|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ja przytylam 6-7 kg, zasługa diety cukrzycowej
![]() ![]() Mam takie smaki... W dodatku uwielbiam sie w ciazy katowac programem kuchnia.tv. Wlasnie leci nigelissima ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Kubek Cieszysz się, że niedługo będziecie razem w trójeczkę?
Iza A jaki masz poziom cukru na czczo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | ||
Zakorzenienie
|
hej!
![]() Cytat:
![]() KOOOOCUR! ja się pisze!!!! Zaciskam mocn kciukaski!! BERBIE! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() JANA! jedz będziesz spokojniejsza! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zadomowienie
|
Fiol- pewnie
![]() Ale tez mam cykora.. I chyba to aktualnie przewaza. Lęk nie przed tym jak sobie poradzimy w domu i ogolnie z posiademiem dziecka ![]() ![]() Ja chyba mam za duża wyobraźnię - zeby lajtowo do tematu podejść. Troche sie tym wykanczam. Ech. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-11-04 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zakorzenienie
|
Kubek Rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dr kazala mi przejsc na diete cukrzycowa dlatego ze za duzo przytylam.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Zakorzenienie
|
Anita, Fiol dziękuje, ja ostatnio dobrze się czuje. Hematolog widział moje wyniki i mówił że nie są takie złe.
Ja za to się cieszę że Olek już zasuwa po domku bo przynajmniej nie muszę go tyle nosić. Ale to ubieranie i przebieranie robi się naprawdę nie ciekawe
#4988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | ||||
Zakorzenienie
|
nie pytałam, bo święta i trudny czas dla nas wszystkich, ale dobrze, że poruszyłaś temat.
ja mogę się zająć akcją. moja propozycja jest taka: ogłaszamy mikołajki (choćby dzisiaj), dajemy sobie tydzień na zapisy, potem losowanie i mamy 2 tygodnie na zrobienie/kupienie upominku i wysłanie. w międzyczasie ustalamy podstawowe pytania, na które każda z uczestniczek odpowie (ale na prawdę kilka podstawowych, bo w zeszłym roku chyba troszkę przesadziłyśmy i zbyt poważnie podeszłyśmy do tematu), ewentualnie jeśli któraś z nas będzie bardzo chciała dopytać o jakieś preferencje/wymiary to pisze do mnie pw a ja przekazuję zapytanie wylosowanej osobie, żeby nie męczyć wszystkich dodatkowymi pytaniami bo ktoś odpowie, ktoś nie i będziemy się denerwować. co Wy na to? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czasami leże i płacze jak widzę Tż, który tańczy, skacze, i robi dziwne miny...a dziecko ma dopiero 4 miesiące ![]() Eliza- może Dorotka?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Zakorzenienie
|
mam wynik - 837...za mało...przyrosło o 48%...
#4993 |
Zakorzenienie
|
Wieka, napisz coś.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
Monia ja się pisze
![]() Co do imion..mój szwagier miał kolegę Marcela. Jakiś koszykarz i podobno świetny facet. Na oczy Go nie widziałam, ale zawsze wydawało mi się, że ma oryginalne imię. Miałam Jego obraz jako mega przystojniaka..no i tak w sumie u nas został Marcelek...z moich wyobrażeń ![]() ![]() No i podoba Mi się też Maximilian, ale pies siostry Tż tak się wabi ![]() Więc odpadł.... buu |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
Hymm...w sumie to grunt, że rosnie ![]() Kiedy zrobią jakies USG> ![]() ![]() ![]() TESKNIMY BABO ZA TOBA! |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
a nie możesz zadzwonić do gina i spytać ?
#4998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marysi idzie pierwszy zab
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na czczo od 3 dni:93,96,95 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Te na czczo są najgorsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zadzwoń do gina.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-11-04 o 11:49 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
poczekajcie z wpisywaniem, czekam na wypowiedzi czy akceptujecie moje wymysły. jeśli tak to wieczorem ogarnę temat, spiszę konkretne wytyczne, terminy i zrobię listę, bo teraz mogę przegapić czyjeś zapisy, a potem nadrabiając będę od razu dodawać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Berbie-super,że widziałaś serduszko ![]() Rena-trzymam kciuki Wadera-również trzymam kciuki Co do przeczuć,to ja wiedziałam od początku,że będzie druga córa,a imię wybrała siostrze -Wikusia ![]() Jeżeli chodzi o mikołajki to ja bym też była chętna,tylko nie wiem czy za mało się nie udzielam i czy moge ![]()
![]() |
#5002 |
Zakorzenienie
|
napiszę do niego...jutro wizyta, to się okaże...
![]()
#5003 |
Zakorzenienie
|
ale tak późno ta wizyta
![]() ![]() jak się czujesz? odpoczywasz?
#5004 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,wątek się konczy,ma ktoś kontakt do Asi
![]()
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
|
napisałam smsa
![]()
#5006 |
Rozeznanie
|
![]() przepraszam, już tyle razy byłam wywoływana, że aż wstyd...Monia,Agatkaa dziękuję ![]() ciągle się zbieram, że by w końcu się włączyć... staram się czytać na bieżąco mordka mi się ciągle zacieszała na wieści o nowych ciążach ![]() i jestem duszą i sercem z nowymi AM, szczególnie z tymi które zostały po raz kolejny... ![]() mamy troszkę problem z Dzidką(ponoć to ja mam głównie...)po miesiącu osłabł jej apetyt, zaczęła się wiercić przy cycu, odpychać co przedłożyło się na jej przybieranie ![]() po serii badań na szczęście nic nie wyszło niepokojącego (jedynie w usg nereczki trochę mniejsze i o lekko nierównym obrysie, ale badania nerkowe z krwi wyszły ok) nasza pediatra podejrzewa, że albo taka jej uroda - będzie drobniutka, albo załapała jakiegoś wirusa w szpitalu po porodzie i w takim przypadku może nam to się ciągnąć jeszcze kilka miesięcy walka przy cycu jest do tej pory co poniekąd odbija się na mnie mąż z pediatrą podejrzewali już u mnie depresję poporodową, zastanawiali się nawet nad włączeniem leczenia u mnie, tfu tfu jest już lepiej, w szczytowych momentach płakałam histerycznie, panicznie bałam się zostać sama w domu z dziećmi, a na myśl o przystawieniu do piersi Usi wpadałam w panikę, gdy nadchodziła ta godzina...pediatra zalecała dalej walczyć o kp i nie podawać mm, co pogłębiało jeszcze bardziej problem ![]() teraz: mężowi chyba postawię pomnik za to, że mnie wspiera w tym ciągle, pomaga, tłumaczy ciągle że jak przerzucę Dzidkę na mm to nie tragedia, że w nosie ma to co inni powiedzą...bo ja wpadłam w cyckowy terror a Usia guga, uśmiecha się i pewnie dziwi się swojej matce, że robi problem z niczego ![]() tak więc nie wiem czy to przez ten stres w ciąży który musiałam tłumić(ta nieszczęsna różyczka na początku, strata Olka)ze po prostu panicznie się boję o Dzidkę... mam nadzieję, że w końcu wyjdę z tego całkiem i zacznę się cieszyć z macierzyństwa w pełni oooo nawet jak to napisałam Wam to mi już lepiej ![]() ![]() a po za tym u nas u Julka bunt 2latka...boszeeee przed buntem 2latka Uśki wyjadę do Tybetu na ten czas...sama ![]() takiego marudy i płaksy to jeszcze nie widziałyście...a słowo "NIE" to najczęstsze co słyszę od własnego dziecka...a sorry jeszcze "DŻORDZA MAMA WŁĄCZY" powtarzane jak mantra przez tyle godzin dopóki matka się nie złamie...i dla świętego spokoju włączy "Ciekawskiego georga"...bo Elmo już przeżytek tamtej epoki ![]() ale mimo to słodki to czas ![]() w miarę możliwości wrócę tu do Was aktywnie, bo to forum ma jakąś magiczną moc ![]() w zał Usia ![]()
#5007 |
Rozeznanie
|
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieka - śliczności ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-11-04 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
Iza Sprawdziłam w swoim dzienniczku i pod koniec ciąży cukry na czczo miałam 88-100, a po jedzeniu od 100-120. Skończyłam na 18 J na noc.
Diabetolog mówił, że taka uroda cukrzycy i pod koniec ciąży cukry rosną. Ale skoro trzymasz dietę będzie dobrze. Stres też podnosi cukier. Może wprowadz więcej warzyw które obniżają Ci cukier ![]() Po porodzie doczytałam, że niektórzy uważają, że norma cukru na czczo jest do 100 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() A Usia taka słodka ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.