcą kolejnego bobaska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do drugiego - ja tez... Cytat:
![]() Mały śmieszek ![]() Cytat:
![]() Oj to prawda, wcześnie się robi ciemno... wvczoraj poszłam do parku koło 16 i już słonko zaszło i zimniej się zrobiło. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najbardziej wnerwiała mnie luz maria ![]() Mi właśnie też to przypomina chodzik dlatego szybko minął mi szał na kupienie skoczka Cytat:
![]() no i jeszcze do tego tż, który zarzeka się, że nie chce więcej dzieci, jeden Nikoś mu wystarczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co to zacierka? jaki makaron ryżowy? jak dajesz ryż to jak - taki zwykły? wrzuciłąm przepis w klub w zakłądkę przepisy na obiadki....wrzucajcie Cytat:
fajnie tak móc ![]() w marketach są stioska z e, tylko cena bateri e= prawie nowy e
![]() |
#4222 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy odpowiedziec "bo jestem matką " i dalej nie trzeba tlumaczyc ,wszystkie to rozumiemy . i to wlasnie wywolalo u mnie smiech -usmiech zrozumienia .... ale tez nie rozumiem dlaczego ma byc czyjas wina ze dziecko malo je ,ze widziwia ,ze nie chce . czasami tak po prostu jest -dziecko albo nie ma ochoty ,albo ma taki okres ,albo cos mu dolega - i to niczyja wina . jesli masz wątpliwosci ze cos moze byc powazniejszego idz do lekarza na kontrole . to powinno Cie uspokoic . Cytat:
postaram sie .choc to trudne bo foty z mojego aparatu nie chca sie tu wbic .... musialabym robic fotki fotek telefonem ... Cytat:
![]() fajki beeeee ..... dzieciaki poszly zbierac cukierki .("cukierek albo psikus !!!" ![]() opatuleni szalami ,czapami nawet w rekawiczkach bo zimno .....no ale maski mają ,peleryny . tz ma jest iron menem ![]() ![]()
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiem, dowiadywałam się... Na allegro kupimy, jest duuuużo taniej. Ale dojdzie dopiero w przyszłym tyg., więc na razie normalne fajki... Wiem, fajki ![]() ![]() A wyniki krwi już mam i wszystko jest ok ![]() ![]() Krzysiowi dałam pudełko z dawno niewyciąganymi zabawkami, gmera w nim, coś wyjmuje, bawi się, potem następna rzecz... ![]() ![]()
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że ok.
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4227 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wcześniej odczytałam to w innym kontekście (absolutnie nie naśmiewania się z chorych dzieci). Wiecie co, wczoraj rano TŻ był u mechanika, żeby naprawił coś tam w związku z chłodnicą w aucie. Zapłacił parę stówek, dziś sprawdził płyn w chłodnicy i cały wyciekł! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszą wysłałam Ci od razu, ale nie byłam pewna, czy poszła, teraz wysłałam drugą. Najwyżej dostaniesz dwie
![]()
#4229 | ||
Kniaginia
|
Ale duży już Groszek!!
Kasia, brawa dla Milusia ![]() Moderna, fajny mix zdjęciowy z konsumpcji ![]() Przypomnij, jaki masz aparat, bo bardzo dobra jakość tych zdjęć. I jak ładnie Marcel siedzi!! Moja je w krzesełku, ale wciąż w pozycji półleżącej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ stwierdził, że Róża to jednak moje dziecko, bo ostatnio potrafi postawić język w pionie, tak jak ja ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, dostałaś ode mnie zdjęcie na maila?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.