|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Pęka podobno większość kobiet, ale nie szyja w ogole albo max. 1-2 szwy na sluzówkę w ogromnej części przypadków.
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać- dobranoc i jak najmniej bolących gnatów i wstawania do kibla
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam trochę moją kuzynkę na sumieniu. Urodziła teraz trochę ponad tydzień temu. ale niestety z dala od nas, bo se w stanach siedzi. Ale do rzeczy - ja jej mówiłam, że sobie nie dam naciąć krocza, że będę prosiła położną o uważną obserwację i nie nacinanie "na zapas" tylko kiedy faktycznie stwierdzi, że bez nacięcia nie da rady. I ona tak też się zaparła w sobie, jak położna pytała, czy tniemy, mówiła, że nie. W efekcie czego najpierw popękała, a później i tak ją nacieli... mówi, że to zszycie po nacięciu goi jej się lepiej, niż te rany "szarpane" i następnym razem już by się tak przed tym cięciem nie wzbraniała. najgorsze jest to, że wcale klocka nie rodziła, bo jej córa miała 2800 i 50 cm.
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyczuwam zbiorową histerię porodową - kroczową
![]()
|
|
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
nos Cię nie myli
ach te zmysły w ciąży ![]()
|
#2799 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
W Anglii raczej standardowo nie nacinaja,staraja sie tego nie robic. Tak slyszalam. Ale gdzies tez slyszalam,ze lepiej jak jest naciecie,bo wtedy to pekniecie jest "pod kontrola",a tak to moze byc roznie... Wiec juz sama nie wiem co myslec.
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2804 | |||
|
Zadomowienie
|
No piękny! A mamka wyfryzurowana!
![]() Cytat:
![]() Jeeeeeejjj musiałaś o tych frytach z wieczora? Ale bym zjadła ![]() Cytat:
Ciężko jest mi sobie uświadomić, że prawie takie maleństwo mam w brzuchu :0 Cytat:
![]() Byłam na usg piersi Mam torbiel na torbielu. Trzy lata temu miałam takie do 8 mm, 2 lata temu takie do 1,5 cm, a te dzisiejsze mierzą już 2,5 cm ![]() Jak zobaczyłam tą siatkę dziurek na usg to mi się słabo zrobiło
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-04 o 23:11 |
|||
|
|
|
#2805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pociesza mnie, że tutaj właśnie nie nacinają standardowo.
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do szycia po nacięciu a pęknięciu, na tych warsztatach których byłam lekarz wprost powiedział, że dla nich szycie po nacięciu jest o wiele lepsze i łatwiejsze, bo kontrolowane i robione przez nich a pęknięcie czyli ranę szarpaną trudniej zszyć, potrzeba większej precyzji i czasu. Akkma o kurde i co teraz z tymi torbielkami ? do obserwacji i kontroli? Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-04 o 23:23 |
|
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Staralam sie sledzic w miare w tempie pisania, ale sie chyba nie da
![]() Iwantyou - sliczny chlopak! I powiem Ci, ze imie idealne - zawsze Dominik kojarzyl mi sie z takim ciemnym przystojniakiem Mezaga - super, ze wszystko ok. Trzymam kciuki, zeby utrzymala sie parka toz to marzenie moje- dwoje od razu ![]() Ja dzis czesc dnia przelezalam. Przez chwile zlapal mnie taki okresowy bol - podbrzusze i biodra. Na szczescie szybko minelo. I zapisalam sie na usg 19 listopada, a 20 mam wizyte u swojego gin. to bedzie poczatek 32 tyg, mam nadzieje, ze nie za pozno. Wczoraj rozmawialam z mama, aktualnie dorywczo zlapala prace w eng przy sorcie ubran - mowi, ze rzeczy nowe z metkami ludzie oddaja. I po rozmowie z szefem zabronila mi cokolwiek ubraniowego kupowac w sumie dobrze- zawsze to mniej. Ja na razie skupiam sie na szpitalnej torbie. Jak juz bedzie zapakowana to i ja bede spokojniejsza. Ale przeczucie mi mowi, ze corcia nie bedzie sie spieszyla ![]() Co do masazy krocza- jako, ze pekanie i nacinanie wzbudza we mnie najwiekszy strach(i poki co to jedyny lek) zamierzam regularnie to robic. Wyjdzie w praniu jak to bedzie wygladac, ale mam nadzieje, ze chociaz troche sobie pomoge
|
#2808 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ngelcare-ac300 Cytat:
ciekawe czy rzeczywiście będzie parka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio mamy problemy w relacjach między naszymi kotami - jeden wykazuje nieprawidłowe, agresywne zachowania wobec drugiego. Od pewnego czasu konflikt się nasila, dlatego dzisiaj podjęliśmy decyzję o konsultacji z kocim psychologiem. Jutro dzwonię się umówić... Cały wieczór nagrywałam filmiki, żeby mieć możliwość dokładnego pokazania jak ich relacje wyglądają, bo zapewne podczas wizyty koty będą spały. Mam nadzieję, że to pomoże... |
||||||
|
|
|
#2809 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja urodziłam się o wadze 2300 g, leżałam w inkubatorze i mama mówiła, że byłam pokryta jeszcze tym meszkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
(jest już niedostępny, a używanych w PL nie znalazłam).Cytat:
Cytat:
Fontanna sikowa też ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Cytat:
Oby szybko się pogodziły. Ciekawe dlaczego ten jeden tak się zachowuje Rozumiem, że przedtem wszystko było ok?
|
||||||||||
|
|
|
#2810 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bezsenność mnie męczy... Mój luby wstał dzisiaj o 2.30 żeby odwieźć naszego gościa na lotnisko - była u nas przez miesiąc przyjaciółka - i jak już tak się obudziłam żeby się pożegnać to zasnąć nie mogę
A u mnie jest 4.20 nad ranem ![]() Cytat:
), uprawiać leżenie bykiem... Już niedługo zostanie to nam odebrane i nie będzie zmułuj ![]() Masakra taki rozstrzał, przecież to 5 tygodni siedzenia jak na szpilkach A 12 stycznia dobra data, ja mam wtedy urodziny ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Eh, nie wiem czy da się tej histerii uniknąć. W końcu większość naszych maleństw właśnie tamtędy wylezie ![]() Cytat:
Też właśnie takie mam wrażenie. Im dalej od NFZu tym świat wydaje się piękniejszy ![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
![]() Pierze się na 60 stopniach z jedną łyżką proszku antybakteryjnego i kilkoma kroplami olejku z drzewa herbacianego. Nie wolno dawać płynu do płukania ani żadnych mydeł bo mydła i ogólnie tłuszcz zmniejsza chłonność pieluch. Trzeba też uważać jeśli się dziecko czymś smaruje żeby tłustym niczym pieluch nie upaćkać (ja tam w sumie jestem też zwolenniczką jak najmniejszej liczby kosmetyków, więc będę się starać nie smarować niczym dopóki nie będzie jakichś problemów). Np. pieluszki kieszonki są robione z takiego fajnego rodzaju polaru, minky, który oddycha i przepuszcza wilgoć tylko na jedną stronę, i jak dziecko se siknie, to przepuszcza i nie pozwala wrócić. I tej własnie magicznej tkaniny nie można ani prasować ani zatłuścić, bo wtedy traci swoje magiczne właściwości.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-05 o 05:46 |
|||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak na szybko- w kwestii torbieli: nic się z tym nie robi tylko obserwuje i robi badania co jakiś czas o ile oczywicie nie ma żadnych wycieków, bólu itp.
Sama mam torbiele w cyckach- w jednej 2 w drugiej "liczne" z tym, że małe. Mam je od prawie 7 lat i raz w roku robię USG kontrolne. Ostatnie przed ciążą wykazało nawet, że ilość się zmniejszyła- wchłonęły się. Ponoć dużo kobiet je ma- trzeba je tylko badać i obserwować i nie ruszać jak się nic nie dzieje. Dobra spadam do roboty bo musze się na parkin dotoczyć ![]() dziś na 15 mam wizyte u gina, pewnie dostnę skierowanie na USG
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
iwantyou99 - cudny ten Twój Mały Książę
![]() ![]() magnusia - ![]() Znowu dziś nie pospałam, mała szaleje w brzuchu. Wczoraj miała chyba zły dzień, bo była leniwa, a teraz odrabia
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę kupic broń! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O cholera, moja przyjaciółka właśnie uświadomiła mi że kiedyś będę teściową... Że będę miała synową... Ja też muszę kupić broń. Dużo broni. Gdzie się kupuje wyrzutniki granatów?
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-05 o 07:25 |
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję ze w miarę zrozumiale napisałam. A no i dzień dobry: ) Jeszcze siedzę pod kolderka ale za pół godzinki trzeba wstać wyprowadzić psa i do lekarza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-05 o 07:25 |
|
|
|
|
#2816 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana, po wymuszonym śniadaniu. Wymuszonym, bo obudził mnie mega głód i fikanie Kacpra. Musiałam natychmiast coś zjeść
. Kacper od razu zrobił się spokojniejszy. Jakieś żarte to moje dziecko ![]() Shiloh, Roane, Lolita, Gosia, dziękuję za opinie o praniu i wybielaniu pieluszek Cytat:
iwantyou99, Dominik wygląda cudnie, jest przesłodki z tymi swoimi czarnymi włosiskami I rzeczywiście wygląda "dorośle". Super zobaczyć naszego pierwszego wątkowego szkrabka.mezaga, cieszę się, że maluszki przybierają i trzymam kciuki, by pozostał układ dziewczynka i chłopiec ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie noc przespana, tylko obudziłam się przed 7
![]() Ogarnełam kuchnię, zjadłam śniadanie i teraz właśnie skończyła mi się kawa w kubku ![]() Dziewczyny i tak nie będziemy miały wpływu na to czy rozetną nam krocze czy samo pęknie...."wszystko wyjdzie w praniu" ![]() Położna czy lekarz w razie jakiegoś problemu nie będzie nas pytał czy może rozciąć nam kroczę, tylko to zrobi więc ja żyję z myślą że będzie jak będzie, oby tylko Lenka była zdrowa i poród przebiegł bez grubszych komplikacji
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2819 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki czaderski!!! Cytat:
![]() Wiecie co- a ja chcę, żeby mi nacięto krocze; wręcz chyba powiem położnej, że sobie tego życzę ![]() Rana goi się bardzo szybko, w zasadzie pozostaje bez śladu blizny. Pochwa się nadmiernie nie rozciąga, więc przytulanki po przyjemniejsze , rzadszy problem z późniejszym nietrzymaniem moczu. A jak samo pęknie- nigdy nie wiadomo. Może pęknąć tylko śluzówka, ale może też dojść pęknięcie nawet do mięśni zwieracza odbytu, a wtedy to już mogiła....
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-11-05 o 08:18 |
||
|
|
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
Dominik jest cudowny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

16.06.2012
słodki jest

Mam torbiel na torbielu. Trzy lata temu miałam takie do 8 mm, 2 lata temu takie do 1,5 cm, a te dzisiejsze mierzą już 2,5 cm 
Pociesza mnie, że tutaj właśnie nie nacinają standardowo.

Oby szybko się pogodziły. Ciekawe dlaczego ten jeden tak się zachowuje