Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 21:07   #1531
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ezzo, nie, ma jedna, moze dwie grajace, a i tak zazwyczaj sa rzucone w kat i nieuzywane (nie toleruje grajacych zabawek jakies takie zboczenie mam....), tv u nas nie jest wlaczane od lipca w ogole, jak komp to tylko forum ewnetualnie onet czy cos, zadne teledyski, bajki czy seriale, a i tak jest na biurku bokeim do salonu wiec babel w ogole nie zaglada.
Kto da wiecej? juz kompletnie nie mam pomyslu o co chodzi z tymi nockami
ale czemu aż tak?? My normalnie przy Darii oglądamy tv. Nie wyobrażam sobie w ogóle nie włączać tv
I jakieś pioseneczki czasem na laptopie Darii włączam i ma mega radoche - aż pupą tańczy

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
w piątek zabraliśmy go na cmentarz, bo było tak fajnie ciepło i na tyyyyle ludzi akurat na szefową musiałam się natknąć była ze swoją córeczką (9 ni młodsza od Fifka), ale kurde nawet jej nie mogłam zobaczyć, bo tylko oczy z wózka wystawały: kombinezon, czapa, kaptur, kocyk, osłonka na wózek i jeszcze mi mówi, że przed chwilą jej ściągnęła grubszy sweterek, bo chyba jednak za ciepło ubrała nie, no co ty

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
p.s Siostra tż jest w ciąży rodzina się powiększa :P
SUPER!!
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
i właśnie wczoraj wyszedł nam ząb! Prawa dolna jedyneczka!

Cytat:
praca. Ja sobie uświadomiłam że za 4 tyg oddaje Niunie do żłobka
O kurcze
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
I tak do rana. Tylko, że wcześniej chociaż spałyśmy do tej 8;00 a teraz się poprzestawiało i ledwie 7 wybije i zaczynają się "zabawy mamusią" (dobrze czytacie , nie "z mamusią", tylko "mamusią" właśnie. Same wiecie
Taaaa, skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Niestety cała reszta to już nic dobrego... Także nie będę smęcić. Ale naprawdę mam dość.
Stary 2013-11-04, 21:07   #1532
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ty lepiej zapytaj, kto planuje używać rozmiaru 6

a co wpadkowej rodziny TŻ, to jego mama rzeczywiście biedna, bo chyba kilka córek jeszcze ma, więc.....
noo kilka jeszcze czeka w kolejce Ja tam ich pouczać nie będę bo sama lepsza nie jestem no ale one maja po 20 lat a ja 25 ;D ( bez urazy dla naszych najmłodszych mamusiek ) ale na miejscu teściowej chyba bym jakąś lekcję wychowania seksualnego zorganizowała
Stary 2013-11-04, 21:09   #1533
hje
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie Marta??? bo mi sie przypomniało, że ona też leżała w łóżeczku
Marta z jakiś miesiąc temu pisała, że remontują mieszkanie i teraz się przenieśli do rodziców. No ale, kurde, jakieś wieści by mogła skrobnąć
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:10   #1534
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
za spańsko.

My używamy, ale dopiero od soboty.

To 800 g starcza na 2-3 tygodnie No tak, staram się, żeby w dzień jadła 3, max 4 butelki, no i nocki też jeszcze z mm się zdarzają.
hmm to my też z 3 na dzień.... hm hm? o co cho ?

hmmmm nowy wątek czerwcówek.... fajny tytuł
Stary 2013-11-04, 21:14   #1535
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
za spańsko.

My używamy, ale dopiero od soboty.

To 800 g starcza na 2-3 tygodnie No tak, staram się, żeby w dzień jadła 3, max 4 butelki, no i nocki też jeszcze z mm się zdarzają.
mi 800g stracza na 1,5 tygodnia a Hania je 2 butle po 180/210ml dziennie.
jak Wy o robicie:brzydal :

bokeh zrelaksowałaś się w galerii? zakupy?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:14   #1536
bokeh
Zakorzenienie

aha Hje, my jeszcze nie uzywamy 5 ale dziś założyłam jedna na próbę i zbytniej róŻnicy od 4+ nie widzę
Stary 2013-11-04, 21:17   #1537
hje
Zakorzenienie

Pierniczysz
Ale zdarzają się Wam dni, że np. Hania je więcej, niż te 3? Bo nam nigdy więcej, niż napisałam, a coraz częściej są dni, kiedy je tylko po pobudce, czyli 1 butla. Więc często mniej, niż te 3-4, ale nigdy więcej.
Stary 2013-11-04, 21:17   #1538
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pierwszych kilka zajęć było płaczących, rehabilitantka łudziła się (ja zresztą też), że Ewa się przyzwyczai i jej minie. Nie przerywałyśmy zajęć na tej zasadzie, że Ewę calkiem brałam bo wtedy było jeszcze gorzej. Tylko np. reh. brała Ewę na ręce i szła z nią do lustra, czy coś jej pokazywała, żeby się uspokoić i odetchnąć. A teraz się ze sobą oswajamy i mamy takie luźne zajęcia typu u mnie na kolanach, na piłce i widzę, że Ewa już to lepiej znosi i ostatnio było nawet "hy" do pani Ale w środę mamy w sprawie naszych histerii neurologa bo to ponoć nie jest normalne
O, kurcze, trzymam kciuki, zeby nic nie wykryli!

Cytat:
Fewciu Gratulacje za ząbka ! teraz to już chyba serio zostałyśmy ostatnie z Marsi??? i SUPER że u laryngologa ok!!!!! a nie...... ?
Jeszcze my

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:18   #1539
hje
Zakorzenienie

Cytat:
aha Hje, my jeszcze nie uzywamy 5 ale dziś założyłam jedna na próbę i zbytniej róŻnicy od 4+ nie widzę
No właśnie też nie widzę, i dlatego się pytałam, czy już nie przejść na 6, tylko może kaurat one są dużo większe, i by były za duże?
Stary 2013-11-04, 21:18   #1540
bokeh
Zakorzenienie

Misia, w sumie.... czy ja wiem chciałam se kupić ciuch a nawet nie dotarłam do sklepów z ciuchami. Weszłam do Hebe i tam kupiłam podkład i puder DONOSZĘ że podkład Revlona stay mat, jest teraz za 29 zł !
Potem poszłam do herbaciarni gdzie kupiłam czerwoną herbatę.... i w sumie nie wiem ale jakoś tak nie chciało mi się łazić.... na wyprzedażach może coś kupię bo teraz jak widzę te ceny to się wcale nie relaksuję
Stary 2013-11-04, 21:22   #1541
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
byłam z Hanią u lekarza, na szczęście osłuchowo czystko, jedynie ma troche węzły powiększone. także się cieszę powiedziała, że ma strasznie spuchnięte dziąsła górne, więc jedynka na dniach a dwójki zaraz za nią

Hania usnęła sama w łóżeczku wstawała, siadała, dałam Jej ukochanego misia i z nim zasnęła

Super że osłuchowo czysto
za zaśnięcie w łóżeczku

Zuzka lepiej dziś, ale temp. jest. Jeszcze nocka, a jutro już niby powinien być koniec temp. i wysypka powinna się pojawić mam nadzieję, bo te wszystkie leki tylko 3 doby można stosowac, więc w razie "w" nie wiem co jutro ?
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:27   #1542
elllmi
Zakorzenienie

jak tak piszecie o tym, na ile wam mleko starcza, to w sumie ja nie mam zielonego pojęcia, bo nigdy nie pamiętam, kiedy otworzyłam nową puszkę; ale dzisiaj właśnie na wieczór zaczęłam nową, to sparwdzę; a tak w ogóle, to wasze dzieciaczki mm ile zjadają jeszcze mleka? bo u mnie Filip tylko rano i wieczorem po 180 - 210 ml i nie wiem, czy nie za mało?

Cytat:
hmmmm nowy wątek czerwcówek.... fajny tytuł
no, fantastyczny

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:30   #1543
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
ale że co nienormalne? że się boi i płacze?
bo reh. zna już od czerwca i (niby) powinna się przyzwyczaić. Ale to raczej nadgorliwość ze strony lekarzy (taką mam nadzieję).

Cytat:

Szklanko kciuki za neurologa !!

Cytat:
byłam z Hanią u lekarza, na szczęście osłuchowo czystko, jedynie ma troche węzły powiększone. także się cieszę powiedziała, że ma strasznie spuchnięte dziąsła górne, więc jedynka na dniach a dwójki zaraz za nią
to czekamy na ząbki

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, kurcze, trzymam kciuki, zeby nic nie wykryli!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:34   #1544
hje
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle, to wasze dzieciaczki mm ile zjadają jeszcze mleka? bo u mnie Filip tylko rano i wieczorem po 180 - 210 ml i nie wiem, czy nie za mało?
Pola baaardzo różnie, czasem jeszcze zje 180 ml, ale teraz to chyba najczęściej max 120 ml wydulda, a nieraz to i 60-90 jej wystarcza na 3 godziny
Stary 2013-11-04, 21:35   #1545
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
J? Bo właśnie nie wiem czy jak ma gorączkę to kąpać ?? Bo już 2 dni nie kapiemy, zresztą wczoraj i tak by nie dał rady, bo tak płakała. .

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Ja kąpałam jak Daria miała gorączkę.

Cytat:
Przebiła nam się.druga dolna jedynka

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Oświadczam, że pełzamy.

A moje dziecko opanowało nowe "zdanie" - Daj mi, czyli dami, albo damito. :P Wczoraj też nauczyła się powtarzać akuku i duża (duzia ). A na pytanie Łukasza, co ma we włosach (coś jej się przykleiło), odpowiedziała "udzikdzik".
za pełzanie! I jak pięknie Ci się Oliwka rozgadała
Black,bardzo chciałabym ją zobaczyć. Nagraj ją

Cytat:
Laryngolog powiedział że wszystko ok z aparatem mowy,żeby się nie martwić i cierpliwie czekać. Ale jak którąś napisze mi "a nie mówiłam" to wypisuje się z wątku
Nooooooooooooo!!!!
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Bożem ch*jowa Pani Domu jak widać

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Delicjanko, z Majusi taki nerwus że jak coś chce albo czegoś nie dostanie to zaciska piąstki, cała się czerwieni i napina i drze się tak złośliwie YYYYY!!!!
Daria czasem tak samo robi

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Jakis czas temu obiecałam że jak tylko się ogarne sama ze sobą to wrócę. I po malu chciałabym znowu pisać. Mam nadzieję że przyjmijcie mnie z powrotem

Żeby być fer nadrobilam 2 ostatnie wątki

Także nieśmiał witam
WITAJ!!!! Super że wróciłaś
Cytat:
Wiktorek ma już 7 ząbków - 4 górne wyszły w przeciągu jednej nocy
Raczkuje na całego i zaczyna pięknie chodzić. W ogóle to bardzo wcześnie zaczął stawać.
Łał!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
zdjecie pt. '"buju buju" i "ze niby gdzie jedziemy?;/ " :P
Pierwsza fota
Amelka jest śliczna
Stary 2013-11-04, 21:35   #1546
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
o matko ale dobrze ze wszytsko juz w porzadku

Cytat:
Pierwszych kilka zajęć było płaczących, rehabilitantka łudziła się (ja zresztą też), że Ewa się przyzwyczai i jej minie. Nie przerywałyśmy zajęć na tej zasadzie, że Ewę calkiem brałam bo wtedy było jeszcze gorzej. Tylko np. reh. brała Ewę na ręce i szła z nią do lustra, czy coś jej pokazywała, żeby się uspokoić i odetchnąć. A teraz się ze sobą oswajamy i mamy takie luźne zajęcia typu u mnie na kolanach, na piłce i widzę, że Ewa już to lepiej znosi i ostatnio było nawet "hy" do pani Ale w środę mamy w sprawie naszych histerii neurologa bo to ponoć nie jest normalne
Kciuki za neurologa

Cytat:
Ło matulu, dobrze że się w końcu wybrałaś, bo strach pomyśleć, jak się mogło skończyć
No to teraz proszę być na bieżąco [COLOR="Silver"]

Tak jest, proszę Pani

Cytat:

Cieszę się, że z Piotrusiem już dobrze A Ty bidulko też się wymęczyłaś. Masakra z taką gorączką

Cytat:
niezła gorączka dobrze, że minęło no i najważniejsze, że Piter zdrowy

Cytat:
laskiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale numer!!!!! dzisiaj z malzem postanowilismy babla uspac w lozeczku zajelo nam to godzine!!!!! ale usnal!!!!!!!!!!!! jestem tak mega z nas dumna ze szok!!!!!!!! a najbardziej z babelka!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! moj Pietraszko, ktory jest takim mega ciezkim spaniowym przypadkiem, sam zasnal w lozeczku!!!!!
tzn sam to duzo powiedzianie malz zaczal usypianie od wlozenia babla do lozeczka i spiewania kolysanek, skonczylo sie histeria nie wytrzymalam i wparowalam do pokoju (M.w glowie kielkowala mysl, zeby Pietraszko sie wyplakal!!!!!! dobrze, ze w pore interweniowalam) podalam uu na uspokojenie, wlozylam do lozeczka, juz kielkowala histeria. wiec........wtarabanilam sie do lozeczka i tak mlody pomarudzil, poplakal, troche pokrzyczal, ale caly czas bylam z nim, szuszalam, spiewalam, nucilam, opowiadalam bajki, mlody sie po mnie wspinal przytulal skakal jak widzialam, ze nie ma juz sily to polozylam na pleckach, masowalam brzusia, szuszalam, no i najwazmiejsze - nie dawalam mu sie przekrecic na brzuszek. jak pozwolilam dwa razy - od razu sie wybudzal, raczkowal, wstawal i od razu ryk. i - co najsmieszniejsze - Pietraszko jak wiecie jest bezsmocznkowy. zasnal ze smokiem! ale w raczce kurcze dziewczyny, mam nadzieje, ze chocby i co wieczor nam godzine zajmowalo usypianie to Piotrus bedzie zasypial sam. bo ostatnio na noc tylko w wozku zasypial, juz mielismy z malzem wizje 5latka bujanego po mieszkaniu

sorki laski ale podjarana jestem idziemy z malzem swietowac
Super

Ale musiałaś wyglądać z Pietraszkiem w łóżeczko

Cytat:

Hania usnęła sama w łóżeczku wstawała, siadała, dałam Jej ukochanego misia i z nim zasnęła
Dobrze, że to nic poważnego. Niech szybko mija

Cytat:

Zuzka lepiej dziś, ale temp. jest. Jeszcze nocka, a jutro już niby powinien być koniec temp. i wysypka powinna się pojawić mam nadzieję, bo te wszystkie leki tylko 3 doby można stosowac, więc w razie "w" nie wiem co jutro ?
Zdrowia dla Zuziu

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:44   #1547
hje
Zakorzenienie

A co do tytułu czerwcówek - muzą mieć dzieci przeagenty, że im już wyskakują z łóżeczek

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Normalnie witki mi opadły
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post43550399
Stary 2013-11-04, 21:48   #1548
insolito
Zadomowienie

A w ogóle przez tą chorobę odkryłam, że jak pójdę spać razem z dzieckiem, t o pomimo pobudek nocnych, można się wyspać do tej 6 ale i tak nie umiem sobie odmówić tego relaksu wieczornego

A u nas z nowość Piotrkowi przebił się 3 ząbek, mamy już dwie dolne jedynki i teraz górna dwójka, piękny będzie miał uśmiech szczerbaty Umiemy zawodowa z kanapy schodzić i coraz lepiej idzie nam wchodzenie na nią

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:48   #1549
nafiyqa
Zakorzenienie

Kubus zasnal oczywiscie przy uu (TZ jest w domu, z jego tluczeniem sie nie ma szans na samodzielne usniecie), ale pozwolil sie przelozyc do lozeczka
Ciekawe na jak dlugo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:52   #1550
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
bo reh. zna już od czerwca i (niby) powinna się przyzwyczaić. Ale to raczej nadgorliwość ze strony lekarzy (taką mam nadzieję).
też mi się tak wydaje; a tylko tam tak reaguje czy przy innych ludziach, których widzi rzadziej też tak płacze?

Cytat:
Pola baaardzo różnie, czasem jeszcze zje 180 ml, ale teraz to chyba najczęściej max 120 ml wydulda, a nieraz to i 60-90 jej wystarcza na 3 godziny
a ile razy dziennie pije mleko?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:53   #1551
hje
Zakorzenienie

Cytat:

a ile razy dziennie pije mleko?
Tak jak pisałam - w dzień max 3 razy, czasem się zdarzy 4, no i jeszcze czasem w nocy.
Stary 2013-11-04, 21:54   #1552
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Misia, w sumie.... czy ja wiem chciałam se kupić ciuch a nawet nie dotarłam do sklepów z ciuchami. Weszłam do Hebe i tam kupiłam podkład i puder DONOSZĘ że podkład Revlona stay mat, jest teraz za 29 zł !
Potem poszłam do herbaciarni gdzie kupiłam czerwoną herbatę.... i w sumie nie wiem ale jakoś tak nie chciało mi się łazić.... na wyprzedażach może coś kupię bo teraz jak widzę te ceny to się wcale nie relaksuję
jak dla mnie relaks pełną gębą też bym tak chciała
Cytat:
Super że osłuchowo czysto
za zaśnięcie w łóżeczku

cieszę się, że Zuzia lepiej

Cytat:
A co do tytułu czerwcówek - muzą mieć dzieci przeagenty, że im już wyskakują z łóżeczek

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A w ogóle przez tą chorobę odkryłam, że jak pójdę spać razem z dzieckiem, t o pomimo pobudek nocnych, można się wyspać do tej 6 ale i tak nie umiem sobie odmówić tego relaksu wieczornego

A u nas z nowość Piotrkowi przebił się 3 ząbek, mamy już dwie dolne jedynki i teraz górna dwójka, piękny będzie miał uśmiech szczerbaty Umiemy zawodowa z kanapy schodzić i coraz lepiej idzie nam wchodzenie na nią
brawa za zęby
ja właśnie dzisiaj Hankę zaczęłam uczyć schodzenia z kanapy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kubus zasnal oczywiscie przy uu (TZ jest w domu, z jego tluczeniem sie nie ma szans na samodzielne usniecie), ale pozwolil sie przelozyc do lozeczka
Ciekawe na jak dlugo
oby na jak najdłużej

czekam na lekarzy na tvn player i wiem już na pewno (spojler), że Olga umrze

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-11-04 o 21:56
Stary 2013-11-04, 21:58   #1553
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Widziałam
Po prostu masakra.....

Cytat:

ja właśnie dzisiaj Hankę zaczęłam uczyć schodzenia z kanapy

A my Zuzkę uczymy i nic tzn. jak ją obrócimy nogami to zejdzie, ale jak się rozpędzi i chce "głową schodzić" to się nie obróci i czeka aż ją ktoś ściągnie Sama jeszcze nigdy się nie obróciła tak by nogami zejść.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:02   #1554
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam
A my Zuzkę uczymy i nic tzn. jak ją obrócimy nogami to zejdzie, ale jak się rozpędzi i chce "głową schodzić" to się nie obróci i czeka aż ją ktoś ściągnie Sama jeszcze nigdy się nie obróciła tak by nogami zejść.
Hania nawet jak chce głowa schodzić to się nie zatrzymuję, tylko idzie twardo jakby dalej łóżko było

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-04, 22:04   #1555
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hania nawet jak chce głowa schodzić to się nie zatrzymuję, tylko idzie twardo jakby dalej łóżko było
to jak ją uczysz?:P

Ja chyba jestem do bani..... nic nie umiem nauczyć Hani, kosi kosi nie umiem
Stary 2013-11-04, 22:05   #1556
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
oż ku.wa ciekawe kiedy Hania jej coś ciekawego odpowie na to i nawet miałabym dla niej propozycję, ale niecenzuralną

współczuję u nas na szczęście powoli katar odpuszcza, bo też w nocy była masakra

pisałam jej dzisiaj PW, może się odezwie
"Nie ku.wa, święty Mikołaj" przychodzi mi na myśl

Cytat:
laskiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale numer!!!!! dzisiaj z malzem postanowilismy babla uspac w lozeczku zajelo nam to godzine!!!!! ale usnal!!!!!!!!!!!! jestem tak mega z nas dumna ze szok!!!!!!!! a najbardziej z babelka!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! moj Pietraszko, ktory jest takim mega ciezkim spaniowym przypadkiem, sam zasnal w lozeczku!!!!!
tzn sam to duzo powiedzianie malz zaczal usypianie od wlozenia babla do lozeczka i spiewania kolysanek, skonczylo sie histeria nie wytrzymalam i wparowalam do pokoju (M.w glowie kielkowala mysl, zeby Pietraszko sie wyplakal!!!!!! dobrze, ze w pore interweniowalam) podalam uu na uspokojenie, wlozylam do lozeczka, juz kielkowala histeria. wiec........wtarabanilam sie do lozeczka i tak mlody pomarudzil, poplakal, troche pokrzyczal, ale caly czas bylam z nim, szuszalam, spiewalam, nucilam, opowiadalam bajki, mlody sie po mnie wspinal przytulal skakal jak widzialam, ze nie ma juz sily to polozylam na pleckach, masowalam brzusia, szuszalam, no i najwazmiejsze - nie dawalam mu sie przekrecic na brzuszek. jak pozwolilam dwa razy - od razu sie wybudzal, raczkowal, wstawal i od razu ryk. i - co najsmieszniejsze - Pietraszko jak wiecie jest bezsmocznkowy. zasnal ze smokiem! ale w raczce kurcze dziewczyny, mam nadzieje, ze chocby i co wieczor nam godzine zajmowalo usypianie to Piotrus bedzie zasypial sam. bo ostatnio na noc tylko w wozku zasypial, juz mielismy z malzem wizje 5latka bujanego po mieszkaniu

sorki laski ale podjarana jestem idziemy z malzem swietowac
No to gratulacje!! Lady a widziałaś ten filmik jak tata tak samo usypiał dziecko wchodząc do łóżeczka a potem nie mógł się stamtąd ruszyć

Mnie karton bebilonu 1200 starcza na 3 tygodnie, mleczko tylko rano i wieczorem je.

Laski, widziałyście ten filmik?
https://www.youtube.com/watch?v=nIsC...e_gdata_player
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:07   #1557
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Jakis czas temu obiecałam że jak tylko się ogarne sama ze sobą to wrócę. I po malu chciałabym znowu pisać. Mam nadzieję że przyjmijcie mnie z powrotem

Także nieśmiał witam
Witaj

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
chodził właśnie pan od kalendarzy kominiarskich. Otwieram mu z Kubą na rękach a ten się mnie pyta, czy jest ktoś starszy w domu
Haha fajny komplement

insolito wspolczuje goraczkowych przejsc, dobrze, ze juz dobrze

silver my tez nie ogladamy tv przy malym, teraz to juz w sumie z przyzwyczajenia, ale tv wlaczamy moze z raz w tygodniu.

Lady idziemy łeb w łeb u nas tez mlody zasnal pierwszy raz w lozeczku samodzielnie ( no drugi za noworodka zdarzylo mu sie to raz) po kapieli bylo uu, nie w lozku a na fotelu, potem prxeszlsmy do naszego lozeczko lozka, polozylam babla w jego lzeczkowej czesci, sama sie polozylam obok na lozku, spiewalam, glaskalam, on troche chodzil, gadal, porzucal sie, po czy padl, przebudzal sie jeszcze kilka razy i wtedy na czworaka i szedl, zeby polozyc policzek do mojego policzka, ale przelozylam go na jego czesc i poki co spi, u nas ten proces tez spal dobra godzine.

Acha udalo mi sie dzisiaj pozyczyc ksiazke usypianie bez placzu i stwierdzam, ze jednak bardziej przemawiaja do mnie te bliskosciowe teorie o nauce dobrego snu, a niekoniecznie z dnia na dzien nauka samodzielnego usypiania. Zdaje sobie sprawe, ze wiele zalezy od dziecka i jego temperamentu i u mojego wrazliwca boje sie stosowac takie zdecydowane kroki, licze na to, ze malymi kroczkami dojdziemy do celu- do spokojniejszych nocy
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:08   #1558
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Ja mam pytanie do dziewczyn, które robią zakupy na cały miesiąc. JAK Wy to robicie? My próbowaliśmy ale jednak ciągle coś i coś i coś i się system rozsypuje. Zapoda któraś pomysłem? Bożem ch*jowa Pani Domu jak widać
też nie ogarniam

Fewciu, no wiesz... a mówiłam!

Cytat:

Dostałam od t-ów na imieniny czekoladę, a od szwagierki pomadki. No nie pomagają mi
i znów będzie dyskusja na pierdyliard stron, co to jest

Cytat:

Także nieśmiał witam
no wreszcie myślałam ostatnio, co z tobą!

Cytat:
nie rób jaj z tymi pampersami mojej koleżanki półtoraroczna córeczka nosi 4

Agatka na tych skończyła też

Cytat:

W ogóle sa jeszcze dzieciaczki, które jedzą sobie stopy?

no

Cytat:

Od dzisiaj gotuje tylko dla siebie i Oliego. Zrobiłam ulubione naleśniki tż (mimo że nie zasłużył), a on zjadł 2 i stwierdził że są za suche... ech.
olać chwasta

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
chodził właśnie pan od kalendarzy kominiarskich. Otwieram mu z Kubą na rękach a ten się mnie pyta, czy jest ktoś starszy w domu

jaki komplement

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Przeczytałam książkę o usypianiu (marsi) i dziewczyny (któraś z Was to kiedyś wysłała). I tak .. W sumie to ja do większości zasad od dawna się stosuję, jedyny uspokojacz to smoczek .. tyle, że Borys mi zasypia sam po odłożeniu do łózeczka, niby też robię błąd karmiąc go po kąpieli a przed samym spaniem, ale do łożeczka i tak odkładam nieśpiącego.
I w związku z tym, czy uważacie, że ten smoczek i butelka nie 30 min przed, a bezpośrednio przed spaniem robią aż taką różnicę i są powodem częstych wybudzeń już pomiędzy 2 a 6 rano. o 6 mamy koniec spania. Dąże do tego, żeby zasypiał o 19 i budzil się o 7.
Dzisiaj przesunęłam jedną drzemkę z 9 do 10 a pozniej o 14 zrobiłam drugą i skutek był taki, ze pierwszy raz od dawna obydwie drzemki bz histerii, bez bujania, był świadomy, nie zmęczony tak mi się przynajmniej zdawalo przyu drugiej drzemce i usnął bez mojej pomocy i obecności.
No i jeszcze się zastanawiam czy to, że w dzien mam inny sposob . i miejsce usypiania - niejako pomagam mu dzwiekiem okapu ma wplyw na to nocne wybudzanie.
Troche sie boje teraz eksperymentowac, bo boje sie ze bedzie jeszcze gorzej.
Probowac usypiac go bez smoka? wiem ze beda histerie pewnie zamiast natychmiastowego zasypiania, ale czy w zamian naprawde przestanie sie wybudzac tak czesto?
szczerze? wątpię by to robiło różnicę tzn smoczek i karmienie
natomiast tak, szum okapu może
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:08   #1559
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

zawsze jak w rossie jestem to kupię kilka pudełek mleka, jakąś kaszke wypatrzę, pampersy tylko jak są w promo to ofkors większą ilość i jakoś zapasy same mi się robią

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My tak samo
Cytat:
Dziewczyny czy używacie jeszcze leżaczków?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Już dawno nie używamy.
Pod koniec używaliśmy tylko do karmienia. Ale odkąd mamy krzesełko to leżaczek oddałam siostrze.A jej za 6 miesięcy się przyda
Cytat:
Illusion dalej się nie odzywała
Mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku
No ciekawe co u niej
Cytat:
Może te nocki właśnie przez katar? Bo wiadomo, ciulowo się śpi z zapchanym nosem, a takie malutkie dziecko jeszcze nie rozumie chyba za bardzo, że można buzią oddychać.
Ale jeśli gorączka minęła, to oby teraz już poszło z górki
No na pewno przez katar. Chciałam w aptece kupić ten odciągacz "katarek" ale nie ma u nas
Cytat:
laskiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale numer!!!!! dzisiaj z malzem postanowilismy babla uspac w lozeczku zajelo nam to godzine!!!!! ale usnal!!!!!!!!!!!!
: jupi:
Cytat:
Dziś tż miała wolne wziął Hanie na spacer ja poszłam do galeri trochę się zrelaksować
dla tż
Cytat:
Lady jak ja bym sie wtarabaniła do łóżęczka to by ten dół odpadł i wylądowałybyśmy na ziemi

Cytat:
Oby okazało się że to trzydniówka
Cytat:
a tak w ogóle, to wasze dzieciaczki mm ile zjadają jeszcze mleka? bo u mnie Filip tylko rano i wieczorem po 180 - 210 ml i nie wiem, czy nie za mało?
Daria o 6.00, o 17.00 i o 20.00 no i w nocy koło 2-3
wypija 180ml ale o 17.00 jak jej daję to wypija 100ml
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-11-04 o 22:31
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:09   #1560
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie karton bebilonu 1200 starcza na 3 tygodnie, mleczko tylko rano i wieczorem je.

Laski, widziałyście ten filmik?
https://www.youtube.com/watch?v=nIsC...e_gdata_player
O widzisz

Widziała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości