|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Hej laseczki, melduje się już na miejscu, co za dzien
super było, ale w domu najlepiej ![]() Tz wybył na probe, wiec jak alik da to nadrobie troche ![]() Z dobrych wiesci chciałam się tylko pochwalic, że kocham kp, bo wpierniczam jak dzika wszystko, co się nawinie, a ważę już 2,5kg mniej niz przed ciążą
|
#3902 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi !!
Elaine, mamie ktoś mówił, ze dziecko wisi ns raczce i ogólnie nieprzyjemne badanie. Ale widzę, ze powinno być ok ![]() My po kąpieli i jedzeniu, Mały usypia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
hejka, wpadam na chwilkę, przewinęło mi się że pisałyście o obecnej promocji pampersiaków w lidlu, pewnie większość z Was zna stronkę promobaby ale jeśli nie to polecam, sama na bieżąco tam zaglądam i mam wszystkie promocje w jednej "kupie", nie muszę oglądać gazetek promocyjnych z każdego sklepu
|
|
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że piszesz to bo w takim razie dla mnie lidlowskie będą jeszcze gorsze w dadzie zapiecie na zapiecie nachodzi i jak pisałam jakby sie uprzeć to na okretke mozna mlodego machnąć Cytat:
jak waga stanela tak stoi, mam nadal 2 kg na plusie, bylo tak samo 2 miechy temu i nic nie drgnie. Moja teoria jest taka, ze jak przestane kp to dopiero schudne, dieta malokaloryczna i bedzie git. Nie jadam slodyczy, czipsow, nie zdrowych rzeczy i nic to nie daje. Jak rozmawiałam z babka z poradni laktacyjnej to mi mówiła, ze sa dwa typy matek karmiacych piersia. Jedne kobiety chudna w oczach pomipo jedzenia wszystkiego, a inne chudną po zakonczonym karmieniu. Ja np w życiu nie jadłabym tak jak teraz jem, w sensie ilosci jedzenia. Teraz mam cos takiego, ze robi mi sie slabo i musze zjesc, pomimo ze jadam czesto to mam takie ataki. Podobno to dlatego ze kp, widocznie moj organizm potrzebuje wiecej kalorii |
||
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Nie mam weny na pisanie to tylko was czytam. Wypiłam pół lampki wina i bavarię i coś mnie zmogło Ciekawe jak Jakub na to zareaguje.Co do ubioru to mój mały właśnie śpi w samym pajacu nakryty kocykiem. Chyba mu ciepło bo nic nie mówi ![]() Aaa tweed, miałyśmy pierwsze dziabanie po porodzie w tym samym dniu hahaha
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki ile idzie wam pampersów na dobę? Jesli mozna to napiszcie też jakiej firmy sa te pampersy i ich numer. Pytam tak z ciekawości.
U nas pampers firmy Pampers, rozm. 3, 6-8 szt. na dobę |
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak drugi pierwszy raz
![]() Na pewno nie zazdroszczę tym z was które rodziły sn, bo pomimo że ja jestem po cc to na poczatku bolało i to porządnie ale się zawzięłam i później było już super![]() o matko, misiaczko twoja tesciowa jest jedna z tragiczniejszych na tym watku, co za durne babsko wywalilabym prosto na twarz z domu i powiedzial nastepnym razem, ze za tupet rzeczywiscie nie jest mile widziana i niech spada wielki milejdi![]() Cytat:
cieszę się, że powoli wam sie uklada, dawaj nam czesciej znak zycia!
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
Antosia zjadla wlasnie 150 ml mm z 3 lyzeczkami kleiku kukurydzianego. Zasnela od razu jak tylko zjadla. Po raz pierwszy od dluzszego czasu spi o tej godzinie. Ciekawe jak będzie w nocy.
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciliśmy od rodziców Mały dziś nie mógł zasnąć o swojej porze, bo się śmiał Ale już śpi słodko, a ja relaksuję się przy naparze z rumianku ![]() Kalisto super, że Dominik tak ślicznie się rozwija Misiaczka bardzo dobrze, że się nie dałaś ![]() A co na to wszystko Twój TŻ? Idę nadrabiać |
|
|
|
#3911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
probujcie codziennie odrobine dluzej walczyc a nuz w koncu sie uda Cytat:
![]() Cytat:
Widzisz, alik moj sie tak nie obsrywa, ale wali mi jedna kupe na dwie raty, albo przez cały dzien mam czasem z 5 kup Nie wiem, co gorsze![]() Ja tez ostatnio jestem tragicznie zarloczna, a najgorsze jest to, ze wrcil mi mega apetyt na slodycze i dzien bez batonika jest stracony dzisiaj u siostry wpierdzielilam tyle ciasta, ze az tz sie przezegnal, a pozniej juz dziwnie patrzyl ![]() Moj alik tez nie jest zakochan w tetrze na buzi musi miec odpowiedni nastroj, bo czasami zaczyna sie tak szamotac z ta tetra, ze jeszcze bardziej sie rozbudza
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.. pół dnia spędziliśmy w mieszkaniu rodziców.. Mały od popołudnia marudny.. jakiś niedospany.. ledwo dociągnęliśmy do 18.30, kąpiel i zasnął przy karmieniu.. Wrzuciłam do łóżeczka i nawet się nie ruszył.. zmęczony bidulek
|
|
|
|
#3913 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Antosi!![]() a karmi przyjme w kazdej ilosci ![]() Cytat:
![]() poza tym dla mnie znajomosci internetowe sa rownie wazne, co te zwykle (patrz" moj zwiazek ), wiec mam nadzieje ze nie umrze to smiercia naturalna---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ale śliczne masz te córeczki Cytat:
), co wiecej to jedyne, które alika nie odparzają, bo dadach caą dupke miał czerwoną, po pampersach okolice rowka, a tużursach może przelezec cala noc w obsikanym i nie ma odparzenia jestem w szoku. Ciesze sie nie zmiernie, bo chyba 56szt kosztuje ledwo 27zl a biorac pod uwage ze alik robi kupki tak, ze przy przebieraniu jednej zuzywam 2, 3 pieluchy, to nie pojdziemy z torbami ![]() Cytat:
mam nadzieje, ze po 3 mcu w koncu przestanie mnie tak rana pobolewac, bo cos nie widze zeby moje diastasis sie schodzilo a wystarczy ze zjem odrobine i od razu brzuch wywala, bo miesnie słabe, w brzuchu dziura i wszystko wywalaCytat:
![]() ![]()
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę kąpać, a w międzyczasie zapraszam na mojego bloga, bo trochę tam zmian
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziabania jeszcze niet
za dużo na głowie mieliśmy ostatnio, jakoś nastroju nie było. No i boję się na razie ciąży jak ognia, dopóki nie zdecyduję się na jakąś konkretną antykoncepcję to się nie odważę podziabać Myślę nad wkładką, taką na 3 lata (akurat mały pójdzie do przedszkola, właśnie wtedy planujemy zrobić mu rodzeństwo)
|
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciółka straciła tą ciąże
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3917 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczynki niby nieśmiałe do aparatu, a pewnie nieźle szalały..![]() Cytat:
opis brzmi baardzo niepokojącoCytat:
żeby Mały się nie zaraziłCytat:
![]() ![]() Cytat:
to za dużo?ale śliczne dziewczyny masz ![]() zdrówka dla niego Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
za dziabanko. Ja strasznie dlugo czekalam na ten drugi pierwszy raz, bo aż 4 miesiące. Jaką macie teraz częstotliwość? U mnie padaka. Nigdy nie lubiliśmy wieczorem, a rano to zawsze młody świruje i nastroju brak. Chodzę jakaś zołzowata przez to niedodziabanie ![]() Idzia nam schodzi ok. 6 pieluch na dobę. Jak już wiesz mamy Lidlowe Babydreamow schodzilo nam minimum 10 bo nie sa takie chlonne i strasznie szybko puchna.Podjęłam dziś odważną próbę nauki spania bez woombie. Za gorąco u nas w mieszkaniu i młodemu strasznie wysusza się skóra. Jakoś boję się żeby spał przy otwartym oknie, bo często się poci pomimo że śpi tylko w body i woombie. Wsadziłam go w śpiworek i śpi. Zobaczymy czy bedzie sie wybudzal bez otulania. Najwyzej czeka mnie pierwsza nieprzespana noc od 3 miesiecy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykro mi jedziesz do niej?
|
|
|
|
|
#3920 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moja koleżanka jutro rodzi w tym samym szpitalu też cc i też ułożenie miednicowe tylko ze u niej dziewczynka. Zmykam spać dobranoc Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Nie maturę tylko marude głupi słownik a coś edytować nie mogę Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
Daj znac. U mnie wlasnie po "przerwie" bo Olcia usmela dzisiak po 17 i ani myslala sie obudzic. Plus byl taki ze pojadla z piersi na spiocha bez protestow
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko chyba dzisiaj nie zamierza zasnac. Wyssal oba cycki zrobil kupe po pachy (w pampersa test na noc zamiast dady i lipa bo kupa plecami wyszla) i teraz marudzi w lozeczku i piastki wcina
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43547343]Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi !! Elaine, mamie ktoś mówił, ze dziecko wisi ns raczce i ogólnie nieprzyjemne badanie. Ale widzę, ze powinno być ok ![]() My po kąpieli i jedzeniu, Mały usypia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] tofaktycznie tez bylabym lekko przerazona takim badaniem Cytat:
AGRAFKA przykro mi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Aa i gdzies zaginela AGAPLAST Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN jadę, tak strasznie jest mi jej żal
![]() Będę później. Buziaki i spokojnej nocy życzę Wam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko czytam Was.
Jakoś nie mam humoru od paru dni. Idzia, my jedziemy na dadach, rozmiar 3 i schodzi nam koło 6-7 pieluch na dobę. Perse, badanie u neurologa wcale nie jest straszne. Lekarz troszkę wygina dziecko, kładzie na brzuszek, bije młotkiem :p i takie tam. Nic nieprzyjemnego. Kallisto, super, że Dominis ładnie się rozwija. Śliczny chłopiec. Jestem u mamy w domu rodzinnym i mamy problem z sąsiadami. mama chce zrobić płot zgodnie z podziałem działki. Im to nie pasuje, ponieważ oni mają ogródek na naszej części i muszą go zlikwidować. W ramach buntu dziś zastawili wjazd (mamy wspólny) swoim samochodem. Ponadto przeklinaja na mamę, wyzywaja itp. Najlepiej zadzwonić na policję, ale problem polega na tym, że Ci ludzie to istna patologia. Piją nałogowo, syn potrafił wbić ojcu siekiere w bark podczas kłótni, ciągle odwyki, melina na chacie itd. Bez problemu wybija nam okno czy spala garaż. A mama mieszka z babcią tylko. Zero mężczyzny do pomocy. Niby należy walczyć z patologia, bo oni nie są ponad prawem, ale boję się że cena może być zbyt wysoka.tam mieszka razem 4 potężnych facetów, połowa z nich ma żółte papiery. I nie wiem do czego się zdolni.
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
KALLISTO wcale sie nie dziwie z ta ochota i czasem. Mi to sil brakuje wieczorem..
A teraz juz w ogole jak mi sie dziec w nocy na tryb noworodkowy przestawil. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Domciątko pytałaś o spanie w łóżeczku, więc
- śpi w śpiworku i dodatkowo jest nakryty kocykiem polarowym - ubieram go w body+ pajaca - pod buzią ma zawsze czystą pieluszkę złożoną w pół Strwaberry dla AntosiDzoan dla Lola ![]() Agrafka przykro mi z powodu koleżanki ![]() Tweed super, że waga tak pięknie Ci leci ![]() Mi zostało jeszcze 2 kg do zrzucenia, a waga stanęła. Ale nie marudzę, bo 17 kg poleciało samo Lachryma ciężka sprawa, ja bałabym się z takimi zadzierać Bardzo mamie zależy na tym płocie?Co do pieluch to nie wiem ile nam idzie, bo nigdy nie liczyłam ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Elaine podrzuciłaś mi pomysł na prezent dla rodziców na święta- dostaną fotokalendarze Już widzę jak się będą cieszyć Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-03 o 21:11 |
|
|
|
#3929 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za info, kupię z ciekawości te lidlowskie i wypróbujemy.
Kejt zdrówka dla Fi Cytat:
![]() Cytat:
zawsze lubiłam zjeść, ale teraz to już masakra. U mnie 3+ i waga stoi, czyli kp działa super bo nie chudnę ale też nie tyje przy tej ilości jedzenia. Aż się boję jak skończę kp. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to trzymam kciuki za próbę spania bez woombie
|
|||||
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

super było, ale w domu najlepiej 

w dadzie zapiecie na zapiecie nachodzi i jak pisałam jakby sie uprzeć to na okretke mozna mlodego machnąć
za dziabanko.. jak wrażenia?
wywalilabym prosto na twarz z domu i powiedzial nastepnym razem, ze za tupet rzeczywiscie nie jest mile widziana i niech spada wielki milejdi
Tęsknimy i ściskamy Was mocno

KCIUKI DLA ADASIA

szybko wzięłam małego dziada pod kran i umyć 

za dużo na głowie mieliśmy ostatnio, jakoś nastroju nie było. No i boję się na razie ciąży jak ognia, dopóki nie zdecyduję się na jakąś konkretną antykoncepcję to się nie odważę podziabać
to za dużo?