|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
a to ja i Sara w pozycji w której moje dziecko sypia wspaniale
pozdrowienia )i wtedy nic jej nie przeszkadza, nie wierci sie, nic, aniołek |
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
|
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas fajna noc. Maja usnęła późno bo cały rytm dnia był rozwalony ale nie dało sie inaczej. Tak więc spała od 20:30 i o 2 zaczęła płakać. Idąc zaspana do kuchni zrobić mleko zajrzałam do łóżeczka a mój bąbel oczy zamknięte, smok wypadł i przez sen płacze. Dałam smoka i cisza to poszłam spać I spałyśmy do 5. TZ ją nakarmil i spaliśmy we trójkę do....10 ![]() Potem sniadanko całą rodziną, strojenie i szaleństwa na macie A teraz drzemie w łóżeczku z sową TZ pojechał po zakupy. Robię dziś szaszłyki i ziemniaczki zapiekane z serem i niebieskim lazurem ze szczypiorkiem
|
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
U nas chyba bąki i skok dodatkowo. Mikołaj nie chce spać w ogóle, trudno go czymś zająć, mniej się uśmiecha, nic mu nie pasuje. Chyba, że to z powodu niewyspania.
Mam do Was pytanie: czy mm może powodować bąki? Bo zatwardzenie to wiem, ale czy gazy? Bo już nie wiem czy odstawić to mm, zamienić czy co. Nic nie jadłam takiego żeby M miał mieć z tego powodu gazy. I nie wiem z czego to, nigdy nie miał takich problemów. No jest jeszcze opcja, że po herbatce laktacyjnej, bo zaczęłam pić, ale już dziś odstawiłam- zobaczymy. Co sądzicie? |
|
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
widzisz, a ona najchetniej tak, a na plasko nie!
(bardzo mi brakuje mojego ramienia, Sara spedza na nim polowe dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ostatnio ma problemy i męczy ją to i wybudza tylko że też połączyłam to z odbijaniem. Mamy z tym problem od kilku dni, noszę i noszę a bek nie chce wyjść ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Wczoraj cały dzien praktycznie poza domem byłam z małym i super spędziliśmy czas. Byliśmy najpierw u mojego dziadka na cmentarzu, potem u mojej babci z drugiej strony
wróciliśmy wieczorem i juz praktycznie byliśmy tak padnieci ze poszliśmy spać. Do klubu wstawiłam pare zdjeć z chrztu niestety sukienki tak nie widać, no ale bedzie jeszcze zapewne okazja zeby sie sfotografować w niej ![]() cynamonku tak bardzo sie cieszę, ze powoli, powoli wychodzicie na prosta ![]() oliath 100 lat dla córy, piękny tort! strawberry trudna sytuacja, rzeczywiście nieciekawie to wyglada. Może niech czasami to tz przyjedzie do Was, a nie Was targa jak wie ile to kłopotu!! anulka ale wredny tekst teściowej, no chyba sie jej coś pomyliło ![]() dzoan dalej trzymam za kiciusia !domciatko ale masz przytulinska Sarę ![]() tysia może spróbuj innego mleczka?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-11-02 o 15:27 |
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niepokoją Cię gazy?jak idą baki to bardzo dobrze!! Przepraszam, że mnie tak mało, ale sprzątanie. A dziś jak rano pisałam, ze do szczęścia jeszcze kupa potrzebna no to ... Jestem szczęśliwa hahaha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3701 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tylko na chwilę, tz ma wolne więc dużo czasu razem spędzamy. jestem pod wrażeniem jak się zajmuje małym i nabrałam ochoty na drugie dziecko, nawet mogę je sn urodzić
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku ciesze się, że słychac radosc w twoich postach,
za obkręcenie główki, Ucałuj Adasia od cioci Oliath 100 lat dla Lali, z tej okazji machnę sobie dziś karmi i wypiję za jej zdrówko Mamy dziś gości, będą za godzinę. Cały czas trwają u nas odwiedziny. Wydałam już na nie ponad 1000zł . Sporo, bo mamy dużą rodzinę, dużo znajomych no i przychodzą na raty. Niby nie szykuje dużo, ale jednak ... Ale Michaś też dostał dużo fajnych prezentów, pieluszek to mam chyba do końca pieluchowania Chcę kupić małemu taki śpiworek 4w1 - do wózka glebokiego, spacerowego, do fotelika i na sanki. Ma któraś coś takiego? Na all jest dużo, rozbieżność w cenie duża od 40-140zł. Tych najtańszych nie chce, bo maja gorszy materiał, ja chcę nieprzemakalny bo na saneczkach różnie bywa. Lecę szykować jedzonko i jakieś alko wstawić do schłodzenie, ja dam czadu z karmi ![]() A teraz idziemy na jednego ... ![]() mielego wieczoru ! |
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
Edziu wlasnie przespal 4h ciagiem
On jeszcze nigdy tyle nie spal w ciagu dnia. Rosnie mi dziecko Chyba chlodne powietrze tak dobrze mu zrobilo, bo na spacerku tak ladnie zasnal. I pewnie pospalby dluzej gdyby nie kupa. Zreszta juz za nim tesknilam i co chwila podchodzilam do wozka sprawdzic czy aby wszystko z nim w porzedku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3704 | |
|
Rozeznanie
|
Stokrotko powiem Ci szczerE ze nie wyobrazam sobie mieszkania z jego rodzicami. On tez sie do mnie nie wprowadzi bo twierdzi ze nie ma miejsca mimo ze mam duzy dom... no ale oboje jestesmy uparci i dopoki remont sie nie skonczy to razem nie zamieszkamy.
Dziewczynki czy kleik ryzowy albo kaszke moge dodawac do mojego mleczka czy tylko do mm? ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny- jesteście przekochane! Nie wiem jak Wam sie odwdzięczyć za wsparcie- mogę w polu albo przy dzieciach jak wolicie
![]() Oli- sto lat dla Lali ![]() Straw- tak jak Oli pisała, dziadek Tosi może być nie wiadomo kim... Nie daj sie zastraszyć. Jesli masz ochotę to zapros dziadków Antosi do siebie i niech oni sie pofatyguja. Ale zrób to osobiście a nie przez TZ- wyrób sobie relacje z nimi a ojca Tosi olej skoro nie potrafi sie zachować. Nie warto tracić życia i nerwow ![]() Anulka- punkt dla Ciebie za przygadanie teściowej... :thumbup: Margos- Adaś jest juz obiecany małej Lilo- ale jak kiedyś mi sie trafi córka to mogę Ci ją oddać na synowa ![]() Tak bardzo mi sie podoba jak piszesz o relacjach z Piterem... :thumbup: Tajgusia- Taaa... ostry dyżur ![]() Balonik- takie objazdówki po rodzinie są faaajne ![]() Perse- Może faktycznie Ci piosenkarz rośnie ![]() Oklaski dla śpiących maluchów. Domi- może faktycznie Sara ma przepełniony brzuszek i dlatego sie wierci... Lemurki- U nas też wieczny głód ale trzeba wyliczać jedzenie póki co żeby serce mogło odpocząć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mało mnie, mąż ma wolne, odciąża mnie a ja w tym czasie robie to czego nie mogę zrobić przy Małym ![]() U nas wraz z zębami był skok, a teraz Franuś dużo spokojniejszy. Widzę nowe umiejętności, a najsłodsze jest to, że na mój widok sam się uśmiecha, próbuje zaczepić Cynamonku tak się cieszę, że Adaś robi postępy, jeszcze trochę i już całkowicie będziecie na prostej Surka ja jak podawałam dynie z ziemniaczkami to 3 dni pod rząd potem zrobiłam przerwę, poszło kupsko więc wszystko jest ok Teraz jabłuszko a potem spróbuje tą nieszczęsną marchewkę.Więcej nie pamiętam ![]() za kolejne miesiące i tygodnie
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
STRAWBERRY
przykro mi, że z Tztem się nie układa![]() MISIACZKA brawo dla Majeczki za 10 tygodni ![]() MALACZARNA ale masz Anioła Mój jak się obudzi i nas nie widzi to tak płacze, że pewnie całe osiedle Go słyszy:banghead:ANULKA niech spada wredna teściowa drze to się ona!Hej Laseczki. Przyjechała moja przyjaciółka z Berlina. Przywiozla Miskowi fotelik samochodowy jak już będzie siedział, krzesełko do karmienia, który później zmienia się na stolik i pełno ciuchów TŻ kazał mi się szykować żebym poszła z nią na miasto ![]() Ale teraz się wacham. Bo dzwoniła moja inna przyjaciółka, że leży w szpitalu. Jest w 6 tyg ciąży i jest zagrożenie, że nie donosi Teraz mieszka 70 km od mojego miasta. Ale wiem, że mnie potrzebuje i Tż powiedział, żebym jechała do niej jutro a On zajmie się Małym. No nie poznaje Go.I tak mi smutno... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
I ja i moj maz oslabieni. Mamy temp i bola nas miesnie. Malgos pojechala do tesciowej bo jest tam jej kuzynka poza tym my tak slabi ze dziecko obiadu nie dostalo. Tesciowa po nia przyjechala i przewiozla nam watrobke na obiad. Maz usmazyl a mnie mdli od tego zapachu. Jak ja nie lubie byc chora. Oby tylko Alicje choroba ominela.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alik mial ledwi pare ciezszych dni,a ja rwałam włosy z glowy, wiec tobie i tak bije poklony za spokoj.Sama nie wiem, co ci poradzic na taka marude, bo niestety tez sposobu nie mam ![]() Cynamonku, jak wspaniale, ze adas przekrecil glowka! wcale sie nie dziwie, ze cieszysz sie z takich rzeczy... wcale nie sa małe, moj alik jest zdrowy a ciesze z kazdej niby ☠☠☠☠☠☠☠ki, ktora dla mnie jest najwieksza wspanialoscia I mam nadzieje, ze zdrowko adasia w koncu ruszy i uciekniecie od tych buccow, baranow i nieukow, bo to co tam sie dzieje, wola o prokurature normalnie. No co za pajace i te ich procedury. ciekawe jakie mieli miny, kiedy zobaczyli wyniki wymazow ![]() dla majeczki, powoli zbliza sie 3 miesiac, niezle minelo, co?![]() Alik jutro kończy 9tyg a jest juz takim madrym i kochanym chlopczykiem, ze szok. Przepadłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() U kazdej jest COS mniejszego, bądź wiekszego, ale u kazdej. Ja mojego tz kocham ponad wszystko, to naprawde fajny facet, ale jak czasami cos palnie, albo zrobi, to omatkobosko ![]() Ja naczesciej tlumacze sobie to tak, ze to TYLKO faceci, nie ma co zbyt wiele od nich wymagac, zwlaszcza patrzac na to jak wygladaja inne zwiazki. Oni naprawde sa czasami wybitnie nie domyslni, mało empatyczni i w ogole jacys tacy z niepodzielna uwaga. No bo jak mozna planowac x rzeczy, robic kolejne 3 i jednoczesnie opiekowac sie dzieckiem. A z drugiej strony powiedza jeszcze ze to tylko opieka ![]() Mój mi dzieki bogu nigdy czeghos takiego nie powiedzial i bardzo mnie docenia, ale na tym sie konczy pochwali, pochwali i tymi pochwalami mam nabrac energii![]() Ja bym tztowi tlukla do skutku swoje "żale", az w koncu zakapuje o co chodzi, bo skoro z niego taki twardy zawdonik jak piszesz, to chyba innej rady nie ma. U nas tez jest taki, ze terz poswiecam 100% siebie alikowi, czasami jak setny raz powtarzam mu ze jest miloscia i mezczyzna mojego zycia, to tz sie pyta czy jego tez jeszcze kocham ale ta tweirdzac odpowiedz musi mu poki co wystarczyc![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() Piękny torcik oli, pewnie tez pyszny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama pewnie tez bym lepiej nie zareagowala, najwazniesze ze odpowiedzialas cokolwiek odnosnie tego chamskiego zdania ![]() Cytat:
![]() Ja wiem, ze ty juz pewnie nie masz sil, ale powiem ci domi, ze zazdroszcze ci tego zasypiania sary a tobi troszke, bo alik nigdy tak nie lubil spac, raz mi tylko zasnal na klacie, jak go rano na spiocha doslownie przydusilam do siebie a tak to krzyk, maruda i robak w jednym, musi glowe podnosic, albo machac wszystkimi konczynami, ale nie zasnie![]() Laseczki, pliz, pliiiz, wszelkie wymiary dzieciaczków 3miesiecznych prosze slac MI na priv, bo jak juz mela zaznaczyla, to ja dopisuje, a czasami nadrabiam srednio albo wcale i moge wasze wymiary pogubic. Dlatego, zeby zadnej z was nie pominac piszcie mi privy, wtedy na pewno dopisze jak tylko bede przy kompie
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że koleżanka urodzi zdrowego bobaska ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Tak się patrzę na wymiary dzieciaczków z okolic 3 miesiąca, to moja ważyła najmniej
|
||
|
|
|
#3713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agrafka ciężka sprawa. Najlepiej by było żebyś poszła i na miasto i pojechała do szpitala skoro mąż daje taką możliwość. Wiem że koleżanka w trudnej sytuacji, ale nie wolno się smucić i myśleć negatywnie. Tyle kobiet niestety to przechodzi. Chyba tylko natura zdecyduje o przyszłości
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnieCYNAMONKO jak dobrze jak wspaniale się czyta o postępach Adasia bo nawet najmniejszy cieszy jak stumilowy krok Kochana dzielna perełka aż go chciałam wyciskać jak to przeczytałam OLIATH sto lat dla córy BALONIKU to mnie zaciekawiłaś ale z apki do klubu nie wejdę więc dopiero jutro LEMURKI nie napisałam Ci jeszcze jak się cieszę że już w domku jesteście i trzymam kciuki za szybkie wracanie do pełni zdrowia DOMI nic nie robisz źle Sara jest widocznie wrażliwa i bardzo do Ciebie przywiązania a do tego ma masę energii ![]() ANULKA tekst teściowej żałosny niech do wojska się zaciąganie jak lubi rozkazy :p DZOAN jak koteczek? NENI a Twój kiciuś? ROCKY a jak Kłapouch? Co do zwierząt to wiadomo że jak się dziecko pojawia ciężko poświęcić tyle uwagi zwierzakowi co wcześniej ale nie wyobrażam sobie że miałabym moją sunię oddać czy uśpić Kocham ją tak samo jak wcześniej i staram się żeby to czuła a ona jest na tyle mądra ze to rozumie i nie stroi fochow Idę spać poprzednią noc do najlepszych nie należała TZ nadal chory Antek szaleje a ja padam Mamusia Antosia |
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u Dominika i Kalisto?
|
|
|
|
#3716 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie ma ktos info jak tam Dominik sobie radzi
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
pisalam wczoraj, ze pisalam do kallisto sms na poczatku tyg i nie odp
sprobuje odezwac sie po niedzieli - jak cos bede wiedziec dam znac.
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
co jest dziewczyny?
Jak tylko mam wiecej czasu, bo Alik grzeczny, to nie ma spamu?Pięknie ![]() eve mam tylko nadzieje, ze nic złego się nie stało
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
A wcześniej odpisywała ci szybciej?
|
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie chodzi o to, że Mikołaj płacze, czasem zapiszczy i potem jest bąk, widzę, że sprawia mu to ból, a wcześniej robił bąki ale bez płaczu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

)

to poszłam spać

(

za kiciusia !
ale niepokoją Cię gazy?jak idą baki to bardzo dobrze!!
Wszystkiego najlepszego dla Lali.
Nie zapaliłam zniczy na grobach bliskich i nawet tu nie mogę, bo ona mi każe iść do domu? Poza tym mój synek się nie drze, tylko płacze. Niestety miałam odwagę zwrócić uwagę tylko na to ostatnie. Krzyknęłam do niej, że Michaś się nie drze, tylko płacze, odwróciłam i poszłam zapalić świeczkę przy krzyżu, ale do końca dnia byłam na nią wściekła.
raz to na bank, ale czy więcej to naprawdę nie wiem

przykro mi, że z Tztem się nie układa
12.06.2010