|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
Cytat:
czuje takie szczypanie l,powiedziałabym, że dość bolesne to jest Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może akurat jej się ulewa i stąd to dławienie. Kładziesz ją na boczku? Masz materacyk wyżej? |
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Kontrola bioderek będzie 20 listopada. Jak zakładam jej poduszkę to jest bardzo rozdrażniona
Czasami płacze, bo nie może sobie pomachać nóżkami, ale widzę, że jak ściągam poduchę, to nóżki już trzyma na boki
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:thumbup: grzebie już ze dwie godziny i nie znalazłam Jutro po jakieś emolium skocze bo nie mam takiego. ..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ubranek to 56 na styk i tez już nosimy 62 na zmianę z 56. Nie wiem jak to możliwe skoro zmierzyli ja na 53.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój sie dzisiaj w łóżeczku właśnie zakrztusil na boku... nie wiem jak, ale dobrze, że byłam w pokoju.
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie roznosi, od ponad półtorej godziny walczę z młodą, jadła, ma sucho, bujam...
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zwariuje. Zaczynam się zastanawiać co jest mojemu małemu że nawet chwili nie pośpi poza rękami. Jakby w ogóle dna nie miał. Dostał odciągnięte mleko a szuka cyca jakby rok nie jadł.
Jutro zostaję sama z małymi- chyba zwariuje.... |
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez dzis przelalam wode po wizycie u tesciow i wyszly 4 lyzki
no nic, zabieram sie za milke z oreo i nowy odcinek GA ![]() dobranoc
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale najpierw trzeba schudnąć
|
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak ich kocham
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Człowieka okłamują albo zatajają fakty i później suprajs. Ja moich chłopaków kocham, ale nerwów mi już brakuje. Szkoda, że tego nie da się kupić bo bym kilka kilo wzięła ![]() My we dwoje nie wyrabiamy dzisiaj przy naszych perełkach. Dodatkowo oboje widać coś podłapali więc ze spaceru nici a bez spaceru Filip się nie wyszaleje a młodszy nie pośpi. Mam nadzieję, że chociaż noc będzie ok - chociaż aż się boję po tym dniu. Tak myślę że od 15 do teraz spał tyle co przysnął na cycku lub rękach... to zastanawiam się czy serio to taki etap czy może coś jest na rzeczy... ale brzuszek miękki, kupki szły, przy cycku śpi jak panicz rozwalony z błogą minką... Faktycznie powinna być jakaś instrukcja, albo kobieta rok po porodzie powinna mieć nadzdolność rozumienia swojego dziecka max... Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-11-03 o 23:26 |
||
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
dzis maciej pierwszy raz.spi na plecach a ja cala w stresie patrze na niego
zaraz go chyba przrwroce na bok bo stres mnie zezre jak spia wasze dzieci? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
że się tak wyrażę
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- hej nadrobiłam tylko... wczesniej młody spał dośc długo i ja mega happy odpaliłam kompa że popiszę a tu zonk bo mi się net nie łączył... czytam Was na telefonie podczas karmienia młodego, ale pisania jeszcze nie opanowałam Misia Twoja T to mnie poprostu rozwaliła... heh jak dobrze że Hubert jest wierna kopia tżta- nie wyprze się mamusiom sflustrowanym, zrezygnowanym życzę dużo siły... ja się powoli ogarniam z tematem... dzisiaj w nocy młody tak mi dał do wiwatu że spałam może 3 godziny, tż zaflukany spał na kanapie na dole, a ja walczyłam z wyjcem małym, w końcu zrobił mega kupala i zmęczony padł... od rana znowu było spanie po 20 minut i płacz a widać ze zmęczony, aż go w końcu w fotelik wsadziłam i Jakub go pobujał i odpłynął na długie 3 godziny (nie ma to jak starszy brat)
Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-11-03 o 23:37 |
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macka polozylam na plecach i tez takie dziwne dziwkei wydaje jak spal.na boku to bylo ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze i to się unormuje. Najgorsze ze tak się meczy bidula z tym brzuszkiem i gazami.. Moja wydaje dźwięki i na plecach i na boczku. Tylko jak śpi u mnie lub tz na klacie to nie wydaje ![]() Od jutra tz do pracy idzie i nie wiem jak to ogarne żeby go nie budzić w nocy za bardzo co by w pracy był tomny. Jak wasi tzci dają radę przy waszych nocnych wstawaniach? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez jrstem Karolin tez 88 i tez mam synka Aleksandra jejejebuziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mnie dzisiaj kręgosłup boli przez ciążę i ten ogromny brzuch straciłam nawyk prostej postawy i teraz chodzę jak taka staruszka zgarbiona a kregoslup boli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
tassia moj w nocy spi naboku a w dzien czasami naplecach
tez mialam stresa jak mama uspala go na plecach jak wrocilismy ze szpitala ladanse ![]() misia ja nie czuje jak mi mleko naplywa... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-3dni to trwałoCytat:
![]() kiedyś robiłam jakiś z przepisu z neta ale był taki nijaki w smaku ![]() Cytat:
cięzko stwierdzić...mój dzisiaj miał taki dzień prawie nic nie spał, co chwile chciał cyca o 21 zasnął przed chwila go nakarmiłam i znowu śpi...Cytat:
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem hardcorem, zamiast isc spac to ja ciagle siedze
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj 6h snu Miki zaliczył
![]() no i na bioderka jedziemy ![]() Cytat:
![]() ja pożarłam ostatnio milkę- tylko pół to mogłaś mi dziecko nakarmić- po co ja wstawałam
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra ja dalej siedzę młoda spi ciekawe o ktorej się obudzi
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polubila też smoka więc jak wchodze do pokoju a syrena głośno chodzi to od razu smoczek, przytulić, przewinąć, nakarmić. No a druga sprawa że mam co raz bardziej w nosie czy tż się obudzi ![]() Cytat:
mi tż 10 razy dziennie powtarza że mam się nie garbic. .. muszę się pilnować bo strasznie się krzywie... ![]() Masakrycznie boli mnie brzuch jak na @... podejrzewam że to jeszcze nie okres ale już sobie tak myślę że znowu będzie ten comiesięczny upierdliwiec... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2013-11-04 o 04:08 |
||
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja dziś dała popalić. Coś brzuszek ja cały dzień męczył i nie wiem czy to coś co Zjadłam (a tylko brązowy ryż i gotowany seler doszły z nowych rzeczy) czy to po prostu rozwijający się układ pokarmowy.. Gazy szły i zagazowane kupki.Dałam jej z butli 70ml mleka sprzed kilku dni -wtrabila w 3 minuty cała flache! Póki co spokój z brzuszkiem ale już jest chyba tak zmęczona ze dalej buczy.. Niedługo kąpiel moze pomoże Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie czekam aż młoda usnie i w miedzy czasie mam refleksję
Jak chodziłam w ciąży na zakupy dzieciowe to wydawało mi się że mam mega dużo pokupione. A teraz wychodzi na to że muszę pranie robić prawie codziennie bo mam za mało rzeczy które Nina nosi codziennie np pajace do spania, ale za to nie wiem po co ma kilka par dżinsów i sukienki których pewnie nie zdąży ubrać ![]() Ogólnie na fejsie mam taką grupę matek z okolicy ktory sprzedają rzeczy po dzieciach i dziś wieczorem jadę po paczkę rzeczy 62-68 za naprawdę symboliczną cenę. Kilkanaście body i chyba 10pajaców, kilka par śpiochów i pół niedzieli mi się gęba cieszyła. dzisiaj będę robić miejsce na te ciuszkiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak mówiłam do szwagierki żeby mi nie dawała pajaców po moim bratanki bo mam tego już wystarczająco to cieszę się ze wcisnęła mi je na sile.. CodZiennie pralka chodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dawno się nie odzywałam ale moje dzieciatka sa tak absorbujace że nie wyrabiam
mi mały dał się dzisiaj wyspać...wstał tylko o 2;20 i 0 5;00 i spi dalej ...za to adi juz płacze ze idzie do przedszkola .tż w pracy wiec sama musze walczyc z jeo płaczem..tydzien nie był w przedszkolu bo brzydko kaszlał i teaz kilka dni pewnie trauma bedzie ze musi iśc ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Cytat:
a teraz mam odwrotnie że mało co ubieram takie typowo dziecinne ciuszki tylko cąły czas jakiś jeansy,spodenki , dresy ,bluzy itp ale teraz zdecydowanie pewniej i sprawniej idzie mi ubieranie małeo człowieczka [COLOR="Silver"][ btw wczoraj tz nosiło i wycianał mnie do dziadków, wczesniej wypił sobie pifko pytajac czy ja bede prowadzic samocód...no ok, ale dziadziu poczestowal tz bimberkiem swojej roboty /jakis dwa rodzaje miał/ tz oczy sie zaswieciły bo uwilbia dziadzia wyroby.no ok nioec sobie łyknie. i tak wyszło że banana ładneo miał potem na twarzy ja mu mówie no to dwa razy cie zawiodłam![]() ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- a............i oczywiscie u siostry tz szwaier poczetsowął drineczkami i tz ululany a ja wsciekła juz wsiadłam w auto o 20 i miałam sama z dzieciakami do domu jecac no ale tż zdażył wskoczyć a przez droe bał sie do mnie odezwać
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-11-04 o 06:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

I tak dopóki kupki nie zrobi, a czasem to i 2h jej zajmie. Szczególnie nad ranem tak cierpi..
jak sobie radzicie? jak bioderka?
:thumbup: grzebie już ze dwie godziny i nie znalazłam
Jutro po jakieś emolium skocze bo nie mam takiego. ..

[/RIGHT]
cięzko stwierdzić...
ja pożarłam ostatnio milkę- tylko pół
juz wsiadłam w auto o 20 i miałam sama z dzieciakami do domu jecac