|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Witam się
ale dziś pospałam pierwszy raz od bardzo dlugiego czasu, pospałam mimo, że domownicy poszli do pracy(a zawsze to mnie budziło). Widzę, że temat nacinania krocza. Ja nie będę protestować, jeśli ma mi to pomóc i poród będzie sprawniejszy to chcę zaufać komuś kto ma większe doświadczenie ode mnie. Choć artykułu nie przeczytam ( jeszcze nie teraz..) bo na samą myśl czuję w sobie wszystkie mięśnie i tkanki..więc to chyba jeszcze nie czas. Iwantyou99 - synek jest śliczny! przystojniaczek! nie sądziłam, że dzieciątko może mieć już tyle włosów (przyznaj się - miałaś zgagę? , bo obalam ludowe porzekadła )dziś idę do SR na pierwsze, organizacyjne zajęcia. Ciekawe ile będzie osób i czy faktycznie będzie to tylko organizacja przyszłych zajęć czy już się czegoś dowiemy
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołku wszystko będzie dobrze, nie ma co się na zapas denerwować
Mi dziś mała znowu uciska spojenie, leżę sobie i buszuję na allegro ![]() My mamy łóżeczko z wyciąganymi szczebelkami. Na obiad mam rolady mięsne, buraczki i ziemniaczki
|
#2853 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie oglądałam tego, ale myślę, że skoro doszło do tak poważnych kroków ze strony marketu, musiało nieźle się "zadymić" między rodzicami i drugą stroną. Tylko nie rozumiem dlaczego dziecko jest ścigane a nie jego opiekunowie... ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Trochę Ci zazdroszczę, że masz synka już po drugiej stronie, my jeszcze musimy poczekać...
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pilotka, ja niedawno wlazłam w nocy gołą stopą w kocią kupę, która jakimś cudem znalazła się obok kuwety Na szczęście dziadowi szybko wybaczyłam ![]() Dziewczyny, tak patrzę na małego Dominika
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-11-05 o 10:58 |
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze jest to , że my z mężem urodziliśmy się z wagą poniżej 4 kg . Jedynie mój siostrzeniec urodził się z wagą 4100 g ale przez cesarkę
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2857 |
|
Rozeznanie
|
FORESTER, mozesz coś więcej napisać i tym zapaleniu żył? Czy to było spowodowane heparyną ??? I co takiego lekarz mówił ci złego na temat heparyny? Ja sama ją biorę od początku ciąży i troche jestem w stresie...:\. Czym sie objawja takie zapalenie żył?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-11-05 o 11:18 |
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że zobaczyłyśmy ślicznego Dominika przynajmniej dociera do nas jak sprawa wygląda
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
witam się "z rana" po kiepskiej nocy (zaraz allegro i ta poduszka, ale najpierw Was nadrobię
) i wczorajszej SR. w końcu i ja dostałam próbki (w tym butelkę aventu, więc już nie kupuję) i jestem z niej w pełni usatysfakcjonowana
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyniak od heparyny nie dostaniesz zapalenia żyły bo to jest lek na to właśnie.
|
|
#2861 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za rady dotyczące prania pieluszek Cytat:
Powodzenia u gina. Cytat:
Cytat:
Tak samo jak lepiej jest przy cc ciąć wzdłuż (pionowa blizna) mięśni, a nie w poprzek (blizna poprzeczna, ale stosowana teraz bo estetyczniejsza). Faktycznie jednak, jeśli miałoby się pęknąć od pochwy po sam odbyt to jest to paskudna rana. Cytat:
Cytat:
Te z Ikei mają zdejmowany cały bok. Mi aż tak chwiejne się nie wydawały, ale obawiam się, ze dziecko szybko z niego wypadnie podczas snu (ja spadałam z łóżka jeszcze w wieku 6 lat, na szczęście miałam bardzo niskie). Pilotka - mieliście ciężką noc, i Ty i Kociak Cytat:
Nie chodzi mi o pozwalanie na wszystko, ale w tej sytuacji bardzo ważnym czynnikiem jest sytuacja rodzinna dziecka i środowisko w jakim się wychowuje. Na pewno tego już dziennikarze i policja nie biorą pod uwagę. Dzieci są od maleńkości atakowane reklamami, konsumpcją, więc to nic dziwnego, że 7-latek pragnie dotknąć jakiejś zabawki. Wszystko jedno czy pochodzi z tzw. zadbanej rodziny czy nie. Dla mnie generalnie to straszne i świadczy o niewydolności systemu. Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-11-05 o 11:42 |
|||||||
|
|
|
#2862 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No właśnie tak jak Magnusia napisała - póki nic się z nimi nie dzieję to nic się z nimi nie robi. Tylko, że u mnie to cholerstwo rośnie w zastraszającym tempie Prawa pierś składa się prawie z samych torbieli. Babeczka od usg powiedziała, że z moimi predyspozycjami do zapaleń piersi (średnio 2 razy w roku) będę miała ogromny problem z karmieniem piersią Super! ;/ O ile na karmieniu piersią mi nie zalezy, to bardzo chciałam odciągać i karmić małą z butelki moim mlekiem.Kurde no! Moja babcia miała raka piersi, a ja jestem do niej cholernie podobna pod każdym względem. Na szczęście ją wyleczyli, ale jednej piersi w całości musiała sie pozbyć ![]() Boję sie, ze z takiej ilosci torbieli zrobi się cos niedobrego. Kochany tż już nie wie jak mnie pocieszać Jak zapytałam się go co będzie jak mi kiedyś cycka wytną to odpowiedział ''spoko, podczas przytulania i tak zazwyczaj bawię się jednym'' ![]() Za miesiąc mam isc na nastepne, kontrolne usg.
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-05 o 11:55 |
|||
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej krzywdy zrobi dziecku zamartwianie się matki niż sztuczne mleko Wszystko będzie dobrze!
|
|
|
|
|
#2864 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem być może to są zwykłe potyczki kotów i ustalanie hierarchii w stadzie, ale wolimy jednak to skonsultować szybciej niż czekać aż takie zachowanie zacznie mieć jakieś konsekwencje w zachowaniu młodego (w końcu dla niego to też musi być stresująca sytuacja, skoro jest ciągle przeganiany jak śpi). Martwi mnie również fakt, że starszy ze swoim charakterem pana i władcy będzie wykazywał jakieś nieprawidłowe zachowania wobec Lenki jak się urodzi, dlatego przy okazji dowiemy się jak mamy koty przygotować na przybycie nowego członka rodziny ![]() Mam nadzieję, że taka konsultacja pomoże, bo powoli mam dość swojego starszego kota ![]() Cytat:
Sama nie zamierzam się upierać przy tym, żebym nie była nacinana, wszystko wyjdzie w praniu. Póki co liczę na to, że Lenka będzie małym dzieckiem Cytat:
![]() Cytat:
Aniołku, oszczędzaj się i nie martw się tym paluszkiem, bo być może lekarz źle zobaczył na usg, a nawet jeśli urodzi się z szóstym palcem to przecież nic poważnego Kurde, ja nie wiem jakiej długości mam szyjkę, lekarz powiedział tylko, że jest długa, zapisał coś na karcie, ale to takie bazgroły, że nie jestem w stanie rozczytać Nie wzięłam wczoraj magnezu, bo uznałam że skoro macica mi nie twardnieje to nie będę się faszerować dodatkowymi tabletkami. I co? Oczywiście obudził mnie mocny skurcz w udzie i teraz cała noga boli
|
||||
|
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam łóżeczko z odsuwanym bokiem ![]() Aniołku: u mnie jeszcze na USG w PL nie mógł znaleźć drugiej nogi, a młody ma dwie piękne nóżki, nie martw sie na zapas ![]() Dziewczyny przestańcie sie nakręcać z tym nacinaniem i pękaniem krocza. Niewiele kobiet nie pęka i nie jest nacinanymi. Zresztą po takim rozciągnięciu pochwy chyba lepiej być zszytą ciaśniej niż z takim lochem zostać ![]() Koleżanka powiedziała mi (córka 4,5 kg), że gdyby nie to szycie po nacięciu to by bardzo luźna była, a teraz jest ciaśniejsza niż przed porodem
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-05 o 12:04 |
|
|
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Mam zły dzień. Mówiłam Wam że prowadzę tu małą firmę sprzątająca dziś pokłóciłam się z pracownicą swoją, która od kilku miesięcy próbuje mi wyjść na głowę, mam ochotę walnąć wszystkim zwolnić ją, zamknąć firmę i niech mi wszyscy dadzą spokój... poszło o podwyżkę, dziewczyna pracuje u mnie od sierpnia gdy ją przyjmowałam spytała się czy stawka którą jej zaproponowałam nie mogłaby iść trochę w górę, ustaliłyśmy że po kilku miesiącach jak klienci będą zadowoleni podniosę jej na ta stawkę którą oczekiwała, bo wiedziałam że ta początkowa nie jest że tak powiem górnych lotów. Miesiąc temu przy wypłacie powiedziałam jej że jestem z niej zadowolona i podwyżka będzie od 1 stycznia, podziękowała i temat sie skończył po czym dziś wydzwania do mnie że dziewczyna która dorywczo u mnie sprząta ma większa stawkę od niej i mam jej przyśpieszyć termin podwyżki, myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. W efekcie powiedziałam jej że jak jej nie pasuje to może zrezygnować. To już kolejna taka sytuacja, dziś obiecałam sobie że jeszcze jeden wyskok i wylatuje. Przez to wszystko mam dziś okropny humor mam ochotę zamknąć firmę, rabnąć wszystkim co mam i zamknąc sie w czterech ścianach i niech mnie wszyscy zostawią w spokoju. Mój mąż mówi że to wszystko przez to że o ile radzę sobie z prowadzeniem działalności to niepotrzebnie traktuję ludzi pracujących u mnie jak znajomych, przyjaciół i ze od poczatku powwinnam utrzymywac relacje szef - pracownik. Ja sobie zdaję z tego sprawę ale wychodziłam z założenia że jak będę człowiekiem dla pracownika to pracownik odwdzięczy się tym samym. Kurde jestem naiwna i głupia jak but. Zatrudniłam dziewczynę bo miała ciężką sytuację finansową, dobrze wykonywała swoje obowiązki i chciałam jej dac szanse a ona mi wyskakuje z tekstami że przez hormony mi odbija... Chyba faktycznie nie jestem szefową roku. Nie nadaję się do tego.
Przepraszam ze tak piszę o tym ale musiałam sie wygadać bo przez tą sytuację mam dziś doła totalnego i mętlik w głowie
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz podpowiedzieć mi z jakiej strony zamawiałaś te próbki, czy bezpośrednio ze strony aventu? z góry dzięki za pomoc.
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=wbIQk-gzr2U
Zobaczyłam, i teraz zastanawiam się... jaki materac rzeczywiście wybrać? Chciałam kupić łóżeczko, z wyjmowanymi szczebelkami, szufladą, i właśnie materacem kokosowo-gryczanym..hmmm...
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzień zostanę panią we własnej kuchni i właśnie robię listę z przepisami dań obiadowych
tak , żebym wcześniej mogła w miarę zaplanować co danego dnia będzie i żebym mogła zrobić małe zapasy w zamrażalce .Niestety do miasta kawałek drogi mam i jak spadnie śnieg to już sama nie pojadę . A tak mężowi zrobię listę i kupi mi co trzeba a teraz właśnie poszukuję jakiś fajnych przepisów . Chociaż mąż truje , że mam gotować mało wymagający obiad albo wcale , żebym się nie PRZEMĘCZAŁA
|
|
|
|
#2870 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2871 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hihi, widzę, że mamusie majowo-czerwcowe też do nas zaglądają
szkoda że z przytykami, zamiast dobrymi radami mezaga, gratuluję wieści, to już są całkiem spore dzieci i jeszcze parka... ![]() iwantyou, śliczny chłopczyk!!! widać, że ma sporo energii )Cytat:
Cytat:
Aniele, to teraz tylko leżeć i pachnieć, i się nie przejmować. ile by tam tych paluszków nie było, okaże się po porodzie ale trzymam kciuki, żeby było po 5 i brawo dla dużego chłopaka! jeśli na siatce jest w połowie,, to teraz średnia jest 3,5 kg, więc jeszcze trochę musiałby podrosnąć... choć przyznam się, że ja się zaczęłam zastanawiać, bo jak mój dzidziuś w 22 tc był kawałek poniżej średniej a w 28 już tuż powyżej (zaczęłam naprawdę zdrowiej jeść i te wszystkie witaminy- widać coś w tym jest), to ma tendencję zwyżkową... i niby dla dzieci łatwiej jest, jak są większe (ja byłam z tych mniejszych, więc wiem), ale dla porodu... pilotka, jaka historia z tym kotem... może mu coś zaszkodziło, a może czuje się niedopieszczony ostatnio? szczególnie że jak piszesz już Ci się wcześniej na rogala wpychał. poobserwowałabym go i w razie czego poszla do weta- tak się mówi, że koty robią takie rzeczy na złość, a często się okazuje, że jest jakiś inny powód... może nowy żwirek, albo co? Cytat:
![]() no i Twoje ![]() Senira, brawo i za Twoje wyniki, żelazo to chyba teraz norma a pogoda akurat na odpoczynek![]() forester, dobrze, że pojechaliście, choć nie lubię takiej spychologii- od jednego lekarza do drugiego... oby na tych badaniach wyszło wszystko ok! i szybko udało się z tym wygrać! Cytat:
a co do Dominisia, to chyba tak, tylko bardziej zwinięte tam jeszcze w środku (nam a propo ubranek położna mówiła wczoraj, żeby nie kupować za duzo najmniejszych, bo dziecko może nie tyle rośnie tak szybko, co się prostuje, jak już może) Cytat:
Nemezis, myślę że to dobra decyzja, żeby iść z kotami póki się nie leje krew, szczególnie jak zaraz ma być Lenka... nattalli, trochę mąż ma pewnie racje, a tekst tej dziewczyny jest poniżej jakiegokolwiek poziomu, więc nie powinnas mieć skrupułów (wiem, że to niełatwe, ale takie historie tym bardziej nie są) Cytat:
![]() brawa dla niego
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-11-05 o 12:45 |
||||||
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Może ja się wypowiem co do nacięcia bo byłam nacinania. I powiem wam że nawet to czułam bo parte miałam tak mało efektywne że nie "zagłuszyły" nacięcia, co zwykle się dzieje. Na prawde nic strasznego. Szyją na znieczuleniu miejscowym i też nic nie czuć. A przy parciu wyszły mi takie hemoroidy ze siedzieć nie mogłam wiec rana po cięciu to było nic w porównaniu z hemoroidami. W ogóle jej nie odczuwałam. Może gdyby nie ten inny problem to bym bardziej się nad tym rozczulała a tak to wygoiło się szybko, szwy się rozpusciły i wypadły i było po problemie. Co do pasów poporodowych nie używałam. Kupiłam zwykłe wysokie gatki wyszczuplające na okres kiedy brzuszek jeszcze nie do końca wyglądał. |
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby co na na Facebooku jest taka grupa Kocie porady behawioralne: https://www.facebook.com/groups/poradybehawioralne/ Jest zamknięta, ale bez problemu można poprosić o przyjęcie. |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i dzięki tym próbkom nie będę na razie kupowała kosmetyków dla dziecka (choć fakt że bepanthen i sudokrem już miałam kupiony dla siebie a sudokremu dostałam jeszcze próbeczkę), tylko wypróbuję te co mam próbki. i butelki też nie mam zamiaru drugiej (chyba że będzie z laktatorem), bo i tak chcę karmić piersią a co do stron, gdzie je można zamówić, to w pierwszym czy drugim wątku Em ma nam wkleiła stronę z linkami do takich, potem jeszcze dziewczyny dopisywały, ale większość się powtarza
|
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż też prowadzi działalność i właśnie relacje jego i pracowników odkąd stały się luźniejsze "zaowocowały" spadkiem efektywności ich pracy. Fajnie pracować na luzie i z szefem na "Ty" ale oficjalność czasem jest ważna, szczególnie jak już dojdzie do konfliktu. Przyjacielskie traktowanie - super sprawa, ale potrzeba czasu i pewności, że taka osóbka zasługuje na przyjacielską relację w pracy. To taki mój wykład (bo ja z wykształcenia kadrowa ds zarządzania zasobami ludzkimi) |
|
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
Własnie czekam na pierwsza wizyte domowa poloznej srodowiskowej.
Do Was tez juz jakas przychodzi? Co robi/powinna robic taka położna na wizycie u cięzarnej?
|
#2877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja poproszę o wykład najlepiej z ćwiczeniami 'jak ustawić pracowników do pionu i nie czuc się przy tym jak ostatni śmieć' ;p tak na serio to ja raz miałam tylko szefową jędzę i wiem czym to pachnie, a w innych miejscach trafiałam na szefostwo naprawdę wspaniałe, z przyjemnością chodziło się do pracy, byliśmy na Ty, były szarty od czasu do czasu jakaś impreza wspólna. Ja jestem z osób które cenią sobie te luźniejsze relacje i zawsze wydawało mi się że owocują one większą efektywnością w wykonywaniu obowiązków. Mój mąż np ma tak genialnego szefa, że aż szkoda gadać, urlop w 5minut, co jakiś czas w ramach bonusu płaci za niepłatny urlop bo np jest zadowolony z pracy i w ten sposób chce docenić pracownika. Mini prezenty świąteczne (totalna drobnostka ale liczy się gest) WIGILIA FIRMOWA DLA PRACOWNIKÓW Z ŻONAMI !!! - co ciekawe szef zaprasza za każdym razem do jakichś super restauracji i sam pokrywa koszty tej wigilii plus druga osobna wigilia dla pracowników w ostatnim dniu pracy przed świętami, gdzie jest mini poczęstunek a no i obowiązkowo każdy dostaje premię oprócz prezentu. Gdy nie mieliśmy jeszcze samochodu szef męża dostał kontrakt na pracę w innym miejscowości i wysłał tam męża dając mu swój prywatny samochód żeby lepiej mu było dojeżdżać bo jak to powiedział wie że jak pójdzie pracownikowi na rękę to mu się to zwróci bo wie, ze pracownik zadowolony to szef zadowolony. Fakt faktem gość pieniędzy ma jak lodu ale to ideał normalnie jak dla mnie. A ja kurde nie mam możliwości aż takiego wchodzenia ludziom w d... ale jak mnie proszą że nie mogą iść do pracy bo się auto popsuło czy coś to mówię spoko zadzwonię do klienta przesunę termin, nie martw się itd ale spotkał mnie potężny kop w cztery litery i chyba zacznę działać na zasadzie; nie interesuje mnie auto klient nasz pan, masz się stawić w pracy albo wylatujesz...
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co dzisiaj pichcicie na obiad
? Mnie brak pomysłu ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które brały antybiotyki w ciąży. Czujecie jakieś zmiany ruchów u Waszych dzieciaczków? Moja mam zapytała mnie czy mała nie była ospała jak brałam antybiotyki. Rzeczywiście była! Teraz czuję dużą różnicę. Jak brałam to Wam tu smęciłam, że mała jest bardzo leniwa, a jak tylko skończyłam to ośmiornica daje czadu! Mama stwierdziła, że to przecież logiczne, bo ludzie zazwyczaj po antybiotykach mają mniej energii.
|
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niesamowite, że właśnie takie cudeńka mieszkają w naszych brzuszkach!!!
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie nie przychodzi. Nie mam zielonego pojęcia jak to działa Trzeba gdzieś zgłaszać, że jestem w ciąży to wtedy przychodzi?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

ale dziś pospałam
pierwszy raz od bardzo dlugiego czasu, pospałam mimo, że domownicy poszli do pracy(a zawsze to mnie budziło).
, bo obalam ludowe porzekadła

nie wiem skąd sobie to ubzdurał ale mam nadzieję , że nie przekroczy 4 kg
Na szczęście dziadowi szybko wybaczyłam 

Prawa pierś składa się prawie z samych torbieli. Babeczka od usg powiedziała, że z moimi predyspozycjami do zapaleń piersi (średnio 2 razy w roku) będę miała ogromny problem z karmieniem piersią
28.02.2011:ksiadz :
Mam torbiel na torbielu. Trzy lata temu miałam takie do 8 mm, 2 lata temu takie do 1,5 cm, a te dzisiejsze mierzą już 2,5 cm