|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Agoola -
|
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o rozstępy, to na brzuchu na razie niz nie mam ,a le za to na piersiach już tam, co mnie w sumie nie dziwi, bo mam skórę podatną na rozstępy i na dodatek zwiększenie rozmiaru
![]() Co do bezalkoholowców z Ikei: - wina grzanego jeszcze nie ruszyłam, czekam z nim do piątku na wizytę ciężarnej znajomej ![]() - szampan rewelacja najbardziej z wszystkich przypomina jeszcze szampana ( picolo są dla mnie okropne) nie za słodki, skład super bo tylko sok gruszkowy, jabłkowy, woda i dwutlenek węgla, więc na imprezę czy święta polecam ![]() Jutro idę na glukozę i powiem szczerze, że mam stresa :/ |
|
|
|
#2523 |
|
Gang Iren
|
Ja też uciekam.
Pod prysznic i do łóżeczka. Dobranoc!
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...2w1-200ml.html
podrzucam jeszcze raz linka do serum na rozstępy, bo tamten coś nie działa |
|
|
|
#2525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będę to sobie pomacam Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
Nie stosuje się w ciąży produktów na rozstępy bo one powodują napinanie skóry a to prowadzi do rozciągania i tworzenia rozstępów właśnie.
Teraz skórę trzeba nawilżać, natluszczac i lekko pobudzać jej krążenie (np delikatnym peelingiem). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj pół dnia robilam zakupy u magmaris
Polecam.---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Nie zacytowalo mi... Chodziło mi oczywiście o sprzedawcę z all. |
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdorby
z rana szlag jasny pieroński! Nosz..... co poniedziałek to samo ---> praca ---> stres ---> cukier. Nie ma szans, żeby się w mojej sytuacji całkiem od pracy oderwać, nie potrafię się nią nie stresować. Przekroczyłam o 1 jednostkę (norma 95 a ja mialam 96) ale jednak! pięknie zaczyna się poniedziałek, a tyle postanowień miałam wczoraj
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry, ja też dzis nie spałam, chyba się czymś bardzo denerwowalam, nie wiem czy nie robota
pracuje w beznadziejnej kancelarii, tam jest jak w obozie pracy, jest naturalnie jedna uprzywilejowana osoba - kochanka szefa... Nie mogę się doczekać urlopu, a to dopiero od 11.12 pracuje 4 dni w tygodniu, czyli muszę tam iść jeszcze 22 razy...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już mam po śnie. Wstalam na siku i juz sie rozbudzilam.. krece sie w tym łóżku od godziny i chyba pora wstać bo z zasypiania nici:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2532 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry. Właśnie jem śniadanie i za 20 minut do pracy. Powiem szczerze że zaczynam się już męczyć trochę, a i w pracy jestem wolniejsza (i mam wrażenie że wolniej myślę). Nie wiem ile dam radę jeszcze pracować.
agoola czytałam Twoja historię i jest mi bardzo przykro. Mam nadzieję że udało Ci się spokojnie przespać i lepiej się dziś poczujesz Nie wiem czy taka rada Ci pomoże, ale ja bym ograniczyła kontakty z ojcem - wydaje się być typem osoby która nie zmieni swojego postępowania. Iwantyou również mi przykro że tyle jest problemów z lekarstwami i przede wszystkim z pieniędzmi ![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz na nogach, mam dzisiaj duuzo pracy, wiec raczej ne uda mi sie wyrwać wczesniej jak to robię zazwyczaj ostatnio.
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziś zaczynam odpoczynek na zwolnieniu i 30 tydzień ![]() MalaMi jedna jednostka to ty się nie przejmuj. Zmien trochę nastawienie, bo się sama nakrecasz i wykonczysz psychicznie. Spróbuj myśleć troszkę inaczej, widzisz wiele z nas ma różne przypadłości i jeszcze wiele nas czeka, stosuj się do zaleceń organizm też potrzebuję czasu żeby się unormowac i będzie wszystko dobrze Ktoras skóra swedziala ?? Jak się czuje i co mówił lekarz? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! |
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Co do cukru to jednostka to juz chyba mało ważna a nie potrzebnie sie denerwujesz. U mnie ciężki poranek...TZ poszedł do pracy a to pierwszy raz jak nie pogodzilismy sie przed spaniem. Jeżeli zdarzało nam sie kłócić to oboje chcieliśmy wszystko wyjaśnić. .. przykro mi bo jakas czuje sie przez to mniej ważna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
agoola83 - za duzo na raz spadło Ci na głowę... za dużo na raz jak na jedna osobę.. Mam nadzieje, że szybko znajdziesz osobę do pomocy, ( np. pielęgniarka środowiskowa??) nie powinnaś dźwigać.
Zachowania ani postępowania Twojego ojca nie skomentuję, bo brakuje innych słów niż parę przekleństw. Bądź silna! Dla WAS! Trzymaj się baaaardzo mocnoo!!! ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
|
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już od godziny nie śpię. Dziś całą noc śniło mi się, że wózki wybierałam.
Wczoraj wieczorem byliśmy u znajomych, a potem na pizzy. Taką miałam chęć na pizzę a dziubnęłam tylko troszkę. Muszę wyruszyć z mężem przed południem na zakupy spożywcze, bo on idzie na drugą zmianę do pracy, a ja zostaję sama, więc muszę się zająć jakimś gotowaniem.
|
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wstaje punktualnie o 5, budzika nam nie trzeba....
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Witam . Trochę nadrobiłam ale w sumie nie wiem co napisać .
Dziś mam wizytę u gina i proszę o mocne kciuki. chyba zaczęłam się martwić tą krzywą , niby mieszcze się w normie ale na samej granicy jestem w ogóle dzisiaj prawdopodobnie będę mieć ostatanie genetyczne mam nadzieję , że z małym jest wszystko dobrze . Ale wczoraj tatuś poczuł kopniaki od Kacperka chyba z 15 razy , nawet policzek podłożył i też mały kopniaka mu zapodał dziś też przywitał się z tatusiem i z mamusią wita się od rana Do tego wczoraj fatalnie się czułam Dziś już przeszło ale poinformuje o tym lekarza . W weekend jeździliśmy oglądać meble . Planujemy przed świętami zrobić sobie salon . W tamtym roku Pod koniec listopada robiliśmy sypialnie i nie było żadnych problemów. A teraz dostaliśmy informacje , że formy już nie produkują mebli i dopiero w połowie stycznia będzie możliwość otrzymania mebli Dziś czekam za telefonem z firmy meblowej czy dadzą radę nam jeszcze zrobić narożnik Na szczęście znaleźliśmy fajne meble trochę droższe niż planowaliśmy ale bardzo nam się spodobały i musimy zamówić je do 18 listopada więc w tyg mąż jedzie je zamówić . ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- W ogóle znajoma mi załatwiła pieluchy tetrowe . Śliczne , kolorowe takie grubsze za 2 zł/szt . Kupiłam 15 szt + 5 flanelowych . Chyba powinno starczyć przecież nie zużywa się ich aż tak bardzo . |
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Jestem wlasnie na slawiennym badaniu glukozy. Alez to bylo ochydne :/ Usiadł kolo mnie pan smierdzacy kacem :/ nie ukrywam, ze chyba na niego zwymiotuje.
|
|
#2541 | |
|
Gang Iren
|
Jak to zrobiłaś? A o której się kładziesz?
Jeszcze trochę i będziesz się cieszyć każdą dodatkową przespaną godziną...jeśli taką uda się przespać ![]() Cytat:
To ile tych genetycznych jest? Bo ja myślałam,że jedno... Trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze A wiesz może co tam u Emmy??
|
|
#2542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://przewijak.pl/galeria/?komoda-...enka-przewijak Dostalam używaną od bratowej, wygodne jest to ze ma i przewijak i wanienke
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Położę się spać o 1 wstanę o 5. A w dzień spać nie umiem Jakby nie przesunięcie czasu, to chociaż.. była 6 ![]() Akkma - dawaj! ochhh... jak mnie denerwują tacy wczorajsi.. czy u lekarza, czy w sklepie. wr.. upadly_anioloo -
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-11-04 o 09:00 |
|
|
|
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
Hej noworoczne mamusie
![]() Piszę do Was z pewnym pytaniem, a w szczególności raczej do dziewczyn, które oczekują bliźniaków ![]() sama mam termin na 10 luty. może opowiem dokładniej z czym przychodzę. u mnie ciąża pojedyncza, ale od 16 tygodnia po głowie krąży mi myśl o bliźniakach (to moja trzecia ciąża - choc jedna z dwóch poprzednich zakończyła się o prawidłowym czasie; właśnie mniej więcej od 16 tygodnia mam nieodparte wrażenie, że mój brzuch jest duużo większy niż z poprzednimi dziecmi w tym tygodniu). Pierwszego usg niestety nie miałam (późno się w tej ciąży opamiętałam, poza tym mam w domu jeszcze jedno maleństwo i jakoś tak przeleciał mi szybko początek ciąży). usg połówkowe miałam w 21 tygodniu ciąży, wszystko było ok, dziecko zdrowe, jak na razie dobrze się rozwija. zapomniałam jednak wspomniec lekarzowi robiącemu badanie o moich przypuszczeniach (nie jest to mój lekarz prowadzący). wyszłam stamtąd lekko uspokojona, że to jednak nie ciąża mnoga. kilka dni po badaniu zaczęłam odczuwac ruchy (też dużo później niż w poprzednich ciążach - przeważnie około 17-18 tygodnia już czułam pierwsze wyraźne kopniaki). ale znowu od dwóch tygodni męczy mnie myśl o bliźniakach, a to właśnie z powodu ruchów: pierwszy raz dwa tygodnie temu jednocześnie poczułam kopnięcia w dwóch różnych miejscach brzucha: po lewej stronie u góry, niemal z boku brzucha i po prawej stronie u dołu, też prawie z boku. po dwóch dniach jakoś o tym zapomniałam (choc czułam kopniaki w okolicy tych miejsc, ale już nie jednocześnie) i od kilku dni, znowu kilka razy czułam jednoczesne kopanie w tych miejscach. zastanawia mnie, czy to możliwe, żeby lekarz nie zauważył ewentualnego drugiego dziecka na badaniu usg. przyznam, że niejednokrotnie słyszałam o przypadkach, kiedy lekarz nie wyłapywał na usg drugiego malucha, a mama dopiero przy porodzie dowiadywała się o gratisie ![]() czytałam wczoraj też ten wątek forum klik dla zainteresowanych: chodzi mi o tą stronę wątku, którą przesłałam w linku, dokładniej od 10 postu od dołu (autorka "ta podejrzliwa") do końca tej strony. powiem szczerze, że zgłupiałam. jak to jest u was z kopniakami maluchów?
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
są 3 genetyczne w każdym z trymestrów .
Nie wiem co u Em my w weekend z nią pisałam to mówiła , że jest bez zmian . Więc może dziś coś się dowie wiadomo , ze przez weekend nic się nie dowiedziała ciekawego . Więc jeśli dziś nie da znać to jutro jej napiszę . Może akurat coś lekarze wymyślą . |
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam Was. Strassnie nie chciało mi sie dziś wstać do roboty... Na szczęście pogoda ładna i słoneczko świeci. coś mnie gardło drapie i katar mam- chyba na noc . Miłego dnia
|
|
|
#2548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak jak pisałam oprócz na piersiach to nie mam nigdzie, brzuch mnie nie swędzi, a powstałe likwiduje lub zmniejsza. Bez tego nie chciałabym ich widzieć.Dzień dobry, jestem głodna jak wilk, ale ale wybieram się na tą krzywą cukrową, więc jakoś muszę dać radę
|
|
|
|
|
#2549 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Czasem można czuć w dwóch różnych miejscach. Przecież z jednej strony może być nóżka,a z drugiej rączka. Cytat:
No może będzie już dobrze i puszczą ją do domu... Trzymam kciuki za to!
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko wez ksiazke albo inny zabijacz czasu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

chyba faktycznie się położę, mój Tż też już poległ, jesteśmy bardzo zmęczeni....ale...mój żołądek się odzywa, to dobry znak, bo od dwóch dni niewiele co przyjął...paradoksalnie zjadłam wczoraj....puszkę brzoskwiń co ją znalazłam u babci...nic innego nie dało rady...

ja mam teraz jeszcze gorsze czasy...chyba mnie Bozia pokarała za wcześniejsze narzekanie...Wcześniej mój mąż był w szpitalu, od 7 tygodni jest też babcia mężą w szpitalu z martwicą nogi, a teraz moja babcia jest w bardzo złym stanie i przestała chodzić, tzn. wywróciłą się i nie odbierała telefonu od 01.11 rana, popołudniu ściągneła mnie ciocia z grobów, wezwaliśmy Pogotowie, zbadali babcię i postawili diagnozę: odwodnienie, osłabienie, niewudolność krążenia mózgowego, bez zagrożenia życia......czekamy na jakieś miejsce dla niej na geriatrii. Mamy przy niej dyżury co noc, właśnie wróciłam do domu po 36h czuwania, najgorzej w nocy, co pół godziny szłam patrzeć i słuchać jej oddechu, nie wiem czemu bardzo, bardzo się boję śmierci sam na sam, już raz to przeżyłam, z moją śp. Mamą(tzn. byłam z Nią sam na sam przez kilka godzin po jej śmierci w naszym mieszkaniu)......a jesteśmy w zasadzie tylko we dwie z ciocia(siostrą babci), która sama chodzi o kulach i ma ponad 70 lat...mój ojciec przyjeżdża co drugi dzień babcię kąpać(80km), a zmieniamy jej pieluszki wspólnymi siłami, babcia do szczupłych osob nie należy...od jutra załatwiam opiekę, tata być może weźmie babcię do siebie do domu na jakiś czas...a w ogóle okropnie się z ojcem dziś pokłóciłam, on twierdzi, że wszystko jest moją winą, że nie przyszedł na moje wesele...kiedyś Wam o tym pisałam..?

mam nadzieję , że z małym jest wszystko dobrze . Ale wczoraj tatuś poczuł kopniaki od Kacperka chyba z 15 razy , nawet policzek podłożył i też mały kopniaka mu zapodał
dziś też przywitał się z tatusiem i z mamusią wita się od rana
16.06.2012