|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Aga buziak dla Zuzi!!!
silver jak tam? blogerko a u was? szaja, jak sie czujesz? my dzisiaj na wycieczce, superancko bylo mlody galante w nosidelku prawie 2 godz na plecach, ale zasnac nie zasnal, do po iero w foteliku padl jak muszka ![]() marsi no wlasnie myslisz, ze to tak szybko dziala? ta metoda? az jestem ciekawa jak bedzie dalej. od poniedzalku zaczne stosowac, ale nie powiem troche sie boje, maly od urodzenia drzemki co 2- 3 godz, boje sie histerii ze zmęczenia. ....
|
#1232 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
siostra nadrabia.Cytat:
ledwo mówię, ledwo jem dam radę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i gratki za raczkowanie! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ło matko...
|
|||||||||
|
|
|
#1233 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja:
![]() a na jakim etapie jest Dorka teraz? Chodzicie na reh raz w tygodniu czy jak? I co mowia w ogole, to przez obnizone napiecie? Wypaczcie, ze bez pl znakow, ale pisze z lapka, ktory zostal zle naprawiony ostatnio i mi swiruje;/ |
|
|
|
#1235 |
|
Konto usunięte
|
Na razie 2 razy byłyśmy bo nam w paradę długi week wszedł, a tak to czw i sob będą. W sumie nie gadałam z reh. o tym, teraz kobieta ćwiczy z nią prawidłowe ustawienie nóg w czworakach i klęku, wzmacnia dłonie (nawet nie to... "zmusza" młodą do wysiłku bo ona jest taka... jak tylko trochę się trzeba wysilić ruchowo to bek), pokazuje pozycje prawidłowe do siadania, raczkowania, no daje takie prawidłowe wzorce. Neurolog 2 grudnia.
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem. Dorcia sie rozrusza na pewno, widocznie trzeba jej pokazac, ze ruch daje wieksze mozliwosci i moze byc fajnie. Dobrze, ze ma taka swiadoma mame, ja bym pewnie byla zagubiona totalnie i nie wiedziala co robic w takiej sytuacji.
Ciekawi mnie troche jak to sie przelozy na chec/niechec do ruchu w starszym wieku w przyszlosci. Czy to jest tez... "osobowosciowe" jakies, cecha temperamentalna. Ile miala Agatka jak stala/chodzila? I jaka jest teraz, z ruchem? Chyba zywiol? |
|
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wyjmę ją z krzesełka to bawi się w najlepsze. Chociaż raz zdarzyło się że fatycznie poszła spać po takiej akcji. Czasem karmie na kolanach, na rękach.... W ogóle zauważyłam że chętniej je jak daje jej coś swojego niż coś z kubeczka niezależnie czy to jest kupione czy ugotowane przeze mnie ![]() Cytat:
A z lustrem to ostatnio są takie jaja, potrafi 20 minut sisedzieć przed lustrem i gadać do siebie, ba ona nawet nie gada tylo sie przekrzykuje jak taka przekupa na targu. Muszę ja nagrać ![]()
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko! dla mnie takie wyciaganie samemu sobie jest obrzydliwe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silver: zapomnialam pogratulowac Daruni stania! ![]() Ale sie szybko rozkrecila, a dopiero pisalas, ze nawet nie pelza. |
|
|
|
|
#1240 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, Agatka mając 8,5 mca wstała, siadła i raczkowała w ciągu tygodnia to Mając jakieś 7mcy były ruchy dżejkoba
teraz żywioł, ale nie tak, że nie usiądzie. Potrafi, potrafi na długo się skupić, fajnie bawić. Ale lub się ruszać bardzo. Ale też np. widzę, że Dorka o wiele bardziej ćwiczy aparat mowy, ciagle językiem memla, wydaje miliony dźwięków, parska, prycha, kląska Agu zdecydowanie mniej tego robiła.
|
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Wierze w skoki, moje dziecko od wczoraj nauczyło sie wspinać na wszystko co możliwe, czworakować (do tej pory tylko pełzał) dzisiaj nie spał ciągiem 8 godzin
![]() Wszystkim chorym maluszkom i mamusia życz dużo zdrówka. bokeh koniecznie musisz nagrać Hanie przy lustrze debrah prawie mam łzy w oczach jak czytam co piszesz Mnie nie ma od wczoraj bo przygotowuje jutro urodziny do TŻ tort, 2 ciasta, 3 sałatki, mięsko. Jak ja zazdroszczę (oczywiście pozytywnie) deli 6 O a nawet i black 2 O, u mnie ostatnio katastrofa ostanio O było .................. hmmmmm nie pamiętam, najgorszego jest to że TŻ o tym wie i twierdzi że to mój problem
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnijcie prosze tytul ksiazki od Marsi, jesli ktoras pamieta, nie chce mi sie szukac. Jak zawsze ja, w takich sprawach :P mam podejscie mocno sceptyczne, ale jestem ciekawa coz tam pisza za wskazowki i jak argumentuja.
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
przyjechala sfagierka z chlopakiem, jest moja sis tez z chlopakiem no wiec tugeza
![]() znaczy sie oni sie tugezuja a ja jednym okiem z nimi, drugim z malym a trzecim z kompem i programem zajec dydaktyczno-wyrownawczych ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!! Temu panu naleza sie
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za link:
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Robimy tylko obiada i tort. Mysle ktory zamowic zeby nie wydac stowy na niego http://www.cukierniasowa.pl/pl/produkty/items/40 . Ogladalismy dzis w dzieciowym sklepie spacerowki. Lira 4 jest super ale 600 zl to sporo. Byla jeszcze spacerowka Xlandera, parasolkopodobna ale solidna. Musze poszukac na allegro :P reszta to albo cieniutkie parasolki, albo ciezkie kloce, a kloca to juz mam :p Co do gadulenia- u nas jest mamamama, bababa( moja mama twierdzi, ze to jej najlepiej wychodzi haha), dadada, a gdy cos opowiada i gestykuluje to jest: tititititit ![]()
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
wstała o 6. Ale noc koszmarna. ....
Cytat:
oOoOo moja Amelusia identyko!! ) teraz spi sobie z tztem trzymając się za ręce.
|
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43534646] no to ja się spytam, czy poza moją Dorką jest jeszcze jakieś dziecko tu które nie raczkuje, nie wstaje, nie chodzi, nie siada samo...? ło matko... [/QUOTE]Oliwka jedynie siada i czasem w łóżeczku, jak się podciągnie na szczebelkach, to podnosi do góry trochę dupcię. Widać, że chce wstać, ale jeszcze nie umie, także... Prawie pasujemy do opisu.
|
||
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pdfa jakktoras chce to dajcie maile to wam wysle!
olosie jak chce mie sie spac!!!!!!!
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cicho tu, lece spac, jutro wracamy do domku |
|
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczeta
![]() Ja tak na chwilkę przyszłam pospamowac Blanką już mi się oczy kleją , a tż dziś w domku to chciałam spędzić z nim trochę czasu. Odpisze zbiorowo co mi się rzuciło : -Gratulacje dla maluchów za postępy w jedzeniu !!! ![]() -Gratulacje nowych umiejętności !!! ![]() -Fewciu, strasznie "przykra " ta Twoja znajoma,zero taktu i wyczucia ,widziałam została zlinczowana na fb i dobrze ! Olej -Debrah , co do tego sadzania w fotelik i momentalnego "usypiania" dziecia, to u nas to samo. Tylko wyjmę z krzesełka humor idealny ! Lobuziaki sprytne. ![]() -Kija uwielbiam Cię czytać, od razu lepszy humor ! dzięki kobieto -Bokeh przypomniałaś mi o tych zabawach przed lustrem i wklejam filmik który jakiśczas temu nagrałam ;] czekamy na Hanię . Jak obiecałam spam : -Blanka przed lustrem :http://www.youtube.com/watch?v=JbZBc...ature=youtu.be -Blanka robi porządki :http://www.youtube.com/watch?v=udQoOQSLfk8 I fotka
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze w sprawie usypiania i pobudek.... na początku (do skończenia 5 m-cy) było całkiem nieźle, 2-4 pobudki, uu załatwiało sprawę, nauczyliśmy się odkładać Małego do łóżeczka w którym sobie spał elegancko, czasem nad razem tzn koło 4-5 po karmieniu braliśmy go do siebie, chwilę sobie "pogadał" i zasypiał, nie było bujania, usypiania itd itp. Skończył się 5 m-c i nastał TAKI ETAP trwający 3 m-ce, pobudek tyle, że masakra, 15 min po zaśnięciu, pół godziny, godzinę, trzy godziny, nie było w tym żadnej logiki, próbowałam różnych sposobów, mniej drzemek, krótsze drzemki, ostatnia drzemka nie bardzo późno, kaszka na kolację, wszystko do d...py, Zmiana w systemie drzemek dawała jedynie tyle, że podczas kąpieli albo zasypiał przy wycieraniu albo darł się jakby go ze skóry obdzierali, poza tym ja nie umiem go przetrzymać, żeby nie spał, jak widzę, że jak nie uśnie zaraz to będzie histeria i to naprawdę histeria, płacz wielki, wyrywanie się itd, jak jest taki zdenerwowany to nawet nie chce jeść tylko odstawia jakieś cyrki przy uu (teraz np jak jest mega mega śpiący to mnie bije w piersi, szczypie i ciągnie za sutki :/). I teraz moment kulminacyjny, odkąd wyszły nam zęby tzn od jakiś 2-3 tyg jest spokój ze spaniem w nocy tzn z pobudkami, których jest 2-4 tak jak było na początku, nie ma usyypiania, uu i odkładam go do łóżka, on się odwraca na drugi bok i śpi ![]() Jedynie nie mam pomysłu co zrobić, bo Mały śpi tylko w naszym łóżku no i sam nie zaśnie, muszę być przy nim i ostatnio w dzień dochodzi bujanie także nie wiem o co cho pewnie to znów taki etap...
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Little: Sony Vaio - tylko, ze naprawiany byl w serwisie u nas kolo domu a nie w gwarancyjnym. Nie odpalal sie windows. A teraz, po naprawie..owszem odpala sie, ale cos sie pokitrasilo, bo czego nie chcialabym zrobic to jest, ze odmowa dostepu, a to konto administratora jest, bo tam jest jeden uzytkownik.
I w ogole menu windowsa jakies takie ubozsze wrocilo, poprzestawiane. Nancy: mnie sie wydaje, ze taki etap, bo u nas w podobnym czasie zaczelo byc potrzebne bujanie, Tula, albo zasypianie przy uu. Tak samo mamy z tym, ze da sie ja przetrzymac ze spaniem tylko troszke, bo inaczej placze przy kapieli itepe. Tak samo mamy rowniez wtedy z wyrywaniem sie, szczypaniem mnie druga raczka, uderzaniem o mnie, macha tez wtedy glowa, w przod tyl. Tak samo jak Bokeh ostatnio pisala - niedawno tez poszlam za tym i odkrylam, ze to ja bardzo uspokaja, dziecko widac instynktownie wie co mu pomaga. Dla mnie to pewnie znowu zwiazane z rozwojem ukl. nerwowego szybkim, lekami, wrazeniami z dnia. Lozko wasze = poczucie bezpieczenstwa pewnie. I moze minac tak szybko jak przyszlo, jak potrzeba bezpieczenstwa nie bedzie juz taka duza. |
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43534646]no to ja się spytam, czy poza moją Dorką jest jeszcze jakieś dziecko tu które nie raczkuje, nie wstaje, nie chodzi, nie siada samo...? ło matko... [/QUOTE]Moja M. jeszcze nie siada, nie raczkuje, nie wstaje i nie chodzi ![]() Natomiast porusza się na brzuchu do tyłu i takim sposobem może przemieszczać się po całym pokoju Szaja, a na jakiej podstawie macie rehabilitacje? |
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Szosta pobudka od 00.30. Myslalam, ze juz rano jest i sie rozbudzilam, spac nie moge...
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, zainteresowalas mnie swoim sceptyzmem. Napiszesz potem co sadzisz o tych metodach? Zawsze tak fajnie piszesz na temat potrzeb dziecka.
My juz wrocilismy bylismy na domowce u znajomych, oczywiscie ja jedyna niepijaca ale i tak bylo fajnie, myslami oczywiscie przy synusiu, ale troszke sie odprezylam, nawet disco polo pospiewalam ![]() ![]() Kubus obudzil sie raz, t.dala mleczko. Podobno lekko poplakal jak to t.okreslila "z zalem" Juz sie do niego tule i zasypiam, bo rano nie bedzie mi dane odespac :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas tragiczna nocka. Co chwilę się budziła bidulka moja chora. Płakała strasznie
Jestem nieprzytomna...
|
#1259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Michała próbuje mąż uśpić z marnym skutkiem.
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
sylwietta, hje, treselleo. Ifwka, pstryczek ( wszystkiego najlepszego!!!! -------------- Sto latek rownież dla Bartusia Sylwietty!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

mlody galante w nosidelku prawie 2 godz na plecach, ale zasnac nie zasnal, do po iero w foteliku padl jak muszka 

poza tym na iphonie nie chodzi flash, wiec nie wszystkie strony sie otwieraja. Moj tz jest samsungowy, on telefonu na androidzie nigdy nie zamienilby na ios, ale on lubi sobie czasem w gierki pograc, a tam nie ma problemu z zainstalowaniem takich rzeczy.

!! Temu panu naleza sie