Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 22:11   #1561
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka wsadzila mi palca/paznokcia w oko... boli choernie, oko czerwone w sumie ledwo pisze... nie mam zadnych kropelekkkk ;(((((
U nas to jest na porządku dziennym. Ciągle mam oczy podrażnione, bo mała mi palce do nich wsadza.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Lady jak ja bym sie wtarabaniła do łóżęczka to by ten dół odpadł i wylądowałybyśmy na ziemi
A ja z kolei mam na kółkach - chyba by się połamały, jakbym wlazła.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ale czemu aż tak?? My normalnie przy Darii oglądamy tv. Nie wyobrażam sobie w ogóle nie włączać tv
I jakieś pioseneczki czasem na laptopie Darii włączam i ma mega radoche - aż pupą tańczy
No właśnie, nie ma co popadać w paranoję... Oliwka uwielbia muzykę, nie wyobrażam sobie, żeby jej zabrać coś tak wspaniałego, jak te piękne piosenki dla dzieci, np Kot Janusza Radka... U nas przy śniadaniu też tv leci, ale mała nie zwraca uwagi, bo nie stawiam jej przodem do telewizora... Czasem włączę jakiś program muzyczny, to słucha i ma radochę.

Cytat:
hmmmm nowy wątek czerwcówek.... fajny tytuł
O ja... Jak zwykle. Czemu tylko my jesteśmy normalne?

Cytat:
Weszłam do Hebe i tam kupiłam podkład i puder DONOSZĘ że podkład Revlona stay mat, jest teraz za 29 zł !
Kochana, Rimmel Stay Matte, czy Revlon Colorstay?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
J
za pełzanie! I jak pięknie Ci się Oliwka rozgadała
Black,bardzo chciałabym ją zobaczyć. Nagraj ją
Zazwyczaj jest tak, że jak sięgnę po kamerę, to jej się buźka zamyka i już nie ma ochoty rozmawiać... No i jednak kamera zazwyczaj leży w innym pokoju... Może nowym cegłofonem coś uchwycę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:14   #1562
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43566411]

szczerze? wątpię by to robiło różnicę tzn smoczek i karmienie
natomiast tak, szum okapu może[/QUOTE]

hm, no ale smoczka moze kiedys sprobuje go oduczyc, bo naprawde nie rozumiem, dlaczego dopiero miedzy 2 a 6 zaczynaja sie placze, wczesniej slysze owszem ze sie budzi, ale zasypia momentalnie sam, a pozniej nagle wlasnie tego smoczka, albo lyka wody mu brakuje
Stary 2013-11-04, 22:16   #1563
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

A my Zuzkę uczymy i nic tzn. jak ją obrócimy nogami to zejdzie, ale jak się rozpędzi i chce "głową schodzić" to się nie obróci i czeka aż ją ktoś ściągnie Sama jeszcze nigdy się nie obróciła tak by nogami zejść.
Dobrze, że czeka

Piotrek bardzo szybko się nauczył, właściwie w ciągu jednego dnia

Cytat:
to jak ją uczysz?:P

Ja chyba jestem do bani..... nic nie umiem nauczyć Hani, kosi kosi nie umiem
Piotrek też koci, koci () nie umie
Piotrka nauczyliśmy tak, że jak chciał zejsc z kanapy to go odwracaliśmy i mówiliśmy: " tyłem Piotrusiu się z kanapy schodzi" za którymś razem z kolei już sam się odwracał

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Witaj

Haha fajny komplement

insolito wspolczuje goraczkowych przejsc, dobrze, ze juz dobrze

silver my tez nie ogladamy tv przy malym, teraz to juz w sumie z przyzwyczajenia, ale tv wlaczamy moze z raz w tygodniu.

Lady idziemy łeb w łeb u nas tez mlody zasnal pierwszy raz w lozeczku samodzielnie ( no drugi za noworodka zdarzylo mu sie to raz) po kapieli bylo uu, nie w lozku a na fotelu, potem prxeszlsmy do naszego lozeczko lozka, polozylam babla w jego lzeczkowej czesci, sama sie polozylam obok na lozku, spiewalam, glaskalam, on troche chodzil, gadal, porzucal sie, po czy padl, przebudzal sie jeszcze kilka razy i wtedy na czworaka i szedl, zeby polozyc policzek do mojego policzka, ale przelozylam go na jego czesc i poki co spi, u nas ten proces tez spal dobra godzine.

Acha udalo mi sie dzisiaj pozyczyc ksiazke usypianie bez placzu i stwierdzam, ze jednak bardziej przemawiaja do mnie te bliskosciowe teorie o nauce dobrego snu, a niekoniecznie z dnia na dzien nauka samodzielnego usypiania. Zdaje sobie sprawe, ze wiele zalezy od dziecka i jego temperamentu i u mojego wrazliwca boje sie stosowac takie zdecydowane kroki, licze na to, ze malymi kroczkami dojdziemy do celu- do spokojniejszych nocy
za samodzielne zasypianie

Dziękuję Ci kochana za zainteresowanie wątkowymi niejadkami Mogłabyś podrzucić link do tego forum co pisałaś

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:17   #1564
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

co właśnie mi nie idzie
Hania jak chce zrobić kosi kosi to sztywnieje

Dziewczyny poszukuje zabezpieczeń do szuflad/szafek, polecacie coś? bo przeglądam all i nie wiem co wybrać żeby Hanka nie urwała

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:18   #1565
ezzo
Zadomowienie

yellow niesamowity ten dzieciaczek z filmiku

Fewciu Tomaszek mi sie juz tak gibał w lezaczku, ze trzeba bylo go sakowac i wyniesc.

Bokeh bardzo milo ze strony tzbokeh

A mi moj maz sprawil ogromna przykrosc slownie, wracalismy z pracy i czytalam na glos fragmenty ksiazki o zasypianiu i wtedy wywiazala sie dyskusja i on powiedzial, ze nasz mlody zle spi, przez moje nerwy, po czym dodał, ze przez to, ze tak sie upieralam na kp, ze maly przez to glodowal i przez to tak zle sypia. Wiecie jak sie poczulam? Jak by mi ktos w policzek wymierzyl, tak mocno jak nigdy i on mowi, ze przeciez sama tak kiedys powiedzialam!!!!
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:18   #1566
hje
Zakorzenienie

Idę szykować ekwipunek na ew. karmienie i do spania.

Dobranoc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:19   #1567
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:

Przestań, my uczyliśmy naprawdę długo kosi kosi i papa i dopiero teraz załapał obydwie rzeczy naraz

olać chwasta

[/QUOTE]

Rozbawiłaś mnie

Dziewczyny miałam takiego doła ale jak posiedziałam na forum i przeszło, bawicie mnie momentami do łez
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:20   #1568
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

Fewciu Tomaszek mi sie juz tak gibał w lezaczku, ze trzeba bylo go sakowac i wyniesc.

A mi moj maz sprawil ogromna przykrosc slownie, wracalismy z pracy i czytalam na glos fragmenty ksiazki o zasypianiu i wtedy wywiazala sie dyskusja i on powiedzial, ze nasz mlody zle spi, przez moje nerwy, po czym dodał, ze przez to, ze tak sie upieralam na kp, ze maly przez to glodowal i przez to tak zle sypia. Wiecie jak sie poczulam? Jak by mi ktos w policzek wymierzyl, tak mocno jak nigdy i on mowi, ze przeciez sama tak kiedys powiedzialam!!!!
Faceci to maja wyczucie, czasem powinni sie 10 razy zastanowic zanim jakas madrosc palna.
Stary 2013-11-04, 22:36   #1569
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A u nas z nowość Piotrkowi przebił się 3 ząbek, mamy już dwie dolne jedynki i teraz górna dwójka, piękny będzie miał uśmiech szczerbaty Umiemy zawodowa z kanapy schodzić i coraz lepiej idzie nam wchodzenie na nią
no to brawa za ząbek i kanapę u nas próbował wyjść kiedyś, ale nie podniesie tak wysoko nogi

Cytat:
u nas też kosi kosi olewa od zawsze; ma zaciesz, jak ja robię, ale sam ma to gdzieś; a o papa doprosić się nie mogłam dłuuugo, teraz łaskawie robi, ale nie całą łapką, tylko zgina paluszki
a synek mojego brata robi papa jak raperzy joł joł taką sztywną wyprostowaną dłonią i całą ręką w dół i w górę

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
"Nie ku.wa, święty Mikołaj" przychodzi mi na myśl
o to to to

i znów będzie dyskusja na pierdyliard stron, co to jest [/QUOTE]

eee nie, już kiedyś temat obgadany został dokładnie

Cytat:
do dupy z tymi facetami

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:36   #1570
ezzo
Zadomowienie

Insolito szukalam, ale nie moge odnalezc tego watku, musialam chyba wtedy z kompa korzystac, ale teraz znalazlam forum niejadkow i tam tez jest kilka watkow niemowlakowych: http://forum.gazeta.pl/forum/f,46019..._wsparcia.html
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:38   #1571
Kija80
Zadomowienie

Wycofali z użytku Fenoterol, można go będzie podawać tylko w warunkach szpitalnych do 48 h w zastrzykach, a w tabletkach przewlekle nie. Ciekawe czym teraz będą hamować przedwczesne skurcze...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:40   #1572
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Daria się sama nauczyła
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No właśnie, nie ma co popadać w paranoję... Oliwka uwielbia muzykę, nie wyobrażam sobie, żeby jej zabrać coś tak wspaniałego, jak te piękne piosenki dla dzieci, np Kot Janusza Radka... U nas przy śniadaniu też tv leci, ale mała nie zwraca uwagi, bo nie stawiam jej przodem do telewizora... Czasem włączę jakiś program muzyczny, to słucha i ma radochę.
No właśnie!
U nas dokładnie tak samo.
Daria nie zwraca uwagi na włączony tv.
I KOCHA piosenki dla dzieci.

Cytat:
Stary 2013-11-04, 22:42   #1573
elllmi
Zakorzenienie

jutro razem z koleżanką, która ma córeczkę 7-miesięczną jedziemy do innej koleżanki, która dzieci jeszcze nie ma i tak się zastanawiam, czy dobrze się zastanowiła zanim nas zaprosiła będzie burdel niezły po naszych odwiedzinach

także spadam coś na jutro ogarnąć i spać
dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:47   #1574
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
co właśnie mi nie idzie

Piotrek też

Cytat:

Oj, niefajnie, Kurcze może o co innego mu chodziło
Nie smutaj

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no to brawa za ząbek i kanapę u nas próbował wyjść kiedyś, ale nie podniesie tak wysoko nogi

u nas też kosi kosi olewa od zawsze; ma zaciesz, jak ja robię, ale sam ma to gdzieś; a o papa doprosić się nie mogłam dłuuugo, teraz łaskawie robi, ale nie całą łapką, tylko zgina paluszki
a synek mojego brata robi papa jak raperzy joł joł taką sztywną wyprostowaną dłonią i całą ręką w dół i w górę

Pietrek długo kombinował, aż pewnego razu Tż go pilnował i na sekunde poszedł do kuchni jak wrócił to bąbel urzędował już na kanapie
Pa pa to robi jak mu się zechce i jak muzykę słyszy to też macha rączką jak na papa

Cudnie synek brata musi wyglądać

Cytat:
Insolito szukalam, ale nie moge odnalezc tego watku, musialam chyba wtedy z kompa korzystac, ale teraz znalazlam forum niejadkow i tam tez jest kilka watkow niemowlakowych: http://forum.gazeta.pl/forum/f,46019..._wsparcia.html
Nie trzeba było szukać
Dziękuję Ci ogromnie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:49   #1575
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy używacie jeszcze leżaczków?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak, u mamy jest, ale jako fotelik do karmienia czy siedzenia, nie leżaczek

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to jasne, moja t. też tak mówi a jak przychodzi co do czego to bach, będziemy teraz siedzieć ale "no nie można sadzać, jeszcze nie gotowy"
nauczyciele po wypłacie ciekawe, czy szajka też na zakupy dzisiaj wybyła
a policzek do policzka muszę kiedyś spróbować, chociaż u nas Kubuś póki co lubi jazdę samochodem, raz tylko musieliśmy się zatrzymywać na karmienie, tzn bardziej na uspokojenie, bo jak wracaliśmy od moich rodziców to wstąpiliśmy do teściów i teściowa mu zabrała zabawkę i on się tym trochę zdenerwował

ja nie pomogę ani w tym ani w tym

może to był sposób na podryw chociaż w sumie zaciąga trochę pedofilią

ja nie mogę takich rzeczy czytać, daję radę przeczytać tytuł, max dwie linijki tekstu i od razu czuję taki aż wewnetrzny ból, jak musiało się takie dzieciątko czuć

u nas co prawda Kubuś sporo młodszy od Pietraszka ale nosidło to nadal najlepszy sposób na uspokojenie bo wtedy jak nie jest zmęczony to się rozgląda, rączki wyjmuje i się cieszy
nie, ale na all lalę kupiła

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka wsadzila mi palca/paznokcia w oko... boli choernie, oko czerwone w sumie ledwo pisze... nie mam zadnych kropelekkkk ;(((((
ojjj
rumiankiem przemywaj lub świetlikiem

Cytat:
Ja w czwartek wstałam z temp 39 i zastawiałam się czy do lekarza iść, ale załatwiałam urzędowe sprawy i nie było czasu O 16 miałam już gorączkę 41,5 st wiec pędem do doktora, bo długi weekend się zaczynał. Po badaniu krwi i moczy okazało się, że miałam zapalenia układu moczowego, dostałam antybiotyk ( bezpieczny przy kp) i już jest ok Później cału świąteczny weekend u rodziców spędziliśmy i nie było ka się odezwać
o_O dobrze, że minęło!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
[/COLOR]Uwaga, rzucam sucharem:

Rozmawiają ze sobą dwa plemniki, jeden mówi do drugiego:
- To co, stary, jutro spotykamy się na fejsie?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
laskiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale numer!!!!! dzisiaj z malzem postanowilismy babla uspac w lozeczku zajelo nam to godzine!!!!! ale usnal!!!!!!!!!!!! jestem tak mega z nas dumna ze szok!!!!!!!! a najbardziej z babelka!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! moj Pietraszko, ktory jest takim mega ciezkim spaniowym przypadkiem, sam zasnal w lozeczku!!!!!
tzn sam to duzo powiedzianie malz zaczal usypianie od wlozenia babla do lozeczka i spiewania kolysanek, skonczylo sie histeria nie wytrzymalam i wparowalam do pokoju (M.w glowie kielkowala mysl, zeby Pietraszko sie wyplakal!!!!!! dobrze, ze w pore interweniowalam) podalam uu na uspokojenie, wlozylam do lozeczka, juz kielkowala histeria. wiec........wtarabanilam sie do lozeczka i tak mlody pomarudzil, poplakal, troche pokrzyczal, ale caly czas bylam z nim, szuszalam, spiewalam, nucilam, opowiadalam bajki, mlody sie po mnie wspinal przytulal skakal jak widzialam, ze nie ma juz sily to polozylam na pleckach, masowalam brzusia, szuszalam, no i najwazmiejsze - nie dawalam mu sie przekrecic na brzuszek. jak pozwolilam dwa razy - od razu sie wybudzal, raczkowal, wstawal i od razu ryk. i - co najsmieszniejsze - Pietraszko jak wiecie jest bezsmocznkowy. zasnal ze smokiem! ale w raczce kurcze dziewczyny, mam nadzieje, ze chocby i co wieczor nam godzine zajmowalo usypianie to Piotrus bedzie zasypial sam. bo ostatnio na noc tylko w wozku zasypial, juz mielismy z malzem wizje 5latka bujanego po mieszkaniu

sorki laski ale podjarana jestem idziemy z malzem swietowac
brawo!

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Lady - super gratulacje i podziwiam za wytrwalosc. Ja mialam dzisiaj usypiac bez smoczka, ale odpuscilam... szkoda mi bylo wieczoru
a pewnie
nasze dzieci są malutkie jeszcze i... no serio nie wierzę, by smoczek był winowajcą

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
bo reh. zna już od czerwca i (niby) powinna się przyzwyczaić. Ale to raczej nadgorliwość ze strony lekarzy (taką mam nadzieję).

nie zgodzę się
córka koleżanki roczek ma, co reh widzi to ryk - bo jej się źle kojarzy

----------------------------
idę zabawki oglądać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:50   #1576
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki za neurologa

Cytat:
też mi się tak wydaje; a tylko tam tak reaguje czy przy innych ludziach, których widzi rzadziej też tak płacze?
Wiesz co, ona jest bardzo niepewna do obcych, ale jak jest u mnie na rękach to nie płacze jak np. nie widziała kogoś miesiąc czy dwa. Gdybym ją położyła na kocyku czy dała tej osobie na ręce to byłby ryk nie z tej ziemi, ale jak jest u mnie to po chwili się oswaja i jest ok i już się nie boi i spokojnie można się wtedy z nią bawić.

Cytat:
Acha udalo mi sie dzisiaj pozyczyc ksiazke usypianie bez placzu i stwierdzam, ze jednak bardziej przemawiaja do mnie te bliskosciowe teorie o nauce dobrego snu, a niekoniecznie z dnia na dzien nauka samodzielnego usypiania. Zdaje sobie sprawe, ze wiele zalezy od dziecka i jego temperamentu i u mojego wrazliwca boje sie stosowac takie zdecydowane kroki, licze na to, ze malymi kroczkami dojdziemy do celu- do spokojniejszych nocy
Też tak myślę, nie każda metoda jest dobra dla każdego dziecka. I te bliskościowe teorie takie milsze się wydają

Cytat:
No co za %5#@*& bardzo to niemiłe z jego strony i to na pewno nie jest Twoja wina, po prostu taki egzemplarz i jak doskonale wiemy, takich dzieci jest więcej

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Wycofali z użytku Fenoterol, można go będzie podawać tylko w warunkach szpitalnych do 48 h w zastrzykach, a w tabletkach przewlekle nie. Ciekawe czym teraz będą hamować przedwczesne skurcze...
O kurde, a podali czemu? Że niby taki szkodliwy jest dla dziecka, czy o co chodzi? Bo jednak znam fenoterolowe dzieci i nic im nie dolega.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:52   #1577
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
jak tak piszecie o tym, na ile wam mleko starcza, to w sumie ja nie mam zielonego pojęcia, bo nigdy nie pamiętam, kiedy otworzyłam nową puszkę; ale dzisiaj właśnie na wieczór zaczęłam nową, to sparwdzę; a tak w ogóle, to wasze dzieciaczki mm ile zjadają jeszcze mleka? bo u mnie Filip tylko rano i wieczorem po 180 - 210 ml i nie wiem, czy nie za mało?
U nas mleko tylko 2 razy dziennie, rano i wieczorem, czasami w dzień ale to sporadycznie.

Cytat:
co właśnie mi nie idzie

Dziewczyny poszukuje zabezpieczeń do szuflad/szafek, polecacie coś? bo przeglądam all i nie wiem co wybrać żeby Hanka nie urwała
My kupiliśmy w ikea, na razie jeszcze nie zamontowane, a na szafki w biedrze byly.

Co do pampersow, dla mnie w lidlu to zadna promocja.w sklepach STOKROTKA do srody są sleep and play 2opakow.za 50zl.
My wykanczamy jeszcze duza pake z biedry ta z Mają-r. 4 i mam wrażenie że dada 4 jest większą niz pampki 4. Teraz już chyba kupimy pampki 5.

A co do Illusion, chyba jest mocno zapracowana bo pisala do mnie w sprawach "roboczych".

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-11-04 o 22:54
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:54   #1578
szklanka19
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43567155]nie zgodzę się
córka koleżanki roczek ma, co reh widzi to ryk - bo jej się źle kojarzy[/QUOTE]

No właśnie i mam nadzieję, że u nas jest to samo
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:54   #1579
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
jutro razem z koleżanką, która ma córeczkę 7-miesięczną jedziemy do innej koleżanki, która dzieci jeszcze nie ma i tak się zastanawiam, czy dobrze się zastanowiła zanim nas zaprosiła będzie burdel niezły po naszych odwiedzinach

także spadam coś na jutro ogarnąć i spać
dobranocki
Wiesz, ja chyba jednak wolałabym wiedzieć co mnie czeka mi nikt nie powiedział :P
Miłej wizyty wystrój Fifka, może poderwie :P

Black, revlon ten co kiedyś kupowalysmy z cocolity :P

Moje dzieci śpią, a mi jakoś się nie chce.
Stary 2013-11-04, 22:54   #1580
aska27adopcje
Zadomowienie

hej mamusie chcialam napisac tylko ze zyje. mala kilka dno temu zlapala jakiegos wirucha i miala rozwolnienie albo zielone galaretowate kupy ktore mega ja odpazyly ... darla sie cale dnie, przeszlam tylko na cycka wiec darcie albo wiszenie na cycu ... fiksuje juz .. bo kupy przechodxa ale dziec jeczy dalej ;( .. jedyna moja odskocznia jest wieczorne bieganie, resetuje sie przez te pol godziny ... nie wazne ze wracam po 23 ...
mam nadzieje ze w koncu sie uspokoi bo ile mozna jeczec i jeczec ... jak przestanie na mnie wisiec to moze sie ymuda nadrobic.

tesknie. buziaki
Stary 2013-11-04, 23:02   #1581
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Szklanka, jak miło, że pytasz

Tak, Piotruś już zdrów
Ja w czwartek wstałam z temp 39 i zastawiałam się czy do lekarza iść, ale załatwiałam urzędowe sprawy i nie było czasu O 16 miałam już gorączkę 41,5 st wiec pędem do doktora, bo długi weekend się zaczynał. Po badaniu krwi i moczy okazało się, że miałam zapalenia układu moczowego, dostałam antybiotyk ( bezpieczny przy kp) i już jest ok Później cału świąteczny weekend u rodziców spędziliśmy i nie było ka się odezwać
ojej, dobrze, że już dobrze
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pierwszych kilka zajęć było płaczących, rehabilitantka łudziła się (ja zresztą też), że Ewa się przyzwyczai i jej minie. Nie przerywałyśmy zajęć na tej zasadzie, że Ewę calkiem brałam bo wtedy było jeszcze gorzej. Tylko np. reh. brała Ewę na ręce i szła z nią do lustra, czy coś jej pokazywała, żeby się uspokoić i odetchnąć. A teraz się ze sobą oswajamy i mamy takie luźne zajęcia typu u mnie na kolanach, na piłce i widzę, że Ewa już to lepiej znosi i ostatnio było nawet "hy" do pani Ale w środę mamy w sprawie naszych histerii neurologa bo to ponoć nie jest normalne
no jasne, pewnie kobita dzieci nie ma i takie farmazony plecie...
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
laskiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale numer!!!!! dzisiaj z malzem postanowilismy babla uspac w lozeczku zajelo nam to godzine!!!!! ale usnal!!!!!!!!!!!! jestem tak mega z nas dumna ze szok!!!!!!!! a najbardziej z babelka!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! moj Pietraszko, ktory jest takim mega ciezkim spaniowym przypadkiem, sam zasnal w lozeczku!!!!!
tzn sam to duzo powiedzianie malz zaczal usypianie od wlozenia babla do lozeczka i spiewania kolysanek, skonczylo sie histeria nie wytrzymalam i wparowalam do pokoju (M.w glowie kielkowala mysl, zeby Pietraszko sie wyplakal!!!!!! dobrze, ze w pore interweniowalam) podalam uu na uspokojenie, wlozylam do lozeczka, juz kielkowala histeria. wiec........wtarabanilam sie do lozeczka i tak mlody pomarudzil, poplakal, troche pokrzyczal, ale caly czas bylam z nim, szuszalam, spiewalam, nucilam, opowiadalam bajki, mlody sie po mnie wspinal przytulal skakal jak widzialam, ze nie ma juz sily to polozylam na pleckach, masowalam brzusia, szuszalam, no i najwazmiejsze - nie dawalam mu sie przekrecic na brzuszek. jak pozwolilam dwa razy - od razu sie wybudzal, raczkowal, wstawal i od razu ryk. i - co najsmieszniejsze - Pietraszko jak wiecie jest bezsmocznkowy. zasnal ze smokiem! ale w raczce kurcze dziewczyny, mam nadzieje, ze chocby i co wieczor nam godzine zajmowalo usypianie to Piotrus bedzie zasypial sam. bo ostatnio na noc tylko w wozku zasypial, juz mielismy z malzem wizje 5latka bujanego po mieszkaniu

sorki laski ale podjarana jestem idziemy z malzem swietowac
super, ogromne gratulacje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 23:03   #1582
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
byłam z Hanią u lekarza, na szczęście osłuchowo czystko, jedynie ma troche węzły powiększone. także się cieszę powiedziała, że ma strasznie spuchnięte dziąsła górne, więc jedynka na dniach a dwójki zaraz za nią

Hania usnęła sama w łóżeczk wstawała, siadała, dałam Jej ukochanego misia i z nim zasnęła

hje dla Poli za 10 miesięcy

cudo
Hania się boi huśtać

Ty gówniaro

Hania milknie i jedynie oczy Jej chodzą

ja też mam

brawo!!!!
a najlepsze mówię tż, że taki tekst walnął a on na to, że to żadna nowość, bo już nie raz takie rzeczy słyszałam i faktycznie wyglądam dość gówniarsko trzeba coś z tym zrobić
dobrze, że Hania osłuchowo czysta
Cytat:
Lady jak ja bym sie wtarabaniła do łóżęczka to by ten dół odpadł i wylądowałybyśmy na ziemi

a gdzie Marta??? bo mi sie przypomniało, że ona też leżała w łóżeczku
no u mnie też odpada położenie się w łóżeczku, choć w sumie przynajmniej nie byłoby już problemu zasypiania w łóżeczku
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kubus zasnal oczywiscie przy uu (TZ jest w domu, z jego tluczeniem sie nie ma szans na samodzielne usniecie), ale pozwolil sie przelozyc do lozeczka
Ciekawe na jak dlugo
u nas też dziś od jakiś 3 m-cy Kubuś śpi w łóżeczku i była jedna pobudka na smoczka
Stary 2013-11-04, 23:03   #1583
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie relaks pełną gębą też bym tak chciała

cieszę się, że Zuzia lepiej

brawa za zęby
ja właśnie dzisiaj Hankę zaczęłam uczyć schodzenia z kanapy

oby na jak najdłużej

czekam na lekarzy na tvn player i wiem już na pewno (spojler), że Olga umrze
ojej, w sumie to jej nie lubię
Cytat:
co właśnie mi nie idzie

Kubuś identycznie
Cytat:

oj nieładnie, nieładnie...aż mi się przykro zrobiło przytulam mocno
Stary 2013-11-04, 23:20   #1584
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Musisz powtarzać i powtarzać, w końcu zapamięta i załapie.

A co do podkładu, to Revlon Colorstay w takim razie. Szkoda, że nie ma tej drogerii u nas w Olsztynie, bo mój 110 mi się skończył.

Silver
, w kwestii telewizji.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 02:03   #1585
YellowSheep
Rozeznanie

Jestem zła. T-mobile to naciągacze. Wykończyłam cały internet więc chciałam skorzystać z tego na kartę - 6gb za 30 zł... doładowałam konto i co? Od razu ściagnelo się 2 zł na granie na czekanie i 20 zł za 3gb neta. No interes życia po prostu... Te 3 gb to się pewnie za tydzień skończą.

Btw te pakiety są trochę śmieszne. Przez tydzień orange nie zablokowało mi transferu po skończeniu limitu. Zużyłam 8 gb w te 7 dni (tylko telefon). Jesteśmy 7 lat za murzynami bo telefony internetożerne a pakiety w sumie nieduże... w grudniu kończę umowę o internet mobilny i zakładamy normalne łącze bez limitu. Polecacie cos?

Nikogo już nie ma to uciekam
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 03:40   #1586
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Jestem zła. T-mobile to naciągacze. Wykończyłam cały internet więc chciałam skorzystać z tego na kartę - 6gb za 30 zł... doładowałam konto i co? Od razu ściagnelo się 2 zł na granie na czekanie i 20 zł za 3gb neta. No interes życia po prostu... Te 3 gb to się pewnie za tydzień skończą.

Btw te pakiety są trochę śmieszne. Przez tydzień orange nie zablokowało mi transferu po skończeniu limitu. Zużyłam 8 gb w te 7 dni (tylko telefon). Jesteśmy 7 lat za murzynami bo telefony internetożerne a pakiety w sumie nieduże... w grudniu kończę umowę o internet mobilny i zakładamy normalne łącze bez limitu. Polecacie cos?

Nikogo już nie ma to uciekam
Upc i vektrę

Kurka siwa, masakra, obudziłam się godzinę temu przez katar i nie mogę zasnąć w ogóle czuje się taka niedogrzana, w sensie nie jest mi wystarczająco ciepło

---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:27 ----------

Sasasasa mam termofor. o uju złoty,jak przyjemnie

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:56   #1587
blogerka
Wtajemniczenie

szaja - a to na razie sobie tego smoczka odpuszcze, szaja, a w jakim wieku dziecko samo juz w nocy sobie znajduje smoczka?
ale odstawiam dzisiaj okap, ciezko bedzie, bo mi to naprawde sprawe ulatwialo, dwie drzemki bez wiekszego problemu, ale nocka znowu byla taka tragiczna, ze mam dosc.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Wiesz, ja chyba jednak wolałabym wiedzieć co mnie czeka mi nikt nie powiedział :P
Miłej wizyty wystrój Fifka, może poderwie :P

Black, revlon ten co kiedyś kupowalysmy z cocolity :P

Moje dzieci śpią, a mi jakoś się nie chce.
mi niby mowili, ale ja tam i tak swoje wiedzialam haha
Stary 2013-11-05, 07:56   #1588
calawdeszczu
Wtajemniczenie

widziałyście to

http://jegostrona.pl/ojciec/artykuly...niemowlat.html

OMG

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:59   #1589
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hello lejdis!!!

Dzisiaj chyba postep w nocy, babel na pewno z krzykiem sie budzil, ale.....zasnal o 20.30, potem 22.30 na uu, odlozylam niespiacego do lozeczka i zasnal! Juz sie nie tarabanilam do zrodka ale malz kaszlnal w sypialni i babel sie obudzil. Wzielam do nas, kolejny raz zasnal sam jakie to piekne jak mu oczki same odlatuja wstawal jeszcze o 00.20, 02.20 i 5.20(!!!) Na dobre wstalismy 7.30. Nie wiem, moze przypadek, a moze faktycznie winowajca bylo usypianie przy uu i w wozku? Dzisiaj powtorzymy schemat

Kija, zartujesz??? Pol ciazy Pietraszkowej na fenoterolu przejechalam...... Jak w 20tyg mialam skurcze to gdyby nie to, pewnie by sie bardzo niedobrze skonczylo.....
Rany, jak sobie przypomne ten okres..... Cos strasznego

Laski, kurde! Ja nie popadam w paranoje z tv!!! My po prostu nie ogladamy! Wyobrazcie sobie, ze da sie funkcjonowac bez wiecznie grajacego pudla
Przeprowadzilismy sie na nowe mieszkanie, nie stac nas na zaden pakiet tv, mamy tylko tvp1, tvp2, tvn i polsat i to w jakosci takiej, jakbysmy co najmniej na Syberii mieszkali, no i po prostu..... Nie ogladamy, nie ma tam dla nas nic ciekawegoza to radio/plyty z muzyka leca non stop, na okraglo, ogladamy razem mnostwo seriali, jak mlody wieczorem idzie spac; w planach mamy kupno 55calowego tv, ale tylko po to, zeby oczu na laptopie tyle nie meczyc i seriale ogladac na wiekszym monitorze
Bedac w ciazy i pierwsze miesiace zycia Pietraszka tv lecialo na okraglo, zawsze znalazlo sie cos, co nas interesowalo, teraz nie mamy tylu kanalow i po prostu nie wlaczamy.
A piosenki bablowi puszczamy z usb wpietego w wieze

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:06   #1590
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
o kurczątko

Lady za duży postęp

u nas 5 pobudek, w tym rano o 5 na kupę tego nie przewidzieli w tych książkach

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

a tak w ogóle to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości