|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Hej
![]() Dziewczyny wszystko mnie boli masakra ![]() ![]() ![]() Kluska powiem ci ze jestem tak wkur****a na te meble z brw!!!nie wiem czy ty tez mialas takie problemy z nimi kur*a instrukcje do dupy po prostu elementy zle dopasowane a calosc buja sie jak na hustawce trzeba regulowac pol dnia ![]() Basiu szczerze pogadaj z tz;tem no ja mysle ze nic nie robi ma przeciez was 3 swoje kobiety po co mialby ryzykowac.Ale ta france to bym normlanie za fraki i ze skaly ![]() Zophiee ogolnie ta prof jest bardzo dobra i polecam ci tam zrobic ale przygotuj sie na opoznienie min 2h,na korytarzu ludzie gadali ze ostatnio mieli opoznienia 4h ale coz warto czekac.A wiesz badanie robia bardzo dokladnie skrupulatnie i jak jest potrzeba to i zmieniaja aparat i robia usg w dwie osoby.Najpierw echo robil mi inny lekarz porobil pomiary usg a dopiero po nim przychodzi i sprawdza jeszcze raz ta Dangel. Mysiu wirusowka panuje moj brat tez cala noc lalo sie z niego doslownie masakra wspolczuje strasznie to jest wycieczajace dla organizmu,zdrowka dla tz'ta Padam na twarz nadrobie was jak juz bede miala wszystko ogarniete i troche odpoczne bo oczy mi leca jak cholera . A dziewczyny mam chyba skurcze ![]() Buziaki i uwazajacie na siebie ![]() ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-11-01 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A i dobrze, weź magnez i no-spe ![]() ![]() A tak w ogóle to witam sie wieczornie. U mnie cieżkie chwile, ale nie chce tego pisac na forum, gdzie każdy może to przeczytać. I moja kotka dzisiaj chyba urodzi swoje kocie dzieci ![]() Także trzymajcie za nią kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Mysti hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Mogę się przyłączyć ? ![]() ![]()
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kluska,Izka,Kami Wy już w ostatnim stadium więc zmęczenie i ból każdego kawałka ciała to najnormalniejsza rzecz na świecie ![]() ![]() Basiu porozmawiaj z TŻem bo tak być nie może że macie dwójkę dzieci a w małżeństwie jakieś niedomówienia ![]() Misti Kochana mam nadzieję że to nie TŻ jest powodem ciężkich chwil ![]() Gianna Natalcia ma teraz trochę mniej miejsca na "zwiedzanie" więc dlatego tak się dzieje,po prostu Twoja Kruszynka rośnie a Ty jesteś szczuplutka więc dlatego tak to odczuwasz ![]() Mysia ale miałaś kongo-bongo ![]() ![]() Migociu fajnie że się odezwałaś ![]() ![]() Agabiwro oj współczuje ![]() ![]() Arletko super żer już po remoncie,będziesz miała spokój no i wyśpisz się w swoim pokoju i na swoim łóżku ![]() Kochane moje powiem Wam tak:ja nie bałam się porodu dopóki nie pojechałam 10tego marca(to był mój tp) na ktg i zobaczyłam te wszystko ledwo chodzące po porodach dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]()
#4207 |
Zakorzenienie
|
Niestety tż.
Już z nami nie mieszka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Ewciu ja sie nie boje porodu ja raczej boje sie tego zeby z dzidzia bylo wszytsko dobrze reszta jest niewazna,dam rade
![]() ![]() PannaMagda witamy ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- O kurcze az tak,cholera taka mial szanse ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Dziewczyny rozmawialyscie o tych problemach ze spaniem,ja ma tak ze jak sie poloze na plecach to za cholere sie juz nie podniose kurde taki bol mi wchodzi w ledzwiowy ze nie moge sie nawet przekrecic i musi tz interweniowac ![]() ![]() Aga wspolczuje ci tej malej cholery rozwydrzonej masakra ![]() Mysia,Coffee wy juz przestancie liczyc te dni w cyklu szkoda czasu lepiej odpuscic i zdac sie na los,nie zawracac sobie glowy glupotami tylko brac od tz'ta ile fabryka daje ![]() Migotka,Basiu widze ze w kazdym zwiazku pojawia sie jakas franca ![]() ![]() ALe sobie odpoczelam siedze godzine na kompie a czuje sie taka wypoczeta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cholera ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Iza kurcze tak myslalam
![]() Kluska a ty tez masz te skurcze jeszcze?cos ginka na to poradzila? |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie na szybko.
Mysti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mysiu ![]() Gianna, mam nadal skurcze ale już je olewam. Najwięcej przy stresie, po wczorajszej ![]() ![]() Witamy nową koleżankę ![]() ![]() U mnie do ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Dobra, wykąpałam się już, mam szklankę ciepłego mleka ![]() Gianna, w tych moich brw większych problemów ze złożeniem nie było, chociaż 2 rzeczy nawaliły- dali złe wkręty do prowadnic do szuflady, zbyt wystające łebki i się na nich szuflada zatrzymywała ![]() ![]() A co do skurczy to ja bym to uczucie opisała tak jakby ktoś mi w brzuchu parasol otwierał. Właśnie mnie męczy... z leków to najpierw miałam zwiększyć Mg i dodać nospę 3x1 a po wizycie jak już było wiadomo, że szyjka ok to nospę kazał odstawić a dał luteinę dopochwową. Nie zmniejszaskurczy ale ogranicza ich skutki. Pamiętaj, że przepowiadacze są normalne, szczególnie w takich małych ilościach. Jestem pewna, że ograniczenie aktywności jeszcze je zmniejszy ![]() A teraz zagwozdka: Babcia tż tak jak teściowa z zawodu była położną więc 'ocenia mnie okiem eksperta'. Dziś obleciała od góry do dołu, wypytała jak wyniki, jak się czuję. Potem "o, widzę, że masz obrzęki" to mówię, że tak, ręce mi puchną a ona prosto z mostu "no nie tylko, twarz też masz opuchniętą" ![]() ![]() Ej, dlaczego jak ja wracam do domu i kończę dzień to tu już nikogo nie ma.. ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-11-01 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzięki dziewczyny jest o niebo lepiej. Chociaz biedak dalej słaby. Musmy dzisaj jechac do krk ![]() Mysti - przykro mi kochana..
#4213 |
Zakorzenienie
|
Mysia mnie jak złapała grypa żołądkowa, po kroplówce miałam największą ochotę na colę i pizzę
![]() ![]()
![]() |
#4214 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś zaczynam 33 tc i naprawde nie wiem kiedy mi to zleciało ![]() W poniedziałek jedziemy do wybranego szpitala gdzie chcę rodzić zapytać o pare rzeczy.Przede wszystkim o miejsca i o tym czy mnie przyjmą z cukrzycą insulinozależną.Bo nie wszystkie szpitale są na to przygotowane i nie chcą przyjmować.Cukry mi rosną musze zwiększać dawki insuliny,boje się czy to nie będzie problem..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-11-02 o 08:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-intymnej.html ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
ale sie ciesze ze wszystko jest dobrze ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Juz nie moge sie doczekac jak Wy bedziecie rodzic i bede sie bardzo denerwowala (bardziej niz z moim porodem ) Teraz juz wiem jak to Ewcia przezywala jak ja rodzilam ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Iza, fajnie z tą wycieczką do szpitala, też muszę zaplanować. Mam nadzieję, że nie będą Ci robić problemów ![]() Większość nie może się doczekać dziecka, porodu a ja wyrodna jestem i tak bym chciała tą ciążę wydłużyć jeszcze ![]() ![]() Iza, też tak pomyślałam, że powinnam powiedzieć bo w końcu to nue był jednorazowy wybryk ale jakoś nie umiałam. Dziś mnie obudziły przeprosiny takie prawdziwe, nawet to magiczne słowo padło ![]() PannaMagda, pizza i cola dla mnie to najlepsze śniadanie po ![]() ![]() Basiu to za 6 lat dopiero kolejne dziecko? Myślę, że nie wytrzymasz ![]() Mysiu słabo się zbiegło z tym wirusem ![]() ------------------- Ależ mi się nic nie chce ![]() Miłego dnia ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pierdziele ![]() Cytat:
![]() Po całym dniu chodzenia i siedzenia u rodzin, mam kredki. Nogi wchodzą do du**. Dziś jeszcze męczy mnie potworna migrena, a tu do cudownej pracy trzeba jeszcze na drugą zmianę, kocham to ![]() Miłego odpoczynku i dnia dziewczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dużo tu dziewczyn którym się zbliżają porody-super
![]() ![]() dzięki za miłe przyjęcie ![]()
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Wczorajszy dzień minął nam na leniuchowaniu, najpierw Kościół, potem obiad i długi spacer, a później leżeliśmy w łóżku i oglądaliśmy filmy i nie tylko
![]() ![]() ![]() Dzisiaj nie mam kompletnie co robić, TŻ zaczął malowanie pustego dużego pokoju, który będzie niedługo naszą sypialnią i dzidzi, bo chcę początkowo mieć go/ją przy sobie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc cały dzień będę chodzić i doglądać postępy prac ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() ![]()
#4220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że tż przeprosił ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Raczkowanie
|
Gianna, ja też już mam takie skurcze i dodatkowo skróconą szyjkę, dużo leżę i biorę duphaston i fenoterol a i magnez 6x70mg.. jutro wizyta u gina, zobaczymy co powie...
Basia, kupiłam ten polecany przez Ciebie żel do higieny, 21zł zapłaciłam, przed ciążą miałam nawracające infekcje, jedną w ciąży, że o ciągłych kłopotach z pęcherzem nie wspomnę, więc łapię się wszystkiego co mi może pomóc.
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My juz w krk. tz lepiej, juz nie wymiotuje ani nie ma biegunki, ale jest mega słaby. Wpakowałam go do łózka, niech leży i sił na jutro nabiera. A ja marudziłam , ze owu nie bedzie a tak mnie napier.ala jajnik, że zwariuje zaraz ![]() Odpoczywać Mamuski ![]()
![]() |
#4223 |
Zadomowienie
|
Witam nowa kolezanke
![]() Nie cytuje bo nie moge wszystkiego zapamietac a pisze na tel i tu nie moge podgladac wpisow Ale mi corcia daje w kosc a raczej molestuje moj jajnik nie zycze nikomu... ale i tak ja kocham ;-) Dziewczyny niedawno stwierdziłam ze Natalka ciagle jest w tej samej pozycji tzn nozkami w dol i po lewej stronie. Czy tak moze byc? Mama mnie uspokaja mowi ze chociaż mi sie nie zakreci w pepowine ale nie wiem co o tym myslec. Chyba mam zapalenie pecherza bo cos mnie tam szczypie :-(
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
Kamildiana nie myśl o żadnym zakrecaniu sie w pepowine
![]() ![]() Do 34 tygodnia ma czas, żeby sie przekrecic, a i potem jest szansa, że sie obróci ![]() U mnie dziś pierwszy cieżki dzień, rozmawiałam z tż przez telefon. Brakuje mi go bardzo, jemu nas też, ale tak musi byc. Mam nadzieje, że z dnia na dzień bedzie łatwiej i nie bede miała takiego doła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mysti bedzie dobrze ![]() Rossa kurcze mam nadzieje ze z moja szyjka jest dobrze ![]() ![]() Kamildiana nie mysl nawet o takich rzeczach ![]() ![]() Kluska wow tz mial wyrzuty sumienia bardzo dobrze.A i ja pomyslalam ze nastepnym razem jak bedzie taka sytuacja jak z babcia tz'ta to powinnas wprost powiedziec ze to przez niego i juz,on sie spali ze wstydu i dostanie bure od rodziny. Mysiu powiem ci ze u ciebie to tak szybko te cykle jakos leca,moze dlatego ze ja jestem tak jakby obok i tak mi sie wydaje.Ja mialam cykle 32-36dni to mi zawsze jakos dluzej a u ciebie jak w zegarku i co rusz jajeczkowanie ![]() ![]() ![]() Strasznie sie boje tych skurczy.Nie jest to przyjemne,nospa pomaga plus polezenie czy siedzenie ale ogolnie martwia mnie bardzo.Jutro pierwsza noc w nowym domu ![]() Dziewczyny ja jutro sie przenosze na dobre a internet maja mi zainstaowac kolo wt-srody,wiec odezwe sie jak juz bede miec kompa. Uwazajcie na siebie i dbajcie,caluski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Zapamiętaj co ci się śniło ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
Cześć :zieew:
Wczoraj padłam jak mucha. Gianna, jak szybko z tą przeprowadzką ![]() ![]() Mysti, jesteś silna ![]() Rossa, trzymam kciuki za szyjkę, odpoczywaj i uważaj na siebie ![]() Rudziaczku ciesz się tżtem ![]() Izuniu a co u Ciebie? Dużo tą insulinę musisz zwiększać? Sytuacja opanowana?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
Ale sie niedziela zaczela... wstalam a wydaje mi sie jakbym miala sie dopiero klasc boli mnie glowa plecy nogi no masakra jakas a Tz sie jeszcze smieje ze uroki ciazy... ja chce styczen teraz juz natychmiast ;-)
Milej niedzieli ![]()
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy pierwszym dziecku wszystko wydaje sie takie sielankowe, a jak sie urodzi wyczekiwane maleństwo zobaczysz, że będziesz nie raz jeszcze chciała, żeby wlazło z powrotem do brzucha ![]() Ja mam nadzieje, że urodzę po terminie ![]() Cytat:
Ale z dnia na dzień jest lepiej ![]() Poczekam na niego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
hej.
Jakoś żyjemy ![]() ![]() ![]() Mysti, jesteś niesamowicie dzielna i silna babka ![]() ![]() Gianna, już nowe mieszkanko ![]() ![]() Kluska, widziałam fryty na fb ![]() ![]() Spadam sie zacząć ogarniać i prasować, o 14 chrzciny Miłego dnia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.