Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 19:44   #2701
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Oj mój mniej więcej na tym etapie bryknął z wersalki, bo się nagle nauczył przewracać z brzuszka na plecy. Z pleców na brzuszek już umiał, ale spowrotem jeszcze nie a że leżał na brzuszku obok męża jak ten oglądał wiadomości to tatuś stracił czujność a tu taka niespodzianka
Dobrze że nic się nie stało. Ale to w sumie mało zabawne, żeby nawet dopuszczać taką możliwość że dziecko fiknie. Głupio tak żartować moim zdaniem, ja chyba przewrażliwiona jestem.
Ja już sobie upatrzyłam taki pasek do przewijaka, z zatrzaskiem, żeby dziecko przypinać w pasie, TŻ ma to uwzględnić w konstrukcji przewijaka.
Stary 2013-11-04, 19:47   #2702
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Dobrze że nic się nie stało. Ale to w sumie mało zabawne, żeby nawet dopuszczać taką możliwość że dziecko fiknie. Głupio tak żartować moim zdaniem, ja chyba przewrażliwiona jestem.
Ja już sobie upatrzyłam taki pasek do przewijaka, z zatrzaskiem, żeby dziecko przypinać w pasie, TŻ ma to uwzględnić w konstrukcji przewijaka.
Chocbysmy nie wiem jak się starały i tak nasze dzieci zaliczą niejednego guza i morze siniakow
Stary 2013-11-04, 19:47   #2703
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
no oczywiście nic mu sie nie stało tylko się wystraszył, ale płakałam razem z nim i pierwszy raz miałam myśli o zamordowaniu mojego męża
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:49   #2704
Roane
Wtajemniczenie

PawMaj13 kolizja ciężarówek

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
(moje dziecko JESZCZE z niczego nie spadło )
I tak trzymać

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
no oczywiście nic mu sie nie stało tylko się wystraszył, ale płakałam razem z nim i pierwszy raz miałam myśli o zamordowaniu mojego męża
Kurde, też bym chyba przydusiła srogo. Ale mąż pewnie wystraszył się nie mniej niż Ty, zważywszy że to była jego nieuwaga.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-04 o 19:52
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:50   #2705
milka-pilka
Zakorzenienie

Wróciłam z wojaży Jakoś dużo energii miałam i załatwiłam mnóstwo spraw. Do koleżanki w odwiedziny idę jutro.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak a propo olejków, planujecie sobie masować krocze? Bo to chyba niedługo trzeba zacząć, nie? (czy jak wszystko 6 tygodni przed porodem, czyli od 32 tc? Jeszcze niby czas mam, ale się zastanawiam...
Do tego położna z SR polecała chyba migdałowy "ale koniecznie z apteki z napisem że do smarowania krocza"! O ile nad samym masażem się zastanawiam, to w aptece na pewno nie poproszę o nic takiego (całą śmiałość zużyłam na maść na hemoroidy i dopochwowe pałeczki kwasu mlekowego, których w końcu nie kupiłam). Do zakupów internetowych takich rzeczy się zraziłam po tym palmersie...

Jakie macie o tym zdanie? To na pewno migdałowy? Taki "kuchenny" będzie dużo gorszy?
Ja już trochę próbowałam masować krocze - mówiła mi o tym fizjoterapeutka. Powiedziała, że można masować zwykła oliwką, więc używam tej Hipp.
Nie jest to wcale takie proste, choć ja nie mam nic przeciwko swojej waginie i lubię swoje ciało.
Znalazłam w necie taki film, chyba całkiem niezły:
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx
Generalnie jednak czuję się niedoinformowana, a mam wrażenie, że taki masaż może pomóc.
Tak samo jak z ćwiczeniem mięśni Kegla - fizjoterapeutka mówiła mi, że większość osób niepoprawnie wykonuje te ćwiczenia.
Powinno się sobie zwizualizować, że wciągamy do środka (w górę pochwy) gąbeczkę. Jednak nie powinien przy tym pracować odbyt. Można przyłożyć sobie palce i sprawdzać czy bardziej pracuje odbyt czy mięśnie pochwy.
Trudno mi to wytłumaczyć

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Może kula-hula:

http://rajzabawek.eu/_var/gfx/f84704...1bba6b6855.jpg

albo taki walec:

http://img.ec24h.pl/mulan/tmp/0/3/0/....800x600-s.jpg

Te rzeczy stymulują do raczkowania,więc na ten wiek mogą być fajne.

A może auto? Chłopcy chyba w każdym wieku lubią auta;

http://esmok.pl/foto/towary/big/ef7e...f53f279ae0.jpg
Dziękuję za propozycje Podoba mi się ten walec i kula-hula - wykorzystam następnym razem, bo dzisiaj już kupiłam taką drobnostkę dla tego chłopca (mięciutką apaszkę La Millou w czaszki klik - w sumie taki gadżet, ale na prezent dobry).

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
pisałam, pisałam, pisałam i skasowałam. to teraz w skrócie; dziewczyny nie fochajcie się na facetów to naprawdę nic nie daje. Wiem co mówię. Ja zawsze byłam fochająca się kobieta bo to wyniosłam z domu i z otoczenia. W sensie nie robisz tego czego od Ciebie oczekuję to swoją postawa pokażę Ci że jestem obrażona a Ty się domyśli i pokutuj że śmiałeś doprowadzić mnie do takiego stanu. Ja mam cięzki charakter jest bardzo kłótliwa i należę do osób które pierwsze powiedzą cos przykrego a później żałują lub nie... I mój mąż a wląsciwie w tamtych czasasch jeszcze chłopak miał ze mną przerąbane. Nie raz opowiadał mi jak mial już mnie dośc i ile razy planowal mnie zostawić bo on jest typ człowieka - wkurze się i po 2minutach sprawa nie istniej. Gdy zamieszkaliśmy ze sobą w cudowny sposób jakoś przejęłam ten jego spokój i luźniejsze podejście do tematu. U nas nie ma fochów, kłótni, obrażania się na siebie no nie istnieje to po prostu. Jak mamy coś do siebie to mówimy to w konkretnej chwili, druga osoba przyjmuje do wiadomości i albo mówi przepraszam albo tłumaczy jak to z jej strony wygląda po wyjaśnieniu zamykamy rozdział. Nie powracamy do głupstw. To brzmi prosto i naiwnie ale w naszym przypadku działa. My jesteśmy szczęśliwsi bo nie żyjemy w jakims toksycznym kłótliwym związku. Wiem że w teorii kłótnia oczyszcza atmosferę ale nie dajmy się zwariować. Wasi faceci Was kochają, ale też potrzebują dnia czy weekendu na odstresowanie posiedzenie przed komputerem, pogranie, czy walniecie się na łóżko po ciezkim tygodniu. Tylko większość z nich nie przychodzi do Was i nie mówi kochanie ale mam beznadziejny dziś dzień, w robocie młyn, z kumplem sie nie dogaduję ostatnio, mam wrażenie że my sie od siebie trochę oddaliliśmy bo np rozmawiamy od tygodni tylko o dziecku i o tym co potrzeba kupic załatwić, a ja czuję że wszystko na mojej głowie bo to ja jestem facetem i może ty zajmujesz się kupowaniem wszystkiego ale to na mnie ciąży presja utrzymania tej rodziny, dbania o Was. No mało jest facetów tak otwartych. Większość szuka raczej miejsca czy chwili na wycofanie się w swój świat. naszym światem jest wygadanie się na wizażu, rozmowa z bliską osobą my z natury jesteśmy gadatliwe i lubimy uzewnętrzniać nasze uczucia. Faceci są skryci i wszystkie przemyślenia, male lub większe problemy czy zwykły strach odreagowują w głupi dla nas sposób ale ważny dla nich. Tak mnie natchnęło żeby to napisac mam nadzieję że nie wyjde na jakąś wredną jedzę i obrońce tych niedobrych facetów;p rozumiem że kązdy związek jest inny i z niektórymi typami cięzko jest no ale na tym polega związek ludzi żeby jakoś siebie rozumieć, kochać i żyć ze sobą. To my jako rodzice musimy przekazać naszym maleństwom czym jest miłość i poświęcenie w związku żeby dzieci czuły się kochane i żeby czuły że dom to ich oaza a rodzice to najwspanialsi ludzie Głowa do góry wszystki smucace się będzie dobrze
Bardzo ładnie i mądrze napisane
Ja też się nie obrażam. Czasem, kiedy jestem bardzo zła to mówię TZtowi, że muszę przez chwilę pobyć sama, idę do swojego pokoju i po 5-10 min. mi mija. I nie chcę już dalej rozgrzebywać sprawy, bo nie ma sensu

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Cos złe się dzisiaj czuje Nie wiem czy się zatrulam czy co
Złapały mnie 2 takie skurcze jeden po drugim, ze w trakcie zaczelam żałować, ze jednak nie będę miec cesarki Nie wiem czy to od macicy czy od jelit (bo biegunka tez mnie dopadła...) ale nieprzyjemne to bardzo było. Chyba przelezę resztę dnia.
Jejku, to straszne musiałaś mieć te skurcze

Cytat:
Też postanowiłam dokładnie nie liczyć. Stwierdziłam że lepiej się poczuję psychicznie. Ubranka już mam, większość pokupywałam na wyprzedarzach lub używane, używany koszyk mojżeszowy też już kupiliśmy, łóżeczko dostaliśmy, wózek to będzie jedyny chyba taki konkretny wydatek. Przewijak mój luby skonstruować ma sam (chcę taki ruchomy przylepiony do ściany, jak czasem w knajpach jest, tylko ja chcę ładny drewniany a nie plastik, no i tu wkracza pan TŻ Złota Rączka). Wózek marzy mi się Bugaboo Cameleon, ale nie jestem jeszcze pewna czy tyle forsy chcę utopić. Tutaj używany w dobrym stanie kosztuje około 400E, czyli 1600 zł. No i pieluchy, pieluchy to jedyna rzecz którą kalkulowaliśmy dość dokładnie, ale to dlatego że chcemy wielorazowe, a to jednak początkowo spora inwestycja. Jeszcze nie wiem dokładnie ile wydam na pieluchy, bo ciągle rozważam czy kupić tanie chińskie czy burżujskie zachodnie
A ja zapisuję wszystkie wydatki, ale jeszcze nie sumuję Zrobię to na końcu, bo inaczej ducha wyzionę My prawie wszystko musimy kupić sami, bo nie mamy od kogo dostać w spadku. Dlatego sporo rzeczy kupuję używanych, żeby inne takie długofalowe kupić nowe i fajniejsze.
Co do wózka to kupiliśmy właśnie Bugaboo Cameleon 2 - używany. Tylko w PL one są droższe niż w UK. Myślę, że u siebie spokojnie kupisz jakiś w dobrym stanie. Ten mój też był sprowadzany z zagranicy (widzę, że wiele firm/osób tak robi i sprzedaje je w PL). Mam nadzieję, że się nie rozleci
Oglądałam nowy Cameleona 4, ma wiele fajniejszych rozwiązań, ale jednak nowy + wszystkie dodatkowe akcesoria (wychodzi 5 tys.) to za dużo jak dla mnie.
Trzeba tylko uważać na podróbki. Można wiele o tym przeczytać w necie (podobnież dużo jest ich w UK - chińskie podróbki stelaży + oryginalne dodatki materiałowe). Tutaj fajne zestawienie poszczególnych modeli Bugaboo Cameleon:
http://mamygadzety.pl/bugaboo-camele...-wozek-swiata/
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:54   #2706
_Shiloh_
Wtajemniczenie

DO dziewczyn, które planują używać pieluch wielorazowych:

Szczerze, to na prawdę Was podziwiam, że będziecie miały cierpliwość do prania i prasowania ich
Ja chyba bym nie dała rady ogarnąć:
całodobowe zajmowanie się małym, gotowanie, sprzątanie, pranie ubranek małego i naszych, spacerów i jeszcze pieluch wielorazowych. Oszalałabym. Za to brawo za determinacje

W ogóle ciężko mi sobie wyobrazić, że kiedyś nasze mamy, babcie tak robiły. Ja pamiętam jak się w takich garach wielkich je gotowało i prasowało

Dzięki temu kto wymyślił jednorazówki
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:55   #2707
Magiusa
Zakorzenienie

Cóż ja się dopisuję pod koleżanką z naszego wątku.

Nie obgadujcie dziewczyny, nie obgadujcie, tylko trochę poczucia humoru

Żadna z nas nie będzie się cieszyła z tego, ze dziecko jej spada z tapczanu czy kanapy.

Szczęśliwych i krótkich porodów

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:57   #2708
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny mam ochotę na frytki z ketchupem
Stary 2013-11-04, 20:03   #2709
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam ochotę na frytki z ketchupem
Ja dzisiaj jadłam na obiad takie z piekarnika z jajkiejm sadzonym
Stary 2013-11-04, 20:03   #2710
milka-pilka
Zakorzenienie

Ja nie wiem, czy mi się uda stosować te wielorazowe pieluchy (tzn. ekologiczne, takie o jakich pisała Perfuzja), bo wiadomo, że różnie może się zdarzyć. Mam jednak nadzieję, że choć w domu uda mi się je zastosować.
Będę jednak próbować.
Sama nie lubię takich totalnie sztucznych podpasek, podrażniają mnie.
Na pewno będę szeroko pieluszkować Muszę zapytać położnych albo w szpitalu fizjoterapeutkę/rehabilitantkę jak to dokładnie robić. Na pewno moja mama mnie nauczy, ale chciałabym wiedzieć czy są jakieś nowe metody W rehabilitacji i fizjoterapii cały czas zmienia się baaaardzo wiele
Stary 2013-11-04, 20:07   #2711
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
I tak trzymać
staram się aczkolwiek dziś pierwszego guza zaliczył

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:09   #2712
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
DO dziewczyn, które planują używać pieluch wielorazowych:

Szczerze, to na prawdę Was podziwiam, że będziecie miały cierpliwość do prania i prasowania ich
Ja chyba bym nie dała rady ogarnąć:
całodobowe zajmowanie się małym, gotowanie, sprzątanie, pranie ubranek małego i naszych, spacerów i jeszcze pieluch wielorazowych. Oszalałabym. Za to brawo za determinacje

W ogóle ciężko mi sobie wyobrazić, że kiedyś nasze mamy, babcie tak robiły. Ja pamiętam jak się w takich garach wielkich je gotowało i prasowało

Dzięki temu kto wymyślił jednorazówki
Prasowac nic nie trzeba. Nawet nie powinno się
Stary 2013-11-04, 20:15   #2713
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Prasowac nic nie trzeba. Nawet nie powinno się
O! A czemuż to?!
Stary 2013-11-04, 20:23   #2714
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ładnie to tak obgadywać? hehe widzę, że niektórym poczucia humoru brakuje
a nasze dzieci zdolne, niektóre już raczkują

chociaż mnie też się ten tytuł nie podoba

pozdrawiam i spokojnych ciąż życzę

mama majowa (moje dziecko JESZCZE z niczego nie spadło )
Justi

Dziewczyny, nie szukajcie sensacji...
życzę Wam żebyście były tak dobrymi mamami jak my
a nasze wątki możecie sobie podczytywać, na pewno znajdziecie wiele cennych rad, o których nie miałyście pojęcia.

Ps. mój wiercipięta też z niczego nie spadł, ale nie twierdzę że inne Mamy którym przytrafił się taki "wypadek" są gorsze.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:46   #2715
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Justi

a nasze wątki możecie sobie podczytywać, na pewno znajdziecie wiele cennych rad, o których nie miałyście pojęcia.

Ps. mój wiercipięta też z niczego nie spadł, ale nie twierdzę że inne Mamy którym przytrafił się taki "wypadek" są gorsze.
W to akurat nie wątpię
Pozdrawiamy doświadczone mamusie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

I po prostu się stało.......zajadłam frytki z piekarnika z ketchupem
Wczoraj maż mi wciskał kolację a dziś sama sobie zrobiłam, czasami mam na coś ochotę a czasami cały dzień bym nic nie jadła
Stary 2013-11-04, 20:47   #2716
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Justi

Staramy sie byc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:48   #2717
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy mi się uda stosować te wielorazowe pieluchy (tzn. ekologiczne, takie o jakich pisała Perfuzja), bo wiadomo, że różnie może się zdarzyć. Mam jednak nadzieję, że choć w domu uda mi się je zastosować.
Będę jednak próbować.
Sama nie lubię takich totalnie sztucznych podpasek, podrażniają mnie.
Na pewno będę szeroko pieluszkować Muszę zapytać położnych albo w szpitalu fizjoterapeutkę/rehabilitantkę jak to dokładnie robić. Na pewno moja mama mnie nauczy, ale chciałabym wiedzieć czy są jakieś nowe metody W rehabilitacji i fizjoterapii cały czas zmienia się baaaardzo wiele
Wiem, że praktycznie każda z tu obecnych dawno już zapomniała co to znaczy mieć okres ale przypomniało mi się a propo bycia EKO i zamieniania jednorazówek, na wielorazówki. Słyszała któraś, lub może nawet stosowała "kubeczek menstruacyjny"? http://www.kubeczekmenstruacyjny.pl/...-manual-pl.pdf

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:50   #2718
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Wiem, że praktycznie każda z tu obecnych dawno już zapomniała co to znaczy mieć okres ale przypomniało mi się a propo bycia EKO i zamieniania jednorazówek, na wielorazówki. Słyszała któraś, lub może nawet stosowała "kubeczek menstruacyjny"? http://www.kubeczekmenstruacyjny.pl/...-manual-pl.pdf
słyszałam o tym ale to okropneeeeeeeeeeeeeeeeeee błeeeee
Stary 2013-11-04, 20:51   #2719
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Słyszałam o tym, ale nie odważę się go zastosować
To jest dla mnie jakoś mało higieniczne, praktyczne itp. napiszę odważniej obrzydza mnie to. Ale to moje osobiste zdanie, może któraś używała i sobie chwali.

I jeszcze jedno NIE WIERZĘ, że nie powoduje żadnych infekcji pochwy.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-11-04 o 20:53
Stary 2013-11-04, 20:53   #2720
milka-pilka
Zakorzenienie

Perfuzja (i inne dziewczęta, które maja kocyki La Millou) czy taki kocyk 65x75 cm planujecie używać jako kołderkę dla maluszka?

Nie chcę kupować typowej pościeli dla niemowlaka, bo wydaje mi się, że taki maluszek nie śpi pod kołdrą jak dorosły?
Czym go przykrywać zimą? Kocykiem? Czy może planujecie jakieś śpiworki?

Byłam dzisiaj w La Millou na Sadybie - pooglądałam ich wyroby - są bardzo ładne i na prawdę miłe w dotyku. Kupiłam kocyk, drogi okropnie, ale nie mogłam się oprzeć - jest śliczny
Stary 2013-11-04, 20:54   #2721
iwantyou99
Zadomowienie

Swoją droga cze em ma dawała znać jak sie ma? Bo ja wszystkich stron nie jestem w stanie czytać.

Mam dzisiaj jakiś kryzys. W sensie fizycznym. Pisałam ze ta moja termoregulacja wysiadła. Nasluchalam sie ze w pologu to ciagle gorąco i wogole a tym czasem ja ciagle zmarznięta i trzęsę sie jak galaretka.

Dzisiaj jak przyszłam Domi był świeżo ubrany i wyfryzurowany te jego czarne włosy bosko sie układają.

Dziewczyny rozmawialiście o monitorach oddechu? Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć ktora najlepsza?

Stary 2013-11-04, 20:55   #2722
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, ale nie używałam
Stary 2013-11-04, 20:56   #2723
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny jeszcze z 2 tygodnie i pokój naszej córeczki będzie gotowy, już się nie mogę doczekać
Muszę jeszcze kupić takie koszyczki na kosmetyki, na higieniczne waciki...tamponiki...gazi ki umieszczę je na jednej z półek w szafie przesuwnej, żebym miała wszystko pod ręką
Stary 2013-11-04, 20:57   #2724
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Swoją droga cze em ma dawała znać jak sie ma? Bo ja wszystkich stron nie jestem w stanie czytać.

Mam dzisiaj jakiś kryzys. W sensie fizycznym. Pisałam ze ta moja termoregulacja wysiadła. Nasluchalam sie ze w pologu to ciagle gorąco i wogole a tym czasem ja ciagle zmarznięta i trzęsę sie jak galaretka.

Dzisiaj jak przyszłam Domi był świeżo ubrany i wyfryzurowany te jego czarne włosy bosko sie układają.

Dziewczyny rozmawialiście o monitorach oddechu? Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć ktora najlepsza?
O nie pisałaś, albo ja przeoczyłam, że Domi to taki przystojniak z czarnymi włoskami
To w takim razie ciepełka życzę

Em ma nie pisała EDIT: faktycznie było info od Em my zapomniałam przepraszam

Edytowane przez milka-pilka
Czas edycji: 2013-11-04 o 21:03
Stary 2013-11-04, 20:58   #2725
mezaga
Zakorzenienie

Ja się melduję po wizycie. Wszystko z maluchami ok, za mną też. Szyjka 42mm zamknięta, wyniki badań poprawiły się więc spoko. Dzieci urosły - jedno 1442g a drugie 1330g także ok. Może nie są duże ale najważniejsze, że rosną Tym razem wersja płci wygląda tak - chłopiec i dziewczynka
Lekarka powiedziała, żebym wytrzymała jeszcze 5 tygodni
Dowiedziałam się też, że mogę sobie wybrać znieczulenie - albo narkoza albo podpajęczynówkowe. Mam się zastanowić. Teraz już wizyty będą częstsze. Także sama końcówka
Stary 2013-11-04, 21:00   #2726
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

Em ma pisała do Aniołka ze wód przybyło i ze może wyjdzie w tym tygodniu ze szpitala
Jak ja Ci zazdroszczę ze możesz już patrzeć na synka
Stary 2013-11-04, 21:00   #2727
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
O nie pisałaś, albo ja przeoczyłam, że Domi to taki przystojniak z czarnymi włoskami
To w takim razie ciepełka życzę

Em ma nie pisała
Ma głowę czarniutenka wogole ciemny jest
Włosy mu zdarzyły urosnąć a on sam juz niekoniecznie
Kiedyś jak będziecie juz rozpakowane pokaże wam foto. Teraz myśle ze moze budzić za dużo emocji a wy musicie je ograniczać.

Stary 2013-11-04, 21:00   #2728
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Mój mąż co chwilę mi przypomina, ile już zaoszczędziłam na tamponach i tabletkach przeciwbólowych. I każe sobie dziękować.

A o tym kubeczku, czy czymś podobnym słyszałam, nawet u nas w aptece można takie coś kupić. Pomysł wydaje mi się trochę dziwny, ale do przemyślenia "na później."
Stary 2013-11-04, 21:00   #2729
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja się melduję po wizycie. Wszystko z maluchami ok, za mną też. Szyjka 42mm zamknięta, wyniki badań poprawiły się więc spoko. Dzieci urosły - jedno 1442g a drugie 1330g także ok. Może nie są duże ale najważniejsze, że rosną Tym razem wersja płci wygląda tak - chłopiec i dziewczynka
Lekarka powiedziała, żebym wytrzymała jeszcze 5 tygodni
Dowiedziałam się też, że mogę sobie wybrać znieczulenie - albo narkoza albo podpajęczynówkowe. Mam się zastanowić. Teraz już wizyty będą częstsze. Także sama końcówka
No to pięknie
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:01   #2730
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej czytam cały dzień z pisaniem gorzej bo remont ale IWANTYOU my mieliśmy babysense, fizjoterapeutka stwierdziła że nie robią nie potrzebnie hałasu. I przy wcześniakach warto mieć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości