|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
dziewczyny a miała któraś z Was doczynienia z wózkiem spacerowym Quinny Buzz albo Zapp? Bo by sie nadawał do fotelika maxi cosi o którym myślę od razu
|
#2702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Kasiab cieszę się że już lepiej :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kasiab, dobrze, że mama dała radę zajrzeć do Ciebie
No, nieciekawe masz to ciśnienie... Oby szybko Ci minęło
|
|
|
#2704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wam powiem że jeśli chodzi o takie osłabnięcia... to ani razu nie miałam ....
nudności od kilku tyg, tez juz nie mam, tylko cycki czuje.... no i wczesnym rankiem ok 5 wstaje też do kibelka> / raz sie obudziłam ok 4 po nocnych przytulankach i dół brzuch amnie bolał, jakiś napięty.... poszłam siku.... i całkowicie odeszło....więc się nazbierało w pęcherzu.../ < |
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: znam co najmniej dwie takie które zarzekały się że w drugą ciążę nie zajdą i basta zresztą drugą ciążę przechodziła lżej a druga koleżanka ze względu na komplikacje podczas porodu, wszystkim naokoło mówiła że koniec z rodzeniem, po trzech latach zmieniła zdanie i jak przyszło do poinformowania rodziców to mały powiedział dziadkom że niedługo będzie dzidzia - teście to byli święcie przekonani że to jej mama jest w ciąży (bo jej to w ogóle pod uwagę nie brali )
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
Pozwolicie,że odpisze zbiorowo,bo tyle odzewu od Was,że musiałabym cytować i cytować
więc,tak,uczucie maleństwa w brzuszku jest niesamowite,zwłaszcza,że to moje 1 dziecko Na razie wyczuwam je jedynie jak przyłoże dłoń do brzuszka,dlatego ginka jeszcze nie zapisała daty pierwszych ruchów,ale i tak się ciesze,że je czuje już![]() Dziękujemy za gratulacje Wróciłam właśnie z wizyty.Niestety dzidzia leżała na pleckach i miała zgiete nóżki..nie chciała pokazać co ma między nózkami,także muszę znowu czekać miesiąc Troszke mi smutno,bo się napaliłam..Wydaje mi się jednak ciągle,że to będzie chłopak,choć marzy mi się dziewczynka..Ogólnie wszystko dobrze Maluszek sobie ssał całą dłoń heh Wyglądało to przecudownie Ginka nie skomentowała w sumie wyników krwi tylko przepisała dodatkowo żelazo. Uff jak dobrze,że wszystko dobrze Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-04 o 17:43 |
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
lolitka888;43560526>> super że wszystko ok
![]() p.s> >nie pisałam wam tego wcześniej, po mojej wizycie , bo znowu bym dostała po dupie za czytanie na Internecie.....i doszukiwanie się....ale jakoś wydawało mi sie, no widziałm przeciez że moje dziecię wysuwało język.... no cień taki był... zaraz za ustami... no język jak nic..... ale lekarz pomierzył i powiedział że wszytsko ok, ale jak leżałam i mnie badał to zapytał jeszcze ".... ile pani ma lat??" no i wiecie: myślenie mi się włączyło...... ale jak pytałam o dalsze badania.. to powiedział że nie ma potrzeby..... przestraszyłam sie... < < Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-11-04 o 17:42 |
|
|
|
#2710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj tam oj tam ![]() tez czasem cos mnie smyrnie ale zawsze sie opamiętam że nie mam prawa jeszcze nic czuć..a tu proszę!
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2712 |
|
Rozeznanie
|
Heeejj dziewczyny
po pracy leniuchuje, maluje pazurki.Co do playstation to my mamy z move i wszystkimi cudami i od roku go nawet nie wlaczalam....:P ale TZ gra czasem, np teraz w UFC na padzie. Poza tym mam jutro o 15stej prenatalne
|
|
|
|
#2713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całą rączkę włożył? Kurde, ale super. Masz zdjęcia? ![]() Cytat:
|
|
|
#2714 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że wszystko w dobrej wierze, ale ostatecznie nam... to w ogóle nie ułatwiło sprawy. Kiedy my w końcu przenieśliśmy się do siebie, to przez dobry miesiąc Filipek wisiał mi ciągle na nogawce bo nie wiedział, co ze sobą zrobić..Cytat:
Cytat:
Cytat:
No, ale następnego usg już nie może przegapić!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() konia z rzędem za oscypka!!!!!Cytat:
![]() Ale macie dziś cudowny dzień, takie dobre nowiny i te ruchy, ach
|
|
#2715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od główki do pupy ma ok 14cm nóżki miał złożone,z reszta nie dało by go rady już zmierzyć całego![]() ![]() Rączke to całą piąstke ssał,a nie sam paluszek,taki mały Bączek heh ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
czuje sie jakbym urodziny miała:P
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Justyna na pewno wszystko jest w porządku.
Pisałam, że z pierwszym dzieckiem też wcześnie czułam ruchy 14 tydz., a teraz dwójeczka to możne się bardziej rozpychają. Nie martw się to jest bardzo indywidualna sprawa, zależy od na prawdę wielu czynników. Asiulka22 trzeba śledzić na bieżąco, pewnie pojawią się testy innych rzeczy. Powodzenia. Kasiab91 dobrze, ze już ci przeszło. Trzymaj się cieplutko. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-11-04 o 19:18 |
|
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mam lenia dziś wieczorem, leże i leże ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
Niedawno wróciłam od lekarza i powiem wam że słyszałam bicie serca dziecka
co za przeżycie. A i pytanie wypisał mi skierowanie na badania prenatalne nie że cos się dzieje tylko ogólnie i zastanawiam się czy iść czy nie
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że lepiej nie jest... Mam ciągle te zawroty głowy i ciśnienie 77/47
|
#2721 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I z tym wszystkim co napisałaś w zupełności się zgadzam.Haha, i mówisz, że na trzecie przyjdzie pora? Czas pokaże... |
|
|
|
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się jak zwykle wieczorową porą
Ilkas przepraszam nie no to tak brzmi tylko, niestety u mnie tak jak u Nikii bliskość dziadków wpłynęła tak na Hani zachowanie, że nie umie się za bardzo zająć sama sobą niestety Hania zaczęła chodzić tak na dobre jakieś dwa tygodnie przed roczkiem, wcześniej z półtora miesiąca chodziła za rączki Jeśli chodzi o trzecie to powiem Ci, że u mnie mąż zdecydowanie nie chce więcej dzieci, a ja tak się zastanawiam czy za 6, 7 lat jeszcze mi się nie zachce wracać do pieluch Jeśli chodzi o różnice wieku to u nas jak już pisałam będzie niecałe 21 miesięcy i uważam, że właśnie będzie super U mnie w rodzinie są różne różnice wieku między dziećmi i wszystko ma swoje plusy i minusy zdecydowanie ![]() Lolitko, ja myślałam o tych ruchach i powiem Ci, że to aż dziwne, że najpierw czujesz kopniaki a to dlatego, że u mnie przez długi długi czas czułam tylko motylki, takie skrzydełka, a kopniaki takie wyczuwalne pod dłonią to dopiero dużo dużo później jak już Hanusia była większa i silniejsza. No ale jesteś szczuplutka, więc może to inaczej w każdym razie zazdroszczę ![]() KasiaB cieszę się, ze lepiej się czujesz i współczuje takiej sytuacji. ![]() Nikii doskonale Cię rozumiem z tym zachowaniem teściów, nawet nie wiesz jak bardzo! Z tym, że u mnie najgorsza w tym jest moja mama. Ona nie rozumie, że dziecko powinno się trochę w ciągu dnia zajmować same sobą i dzięki niej mam teraz tak jak mam, czyli mega absorbujące dziecko Jak mieszkaliśmy sami to było tak, że Hania leżała na macie a ja coś robiłam w domu, albo Hania w fotelik do karmienia, a ja odkurzałam, ale od kiedy zamieszkaliśmy z rodzicami to po prostu masakrę moja mama odstawiała w tym temacie no a ja teraz staram się powoli przyzwyczajać Hanię do zajmowania się sobą i szczerze mówiąc średnio to wychodzi niestety ![]() Madziuuula to mnie pocieszyłaś, bo ja po prostu drżę ze strachu jak mi Hanka znika na chwilę z oczu, że się znowu gdzieś wspina Hania co prawda jak na te swoje 13, no niedługo 14 miesięcy jest bardzo rozumna, naprawdę aż sama jestem w szoku, moi rodzice też zresztą a już mają 4 innych wnuków, w zasadzie mam wrażenie, że ona rozumie wszystko, tylko inna kwestia, że nie zawsze słucha moich uwag, a co gorsza jak ja jej groźnie czegoś zabraniam to ona myśli, ze ja żartuję i się zaczyna chichrać ![]() Wiesz co nie wiem jak z tą dostawką czy za ciężka, na razie tak sobie przeglądałam, pewnie znając życie ostatecznie i tak się na to nie zdecydujemy, no nie wiem, na razie rozważam wszelkie możliwe opcje ![]() Vampirko ja też znam wiele mam, które mówiły „nigdy więcej ciąży, porodu itp.” a potem zapomniały i rodziły znowu także nigdy nie mów nigdy ![]() Asiulka ja też raz tak miałam, że dosłownie brzuch mnie bolał od przepełnionego pęcherza a jak poszłam na kibelek to nie chciało lecieć chyba z wrażenia a co do sytuacji na wizycie to nie przejmuj się, lekarz wie co robi i skoro uważa, że nie potrzeba dodatkowych badań to tak jest Lolitka gratuluję udanej wizyty Dziewczyny ja dla odmiany szukam.. łóżeczka dla Hani to co mamy jest jakieś badziewne, nie ma wyjmowanych szczebli, a ona już chciałaby sama wchodzić i wychodzić, więc rozglądam się za czymś sensownym Hani kupimy teraz, to po Hance dostanie maluszek, potem jak Hania dostanie już normalne łóżeczko to maluszek dostanie to co kupimy teraz, przynajmniej taki jest plan szukam w kolorze sosny, brzozy, no takie jasne, drewniane, wyjmowane szczeble, minimum dwa poziomy materaca, bez szuflady, bez kołyski, bez opuszczanego albo zdejmowanego boku, czyli w zasadzie najprostsze łóżeczko na świecie jak byśmy coś miały fajnego, godnego polecenia to podrzućcie proszę ![]() Dzizas ale mam ochotę na słodkie, a tu już 20 godzina, trzeba się pohamować, trudno
|
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie
przeczytałam wszystkie strony... ale zaczał sie nowy tydzien i tym samym praca i ciezko z czasem :/któras z Was pisała (przepraszam nie pamietam juz kto)o próbkach johnsona tez dzis sie zarejestrowałam moze cos przeslą ![]() mimo wszystko najbardziej mnie zainteresował wpis lolitka888 o ruchach dzidziusia. I tak czytajac co chwile trzymam sie za brzuch i probuje cos wyczuć. Wizyte mam w ta srode i juz doczekac sie jej nie moge. Tym bardziej ze dzis bolalo mnie podbrzusze i troche mnie to nie pokoi. Mam nadzieje ze to nic powaznego. Dziąsła coraz bardziej mi krwawią a na mleko nie moge sie przekonac od czasu do czasu jedna szklankę wypije ale wiecej nie daje rady :/ Kuzynka tz studiuje dietetyke i co chwile powtarza mi jak wazne jest wapno w ciazy. Czekam na sałatkę od tescia obiecał na dziś zrobić mi sałatkę jarzynową mam na nia ogromna ochotę. A tak w ogole ostatnio miałam zachcianki na kwasne a teraz na słodkie. Codziennie snikersy bym mogła jesc
|
|
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe dziwne dostałaś żelazo mimo że masz w normie, ja zawsze poniżej a nie radziły mi doktorki Cytat:
![]() Ja chyba też dziś poczułam bombusia, takiego fikołka ale sie nie napalam, przy Olafie nie mam jak sie wczuć ![]() I zdiagnozowałam u Olafa grzybice po antybiotykach w jamie ustnej
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to zasługa coli, ale tak sobie wmawiam.. Ojjj, dopadła mnie popołudniowa drzemka, pozniej zakupy, olejowanie włosow, gra w karty, wykapałam sie, i zerkam na neta poki TZ w łazience. Zreszta trzeba isc spac za niedługo bo Tz wstaje o 00.30 do pracy, nie lubie nocy z pon-wt. |
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się wydaje wczesnie na kopniaki bo same kopniaki to dużo później od pierwszych ruchów ![]() Uff to dobrze że ja nie mam na stałe kontaktu z teściami/mamą :p Moja mama wręcz popiera by zostawiać Olisia samego w pokoju, nas małych też zostawiała samych (w zamkniętym pokoju we wspólnym mieszkaniu ![]() A to chcecie jeszcze łożeczko, nie łóżko już ? Olisia mniej wiecej w tym czasie przesadziliśmy do dorosłego łozka, tyle że on zasypiał na dużym łożku u siebie w pokoju, takim starym a w łożeczku się często wybudzał
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-11-04 o 20:33 |
|
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
dopiero teraz mam czas by zajrzeć i biorę się za nadrabianie trochę naskrobałyście
|
|
|
|
#2729 | |||
|
Rozeznanie
|
Na ostatniej wizycie miesiąc temu miał 5cm także teraz fest Mu się podrosło
![]() Cytat:
Mnie się wydaje,że to były kopniaki,ale może to były te motylki,albo bardziej bym to porównała do rybki która próbuje wyskoczyć i odbija sie od brzuszka,oo dokładnie tak dla mnie i tak cudowne doświadczenie,ale jak to nie był kopniak to czekam w takim razie na taki![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pytałam się o tą macice i tak,ta kulka to macica:P a i na basen też można chodzić w ciąży ![]() Ide już spac,bo dziś mam niskie ciśnienie 90/60 i coś głowa mnie rozbolała,buziaki i dobranoc |
|||
|
|
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
paulka - jak Twój mąż tak świetnie strzela to nie bądź taka pewna
![]() asiulka też tak mam jak już nieszczęśnie się przebudzę w nocy to już muszę iść się "odcedzić" bo parcie co nie da spać - pokazywał Ci język? a to rozrabiaka oj jak już ty się doszukujesz nieprawidłowości przez to że lekarz cię spytał o wiek to mam och0otę ci sprać dupsko ! ![]() lolitka - za dobrze by ci było jakbyś jednego dnia poczuła dzieciaczka i jeszcze płeć poznała ![]() małe robi ci figle ![]() poczekaj matko jeszcze ten miesiąc ![]() a no i tak jak ci radziłyśmy wejdź na 1 stronę tam są dwa buraczan przepisy n soczki i na buraczki ze zbawiennym wpływem na morfologię , polecam ![]() seksta- my tez nie uzywamy naszego xboksa do tych aktywnych gier teraz tym bardziej już nie poskakam ale o dziwko kilka razy mnie naszła ochota, ale cóż może po dziecku się zarzuci jakieś tańce czy coś ![]() kasiab - co ci to ciśnienie tak dzisiaj skacze? może z\jednak trzeba zadzwonić do gina ? albo jedź na ip. z ciśnieniem nie ma jednak żartów. zwłaszcza że tak skrajnie skacze!
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-04 o 20:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

i Rysiu 

a druga koleżanka ze względu na komplikacje podczas porodu, wszystkim naokoło mówiła że koniec z rodzeniem, po trzech latach zmieniła zdanie i jak przyszło do poinformowania rodziców to mały powiedział dziadkom że niedługo będzie dzidzia - teście to byli święcie przekonani że to jej mama jest w ciąży (bo jej to w ogóle pod uwagę nie brali

Troszke mi smutno,bo się napaliłam..Wydaje mi się jednak ciągle,że to będzie chłopak,choć marzy mi się dziewczynka..
głupio się przyznawać ale też to robiłam 

3.08.2013

nie wiem czy to zasługa coli, ale tak sobie wmawiam..