Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-01, 09:06   #4291
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Tajgusia odrazu mi się przypomniał ksiądz Natanek i jego słynne: wiedz, że coś się dzieje

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
idzie nam siódmy ząb, więc piski wróciły

a propo zębów- nie mogłam się doczekać aż w końcu wyjdą górne dwójki, bo myślałam że jak już wjdzie 6 zębów to w końcu będzie jakaś dłuższa przerwa. a pupa! prawa górna trójka już widoczna

kurcze, jakoś sobie nie wyobrażam jak bezzębne dziecko wcina schab? udało się coś wymemlać? strasznie ciekawa jestem blw, chyba muszę spróbować dać do łapki rozgotowaną marchewkę
(choć u nas pewnie skończyłoby się na odgryzieniu kawałka i próbie jego połknięcia w całości)

jak już byliśmy w domu wysłałam mu zdjęcie te co pokazywałam na fb i od razu wsiadł w samochód i pojechał robić rozpierdziuchę.
mają szczęście że nic poważnego się nie stało, bo chyba ich by tam powybijał
nie da zrobić krzywdy swojemu pierworodnemu
wow, juz tyle zebow
Gratulujemy!
(my jeszcze ani ejdnego )

on sobie ten kawaleczek tak memlal, cos tam nawet odgryzl - na razie jestesmy jeszcze w pierwszej fazie blw, czyli eksperymentowanie - chywatnie, wkladanie do buzi - minimalnie cos polknie, ale to doslownie okruszki - reszta laduje na stoliku, na podlodze, no wszedzie

no i dobrze, ze maz zrobil tam porzadek
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Zaraz doczytam, czy ktoś już pytał jak przyrządziłaś mięsko??
miesko robilam dla siebie na obiad, i po prostu odcielam kawalek dziecku, zeby sobie pomemlal
schab upieczony w rekawie foliowym z cebula, kminkiem i ziolami wloskimi, odrobina soli (ja bardzo malo sole, wiec dla dziecka wycielam kawaleczek z srodka). Nastepnym razem upieke calkiem bez soli i na talerzu dosole jak trzeba bedzie
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
leżę. jesnnnnneeee!

Korzystam z tego, że mój chłop wyjechał i właśnie gotuję kapuśniak (jedyna rzecz, której nie chce jeść kiedyś miał atrakcje żołądkowe po mojej kwaśnicy ). Torres śpi (!), kawka
serio serio, mam juz 2 kg na plusie w porownaniu z poprzednim miesiacem - ale nie o to chodzi chodzilo mi o to, ze chyba jednak podczas KP nastepuje faza, gdzie juz nie gubimy kilogramow, a wlasnie zaczyna ich nam przybywac
kapusniak
Cytat:
Dzisiaj świętujemy 2 ząbka

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna- to krzesełko z Ikea?

dziewczyny,
Chanel_Coco dołączyła do fotoklubu więć może wróci do nas

bigos gotowy
tak tak, to ikea antilop
widzialam Chanel wczoraj wieczorem na pasku, nic nie napisala

no no, jak gotowalas bigos?
Stary 2013-11-01, 09:15   #4292
bmma
Zadomowienie

Cytat:
dwie jedyneczki dolne?

hehe typowe, tradycyjne polskie śniadanko

smaczniutki? ile go zrobiłaś? by do świąt starczyło?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
też w końcu padnie a wtedy moja będzie szalała
jestem ciekawa jak to jest później.. tzn. dzieci im starsze tym chyba mniej śpią w dzień?
padła
tak, ale jeszcze przedszkolaki leżakują w południe
Wszystko indywidualnie jest, ale snu mniej potrzebują.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 09:43   #4293
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
a propo's dyni- myślałam, że skoro haloween, to pewnie w sklepach będzie pełno dyni

w lidlu i w kauflandzie były/są

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Wczoraj nasz synus zasnal w lozeczku na biegunach.. ale po jakims czasie i tak zabralam go do nas do lozka bo sie krecil.. w dzien jeszcze nie testowalismy.. a ja bym chciala jednak byc konsekwentna i postarac sie by syn zasypial u siebie.. mamy malo miejsca a lozko duze

Z wiesci dobrych : synek ladnie zjada obiadki szkoda ze nie mamusi.. moj ostatni np mu nie zasmakowal.
Glazurnik konczy robote, mamy plytki w kuchni i holu + lazienka... i dzis dostalam papiery i moge oddawac dom do uzytku.. wiosna 2014 witaj ;P
zlych wiesci nie ma. i to jest najwazniejsze.
za pozwolenie na domto kiedy parapetówka?

Jakie to łóżeczko na biegunach?coś a'la kołyska? Nie boisz się, że potem nie uśnie bez bujania?

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

jakos mi się z Dragusią skojarzyło

Cytat:

a propo zębów- nie mogłam się doczekać aż w końcu wyjdą górne dwójki, bo myślałam że jak już wjdzie 6 zębów to w końcu będzie jakaś dłuższa przerwa. a pupa! prawa górna trójka już widoczna
za imponującą ilość ząbków

Cytat:
Witam poranną porą.
Kinga od 5:20 buszuje.
Ptaki budzi?

Cytat:
w całej historii to mi się najbardziej podoba (że tatusiowie towarzyszą dzieciom i też są przebrani). a poza tym... nie znam tematu tj. jedynie z amerykańskich seriali. u mnie na wsi nie chodzili, w mieście też się nie spotkałam...

heh. mój chłop nie specjalnie czytający, u niego w domu była jedna książeczka dla dzieci (i z siostrą non stop ją wspominają), nie ma nawyku i potrzeby czytania książek (też mam słabą skalę porównwaczą, bo - swego czasu - wciągałam książki jak odkurzacz, no i u mnie w domu raczej taki standard był).
owszem czyta - duuuużo prasy, książki czasami...
ale dziecku od małego. huehue ale to tylko dlatego, że Młodego tak to cieszy, interesuje, no i przede wszystkim uspokaja.
t. też już czyta a najpierw była gadka że wmawiam temu dziecku te książki, że wymyślam, że sprawiam że jak będzie duży to będzie miał przesyt i nie tknie - jak zauważyła, że on ma z tego radochę - czyta aż się kurzy

Korzystam z tego, że mój chłop wyjechał i właśnie gotuję kapuśniak (jedyna rzecz, której nie chce jeść kiedyś miał atrakcje żołądkowe po mojej kwaśnicy . Torres śpi (!), kawka
Też mi się to bardzo podoba

U mnie w domu dużo się czytało/czytapamiętam jak Mama kazała się kłaść spać i gasić światło bo rano do szkoły, a ja jeszcze pod kołdrą z latarką czytałam
Roszpunka lubi jak się Jej czyta choć są dni gdzie woli walić ręką w książeczkę albo ją gryźć brawa dla t.
Uwielbiam kapuśniak

Cytat:

Cytat:
bigos gotowy
Cisnę do Ciebie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Moda na sukces leci juz chyba z pierdyliard lat

ja bym pewnie dodala (zapytam lekarza przy najblizszej wizycie)- Wasze dzieci to tez juz takimi tyci-maluszkami nie sa - praktycznie od 10 miesiaca mozna sobie juz na wiekszosc pozwolic - a z drugiej strony, czy czasem lubczyk nie jest afrodyzjakiem?

zazdroszcze dostepu do dobrego miesa - ja jeszcze nie znalazlam dobrego zrodla - wszystko industryjne (jedynie na rynku bio-wolowinka - ale droga masakrycznie - wychodzi jakies 120-200zl za kilo - zalezy jaki kawalek )
Ach ta Brooke
lubczyk afrodyzjakiem?o kurde to Roszpunka będzie jeszcze bardziej kochać piecha

cena mięsa powala

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 10:59   #4294
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
niech zyje wooooolne !!!!!
Roszek jeszcze spi , my sie lenimy ....
dzisiaj mamy leniwy dzien , powoli bedziemy sie uczyc z kuba -bo pani odpowiednio zadbala aby dzieci sie nie nudzily i duuuzo zadala .duzo.
ale damy rade .powoli .na leniucha .a dopiero wieczorem idziemy na cmentarz . bo ciemno -bo nastrój .

ide nadrabiac .

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Myslę, ze we wszystkim trzeba zachowac umiar, a duzo zalezy tez od przekonań, wychowania i swiatopoglądu Wiadomo,że Natanek przegina i ja maluję panzokcie, wiec szatan we mnie mieszka ale jak widze,że dziewczynki 4-ro letnie przynosza do przedszkola bravo-girl lub te ohydne monster-haidy cz jak im tam i opowiadaja jak one wsyaja z ludzi krew to mnie moje peagogiczne sumienie rusza i reaguję;p
o kucykach pony i hello kitty nie słyszałam- a co ciekawego? Tez mad by Natanek? Może, że nie powinny rzygac tęczą
no co ty? mam 4 latke ,ale i ona i nawet jej kolezanki nie bawia sie takimi okropnosciami . i bravo girl w przedszkolu ???

a co jest zlego w konikach pony ?poza tym ze to nie jest najmadrzejsza bajka to jednak co zlego?
Cytat:
a propo's dyni- myślałam, że skoro haloween, to pewnie w sklepach będzie pełno dyni a tu nigdzie nie było a chciałam małemu na obiadki kupić
co? gdzie mieszkasz? u nas wszystko zawalone dyniami i w piotrze i pawle .lidlu ....ale i na ulicy stoja i sprzedaja . dynie jadalne .ozdobne ,powycinane juz .... 1000 dyn .nie mowiac juz o ozdobach na halloween.
Cytat:
mam nadzieje, ze poczytam Was w weekend. Jutro mamy spacer i wyjazd na groby..
U nas tydzien minal fajnie, zaczelam prace i juz ogarnelam prawie wszystko, teraz konec miesiaca po weekendzie ale dam rade.

Z wiesci dobrych : synek ladnie zjada obiadki szkoda ze nie mamusi.. moj ostatni np mu nie zasmakowal.
Glazurnik konczy robote, mamy plytki w kuchni i holu + lazienka... i dzis dostalam papiery i moge oddawac dom do uzytku.. wiosna 2014 witaj ;P
super ze super !
Cytat:
ksiądz Natanek powiadasz....."Bo jeśli na głowie twojego syna jawi się żel, potem irokezy, to wiedz, że tam się coś burzy. Jeżeli twoje dziecko, córka dorastająca, używa jaskrawych kolorów do paznokci: czarny jak piekło, czerwony jak ogień, wiedz, że coś się dzieje"
jeny ......
Cytat:
niezle.. oby nic mu nie bylo po mydle.. pewnie tylko ciapnął, nie zjadł CAŁEGO???
zjada w calosci .
Cytat:
w całej historii to mi się najbardziej podoba (że tatusiowie towarzyszą dzieciom i też są przebrani). a poza tym... nie znam tematu tj. jedynie z amerykańskich seriali. u mnie na wsi nie chodzili, w mieście też się nie spotkałam...

heh. mój chłop nie specjalnie czytający, u niego w domu była jedna książeczka dla dzieci (i z siostrą non stop ją wspominają), nie ma nawyku i potrzeby czytania książek (też mam słabą skalę porównwaczą, bo - swego czasu - wciągałam książki jak odkurzacz, no i u mnie w domu raczej taki standard był).
ale dziecku od małego. huehue ale to tylko dlatego, że Młodego tak to cieszy, interesuje, no i przede wszystkim uspokaja.
t. też już czyta a najpierw była gadka że wmawiam temu dziecku te książki, że wymyślam, że sprawiam że jak będzie duży to będzie miał przesyt i nie tknie - jak zauważyła, że on ma z tego radochę - czyta aż się kurzy ()

moi tescie tez raczej nie czytajacy .i swych dzieci tez nie nauczyli .wiec moj tz tez raczej -gazety ,czasopisma . ksiazki dzieciom od czasu do czasu .ale bez namietnosci ....
ale super ze t.jednak sie przekonala i chlop tez . czyli Truskawek uczy czytac babcie i tate
Cytat:
juz drugi
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
nie, 5.30 pobudka. kończę kawałek pizzy i w drogę (ale wam smaka zrobilam co? )

Cytat:
nestele- czy Ty jesteś z innej epoki? jak można nie znać mielonych, ridża i seriali na topie?
u mnie w domu sie nie ogladalo seriali .tak ogolnie to tv wlaczalo sie dopiero na dobranocke . u mnie teraz tez tak jest .
moi rodzice to harleyowcy - wiesz matallica i te sprawy .tacy ludzie nie ogladaja seriali
Cytat:

Moda na sukces leci juz chyba z pierdyliard lat - tylko mi nie mow, ze nie widzialas choc JEDNEGO odcinka?
kawalek u babci . ale nie kojaze nic .zdarzen.imion .niczego . moja babcia cos tam ogladala -jakies seriale .ale nie wiem jakie bo jak sie przychodzi to tv sie wylacza ...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
padła
moje starszaki przestaly spac szybko w dzien .a w przedszkolu u nas nie ma lezakowania . jest miejsce aby dzieci mogly odpoczac ,polozyc sie jak chca ...ale nie chca .
kazde dziecko inne chyba .

co do halloween - bo tu glosy ze sie nie obchodzi i takie tam ....
http://demotywatory.pl/3957517/Obchodzisz-Halloween
wiecie ja tez nie obchodzilam .bo przeciez po co ? ale dzieci mnie tego nauczyly . w przedszkolu sie obchodzi -jest impreza halloweenowa ,dzieci sie przebieraja ,robia ozdoby i jedza dania z dyni i slodkosci w ksztalcie ....
oczywiscie u nas w szkole nie -ale to dlatego tez pewnie ze to szkola bardzo nastwawiona koscielnie .....
to zwykla zabawa .nic zlego .
a przeciez kiedys kieeeedys 1 listopad obchodzilo sie tylko wszystkich sw. ,a dopiero 2 w dzien zaduszny chodzilo sie na groy bliskich .
takze do wszystiego jakos tam trzeba sie dostosowac -albo dzieci nas dostosuja.

i tak -teksty ze "powinni isc do kosciola sie modlic" i trzaskalnie drzwiami to sprawa moherow.

kwiatuszek - wow!wow! ilosc waszych zebow mnie powala!
po ulicach tez dzieciaki chodza -najczesciej takie 5 -10 latki . i tak od kilku lat od ok. 7 ....
Stary 2013-11-01, 11:07   #4295
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w domu dużo się czytało/czytapamiętam jak Mama kazała się kłaść spać i gasić światło bo rano do szkoły, a ja jeszcze pod kołdrą z latarką czytałam
U mnie to samo, ja sama tak sobie własnie prawdopodobnie wzrok popsułam (czytaniem przy złym oświetleniu) wadę wzroku nabyłam około 7 klasy podstawówki.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

kawalek u babci . ale nie kojaze nic .zdarzen.imion .niczego . moja babcia cos tam ogladala -jakies seriale .ale nie wiem jakie bo jak sie przychodzi to tv sie wylacza ...
Popieram taki zwyczaj, u mnie tez się wyłaczało, no i rozmawiało z babcią. U babci tż niestety tv zawsze włączone i zamiast normalnej rozmowy, to co chwilę ktoś na tv zerka, żenujące to jest

Kwiatuszek gratuluję ząbków! jej już 7! Bmma za drugiego! U nas na razie 0

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-11-01 o 11:09
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 11:39   #4296
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
we Władysławowie w porcie jest sklep do którego z połowów zwożą rybacy, kupiłam filety z dorsza, zapakowalam w torbę termiczną, wrzuciłam lód, nasi gospodarze nam zamrozili, tak że wyjeżdżając w nocy dołożylismy tylko lodu. Do zamrazalnika w domu wrzucilam i mam wspomnienie lata
we władysławowie to wiem, że jest gdzie kupić.. szkoda, że wtedy nie myślałam jeszcze tak do przodu.

Cytat:
Przesyłam Wam mojego Miszelinka na jednym zdjeciu się dziwi na drugim cieszy michę;p dostałam na razie tylko 5 zdjęc;p
Nic to ide pakowac manatki, bo jutro do teściów wypad
śliczny jest!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 11:51   #4297
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Popieram taki zwyczaj, u mnie tez się wyłaczało, no i rozmawiało z babcią. U babci tż niestety tv zawsze włączone i zamiast normalnej rozmowy, to co chwilę ktoś na tv zerka, żenujące to jest

Kwiatuszek gratuluję ząbków! jej już 7! Bmma za drugiego! U nas na razie 0
no z tv to wlasnie tak glupio jak sie do kogos przychodzi a tam non-stop tv.....

moja ninka do roku nie miala zabow

klementynka - miszelinek boski ,cudo po prostu !!!!
Stary 2013-11-01, 12:03   #4298
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
tak tak, to ikea antilop
widzialam Chanel wczoraj wieczorem na pasku, nic nie napisala

no no, jak gotowalas bigos?
wcześniej pisała, że rzadko ma czas więc może tylko podczytuje..
ale może napisze z dwa słowa skoro się pojawiła

namaczam suszone grzybki dzień wcześniej; na następny odcedzam i kroję drobno
główka kapusty (średnia)- pokroić-ugotować
kiszona kapusta (2 woreczki)- pokroić- ugotować
mięsko (ja dałam schab), kiełbaska, boczek- podsmażam i jednocześnie doprawiam do smaku (ja akurat mam taką uniwersalną przyprawę do mięs ale można czym tam się chce)

po ugotowaniu kapusty- wrzucam jedną do drugiej- dodaję liście laurowe i ziele angielskie- dodaję wszystkie mięska i grzyby- gotuję dalej na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając

kiedy kapustka zmięknie doprawiam do smaku- sól, pieprz, dużooo majeranku (uwielbiam ) i czosnek przeciśnięty przez praskę. na końcu dodaję koncentrat pomidorowy
można jeszcze dodać nieco cukru i musztardy do smaku
i właala

Cytat:
padła
no widzisz ktoś śpi, żeby ktoś buszować mógł!
moja już po drugiej drzemce

Cytat:
Cisnę do Ciebie
otwieram drzwi

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 12:17   #4299
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Kasia, Kasia- łer ar ju? Mam njusa dla Ciebie
http://film.interia.pl/wiadomosci/te...w,1961879,3604
OCH nooooooŁ ... !!!! .

Cytat:

haha najbardziej mnie rozsmieszylo pisownia "łer ar ju ..." .na kuby biurku znajduje mini sciagi przez niego pisane "łer ar ju from" , " hał ar ju" ," maj nejms dżejkob"
hehe - zdolniacha

Cytat:
nieeeeeeeeeee! jak mogli podmienić Rydża? może jeszcze niech Stefanię podmienią mendy

Kasia musisz wysłać nestelle swoje mielone, wtedy na pewno się skusi
no bo co?Twoich nie zje?
- ja też nie wiem po czemu Ridża zmienili

- chyba to będzie dobry pomysł hihi - no ale ona Wege więc nawet ich nie tknie .

Cytat:
Heloł ,heloł

mamy 1 zabek !!!!
wczoraj jeszcze nic a dzis rano -obudzil sie ,usmiechnął i jest !!!
!!!!

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
A ja się chwalę. Moje dziecko jeszcze śpi Nie wiem czy taki zmęczony czy to po szczepieniu
ja ogolnie bym sie cieszyła ...

hehe a my dzis do 9-20 z jdna podubdka o 3-45 na mleczko :P hahaha.

cdn.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 12:21   #4300
maria28
Kniaginia

Witam

Ale dziś pospaaaaliśmy! Aż mnie głowa boli z nadmiaru snu

Cytat:
Ech ja jednak wyrodna i leniwa matka jestem. Wy gotujecie to rybki to pyrki a ja mojemu daję żarcie ze słoika
Ja wciąż częściej daję słoiki. Trochę wstyd. Muszę się zabrać za znalezienie dobrego źródła warzyw i mięsa.

Cytat:

Cytat:

Cytat:
kończę kawałek pizzy i w drogę (ale wam smaka zrobilam co? )
E, wcale nie

Klementyna, ależ Twój Miszelinek jest dorodny! Super są te zdjęcia! Na drugim mi przypomina, nie wiem czemu, Roberta Gawlińskiego
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 12:29   #4301
achna79
Rozeznanie

Cytat:

ale widzę, że nie tylko ja nie zauważyłam tego tajemniczego paska

W Huugies były te paski też. Dla mnie i tż na początku rewelacja ) Bardzo się przydały

Cytat:

ja zjadłam kredki, do dziś pamiętam jak się porzygałam na kolorowo

nie martw się, nie powiemy Krzysiowi żeś opchnęła jego ciuchy

Weź mnie nie rozśmieszaj, ja się jeszcze śmiać nie mogę
Cytat:
Heloł ,heloł

mamy 1 zabek !!!!
za ząbek

Cytat:

to dosc cieplo - zrobilabym probe w roznej wariacji - ja osobiscie najbardziej lubie dziecko klasc w samym body, zeby mialo nozki gole - ale to dosc indywidualna sprawa.
Właśnie właśnie, czy dzieci nasze mogą mieć zimne rączki? Mikołaj jak śpi to ma wręcz lodowate Przeprowadziłam testy i jak śpi w czapeczce bądź kapturku to ma ciepłe. Zwracać na to uwagę czy nie ma się czym martwić?

Cytat:

Spadam do wyrka, bo zaraz tż wraca z pracy, trzeba iść spać, bo jeszcze COŚ mu do głowy przyjdzie:hahaha :

Dobranoc, do jutra
Haha kobieto, mój brzuch zaraz pęknie alee znam to z autopsji

Witam się, jakaś taka zamulona dziś jestem. Zaraz będzie chata pełna gości ale posiedzę z nimi troszkę i idę do siebie na górę. Spać, wypoczywać i dochodzić do siebie.

Ja miałam w tym roku plan żeby kupić trochę cukierów dla przebierańców no ale z racji operacji nic mi z tych planów nie wyszło. A tata mówił, że chcieli przyjść jedni do nas ale mój pies ich pogonił i zrezygnowali
A w zeszłym roku nie mieliśmy cukierków to nam wysmarowali drzwi kremem
Ale tak to jest jak dzieci w domu brak to się o tych zabawach i świętach w ogóle nie myśli. A teraz się zacznie, tak jak Nestelle pisała

Trzymajcie się ciepło, ja dziś cmentarz będę podziwiać z okna (mieszkam jakieś 300m od cmentarza)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 12:31   #4302
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

"rzygajacy tecza szczesliwy jednorozec " ja lajk to !
dobre - Zapamiętać !!!!.

Cytat:
Mogliby puścić Marię z przedmieścia, Paulinę albo luz Claritę
:
oooo tak Mairę Mari bym chciała - i ta wredna Soray'a do piekla z nia !!!! haha.

Cytat:
uwielbiałam to kiedyś oglądać.
A najbardziej wnerwiała mnie luz maria no ale oglądało się wszystko po kolei co leciało:
ej ja Lubiałam Luz Marię ... i ta dziewczynka co grala jej corke - jaka sliczna byla yhmmmm.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
TŻ stwierdził, że Róża to jednak moje dziecko, bo ostatnio potrafi postawić język w pionie, tak jak ja :brzyda l:
eee ale ze jak jezyk w Pionie haha ...???

nadrabiam dalej

Stary 2013-11-01, 12:47   #4303
maria28
Kniaginia

Cytat:
powoli bedziemy sie uczyc z kuba -bo pani odpowiednio zadbala aby dzieci sie nie nudzily i duuuzo zadala .duzo.
Nestelle, despa, wasze starsze dzieci chodzą do szkół państwowych? I tyle zadają?
Ja się nie znam, nie mam jeszcze doświadczenia. A pytam dlatego, że moja szwagierka ma zupełnie inne odczucia, tj. szkoła niczego nie uczy, mało się zadaje, uczą dzieci coraz mniej, poziom trudności leci na łeb na szyję.
A przecież jakiś wspólny program chyba w całym kraju obowiązuje?

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Właśnie właśnie, czy dzieci nasze mogą mieć zimne rączki? Mikołaj jak śpi to ma wręcz lodowate Przeprowadziłam testy i jak śpi w czapeczce bądź kapturku to ma ciepłe. Zwracać na to uwagę czy nie ma się czym martwić?
A karczek ma ciepły? Moja miewa chłodne, ale nigdy lodowate.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oooo tak Mairę Mari bym chciała - i ta wredna Soray'a do piekla z nia !!!! haha.

ej ja Lubiałam Luz Marię ... i ta dziewczynka co grala jej corke - jaka sliczna byla yhmmmm.
Ja pamiętam Rosalindę
Stary 2013-11-01, 13:09   #4304
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
- chyba to będzie dobry pomysł hihi - no ale ona Wege więc nawet ich nie tknie .
zrob mielone z soji - bede na pewno !
Cytat:
Ale dziś pospaaaaliśmy! Aż mnie głowa boli z nadmiaru snu
haha zamien sie co to jest nadmiar snu ??? co to jest ???? zna ktoras takie pojecie ?????????
Cytat:
Trzymajcie się ciepło, ja dziś cmentarz będę podziwiać z okna (mieszkam jakieś 300m od cmentarza)
bedziesz miala nastroooojowo .
Roszek spi w samym bodziaku .bez skarpetek .bez niczego .no ale on spi ze mna . i sie ode mnie grzeje
Cytat:
Nestelle, despa, wasze starsze dzieci chodzą do szkół państwowych? I tyle zadają?
Ja się nie znam, nie mam jeszcze doświadczenia. A pytam dlatego, że moja szwagierka ma zupełnie inne odczucia, tj. szkoła niczego nie uczy, mało się zadaje, uczą dzieci coraz mniej, poziom trudności leci na łeb na szyję.
zadaja duzo .ogrom bym powiedziala. ale to na zasadzie ze program ma byc zrobiony i jak nie zdarzą w szkole -to reszte w domu .
ale sama szkola malo uczy ,zwalaja na rodzicow . na zasadzie "to do domu ,to i to do domu ,na poniedzialek wiersz , slowka z anglika .lektura , opisy, odczytywanie zegara . ma byc zrobione ,nauczone . w poniedzialek sprawdzian ,we wtorek sprawdzian ,w nastepne dni pytanie ." i tyle.
z lekcji dzieciaki malo wynosza .
Stary 2013-11-01, 18:47   #4305
Tasia34
Wtajemniczenie

Hejka
Boszzzz, jaka jestem dziś padnięta... A niby nic takiego nie robiłam - naleśniki z mięsem, upiekłam ciasto, spacer 2h, pranie. Ale normalnie padam.
Na cmentarz pojechała tylko moja Mama - z wózkiem autobusem na Wólkę to byłaby dziś jakaś katastrofa :/

Cytat:

o masz ci los! u nas już irokez był ale bez żelu... czy robiona maść apteczna też jest tak samo zła?
Siódmy??? No brawo!!!
Zła maść apteczna

Cytat:
t. też już czyta a najpierw była gadka że wmawiam temu dziecku te książki, że wymyślam, że sprawiam że jak będzie duży to będzie miał przesyt i nie tknie - jak zauważyła, że on ma z tego radochę - czyta aż się kurzy ()
dla tż i t.!

Cytat:

My nadal bezzębni

Cytat:

Moda na sukces leci juz chyba z pierdyliard lat - tylko mi nie mow, ze nie widzialas choc JEDNEGO odcinka?
Ja nie widziałam nawet pół Znaczy wiem, że jest taki serial (moja Ciocia mi czasem opowiada coś tam o bohaterach, a ja nie mam pojęcia, o co chodzi )
Z seriali to ja tylko HOUSE M.D. i Dexter Oba zakończone

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Klementyna, ależ Twój Miszelinek jest dorodny! Super są te zdjęcia! Na drugim mi przypomina, nie wiem czemu, Roberta Gawlińskiego

Cytat:
Oooooo brrrrr... Ale dziś będzie ładnie przynajmniej
Krzyś ma czasem zimne łapki, jak śpi, ale lodowate, to nie...
Jak się czujesz? Dajesz radę karmić? Zdrówka!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 18:50   #4306
Malpka
Zakorzenienie

hej
zaczynam was czytac od tyłu jako ze pisze na innym lapku i nie pamietam na kt orej stronie skonczyłam czytac

zaczn e od chwalenia a co! hehe mogę? Karollo coraz czesciej stoi bez trzymania i dobrze mu to już wychodzi
A po kolejne to i nam idzie 7 ząb tak więc Karole idą ząb w ząb

Cytat:
u nas Julka przestała sypiać w dzień ciut przed 2 urodzinami, ale w przedszkolu śpi

Cytat:
wcześniej pisała, że rzadko ma czas więc może tylko podczytuje..
ale może napisze z dwa słowa skoro się pojawiła

namaczam suszone grzybki dzień wcześniej; na następny odcedzam i kroję drobno
główka kapusty (średnia)- pokroić-ugotować
kiszona kapusta (2 woreczki)- pokroić- ugotować
mięsko (ja dałam schab), kiełbaska, boczek- podsmażam i jednocześnie doprawiam do smaku (ja akurat mam taką uniwersalną przyprawę do mięs ale można czym tam się chce)

po ugotowaniu kapusty- wrzucam jedną do drugiej- dodaję liście laurowe i ziele angielskie- dodaję wszystkie mięska i grzyby- gotuję dalej na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając

kiedy kapustka zmięknie doprawiam do smaku- sól, pieprz, dużooo majeranku (uwielbiam ) i czosnek przeciśnięty przez praskę. na końcu dodaję koncentrat pomidorowy
można jeszcze dodać nieco cukru i musztardy do smaku
i właala
takiego bigosu z łaczonymi kapustami nie jadlam tylko albo z kiszonej albo ze swiezej
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 19:01   #4307
maria28
Kniaginia

Moderna, wstawiłam do fotoklubu zdjęcie naszych kciuków
Stary 2013-11-01, 19:23   #4308
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Przesyłam Wam mojego Miszelinka na jednym zdjeciu się dziwi na drugim cieszy michę;p dostałam na razie tylko 5 zdjęc;p
Nic to ide pakowac manatki, bo jutro do teściów wypad
jaki cudny

Cytat:
kciuki aby szybko wyszedł
a co do lidla powinnaś żądać w ramach rekompensaty paczki pieluch

Cytat:
spoko, postaram się, jak Kinga pozwoli.

Cytat:

nie, 5.30 pobudka. kończę kawałek pizzy i w drogę (ale wam smaka zrobilam co? )
mi nie bo ja wczoraj na kolacje pizze robiłam

Moderna - była mowa o 2 kciukach u nas są 3 bo Julka swój dodała mam nadzieje ze moze być
-----
a tak wogole to my dziś kończymy 8 miesięcy

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2013-11-01 o 19:24
Stary 2013-11-01, 20:12   #4309
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

sklejanie (zwykłą taśmą) okazało się niewypałem. no jest w kilku częściach (T. to nie przeszkadza, mnie bardzo... konkubent wyśmiał mój pomysł oddania do introligatora - stwierdził, że ku pamięci kupi się nową )

Korzystam z tego, że mój chłop wyjechał i właśnie gotuję kapuśniak (jedyna rzecz, której nie chce jeść kiedyś miał atrakcje żołądkowe po mojej kwaśnicy ). Torres śpi (!), kawka

Jezusie, ale mi smaka zrobiłaś, uwoelbiam wszystkie kawaśne zupy, ogorkową, kapuśniak........Musze sobie ugotować

Co do t. - Michałek od małego pokazuje babci gdzie jej miejsce

Cytat:

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

padła
nie spią, już moja Oli nie spala

Cytat:
w lidlu i w kauflandzie były/są

za pozwolenie na domto kiedy parapetówka?

Jakie to łóżeczko na biegunach?coś a'la kołyska? Nie boisz się, że potem nie uśnie bez bujania?

za imponującą ilość ząbków

Ptaki budzi?

Też mi się to bardzo podoba

Roszpunka lubi jak się Jej czyta choć są dni gdzie woli walić ręką w książeczkę albo ją gryźć brawa dla t.
Uwielbiam kapuśniak

Ach ta Brooke
lubczyk afrodyzjakiem?o kurde to Roszpunka będzie jeszcze bardziej kochać piecha

cena mięsa powala
ja to samo, mama zapisała mnie do biblioteki sporo przed 1 klasą i szybko musiał mnie zapisywac na dorosłą stronę- bo nie miałam tam co czytać już.....

aaaaa to może dlatego t.mnie obdarowywuje lubczykiem- chce żebym ją pokochala......

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
we władysławowie to wiem, że jest gdzie kupić.. szkoda, że wtedy nie myślałam jeszcze tak do przodu.

śliczny jest!
sesese a pisałam o tym

Cytat:
Tak -państwówka

Bardzo duzo zadają

Moja idzie programem ktory na jeden rok był wprowadzony jako "eksperymentalny"- w pierwszej klasie uczyli si.e kierunków świata

Cytat:
zrob mielone z soji - bede na pewno !

zadaja duzo .ogrom bym powiedziala. ale to na zasadzie ze program ma byc zrobiony i jak nie zdarzą w szkole -to reszte w domu .
ale sama szkola malo uczy ,zwalaja na rodzicow . na zasadzie "to do domu ,to i to do domu ,na poniedzialek wiersz , slowka z anglika .lektura , opisy, odczytywanie zegara . ma byc zrobione ,nauczone . w poniedzialek sprawdzian ,we wtorek sprawdzian ,w nastepne dni pytanie ." i tyle.
z lekcji dzieciaki malo wynosza .
dwa poprzednie lata nie przejmowali sie az tak bardzo czy zrobią cały program czy nie- teraz muszą bo egzamin po 6 klasie, i chcą dobrze wypaść, wiec jest i bieżące i nadrabianie tego czego nie przerobili

no i standard co trzy tematy równo kartkówka z większośći przedmiotów, przynajmniej dwa sprawdziany w tygodniu....

jak sie robi mielone z soi?

Małpka- przepis na królika daj jakis, co- plizzzz?
(chyba,ze jest jeszcze inna koneserka kuchni i zna łatwy przepis na smacznego królika)

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Laski macie maszynki do pieczenia chleba? Jakie?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 20:30   #4310
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

Moderna - była mowa o 2 kciukach u nas są 3 bo Julka swój dodała mam nadzieje ze moze być
-----
a tak wogole to my dziś kończymy 8 miesięcy

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:

Laski macie maszynki do pieczenia chleba? Jakie?
Nie mam, ale chciałabym.
zerknij tutaj, muszę spróbować. http://basinepichcenie.blox.pl/2013/...yrabiania.html

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 20:33   #4311
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Różak właśnie się jakoś doczołgał do szafki, sięgnął na wyższą półkę i zdjął sobie opakowanie z klockami do kąpieli. Te zabawki miały być na później. Teraz memła folię i papier, klocki powysypywała

Cytat:
Dziękuję Wam dziewczynki za kciuki. Na razie jestem na 134 stronie więc trochę nadrabiania jest. Od wczoraj jestem w domku i głównie się wyleguję. Ledwo chodzę ale daję radę. Najgorsze jest to, że jestem w domu i nie mogę wziąć Mikołaja na ręce, ani podnieść, przewinąć, nic. Mogę sobie tylko na niego popatrzeć co jest bardzo dołujące. Chociaż dziś Tż dał mi go na chwilę na kolana ale ciężko było go utrzymać bez ruchu. Karmić na leżąco za bardzo nie mogę bo mnie te dziurki kłują to samo na siedząco, Mikołaj bardzo bryka, wymachuje łapkami i się boję, że mnie trzaśnie w brzuch. Ale i tak mimo ryzyka zwinięcia się z bólu nakarmiłam go dwa razy. Ciekawe czy uda mi się utrzymać laktację. Pożyjemy zobaczymy. W ogóle Mikołaj od jakichś dwóch-trzech tygodni strzelił focha na mojego prawego cyca. Tylko w nocy udawało mi się go nakarmić.
Operacja ok W poniedziałek kontrola. Na razie kończę, trochę Was poczytam i idę spać.
Nie jestem na bieżąco ale mam nadzieję, że u Adasia już poprawa.
dla solenizantów.

Buziaki.
szybkiego dojścia do siebie

Cytat:

Nie wiem, jak to się dzieje, ale umiem wykręcić język do pionu Ale tylko w jedną stronę
haha ja też czekam na fotkę

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Krzysiaczek ma nową najfajniejszą zabawkę - wczoraj wykopałam "zza szafy" mój stary syntezator. Dziś kupiłam baterie no i... mieliśmy koncert na dwie ręce, nogę i czoło Śmieje się do tego, ślini, wali w klawisze, no po prostu dziki szał
Ale współczuję moim sąsiadom

Cytat:

Moderna a moją fotkę dostałaś? Bo jest taka trochę nieostra ( ale najlepsza, jaką udało mi się zrobić z tym moim tornadem małym ) i nie wiem, czy robić następną, czy ta jest ok
moja tez nieostra ale ledwo utrymałam rękę Karola

Cytat:
heh... z całym szacunkiem, ale tak samo będą robić na poziomie przedszkola, szkoły?!
jeden jest dobry z matmy, drugi z WF a trzeci jest po prostu rozkoszny.

pół ranka się z tego prześmiałam
nie wiem... miałam skojarzenie z rzygającym tęczą szczęśliwym jednorożcem = cudowne dzieciństwo

przyznaj się ściągnełaś pomysł od szeregowego z Pingwinów

Cytat:
Fajnie, że możesz liczyć na pomoc Rodziców-oby zdrowie Im służyło jeszcze długie laaataaa
oj tak tak

Cytat:

wstawiam mojego mlodziana, dostal dzisiaj obiadek (tylko prosze bez z☠☠☠ki za krzeselko )

Ale najlepsza to mam firme sprzatajaca - wpuszczam psa do kuchni
ale super widać ze szczęśliwy ze jje

Cytat:

hehe.. moj Merlin juz wyczail, ze jak Marcel je to trzeba byc w gotowosci pod stolem

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:

Małpka- przepis na królika daj jakis, co- plizzzz?
(chyba,ze jest jeszcze inna koneserka kuchni i zna łatwy przepis na smacznego królika)
jutro moge dac linka ktory mi siostra podesłała ale mam go na naszym kompie a na nim tż siedzi a ja na jego pracowym a tam mam zapisany w zakładce. Chociaz ja z królika zwykle pasztet robię
Stary 2013-11-01, 20:48   #4312
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

szybkiego dojścia do siebie

haha ja też czekam na fotkę

moja tez nieostra ale ledwo utrymałam rękę Karola

oj tak tak

ale super widać ze szczęśliwy ze jje

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

jutro moge dac linka ktory mi siostra podesłała ale mam go na naszym kompie a na nim tż siedzi a ja na jego pracowym a tam mam zapisany w zakładce. Chociaz ja z królika zwykle pasztet robię
nie mam maszynki żeby zmielić....
a kiedys na fb pisałas ze robisz dobrego
Stary 2013-11-01, 20:55   #4313
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
opowiem Wam historię na miarę Małpkowego Karola jak się urodziłam siostra SAMA zadzwoniła do cioci do pracy i powiedziała, że ma siostrzyczkę do dziś niewiadomo jak to zrobiła
i
haha brawo dla siostry u nas też 'gej' przodował jakiś czas temu
Cytat:
Heloł ,heloł

mamy 1 zabek !!!!

Cytat:
oj tam oj tam . jak bedziemy takie ostrozne to nawet nie bedzie mozna wspomniec ze kupe zrobilo bo innej dziecko nie moze zrobic i bedzie jej smutno .

Cytat:
A ja się chwalę. Moje dziecko jeszcze śpi Nie wiem czy taki zmęczony czy to po szczepieniu
słodziak

Cytat:

2 - wczoraj Miluś chwycił się chodzika i WSTAŁ !!! - udało mi się nagrać to potem wrzucę jak wróce na FB - och taka jestem Dumna, z Niego .

Cytat:
.

dzisiejszy spacer
jaki śliczny wesoły Roszek i jaki duży

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
nie mam maszynki żeby zmielić....
a kiedys na fb pisałas ze robisz dobrego
ja wiem czy taki dobry mi sie juz przejadł ;P
ja robie zwykle po swojemy najoierw gotuję królika zeby był miekki a później duszę zwykle w śmietanie czasami dodaje pieczarki cebulkę trochę cytryny. żadko kiedy robie z przepisu zwykle kombinuję ale jutro poszukam przepisów od siostry
Stary 2013-11-01, 21:03   #4314
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
haha brawo dla siostry u nas też 'gej' przodował jakiś czas temu

słodziak

jaki śliczny wesoły Roszek i jaki duży

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

ja wiem czy taki dobry mi sie juz przejadł ;P
ja robie zwykle po swojemy najoierw gotuję królika zeby był miekki a później duszę zwykle w śmietanie czasami dodaje pieczarki cebulkę trochę cytryny. żadko kiedy robie z przepisu zwykle kombinuję ale jutro poszukam przepisów od siostry
Stary 2013-11-01, 21:05   #4315
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dziecko śpi, ja już prawie też

Znowu zapomniałam umyć mu ząbki

Byliśmy dziś na dwóch cmentarzach. został nam jeszcze jeden ale to już jutro. zimno jak diabli mały mimo ciepłego ciałka, pucusie miał zimne i nosek zaczerwieniony

Cytat:
sklejanie (zwykłą taśmą) okazało się niewypałem. no jest w kilku częściach (T. to nie przeszkadza, mnie bardzo... konkubent wyśmiał mój pomysł oddania do introligatora - stwierdził, że ku pamięci kupi się nową )
hmm... szkoda, myślałam że może dobrze Ci się skleiła.
mi też okropnie przeszkadza, że jest w częściach, bo pewnie tych części będzie co raz więcej

co by tu wykombinować żeby to się kupy trzymało

Cytat:
jestem ciekawa jak to jest później.. tzn. dzieci im starsze tym chyba mniej śpią w dzień?
to da się jeszcze mniej? nie strasz hehe
mojemu zdarza się nawet 6 godzin bez snu, to chyba nienormalne

Cytat:
zdziwiło mnie jak znajomi opowiadali, że mieli w żłobku rozmowę z panią, bo ich pociecha nie chciała spać wtedy kiedy inne dzieci, tylko bawiła się i krzyczała co je budziło no przepraszam... i co ci rodzice mają zrobić? porozmawiać z rocznym dzieckiem i nakazać mu spać o wyznaczonej godzinie?

Cytat:
W Huugies były te paski też. Dla mnie i tż na początku rewelacja ) Bardzo się przydały
nie żartuj, mam teraz jakieś resztki huggiesów i nie widziałam żadnego paska muszę się przyjrzeć

Cytat:
Weź mnie nie rozśmieszaj, ja się jeszcze śmiać nie mogę
przepraszam

Cytat:

ooo pamiętam tą Sorayę twarzy nie, ale to jak się ubierała... nigdy nie zapomnę sukienki z dekoltem do pępka wtedy to jeszcze nie było coś na porządku dziennym

Cytat:
zaczn e od chwalenia a co! hehe mogę? Karollo coraz czesciej stoi bez trzymania i dobrze mu to już wychodzi
chwal się ile wlezie brawa dla Karolka i 100 buziaków za skończone 8 miesięcy

Cytat:
wolałabym żeby szli noga w nogę

Cytat:
a co do lidla powinnaś żądać w ramach rekompensaty paczki pieluch
za karę nie kupię tam pieluch miałam zamiar jutro pójść po ten 3-pak za 88zł, ale nie pójdę
Stary 2013-11-01, 21:11   #4316
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

takiego bigosu z łaczonymi kapustami nie jadlam tylko albo z kiszonej albo ze swiezej
i I za 8 mcy
A bigos u nas tylko z takiej i z takiej I gotowany kilka dni - każdego dnia dokładany inny rodzaj mięsa

Cytat:
"sytuacja wyjątkowa!"

Czy to jest w ogóle możliwe, żeby po 6 mcu "odnowiła się" jakaś nietolerancja pokarmowa Wszystko od dawna już było ok, a teraz znów szorstkie plamki na policzkach... W słoiczkach teraz żadnej nowości nie było w ostatnich dniach... :/

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
to da się jeszcze mniej? nie strasz hehe
mojemu zdarza się nawet 6 godzin bez snu, to chyba nienormalne

zdziwiło mnie jak znajomi opowiadali, że mieli w żłobku rozmowę z panią, bo ich pociecha nie chciała spać wtedy kiedy inne dzieci, tylko bawiła się i krzyczała co je budziło no przepraszam... i co ci rodzice mają zrobić? porozmawiać z rocznym dzieckiem i nakazać mu spać o wyznaczonej godzinie?

wolałabym żeby szli noga w nogę
1. mój też czasem... ma 3 drzemki w ciągu dnia po 30-45 minut A czasem 2
2. Ja nigdy nie spałam w przedszkolu (w żłobku pewnie też bym nie spała, ale nie chodziłam) i moi rodzice też mieli rozmowy z wychowawczyniami, bo z nudów wyskrobywałam tynk ze ściany No ale mi się cholernie nudziło
3.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-11-01 o 21:08
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 21:15   #4317
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam dziewczynki za kciuki. Na razie jestem na 134 stronie więc trochę nadrabiania jest. Od wczoraj jestem w domku i głównie się wyleguję. Ledwo chodzę ale daję radę. Najgorsze jest to, że jestem w domu i nie mogę wziąć Mikołaja na ręce, ani podnieść, przewinąć, nic. Mogę sobie tylko na niego popatrzeć co jest bardzo dołujące. Chociaż dziś Tż dał mi go na chwilę na kolana ale ciężko było go utrzymać bez ruchu. Karmić na leżąco za bardzo nie mogę bo mnie te dziurki kłują to samo na siedząco, Mikołaj bardzo bryka, wymachuje łapkami i się boję, że mnie trzaśnie w brzuch. Ale i tak mimo ryzyka zwinięcia się z bólu nakarmiłam go dwa razy. Ciekawe czy uda mi się utrzymać laktację. Pożyjemy zobaczymy. W ogóle Mikołaj od jakichś dwóch-trzech tygodni strzelił focha na mojego prawego cyca. Tylko w nocy udawało mi się go nakarmić.
Operacja ok W poniedziałek kontrola. Na razie kończę, trochę Was poczytam i idę spać.
Nie jestem na bieżąco ale mam nadzieję, że u Adasia już poprawa.
dla solenizantów.

Buziaki.
wazne ze operacja sie udala
za szybki powrot do pelnej sprawnosci .

Cytat:

Powiem Wam ze w koszmarnym kraju zyjemy
moj tz umowil sie z innymi tatusiami ze razem z dzieciakami beda chodzic po domach po cukierki . co 3 -4 dom udawal ze nikogo w nim nie ma -szybko gasili swiatlo albo spuszczali zaluzje . przeciez dzieci prosza tylko o cukierka ..... nawet nasi znajomi co takze maja male dzieci -niewiedzac ze jest na zewnatrz takze moj tz z dziecmi - po nacisnieciu dzwonka zgasil swiatlo i spuscil zaluzje(tz zadzwonil do niego na komorke ze to on stoi pod furtka !!!! haha ale sie zmieszał ! wyszedl i dal slodycze tlumaczac sie blablabla ..)a kilkoro ludzi wykrzykiwalo " do koscioła modlic sie a nie tu szatanskie zabawy odprawiac " .... rozumiecie - do malych dzieci z takimi tekstami .
Jakub takze mial wyklad w szkole "ze nie nalezy obchodzic halloween ,bo to obce swieto ,sprzeczne kosciołowi ...itp"
ha ! ale andrzejki to mozna . horoskopy i takie tam tez .
a tu tylko chodzi o zabawe dla dzieci . ehhhh
u nas to tak jest -co nieznane ,co nowe to be.

no ale dzieciaki niezauwazyly tych zgrzytow .zadowolone .
eeee ja bym takich ..
- choc ja sie wczoraj Niezle zdziwilam -mieszkam na osiedlu 20 Lat i 1wszy raz widzialam by ktos po bloakch chodzil i cukierki zbieral - mamacia moja dala ciasteczka bo cukierki zostaly zjedzone - przez Milusia

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
:

Krzysiaczek ma nową najfajniejszą zabawkę - wczoraj wykopałam "zza szafy" mój stary syntezator. Dziś kupiłam baterie no i... mieliśmy koncert na dwie ręce, nogę i czoło Śmieje się do tego, ślini, wali w klawisze, no po prostu dziki szał
Ale współczuję moim sąsiadom
wooow
- palnuje kupic taki dla dzieci Na Roczek .

Cytat:
pisałam dziewczynom na fb jaką mieliśmy "przygodę" w Lidlu ale i tu napiszę dla przestrogi

Byłam dziś u mamy i pojechałyśmy na zakupy do Lidla. Wiecie jak tam czasem wywalają coś w promocji na środek alejki. no i dziś były winogrona. nad nimi mniej więcej na wysokości mojej głowy wisiał wielki plakat z ceną. Karol uwielbia winogrona więc się troszkę nad nimi nachyliłam żeby zobaczyć czy ładne (z nim na rękach) i jak się odprostowywałam zaczepiłam głową o ten plakat, tak że spadł. myślałam, że tylko ja oberwałam ale mały strasznie się rozpłakał. ja patrzę a na nosie ranka i przy kąciku oka rozciętę. brakowało milimetra i walnęło by go w oko. musiało go zaboleć

Zła jestem, że awantury nie zrobiłam ale nawet wtedy nie myślałam, że to nie powinno wisieć tak nisko. pierwsza myśl: to moja wina, czego ja w ogóle tam zaglądałam? uspakajanie małego, dokładne obejrzenie czy nic się nie stało i dopiero uświadomiłam sobie, że tego tam nie powinno być. Oczywiście nagle wszyscy z obsługi zapadli się pod ziemię. Nie było nikogo. Mama mnie uspokoiła, że nie warto się odzywac, bo nic to już teraz nie zmieni a po co się dodatkowo denerwować. teraz żałuję, że nic nie powiedziałam

Ale ale... nie uszło im to na sucho. Jak tż się dowiedział przygnał 25 km do tego lidla opierniczyć kogo trzeba. taki był wkurzony, że myślałam że zrobi im tam z dupy jesień średniowiecza. Oczywiście kierownik strasznie przepraszał, tłumaczył że takie mają standardy itd i poszedł zdjąć ten plakat
Aha winogrona stały już w innym miejscu, przysunięte do stolików z innymi owocami więc podejrzewam, że ktoś z obsługi jednak to widział
ja ☠☠☠☠☠☠☠e !!! co ja Jełopy oraz natychmiast !!
dobrze ze twoj TZ im nagadal - bo ''a gdyby '' cos wiecej sie stalo, to mieli by przesrane111

nadrabiam dalej .

Stary 2013-11-01, 21:22   #4318
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
u moich teściów tv był włączony non stop. każdy niedzielny obiad, święta, imieniny, wszystko w towarzystwie tv. teraz przy Jakubie przestali już włączać/wyłączają jak przychodzimy, u nas też już nie chcą włączać jak powiedzieliśmy, że my przy dziecku nie oglądamy tv. generalnie nie ma tv ze względu na dziecko a nie na bliskich, ale zawsze coś zobaczymy jak będzie na święta w szerszym gronie bo poza mną tam wszyscy chcą gapić się w tv siedząc przy stole.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 21:37   #4319
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
we Władysławowie w porcie jest sklep do którego z połowów zwożą rybacy, kupiłam filety z dorsza, zapakowalam w torbę termiczną, wrzuciłam lód, nasi gospodarze nam zamrozili, tak że wyjeżdżając w nocy dołożylismy tylko lodu. Do zamrazalnika w domu wrzucilam i mam wspomnienie lata
!!!!
dorsz yhmmmm yhmmm yhmmmmmm

Cytat:
[/COLOR]bmma bądź częsciej podobnie jak Reszta z fb
Cytat:

a propo's dyni- myślałam, że skoro haloween, to pewnie w sklepach będzie pełno dyni a tu nigdzie nie było a chciałam małemu na obiadki kupić
u mnie we Tesco były .

Cytat:
zlych wiesci nie ma. i to jest najwazniejsze
.
ad 1 -
ad 2 - JUPI!!!.

Cytat:
ktory !!!!
- Milus nadal bez ... hihi.

Cytat:
h
nestele- czy Ty jesteś z innej epoki? jak można nie znać mielonych, ridża i seriali na topie?

dziewczyny,
Chanel_Coco dołączyła do fotoklubu więć może wróci do nas
ad 1 - PADŁAM !!!

ad 2 - oooo ciekawe co U nich słychać .. i penie Ksawery to kawał przystojniaka .

Cytat:

Moda na Sukces w PL emitowana od 80-ktoregos odcina od Roku 1994 wie za ro maja 20Lecie .

prawie mi sie Udało P

Stary 2013-11-01, 21:50   #4320
maria28
Kniaginia

Cytat:
my dziś kończymy 8 miesięcy
Jesteś pewna?

Cytat:
szybko musiał mnie zapisywac na dorosłą stronę- bo nie miałam tam co czytać już.....

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Dragusia, jako że jesteś z Wrocławia, to mam pytanie - gdybyś była przypadkiem w Ikei, to kupiłabyś mi 2 poszewki na poduszki? Już tylko w waszej Ikei się ostały.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości