Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 13:57   #3691
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

a to ja i Sara w pozycji w której moje dziecko sypia wspaniale
pozdrowienia)
i wtedy nic jej nie przeszkadza, nie wierci sie, nic, aniołek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komp.jpg (38,2 KB, 94 załadowań)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:18   #3692
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
pozdrowienia)
A mama może pospamować.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:20   #3693
surka
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrowienia)
Super Moja kiedyś też lubiła tak spać, bardzo mi tego brakuje
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:28   #3694
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Lila leży w bujaczku, smakuje każdego paluszka osobno

Cytat:
pozdrowienia)
To dla ciebie chyba idealna byłaby chusta masz małego przytulaska

U nas fajna noc. Maja usnęła późno bo cały rytm dnia był rozwalony ale nie dało sie inaczej. Tak więc spała od 20:30 i o 2 zaczęła płakać. Idąc zaspana do kuchni zrobić mleko zajrzałam do łóżeczka a mój bąbel oczy zamknięte, smok wypadł i przez sen płacze. Dałam smoka i cisza to poszłam spać
I spałyśmy do 5. TZ ją nakarmil i spaliśmy we trójkę do....10

Potem sniadanko całą rodziną, strojenie i szaleństwa na macie
A teraz drzemie w łóżeczku z sową

TZ pojechał po zakupy. Robię dziś szaszłyki i ziemniaczki zapiekane z serem i niebieskim lazurem ze szczypiorkiem

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:33   #3695
tysia222
Raczkowanie

U nas chyba bąki i skok dodatkowo. Mikołaj nie chce spać w ogóle, trudno go czymś zająć, mniej się uśmiecha, nic mu nie pasuje. Chyba, że to z powodu niewyspania.

Mam do Was pytanie: czy mm może powodować bąki? Bo zatwardzenie to wiem, ale czy gazy? Bo już nie wiem czy odstawić to mm, zamienić czy co. Nic nie jadłam takiego żeby M miał mieć z tego powodu gazy. I nie wiem z czego to, nigdy nie miał takich problemów. No jest jeszcze opcja, że po herbatce laktacyjnej, bo zaczęłam pić, ale już dziś odstawiłam- zobaczymy. Co sądzicie?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:38   #3696
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Super Moja kiedyś też lubiła tak spać, bardzo mi tego brakuje
widzisz, a ona najchetniej tak, a na plasko nie!(
bardzo mi brakuje mojego ramienia, Sara spedza na nim polowe dnia

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

To dla ciebie chyba idealna byłaby chusta masz małego przytulaska
mam chustę, ale Sara coraz mniej ją lubi bo za ciasno jej, ona nie lubi być otulana, ani otulaczkiem, ani chustą, zaraz się denerwuje i stara się uwolnić

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie: czy mm może powodować bąki? Bo zatwardzenie to wiem, ale czy gazy? Bo już nie wiem czy odstawić to mm, zamienić czy co. Nic nie jadłam takiego żeby M miał mieć z tego powodu gazy. I nie wiem z czego to, nigdy nie miał takich problemów. No jest jeszcze opcja, że po herbatce laktacyjnej, bo zaczęłam pić, ale już dziś odstawiłam- zobaczymy. Co sądzicie?
a próbowałaś zmieniac mleko? innej firmy?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:39   #3697
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
U nas chyba bąki i skok dodatkowo. Mikołaj nie chce spać w ogóle, trudno go czymś zająć, mniej się uśmiecha, nic mu nie pasuje. Chyba, że to z powodu niewyspania.

Po herbatce mogą występować. Może po jej odstawieniu coś się poprawi.
Stary 2013-11-02, 15:18   #3698
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi się wydaje że to nie jest wina mm. Maja pije od urodzenia jedno mleczko NAN i nie miała problemów z bąkami, leciały jak z karabinu a ostatnio ma problemy i męczy ją to i wybudza tylko że też połączyłam to z odbijaniem. Mamy z tym problem od kilku dni, noszę i noszę a bek nie chce wyjść

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
widzisz, a ona najchetniej tak, a na plasko nie!(
bardzo mi brakuje mojego ramienia, Sara spedza na nim polowe dnia

mam chustę, ale Sara coraz mniej ją lubi bo za ciasno jej, ona nie lubi być otulana, ani otulaczkiem, ani chustą, zaraz się denerwuje i stara się uwolnić

a próbowałaś zmieniac mleko? innej firmy?
Oj to musi być to dla ciebie męczące, pewnie boli cię kręgosłup i drętwieje ręka widać że Sara potrzebuje ciepła mamusi pozostaje ci tylko usiąść gdzieś wygodnie i tulić to maleństwo

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:26   #3699
enlevee
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Wczoraj cały dzien praktycznie poza domem byłam z małym i super spędziliśmy czas. Byliśmy najpierw u mojego dziadka na cmentarzu, potem u mojej babci z drugiej strony wróciliśmy wieczorem i juz praktycznie byliśmy tak padnieci ze poszliśmy spać. Do klubu wstawiłam pare zdjeć z chrztu niestety sukienki tak nie widać, no ale bedzie jeszcze zapewne okazja zeby sie sfotografować w niej

cynamonku tak bardzo sie cieszę, ze powoli, powoli wychodzicie na prosta

oliath 100 lat dla córy, piękny tort!

strawberry trudna sytuacja, rzeczywiście nieciekawie to wyglada. Może niech czasami to tz przyjedzie do Was, a nie Was targa jak wie ile to kłopotu!!

anulka ale wredny tekst teściowej, no chyba sie jej coś pomyliło

dzoan dalej trzymam za kiciusia !

domciatko ale masz przytulinska Sarę

tysia może spróbuj innego mleczka?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-11-02 o 15:27
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:34   #3700
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Prędzej herbatka, bo ma koper ale niepokoją Cię gazy?jak idą baki to bardzo dobrze!!
Przepraszam, że mnie tak mało, ale sprzątanie. A dziś jak rano pisałam, ze do szczęścia jeszcze kupa potrzebna no to ... Jestem szczęśliwa hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:44   #3701
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
pozdrowienia)
ale słodko wygląda, u mamy jej najlepiej

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Niby jestesmy razem ale traktujemy sie tak jakbysmy nie byli. Razem nie mieszkamy. Ja u siebie on u siebie z rodzicami. Mieszkanie dopiero zaczęliśmy remontowac ale zanim tam zamieszkamy to pewnie minie rok a do tego czasu wiele die moze wydarzyc. Ni z gruchy ni z pietruchy dostalam takiego smsa.
Nie pisalam nigdy za duzo o tzcie bo nie ma sie czym chwalic. Wy wszystkie prawie macie mężów mieszkacie razem a ja co. Nie mamy slubu (i raczej nie bedzie predko, zreszta nie spieszy mi sie) nie mieszkamy razem. Calymi dniami jedtem sama z Antosia a tz przyjezdza tylko od czasu do czasu. Za to ja z malutka mam tam co chwile przyjezdzac. Nikt nie patrzy na to ze za kazdym razen musze pakowac pol pokoju i zastanawiac sie czego tym razem nie wezme. Jego rodzice nie przyjadą do mnie odwiedzic malej. To ja zawsze musze sie poswiecac. Tz niby ma tyyyle obowiazkow w domu a jak tam jestem to nic nie robi. I jego i jego ojca wyrecza we wszystkim mama. Ja Antosia tam zostajr bo ja jadę do szkoły to on sie nia prawie w ogole nie zajmuje tylko jego mama. Denereuje mnie to okropnie. Najchetniej bym sie z nim rozstała. Nie jest mi niezbędny. I tak wsztstkim sama sie zajmuje. Ale najgorsze jest to ze jego ojciec jest szefem prokuratury a tz ma porady prawne wiec moze mi wypakowac takie pismo ze nigdu Antonisi nie zobacze. Dlatego musze sie z nim męczyć bo boje sie ze jak sie naprawde rozstaniemy to on mi ja zabierze a tego nie przeżyje...
ale nie chcesz być już z nim? myślę, że wspólne mieszkanie by coś zmieniło, a nie możecie jakoś razem zamieszkać z twoimi lub jego rodzicami?
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Oliath- piękny tort. Wszystkiego najlepszego dla Lali.

Straw- Przykro mi z powodu sytuacji z Tżem. A możesz liczyć na swoich rodziców? Ja bym pewnie do "teściów" nie jeździła w takiej sytuacji. Niech się sami zjawią jak im zależy, ale łatwo się radzi jak się nie jest w takiej sytuacji. Oby wszystko potoczyło się tak byś była szczęśliwa.

A mnie wczoraj teściowa wkurzyła. Groby bliskich mam bardzo daleko, więc nie pojechałam. Byliśmy tylko u teściów i tam na cmentarzu. Byliśmy na grobie taty męża. Później postanowiliśmy zapalić świeczki na grobach rodziców ojczyma męża i przy krzyżu w centrum, takim głównym, ogólnym za moich bliskich, którzy spoczywają daleko. Kiedy szliśmy Michaś się obudził i rozpłakał. Nie umiałam go uspokoić. Było pełno ludzi, zaglądali do wózka bezczelnie i Michaś był wystraszony. Wzięłam go na ręce, uspokoił się, ale jeszcze troszkę marudził. Zapaliliśmy świeczki na grobach "dziadków"(Mąż ich prawie nie znał, bo nie są jego prawdziwymi dziadkami, dlatego cudzysłów) i zaczęliśmy iść w stronę głównego krzyża. Miś rozpłakał się znowu. Dawałam smoka, tuliłam, ale był niespokojny chyba przez te tłumy i nagle krzyk teściowej- Ania, natychmiast do domu, bo on się drze.
No myślałam, że mnie rozerwie. To ona będzie decydować o tym kiedy co mam robić? Nie zapaliłam zniczy na grobach bliskich i nawet tu nie mogę, bo ona mi każe iść do domu? Poza tym mój synek się nie drze, tylko płacze. Niestety miałam odwagę zwrócić uwagę tylko na to ostatnie. Krzyknęłam do niej, że Michaś się nie drze, tylko płacze, odwróciłam i poszłam zapalić świeczkę przy krzyżu, ale do końca dnia byłam na nią wściekła.
O, wyżaliłam się.
co za teściowa

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gdzie te czasy jak Młody wstawał o 9 dziś od 5 zaczęło się wiercenie, nie zwracałam uwagi bo wiercił się z zamkniętymi oczami, chyba spał (???) bo tak naprawdę obudził się przed 7. A najlepsze, że nie pamiętam czy go w nocy karmiłam raz to na bank, ale czy więcej to naprawdę nie wiem
też tak czasami mam, że nie pamiętam czy karmiłam

ja tylko na chwilę, tz ma wolne więc dużo czasu razem spędzamy. jestem pod wrażeniem jak się zajmuje małym mały wpatrzony w niego jak w obraz. jejku jak ja kocham tego małego brzdąca jest świetny, dużo się śmieje, prawie nie płacze, cudne pogodne dziecko. tak chciałam się z wami podzielić moimi uczuciami macierzyńskimi i nabrałam ochoty na drugie dziecko, nawet mogę je sn urodzić

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:07   #3702
idzia111
Zakorzenienie

cynamonku ciesze się, że słychac radosc w twoich postach, za obkręcenie główki, Ucałuj Adasia od cioci

Oliath 100 lat dla Lali, z tej okazji machnę sobie dziś karmi i wypiję za jej zdrówko

Mamy dziś gości, będą za godzinę. Cały czas trwają u nas odwiedziny. Wydałam już na nie ponad 1000zł . Sporo, bo mamy dużą rodzinę, dużo znajomych no i przychodzą na raty. Niby nie szykuje dużo, ale jednak ... Ale Michaś też dostał dużo fajnych prezentów, pieluszek to mam chyba do końca pieluchowania A no i kaska też wpada.
Chcę kupić małemu taki śpiworek 4w1 - do wózka glebokiego, spacerowego, do fotelika i na sanki. Ma któraś coś takiego? Na all jest dużo, rozbieżność w cenie duża od 40-140zł. Tych najtańszych nie chce, bo maja gorszy materiał, ja chcę nieprzemakalny bo na saneczkach różnie bywa.

Lecę szykować jedzonko i jakieś alko wstawić do schłodzenie, ja dam czadu z karmi

A teraz idziemy na jednego ...

mielego wieczoru !
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:08   #3703
jakierka
Zadomowienie

Edziu wlasnie przespal 4h ciagiem On jeszcze nigdy tyle nie spal w ciagu dnia. Rosnie mi dziecko Chyba chlodne powietrze tak dobrze mu zrobilo, bo na spacerku tak ladnie zasnal. I pewnie pospalby dluzej gdyby nie kupa. Zreszta juz za nim tesknilam i co chwila podchodzilam do wozka sprawdzic czy aby wszystko z nim w porzedku

Stary 2013-11-02, 16:11   #3704
strawberry162
Rozeznanie

Stokrotko powiem Ci szczerE ze nie wyobrazam sobie mieszkania z jego rodzicami. On tez sie do mnie nie wprowadzi bo twierdzi ze nie ma miejsca mimo ze mam duzy dom... no ale oboje jestesmy uparci i dopoki remont sie nie skonczy to razem nie zamieszkamy.

Dziewczynki czy kleik ryzowy albo kaszke moge dodawac do mojego mleczka czy tylko do mm?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Edziu wlasnie przespal 4h ciagiem On jeszcze nigdy tyle nie spal w ciagu dnia. Rosnie mi dziecko Chyba chlodne powietrze tak dobrze mu zrobilo, bo na spacerku tak ladnie zasnal. I pewnie pospalby dluzej gdyby nie kupa. Zreszta juz za nim tesknilam i co chwila podchodzilam do wozka sprawdzic czy aby wszystko z nim w porzedku

Moja mala spi od 13 na balkoni

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:24   #3705
cynamon_owa
Zadomowienie

Dziewczyny- jesteście przekochane! Nie wiem jak Wam sie odwdzięczyć za wsparcie- mogę w polu albo przy dzieciach jak wolicie

Oli- sto lat dla Lali

Straw- tak jak Oli pisała, dziadek Tosi może być nie wiadomo kim... Nie daj sie zastraszyć. Jesli masz ochotę to zapros dziadków Antosi do siebie i niech oni sie pofatyguja. Ale zrób to osobiście a nie przez TZ- wyrób sobie relacje z nimi a ojca Tosi olej skoro nie potrafi sie zachować. Nie warto tracić życia i nerwow

Anulka- punkt dla Ciebie za przygadanie teściowej... :thumbup:

Margos- Adaś jest juz obiecany małej Lilo- ale jak kiedyś mi sie trafi córka to mogę Ci ją oddać na synowa
Tak bardzo mi sie podoba jak piszesz o relacjach z Piterem... :thumbup:

Tajgusia- Taaa... ostry dyżur

Balonik- takie objazdówki po rodzinie są faaajne

Perse- Może faktycznie Ci piosenkarz rośnie

Oklaski dla śpiących maluchów.
Domi- może faktycznie Sara ma przepełniony brzuszek i dlatego sie wierci...

Lemurki- U nas też wieczny głód ale trzeba wyliczać jedzenie póki co żeby serce mogło odpocząć

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:24   #3706
ona8686
Zakorzenienie

Hej

Mało mnie, mąż ma wolne, odciąża mnie a ja w tym czasie robie to czego nie mogę zrobić przy Małym
U nas wraz z zębami był skok, a teraz Franuś dużo spokojniejszy. Widzę nowe umiejętności, a najsłodsze jest to, że na mój widok sam się uśmiecha, próbuje zaczepić

Cynamonku tak się cieszę, że Adaś robi postępy, jeszcze trochę i już całkowicie będziecie na prostej

Surka ja jak podawałam dynie z ziemniaczkami to 3 dni pod rząd potem zrobiłam przerwę, poszło kupsko więc wszystko jest ok Teraz jabłuszko a potem spróbuje tą nieszczęsną marchewkę.

Więcej nie pamiętam

za kolejne miesiące i tygodnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:30   #3707
Agrafka86
Wtajemniczenie

STRAWBERRY przykro mi, że z Tztem się nie układa

MISIACZKA brawo dla Majeczki za 10 tygodni

MALACZARNA ale masz Anioła Mój jak się obudzi i nas nie widzi to tak płacze, że pewnie całe osiedle Go słyszy:banghead:

ANULKA niech spada wredna teściowa drze to się ona!

Hej Laseczki.
Przyjechała moja przyjaciółka z Berlina. Przywiozla Miskowi fotelik samochodowy jak już będzie siedział, krzesełko do karmienia, który później zmienia się na stolik i pełno ciuchów
TŻ kazał mi się szykować żebym poszła z nią na miasto
Ale teraz się wacham. Bo dzwoniła moja inna przyjaciółka, że leży w szpitalu. Jest w 6 tyg ciąży i jest zagrożenie, że nie donosi Teraz mieszka 70 km od mojego miasta. Ale wiem, że mnie potrzebuje i Tż powiedział, żebym jechała do niej jutro a On zajmie się Małym. No nie poznaje Go.
I tak mi smutno...

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:39   #3708
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

[B]Dziewczynki czy kleik ryzowy albo kaszke moge dodawac do mojego mleczka czy tylko do mm?
Ja mam zamiar mieszkać z moim mleczkiem. chociaż czytałam gdzieś, że mleko mamy działa rozrzedzająco i ciężko stworzyć fajną konsystencję kaszki, ale będę próbować. Tylko musisz patrzeć żeby kupić kaszkę bezmleczną, bo mleczna już ma w sobie mm.
Stary 2013-11-02, 17:20   #3709
mela1234
Zakorzenienie

I ja i moj maz oslabieni. Mamy temp i bola nas miesnie. Malgos pojechala do tesciowej bo jest tam jej kuzynka poza tym my tak slabi ze dziecko obiadu nie dostalo. Tesciowa po nia przyjechala i przewiozla nam watrobke na obiad. Maz usmazyl a mnie mdli od tego zapachu. Jak ja nie lubie byc chora. Oby tylko Alicje choroba ominela.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:23   #3710
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
I ja i moj maz oslabieni. Mamy temp i bola nas miesnie. Malgos pojechala do tesciowej bo jest tam jej kuzynka poza tym my tak slabi ze dziecko obiadu nie dostalo. Tesciowa po nia przyjechala i przewiozla nam watrobke na obiad. Maz usmazyl a mnie mdli od tego zapachu. Jak ja nie lubie byc chora. Oby tylko Alicje choroba ominela.

Współczuję. Zdrowiejcie jak najszybciej.
Stary 2013-11-02, 17:54   #3711
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz nie wiem co źle robię.
Ona sama nie umie zasnąć, tylko na raczkach bujajac. Nie lubi leżeć na płasko tylko ryk, siedzi w bujaczku 5 min i ryk, w gondoli nie chce leżeć ryk... Tylko na raczkach, no dramat, nocki mnie dobijaja ... Miało być lepiej z wiekiem, nie widzę poprawy
o matko, wirzę, domciatko ze jest ci koszmarnie ciezko, strasznie, strasznie wspolczuje alik mial ledwi pare ciezszych dni,a ja rwałam włosy z glowy, wiec tobie i tak bije poklony za spokoj.
Sama nie wiem, co ci poradzic na taka marude, bo niestety tez sposobu nie mam

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Gorączka spadła ale temperatura sie waha cały czas.
Cynamonku, jak wspaniale, ze adas przekrecil glowka! wcale sie nie dziwie, ze cieszysz sie z takich rzeczy... wcale nie sa małe, moj alik jest zdrowy a ciesze z kazdej niby ☠☠☠☠☠☠☠ki, ktora dla mnie jest najwieksza wspanialoscia
I mam nadzieje, ze zdrowko adasia w koncu ruszy i uciekniecie od tych buccow, baranow i nieukow, bo to co tam sie dzieje, wola o prokurature normalnie. No co za pajace i te ich procedury. ciekawe jakie mieli miny, kiedy zobaczyli wyniki wymazow
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Majeczka skończyła dziś 10 tygodni
dla majeczki, powoli zbliza sie 3 miesiac, niezle minelo, co?

Alik jutro kończy 9tyg a jest juz takim madrym i kochanym chlopczykiem, ze szok. Przepadłam
Cytat:
Alicja wczoraj zrobila afere u tesciowej bo byla mega zmeczona, do tego nowe miejsce (nie bylismy tam od pobytu poszpitalnym) i nowi ludzie (brat meza z rodzina - sa ok). I przez pol h darla sie ze nie moglam jej uspokoic, a maz pojechal z Malgosia, swoim bratem i bratanica do swoich dziadkow na chwile i jak dzwonilam to kazal mi ja uspokoic bo on dopiero przyjechal i nie bedzie wracal. Glupek mnie wkurzyl bo wiedzialam ze ona uspokoi sie dopiero w aucie w drodze do domu. Sam nigdy sie nia nie zajal a mi moraly prawi. Zreszta ostatnio tez nie umial jej uspokoic jak bylam z Malgos w przychodni. I tesciowa z tekstem w koncu ze ktos mala zauroczyl itrzeba odczynic urok. Juz bylam u kresu wytrzymalosci i jej wykrzyczalam, ze "uroki sroki, niech sie odczepi, ze synka tak wychowala ze dla niego on sam jest wazniejszy a nie dziecko". Poszlam na gore i zamknelam sie w ciemnym pokoju i troszke mala sie uspokoila i cyca zlapala nawet. Ale i tak plakala. Ledwo wsiedlismy do auta dziecko ucichlo i zasnelo. 20 min podrozy i snu, mala obudzila sie w domu, zobaczyla znajome miejsce i spokojnie gugala.
I teraz powinnam byc zla na meza, ale ze ja sie zle poczulam to polozylam sie z Ala ok 18:40, a ten zrobil kolacje Malgosi, polozyl ja spac, mi robil herbate wiec troche glupio sie boczyc.
No i sie wyzalilam.
wcale sie nie dziwie, ze sie wkurzylas, tez pewnie mialabym podniesione cisnienie. I u nas czesto bywa tak, ze tz cos przeksorbie, a pozniej po jednym jego dobrym uczynku tez glupio m idalej drzec koty. I nerwow szkoda. Naszych oczywiscie
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
To, ze jestem skupiona na Edku on akurat rozumie i do mnie o to pretensji nie ma. Raczej ja mam sobie za zle, ze nie mam czasu ani energii dla TZta. Natomoast co do reszty to jak najbardziej mowie mu o tym. Jednak moj TZ ma taki charakter, ze czesto uwaza ze ma racje. I jezeli wedlug niego chcialam miec dziecko i siedze w domu nie chodzsc do pracy to nie powinnam narzekac, bo mam piekne zycie Owszem mam, po prostu brakuje mi kilku godzin oddechu we wlasnym towarzystwie. Jemu niestety to trudno zrozumiec, nawet wykladajac kawe na lawe.

Jakierko, ciekawi mnie czy jest na watku choc jedna mamusia, ktorej zwiazek przeszedl bez szwanku narodziny malucha albo sie poprawil
U kazdej jest COS mniejszego, bądź wiekszego, ale u kazdej.
Ja mojego tz kocham ponad wszystko, to naprawde fajny facet, ale jak czasami cos palnie, albo zrobi, to omatkobosko
Ja naczesciej tlumacze sobie to tak, ze to TYLKO faceci, nie ma co zbyt wiele od nich wymagac, zwlaszcza patrzac na to jak wygladaja inne zwiazki. Oni naprawde sa czasami wybitnie nie domyslni, mało empatyczni i w ogole jacys tacy z niepodzielna uwaga. No bo jak mozna planowac x rzeczy, robic kolejne 3 i jednoczesnie opiekowac sie dzieckiem. A z drugiej strony powiedza jeszcze ze to tylko opieka
Mój mi dzieki bogu nigdy czeghos takiego nie powiedzial i bardzo mnie docenia, ale na tym sie konczypochwali, pochwali i tymi pochwalami mam nabrac energii
Ja bym tztowi tlukla do skutku swoje "żale", az w koncu zakapuje o co chodzi, bo skoro z niego taki twardy zawdonik jak piszesz, to chyba innej rady nie ma.
U nas tez jest taki, ze terz poswiecam 100% siebie alikowi, czasami jak setny raz powtarzam mu ze jest miloscia i mezczyzna mojego zycia, to tz sie pyta czy jego tez jeszcze kocham ale ta tweirdzac odpowiedz musi mu poki co wystarczyc

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja sie witam tortem urodzinowym Lali, dzisiaj kinderbal, a wieczorkiem after-party dla doroslych
zdrówka dla Lali!
Piękny torcik oli, pewnie tez pyszny
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Lala odcałowuje Margo i Piotrusia

Tort ma w środku warstwy sernika na zimno, galaretki truskawkowej, banany i ananasy, a biszkopt jest czekoladowy

Sama zrobilam ofkozzzzzz

Wazy z 5 kilo

Ok, lece dom ogarniac przed imprezką.

Lilo pozdrawia wszystkie cioteczki!
piękna Lilo, ale sie podobna do siostry zrobila
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A mnie wczoraj teściowa wkurzyła. Groby bliskich mam bardzo daleko, więc nie pojechałam. Byliśmy tylko u teściów i tam na cmentarzu. Byliśmy na grobie taty męża. Później postanowiliśmy zapalić świeczki na grobach rodziców ojczyma męża i przy krzyżu w centrum, takim głównym, ogólnym za moich bliskich, którzy spoczywają daleko. Kiedy szliśmy Michaś się obudził i rozpłakał. Nie umiałam go uspokoić. Było pełno ludzi, zaglądali do wózka bezczelnie i Michaś był wystraszony. Wzięłam go na ręce, uspokoił się, ale jeszcze troszkę marudził. Zapaliliśmy świeczki na grobach "dziadków"(Mąż ich prawie nie znał, bo nie są jego prawdziwymi dziadkami, dlatego cudzysłów) i zaczęliśmy iść w stronę głównego krzyża. Miś rozpłakał się znowu. Dawałam smoka, tuliłam, ale był niespokojny chyba przez te tłumy i nagle krzyk teściowej- Ania, natychmiast do domu, bo on się drze.
No myślałam, że mnie rozerwie. To ona będzie decydować o tym kiedy co mam robić? Nie zapaliłam zniczy na grobach bliskich i nawet tu nie mogę, bo ona mi każe iść do domu? Poza tym mój synek się nie drze, tylko płacze. Niestety miałam odwagę zwrócić uwagę tylko na to ostatnie. Krzyknęłam do niej, że Michaś się nie drze, tylko płacze, odwróciłam i poszłam zapalić świeczkę przy krzyżu, ale do końca dnia byłam na nią wściekła.
O, wyżaliłam się.
no tesciowa konkretna
Sama pewnie tez bym lepiej nie zareagowala, najwazniesze ze odpowiedzialas cokolwiek odnosnie tego chamskiego zdania
Cytat:
pozdrowienia)
o matko, rece to ci pewie odpadaja
Ja wiem, ze ty juz pewnie nie masz sil, ale powiem ci domi, ze zazdroszcze ci tego zasypiania sary a tobi troszke, bo alik nigdy tak nie lubil spac, raz mi tylko zasnal na klacie, jak go rano na spiocha doslownie przydusilam do siebie a tak to krzyk, maruda i robak w jednym, musi glowe podnosic, albo machac wszystkimi konczynami, ale nie zasnie

Laseczki, pliz, pliiiz, wszelkie wymiary dzieciaczków 3miesiecznych prosze slac MI na priv, bo jak juz mela zaznaczyla, to ja dopisuje, a czasami nadrabiam srednio albo wcale i moge wasze wymiary pogubic.
Dlatego, zeby zadnej z was nie pominac piszcie mi privy, wtedy na pewno dopisze jak tylko bede przy kompie
Stary 2013-11-02, 18:25   #3712
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Hej Laseczki.
Przyjechała moja przyjaciółka z Berlina. Przywiozla Miskowi fotelik samochodowy jak już będzie siedział, krzesełko do karmienia, który później zmienia się na stolik i pełno ciuchów
TŻ kazał mi się szykować żebym poszła z nią na miasto
Ale teraz się wacham. Bo dzwoniła moja inna przyjaciółka, że leży w szpitalu. Jest w 6 tyg ciąży i jest zagrożenie, że nie donosi Teraz mieszka 70 km od mojego miasta. Ale wiem, że mnie potrzebuje i Tż powiedział, żebym jechała do niej jutro a On zajmie się Małym. No nie poznaje Go.
I tak mi smutno...

Brawa dla TŻ
Mam nadzieję, że koleżanka urodzi zdrowego bobaska

Cytat:

Zdrówka dla waszej rodzinki

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Tak się patrzę na wymiary dzieciaczków z okolic 3 miesiąca, to moja ważyła najmniej
Stary 2013-11-02, 18:32   #3713
taribari
Zadomowienie

Cytat:
pozdrowienia)
ahhh moj tak spedzal cale dnie przez pierwsze 3 miesiace zycia. teraz spokojnie nie ulezy nawet 5 minut, a szkoda bo bardzo to lubiłam

Cytat:

O cholerka. Współczuję zdrówka dla Was i kciuki żeby Ali nie dopadło to cholerstwo. Grypsko jakieś się przypałętało

Agrafka ciężka sprawa. Najlepiej by było żebyś poszła i na miasto i pojechała do szpitala skoro mąż daje taką możliwość. Wiem że koleżanka w trudnej sytuacji, ale nie wolno się smucić i myśleć negatywnie. Tyle kobiet niestety to przechodzi. Chyba tylko natura zdecyduje o przyszłości

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:33   #3714
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Niby jestesmy razem ale traktujemy sie tak jakbysmy nie byli. Razem nie mieszkamy. Ja u siebie on u siebie z rodzicami. Mieszkanie dopiero zaczęliśmy remontowac ale zanim tam zamieszkamy to pewnie minie rok a do tego czasu wiele die moze wydarzyc. Ni z gruchy ni z pietruchy dostalam takiego smsa.
Nie pisalam nigdy za duzo o tzcie bo nie ma sie czym chwalic. Wy wszystkie prawie macie mężów mieszkacie razem a ja co. Nie mamy slubu (i raczej nie bedzie predko, zreszta nie spieszy mi sie) nie mieszkamy razem. Calymi dniami jedtem sama z Antosia a tz przyjezdza tylko od czasu do czasu. Za to ja z malutka mam tam co chwile przyjezdzac. Nikt nie patrzy na to ze za kazdym razen musze pakowac pol pokoju i zastanawiac sie czego tym razem nie wezme. Jego rodzice nie przyjadą do mnie odwiedzic malej. To ja zawsze musze sie poswiecac. Tz niby ma tyyyle obowiazkow w domu a jak tam jestem to nic nie robi. I jego i jego ojca wyrecza we wszystkim mama. Ja Antosia tam zostajr bo ja jadę do szkoły to on sie nia prawie w ogole nie zajmuje tylko jego mama. Denereuje mnie to okropnie. Najchetniej bym sie z nim rozstała. Nie jest mi niezbędny. I tak wsztstkim sama sie zajmuje. Ale najgorsze jest to ze jego ojciec jest szefem prokuratury a tz ma porady prawne wiec moze mi wypakowac takie pismo ze nigdu Antonisi nie zobacze. Dlatego musze sie z nim męczyć bo boje sie ze jak sie naprawde rozstaniemy to on mi ja zabierze a tego nie przeżyje...
Ale dlaczego miałby Ci ktoś dziecko odebrać no co Ty do tego muszą być solidne podstawy nawet dla syna prokuratora także spokojnie. Szkoda że tak się u Was układa ale chyba najpierw musisz odpowiedzieć na pytanie czy chcesz z nim być? No i nie rozumiem dlaczego nie chce z Wami zamieszkać skoro masz warunki mieszkaniowe? To zupełnie nie logiczne dla mnie

CYNAMONKO jak dobrze jak wspaniale się czyta o postępach Adasia bo nawet najmniejszy cieszy jak stumilowy krok Kochana dzielna perełka aż go chciałam wyciskać jak to przeczytałam

OLIATH sto lat dla córy

BALONIKU to mnie zaciekawiłaś ale z apki do klubu nie wejdę więc dopiero jutro
LEMURKI nie napisałam Ci jeszcze jak się cieszę że już w domku jesteście i trzymam kciuki za szybkie wracanie do pełni zdrowia
DOMI nic nie robisz źle Sara jest widocznie wrażliwa i bardzo do Ciebie przywiązania a do tego ma masę energii
ANULKA tekst teściowej żałosny niech do wojska się zaciąganie jak lubi rozkazy :p
DZOAN jak koteczek?
NENI a Twój kiciuś?
ROCKY a jak Kłapouch?

Co do zwierząt to wiadomo że jak się dziecko pojawia ciężko poświęcić tyle uwagi zwierzakowi co wcześniej ale nie wyobrażam sobie że miałabym moją sunię oddać czy uśpić Kocham ją tak samo jak wcześniej i staram się żeby to czuła a ona jest na tyle mądra ze to rozumie i nie stroi fochow

Idę spać poprzednią noc do najlepszych nie należała TZ nadal chory Antek szaleje a ja padam
Mamusia Antosia
Stary 2013-11-02, 19:51   #3715
surka
Zakorzenienie

Ciekawe co tam u Dominika i Kalisto?
Stary 2013-11-02, 19:57   #3716
ita83
Wtajemniczenie

dokladnie ma ktos info jak tam Dominik sobie radzi

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-02, 20:06   #3717
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

pisalam wczoraj, ze pisalam do kallisto sms na poczatku tyg i nie odp sprobuje odezwac sie po niedzieli - jak cos bede wiedziec dam znac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:08   #3718
tweedledee
Zakorzenienie

co jest dziewczyny? Jak tylko mam wiecej czasu, bo Alik grzeczny, to nie ma spamu?
Pięknie

eve mam tylko nadzieje, ze nic złego się nie stało
Stary 2013-11-02, 20:11   #3719
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pisalam wczoraj, ze pisalam do kallisto sms na poczatku tyg i nie odp sprobuje odezwac sie po niedzieli - jak cos bede wiedziec dam znac.
A wcześniej odpisywała ci szybciej?
Stary 2013-11-02, 20:11   #3720
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Prędzej herbatka, bo ma koper ale niepokoją Cię gazy?jak idą baki to bardzo dobrze!!

No właśnie chodzi o to, że Mikołaj płacze, czasem zapiszczy i potem jest bąk, widzę, że sprawia mu to ból, a wcześniej robił bąki ale bez płaczu.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości