|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Czas odpocząć Cytat:
U mnie trzy ciąże i każda inna.
|
|
#2582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozstępy są i moją zmorą Najwięcej wyszło mi ich na pośladach, udach, boczkach, na piersiach na górze i na dole... brzuch póki co dzielnie się trzyma. Używacie ciągle tego samego? ja zmieniam co chwila specyfiki, za każdym razem jak się skończą... przerobiłam juz serię z babydreama z rossmana - oliwkę i balsam, serię z bielendy sexy mama (nie polecam, balsam do biustu ma bardzo nieprzyjemny zapach), bio oil, tołpa na rozstępy, pharmaceris czy jakoś tak - zapobiegawczy na rozstępy, teraz mam mustele i jeszcze z dax cosmetix czeka w zapasie... w sumie najlepsze efekty widziałam po bio oilu, trochę zmniejszyła się widoczność już obecnych rozstępów po nich. Cała reszta... sama nie wiem, czy coś daje. eh...
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie zostanę przy tym bio oil rozstępy są ale są trochę jaśniejsze . Jeszcze miesiąca tego nie stosuję więc może jeszcze coś pomóc . Zobaczymy
|
|
|
|
#2584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie wyskoczą a jak wyskoczą to małe. |
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz dziennie używam masła karite i to jest stały punkt programu. Drugi raz smaruje się różnymi rzeczami, miałam balsam palmersa, olej migdalowy, olejek z Bodyshopu (jak on cudowne pachniał
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2587 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsza noc była jedną z najgorszych w historii mojej ciąży. Nie dość, że wieczorem pokłóciłam się z tż ( jak zwykle o pierdołę ale że każdemu z nas nazbierało się "na wątrobie" i afera na całego) biodro mnie tak strasznie bolało, nie umiałam się w nocy ruszać, do łazienki szłam jak ofiara... Mam wrażenie, że moja córcia z soboty na niedziele urosła dwukrotnie. Wczoraj dostawałam tak mocne kopy i tak jakoś się przesuwała, że miałam ciągle taką minę: naprawdę, byłam i jestem nadal zaskoczona, w sobotę tak nie było... agoola bardzo mi przykro, rozumiem Twoje cierpienie, najgorsza jest pewna bezradność, gdy tak bardzo chce się pomóc, a jedynie można czuwać. Ojcem się nie przejmuj, zupełnie nie warto. W ogóle mam problem z moją piersią, dzieje się bardzo niedobra rzecz
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Negrid
Co się dzieje?
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, że geny też tu mają duże znaczenie. Moja mama nie ma żadnego rozstępu i babcie też nie miała, no i jak na razie też nie mam.---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- A co się dzieje? |
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mu powiedziałam że skoro tak bardzo potrzebuje tego kompa to może sobie spać w salonie, co zresztą uczynił bez słowa sprzeciwu/ żalu/ czego kolwiek innego.
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
No wiecie bo ja mam wklęsłe sutki, tzn, nie ma ich wcale. Ten z lewej piersi tak jakby chciał wyjść a się troche wstydzi. Ale prawa brodawka - cały jej środek (tam gdzie powinie sutek być) zaczęła pękać niemiłosiernie jest czerwona i zaczyna boleć.
Ja sobie to tłumaczę tak: może laktacja chce ruszyć, a nie może bo się tam w środku zapycha a nie ma jak wyjść Jutro mam zamiar złapać położną... |
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Negrid a co jest nie tak? Jeśli cokolwiek Cię niepokoi to lepiej idź do lekarza
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
witajcie,
starałam się w miarę możliwości nadrobić zaległości w czytaniu-przepraszam, ale nie dam rady odnieść się do wszystkich tematów poruszanych w ostatnich dniach. Wszystkim dziewczynom z kłopotami rodzinnymi, bólowymi bardzo współczuję i łączę się w bólu. Wiem jedno, że nie można się poddawać zarówno walcząc o swoje zdrowie jak i spokój psychiczny. Ja po wizycie u lekarza dowiedziałam się, że puchnę z nadmiaru wody w organizmie i nawet lekarz zaproponował mi szpital (mam w razie "w" skierowanie) ale nie idę bo z małym jest wszystko ok a puchną wszystkie kobiety w mojej rodzinie. Mój mały Królewicz ma już ponad 1700 g i daje dobitnie o sobie znać szczególnie wieczorami. Za chwilkę będę musiała zmierzyć się z zakupami na all ale już sama nie wiem od kogo kupować. Czy któraś z Was robiła zakupy u tego użytkownika http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=21001588, nie wiem jak z jakością tych rzeczy i czy się nie zawiodę bo na zdjęciach wiadomo wszystko wygląda ok. Miłego dnia! |
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
hello.... ja dzis mam mega zły dzien,spałabym cały czas a musze isc do tesciowej bo małego wzieła do Tz siostry.... jeszcze sprzatanie mega mnie czeka ehhh nie wyspałam sie a jeszcze sie denerwuje bo moj tata spadł 2 listopada z drabiny
![]() był na pogotowiu ale mowili ze nic mu nie jest a rece strasznie bola go i spuchły i pojechal dzis do przychodni i czeka na przyjecie.... Ehhhh![]() 16 postanowiłam z moim jechac na mega zakupki -wtedy kupimy cała wyprawke dla Julki i dla mnie w 1 dzien ![]() powoli szukamy juz mieszkania dla siebie
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak mam pół pleców i biodra w rozstępach po okresie dojrzewania więc nie przejmuje się tym czy pojawią się jakieś nowe.
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dziś przespałam całą noc i nawet się wyspałam ![]() Rano byłam na mieście, jak wróciłam to zamówiłam internetowo panele, zdecydowaliśmy się na szare z wenge sękami, zamówiłam również drewno na listwy przypodłogowe i piankę pod panele więc wydałam kupę kasy aż mnie serce zabolało ![]() Zaraz muszę zamówić komody i rozejrzeć się za kanapą, do końca miesiąca musi być już wszystko zrobione i poukładane ![]() Mała co jakiś czas zapoda solidnego kopniaka żeby mamusię zmobilizować do działania ![]() Jeżeli chodzi o rozstępy to mam tylko na piersiach
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie pierwsza tura uprana, wyprasowana i schowana do komody. Zostało mi jeszcze z 5 wielkich siat
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty lek., badania i wyniki ![]() Jadę dzisiaj odwiedzić koleżankę, która ma prawie 7-miesięcznego synka. I nie wiem co mu kupić w prezencie
|
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Katarzyniak, dokładnie tak, jak Perfuzja napisała- ja mam te informacje ze strony, a CZD tak myślałam, że ma najlepszą w kraju (nie wiem jak jest ogólnie), bo tu przysyłają dzieci z całej Polski i nie tylko, zawsze to trochę spokojniej
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Em ma napisała , ze miała dziś USG i wód jest trochę więcej więc jesli nic się nie zmieni to w tym tygodniu ją wypuszczą prawdopodobnie
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
ja na poczatku ciazy smarowalam sie tym maselkiem z rossmana:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html ma bardzo dobry sklad, maslo shea i kakaowe plus olej kokosowy (wszystko co najlepsze )Pozniej smarowalam sie samym maslem shea z mydlarni u franciszka ale je trzeba najpierw rozpuscic w dloniach i dopiero na cialo. Jest dosyc tępe i troszke sie wchlania. Od miesiaca stosuje sam olej kokosowy na cale cialo. Zaczynam smarowanie od brzucha, potem piersi, tylek a na koniec cala reszta. Skora jest mega gładka po oleju kokosowym wiec bardzo polecam ![]() Olej mam ten: http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/pr...500ml-KTC.html Wczesniej stosowalam do moich dlugich wlosow ale teraz mam krotkie wiec idzie na cialo. Cellulit tez mega u mnie wyszedl ale si enie przejmuje i zajme sie nim po ciazy. Latwiej go zwalczyc niz rozstepy. Poki co ani jeden rozstep nie wyszedl nigdzie. |
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak, skoro działają (a widzę że tak), to nie zmieniam. Choć fakt, że na udach i tyłku nie mam, mimo że co najmniej rozmiar urosły (ale one w sumie wróciły do rozmiarów sprzed kilkunastu lat, to może dlatego?
)Myślałam, że nie zasnę w tym huku (dziś młotki w działaniu, których pies nie lubi bardziej ode mnie) , ale że zniknęły gdzieś 2 godziny, to da się szkoda że głowa nie przestała bolećNegrid, a co tam z Twoją piersią?
|
#2607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro idę właśnie do lekarza i mam nadzieje uchwycić tam położną ona jest też doradcą laktacyjnym więc pomoże. ehhh... lenia mam dziś |
|
|
|
|
#2608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuję i w łazience
|
||
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Senira, u mnie mąż też potrafi z czymś takim wyskoczyć, ale raczej krócej (i na ogół mnie przeprasza później) - w niedzielę np.miałam poganiacza - obiecał posprzątać na te moje przyjaciółki i poodkurzał po 5 przypomnieniach i tylko na środku (a w kątach koty A swoją drogą dostałam wczoraj ciepły golf i kolejną elegancką sukienkę (a także coś do chodzenia po domu, w czym jednak wyglądałam jak stóg siana (co zabawne tylko z przodu )ale za to podziękowałam
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

Najwięcej wyszło mi ich na pośladach, udach, boczkach, na piersiach na górze i na dole... brzuch póki co dzielnie się trzyma. 
16.06.2012

ale wydaje mi się, że geny też tu mają duże znaczenie. Moja mama nie ma żadnego rozstępu i babcie też nie miała, no i jak na razie też nie mam.
więc mu powiedziałam że skoro tak bardzo potrzebuje tego kompa to może sobie spać w salonie, co zresztą uczynił bez słowa sprzeciwu/ żalu/ czego kolwiek innego.