Odpieluszkowe zapalenie mózgu - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 21:46   #811
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Na stronach dla fanów danej książki/serialu/mangi/anime/yaoi/czegokolwiek widuję często wątki o wkurzających zachowaniach innych fanów ;>
Ja codziennie widuję ludzi w różnych przebraniach anime, fajnie to wygląda

Cytat:
A ja wam powiem, że ja im starsza jestem tym jednocześnie więcej rzeczy olewam, ale te które wkurzały mnie mocno wcześniej, teraz po prostu tak mnie wpieniają niemożebnie, że aż strach
Ja to w drugą stronę, mało co mnie rusza. Powiem więcej, mam coraz więcej zrozumienia dla swojej teściowej i nie opuszcza mnie nadzieja, że kiedyś może pomyślę z sympatią o teściu

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-31, 22:07   #812
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja codziennie widuję ludzi w różnych przebraniach anime, fajnie to wygląda

Ja to w drugą stronę, mało co mnie rusza. Powiem więcej, mam coraz więcej zrozumienia dla swojej teściowej i nie opuszcza mnie nadzieja, że kiedyś może pomyślę z sympatią o teściu
No, świetne to jest. Zwłaszcza, ze planowanie i zbieranie kasy, a potem ogarnianie kostiumu zajmuje czasem nawet pół roku, a nosisz go ze dwa dni Ale warto, jest niesamowicie i takie super uczucie jak ludzie na ulicy robią sobie z toba pamiatkowe zdjęcie

To może jednak jest nadzieja, że kiedyś zrozumiem moja ciotkę... Bo że polubię kogoś kto nie dał mi prezentu na Gwiazdkę, bo "złe nasienie należy eliminować, a nie nagradzać" to nie liczę
Wiadomo, rodzina <3 Nawet na zdjęciu nieładnie wychodzi, bo widac niechęc w spojrzeniu

Zmieniając temat i kończąc kłótnię o kłótnię, dorzucę przykłady hardcore'owego OZM, które wcześniej opisałam w Ludzkich zachowaniac, ktore dziwią.
Bohaterka - mama kolegi, o której pisałam wcześniej. Ze względów oczywistych (czyli zbyt siksowata jestem) nie znałam jej przed tym jak urodziła swego jedynego syna, ale kumpel zaświadcza, że jego rodzina zaświadcza, że przed ciążą była normalna, a w każdym razie normalniejsza :
"Na początku roku w pierwszej klasie podstawówki mama kumpla przyprowadzała go do szkoly, siadała sobie w szatni i czekała do tej 12-13 aż skończymy lekcje, obowiązkowo co którąś przerwę biegnąć na piętro żeby zapytać kolegę czy wszystko w porządku i nie potrzebuje mamusi Potem panie woźne poszły poskarzyć się do dyrektorki, ona opierdzieliła nasza wychowawczynię, ktora opierdzieliła Panią Mamę i musiała przestać
W gimnazjum jak pojechaliśmy na dwudniowa wycieczkę, Pani Mama poczuła się oburzona tym, że jej synek będzie spał w kilkuosobowym pokoju w jakims plebejskim pseudohoteliku, więc chciała zadzwonić do ciotki, która mieszkała w mieście do którego jechaliśmy i załatwic koledze nocleg u niej. Kiedy zażartowałam, że powinien się cieszyć, że nie planowała go sama odwieźć zamiast pozwolic jechać autokarem, powiedział, że własciwie jak byliśmy młodsi, to raz chciała, ale ją opierdzielił wtedy jego ojciec. [...] "
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-31, 22:20   #813
_vixen_
Zakorzenienie

Od 20 miesięcy mam dziecko i jeszcze nie zdarzyła mi się żadna nieprzyjemna sytuacja związana ze spoleczenstwem Ale ja zwykle mila jestem, dziękuję za otwarcie drzwi, przytrzymanie furtki jak idę z wózkiem. Myślę, ze to podstawa, więcej takiej zwyklej codziennej życzliwości, drobnych gestów pomocy, używania słów proszę czy dziekuje (przecież te dzieci na nas patrzą i się uczą) i wszystkim zyloby się lepiej. Ale w sumie jak patrzę na nasza żywcem od pługa oderwana klasę polityczna, to co się dziwić, ze u nas ludzie tacy są, w końcu ktoś na takich glosuje.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-31, 22:55   #814
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Od 20 miesięcy mam dziecko i jeszcze nie zdarzyła mi się żadna nieprzyjemna sytuacja związana ze spoleczenstwem Ale ja zwykle mila jestem, dziękuję za otwarcie drzwi, przytrzymanie furtki jak idę z wózkiem. Myślę, ze to podstawa, więcej takiej zwyklej codziennej życzliwości, drobnych gestów pomocy, używania słów proszę czy dziekuje (przecież te dzieci na nas patrzą i się uczą) i wszystkim zyloby się lepiej. Ale w sumie jak patrzę na nasza żywcem od pługa oderwana klasę polityczna, to co się dziwić, ze u nas ludzie tacy są, w końcu ktoś na takich glosuje.
mnie w sumie przez te 2,5 roku też się nie zdarzyła taka sytuacja,zebym miała z kimś czy ktoś ze mną problem,a i karmiłam publicznie i z dzieckiem chadzam niemal wszędzie ,ale tak jak piszesz,podstawą jest zwykła ludzka życzliwość

a nie,raz mi się zdarzyło,całkiem niedawno,kobieta mnie ochrzaniła ze dziecko po schodach wchodzi i schodzi od dłuzszej chwili ,a zapytana czy młoda jej przeszkadza skomentowała,ze wychowuję rozdziadowanego bachora co mi na głowę wejdzie,powinnam młodą wziać na siłę pod pachę i zaciagnać do domu ,bo tak

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 00:59   #815
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
mnie w sumie przez te 2,5 roku też się nie zdarzyła taka sytuacja,zebym miała z kimś czy ktoś ze mną problem,a i karmiłam publicznie i z dzieckiem chadzam niemal wszędzie ,ale tak jak piszesz,podstawą jest zwykła ludzka życzliwość

a nie,raz mi się zdarzyło,całkiem niedawno,kobieta mnie ochrzaniła ze dziecko po schodach wchodzi i schodzi od dłuzszej chwili ,a zapytana czy młoda jej przeszkadza skomentowała,ze wychowuję rozdziadowanego bachora co mi na głowę wejdzie,powinnam młodą wziać na siłę pod pachę i zaciagnać do domu ,bo tak
:O:O:O

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 06:52   #816
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
No, świetne to jest. Zwłaszcza, ze planowanie i zbieranie kasy, a potem ogarnianie kostiumu zajmuje czasem nawet pół roku, a nosisz go ze dwa dni Ale warto, jest niesamowicie i takie super uczucie jak ludzie na ulicy robią sobie z toba pamiatkowe zdjęcie

To może jednak jest nadzieja, że kiedyś zrozumiem moja ciotkę... Bo że polubię kogoś kto nie dał mi prezentu na Gwiazdkę, bo "złe nasienie należy eliminować, a nie nagradzać" to nie liczę
Wiadomo, rodzina <3 Nawet na zdjęciu nieładnie wychodzi, bo widac niechęc w spojrzeniu

Zmieniając temat i kończąc kłótnię o kłótnię, dorzucę przykłady hardcore'owego OZM, które wcześniej opisałam w Ludzkich zachowaniac, ktore dziwią.
Bohaterka - mama kolegi, o której pisałam wcześniej. Ze względów oczywistych (czyli zbyt siksowata jestem) nie znałam jej przed tym jak urodziła swego jedynego syna, ale kumpel zaświadcza, że jego rodzina zaświadcza, że przed ciążą była normalna, a w każdym razie normalniejsza :
"Na początku roku w pierwszej klasie podstawówki mama kumpla przyprowadzała go do szkoly, siadała sobie w szatni i czekała do tej 12-13 aż skończymy lekcje, obowiązkowo co którąś przerwę biegnąć na piętro żeby zapytać kolegę czy wszystko w porządku i nie potrzebuje mamusi Potem panie woźne poszły poskarzyć się do dyrektorki, ona opierdzieliła nasza wychowawczynię, ktora opierdzieliła Panią Mamę i musiała przestać
W gimnazjum jak pojechaliśmy na dwudniowa wycieczkę, Pani Mama poczuła się oburzona tym, że jej synek będzie spał w kilkuosobowym pokoju w jakims plebejskim pseudohoteliku, więc chciała zadzwonić do ciotki, która mieszkała w mieście do którego jechaliśmy i załatwic koledze nocleg u niej. Kiedy zażartowałam, że powinien się cieszyć, że nie planowała go sama odwieźć zamiast pozwolic jechać autokarem, powiedział, że własciwie jak byliśmy młodsi, to raz chciała, ale ją opierdzielił wtedy jego ojciec. [...] "
eee masz ciotkę z Harrego Pottera? masakra

mamunia dziwna... :/ ja znałam taką babcię, chociaż obstawiam, że na polecenie rodziców to było - dziewczynka ze 3 lata młodsza niż ja była, i CALUTKĄ podstawówkę, wówczas 8letnią, odprowadzana była do szkoły. A babcia niosła plecak.

Aaaaaaaaaaa już mam idealny przykład OZM i tego się nie da niczym wytłumaczyć.

Otóż... k..cy dostaję na widok rodzica/dziadkostwa noszącego za dzieckiem plecak. Pół biedy, jak dzieciak mały a plecak wielki* ale znam matkę, noszącą plecak (lub ew. w reklamówce połowę książek) wyrośniętemu gimnazjaliście (2m wzrostu, wielki, silny chłopak, pomijam, że z problemami - ale te mu akurat w noszeniu nie przeszkadzają). Jeżdżą autobusem i matka targa... słowem się nie odzywałam, nie moja broszka, ale wyjść z szoku nie mogę. Teraz już facet w ponadgimnazjalnej i aż ciekawa jestem...

* inna rzecz, co dzieciaki noszą w plecakach - bo książki ważą 1,5kg dajmy na to, a rodzic wybiera plecak ważący 5kg, do tego dziecko przynosi 3 rodzaje kredek, pamiętniczek z kłódeczką i zabawkę a potem larmo, że dzieci TYYYYLE nosić muszą!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 07:39   #817
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Pamiętnik z klodeczka... no kto takiego nie miał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 07:46   #818
Konto usunięte

eeee...ja? nie te lata
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 07:57   #819
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43516147]eeee...ja? nie te lata [/QUOTE]

ja też nie

ale co do wagi plecaków,to czasem naprawdę jest masakra,jakiś czas temu miałam okazję podnieść plecak 4-klasisty, ponad 10 kg jak nic,sam plecak normalny,więc wiecej jak 1 kg nie ważył,w srodku książki i drugie śniadanie

Stary 2013-11-01, 08:06   #820
Konto usunięte

Stokrotko, ale myśmy tyle samo nosiły przecież. Książka + zeszyt + czasem ćwiczenia do każdego przedmiotu. I ja naprawdę nie ogarniam oburzenia rodziców, no ale może fakt - myśmy nie siedziały godzinami przed komputerem czy tv więc sporo ruchu było, kondycja lepsza, a wskutek noszenia plecaka czy tornistra plecy się nie krzywiły bo... ruch.
Stary 2013-11-01, 08:26   #821
traicionera
Zakorzenienie

Mnie się niestety zdarzały niemile sytuację że społeczeństwem, np co jakiś czas ktoś się czepial, że corke noszę w ergonomiku i będzie całą pokrzywiona, żebym używała wózka starsze babcię się czepialy, że latem nierazs karpetek nie zakladalam, gdy była niechodzacym niemowlakiem. Zdarzyło mi się też, że pani w metrze przeszkadzało, że młoda się śmieje, bo ona akurat miała migrene albo jakąś pani chciała pogadać w autobusie z koleżanka, corka gaworzyla sobie do mnie, a ta wypalila do niej Cicho bądź! oczywiście jej dogadalam. No ale ją jeżdżę z młoda od dwoch lat codziennie w dni robocze komunikacja miejska, więc siłą rzeczy muszę trafić też na takie przypadki. Z drugiej strony jest też sporo miłych ludzi, którzy stwierdzają, że fajnie sobie organizujemy czas podczas jazdy i miło się nas słucha, gdy się bawimy lub czytamy.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 08:35   #822
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43516208]Stokrotko, ale myśmy tyle samo nosiły przecież. Książka + zeszyt + czasem ćwiczenia do każdego przedmiotu. I ja naprawdę nie ogarniam oburzenia rodziców[/QUOTE]

ja tam ogarniam i pamiętam jak mnie ramiona bolały mimo szerokich miękkich szelek.Pozniej się wycwaniłam i książki nosiłyśmy z kolezanką na zmianę,tak zeby jedna byla na nas dwie.Według mnie taki ciężar dla dziecka w podstawówce to za dużo. Nie mam zamiaru nosić za córką książek no moze poza pierwszą,drugą klasą,ale jednak uwazam ze mozna by szukać innych rozwiązań niz codziennie targanie z tego ze sobą.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Mnie się niestety zdarzały niemile sytuację że społeczeństwem, np co jakiś czas ktoś się czepial, że corke noszę w ergonomiku i będzie całą pokrzywiona, żebym używała wózka starsze babcię się czepialy, że latem nierazs karpetek nie zakladalam, gdy była niechodzacym niemowlakiem. Zdarzyło mi się też, że pani w metrze przeszkadzało, że młoda się śmieje, bo ona akurat miała migrene albo jakąś pani chciała pogadać w autobusie z koleżanka, corka gaworzyla sobie do mnie, a ta wypalila do niej Cicho bądź! oczywiście jej dogadalam. No ale ją jeżdżę z młoda od dwoch lat codziennie w dni robocze komunikacja miejska, więc siłą rzeczy muszę trafić też na takie przypadki. Z drugiej strony jest też sporo miłych ludzi, którzy stwierdzają, że fajnie sobie organizujemy czas podczas jazdy i miło się nas słucha, gdy się bawimy lub czytamy.
a takie akcje to znam 'udusi pani dziecko w tej szmacie ' (kiedy młoda była w chuście) , 'jak pania na wozek nie stac to tani odsprzedam używany' ,i inne typu 'a czapeczka gdzie?' ale nie denerwuje mnie to

Stary 2013-11-01, 08:43   #823
traicionera
Zakorzenienie

Też pamiętam, że plecak był dla mnie za ciężki i skrzywione plecy mam, chociaż dużo czasu bawilam się na dworze z koleżankami. Są pewne obciążenia, które obiektywnie są za duże i niezdrowe dla kręgosłupa rosnącego dziecka, bez względu na jego tryb życia i aktywności. Teraz prowadzę aktywny tryb zycie, codziennie cwicze dlugo i jeśli się przedzwigam, to czuje to w kregoslupie, to zwykła fizjologia.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Stokrotka m nie to nieraz ktoś próbował cale wykłady dawać na temat szkodliwości noszenia, gdy akurat spieszylam się do roboty i naprawdę mnie to wnerwialo. A znowu gdy corka starsza, to sporo jest takich "wychowywaczy" - ale niedobra mamusią, nie weźmie na ręce, tylko po schodach każe wchodzić, co, mamusią ci nie chciała kupić lizaka i tego typu teksty.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2013-11-01, 09:17   #824
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43516208]Stokrotko, ale myśmy tyle samo nosiły przecież. Książka + zeszyt + czasem ćwiczenia do każdego przedmiotu. I ja naprawdę nie ogarniam oburzenia rodziców, no ale może fakt - myśmy nie siedziały godzinami przed komputerem czy tv więc sporo ruchu było, kondycja lepsza, a wskutek noszenia plecaka czy tornistra plecy się nie krzywiły bo... ruch.[/QUOTE]

A tak serio, byłoby Ci obojętne noszenie codziennie ośmiu książek, ośmiu zeszytów, kilku dodatkowych książek-ćwiczeń, jedzenia, wody do picia? I być może jeszcze stroju na WF (wraz z butami)?
Ja podejrzewam, że niejeden dorosły by się zbuntował, gdyby miał ze sobą tyle codziennie do pracy nosić. Nie dziwię się, że rodzice nie chcą, żeby ich dzieci nosiły takie ciężary.
Stary 2013-11-01, 09:50   #825
smerfetk_a
Żona Gargamel

OZM 2.0, wersja męska: cmentarz. Specjalna droga dla karawanów. Nagle wjeżdża na nią sobie osobówka i pruje między ludźmi. Na pytanie co też pan odwala, odpowiedz: bo ja z dzieckiem jade. (nie, nie było na wózku, nie wyglądało też na jakieś chore)

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43516208]Stokrotko, ale myśmy tyle samo nosiły przecież. Książka + zeszyt + czasem ćwiczenia do każdego przedmiotu. I ja naprawdę nie ogarniam oburzenia rodziców, no ale może fakt - myśmy nie siedziały godzinami przed komputerem czy tv więc sporo ruchu było, kondycja lepsza, a wskutek noszenia plecaka czy tornistra plecy się nie krzywiły bo... ruch.[/QUOTE]

Mój rocznik miał jeszcze mnóstwo ruchu, a i tak po zajęciach połowa klasy dreptała na zajęcia korekcyjne Pamiętam, że do samego polskiego nosiliśmy książke, 2xćwiczenia, zeszyt, czasem jakiś słowniczek...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 09:52   #826
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
OZM 2.0, wersja męska: cmentarz. Specjalna droga dla karawanów. Nagle wjeżdża na nią sobie osobówka i pruje między ludźmi. Na pytanie co też pan odwala, odpowiedz: bo ja z dzieckiem jade. (nie, nie było na wózku, nie wyglądało też na jakieś chore)
panu pewnie nie chciało się tyłka ruszyć i znalazł w jego przekonaniu wygodne wytłumaczenie,nie sądzę,ze serio 'dla dziecka' cmentarz samochodem zwiedzał

Stary 2013-11-01, 10:05   #827
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

ćwiczenia były tylko do geografii
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 10:11   #828
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Bardzo to lubie

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

A według mnie jest takie Dopisze,choć zostałam już przez urażone wizażanki zgłoszona,a raczej jedną Tak pisałam tam,między innymi że nie kumam tym że jaranie się kotem jest cacy,super wow,a jak jakieś mamy kochają dziecko to już be Noi zazwyczaj te osoby,nienawidzą dzieci i na różnych wątkach pojeżdzają mamy i dzieci.Zostałam podejrzana o tego piesieła http://pieselek.pl/?s=1&id=581,ale to nie ja bo pisałam w tamtym wątku że te piesieły to nie są zabawne ani troche. Pozdrowienia
Serio? Serio tak ktoś tu napisał?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 10:17   #829
iizabelaa
Zakorzenienie

Mi również nigdy nie zdarzyła się nie przyjemna sytuacja ze strony społeczeństwa.

Ale fakt, że komunikacją miejską się nie przemieszczam, nie targam dziecka wszędzie ze sobą,
no i żadnych takich dziwactw jak noszenie nie uprawiam.
Stary 2013-11-01, 10:49   #830
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
panu pewnie nie chciało się tyłka ruszyć i znalazł w jego przekonaniu wygodne wytłumaczenie,nie sądzę,ze serio 'dla dziecka' cmentarz samochodem zwiedzał
Niektórzy naprawdę tak chuchają i dmuchają na dziecko. Znam takie osoby i widać, że dostały świra na tle dziecka. Chyba, że tak bez przerwy kłamią i dzieckiem usprawiedliwiają swoje niedoskonałości... Ale wątpię. Serio nie wszystko trzeba tłumaczyć egoizmem, wygodnictwem, głupotą, złym charakterem. W niektórych przypadkach wytłumaczeniem jest ozm. Które zresztą dla mnie jest jakąś tam cechą jak inne, tyle, że nabytą/ uaktywniającą się po narodzinach dziecka.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 10:55   #831
traicionera
Zakorzenienie

Mnie się pewnie czepiaja też dlatego, że młodo wyglądam, nieraz słyszałam komentarze, że nieletnia matka i regularnie ktoś pyta, czy moja corka to moja siostra. dlatego ludzie bardziej sobie pozwalają na jakieś komentarze i uwagi niż względem osób, które wyglądają na swój wiek.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2013-11-01, 11:49   #832
Luba
Zakorzenienie

no sorry, ja nosiłam książki i zeszyty, przy czym w pierwszej klasie to były ze dwie książki i trzy zeszyty plus kredki i mały piórnik. I kropka. Żadnych ćwiczen nie taskałam ani dodatkowych rzeczy, buty zmienne były w szkole.
Zresztą, proszę, tak w moich czasach wyglądał tornister:
http://www.mmkrakow.pl/photo/1141648/tornister
Wcale nie taki duży i naprawdę nie przypominam sobie, żebym miała problemy z jego noszeniem.

A teraz dzieciaki u mnie tornistry mają na kólkach! Bo tego się nie da podnieść.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 14:18   #833
201607231707
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43516056]eee masz ciotkę z Harrego Pottera? masakra

Otóż... k..cy dostaję na widok rodzica/dziadkostwa noszącego za dzieckiem plecak. Pół biedy, jak dzieciak mały a plecak wielki* ale znam matkę, noszącą plecak (lub ew. w reklamówce połowę książek) wyrośniętemu gimnazjaliście (2m wzrostu, wielki, silny chłopak, pomijam, że z problemami - ale te mu akurat w noszeniu nie przeszkadzają). Jeżdżą autobusem i matka targa... słowem się nie odzywałam, nie moja broszka, ale wyjść z szoku nie mogę. Teraz już facet w ponadgimnazjalnej i aż ciekawa jestem...[/QUOTE]

Ha, a wiesz, że cos w tym jest, w dzieciństwie rozważałam co trzyma pod schodami

Stary 2013-11-01, 14:35   #834
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Swoją drogą to niezły tupet trzeba mieć,zeby na forum mamowym zakładać prześmiewczy wątek na temat matek ,ciekawe czy np. na dogmanii są takie akcje,ze wpada ktoś i pisze o irytujących zachowaniach psiarzy,o tym ze to załosne ze tak się psami interesują jakby nic ciekawszego w zyciu do roboty nie mieli,a poza tym to kiedyś ktoś widział jak jakis pan nie posprzątał po swoim psie ,to na pewno objaw odpsiego zapalenia mózgu.Juz widzę jak własciciele i milosnicy psów czytają toz uśmiechemi radośnie potakują podrzucając coraz to pikantniejsze przykłady odpsiego zapalenia mózgu.
A przed kilkoma dniami twierdziłyście, że bardzo dobrze, że wątek jest tu. Autorka juz w pierwszym poście poprosiła o przesunięcie, jeśli nie pasuje.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Bananalama, właśnie przeczytałam Twój nowy wiersz czapki z głów!
Uwielbiam, tak samo jak i wszystkie jej wiersze

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Ja mam pozytywny przykład zapalenia mózgu na temat dzieciaczka w przypadku mężczyzny
Jeden dziadek tak "ześwirował"na punkcie wnuczki, że tak jak latami niechętnie ruszał się z domu w innym celu niż praca, tak teraz bierze wózeczek i mógłby całymi dniami chodzić z małą po parku, mieście. Urocze zapalenie akurat Nieszkodliwe a z pożytkiem dla matki, która odsapnie i dla wnuczki.
To nie zapalenie, to miłość.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Jestescie na takim etapie ,ze dzieci są dla was 'fuj', 'rozwrzeszczane bachory'i w ogóle są całym złem tego swiata. Zwykle sie z tego wyrasta.
Kolejny ulubiony argument. "Za młoda jesteś!"
I dodatek: "Wyrośniesz".

Stary 2013-11-01, 14:38   #835
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Kolejny ulubiony argument. "Za młoda jesteś!"
I dodatek: "Wyrośniesz".
to akurat nie ma nic wspolnego z wiekiem,i owszem ,ludzie z roznych uprzedzeń wrastają,mało to dziewczyn,które twierdzą ze faceci to zuuoo i one z zadnym na dluzej nie będą a potem rozanielone wybierają na ślubnym kolor przewodni?

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2013-11-01 o 14:40
Stary 2013-11-01, 14:45   #836
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Jeśli matka idzie środkiem chodnika i ktoś idzie na wprost niej, to również idzie środkiem chodnika, prawda? To dlaczego matka z dzieckiem ma zejść na bok? A, no tak, bo jest matką... Jak ktoś chce być taki poprawny, to niech środkiem chodnika nie łazi, bo mamy w Polsce ruch prawostronny i jak każdy się zastosuje, to problem zniknie
A jak idą parami? Bo moim zdaniem powinny się wtedy ustawić jedna za drugą, a nie mieć innych przechodniów gdzieś. Myślę, że jak matka idzie po prawej stronie chodnika to człowiek nie ma problemu, żeby przejść obok.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
to akurat nie ma nic wspolnego z wiekiem,i owszem ,ludzie z roznych uprzedzeń wrastają,mało to dziewczyn,które twierdzą ze faceci to zuuoo i one z zadnym na dluzej nie będą a potem rozanielone wybierają na ślubnym kolor przewodni?
Hmmm... a jak mają wyrosnąć z tego podejścia, jakie opisujesz, jak nie z wiekiem?

Naprawdę myślisz, ze to typowe dla dwudziestoparolatek? I że jak już tak mają to z tego wyrosną?

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Dokładnie. Dziecko nie jest winne, że matka się zachowuje jak przemądrzała primadonna, która focha się, gdy jej maleństwo nie jest dla kogoś pępkiem świata, tak jak dla niej.

Tak w ogóle to dzieci jako część narodu też lubię, ale denerwują mnie pojedyncze przypadki. A bardziej denerwują mnie mamusie.

Stary 2013-11-01, 14:47   #837
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Hmmm... a jak mają wyrosnąć z tego podejścia, jakie opisujesz, jak nie z wiekiem?

Naprawdę myślisz, ze to typowe dla dwudziestoparolatek? I że jak już tak mają to z tego wyrosną?
z dojrzałością ta nie ma nic wspolnego z wiekiem

Tak,to typowe dla nasto i dwudziesto ,a także trzydziestokilkulatek część ma ugruntowane poglądy i wie,ze nie chce miec dzieci,ale nie robi sobie z wszystkiego co rodzicielstwa dotyczy tematu do szydery ,a znakomita większość zmieni zdanie w odpowiednim czasie .

Stary 2013-11-01, 14:54   #838
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A tak serio, byłoby Ci obojętne noszenie codziennie ośmiu książek, ośmiu zeszytów, kilku dodatkowych książek-ćwiczeń, jedzenia, wody do picia? I być może jeszcze stroju na WF (wraz z butami)?
Ja podejrzewam, że niejeden dorosły by się zbuntował, gdyby miał ze sobą tyle codziennie do pracy nosić. Nie dziwię się, że rodzice nie chcą, żeby ich dzieci nosiły takie ciężary.
Nie wiem jak jest teraz, bo moje dzieci jeszcze do szkoły nie chodzą, ale "za moich czasów" maksymalnie było 4-5 lekcji dziennie w początkach podstawówki i potem 6-7 na końcówce. Nie do wszystkiego były książki, zeszyty czy ćwiczenia, średnio to było 4 książki w plecaku i tyleż zeszytów plus kanapka, jakoś nie był to wielki ciężar. A w liceum dawałam radę do szkoły chodzić z torebką zamiast plecaka i wszystko mi się mieściło wraz z ubraniami na w-f i zeszytami A4

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
A jak idą parami? Bo moim zdaniem powinny się wtedy ustawić jedna za drugą, a nie mieć innych przechodniów gdzieś. Myślę, że jak matka idzie po prawej stronie chodnika to człowiek nie ma problemu, żeby przejść obok.
No ale to już jest brak kultury, nie sądzę aby z macierzyństwem miał coś wspólnego. To samo można zaobserwować przy wejściu do każdego sklepu - ludzie się pchają na chama, zapominają, że po pierwsze wchodzi się wejściem a nie wyjściem, po drugie wychodzący mają pierwszeństwo. I ja to widzę u ludzi w różnym wieku, a czasem jak mnie poniesie to po prostu komentuję na głos.
Stary 2013-11-01, 15:05   #839
201607231707
Konto usunięte

U mnie w podstawówce 4-6 były podręczniki na te 6-7 lekcji + ćwiczenia tak mniej więcej do połowy przedmiotów. W gimnazjum i liceum podobnie, a śmiem twierdzić, że to wcale tak dawno nie bylo, więc pewnie wiele się nie zmieniło :P
Stary 2013-11-01, 15:10   #840
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Czyni coś w celu eliminacji?

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-11-01 o 15:11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości