|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
Cytat:
na plecach ale główkę ma na bok, a pod materacem mam grubą książkę żeby było wyżej ![]() Cytat:
Cytat:
mam dwie koleżanki które urodziły miesiąc wcześniej i dzieciaczki przesypiaja już cała noc , to tylko patrzeć jak synek będzie tak spał ![]() ![]() Kciuki za bioderka , my już jesteśmy po :p Cytat:
Dokładnie miałam tak samo ale z drugiej To fajne bo można jeszcze kupować małe ciuszki:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Karolina88w Czas edycji: 2013-11-04 o 06:54 |
|||||
|
|
|
#1952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1953 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Kornelcio super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tu padłam ![]() Na plecach |
|||||||
|
|
|
#1954 |
|
Raczkowanie
|
Hej, podczytuję ale nie man kiedy pisać. Podobnie jak cotka mam syna cycozwisa
. Non stop przy cycu. Często tylko pociumkać. Często go przystawiałam żeby pobudzić laktację i mały się uzależnił, a ja wysiadam. Mam pytanie do mam kp. Czy smoczek nie zaburzył wam ssania piersi przez dzieci? Bo mnie tym straszą, a ja walczę o każdą kroplę mleka i nie chce sobie w kolano strzelić. |
|
|
|
#1955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas noc średnia, obudziłam męża bo nie dawałam rady uspoić młodego i traciłam cierpliwość
![]() Byłam właśnie na morfologii, jak wychodziłam moj Jasiek aż zanosił się od płaczu ![]() Cytat:
ja to mam takie schizy z tym zadławieniem. Kładę młodego na boku, a mu się czasem uleje nawet 1,5 h po jedzeniu. Cytat:
mama nadzieję że twoi synkowie będą wyrozumiali i dadzą ci żyć. Cytat:
Cytat:
Mój mąż też wraca jutro do pracy niestety ![]() Zostanę zupełnie sama, boję że nie dam rady (psychicznie) Dziewczyny można melisę przy kp?? Cytat:
Cytat:
![]() Ciągle puszczam pralkę i ciągle mi czegoś brakuje. Póki co najlepiej sprawdzają mi się kaftaniki (mysłałam że w ogóle nie będe ich uzywac) + śpiochy, lub pajace ![]() Jakieś bluzy, spodenki leża nieużywane. tak tak dziś mam pierwszą nie przesikaną noc więc to chyba była wina rozmiaru pampów
|
|
#1956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on przewija i przynosi mlodego mi na karmienie do lozka a ja jak nakarmie to odkladam do kolyski i spie dalej Cytat:
nic nie.zaburzyl ani troche mojej kolezance tez nie ale.pediatra kazala jej dobrac odpowiedni smoczek i wybor padl na malutki avent ktory przypomina palec jak sie okazalo ja mam ten sam.smoczek Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj miałam wojnę z małym w nocy. Obudził się głodny, daję cyca nie chce, zdziera mi nakładkę, więc dałam bez. Zjadł i znów marudzi. Przyniosłam swoje w butelce, nie chciał w butelki. Wsadziłam cyca i podmieniłam, zjadł i w końcu zasnął. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Mamy KP co robicie jak dziecko ma czkawkę ??
|
|
#1959 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż ma twardy sen i praktycznie całą noc śpi nie słysząc małego. Tylko jak młody jakoś mocniej się zdenerwuje i zacznie płakać to wtedy się obudzi. Czasem aż mnie to wkurza i mam ochotę pozwolić małemu powyć trochę, żeby tatę obudził. Taka ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Nic. Czekamy aż sama przejdzie. Jak mały leży spokojnie z tą czkawką to po co coś robić? Jeśli męczy go jakoś długo i zaczyna się denerwować to wtedy daję cyca.
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
misia -jak mały ma czkawkę, to przystawiam go do piersi, a jak ma ją po jedzeniu to po prostu czekam aż mu przejdzie, czasem biorę na ręce do pionu. W szpitalu pediatra mi powiedziała, że czkawkę trzeba przeczekać, albo właśnie do piersi przystawić.
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do smoczka to mi tez nie zanurzył kp i wszystko dalej ładnie. Ale rzadko używam. Tylko jak ma mocny w☠☠☠☠ to chce smoka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowa mi podpowiedziala sposob i powaznie odkad zaloze cos na glowke i trzymam reka zeby cieplutko było w czółko to 5 razy czknie i koniec
|
|
|
#1966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam po ciężkiej nocy. Nie wyspałam się. Małemu na noc objawił się katar roku i to taki fest zapychający. Ze względu na to że Filip nie przechodził nic w tę deseń to spanikowałam, czytaliśmy na necie co robić i jakoś powoli to ogarniamy, alenieźle go ten katar męczy. Takie wielkie, gęste żółte gluty... co lepsze pediatra nie ma już miejsc więc wypas...
Może przez to był taki maruda wczoraj... Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
RUSALKA można melise
MISIA ja po prostu czekam aż przejdzie. Nie przystawiam do piersi bo mi wtedy bardzo powietrze łyka Spałam dzisiaj od 22 do 9 z dwoma przerwami po godzinie. Dziękuję córko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma wody w bloku i jestem udupiona
![]() mogli jakas informacje dac, a tu tak z zaskoczenia pewnie cos sie zepsulo tylko nie wiem jak powiedziec mackowi, ze bedzie mial zaropiale oczka, i jadl bez nakladek ehhh
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przy czkawce jak widzę ze po 2 minutach nie przechodzi to przystawiam do piersi karmię młodego tylko cycem, raz podałam mm drugiego wieczora w domu, bo wydoił z obu piersi i było mało więc tż jeździł po mleko... moja matka jak to mleko zobaczyła to mi się zaczeła mądrzyć ze cyca nie zechce że źle robię- no sorki to mieliśmy razem z nim płakać... teraz pokarmu mam full, jak karmię to mi z drugiego cyca leci ciurkiem... i tak jak pisałyście non stop i ja jestem głodna, jem ostrożnie gotowany drób, schab, ryż ziemniaki, marchewkę z jabłkiem,marchewkę gotowaną, buraczki,- mleko mam wprowadzone i jest ok, dzisiaj był plasterek sera żółtego, biszkopty, herbatniki maślane, szarlotkę, a tak bardzo brakuje mi kawy, a mam cykora że będzie mi koncertował... Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-11-04 o 10:02 |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogole to Maciej zmienił rytm dobowy i nie wiem czy sie cieszyc czy płakac
nie spi do 23/24 przedwczoraj cyrkował strasznie, wczoraj lezal w kolysce półotrej godziny z otwartymi oczami, ale w ciszy zasnal o 23 (a jadl o 21) i obudził sie o 5 na cycka i spał do teraz i martwic sie czy sie cieszyc?? cieszyc ze praktycznie cala noc przesypia (bo jak mu sie to wydluzy o godzine to nie bede miala w ogole przerywanego snu) czy sie martwic ze wieczory przesrane ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- LADAN ostatnio zamiesciłas zdjecie z chusta... jakie to wiazanie???
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
WItam się po pierwszym wyjazdowym weekendzie z maluchem. Byliśmy u moich rodziców,a to 2h jazdy. Ola zniosła podróż b dobrze i ogólnie była super spokojna, prawie wcale nie płakała, mnóstwo spała, itp... normalnie inne dziecko. Odpoczęliśmy sobie. Dziś w nocy już gorzej, ale tyle naszego, że chociaż weekend lajtowy ![]() Za to inna rzecz mnie martwi - moja siostra jest od soboty w szpitalu w Anglii z podejrzeniem zapalenia opon mózgowych i jedyne co na razie zrobili ci lekarze, to morfologię i ekg i podają jej morfinę na ból
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobrydeń!!
Nadrobiłam ![]() Cytat:
). I powiedział,że nasikała jakby wypiła beczkę piwa![]() Cytat:
Cytat:
Super sprawa ![]() Gdybym nie dostała tylu ciuchów to też miałabym ten problem ( a wydawało mi się,że mam dużo). Na szczęście je dostałam i piorę raz na tydzień pełną pralkę. Cytat:
Cytat:
OOO muszę wypróbować,moja się złości jak ma czkawkę.
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mocne kciuki
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jejku znowu pogoda się psuje i chyba że spaceru dzisiaj też nic nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani nawet zebow nie umyje jeszce jak na zlosc wieczorem poszlo wszystko z dzbanka i z czajnika i mam tylko jedna butelke cisowianki ale musze cos pic wiec siedzimy w domu i czekamy na wode i kuriera bo puscilam kupe kasy na allegro Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

jejeje
no i na bioderka jedziemy 

ja pożarłam ostatnio milkę- tylko pół

2-3dni to trwało