|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
mnie nie bolalo do momentu gdy sie zgłosiłam na IP. Tam lekarka tak mnie zbadała że ruszyla mi akcja i miałam robione cc dzien wczesniej niz planowali
|
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
trooskava mi lekarz też ruszył. Po badaniu miałam skurcze całą noc co 7 minut,rano rozwarcie na 7 i na porodowke. Od kiedy się położyłam na łóżku poród trwał 55 minut więc reguły nie ma.
marta1985_85 miałam podobnie,przytyłam 13 kg i nic mi nie zostało z tego a Natasza 3610g. babku ![]() pytała to powiedziałam szczerze myśłałam,że lakarka wejdzie mi do brzucha przy tym badaniu...ale gdyby nie ona to następnego dnia miałam mieć balonik i dopiero za dwa dni na sale a tak wszystko poszło ładnie sprawnie
Edytowane przez czarne Czas edycji: 2013-10-31 o 12:01 |
|
|
|
|
#2013 |
|
Przyczajenie
|
Spoko dziewczyny
Chyba nic nie jest mnie już w stanie przestraszyć Skończyłam biologie to wiem jak to wszystko wygląda od strony teoretycznej Ale teoria to nie praktyka niestety
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Przyczajenie
|
CZĘŚĆ dziewczyny mam pytanie bo pakuje walizkę i nie wiem co dokładnie trzeba ze sobą zabrać dla dziecka i siebie do szpitala na prostom ,będę wdzięczna za odpowiedz
|
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak swoją drogą to ja sie urodziłąm we wszystkich świętych i przynajmniej każdy pamięta o moich urodzinach ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() dla dziecka mialam: ubranka ( na każdy dzień nowe ), pampersy1. chusteczki do pupy ( kremu nie mialam szpital dawal swój jakiś robiony bardzo dobry) pieluchy tetrowe, czapeczke i niedrapki, rożek dla siebie: piżama do karmienia razy 2 ( chociaż ja miałam wiecej bo leżałam 10 dni ), skarpetki, majtki siatkowe, kosmetyki,dwa reczniki ( jeden duży drugi mały) laktator ( bardzo przydatny w 3 dobie a dla mnie w 5 ) mialam jeszcze stanik do karmienia i wkładki, klapki pod prysznic i po szpitalu, czopki glicerynowe ( na wypróżnienie) podkłady 2 paczki, wode mineralną w dużej i mniejszej butelce, telefon, ladowarka, mialam dodatkowo podkłady dla siebie na łóżko ale szpital mial swoje i mozna było poprosic to dawali chyba wszystko z tego co pamiętam może dziewczyny jeszcze coś dorzucą
|
||
|
|
|
|
#2016 |
|
Przyczajenie
|
DZIĘKUJE ci za szybkom odpowiedz
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
Becik wszystkiego najlepszego
spełnienia marzeń
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za życzenia
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
Becik, spełnienia marzeń i sto lat w dobrobycie!
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-11-01 o 11:00 |
|
|
|
|
#2021 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki, witam się znów po dłuższej nieobecności
witam nowe mamusie becik sto lat, i wszystkiego, co najlepsze co do badania rozwarcia to mnie nie bolało, pewnie dlatego że nie było za bardzo co badać bo było max na palec ![]() co do wagi po porodzie, to ja przytyłam bardzo dużo ok 25 kg, obecnie mam minus 17, ale jeszcze mi trochę zajdzie powrót to formy bo już przed ciążą miałam kilka kg nadprogramowych. Chciałam zacząć ćwiczyć ale byłam ostatnio u gina kontrolnie i okazało się że rana wewnątrz nie jest jeszcze zagojona i nie mogę się zbyt forsować, dziewczyny po cc jak jest u Was? u nas ogólnie dobrze, hania rośnie, chociaż bardziej na długość bo na wadze w normie, ale szału nie ma. Obecnie nosi ubranka na 68, od babci dostała jeszcze przed narodzinami sporo wiosennych ubranek na 74, zatem niestety, ale będzie je nosić w zimie szczepiliśmy się też ostatnio na rota i 5w1 po tym jak się naczytałam na temat szczepień to się trochę cykałam, ale na razie jest ok. Mieliśmy też powtarzane przesiewowe badanie słuchu, bo w szpitalu na jedno uszko nam nie wyszło, ale okazało się że jest wszystko dobrze a najprawdopodobniej zalegała jej jeszcze maź płodowa, ale co się nastresowaliśmy przez te 2 miesiące to nasze.
|
|
#2022 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
trooskava nie mam pojęcia ale bardzo,bardzo młoda dziewczyna i miała takie mega wielkie oprawki czarne okularów
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Becik Wszystkiego najlepszego !
Zuza co do listy potrzebnych rzeczy na Prostą, to Becik wszystko napisała. Te czopki to niekoniecznie są potrzebne, bo jak ja leżałam po porodzie to najpierw dawali taki syrop. Jeśli nie zadziałał to dopiero na drugi dzień czopek przynosili. |
|
|
|
|
#2024 |
|
Przyczajenie
|
DZIĘKI za odpowiedz tak się stresuje tą jutrzejszą cc że chyba nie zmrużę dziś oka dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki żebym im nie uciekła z tego łóżka jak będą mnie ciąć
|
|
|
|
|
#2025 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zanim skończył 3 miesiące to nosił już rozmiar 74, teraz ma rwno 4 miesiące i już z 74 niektórych firm wyrósł, i zakladam mu r.80 ![]() Super, że ze słuchem małej wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Nie ma się co bać CC to pikuś (nie licząc, że to operacja) w porównaniu z porodem sn |
|||
|
|
|
|
#2026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz od listopada podobno mają być rotacje lekarzy - podobno z Czarnowa trójka odchodzi na Kościuszki. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Kurcze, ja jutro mam się kłaść do szpitala i trochę się tym stresuję. Z usg miałam dwa terminy 15 i 21 październik, z miesiączki na 30-go, a dziś już 2 listopad, a mnie nic ;/ Chciałabym rodzić naturalnie i najchętniej, jakby się tylko dało, przyspieszyłabym sprawę tak, żeby jechać już ze skurczami. Próbowaliśmy już różnych domowych sposobów na przyspieszenie, ale żaden nie dał rezultatów. Dziś jeszcze ostatnie porządki, ale mam nadzieję, że dziś "na sygnale" nie będziemy musieli jechać do szpitala, bo mąż w pracy a ja sama w domu ;( Jakoś będę się trzymać i Wy się trzymajcie. Jakbym się nie odzywała jutro, to następnym razem jak już będę, będę mamusią ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Kurcze, ja jutro mam się kłaść do szpitala i trochę się tym stresuję. Z usg miałam dwa terminy 15 i 21 październik, z miesiączki na 30-go, a dziś już 2 listopad, a mnie nic ;/ Chciałabym rodzić naturalnie i najchętniej, jakby się tylko dało, przyspieszyłabym sprawę tak, żeby jechać już ze skurczami. Próbowaliśmy już różnych domowych sposobów na przyspieszenie, ale żaden nie dał rezultatów. Dziś jeszcze ostatnie porządki, ale mam nadzieję, że dziś "na sygnale" nie będziemy musieli jechać do szpitala, bo mąż w pracy a ja sama w domu ;( Jakoś będę się trzymać i Wy się trzymajcie. Jakbym się nie odzywała jutro, to następnym razem jak już będę, będę mamusią |
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Przyczajenie
|
marta ja tez sie stresuje. Mam się zgłosić w poniedzialek na porodowke. Bede rodzic naturalnie i mam mega stracha;-)Znajomi dzwonią z zamiarem gratulacji a Julka w brzuszku jeszcze:-P A ja juz marze by byc po wszystkim. ..juz bliżej niz dalej. ..
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Raczkowanie
|
nattier, marta, zuza- ale wam się złożyło, że rodzicie równocześnie- powodzenia
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaraz po nich
Proszę rodzić i szybko pisać co i jak, żebym zdążyła przeczytać ![]() Becik spóźnione życzenia urodzinowe Czy wy też macie/miałyście takie apetyty w końcówce ciąży? U mnie to jest szał, mogłabym nic nie robić tylko jeść i to najlepiej słodycze, chipsy itp. Oszukuję się pomidorkami koktajlowymi, marchewkami, sucharami, ale wychodzi mi to tak, że zjadam paczkę pomidorków i zaraz potem coś słodkiego Przytyłam 15 kg w ciągu całej ciąży. Do porodu zostało mi niecałe 3 tygodnie i obawiam się, że przez ten czas dobiję do 20 jak tak dalej pójdzie.I dziewczyny które już urodziły. Ile przytyłyście w ciąży i jak jest teraz? |
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży przytyłam 13kg (z 47-60kg), w drugiej już 18kg (z 47-65kg). W obu przypadkach po wyjściu ze szpitala miałam 6kg mniej. Za pierwszym razem w ciągu karmienia piersią (6-7 miesięcy) schudłam ledwie 2kg. A potem już szybko zleciały kg. Tym razem karmiłam tylko miesiąc i też w tym czasie nic nie schudłam. Do tej pory (4 miesiące od porodu) spadło mi w sumie 13kg, więc znośnie. Ale wiadomo, to sprawa indywidualna. Za to brzuch nadal "mietki", choć nie sterczy
|
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
rzadko się tutaj udzielałam ale muszę się pochwalić, że od ponad dwóch tygodni również jestem mamą![]() Urodziłam w 38 tc w szpitalu na Kościuszki, poród naturalny i bardzo bolesny ![]() I mam do Was pytanie, moja córka w dzień śpi sobie normalnie a w nocy przez sen bardzo stęka, jęczy i pręży się a rano po 8 robi kupkę, nie wiem czy ma jakieś wzdęcia nocą czy coś innego jej dolega, dodam ,że nie karmię piersią a mała je bebiko i raz dziennie pije herbatkę koperkową. Może miała któraś z Was podobnie? |
|
|
|
|
#2032 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz daje sobie możliwość do 18 i ani grama więcej, a najlepiej oczywiście mniej. Startowałam z podobnej wagi bo 48 kg, ale jestem niska dosyć, więc widać po mnie te kilogramy. No nic mam rok czasu zanim wrócę do pracy, to może uda się jakoś dojść do dawnego stanu ![]() A swoją drogą idziecie na rok macierzyńskiego? Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Sama tam niedługo rodzę, więc przyda się każda informacja. Jakieś sugestie odnośnie rzeczy jakie wziąć do szpitala? No i ogólnie jakie wrażenia?
|
|||
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA ŻYCZENIA
Cytat:
przytylam ok 12 kg a calkowicie zgubilam po 2 miesiacach - po porodzie zostalo mi 8 no i tak z tygodnia na tydzien ubywalo ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- musze sie pochwalic ze Kubuś jest już drugi dzień na marchewce i wcina ją nieźle śmiesznie to wyglada bo jeszcze nie umie dokladnie tego lykac i wypycha troche jezykiem zamiast łykać ale powolutku łapie o co chodzi
|
|
|
|
|
|
#2034 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do prężenia itp, to może bąki po herbatce koperkowej? Odstaw na kilka dni herbatkę i obserwuj. Jak nie pomoże, to kup np bobotic (tańsza, słabsza wersja espomisanu) i dodaj kilka kropel do mleka przed snem (ja chyba 8 dawałam). Ostatnia możliwość - mleko nie pasuje. Wtedy trzeba będzie zmienić. |
|||
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno nie
Poza tym nie chciałabym. To nie jest praca dla kogoś kto ma rodzinę (sprawdzałam przez pół roku |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
Nie no to tym bardziej trzeba skorzystać z rocznego macierzyńskiego
Ogólnie to udało nam się z tym urlopem. Jeszcze niedawno pamiętam jak było 4 miesiące. |
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży pracowałam na umowę zlecenie i kompletnie nic mi się nie należało w ciąży i po niej. Także teraz przynajmniej skorzystam
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
tak kuż bede pisala wniosek o przyznanie tej drugiej polowy na razie mam do 26 listopada
a chyab nie mowiłąm ze Kubuś ma już wyżynające się dwie jedynki |
|
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Mojemu Kacperkowi też się wyżynają dolne jedynki od kilku dni... i od kilku dni nie śpię w nocy dłużej jak po 40minut
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

że ruszyla mi akcja i miałam robione cc dzien wczesniej niz planowali

a Natasza 3610g.