Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 10:47   #4411
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Potrzebuję mini porady prawnej. Która tu zdawała jakąś aplikację dopiero co? Przyznać się. (Skleroza jest mi bliską osobą dlatego nie pamiętam)
Idę na spacer z Alicją.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:49   #4412
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaaa. Myslalam, ze jajeczne sa z maki, a nie chleba no to zwracam honor
Do swoich dodaję chleb lub bułkę, surowe jaja, gotowane na twardo, przyprawy, cebulkę, czosnek, czasem dorzucę papryczkę pokrojoną w kostkę czasem szczypiorek, czasem koperek. Takich z mąką, to nawet nie znam.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:11   #4413
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Potrzebuję mini porady prawnej. Która tu zdawała jakąś aplikację dopiero co? Przyznać się. (Skleroza jest mi bliską osobą dlatego nie pamiętam)
Idę na spacer z Alicją.
pewnie Ghia Ci pomoże

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Nadaje ze spaceru. Mlody nie moze zasnac w domu. Ryk na calego. Zspakowalam w wozek i dawaj po ksmieniach. Spi na oriencie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u mne dzis to samo....w domu maruder na spacerze spiiii

Margosia, faktycznie podobni charakterami. W brzuchach nam sie nie rzucali,grzeczne chlopaki to w nocy popalic daja

OLIATH ale mi smaka narobiłaś!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:14   #4414
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Roxi, Ita: fajne tytuły

Olaith: pantera bosko wygląda)) a kotlety smakowite

w sumie podsunęłaś mi pomysł, bo zupa (kremz kalafiora i ziemniaków) już się kończy

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:23   #4415
surka
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałabym jeszcze raz bardzo wam podziękować i każdej z osobna za każdy oddany głos: dziekuje::dziek uje:: dziekuje::dziek uje:

Właśnie przyszła do mnie prostownica, więc zapraszam chętne na prostowanie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:27   #4416
tysia222
Raczkowanie

Ktoś wcześniej prosił o więcej zdjęć dzieciaczków, to ja się chwalę fotami z sesji, która była miesiac temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto-4.jpg (62,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto-10.jpg (69,8 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto-13.jpg (32,9 KB, 55 załadowań)
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:29   #4417
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym jeszcze raz bardzo wam podziękować i każdej z osobna za każdy oddany głos: dziekuje::dziek uje:: dziekuje::dziek uje:

w nagrode, wyprostuj włosy ta prostownica i czekamy na fotke

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Ktoś wcześniej prosił o więcej zdjęć dzieciaczków, to ja się chwalę fotami z sesji, która była miesiac temu
to ostatnie na dłoniach jest przepiękne

28.07.2013r.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 11:29   #4418
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Mamy to samo...a dziś leje
Stary 2013-11-05, 11:33   #4419
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Co nadrobię czytanie,to znowu musimy jechać do Gdańska na kontrolę i mam zaległości
Wczoraj byliśmy,wszystko jest dobrze.
Jasiek śpi,więc korzystając z okazji gotuję rosół i Was nadrabiam
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:36   #4420
magolina
Wtajemniczenie

Bry

U nas nocka git, Młodego uśpił tatuś po 20, dziecko mi wstało po 4 na jedzonko, i dopiero przywitaliśmy się rano przed 8

Byliśmy dziś z Adaśkiem u dentystki, ofc ząbki leczyła mamusia myslałam że zęby mi sie posypały bo w ciązy u dent nie byłam ale miałam tylko jedna malutką dziurkę w dolnej jedynce i tak to zdrowizna bałam się, że nic z tego nie będzie, bo jak tylko wysadziłam Małego z samochodu to oczy jak 5 zł, ale moje dziecko kochane całą wizyte patrzyło się z fotelika jak ciocia dentystka grzebie mamusi w japce i nawet nie zamruczał

Na 17.30 dzis szczepienie także łapie kciuki i trzymam za pozostałe brzdące i mamusie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

U nas Alex konczy 3mce. Kiedy to minelo
Najlepszego dla Alexa

Dotkaa zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Gotuje fasolówkę dla Tż, może jak piardnie to Mu się nos odetka wieczorem i będzie dobrze spał
Czarcia wróciłaś!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dzień dobry
u nas noc UWAGA NAPISZĘ DUŻYMI LITERAMI BO DALEJ NIE WIERZĘ
PIOTREK SPAŁ od 20:30 do 4:48 chyba więcej będę wypłakiwać swoje cierpienie i się żalić, pierwszy raz od urodzenia mi tyle przespał, ale pewnie kolejna noc wróci do normy także mocno się nie ekscytuje
za ładną nockę i zdrowia dla Piotrusia.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

A w piątek mąż mój pracuje do 14 i jedziemy do ciuchlandu na polowanie. Uwielbiam. Zaopatrzę Michasia w nowe body, koszulki, pajace, półśpiochy, bo nam tylko dwa w jego rozm. zostały i może dla siebie coś wyszukam. Doczekać się nie mogę, jakbym nie wiadomo co w ten piątek miała robić.
Ja mam to samo jak mam jechac do lumpka na ciuszki to czuję dzikie podniecenie

Cytat:

Mój tak. I nie wiem co to ma znaczyć. Może się tak przeciąga? Zaczął też robić taki jakby mostek jak go rozbieram z body.
mój tez tak robi jak mu zakładam body i podnoszę głowę to on odpycha się stopami i wygina. I też robi tak jak Czarownica pisała, wygina tą łepetynkę notorycznie.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43569756]
No i niestety mam tez przykra wiadomosc, maly ma proawdopodobnie skaze bialkowa.. Ma taka wysypke na buzi, nie zwracalam na nia uwagi, bo ciagle cos ciamka i myslalam ze to od tego... Ale zaczelam czytac i moze to byc sb Chyba odstawie nabial i zobaczymy czy bedzie poprawa...
[/QUOTE]

oby to nie była skaza

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

u nas armagedon - Nemo z rana wskoczył na łóżko gdzie spałam z Weroniką i zarzygał pół kołdry , potem biegiem leciałam z Weroniką /Norbert został sam/ na spacer mimo deszczu, bo dostał sraczki. Od ranka piorę i sprzątam. Moja mama była już dwa razy go wyprowadzić. A do tego zarzygał mi dywan na przedpokoju, a przed chwilą jak zdjęłam dywam to pół podłogi. Wiem, że zabrzmi to strasznie, ale już czekam dnia jak jego i nasze męki sięskończą Ma 10 lat, od 9 choruje na trzustkę, nasza sytuacja nie jest lekka, a karma to 250-300zł co drugi miesiąc, do tego ciągle sraczki, rzyganie (przy ostatnim "zatruciu" wywaliłam 150zł na weta). Do tego robi mu się coś w głowę - rzuca się na psy, niszczy nam w mieszkaniu - rozdrapuje fotele, narożnik, niszczy ściany - wierzcie mi MAM DOŚĆ.
Kurcze szkoda pisnki bo też się biedaczek męczy a Wy też łatwo nie macie

Cytat:
A w ostatnim zalaczniku jeszcze nasza (moja i Lali) pantera z rolek od papieru toaletowego i rolki po folii stretch - na szkolny konkurs dla dzieci i rodzicow na wykonaną dowolną techniką POSTAĆ Z BAJKI.

Pantera ma ponad metr wysokości z nogami

A co, mjak sie chwalic, to po calosci
za kotlety i panterę

Najlepszego dla Adasia i Dominiczka

Surka za wygraną

Cynamonowa daj znać jak tam Adaś bohater nasz
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:36   #4421
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Co nadrobię czytanie,to znowu musimy jechać do Gdańska na kontrolę i mam zaległości
super,ze z małym wszystko juz ok

28.07.2013r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 11:39   #4422
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
super trzecie podoba mi się najbardziej

Cytat:
Ekstra, że wszystko dobrze z Jaśkiem
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:42   #4423
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.
28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon.

Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:44   #4424
madi82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.

Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE]

i teraz jestem ciekawa, czy faktycznie tak est czy tak jak tu któraś pisała ośrodki chcą mieć dobrą opinię po wyleczeniu/rehabilitacjach....

28.07.2013r.
Stary 2013-11-05, 11:45   #4425
taribari
Zadomowienie

Cytat:
super sa takie sesje. jaki slodziak!

Cytat:

Cytat:
super ze z malutkim wszystko ok.

Teso ja mam nadzieje ze u nas to jak pisala Kejt ŁZS nie skaza czy atopowe zapalenie skóry. Zawsze te poliki suche sie robia jak wyskakuje ciemieniucha. Moze cos w tym jest.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:00   #4426
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

gratulacje!!! super że sie udało!

Cytat:
piękne zdjęcia wszystkie 3!

Cytat:
super że Jasiu pozytywnie kontrolę przechodzi. Brawo!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.

hm.. też mnie tak zastanawia jak to jest z tymi ośrodkami.Z tego co piszesz to drobne korekty was czekają więc szybko będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

my zaraz na spacer idziemy - słońce raz jest raz chowa się za chmurami. Wieje - u nas nic nowego. A Igi teraz walczy z pieluchą - to ostatnio ulubiona zabawa. Gryzaczki go zaczęły wkurzać, bo dobrze ich jeszcze do buzi nie umie wsadzić. Pielucha the best!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:01   #4427
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Fiazo-Ty mnie nie strasz,że kolki do sześciu miesięcy mogą trwać,bo ja niewyspana jestem permanentnie i jeszcze się targnę
Żartuję oczywiście,ale faktycznie kolek nie znałam przy Oli,i teraz trochę te Jaśkowe mnie przerażają.
Dzoan-witaj w klubie,mój Pierożek taki głodny ciągle,że wstawałam co półtorej godziny w nocy,żeby go nakarmić.Brzuch ma rozdęty jak tuba z przeżarcia,a wczoraj wieczorem os.ał sobie pępek.Jak,pytam?
Malaczarna-kciuki za pediatrę
Stary 2013-11-05, 12:16   #4428
taribari
Zadomowienie

a braly pod uwage wiek korygowany? nam nie brali na pierwszej wizycie i potem sie okazalo ze wiekszosc nieprawidlowosci znikla sama. tak samo teraz z ta szyja. Nie sadze ze to dzieki cwiczeniom w 2 tyg. się pokazala (chociaz kto wie).

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-05, 12:16   #4429
tysia222
Raczkowanie

Już drugi dzień Mikołaj jest jakiś zmierzły w dzień. Widać, że śpiący a spać nie może. Wszędzie mu źle, nawet na rękach jest ryk. Już nie wiem co robić. Teraz zasnął w wózku i z suszarką. Ciekawe na jak długo...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 12:21   #4430
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie wiem, czy brały, ale wiedziały, że Mały jest wcześniakiem Ogólnie rehabilitacja ma trwać, dopóki nie zacznie chodzić...
To podejrzewam będą w większości drobne sprawy typu zabawy, pielęgnacja, już dziś nam mówiły, żeby pokazywać Małemu jedną zabawkę, tak, żeby zrobił obrót głową o 180 st. i patrzył w stronę brzuszka+pokazały, jak go podnosić, żeby ćwiczył trzymanie głowy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:28   #4431
tysia222
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43573445]Nie wiem, czy brały, ale wiedziały, że Mały jest wcześniakiem Ogólnie rehabilitacja ma trwać, dopóki nie zacznie chodzić...
To podejrzewam będą w większości drobne sprawy typu zabawy, pielęgnacja, już dziś nam mówiły, żeby pokazywać Małemu jedną zabawkę, tak, żeby zrobił obrót głową o 180 st. i patrzył w stronę brzuszka+pokazały, jak go podnosić, żeby ćwiczył trzymanie głowy.[/QUOTE]

Tzn jak go masz podnosić?
Stary 2013-11-05, 12:28   #4432
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Elaine-u nas spacer się nie uda,bo paskudnie jest i nam na razie nie wolno po operacji.Zazdrościmy
Aaaaa,bym zapomniała.
Od trzech wieczorów usypiam Jaśka wg "Języka niemowląt"
Kąpię,masuję(smaruję kremem lub oliwką)karmię,odkładam w rożku i za chwilę Myszorek śpi.Nie ma ryku,najwyżej smoka wcisnę w dziobek,jak wypadł.Polecam.
Stary 2013-11-05, 12:41   #4433
fiazo
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43569756]

No i niestety mam tez przykra wiadomosc, maly ma proawdopodobnie skaze bialkowa.. Ma taka wysypke na buzi, nie zwracalam na nia uwagi, bo ciagle cos ciamka i myslalam ze to od tego... Ale zaczelam czytac i moze to byc sb Chyba odstawie nabial i zobaczymy czy bedzie poprawa...

------------------------------

Edit - widzę ze ostatnio dodupne nocki nie tylko u nas

Aaaaa i jeszcze moj tz mial zostac wczoraj zwolniony z pracy... Bo za bardzo sie stawia... Ale po 3 godzinnej rozmowie dali sobie z szefowa po razie i niby po sprawie.. Laska ma przerost ambicji i moj tz podkopuje jej pozycje bo wytyka jej bledy na forum.. A tego nikt nie lubi a ona szczegolnie.. I zamiast przemyslec, poduczyc sie i wyciagnac wnioski to wykorzystuje swoja sytuacje..
"Niestety " moj tz ma podobny styl bycia z pracy jak ja, wiec oboje zawsze mamy przeboje [/QUOTE], dobrze, że udało się dogadać dla tż

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
poważnie w to wierzycie?

co do kombinezonu "na już", chodziło mi o to, że na teraz - jakby spadł śnieg i temperatura, bo wiadomo, że przez zimę jeden rozmiar nie wystarczy... Pytam, bo mam w sumie 3 do odsprzedania za grosze - dwa ciepłe zimowe i jeden taki na teraz z takiego jakby polara, ale mocno ociepolny z kapturem.

u nas armagedon - Nemo z rana wskoczył na łóżko gdzie spałam z Weroniką i zarzygał pół kołdry , potem biegiem leciałam z Weroniką /Norbert został sam/ na spacer mimo deszczu, bo dostał sraczki. Od ranka piorę i sprzątam. Moja mama była już dwa razy go wyprowadzić. A do tego zarzygał mi dywan na przedpokoju, a przed chwilą jak zdjęłam dywam to pół podłogi. Wiem, że zabrzmi to strasznie, ale już czekam dnia jak jego i nasze męki sięskończą Ma 10 lat, od 9 choruje na trzustkę, nasza sytuacja nie jest lekka, a karma to 250-300zł co drugi miesiąc, do tego ciągle sraczki, rzyganie (przy ostatnim "zatruciu" wywaliłam 150zł na weta). Do tego robi mu się coś w głowę - rzuca się na psy, niszczy nam w mieszkaniu - rozdrapuje fotele, narożnik, niszczy ściany - wierzcie mi MAM DOŚĆ.
ja wierzę , co do kombinezonów to ja sama mam na zimę 3szt
a co do zwierza to czasami lepiej uśpić niż ma się męczyć i niszczyć życie panom, u mojej sis pies po śmierci swojej pani wariacji takiej zaczął dostawać, że zaczął rzucać się do dzieci i wył caly dzień , sąsiedzi nie mogli wytrzymać i niestety z racji agresywności trzeba było uśpić

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

fiazo gratuluję tak świetnej nocy ciągle czekam na taką odmianę u mnie.. mam nadzieję, że już tak u Was zostanie!
o ja też mam taką nadzieję, ale jakoś nie wierzę, że będzie pięknie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43571004]
Zartujesz??
.[/QUOTE]

Cytat:
Dziewczynki. Gdyby ktoras nie miala pomyslu na obiad, polecam Zaczepiste Kotlety Świetliste Oliath

Świetliste dlatego, że w lodówce dziś u nas tylko światło... oraz 10 jajek, przywiedly peczek koperku i resztka mleka

No wiec wyobrazcie sobie, ze MOZNA usmazyc odjechane kotlety z chleba razowego, jajek, lyki mąki, przypraw, tegoż zwiedlego koperku oraz dla zageszczenia ciasta - odrobiny kaszki manny blyskawicznej

Caly graham namoczyc w mleku, odcisnac, dodac 6 ugotowanych na twardo jajców, cztery surowe, posiekaną cebule, czosnek i koper, przyprawe do grilla, ostatki mąki i kaszki manny, zagniesc placuszki, wrzucic na patelnie, usmazyc na zloto

Sama wymyslilam i wlasnie pożarłam z sosem pomidorowym z kartonika i są BOSSSSSKIE

Jestem genialna :dzieki:

A w ostatnim zalaczniku jeszcze nasza (moja i Lali) pantera z rolek od papieru toaletowego i rolki po folii stretch - na szkolny konkurs dla dzieci i rodzicow na wykonaną dowolną techniką POSTAĆ Z BAJKI.

ekstra pantera

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Dla mnie tez poprosze, bo my o 13:30 mamy pediatre, a ze to moja rodzinna to ja jestem tez zapisana na 13:40. Gardelko nawala, ze szok, a młody kicha i ma lekki katarek.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
u mnie to tak zawsze jest

Cytat:
śliczne, najbardziej podoba mi się ostatnie

Cytat:
super

Cytat:
Fiazo-Ty mnie nie strasz,że kolki do sześciu miesięcy mogą trwać,bo ja niewyspana jestem permanentnie i jeszcze się targnę
Żartuję oczywiście,ale faktycznie kolek nie znałam przy Oli,i teraz trochę te Jaśkowe mnie przerażają.
w mamo to ja lipcowym było napisane

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

a teraz co u mnie
właśnie wróciłam od lekarza, z zakupów i spaceru
szybciej zaszłam do gabinetu pani dr niż karta Piotrka
pani dr zbadała i powiedziała, że nic groźnego nie widać, gardło też nie widać, żeby było mocno zaczerwienione możliwe, że to początki i kazała podawać wapno i wit C oraz do noska wody morskiej

potem poszłam na zakupy, ile wydałam to nawet nie będę liczyć bo się załamie
za to kupiłam sobie spodnie , klapki do chodzenia po domu, akumulatorki dla dziecka do zabawek, brakujace leki ( z lekami to zbankrutować można)

a najlepsze, że mój syn na spacerze cały czas spał czyli czyt 3h

a teraz wcinam lody z ciepłymi prażonymi pestkami i granatem

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

aaa i zapomniałam, weszliśmy do domu i deszcz przestał padać i zaświeciło słońce

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:44   #4434
Agrafka86
Wtajemniczenie

LEMURKI super, że z Jasiem dobrze

PERSE

FIAZO ekstra, że Synus zdrowy i brawa za udane zakupy i grzeczne dziecko

Mały wczoraj dostał marchewki trochę i dzisiaj zrobił biedny rzadką kupke Marchewce mówię ponownie NIE!

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:56   #4435
taribari
Zadomowienie

Fiazo narobiłas smaka ja wlasnie robie nadzienie z grzybów, a drugie ze szpinaku do schabu Fajnie że Piotruś zdrowy

Agrafka nas marchewka zatwardziła i tez sie nie polubilismy. Za to dynia super. Ziemniaczek też

Laski mam eko jabłka z sadu od bratowej, ale kurde one są kwaśne i młody się krzywi. Czy te ze słoiczków są słodkie?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-05, 12:58   #4436
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Elaine-u nas spacer się nie uda,bo paskudnie jest i nam na razie nie wolno po operacji.Zazdrościmy
Aaaaa,bym zapomniała.
Od trzech wieczorów usypiam Jaśka wg "Języka niemowląt"
Kąpię,masuję(smaruję kremem lub oliwką)karmię,odkładam w rożku i za chwilę Myszorek śpi.Nie ma ryku,najwyżej smoka wcisnę w dziobek,jak wypadł.Polecam.
Robie to samo, a przy odłożeniu do łóżeczka jest płacz ostatnimi czasy
Dobrze, że Jasi ma się już dobrze

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Mały wczoraj dostał marchewki trochę i dzisiaj zrobił biedny rzadką kupke Marchewce mówię ponownie NIE!

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Musimy się z tym liczyć, że wprowadzając nowe pokarmy kupki już nie będą takie jak kiedyś.
U Ciebie chociaż problemu z kupką nie było, u nas przy marchewce był bolący brzuszek.

Cytat:
śliczne

Cytat:
Dziewczynki. Gdyby ktoras nie miala pomyslu na obiad, polecam Zaczepiste Kotlety Świetliste Oliath

Świetliste dlatego, że w lodówce dziś u nas tylko światło... oraz 10 jajek, przywiedly peczek koperku i resztka mleka

świetna! macie pomysły

Mieliśmy kupsko wprawdzie wymasowane, ale było Franek już się męczył, więc musiałam 'pomóc'
To od jutro możemy wprowadzić kolejny nowy produkt, muszę sie tylko zastanowić co

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-11-05 o 13:00
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:00   #4437
d0tkaaa
Zakorzenienie

eh niunia coraz bardziej kaszle i kicha pojde z nia jutro znowu do lekarza..na szczescie nie goraczkuje ale jedt markotna i oslabiona jak nigdy juz ma 3drzemke ... tylko bardzo malo je:-( dormalnie wcoaga 170ml..a teraz od rana zjadla dopiero 140ml (dwa razy po 70:-()ale dalam jej bananka z jabluszkiem i zjadla pol skoiczka..chciala woecej ale ja sie boje jej dac woecej narazie i teraz pytanie jak do wieczora nie bedzie chciala mleczka to podac jej sloiczek czy co??:-(

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:01   #4438
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Fiazo narobiłas smaka ja wlasnie robie nadzienie z grzybów, a drugie ze szpinaku do schabu Fajnie że Piotruś zdrowy

Agrafka nas marchewka zatwardziła i tez sie nie polubilismy. Za to dynia super. Ziemniaczek też

Laski mam eko jabłka z sadu od bratowej, ale kurde one są kwaśne i młody się krzywi. Czy te ze słoiczków są słodkie?
Według mnie tak lekko kwaskowe ale i słodkie
W każdym razie jak podałam jabłko, które sama starłam to był płacz, bo było kwaśniejsze od tego słoiczkowego.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:02   #4439
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Idę na spacer z Alicją.
Moj tz jest doradca prawnym jak chcesz to moge Ci podac numer do niego

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:03   #4440
d0tkaaa
Zakorzenienie

czy kogos ok 16tyg dziecie nie bawi sie noczym innym(tzn nie chwyta itp) niz pielucha?moja nie bawi sie zabawkami niby zlapie ale odrazu puszcza i nie wygiaca raczek jak cos wisi itp ale pieluche tarmosi..czy nasze podkoszukli itp..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości