Płyny do higieny intymnej

PLIVA fem B Żel do higieny intymnej 100ml
PlivaFem B Do Higieny Intymnej 150 ml

• 1 sierpnia 2022 o 7:07
    Bardzo dobry produkt
    Żel do higieny intymnej poleciła mi koleżanka która miała problemy z tymi strefami i nie zawiodłam się. Żel ma bardzo lekka konsystencję dobrze się pieni i nie podrażnia wręcz daje poczucie nawilżenia i świeżości. Z pewnością zadowolone będę wszystkie panie które mają problemy z suchością podrażnieniami i alergiami. Jeśli zaś chodzi o zakup to dostępny jest on w aptekach i pewnie w sklepach internetowych bo w drogeriach raczej nie widziałam go. Jego cena mogłaby być odrobinę niższa za taką pojemność i to chyba jego jedyny minus.
  • 1 lutego 2019 o 22:56
    Bardzo dobry
    Kupiłam ten produkt po wizycie u pani ginekolog i przekonaniu się, że drogeryjne płyny może są dobre, ale jak nie ma się żadnych infekcji, podrażnień etc. Cały produkt jest zamknięty w opakowaniu z pompką. Mam trochę uwag co do tego opakowania, bo po pierwsze nie widać, kiedy produkt kończy się, a po drugie ta pompka nie wylewa na dłoń wszystkiego co ma w sobie i potem jak opakowanie stoi to produkt wypływa z tej pompki i brudzi opakowanie. Poza tym uwag więcej nie mam. Produkt ma minimalnie gęstawą konsystencję, bardzo dobrze pieniącą się, w kolorze niebiesko-zielonym i przyjemnym zapachu kojarzącym mi się z miętą i ziołami. Producent obiecuje, że jak będziemy stosować ten produkt to uzyskamy efekt ukojenia, złagodzenia, pozostawia przyjemny zapach, daje poczucie komfortu pod względem świeżości i oczywiście dobrze pielęgnuje miejsca intymne. Wszystkie te cechy sprawdziły się, a ten produkt wpisał się w moje must have jeśli chodzi o płyny do higieny intymnej. Produkt faktycznie koi podrażnienia (nie tylko te po goleniu), ale również rewelacyjnie pielęgnuje. Bardzo mi przypadł do gustu ten zapach kojarzący mi się z miętą i ziołami, a jeszcze utrzymuje się przez wiele godzin. Bardzo dobrze sobie radzi z stanami zapalnymi i infekcjami, a ponadto wspiera, żeby to nie nawróciło się. Z takich podstawowych rzeczy to u mnie wydajność wypadła dosyć dobrze, nie odczułam, żeby produkt szybciej schodził od innych płynów do higieny intymnej, cena jest niestety dosyć wysoka, ale przekonałam się na własnej skórze, że wolę zapłacić te 30zł niż 10-15zł za drogeryjny płyn, który mimo wszystko, kiedy było potrzeba to nie pomógł, a przez to straciłam do nich zaufanie, a z dostępnością niestety też czasami trzeba się nachodzić, bo nie każda apteka to sprzedaje. Nie byłam do tego produktu pewna, przez tę sytuację z drogeryjnymi płynami, które zawiodły, kiedy miały właśnie działać, strasznie zraziłam się.. a teraz wiem, że przy tym zostanę. Wolę przepłacić, ale wiem już, że ten płyn rewelacyjnie sobie radzi. Zwykłe drogeryjne płyny mogę traktować jako dodatek do pielęgnacji, ale ten jest moim must have.
  • 25 września 2018 o 10:20
    Bardzo dobry i łagodny, ale słabo u niego z wydajnością
    Żel poleciła mi pani w aptece. Szczerze mówiąc dla mnie to zupełna nowość, nigdy wcześniej o nim nie słyszałam. Pani farmaceutka zareklamowała ten produkt jako bardzo dobrze się sprawdzający i pochodzący od polskiego Producenta. Potrzebowałam czegoś bezpiecznego i aptecznego, więc zdecydowałam się na zakup. Żel kosztował 18,90zł za pojemność 100ml. Drogo? Jak na mój gust sporo mając z tyłu głowy fakt, że w drogerii mogę kupić Ziaję za 7zł lub Lactacyd za 10-12zł a pojemność jest już większa. Niemniej potrzebowałam czegoś bardzo bezpiecznego i nie wdając się w szczegóły taki produkt chciałam kupić właśnie w aptece. Produkt jest zamknięty w plastikowym opakowaniu z pompką i trochę upierdliwe jest zdejmowanie nakrętki za każdym razem żeby dostać się do pompki. Sama pompka też nie jest fantastyczna (trzeba ją mocno przycisnąć, bo jest to wersja tłokowa). Dodatkowo opakowanie jest białe i ciężko stwierdzić ile kosmetyku zostało jeszcze w środku. Ostatnią wadą produktu jest wydajność.. produkt niespodziewanie szybko mi się skończył.. Po miesiącu stosowania w środku już nic nie ma a co miesiąc płacić za płyn prawie 20zł tak średnio mi się uśmiecha. Tak więc opakowanie, cena produktu i przeciętna wydajność to wszystko jeśli chodzi o minusy. Muszę jednak przyznać, że gdy będę potrzebowała delikatnego aptecznego kosmetyku do pielęgnacji wrażliwych okolic to sięgnę po niego ponownie. Jest to preparat stworzony dla osób dochodzących do siebie po zabiegach chirurgicznych, skłonnych do podrażnień czy infekcji. Można go więc potraktować jako kosmetyk wspomagający leczenie i choćby dlatego finalnie stwierdzam, że warto go kupić mimo drobnych wad. Nie jestem osobą, która ma skłonności do infekcji, ale w innych sytuacjach okazał się bardzo pomocny. Delikatnie myje i pielęgnuje oraz jako jeden z nielicznych płynów zauważalnie nawilża wrażliwą i cienką skórę. Działa bardzo łagodnie i przyjemnie odświeża. Posiada także niezbyt mocny, świeży zapach a sam kolor żelu jest jakby morski. Mimo drobnych wad całość oceniam dobrze, bo kosmetyk sam w sobie dobrze się sprawdził (a wspomniane wady dotyczą kwestii ceny, opakowania czy wydajności a nie samego działania). Polecam osobom wrażliwym ceniącym sobie dobre i łagodne działanie. Sprawdzi się także podczas leczenia specjalistycznego. Polecam:)
    Zalety:
    • delikatnie myje i odświeża
    • ma bardzo łagodne działanie
    • jest bezpieczny
    • nawilża
    • nadaje się do pielęgnacji po zabiegach chirurgicznych lub infekcjach
    • ładnie pachnie
    • produkt polski
    Wady:
    • opakowanie mimo, że z pompką to jest średnio wygodne (pompka jest twarda a do tego ma jeszcze nakrętkę, którą za każdym razem trzeba zdejmować)
    • słaba wydajność
  • 9 maja 2018 o 19:04
    Dla delikatnej skóry
    Ten płyn poleciła mi Pani ginekolog przy infekcji, jednak zostałam z nim na dłużej. Płyn jest drogi w porównaniu do innych produktów do mycia miejsc intymnych, ale to jego jedyny minus. Gęsta konsystencja żelu o przyjemnym, ale delikatnym zapachu świetnie myje i odświeża okolice intymne. Co więcej łagodzi wszelkie pieczenie a nawet swędzenie tych miejsc, dlatego szczególnie polecam dziewczynom, którym zdarzają się takie problemy. Jeśli chodzi o opakowanie jest lekkie, poręczne, ma zatyczkę, przez co na pewno nic nie wyleje się w podróży. Buteleczka ma dozownik, który nigdy mi się nie zaciął. Szkoda tylko, że nie widać kiedy produkt się skończy.
    Zalety:
    • myje
    • odświeża
    • łagodzi świąd, pieczenie i podrażnienia
    • idealny w trakcie leczenia
    Wady:
    remeda
    3 czerwca 2016 o 20:27
    Ideał
    Nie ma lepszego wśród płynów i żeli do higieny intymnej. Zawsze do niego wracam. Niezastąpiony podczas infekcji, rewelacyjny do stosowania na co dzień. Łagodzi podrażnienia, pozostawia długotrwałe uczucie świeżości, niweluje swędzenie i pieczenie. Bardzo wydajny. Pomimo wysokiej ceny warto zwrócić na niego uwagę. Opakowanie bardzo higieniczne, ale jest mało poręczne i nie można sprawdzić ile produktu jeszcze zostało. Pomimo to nie zamienię go na żaden inny :)