Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 17:45   #2401
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
A ja Ci się w ogóle nie dziwię i też bym była zła. Mój TŻ też potrafi spędzić mnóstwo czasu na graniu, ale jak tylko go poproszę, żebyśmy gdzieś pojechali albo o coś innego to nie robi żadnych problemów i zaraz wyłącza. Nie lubię jak ktoś nie ma umiaru w graniu...
Zazwyczaj jest właśnie tak jak piszesz a dzisiaj mam wrażenie że robi mi na złość. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-03, 17:47   #2402
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Kiedyś byłam w związku z taką osobą, która była bardzo absorbująca i chciała przebywać ze mną w 1 pokoju non-stop. Wytrzymaliśmy ze sobą 2 lata, a ja po zakończeniu związku miałam poczucie, że byliśmy razem 10 I choć chłopak był świetny to jakoś charakterologicznie nie pasowaliśmy do siebie. Jako przyjaciel jest super, czasem się widujemy i dyskutujemy cały dzień o wydarzeniach na świecie itd., ale jako mój TZ to się zupełnie nie sprawdzało. Z moim mężem mamy podobne upodobania i każde z nas lubi zajmować się swoimi sprawami (on ma swoją pracownię, jest muzykiem, a ja w naszej sypialni mam swoje biurko - generalnie sypialnia to mój pokój, w którym mam miejsce i przestrzeń na swoje zainteresowania). Ja to bardzo cenię.
Ja jestem takim człowiekiem, który nie potrafi siedzieć sam. Jak mój mąż wychodził do drugiego pokoju to ja po 5 minutach lazłam za nim. Źle się czułam sama w pokoju. Teraz nawet nie ma możliwości wyjść bo mamy tu jeden pokoik W pracy też byliśmy zawsze razem w jednym pomieszczeniu. Więc 24h na dobę. Mąż zajmuje się swoimi sprawami, pisze sobie ciągle jakieś skrypty na kompie a ja dłubię na szydełku albo siedzę w papierach. Ale muszę siedzieć z nim w jednym pokoju.

Mam pytanie - czy któraś z Was myślała nad zakupem takiej komody pielęgnacyjnej na kółeczkach? Byliśmy na SR w środę i strasznie nam się to spodobało. Stwierdziliśmy, że skoro tak niewiele wydaliśmy na meble dla maluchów to mamy wolne środki i zamiast przewijaka na komodę sprawimy sobie taką na kółeczkach co by można to było do łazienki przewozić na kąpanie. Nie za wielki widzę wybór - chodzi nam żeby to było takie szersze, żeby oprócz miękkiego przewijaka zmieściły się tam jeszcze kosmetyki. I w sumie tylko jeden producent chyba wchodzi w grę - Geuther. Słyszałyście może jakieś opinie na temat takich komód?

http://allegro.pl/geuther-4844-na-ko...676275071.html
Stary 2013-11-03, 17:47   #2403
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Zazwyczaj jest właśnie tak jak piszesz a dzisiaj mam wrażenie że robi mi na złość. ..

Być może. Zajmij się czymś ciekawym - obejrzyj coś, poczytaj jakąś książkę i nie przejmuj się jego zachowaniem, zwłaszcza że to jednorazowy wybryk
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:47   #2404
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Wczoraj o tym myślałam ale jak weszłam na tablice i zobaczyłam ile jest ogłoszeń to dałam spokój bo pewnie takie ogłoszenie jest bez szans
my dostalismy pieska a w ten sam dzien kupilismy 2... chcelismy miec 2 ale niestety szczeniak okazał sie troszke agresywny wzgledem 2 szczeniaka i balismy sie ,ze przeniesie sie to na dziecko. 90% tych ogloszen to FAKE -pisza ,ze oddadza a jak dzwonisz to chca kase(bo handel jest zabroniony). Gdy zaznaczysz ,ze ODDASZ( w dobre rece) ,mysle,ze bedzie odzew.Warto sprobować.

milka-pilka dokładnie dlatego lubie pobyc sama-to nie oznacza,ze nie kocham Tz tylko ,ze potrzebuje czasem chwili tylko dla siebie

Nemezis23 ja mysle,aby kosz wykorzystac zamiast łozeczka w 2-3 miesiacach zanim znajdziemy mieszkanie bo w 1 pokoju bedzie bardzo ciasno z normalnym łozeczkiem. A wole by spala w kosztu niz w gondoli. Gdybym miała miejsce na lozeczko tez bym pewnie tylko ogladała a nie kupiła.

mezagasłyszałam,ze te komody sa superowe! sami o nich myslelismy,ale nie mamy miejsca az tyle
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-11-03 o 17:49
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:47   #2405
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kurcze Lidka żal pieska,tym bardziej,że jest po przejściach biedak.
Nie dawaj go nikomu obcemu,nie wiadomo na kogo się trafi!
On by musiał mieć dobry dom,kogo kto ma mnóstwo czasu. Może jakaś samotna starsza (ale na chodzie,koło 55-60) osoba dla której piesek stanie się przyjacielem?
Ja ci powiem,że z moim kotem też ciągle są problemy i czasem strasznie mnie wkurza,ale w życiu bym go nie oddała,bo to nasz kot jaki by nie był.

!
No ja wiem że on by sie idealnie nadał dla takiej osoby, pytaliśmy wśród znajomych, prosiłam nasze starsze sąsiadki zeby popytały znajomych ale nic z tego nie wyszło niestety. Juz mi brakuje pomysłu
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:48   #2406
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to rozumiem tylko ze Tz mi od 3 tygodni powtarzal ze jak będzie chwila to pojedziemy... i to mnie zdenerowalo.
A jak jesy popołudnie wolne to on siedzi i gra ninstop juz 6 godzin.
Acha Pewnie, masz prawo się denerwować.
Może spróbuj porozmawiać, ale bez pretensji i zapytaj, kiedy będzie mu pasowało, żeby pojechać po te rzeczy, powiedz, że bardzo Ci na tym zależy.

Fajnie by było, gdyby TZci sami wszystkiego się domyślali, ale bez konkretnej i rzeczowej komunikacji to chyba takich cudów nie ma Przynajmniej nie z moim TZtem

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Współczuje bardzo

Moze masz jakiegoś znajomego licealiste, ktory za drobna opłata wyprowadzilby psa?

A długofalowo moze skonsultujecie sie z jakimś behawiorystą?
Dobry pomysł

Cytat:
Generalnie przygarniecie psa czy kota powinno być bardzo przemyślaną decyzją, my kiedyś o tym rozmawialiśmy o tym i stwierdziliśmy że u nas pies odpada. No ale nie mogliśmy go wtedy tam zostawić na pewną śmierć. Długo go leczylismy zanim doszedł do siebie. Błędem było że nie znaleźliśmy mu rodziny jak był szczeniakiem, a teraz jest problem. Dość że brak warunków to pies jeszcze ma swój charakterek i nie nadaje sie do dzieci
Zgadzam się Trzeba sobie wyobrazić, że zwierzak będzie z nami jeszcze za 10 lat albo i za 20 lat.

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
moj TZ dzis znalazł na ulicy apple iphona s4 tu imprezowała cala ulica i ktos zgubił widocznie,patrzylismy na zdjecia ale nikogo nie kojarzymy
Będziecie szukać właściciela?

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kurcze Lidka żal pieska,tym bardziej,że jest po przejściach biedak.
Nie dawaj go nikomu obcemu,nie wiadomo na kogo się trafi!
On by musiał mieć dobry dom,kogo kto ma mnóstwo czasu.
Może jakaś samotna starsza (ale na chodzie,koło 55-60) osoba dla której piesek stanie się przyjacielem?
Ja ci powiem,że z moim kotem też ciągle są problemy i czasem strasznie mnie wkurza,ale w życiu bym go nie oddała,bo to nasz kot jaki by nie był.
Tak! Domyślam się, że Ci teraz bardzo trudno, ale szukaj dalej. Na pewno znajdziesz kogoś odpowiedzialnego.
Wiadomo, że piesek w innym domu i z inną osobą na początku będzie tęsknił i płakał. Mój kot przez pierwszy tydzień w naszym domu (wzięliśmy go z domu tymczasowego) strasznie w nocy płakał. Przez tydzień nie spałam, a codziennie rano musiałam wstawać do pracy. Przyzwyczaił się
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:51   #2407
lejdi_aga13
Rozeznanie

milka-pilka patrzylismy ale po zdjeciach nikogo nie znamy... to jednak stolica , gigantyczne miasto i ciezko bedzie a wiadomo,ze duzo fakow sie odezwie... jeszcze nie wiemy co zrobic
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:55   #2408
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Acha Pewnie, masz prawo się denerwować.
Może spróbuj porozmawiać, ale bez pretensji i zapytaj, kiedy będzie mu pasowało, żeby pojechać po te rzeczy, powiedz, że bardzo Ci na tym zależy.
Tylko że on doskonale o tym wie... a na pytanie kiedy słyszę zawsze "zobaczymy" ehhhh szkoda gadać. Bardzo rzadko narzekam na mojego Tzta bo nie daje mi ku temu powodów ale czasami i jemu zdarza sie mnie wkurzyc.

Stary 2013-11-03, 18:03   #2409
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja jestem takim człowiekiem, który nie potrafi siedzieć sam. Jak mój mąż wychodził do drugiego pokoju to ja po 5 minutach lazłam za nim. Źle się czułam sama w pokoju. Teraz nawet nie ma możliwości wyjść bo mamy tu jeden pokoik W pracy też byliśmy zawsze razem w jednym pomieszczeniu. Więc 24h na dobę. Mąż zajmuje się swoimi sprawami, pisze sobie ciągle jakieś skrypty na kompie a ja dłubię na szydełku albo siedzę w papierach. Ale muszę siedzieć z nim w jednym pokoju.
To też rozumiem Każdy jest inny. Miałam w pracy bliską koleżankę o chyba podobnym do Twojego "charakterze" Ona ze swoim mężem dogadywali się świetnie (i razem też pracowali).

Cytat:
milka-pilka dokładnie dlatego lubie pobyc sama-to nie oznacza,ze nie kocham Tz tylko ,ze potrzebuje czasem chwili tylko dla siebie
Wiem I domyślam się, ze swojego TZta kochasz nad życie

Cytat:
No ja wiem że on by sie idealnie nadał dla takiej osoby, pytaliśmy wśród znajomych, prosiłam nasze starsze sąsiadki zeby popytały znajomych ale nic z tego nie wyszło niestety. Juz mi brakuje pomysłu
A może poproś o pomoc w szukaniu jakiś dom tymczasowy? Na pewno są osoby w Twoim mieście, które mogą Ci pomóc. Jeśli masz konto na Facebooku to tam coś na pewno znajdziesz.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
milka-pilka patrzylismy ale po zdjeciach nikogo nie znamy... to jednak stolica , gigantyczne miasto i ciezko bedzie a wiadomo,ze duzo fakow sie odezwie... jeszcze nie wiemy co zrobic
Acha A może jest tam w książce telefonicznej wpisana jakaś bliska osoba, do której właściciel mógł często dzwonić? Oczywiście nie chcę się wtrącać w Wasze sprawy, na pewno zrobicie wszystko ok.
Mój TZ też jakiś czas temu znalazł telefon i tak właśnie odszukał właściciela.

Cytat:
Tylko że on doskonale o tym wie... a na pytanie kiedy słyszę zawsze "zobaczymy" ehhhh szkoda gadać. Bardzo rzadko narzekam na mojego Tzta bo nie daje mi ku temu powodów ale czasami i jemu zdarza sie mnie wkurzyc.
To pewnie jakiś kiepski dzień macie czasem tak jest
Stary 2013-11-03, 18:04   #2410
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

mezagasłyszałam,ze te komody sa superowe! sami o nich myslelismy,ale nie mamy miejsca az tyle
U nas miejsca całkiem sporo dlatego tak nam to na myśl przyszło

Cytat:
Napisane przez pierwszelatapl Pokaż wiadomość
Witajcie!

Rok temu byłam na Waszym miejscu i pisałam na tym forum. Dlatego doskonale wiem, że większość z Was szuka teraz miejsc gdzie będzie można kupić wszystkie potrzebne rzeczy dla Waszego maluszka.

Aktualnie startuję z własnym sklepem, gdzie można kupić oprócz nowych markowych produktów, także używane ubranka i zabawki.

Sprawdźcie same!

Pozdrawiam,
Emilia.
Radzę przeczytać regulamin Reklama na wizażu jest płatna.
Stary 2013-11-03, 18:09   #2411
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
U nas miejsca całkiem sporo dlatego tak nam to na myśl przyszło
Jak macie miejsce to na pewno Wam się taki mebel przyda
Stary 2013-11-03, 18:11   #2412
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
gosia - dobre )

Mam pytanie do wszystkich kociar, jak przyzwyczajałyście swoje koty do nowych mieszkań?
moja kota nie przechodziła przeprowadzki ale za to przechodziła trzy remonty zniosła dość poprawnie tylko na początku była ciekawa co się zmieniło i trochę bała się niektórych rzeczy (np mozaiki na wannie bo błyszczała i się mieniła) ale jej przeszło
Najlepiej by było abyście kota przeprowadzili jak już wszystko będzie w nowym mieszkaniu- tak aby kot wszedł już na gotowe. Do tego dobrze jakby w mieszkaniu już były jego rzeczy typu legowisko, drapak, zabawki, znajome przedmioty znajomo pachnące itp
Stary 2013-11-03, 18:11   #2413
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie jakiś kiepski dzień macie czasem tak jest
Pewnie dawno byłoby po sprawie gdyby mój chłop chociaż na chwilę zainteresował sie swiatem obok telewizora...

Stary 2013-11-03, 18:12   #2414
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Jak macie miejsce to na pewno Wam się taki mebel przyda
Tylko jakieś opinie by się przydały tego konkretnie producenta a nigdzie nic nie znalazłam. Może Lolita by coś wiedziała a może zna też innych producentów.
Stary 2013-11-03, 18:14   #2415
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to od godziny siedzę w innym pokoju a moj facet nawey tego nie zauważył.... a potem sie zastanawia czemu jestem na niego wkurzona

wyłącz korki

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam was kochane, wygląda na to że tak dawno się nie udzielałam az przeglapiłam część wątku no cóż chyba nie dam rady nadrobić :/
zapewne nikt mnie nie pamieta, teraz nam chwilę czasu więc was podczytam
jeśli chodzi o mnie czuję się fatalnie, panicznie boję się porodu ;(
przytyłam już 8,5kg co mnie załamuje....

o cześć!!! co tam u Ciebie? czemu się źle czujesz? tylko z powodu lęku czy tez coś jeszcze nie tak?
Jak tam dzieć?
Stary 2013-11-03, 18:14   #2416
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem
Najważniejsze, że Wy staracie się żyć inaczej niż Wasi rodzice i z pewnością pewnych błędów popełniać nie będziecie. A podobieństwa (rodzinne) się przyciągają To normalne, często nieświadomie "idziemy" do tego, co jest nam dobrze znane (np. ja wybrałam TZta z "ogonkiem" w sensie z byłą żoną i dzieckiem, bo sama jestem z rodziny rekonstruowanej i taki model rodziny nieświadomie wydawał mi się najbliższy co oczywiście nie oznacza, że najłatwiejszy hehe ale staram się być świadoma i uważna, i nie powielać tych niefajnych schematów).

Dokładnie Pięknie napisane

Kiedyś byłam w związku z taką osobą, która była bardzo absorbująca i chciała przebywać ze mną w 1 pokoju non-stop. Wytrzymaliśmy ze sobą 2 lata, a ja po zakończeniu związku miałam poczucie, że byliśmy razem 10 I choć chłopak był świetny to jakoś charakterologicznie nie pasowaliśmy do siebie. Jako przyjaciel jest super, czasem się widujemy i dyskutujemy cały dzień o wydarzeniach na świecie itd., ale jako mój TZ to się zupełnie nie sprawdzało. Z moim mężem mamy podobne upodobania i każde z nas lubi zajmować się swoimi sprawami (on ma swoją pracownię, jest muzykiem, a ja w naszej sypialni mam swoje biurko - generalnie sypialnia to mój pokój, w którym mam miejsce i przestrzeń na swoje zainteresowania). Ja to bardzo cenię.

czytaj i udzielaj się, kiedy znajdziesz czas
i głowa do góry, nie jesteś sama z tymi lękami

Mam nadzieję, że Twoja córeczka po operacji dobrze się miewa
To tak jak u nas. Sypialnia to mój pokój, a salon TZ. On lubi oglądać TV, nie mówiąc że zwlaszcza mecze, więc jak on coś ogląda i gra na laptopie to ją sobie czytam w sypialni. W zasadzie to najczęściej tak jest, bo jak TZ jest w domu to TV jest cały czas włączony i ogląda albo filmy, albo mecze, albo jakieś programy na history czy discovery. Ją za TV nie przepadam więc rzadko oglądamy razem.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:18   #2417
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ jestem w czarnej d...pie :/
Rozłożyłam się totalnie, kicham, prycham, gardło mnie boli i czuje się jak kupa g...wna. Do tego tak mnie bolą biodra, i cała lewa strona od naddupia po noge że ledwo chodze, trzymając sie ściany.
Do tego wczoraj znajomi mieli zabrać psa. Juz kiedyś o tym pisałam, ze mam z nim problemy i zdecydowaliśmy się go oddać. Juz przyzwyczaiłam sie do tej myśli ale okazało sie że Nufi fatalnie zareagował na nową właścicielke, strasznie na nia szczekał, a ze ona miała 7 godzin z nim jechać pociagiem to sie nie zdecydowała bo sie bała że będzie tyle godzin szczekał i pasażerowie ja za to znienawdzą. I pies został u nas. Teraz ja w fatalnym stanie, w domu jeszcze zaziębiony synek, mąż jutro do pracy, na dworzu leje i ja nie wiem co ja mam zrobić. Nie jestem w stanie wyjść z szalejącym psem jak ledwo sama trzymam sie na nogach.

o rany to ładnie Cię rozłożyło.... współczuję.
Łykaj czosnek, mleko z miodem i do wyrka bo musisz się wyleżeć. Nie masz wysypki? Mam nadzieję, że się bostonką nie zaraziłaś

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Zrobiłam tżtowi tort na urodziny Zaraz przyjedzie więc będzie niespodzianka ;D Zjemy go sami, a jest wielki Coś czuję, że wieczorem będę miała kolejne 5 kg na plusie
a ma dziś urodziny?
Stary 2013-11-03, 18:18   #2418
The light
Zadomowienie

fajna ta komoda/przewijak na kółkach

Co do psiaka to może ogłoszenie o wyprowadzaniu jakieś i rozwiesic? Myślę, ze jakieś dziecko/młodzież chętnie pomoże żeby dorobić do kieszonkowego. Ustalić kwotę i płacić po każdym wprowadzeniu żeby mieli motywację (albo tygodniowo).

Co do wagi to się nie przejmujcie. Moja siostra przytyła tylko 3kg do 30 tygodnia (bez ćwiczeń, diety,etc) a w lll trymestrze.. 15kg. Więc każdy organizm jest inny.

Trzeba dobrze jeść i waga się nie przyjmować i myśleć, ze ten mały w nas człowieczek potrzebuje mieć mięciutko i przyjemnie (łożysko waży ok5-6kg) plus tłuszcz ktory zbiera się głównie w udach i biodrach. On musi tam być bo jest zapasem przy karmieniu ale też energia przy porodzie.

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:22   #2419
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja dziś niestety bez cytowania, ale dostałam zapalenia żyły (żylaki) i tak mnie noga napier..., że siadłam pierwszy raz od rana zgrać sobie książki na kindla. nie wiem jak to się stało, ale wczoraj zaczął mnie mocniej boleć żylak, ale mogłam chodzić, wieczorem posmarowałam się jeszcze maścią, a rano już było tylko gorzej i gorzej. Jutro ruszam do rodzinnej po L4 i poradę co mam z tą nogą zrobić. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu

współczuję mam nadzieję że lekarz przepisze Ci coś co złagodzi ból

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Wczoraj o tym myślałam ale jak weszłam na tablice i zobaczyłam ile jest ogłoszeń to dałam spokój bo pewnie takie ogłoszenie jest bez szans

a może skontaktuj się z jakimś schroniskiem lub lecznicą? Może pomogą kogoś znaleźć kto się zajmie psiakiem
Stary 2013-11-03, 18:27   #2420
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
wyłącz korki
He he przez chwilę o tym myślałam :p
No ale chciałam być tą mądrzejsza i poszłam zagadac... usłyszałam tylko olewcze "jeszcze chwilę" . To skoro tak mu dobrze przed tym tv to pierwszy raz odkąd jesteśmy razem wyeksmituje go na noc przed ten właśnie tv.

Stary 2013-11-03, 18:29   #2421
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

poszukaj w książce numeru zapisanego jako DOM ICE czy coś takiego. Ja na początku roku zgubiłam telefon (pierwszy raz w życiu!!) i do tej pory nie mogę odżałować.
Miałam tam sms-y ważne dla mnie i kontakty nie do odtworzenia niestety nikt go nie oddał a dałam ogłoszenia na różnych portalach i wywiesiłam tam gdzie zgubiłam
Stary 2013-11-03, 18:30   #2422
senira666
Zakorzenienie

A co do psiaka to poszukaj fundacji zajmującej sie zwierzętami w twojej okolicy. Często mają wolontariuszy którzy mogliby poki co wyprowadzać psa a docelowo pomoga znaleźć dom dla ciapka.

Stary 2013-11-03, 18:31   #2423
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
He he przez chwilę o tym myślałam :p
No ale chciałam być tą mądrzejsza i poszłam zagadac... usłyszałam tylko olewcze "jeszcze chwilę" . To skoro tak mu dobrze przed tym tv to pierwszy raz odkąd jesteśmy razem wyeksmituje go na noc przed ten właśnie tv.

uuuu to mi pachnie strzeleniem focha na chłopa
Stary 2013-11-03, 18:36   #2424
milka-pilka
Zakorzenienie

Krótki artykuł na temat wpływu smoczka na wymowę
http://czasdzieci.pl/ro_artykuly/id,19148a7.html

Cytat:
wyłącz korki

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
To tak jak u nas. Sypialnia to mój pokój, a salon TZ. On lubi oglądać TV, nie mówiąc że zwlaszcza mecze, więc jak on coś ogląda i gra na laptopie to ją sobie czytam w sypialni. W zasadzie to najczęściej tak jest, bo jak TZ jest w domu to TV jest cały czas włączony i ogląda albo filmy, albo mecze, albo jakieś programy na history czy discovery. Ją za TV nie przepadam więc rzadko oglądamy razem.
dobre rozwiązanie

Cytat:
poszukaj w książce numeru zapisanego jako DOM ICE czy coś takiego. Ja na początku roku zgubiłam telefon (pierwszy raz w życiu!!) i do tej pory nie mogę odżałować.
Miałam tam sms-y ważne dla mnie i kontakty nie do odtworzenia niestety nikt go nie oddał a dałam ogłoszenia na różnych portalach i wywiesiłam tam gdzie zgubiłam
Ja mam w swojej książce telefonicznej wpisane pod ICE dwa numery
Stary 2013-11-03, 18:39   #2425
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Nemezis23 ja mysle,aby kosz wykorzystac zamiast łozeczka w 2-3 miesiacach zanim znajdziemy mieszkanie bo w 1 pokoju bedzie bardzo ciasno z normalnym łozeczkiem. A wole by spala w kosztu niz w gondoli. Gdybym miała miejsce na lozeczko tez bym pewnie tylko ogladała a nie kupiła.
W takim wypadku brałabym ten kosz
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:40   #2426
magnusia
Zakorzenienie

zastanawiam się ile kupić pieluszek... planuję, że będą tylko do spraw roboczych typu karmienie, wycieranie buzi, na przewijak itp.
Uznałam, że kupię 5 flanelowych i 5 tetrowych.
Jak myślicie- styknie?
Stary 2013-11-03, 18:43   #2427
Spencer Hastings
Przyczajenie

Magnusia - ja mam dwa koty, przeprowadzaliśmy się w styczniu. Nie mogłam bez nich długo wytrzymać, więc przeprowadzałam je jeszcze na kartony itp. Pierwszego dnia był problem, bo schowały się pod łóżko i co chwila pokrzykiwały, ale ja byłam cały czas. Miałam wtedy dwa tygodnie urlopu i praktycznie na moment nie były same. Ważne jest to, żeby dać im chwilę na zapoznanie, potem je nakarmić i się z nimi pobawić, np. myszkami, albo taką pałeczką z dzwoneczkiem. Moje miały kilka godzin pod łóżkiem, ale potem zaczęło się zwiedzanie i tu wbrew pozorom te kartony pomogły Wiadomo - koty zaczęły po nich skakać i niebawem zapomniały, że to nowe miejsce A, no i pierwszą noc pozwoliliśmy im spać z nami
Stary 2013-11-03, 18:46   #2428
milka-pilka
Zakorzenienie

I to jeszcze fajne (oczywiście to nie jest regułą, ja byłam karmiona sztucznie - jestem miesięcznym wcześniakiem - i mam poprawną artykulację, ale warto przeczytać)
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Cytat:
zastanawiam się ile kupić pieluszek... planuję, że będą tylko do spraw roboczych typu karmienie, wycieranie buzi, na przewijak itp.
Uznałam, że kupię 5 flanelowych i 5 tetrowych.
Jak myślicie- styknie?
Wydaje mi się, że to za mało, przynajmniej tych tetrowych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1235442_213444142160812_1390731573_n.jpg (143,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-11-03, 19:03   #2429
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

Mi się wydaje, że te flanelowe mogą służyć też do wielu innych rzeczy
na SR położne mówiły, że flanelki są świetne na pierwsze tygodnie życia, kiedy maluch nie koniecznie ma korzystać z podusi, i żeby mi się nie ulewało na prześcieradło, to właśnie kłaść główkę na flanelę. Tylko ma być duża i zawinięta z obu stron pod materacyk, czyli przynajmniej 80-100 cm długości powinna mieć, żeby się ją dało zawinąć.
Mówiły też, że do karmienia warto dziecko odwinąć z rożka i zawinąć właśnie jedynie we flanelkę, która jest cieniutka i maluszek przez nią czuje bliskość i czuje się bezpiecznie.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a teraz coś dla tych, co mają kiepski humor:

http://demotywatory.pl/4230742/Antydepresyjny-filmik-)
filmik niezły

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Uspokoilyscie nnie z tym zmeczeniem. Dla mnie wysilkiem jest podniesienie reki, zawsze jestem raczej bardzo aktywna wiec czuje sie jeszcze gorzej ;-

dla mnie najtrudniejsze jest teraz:
- szybkie mówienie - zadyszka po 1o zdaniach
- wstawanie z pozycji leżącej - przydałyby się wyciągi takie do łapania i podciągania się na nich :P
- wychodzenie z wanny
- wyjście z basenu...

Cytat:
Wiem, że to tylko pieluchy. Ale ja jestem estetką. Wolę białe od takich z koszmarnymi obrazkami.
Staram się w domu otaczać ładnymi przedmiotami, może być ich mniej, ale nie mogą być brzydkie
ja kupiłam i białe i "obrazkowe" tetry. Bardziej dla rozróżnienia, które mają przeznaczenie "dupne", łóżeczkowe, które kuchenno-śliniakowe, które wyjściowe - w stylu właśnie lekarz, znajomi, coby się nie pomyliły z innymi. Białe też mam - do czynności uniwersalnych i kąpielowo - higienicznych Także wiem które wzorki pieluch dedykowane będą do karmienia, a które do wycierania obsranej pupci. Bo doszłam do wniosku, ze ceny mokrych chusteczek, ale i wacików tych dużych to się robi grubsza sprawa w skali miesięcznych zużyć, więc planuję tyłek podczas przebierania myć wodą i osuszać tetrą właśnie.

[QUOTE=gosia261282;4353987 1]
Cytat:
I ta jedna mówi że rodziła jakieś 15 lat temu i przytyła 36 kg!!! Potrafiła zjeść na raz 4 hamburgery i dopchać 6 plackami ziemniaczanymi /QUOTE]

O matko!! No ale to już jest przykład skrajnej nieodpowiedzialności.
No jak można tak żreć,bo to już nie jest jedzenie.
a mnie się wydaje, że to zwyczajne hiperbolizowanie
Pewnie zjadła ze 2 hamburgery i 3 ziemniaczane placory co i tak jest sporą ilością, ale żeby brzmiało huczniej to przemnożyła porcję ...

chociaż z drugiej strony kilka razy zdarzyło mi się zjeść podwójny obiad w tej ciąży i to taki właśnie po byku, 2 schabowe itp... ale to nie w standardzie, to w takie dni, kiedy włączało mi się mega ssanie...

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
No sama wlasnie niewiem ;( siedze i wyje jak bobr po prostu ;( przed ciaza bylam calkiem inna niz teraz,.wszystko mi sie pozmienialo i nie znam samej siebie.

Pomijam doly cukrzycowo sercowo dietowo wygladowe, bo to jest tylko taka oliwa do ognia
dolana. A moze to sie zbiera w kupe dobija do reszty i robi sie wielgachne kupsko?

Migocia, obejrzyj sobie ulubiony film, wyjdź się przewietrzyć, pomyśl o czymś przyjemnym, zrób niespodziankę bliskiej osobie... oderwij się "od siebie". Takie zadręczanie się wszystkim to samonapędzający się mechanizm, ciężko światowi zewnętrznemu go zatrzymać, jeśli jądro mechanizmu jest cały czas w słabej formie. Spróbuj dopuścić do siebie jakieś cieplejsze myśli, fajne emocje, pomóż troszkę wszechświatowi pomóc Tobie Nie ma co czekać, aż "coś" sprawi, że poczujesz się lepiej. Bądź Panią swojego nastroju. Wiem - trudne, ale nie niemożliwe. Nawet w ciąży

Nawet "głupia" zasada na sztuczny uśmiech czasem działa, ktoś kiedyś powiedział, że zmuszenie siebie do uśmiechu (mimiki twarzy) i utrzymanie tej mimiki przez 10-20 sekund, niejako z automatu poprawia nastrój spróbuj może też tego wywietrz zęby w szczerym uśmiechu

Cytat:
A mnie TZ zdenerwował.... okazało sie że mamy "wolne" popołudnie więc chciałam odwiedzić jego rodzinke bo maja dla nas rzeczy dla małej ale oczywiście nie pojedziemy bo mój chłop na konsoli sobie gra i "nie ma ochoty sie ruszać"....
Ja nie mam nic przeciw graniu bo wiem ze on to lubi ale nosz kurde on gra dzisiaj od 11 a jest prawie 16....

hahaha wolne popołudnie dla mojego TZ tez ZAWSZE oznacza to GRANIE...
mój też gra od 12 do teraz, zrobił sobie jedynie przerwę na odgrzanie obiadku :p

Ale dziś się go nie czepiam, był wczoraj ze mną na zakupach dzieciowych - 3 h. W efekcie wyprawkę mam już chyba kompletną, brakuje rzeczy aptecznych i wózka, który zamówię na ostatnią chwilę, żeby gwarancja nie przepadała niepotrzebnie. Także, że tak powiem, młody może się rodzić nie będę już zaskoczona i nie ziści się mój sen, że się urodził, obesrał po pachy, a ja nie miałam go w czym wykąpać.

Jutro zaczynam 32 tydzień mam przeczucie, że w przeciągu najbliższych 6 zostanę mamcią.

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość

I jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju Od czego skrót to TZ na określenie facetów? Jakoś wszystkie skróty z forum ogarniam, a tu mam zagwostkę już od kilku dni
tak, zazwyczaj to towarzysze życia, jednak często okazują się zwykłymi trutniami życiowymi ;p

Cytat:
własnie zjadłam obiadek-piree ziemniaczane z zeberkami i buraczkami <3 ahh najadłam sie jak bąk.
jak bąk, ale nie za dwóch? :P
Dobra, czepiam się, ale przyznam, że Twój tekst o jedzeniu dla dwóch a nie za 2óch też odebrałam tak jak perfuzja, jako cios w każdą, której waga nieco przekracza powszechnie przyjęta normę, a to zbyt duże uproszczenie. Czytałam Twoje sprostowanie i przyjmuję do wiadomości, jednak brzmiało to nie za fajnie.

Cytat:
moj TZ dzis znalazł na ulicy apple iphona s4 tu imprezowała cala ulica i ktos zgubił widocznie,patrzylismy na zdjecia ale nikogo nie kojarzymy
Takie urządzenia są zazwyczaj dość mocno spersonalizowane, więc tak jak ktoś podpowiedział - w książce tel, czy w ostatnio wybieranych połączeniach, czy w aplikacjach typu mail/facebook/facetime można się skontaktować z osobami bliskimi. Pewnie radość będzie wielka...
Mi po zgubieniu takiego sprzętu nawet nie zależałoby na samym urządzeniu, w sensie jego wartości rynkowej, żal byłoby mi moich prywatnych, gromadzonych w nim danych...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:14   #2430
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
To lecę po kalafiora.. mam parowar, muszę mu się lepiej przyjrzeć
Polecam młode ziemniaki z parowara. Nie obierać, tylko wyszorować, takie pyszne że ja same kartofle mogę wsuwać, i w takiej uparowanej formie wcale nie są tuczące, a ile witamin

Cytat:
nie jest to jakieś wybitne... moja kumpela w pierwszej ciąży też przytyła 30kg a teraz w drugiej tylko 20... a jeszcze facetowi wkręciła że to dlatego synek się urodził ledwo ponad 3 kg.. a on w to wierzy co gorsze ...
Czy taka ostra nadwaga np. 30 kg nie powoduje przedwczesnych porodów?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości