Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 12:16   #1441
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

a co do tej promocji w Lidlu na pampersy: to ile jest sztuk czwórek w paczce i za ile? bo jak się opłaca, to może bym brata pogoniła do sklepu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:25   #1442
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
p.s Siostra tż jest w ciąży rodzina się powiększa :P
Gratulacje dla siostry tż

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aga jak Zuzinka? pojechaliscie jednak do lekarza???

Debrah, u nas identiko, babel nie zasnie sam, albo wozek, albo przy uu
Jak nocka? Goraczka spadla?

Bokeh, my mamy 17 18 st

Laski, mam dola, nie wiem o co chodzi z tym niespaniem w nocy, jestem tak zajechana ze po prostu szkoda gadac. Dzisiaj o 3 prosilam zeby byla juz 6, bo nie dam rady dalej z tymi pobudkami mam wrazenie, ze jest coraz gorzej.....
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Lady, a może to przez to, że młody zasypia przytulony, albo przy cycu, potem go odkładacie. On się budzi (jak każdy, po kilka razy się budzi ale zazwyczaj od razu zasypia) i jest w innych warunkach. Nie przytulony tylko gdzie indziej leży więc w panice się rozbudza. To tak jak byś ty zasnęła w sypialni i obudziła się w innym pokoju, też byś się rozbudziła zdezorientowana. Tak sobie gdybam, bo z Misiem podobny problem się robi i jestem zmuszona uczyć go samodzielnego zasypiania, bo nie daję już psychicznie rady. Kiedyś pięknie spał, ale od jakiegoś czasu jest strasznie.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
w jakiejś dzieciowej gazecie czytałam, że kąpać, tylko trochę niższą temp wody niż zazwyczaj

Lady za kilka m-cy wracam do pracy, wiem, że jeszcze jest czas ale widzę, że Kubuś długo przyzwyczaja się do nowych sytuacji, on nie uśnie jak sobie trochę uu nie pociumka, rzadko kiedy zasypia stricte przy sysusiu ale musi on być w pogotowiu, żeby go uspokoić.
No i w nocy koniecznie uu, a ja pewno wrócę do pracy na noce i wtedy tż sobie z nim nie da rady
strasznie nie chcę odstawiać, ale wolę chyba teraz stopniowo niż za 3 m-ce na cito aż mi się płakać chce, bo on w ogóle nie chce butli i nie wiem, jak to zniesie
tulę mocno. Ja wczoraj też odkryłam że mały butli niet

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Szaja: wygooglowałaś przykładową prezentację, czy wiesz kto jest jej autorem?
Właśnie skończyłam czytać, i widzę w kilku miejscach przykładanie wagi do samodzielnego zasypiania dziecka, w poradach natomiast naukę samodzielnego zasypiania, ciekawa jestem źródeł.
W tej książce co Marsi polecała jest szeroko ten temat omówiony, ja wczoraj jeszcze inną znalazłam "uśnij wrszcie" można na chomikuj znaleźć. Tam jeszcze szerzej o tym jest. Ponoć takie wybudzanie się może powodować problemy ze wzrostem (hormon wzrostu wydziela się w określonych okolicznościach, o konkretnych porach nocy) "wiszenie" dziecka na opiekunie, niemożność skupienia się i inne, wypisz wymaluj Michał. Muszę go nauczyć dla jego dobra Do mnie argumentacja w książce przemawia. Bliskość dziecku mogę zapewnić w ciągu dnia przytulając i pieszcząc. Trudny temat.

Próbowałam go w łóżeczku uśpić od 5.30 nie spał. 3 próby, skończyło się na cycu bezsilna się czuję. Jestem kiepską matką.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:36   #1443
e_vel
Wtajemniczenie

Dodałam 2 fotki do k. bo próbowałam zrobić mojej uciekinierce fotkę na zaproszenie na roczek. Karince sama robiłam zaproszenia ale teraz chyba zamówię tutaj http://allegro.pl/zaproszenia-na-uro...658841116.html Tylko się oczywiście nie mogę zdecydować który wzór Który Wam się podoba? mi chyba najbardziej odpowiada nr u22

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a co do tej promocji w Lidlu na pampersy: to ile jest sztuk czwórek w paczce i za ile? bo jak się opłaca, to może bym brata pogoniła do sklepu
88 zł
Maxi 162 szt. tylko 54 gr za szt.
Midi 186 szt. tylko 47 gr za szt.

ze strony Lidla skopiowałam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:39   #1444
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hej
byłam na chwilkę z młodym u teściowej i już mnie wkur.... normalnie, szlag mnie trafia, jak słyszę jak gdacze do Filipa: "...jaki ty jesteś ładny, jaki ty jesteś sliczniutki, jaką ty masz okrągłą i małą główkę, jaki ty masz śliczny mały nosek..." noż ku.wa, ile można, od porodu ma ten sam repertuar; i zawsze między to wplecie "jak tatuś"

czyli w podtekście "jak babcia"
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Lady, a może to przez to, że młody zasypia przytulony, albo przy cycu, potem go odkładacie. On się budzi (jak każdy, po kilka razy się budzi ale zazwyczaj od razu zasypia) i jest w innych warunkach. Nie przytulony tylko gdzie indziej leży więc w panice się rozbudza. To tak jak byś ty zasnęła w sypialni i obudziła się w innym pokoju, też byś się rozbudziła zdezorientowana. Tak sobie gdybam, bo z Misiem podobny problem się robi i jestem zmuszona uczyć go samodzielnego zasypiania, bo nie daję już psychicznie rady. Kiedyś pięknie spał, ale od jakiegoś czasu jest strasznie.

W tej książce co Marsi polecała jest szeroko ten temat omówiony, ja wczoraj jeszcze inną znalazłam "uśnij wrszcie" można na chomikuj znaleźć. Tam jeszcze szerzej o tym jest. Ponoć takie wybudzanie się może powodować problemy ze wzrostem (hormon wzrostu wydziela się w określonych okolicznościach, o konkretnych porach nocy) "wiszenie" dziecka na opiekunie, niemożność skupienia się i inne, wypisz wymaluj Michał. Muszę go nauczyć dla jego dobra Do mnie argumentacja w książce przemawia. Bliskość dziecku mogę zapewnić w ciągu dnia przytulając i pieszcząc. Trudny temat.

Próbowałam go w łóżeczku uśpić od 5.30 nie spał. 3 próby, skończyło się na cycu bezsilna się czuję. Jestem kiepską matką.
Kochana, czuję się identycznie tak chciałam wszystkiego co najlepsze dla Kubusia a teraz widzę, że może popełniłam błąd, może gdybym kp tylko kilka m-cy, oswajała wcześniej z butlą, nie brała go do łóżka to teraz nie byłoby tak źle. Ja nie narzekam na spanie w nocy, (ogólnie w ogóle nie narzekam na niego tylko nie chcę robić mu szoku za kilka m-cy,że nagle rach ciach, cyca nie ma, jest butla)bo u nas np dzisiaj dwie pobudki, tylko uu i śpimy dalej ale cała reszta jest do
idę ściągnąć sobie tą książkę...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:40   #1445
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
hej
byłam na chwilkę z młodym u teściowej i już mnie wkur.... normalnie, szlag mnie trafia, jak słyszę jak gdacze do Filipa: "...jaki ty jesteś ładny, jaki ty jesteś sliczniutki, jaką ty masz okrągłą i małą główkę, jaki ty masz śliczny mały nosek..." noż ku.wa, ile można, od porodu ma ten sam repertuar; i zawsze między to wplecie "jak tatuś"

Wiem że Ci nie do śmiechu ale
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:54   #1446
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

A nie będzie to skaza? Te plamy + zaparcia mogą na to wskazywać. Jakie mleczko dajesz?
Bebilon2 comfort...ten na zaparcia..

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Przebiła nam się.druga dolna jedynka

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Gratulacje!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

[/COLOR]

88 zł

Ale to chyba nie jest jakaś super promocja??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-11-04 o 12:47
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 13:00   #1447
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Karince sama robiłam zaproszenia ale teraz chyba zamówię tutaj http://allegro.pl/zaproszenia-na-uro...658841116.html Tylko się oczywiście nie mogę zdecydować który wzór Który Wam się podoba? mi chyba najbardziej odpowiada nr u22

88 zł

dzięki za ceny
a co do zaproszeń, to za dużo żeby coś wybrać w większości mi się jakiś element podoba dobrze, że nie muszę wybierać

Cytat:
czyli w podtekście "jak babcia"
TŻ do mamy nie podobny za bardzo

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wiem że Ci nie do śmiechu ale

a wczoraj mi szwagierka opowiadała, że bawi się t. z Leosiem i tak do niego: "Taki jesteś ładny jak się uśmiechasz. A tak rzadko się śmiejesz." szwagierce od razu para uszami poszła i jej mówi, że Leoś jest zawsze ładny

normalnie teściowa miszcz

Stary 2013-11-04, 13:09   #1448
Debrah
Zakorzenienie

Ehheh, ja tez sie wczoraj zirytowalam jak t. byli. Az mi sie przykro zrobiło i humor popsuł..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 13:09   #1449
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
fewcia - powodzenia!
lady - tule!
misiael - zdrowka dla malej!
Yellow - brawa za papapaa kosikosi co sie dzieje?
Z tż fatalnie, dawno nie było aż tak źle. Z chęcią bym się wprowadziła, ale nie mam takiej możliwości...

Widzę że ma jakiś kryzys, ale to go nie upoważnia do takiego zachowania.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Ja właśnie też tak mam, ale to się tak naprawdę wiąże z moim wykształceniem, no bo lubię nowinki technologiczne.

A co do telefonu, to na pewno dam znać, ale czytałam dużo na internecie, zanim go zamówiłam, i ludzie są bardzo, bardzo zadowoleni - w przypadku tego telefonu nie płacisz za markę po prostu, a wydajność jest na poziomie Samsunga czy też Apple, tak pisali ludzie, którzy mieli do czynienia z SGS III np. Więc myślę, że będę z niego zadowolona, to jest tak naprawdę mały tablet, a nie telefon, a o to mi chodziło - żeby był duuuży. Nie mogę się doczekać.
A jak duży ma wyświetlacz? Mnie najbardziej pasował Note 2 dziwnie się z niego dzwoniło przez pierwszy tydzień, ale oglądanie filmów i internet to bajka była ale ja nie umiem utrzymać telefonu dłużej niż rok :P

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

[/COLOR]Nie krzyczeć tylko tu na mnie,ale dzisiaj mam dzień pt "nikt mnie nie kocha,nikt mnie nie lubi,do niczego się nie nadaje". Ale nie będę smęcić.
Nie mogę się Napatrzeć na tego ząbka

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
Oj tam. Co Ty opowiadasz

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ZDROWIA DZIECIACZKI!!! I Mamuśki

Ja kupiłam w rossie pampy 4+ i Dawid mi je dwa razy już przelał. Jade dzisiaj do tesco z ojcem po zapas bebilonu bo promo PODOBNO.
Ja wczoraj w tesco kupiłam 1200g bebilonu za 55 zł, także jest

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ściskam chore bidulki i niewyspane mamy też
Aż mi głupio że u nas jak zwykle czyli pobudka o 9.50...
Kupiłam ostatnio w rossie te super hiper wypasione białe pampki bo akurat wtedy normalne były poza promocją po 52.99 a białe na promo po 54.99 więc zafundowałam młodej. I już kilka razy obudziła się rano przesikana po szyję. W tych zwykłych tańszych tego nie było.

Czy lew z fp przychodzi zwykłą przesyłką czy poleconą? Bo nie wiem czy się mam psychicznie nastawiać na wcześniejszą pobudkę przez listonosza
Hmm... jaki lew? cos przegapiłam?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
fotka w k.

Debrah, nie, maks 5 min, chyba, że całkiem się rozbudzi/rozkrzyczy, to wtedy dłużej. I tutaj wkracza M., który tuli, ja zazwyczaj idę do wc, jak wracam, to bąbel śpi wtulony w tatusia
Niby nic, bo co to jest 5 min, ale kurczę, 5 min co godz, półtorej? Przez prawie 10miesięcy? Wierzcie mi, że jestem zajechana coraz bardziej
biedulko...

Dziewczyny dużo zdróweczka dla wszystkich chorych dzieciaczków oraz mamuś
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 13:17   #1450
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

to może ta temperatura to była od zębiska...
Zobaczymy, ale myślę że trzydniówka :p

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 13:18   #1451
BlackSanctum
Zakorzenienie

Oświadczam, że pełzamy.

A moje dziecko opanowało nowe "zdanie" - Daj mi, czyli dami, albo damito. :P Wczoraj też nauczyła się powtarzać akuku i duża (duzia ). A na pytanie Łukasza, co ma we włosach (coś jej się przykleiło), odpowiedziała "udzikdzik".

Cytat:
A jak duży ma wyświetlacz? Mnie najbardziej pasował Note 2 dziwnie się z niego dzwoniło przez pierwszy tydzień, ale oglądanie filmów i internet to bajka była ale ja nie umiem utrzymać telefonu dłużej niż rok :P
5 cali. to trochę mniejszy, niż Note 2, ale i tak duży.

A jaki teraz masz?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-11-04 o 13:20
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 13:25   #1452
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Oświadczam, że pełzamy.

A moje dziecko opanowało nowe "zdanie" - Daj mi, czyli dami, albo damito. :P Wczoraj też nauczyła się powtarzać akuku i duża (duzia ). A na pytanie Łukasza, co ma we włosach (coś jej się przykleiło), odpowiedziała "udzikdzik".

widzę, że rośnie Ci gaduła jak moja Karinka Maja mówi Mama, Baba, Be, Ne, Ama/Amu i pokazuje i mówi OKO a jeszcze bobo jak jest ciemno
Stary 2013-11-04, 13:26   #1453
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... jaki lew? cos przegapiłam?
taka zabaweczka z FP, ale kurde nie mogę tej stronki znaleźć, gdzie się trzeba było zarejestrować;

Cytat:
Oświadczam, że pełzamy.

brawo dla pełzacza no i wygadana będzie

Stary 2013-11-04, 13:29   #1454
e_vel
Wtajemniczenie

znalazłam ładniejsze zaproszenia
Stary 2013-11-04, 13:31   #1455
nancykenator
Zakorzenienie

ellmi tutaj
http://www.fisher-price.com/pl_PL/Fa...lySignUp.html#

Debrah co się stało?
Stary 2013-11-04, 13:35   #1456
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

o właśnie, Yellow, jak się zarejestrujesz, to dostaniesz lewka tylko to dalej jest z tym lewkiem? bo chyba jak ja ja sie rejestrowałąm ,to jego zdjecie było gdzieś z boku albo m isię przewidziało

Stary 2013-11-04, 13:57   #1457
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Laryngolog powiedział że wszystko ok z aparatem mowy,żeby się nie martwić i cierpliwie czekać. Ale jak którąś napisze mi "a nie mówiłam" to wypisuje się z wątku

TZ wyjechał w delegacje na tydzień Nie lubie tego strasznie Blanusia dzisiaj marudna,chyba przez te zęby. Nie mogę odejść na chwilę bo tak bardzo płacze Szkoda mi Jej

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:02   #1458
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Laryngolog powiedział że wszystko ok z aparatem mowy,żeby się nie martwić i cierpliwie czekać. Ale jak którąś napisze mi "a nie mówiłam" to wypisuje się z wątku

TZ wyjechał w delegacje na tydzień Nie lubie tego strasznie Blanusia dzisiaj marudna,chyba przez te zęby. Nie mogę odejść na chwilę bo tak bardzo płacze Szkoda mi Jej

Super że wszystko w porządku

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:17   #1459
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Fewciu co do "koleżanki" to szczerze? Oglądając jej zdjęcia byłam przekonana że to jej córka a nie ona. A na jednym zdjęciu widać jej kozę w nosie, o! i za ząbka!
nosz kurna, chyba se naprawde musze tego fejsa zalozyc

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Przebiła nam się.druga dolna jedynka

Cytat:
Oświadczam, że pełzamy.

no to teraz Ci sie zacznie bieganie za bablem

Cytat:
.
a widzisz!

--------
dzis matki Boskiej Pienieznej
maz wroci z pracy, szybko zjemy obiad i sruuuuuuuuu do oszoloma

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:23   #1460
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

o 6 rano? To o której Ty wstałaś? ja póki co jem śniadanie

kciuki za wizytę
za zębolka, zobaczysz za chwilę przebije Wam się i drugi
Od 4 nie spie a od 5 jestem juz w biegu.
Cytat:
a ja sobie siedzę z kawką i ściągam mleczko, bo mi zaraz u rozerwie...
i tak sobie myślę, że muszę przemyśleć kwestię odstawienia
a czemu???

Cytat:

No widzisz! hurra!!

mój miał miec urlop tydzien a niestety d.pa wyszla z tego...pojechał.......... ........

Oglądałam dziś w smyku fotelik chicco xpace;> fajny;> chyba sie na niego zdecyduje..

Usypiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaam

mam pytanie, czy Wasze maluszki, tez sa takimi nerwuskami???/ Mojej A. jak cos nie pasuje to normalnie taką mine wali i w ogóle taka wkurzona.... i krzyczy i tak macha łapkami;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-11-04 o 14:25
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:25   #1461
elllmi
Zakorzenienie

mieliśmy odwiedzić z Filipem kózkę po obiedzie, ale takie wiatrzysko, że chyba sobie daruję; w jednej chwili się zerwało;
a tak a propos obiadu, to po każdej łyżeczce zupki ze szpinakiem młody kopał nogami w tackę, a z góry tłukł rękami normalnie jak Popeye

Cytat:
bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, a nie mówiłam

Stary 2013-11-04, 14:30   #1462
Debrah
Zakorzenienie

U nas druga i pewnie ostatnia dziś drzemka (czyli w sumie u nas jest tak jak powinno być jeśli chodzi o drzemki w kontekście tego co pisała Marsi)

Nancy: bacik! Każda z nas troszczy się o malucha jak umie, jak podpowiada serce. Zapewniałaś Kubusiowi najważniejszą bliskość, przytulanie, noszenie, wywalczyłaś kp, bo to dobre dla niego. Nie wiń siebie za wasze kłopoty teraz - to tak samo ja mogę powiedzieć, że powinnam przejść na butlę a nie kp to może by lepiej jadła... a skąd wiesz? skąd mogłyśmy wiedzieć, że wynikną trudności? Rodzicielstwo jest trudne, nikt nie rodzi się z wiedzą, z doświadczeniem, ani nie jest jasnowidzem.

Na pewno znajdzie się rozwiązanie!

Poza tym: kilka mcy temu było INACZEJ, Kubuś był inny, był mniejszy. Wszystkie widzimy że dzieci się zmieniają, inaczej śpią i tak dalej. Taki etap taki moment. Przyjdzie nowy, inny za chwilę. A co by tu zrobić żeby Wam pomóc - czy Tż uczestniczy jakoś w Waszym zasypianiu wieczornym?

A co do mnie: ehh, teksty t. mnie czasem powalaja. A jeszcze moi rodzice byli i przykro mi sie zrobilo - znowu na ten sam temat
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:48   #1463
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
mieliśmy odwiedzić z Filipem kózkę po obiedzie, ale takie wiatrzysko, że chyba sobie daruję; w jednej chwili się zerwało;
a tak a propos obiadu, to po każdej łyżeczce zupki ze szpinakiem młody kopał nogami w tackę, a z góry tłukł rękami normalnie jak Popeye

bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, a nie mówiłam

a ja Ci Fewciu chciałam napisać a nie mówiłyśMY nie przestrzegałaś przed liczbą mnogą
Byłam z Młodym w warzywniaku i tylko tam bo pizgawica taka jak sobie pomyślę, że zaraz zim to mnie ch*j strzela
yellow właśnie czytałam na stronie tesco, że do 30.11 w hipermarketach jest promo więc na cały miesiąc bym sobie kupiła.
Aga za zębiszcza
Black za umiejętności Oliwki
Dawid to łazi i da da da da, na na na na, łiiiiii i coś tam po swojemu
Aha. I tańczy tylko jak go nagrać próbuję to się zawstydza i nieruchomieje

Ja mam pytanie do dziewczyn, które robią zakupy na cały miesiąc. JAK Wy to robicie? My próbowaliśmy ale jednak ciągle coś i coś i coś i się system rozsypuje. Zapoda któraś pomysłem? Bożem ch*jowa Pani Domu jak widać

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 14:49   #1464
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Kurcze, ja to już sama nie wiem, te teorie o pilności nauki samodzielnego usypiania bardzo gryzą się z teorią bliskości, miałam kiedyś w rękach książke Searsów "Zasypianie bez płaczu" i tam jednak zachęcano do usypiania przy UU, czy przy kołysaniu.

Ściągnęłam sobie "uśnij wreszcie" spróbuje tam dzisiaj zajrzeć.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:15   #1465
e_vel
Wtajemniczenie

Fewciu bardzo się cieszę

Delicjanko, z Majusi taki nerwus że jak coś chce albo czegoś nie dostanie to zaciska piąstki, cała się czerwieni i napina i drze się tak złośliwie YYYYY!!!!
Stary 2013-11-04, 15:27   #1466
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

o właśnie, Yellow, jak się zarejestrujesz, to dostaniesz lewka tylko to dalej jest z tym lewkiem? bo chyba jak ja ja sie rejestrowałąm ,to jego zdjecie było gdzieś z boku albo m isię przewidziało
no był faktycznie a teraz nie ma, może już nie wysyłają, bo żeśmy im wszystkie lewki zabrały
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Od 4 nie spie a od 5 jestem juz w biegu.

a czemu???

No widzisz! hurra!!

mój miał miec urlop tydzien a niestety d.pa wyszla z tego...pojechał.......... ........

Oglądałam dziś w smyku fotelik chicco xpace;> fajny;> chyba sie na niego zdecyduje..

Usypiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaam

mam pytanie, czy Wasze maluszki, tez sa takimi nerwuskami???/ Mojej A. jak cos nie pasuje to normalnie taką mine wali i w ogóle taka wkurzona.... i krzyczy i tak macha łapkami;p
dalej napisałam...
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U nas druga i pewnie ostatnia dziś drzemka (czyli w sumie u nas jest tak jak powinno być jeśli chodzi o drzemki w kontekście tego co pisała Marsi)

Nancy: bacik! Każda z nas troszczy się o malucha jak umie, jak podpowiada serce. Zapewniałaś Kubusiowi najważniejszą bliskość, przytulanie, noszenie, wywalczyłaś kp, bo to dobre dla niego. Nie wiń siebie za wasze kłopoty teraz - to tak samo ja mogę powiedzieć, że powinnam przejść na butlę a nie kp to może by lepiej jadła... a skąd wiesz? skąd mogłyśmy wiedzieć, że wynikną trudności? Rodzicielstwo jest trudne, nikt nie rodzi się z wiedzą, z doświadczeniem, ani nie jest jasnowidzem.

Na pewno znajdzie się rozwiązanie!

Poza tym: kilka mcy temu było INACZEJ, Kubuś był inny, był mniejszy. Wszystkie widzimy że dzieci się zmieniają, inaczej śpią i tak dalej. Taki etap taki moment. Przyjdzie nowy, inny za chwilę. A co by tu zrobić żeby Wam pomóc - czy Tż uczestniczy jakoś w Waszym zasypianiu wieczornym?

A co do mnie: ehh, teksty t. mnie czasem powalaja. A jeszcze moi rodzice byli i przykro mi sie zrobilo - znowu na ten sam temat
nie, tż nie uczestniczy w usypianiu kąpiemy go razem, on go ubiera i pudruje, przynosi/wynosi wodę ale ja go karmię i usypiam i na drzemki na spanie nocne...
czyżby teksty o wielkim cycu?Czy,że powinnaś odstawić?
Cytat:

a ja Ci Fewciu chciałam napisać a nie mówiłyśMY nie przestrzegałaś przed liczbą mnogą
Byłam z Młodym w warzywniaku i tylko tam bo pizgawica taka jak sobie pomyślę, że zaraz zim to mnie ch*j strzela
yellow właśnie czytałam na stronie tesco, że do 30.11 w hipermarketach jest promo więc na cały miesiąc bym sobie kupiła.
Aga za zębiszcza
Black za umiejętności Oliwki
Dawid to łazi i da da da da, na na na na, łiiiiii i coś tam po swojemu
Aha. I tańczy tylko jak go nagrać próbuję to się zawstydza i nieruchomieje

Ja mam pytanie do dziewczyn, które robią zakupy na cały miesiąc. JAK Wy to robicie? My próbowaliśmy ale jednak ciągle coś i coś i coś i się system rozsypuje. Zapoda któraś pomysłem? Bożem ch*jowa Pani Domu jak widać
my co prawda nie na miesiąc ale na tydzień, zapas na miesiąc by nam się w lodówie nie zmieścił
robię listę (bo Wy chyba nie wiecie ale ja uwielbiam listy ), co będziemy jeść w danym tyg, jakie śniadania i obiady i potem piszę jakie produkty są nam potrzebne do tych posiłków, dodatkowo na lodówce zawsze mam kartkę i tam wpisuję, co się kończy i to dopisuję do tej listy
Stary 2013-11-04, 15:42   #1467
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewciu, uf!!!
( aniemówiłyśmy? )

czytam książkę od marsi (młody śpi) i normalnie szczenia do ziemi

Cytat:
W wieku siedmiu miesięcy karmiłam Andreę nocą około siedmiu razy, od czwartej
rano już nie spała prawidłowo, zrywała się co 15 - 30 minut i domagała się ssania piersi.
Także w ciągu dnia nie było mowy o spaniu w łóżeczku. Tylko jadąc w aucie albo w swoim
wózeczku, decydowała się od czasu do czasu na półgodzinną drzemkę o najrozmaitszych
porach. W sumie przesypiała najwyżej dziewięć godzin.
Dla mnie oczywiście pozostawało o wiele mniej snu - i to rozłożonego na okresy po
30 minut, do najwyżej dwóch godzin.
szok szok szok! moje dziecko wypisz wymaluj. Jedyne co to w miarę śpi do północy, w wózku/aucie potrafi spać po 2godz. No i już nocą raczej piersi nie chce

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:47   #1468
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Dzis znow intensywnie i przemilo spedzony dzien. Dochodzi polnoc i dopiero Yae usypiam...
marsi u mnie max. stoi 2 miesiace, bo sie konczy, ale spokojnie moze stac i dwa razy tyle.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:56   #1469
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
dodatkowo na lodówce zawsze mam kartkę i tam wpisuję, co się kończy i to dopisuję do tej listy
za każdym razem, jak po zakupach okazuje się, że czegoś zapomnieliśmy, to TŻ do mnie zawsze z tym samym: zawieś sobie na lodóce kartkę i spisuj wszystko na bieżąco

Stary 2013-11-04, 16:05   #1470
nafiyqa
Zakorzenienie

Widze, ze dzis dzien marud pt. "kiepska matka ze mnie".
Trzymajcie sie dziewczyny - nancy, laurka
Glupoty gadacie, przeciez to nie Wasza wina, ze jest jak jest.
Ale tulę mocno!!

My wlasnie wrocilismy z rehabilitacji.
Choc to za duzo powiedziane...
Wizyta trwala 30min, z czego 15min przenosilam Kube na rekach probujac go uspokoic.
Juz 2-3min po rozpoczeciu cwiczen wpadl w taka histerie, ze myslalam, ze mi serce peknie
Rehabilitantka niewzruszona, cwiczy dalej, a ten az sie zanosi...
W koncu wzielam na rece, wtulil sie we mnie jak malpeczka i odkleic sie nie chcial
Co go polozylam to byl ryk i wrzask nie z tej ziemi, nie dalo sie po prostu i musielismy sie ewakuowac

Szkoda, bo nastepna wizyta za miesiac (brak terminow ).
Chcialam isc z nim prywatnie, ale jak takie cyrki wyczynia to nie wiem co zrobic...

Dodam tylko, ze wg mnie ta histeria mogla wynikac z nastawienia rehabilitantki...
Wczesniej bylismy u faceta. Najpierw zaczepial Kubusia, usmiechal sie do niego, itp. Dopiero potem w trakcie cwiczen powoli go rozbieral, wszystko stopniowo.
A ta od razu po wejsciu: prosze rozebrac dziecko do pieluszki. Wziela go w obroty, zadnych usmiechow, zaczepek...
Nie moge powiedziec, ze byla niemila - po prostu wykonywala swoje obowiazki, ale chlodno jakos, do dzieci to ona chyba nie ma podejscia...

Po wyjsciu z osrodka zaczelo sie "lalalalala" i usmiechy pelna geba.
Takze tego...

Ide nadrobic.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-11-04 o 16:16
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości