Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 19:37   #3901
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Hej laseczki, melduje się już na miejscu, co za dzien super było, ale w domu najlepiej

Tz wybył na probe, wiec jak alik da to nadrobie troche

Z dobrych wiesci chciałam się tylko pochwalic, że kocham kp, bo wpierniczam jak dzika wszystko, co się nawinie, a ważę już 2,5kg mniej niz przed ciążą
Stary 2013-11-03, 19:47   #3902
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi !!
Elaine, mamie ktoś mówił, ze dziecko wisi ns raczce i ogólnie nieprzyjemne badanie. Ale widzę, ze powinno być ok

My po kąpieli i jedzeniu, Mały usypia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:50   #3903
angelak86
Raczkowanie

hejka, wpadam na chwilkę, przewinęło mi się że pisałyście o obecnej promocji pampersiaków w lidlu, pewnie większość z Was zna stronkę promobaby ale jeśli nie to polecam, sama na bieżąco tam zaglądam i mam wszystkie promocje w jednej "kupie", nie muszę oglądać gazetek promocyjnych z każdego sklepu
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:52   #3904
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
W porownaniu z dada tak. Najdluzsze i najszersze maja pampki z Lidla. Dobor pieluch to jednak mega indywidualna sprawa jak widac

Ghia bo zapomnialam napisac. Nam sie udalo przestawic. Przetrzymalam go raz i tak zostalo. Podzialalo rozbawienie wspolnym tancem i gilgotkami

zgadza się indywidualna

dobrze, że piszesz to bo w takim razie dla mnie lidlowskie będą jeszcze gorsze w dadzie zapiecie na zapiecie nachodzi i jak pisałam jakby sie uprzeć to na okretke mozna mlodego machnąć

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hej laseczki, melduje się już na miejscu, co za dzien super było, ale w domu najlepiej

Tz wybył na probe, wiec jak alik da to nadrobie troche

Z dobrych wiesci chciałam się tylko pochwalic, że kocham kp, bo wpierniczam jak dzika wszystko, co się nawinie, a ważę już 2,5kg mniej niz przed ciążą
ciesze sie, ze u ciebie tak dziala kp, ja nie moge tego o sobie powiedziec,

jak waga stanela tak stoi, mam nadal 2 kg na plusie, bylo tak samo 2 miechy temu i nic nie drgnie. Moja teoria jest taka, ze jak przestane kp to dopiero schudne, dieta malokaloryczna i bedzie git.

Nie jadam slodyczy, czipsow, nie zdrowych rzeczy i nic to nie daje.

Jak rozmawiałam z babka z poradni laktacyjnej to mi mówiła, ze sa dwa typy matek karmiacych piersia. Jedne kobiety chudna w oczach pomipo jedzenia wszystkiego, a inne chudną po zakonczonym karmieniu. Ja np w życiu nie jadłabym tak jak teraz jem, w sensie ilosci jedzenia. Teraz mam cos takiego, ze robi mi sie slabo i musze zjesc, pomimo ze jadam czesto to mam takie ataki. Podobno to dlatego ze kp, widocznie moj organizm potrzebuje wiecej kalorii
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:55   #3905
arrabbiata
Zadomowienie

Hejka

Nie mam weny na pisanie to tylko was czytam. Wypiłam pół lampki wina i bavarię i coś mnie zmogło Ciekawe jak Jakub na to zareaguje.

Co do ubioru to mój mały właśnie śpi w samym pajacu nakryty kocykiem. Chyba mu ciepło bo nic nie mówi

Aaa tweed, miałyśmy pierwsze dziabanie po porodzie w tym samym dniu hahaha
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:59   #3906
idzia111
Zakorzenienie

Laseczki ile idzie wam pampersów na dobę? Jesli mozna to napiszcie też jakiej firmy sa te pampersy i ich numer. Pytam tak z ciekawości.

U nas pampers firmy Pampers, rozm. 3, 6-8 szt. na dobę
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:03   #3907
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
tweed za dziabanko.. jak wrażenia?
Jak drugi pierwszy raz

Na pewno nie zazdroszczę tym z was które rodziły sn, bo pomimo że ja jestem po cc to na poczatku bolało i to porządnie ale się zawzięłam i później było już super

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
PRZYCHODZĘ WŚCIEKŁA! POWÓD TEN SAM......teściowa.
o matko, misiaczko twoja tesciowa jest jedna z tragiczniejszych na tym watku, co za durne babsko wywalilabym prosto na twarz z domu i powiedzial nastepnym razem, ze za tupet rzeczywiscie nie jest mile widziana i niech spada wielki milejdi
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak mi brakuje spamowania na naszym wątku Tęsknimy i ściskamy Was mocno i buziak dla cioć wizażowych
przystojniaczek
cieszę się, że powoli wam sie uklada, dawaj nam czesciej znak zycia!
Stary 2013-11-03, 20:07   #3908
strawberry162
Rozeznanie

Antosia zjadla wlasnie 150 ml mm z 3 lyzeczkami kleiku kukurydzianego. Zasnela od razu jak tylko zjadla. Po raz pierwszy od dluzszego czasu spi o tej godzinie. Ciekawe jak będzie w nocy.

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:09   #3909
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
zgadza się indywidualna

dobrze, że piszesz to bo w takim razie dla mnie lidlowskie będą jeszcze gorsze w dadzie zapiecie na zapiecie nachodzi i jak pisałam jakby sie uprzeć to na okretke mozna mlodego machnąć

jak waga stanela tak stoi, mam nadal 2 kg na plusie, bylo tak samo 2 miechy temu i nic nie drgnie. Moja teoria jest taka, ze jak przestane kp to dopiero schudne, dieta malokaloryczna i bedzie git.

Jak rozmawiałam z babka z poradni laktacyjnej to mi mówiła, ze sa dwa typy matek karmiacych piersia. Jedne kobiety chudna w oczach pomipo jedzenia wszystkiego, a inne chudną po zakonczonym karmieniu. Ja np w życiu nie jadłabym tak jak teraz jem, w sensie ilosci jedzenia. Teraz mam cos takiego, ze robi mi sie slabo i musze zjesc, pomimo ze jadam czesto to mam takie ataki. Podobno to dlatego ze kp, widocznie moj organizm potrzebuje wiecej kalorii
Ja przy KP odciąganym schudłam do wagi przed ciążą, a jak skończyłam karmić i jak głupia rzuciłam się na żarcie to mam już +3 ale robię odwyk od coli i chcę zacząć zdrowiej się odżywiać
Cytat:
Laseczki ile idzie wam pampersów na dobę? Jesli mozna to napiszcie też jakiej firmy sa te pampersy i ich numer. Pytam tak z ciekawości.

u mnie tak jak u Ciebie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:09   #3910
Neni1984
Zakorzenienie

Hej

Wróciliśmy od rodziców
Mały dziś nie mógł zasnąć o swojej porze, bo się śmiał
Ale już śpi słodko, a ja relaksuję się przy naparze z rumianku

Kalisto super, że Dominik tak ślicznie się rozwija Pisz częściej co u Was

Misiaczka bardzo dobrze, że się nie dałaś
A co na to wszystko Twój TŻ?

Idę nadrabiać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:10   #3911
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
U nas pierwsze karmienie, ale niestety nie udało sie z lozeczkiem. Po godzinie odkładania do lozeczka tz skapitulował i położył ja w koszyku gdzie sara spała 4 godziny bez wiercenia.
No chociaż pospalam trochę.
Trudno że nie wyszło z lozeczkoem, moze innym razem
spokojnie domi, moze sara potrzebuje metode malych kroczkow?
probujcie codziennie odrobine dluzej walczyc a nuz w koncu sie uda
Cytat:
Tweed, barabara powiadasz??
boziu, a u mnie od porodu nic
ani czasu, ani sił, ani chyba chęci brak u nas
jestesmy jak 30 letnie małżeństwo, matko(
czy ktoś jeszcze nie dziabał po porodzie?????
ja mysle ze kazda potrzebuje swojego czasu, bo dla mnie do tej pory dziabanie tez moglo nie istniec, a byly kobietki u nas co to sie przytulaly i po 4 tyg
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, my już od godziny na nogach, mały się obudził, ja się patrzę, a kupa to mu wypływała nogawkami szybko wzięłam małego dziada pod kran i umyć No a potem butla i teraz gadają sobie z tztem, a ja się przytulam w łóżku do psa. Nasze nocki fajne wróciły, pobudka była o 3, a ze spał w naszym łóżku bo jakoś tak zasnelismy to Zjadł i poszedł do siebie do łóżeczka i od razu usnął z pobudka o 7 mi kur.. Tak się chce jeść przez to ze jest zimno, ze niedługo mi kg zaczną iść w gore

Śpi albo bez nakrycia jak jest bardzo ciepło ubrany albo kocykiem. Na oczkach nie lubi tetrowki jak inne dzieci. Mojemu wystarczy własna rączka, do której się przytula, smoczek i odpływa. Pod głowa ma tetrowke zazwyczaj, wiec zdarza się ze czasami raczkami sobie ja jakoś przytuli do buzki. Mój śpi szczerze mówiąc we wszystkim w co go ubiore. Dzisiaj spał w Bosy, spodniach dresowych i bluza z kapturem.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
hahahahah Tomcio ma niezla przemiane materii Widzisz, alik moj sie tak nie obsrywa, ale wali mi jedna kupe na dwie raty, albo przez cały dzien mam czasem z 5 kup Nie wiem, co gorsze

Ja tez ostatnio jestem tragicznie zarloczna, a najgorsze jest to, ze wrcil mi mega apetyt na slodycze i dzien bez batonika jest stracony dzisiaj u siostry wpierdzielilam tyle ciasta, ze az tz sie przezegnal, a pozniej juz dziwnie patrzyl

Moj alik tez nie jest zakochan w tetrze na buzi musi miec odpowiedni nastroj, bo czasami zaczyna sie tak szamotac z ta tetra, ze jeszcze bardziej sie rozbudza
Stary 2013-11-03, 20:17   #3912
dzoan
Zakorzenienie

Hej.. pół dnia spędziliśmy w mieszkaniu rodziców.. Mały od popołudnia marudny.. jakiś niedospany.. ledwo dociągnęliśmy do 18.30, kąpiel i zasnął przy karmieniu.. Wrzuciłam do łóżeczka i nawet się nie ruszył.. zmęczony bidulek

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:30   #3913
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Antonina konczy dzis 4 miesiące! !!
stawiamy karmi dla mamus i mleczko dla bobasow
dla Antosi!
a karmi przyjme w kazdej ilosci
Cytat:
jak myslicie jak dlugo bedziemy na wizazu wspolnie??
czy bedzie taki dzien ze napiszemy: moja buba dzis poszla pierwszy raz do szkoly...

a moze kiedys zrobimy "zjazd" i spotkamy sie na zywo)
ja mam nadzieje ze naprawdę dlugo, bo bardzo sie z wami zzylam i jestescie juz stalym elementem mojego alikowego zycia

poza tym dla mnie znajomosci internetowe sa rownie wazne, co te zwykle (patrz" moj zwiazek), wiec mam nadzieje ze nie umrze to smiercia naturalna

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez matimaj Pokaż wiadomość
witam Was kochane, ja tu nowa na forum czy mogę się przyłączyć??

jestem szczęśliwą mamą 2,5 miesięcznej dziewczynki, urodziła się SN 17 sierpnia, waga 3800 wzrost 57

chętnie się przyłącze do Waszego wątku... mogę?
witamy
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
sisters
ale śliczne masz te córeczki
Cytat:
A ja lubie Tojursy (czy jak to się pisze) z Lidla. Bardziej niż Dady.
ja tez wole tużursy (mela, tak najłatwiej), co wiecej to jedyne, które alika nie odparzają, bo dadach caą dupke miał czerwoną, po pampersach okolice rowka, a tużursach może przelezec cala noc w obsikanym i nie ma odparzenia jestem w szoku. Ciesze sie nie zmiernie, bo chyba 56szt kosztuje ledwo 27zl a biorac pod uwage ze alik robi kupki tak, ze przy przebieraniu jednej zuzywam 2, 3 pieluchy, to nie pojdziemy z torbami
Cytat:

byc moze, aczkolwiek gdybym waga nie leciala tez bym nie plakala. Zwłaszcza ze co z tego ze leca kg, ktore nic nie znacza, a jakos ciala coraz gorsza, bo skora luzniejsza, a cwiczyc nie ma jak poki co mam nadzieje, ze po 3 mcu w koncu przestanie mnie tak rana pobolewac, bo cos nie widze zeby moje diastasis sie schodzilo a wystarczy ze zjem odrobine i od razu brzuch wywala, bo miesnie słabe, w brzuchu dziura i wszystko wywala
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Aaa tweed, miałyśmy pierwsze dziabanie po porodzie w tym samym dniu hahaha
ale sie zgralysmy
Stary 2013-11-03, 20:36   #3914
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.. pół dnia spędziliśmy w mieszkaniu rodziców.. Mały od popołudnia marudny.. jakiś niedospany.. ledwo dociągnęliśmy do 18.30, kąpiel i zasnął przy karmieniu.. Wrzuciłam do łóżeczka i nawet się nie ruszył.. zmęczony bidulek
Jak go wrzuciłaś i się nie ruszył, to mnie to zaczęło niepokoić
Idę kąpać, a w międzyczasie zapraszam na mojego bloga, bo trochę tam zmian

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:41   #3915
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

U nas dziabania jeszcze niet za dużo na głowie mieliśmy ostatnio, jakoś nastroju nie było. No i boję się na razie ciąży jak ognia, dopóki nie zdecyduję się na jakąś konkretną antykoncepcję to się nie odważę podziabać Myślę nad wkładką, taką na 3 lata (akurat mały pójdzie do przedszkola, właśnie wtedy planujemy zrobić mu rodzeństwo)

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:45   #3916
Agrafka86
Wtajemniczenie

Moja przyjaciółka straciła tą ciąże

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:47   #3917
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
U nas dady sprawdzają sie rewelacyjnie i żadnej z tych ,,wad" które napisałaś nie zauważyłam no może trójki troszkę śmierdzą ale jakos starsznie to nie przeszkadza. Używam ich u Adasia cały czas i ani razu nie było problemów ze skórą na pupci.
U nas Dady 3 też się sprawdzają. Małemu jeszcze nie zdarzyło się ich przesikać, kupsko nie wyszło bokiem faktycznie aktualna paczka śmierdzi, ale poprzednia była ok.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac, ze Lilo byla pelnoprawnym gosciem na imprezce Lali, choc torta nie dostala ani okruszynki .
Na focie brak zdjec z prezentami - interaktywnym pieskiem lizacym i szczekajacym, mega zestawem chomikow zhu-zhu, maskotkami, karetą Barbie z koniem, puzzlami 300 el. i górą slodyczy
Lala twierdzi, ze to byly najlepsze urodziny w jej zyciu
A tak naprawde urodziny sa dzis, normalnie 10 minut temu minelo 6 lat
jaka dżamprezka.. dziewczynki niby nieśmiałe do aparatu, a pewnie nieźle szalały.. tylko Lilo w lekkim bezruchu, ale za rok pokaże co potrafi

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
TESIU, ja tez mam kryzys, ale taki fizyczny.
Musze koniecznie sie przebadac, zaklad, ze mam anemie na granicy przezycia .
Jestem papierowo blada, wlosy przerzedzone, mam zawroty glowy, ataki sennosci takie, ze po prostu zasypiam - z glowa na stole, na siedzaco, wszystko jedno. Rece mi lataja jak w delirium. Mam mdlosci czesto bez powodu, bolą wszystkie miesnie. No masakra Jem i spie w miare normalnie, ale jestem tak slaba, ze ostatnio nie budze sie nawet kiedy Lilo wola - budzi mnie maz dopiero. Duzo zjechalam na wadze, wszystko ze mnie spada, nosze spodnie xs i policzki mi sie zapadly
Eeeeech.
oj kurcze przebadaj się opis brzmi baardzo niepokojąco

Cytat:
Tż leży w łóżku chory, ma strasznie zawalone gardło, nos, no coś okropnego. Boję się żeby mały nie zachorował. 31 mielismy isc na szczepienie ale nam nie pasowalo, chce isc 5 ale jakies mam obawy, ze zaszczepie go a on zachoruje, bo sporo bakterii w domu
żeby Mały się nie zaraził

Cytat:
Napisane przez matimaj Pokaż wiadomość
witam Was kochane, ja tu nowa na forum czy mogę się przyłączyć??

jestem szczęśliwą mamą 2,5 miesięcznej dziewczynki, urodziła się SN 17 sierpnia, waga 3800 wzrost 57

chętnie się przyłącze do Waszego wątku... mogę?
witaj i oczywiście, że możesz się przyłączyć opowiedz coś więcej o sobie

Cytat:
Dzoan między 7 a 9 mcem dziecko powinno jeść 1 x dziennie danie warzywno - mięsne 1-2 x w tyg, lub warzywno rybne.
tylko do 2x w tygodniu takie danie? to moja przyjaciółka jak dobrze zrozumiałam gotuje Małej zupkę na kilka dni..wekuje w słoiczkach ok.4 porcje i podaje codziennie to za dużo?

Cytat:
sisters
ale śliczne dziewczyny masz

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Starszaka rozklada choroba
zdrówka dla niego

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hejooo
Kurcze dziewczyny wkradł się błąd, chodziło o ROZSZCZEP (podnieienia) nie PRZESZCZEP

No teraz postaram się częściej wpadać Ale nadrabiać nie dam rady

W temacie spania: mój mały śpi w pajacu albo body z długim rękawem i śpiochach. Odkąd ma normalne krążenie to wiecznie mu gorąco więc śpi tylko pod kocykiem (tym z mikrofibry z Biedry). Dotąd miał pod główką tylko flanelkę i podniesiony nieco materac ale na oiomie nauczył się spać na poduszce i musiałam mu podłożyć W ogóle rozkopuje się strasznie i budzi w poprzek łóżeczka z wystającymi za szczebelki nóżkami dlatego muszę kupić mu śpiworek bo wiecznie poodkrywany
bardzo ruchliwy Twój Dominiczek.. Olek nadal leży jak kłoda

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ech, a mój Fisiak znowu przeziębiony chyba ;(
Charczało mu rano w nosie/gardle? teraz pokasłuje.
dałam mu wit.C do mleka, zobaczymy co dalej będzie...
oj..zdrówka i dla Fi

Stary 2013-11-03, 20:48   #3918
taribari
Zadomowienie

za dziabanko. Ja strasznie dlugo czekalam na ten drugi pierwszy raz, bo aż 4 miesiące. Jaką macie teraz częstotliwość? U mnie padaka. Nigdy nie lubiliśmy wieczorem, a rano to zawsze młody świruje i nastroju brak. Chodzę jakaś zołzowata przez to niedodziabanie

Idzia nam schodzi ok. 6 pieluch na dobę. Jak już wiesz mamy Lidlowe Babydreamow schodzilo nam minimum 10 bo nie sa takie chlonne i strasznie szybko puchna.

Podjęłam dziś odważną próbę nauki spania bez woombie. Za gorąco u nas w mieszkaniu i młodemu strasznie wysusza się skóra. Jakoś boję się żeby spał przy otwartym oknie, bo często się poci pomimo że śpi tylko w body i woombie. Wsadziłam go w śpiworek i śpi. Zobaczymy czy bedzie sie wybudzal bez otulania. Najwyzej czeka mnie pierwsza nieprzespana noc od 3 miesiecy

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:50   #3919
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jak go wrzuciłaś i się nie ruszył, to mnie to zaczęło niepokoić
Idę kąpać, a w międzyczasie zapraszam na mojego bloga, bo trochę tam zmian
a żebyś wiedziała, ze od razu sprawdziłam oddech

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
przykro mi jedziesz do niej?

Stary 2013-11-03, 20:56   #3920
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
hejka, wpadam na chwilkę, przewinęło mi się że pisałyście o obecnej promocji pampersiaków w lidlu, pewnie większość z Was zna stronkę promobaby ale jeśli nie to polecam, sama na bieżąco tam zaglądam i mam wszystkie promocje w jednej "kupie", nie muszę oglądać gazetek promocyjnych z każdego sklepu
O ja nie znałam dzięki
Cytat:
W porownaniu z dada tak. Najdluzsze i najszersze maja pampki z Lidla. Dobor pieluch to jednak mega indywidualna sprawa jak widac

Ghia bo zapomnialam napisac. Nam sie udalo przestawic. Przetrzymalam go raz i tak zostalo. Podzialalo rozbawienie wspolnym tancem i gilgotkami

No ja obudziłam maturę chwilę się poprzytulalismy i nakarmilam zobaczymy ile pośpi
Cytat:

Przykro mi to naprawdę straszne

A moja koleżanka jutro rodzi w tym samym szpitalu też cc i też ułożenie miednicowe tylko ze u niej dziewczynka.

Zmykam spać dobranoc

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Nie maturę tylko marude głupi słownik a coś edytować nie mogę

Stary 2013-11-03, 20:56   #3921
taribari
Zadomowienie

Cytat:

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-03, 20:56   #3922
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
spróbuję zobaczymy jak pójdzie
Daj znac. U mnie wlasnie po "przerwie" bo Olcia usmela dzisiak po 17 i ani myslala sie obudzic. Plus byl taki ze pojadla z piersi na spiocha bez protestow

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:02   #3923
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

moje dziecko chyba dzisiaj nie zamierza zasnac. Wyssal oba cycki zrobil kupe po pachy (w pampersa test na noc zamiast dady i lipa bo kupa plecami wyszla) i teraz marudzi w lozeczku i piastki wcina
Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Dzieki,ja nie znalam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43547343]Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi !!
Elaine, mamie ktoś mówił, ze dziecko wisi ns raczce i ogólnie nieprzyjemne badanie. Ale widzę, ze powinno być ok

My po kąpieli i jedzeniu, Mały usypia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

tofaktycznie tez bylabym lekko przerazona takim badaniem

Cytat:

dady 3 szlo ok 5-7. Teraz sama noca 2-3. Musze na 4wymienic.

AGRAFKA przykro mi

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Aa i gdzies zaginela AGAPLAST

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:04   #3924
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
O ja nie znałam dzięki

No ja obudziłam maturę chwilę się poprzytulalismy i nakarmilam zobaczymy ile pośpi

Przykro mi to naprawdę straszne

A moja koleżanka jutro rodzi w tym samym szpitalu też cc i też ułożenie miednicowe tylko ze u niej dziewczynka.

Zmykam spać dobranoc

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Nie maturę tylko marude głupi słownik a coś edytować nie mogę

A ja kminie jak mozna obudzic mature uwielbiam te wpadki z autokorektą. Jak ktoś też lubi to polecam na you tube wpisac "clumsy thumbsy". Ja zawsze kwiczę z tego programu.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-03, 21:04   #3925
Agrafka86
Wtajemniczenie

DZOAN jadę, tak strasznie jest mi jej żal
Będę później. Buziaki i spokojnej nocy życzę Wam.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:05   #3926
lachryma
Zakorzenienie

Ja tylko czytam Was.
Jakoś nie mam humoru od paru dni.

Idzia, my jedziemy na dadach, rozmiar 3 i schodzi nam koło 6-7 pieluch na dobę.

Perse, badanie u neurologa wcale nie jest straszne. Lekarz troszkę wygina dziecko, kładzie na brzuszek, bije młotkiem :p i takie tam. Nic nieprzyjemnego.

Kallisto, super, że Dominis ładnie się rozwija. Śliczny chłopiec.

Jestem u mamy w domu rodzinnym i mamy problem z sąsiadami. mama chce zrobić płot zgodnie z podziałem działki. Im to nie pasuje, ponieważ oni mają ogródek na naszej części i muszą go zlikwidować. W ramach buntu dziś zastawili wjazd (mamy wspólny) swoim samochodem. Ponadto przeklinaja na mamę, wyzywaja itp. Najlepiej zadzwonić na policję, ale problem polega na tym, że Ci ludzie to istna patologia. Piją nałogowo, syn potrafił wbić ojcu siekiere w bark podczas kłótni, ciągle odwyki, melina na chacie itd. Bez problemu wybija nam okno czy spala garaż. A mama mieszka z babcią tylko. Zero mężczyzny do pomocy. Niby należy walczyć z patologia, bo oni nie są ponad prawem, ale boję się że cena może być zbyt wysoka.tam mieszka razem 4 potężnych facetów, połowa z nich ma żółte papiery. I nie wiem do czego się zdolni.
Stary 2013-11-03, 21:05   #3927
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

KALLISTO wcale sie nie dziwie z ta ochota i czasem. Mi to sil brakuje wieczorem..

A teraz juz w ogole jak mi sie dziec w nocy na tryb noworodkowy przestawil.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:13   #3928
Neni1984
Zakorzenienie

Domciątko pytałaś o spanie w łóżeczku, więc
- śpi w śpiworku i dodatkowo jest nakryty kocykiem polarowym
- ubieram go w body+ pajaca
- pod buzią ma zawsze czystą pieluszkę złożoną w pół

Strwaberry dla Antosi

Dzoan dla Lola

Agrafka przykro mi z powodu koleżanki

Tweed super, że waga tak pięknie Ci leci
Mi zostało jeszcze 2 kg do zrzucenia, a waga stanęła. Ale nie marudzę, bo 17 kg poleciało samo

Lachryma ciężka sprawa, ja bałabym się z takimi zadzierać Bardzo mamie zależy na tym płocie?

Co do pieluch to nie wiem ile nam idzie, bo nigdy nie liczyłam

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Elaine podrzuciłaś mi pomysł na prezent dla rodziców na święta- dostaną fotokalendarze Już widzę jak się będą cieszyć

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-11-03 o 21:11
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:14   #3929
magolina
Wtajemniczenie

Dzięki za info, kupię z ciekawości te lidlowskie i wypróbujemy.

Kejt zdrówka dla Fi.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Pozazdrościć

Cytat:

Mam to samo, a jem zastraszające ilości i non stop chce mi się jeść zawsze lubiłam zjeść, ale teraz to już masakra. U mnie 3+ i waga stoi, czyli kp działa super bo nie chudnę ale też nie tyje przy tej ilości jedzenia. Aż się boję jak skończę kp.

Cytat:

Dady 3, dziś bez kupy poszło 5, a jak Adaś kupczy co jedzenie to koło 7-8.

Cytat:

Przykro mi

Cytat:
za dziabanko. Ja strasznie dlugo czekalam na ten drugi pierwszy raz, bo aż 4 miesiące. Jaką macie teraz częstotliwość? U mnie padaka. Nigdy nie lubiliśmy wieczorem, a rano to zawsze młody świruje i nastroju brak. Chodzę jakaś zołzowata przez to niedodziabanie

Podjęłam dziś odważną próbę nauki spania bez woombie. Za gorąco u nas w mieszkaniu i młodemu strasznie wysusza się skóra. Jakoś boję się żeby spał przy otwartym oknie, bo często się poci pomimo że śpi tylko w body i woombie. Wsadziłam go w śpiworek i śpi. Zobaczymy czy bedzie sie wybudzal bez otulania. Najwyzej czeka mnie pierwsza nieprzespana noc od 3 miesiecy

Co do dziabanka to u nas max 2-3 razy w tygodniu. Na więcej nie ma siły ni ochoty bo libido jeszcze malutkie

No to trzymam kciuki za próbę spania bez woombie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:15   #3930
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
tylko do 2x w tygodniu takie danie? to moja przyjaciółka jak dobrze zrozumiałam gotuje Małej zupkę na kilka dni..wekuje w słoiczkach ok.4 porcje i podaje codziennie
Jasne, że można codziennie zupkę/ przecier warzywną. Tak mówią obecne schematy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości