|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Potrzebuję mini porady prawnej. Która tu zdawała jakąś aplikację dopiero co? Przyznać się. (Skleroza jest mi bliską osobą dlatego nie pamiętam)
Idę na spacer z Alicją.
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Margosia, faktycznie podobni charakterami. W brzuchach nam sie nie rzucali,grzeczne chlopaki to w nocy popalic daja ![]() OLIATH ale mi smaka narobiłaś! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Roxi, Ita: fajne tytuły
![]() Olaith: pantera bosko wygląda ![]() w sumie podsunęłaś mi pomysł, bo zupa (kremz kalafiora i ziemniaków) już się kończy
#4415 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałabym jeszcze raz bardzo wam podziękować i każdej z osobna za każdy oddany głos
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie przyszła do mnie prostownica, więc zapraszam chętne na prostowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Raczkowanie
|
Ktoś wcześniej prosił o więcej zdjęć dzieciaczków, to ja się chwalę fotami z sesji, która była miesiac temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zadomowienie
|
Co nadrobię czytanie,to znowu musimy jechać do Gdańska na kontrolę i mam zaległości
![]() Wczoraj byliśmy,wszystko jest dobrze. Jasiek śpi,więc korzystając z okazji gotuję rosół i Was nadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() U nas nocka git, Młodego uśpił tatuś po 20, dziecko mi wstało po 4 na jedzonko, i dopiero przywitaliśmy się rano przed 8 ![]() Byliśmy dziś z Adaśkiem u dentystki, ofc ząbki leczyła mamusia ![]() ![]() ![]() ![]() Na 17.30 dzis szczepienie także łapie kciuki i trzymam za pozostałe brzdące i mamusie ![]() Najlepszego dla Alexa ![]() Dotkaa zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43569756] No i niestety mam tez przykra wiadomosc, maly ma proawdopodobnie skaze bialkowa.. Ma taka wysypke na buzi, nie zwracalam na nia uwagi, bo ciagle cos ciamka i myslalam ze to od tego... Ale zaczelam czytac i moze to byc sb ![]() [/QUOTE] oby to nie była skaza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Najlepszego dla Adasia i Dominiczka ![]() Surka ![]() Cynamonowa daj znać jak tam Adaś bohater nasz ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Konto usunięte
|
Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.
28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.
28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE] i teraz jestem ciekawa, czy faktycznie tak est czy tak jak tu któraś pisała ośrodki chcą mieć dobrą opinię po wyleczeniu/rehabilitacjach.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teso ja mam nadzieje ze u nas to jak pisala Kejt ŁZS nie skaza czy atopowe zapalenie skóry. Zawsze te poliki suche sie robia jak wyskakuje ciemieniucha. Moze cos w tym jest.
![]() |
#4426 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd. 28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE] hm.. też mnie tak zastanawia jak to jest z tymi ośrodkami.Z tego co piszesz to drobne korekty was czekają więc szybko będzie dobrze ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- my zaraz na spacer idziemy - słońce raz jest raz chowa się za chmurami. Wieje - u nas nic nowego. A Igi teraz walczy z pieluchą - to ostatnio ulubiona zabawa. Gryzaczki go zaczęły wkurzać, bo dobrze ich jeszcze do buzi nie umie wsadzić. Pielucha the best!
![]() |
#4427 |
Zadomowienie
|
Fiazo-Ty mnie nie strasz,że kolki do sześciu miesięcy mogą trwać,bo ja niewyspana jestem permanentnie i jeszcze się targnę
![]() Żartuję oczywiście,ale faktycznie kolek nie znałam przy Oli,i teraz trochę te Jaśkowe mnie przerażają. Dzoan-witaj w klubie,mój Pierożek taki głodny ciągle,że wstawałam co półtorej godziny w nocy,żeby go nakarmić.Brzuch ma rozdęty jak tuba z przeżarcia,a wczoraj wieczorem os.ał sobie pępek.Jak,pytam? ![]() Malaczarna-kciuki za pediatrę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.
28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE] a braly pod uwage wiek korygowany? nam nie brali na pierwszej wizycie i potem sie okazalo ze wiekszosc nieprawidlowosci znikla sama. tak samo teraz z ta szyja. Nie sadze ze to dzieki cwiczeniom w 2 tyg. się pokazala (chociaz kto wie).
#4429 |
Raczkowanie
|
Już drugi dzień Mikołaj jest jakiś zmierzły w dzień. Widać, że śpiący a spać nie może. Wszędzie mu źle, nawet na rękach jest ryk. Już nie wiem co robić. Teraz zasnął w wózku i z suszarką. Ciekawe na jak długo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy brały, ale wiedziały, że Mały jest wcześniakiem Ogólnie rehabilitacja ma trwać, dopóki nie zacznie chodzić...
To podejrzewam będą w większości drobne sprawy typu zabawy, pielęgnacja, już dziś nam mówiły, żeby pokazywać Małemu jedną zabawkę, tak, żeby zrobił obrót głową o 180 st. i patrzył w stronę brzuszka+pokazały, jak go podnosić, żeby ćwiczył trzymanie głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43573445]Nie wiem, czy brały, ale wiedziały, że Mały jest wcześniakiem Ogólnie rehabilitacja ma trwać, dopóki nie zacznie chodzić...
To podejrzewam będą w większości drobne sprawy typu zabawy, pielęgnacja, już dziś nam mówiły, żeby pokazywać Małemu jedną zabawkę, tak, żeby zrobił obrót głową o 180 st. i patrzył w stronę brzuszka+pokazały, jak go podnosić, żeby ćwiczył trzymanie głowy.[/QUOTE] Tzn jak go masz podnosić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zadomowienie
|
Elaine-u nas spacer się nie uda,bo paskudnie jest i nam na razie nie wolno po operacji.Zazdrościmy
![]() Aaaaa,bym zapomniała. Od trzech wieczorów usypiam Jaśka wg "Języka niemowląt" Kąpię,masuję(smaruję kremem lub oliwką)karmię,odkładam w rożku i za chwilę Myszorek śpi.Nie ma ryku,najwyżej smoka wcisnę w dziobek,jak wypadł.Polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |||||||
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43569756]
No i niestety mam tez przykra wiadomosc, maly ma proawdopodobnie skaze bialkowa.. Ma taka wysypke na buzi, nie zwracalam na nia uwagi, bo ciagle cos ciamka i myslalam ze to od tego... Ale zaczelam czytac i moze to byc sb ![]() ------------------------------ Edit - widzę ze ostatnio dodupne nocki nie tylko u nas ![]() Aaaaa i jeszcze moj tz mial zostac wczoraj zwolniony z pracy... Bo za bardzo sie stawia... Ale po 3 godzinnej rozmowie dali sobie z szefowa po razie i niby po sprawie.. Laska ma przerost ambicji i moj tz podkopuje jej pozycje bo wytyka jej bledy na forum.. A tego nikt nie lubi a ona szczegolnie.. I zamiast przemyslec, poduczyc sie i wyciagnac wnioski to wykorzystuje swoja sytuacje.. "Niestety " moj tz ma podobny styl bycia z pracy jak ja, wiec oboje zawsze mamy przeboje ![]() ![]() Cytat:
a co do zwierza to czasami lepiej uśpić niż ma się męczyć i niszczyć życie panom, u mojej sis pies po śmierci swojej pani wariacji takiej zaczął dostawać, że zaczął rzucać się do dzieci i wył caly dzień , sąsiedzi nie mogli wytrzymać i niestety z racji agresywności trzeba było uśpić Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43571004] Zartujesz?? ![]() .[/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie to tak zawsze jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- a teraz co u mnie właśnie wróciłam od lekarza, z zakupów i spaceru szybciej zaszłam do gabinetu pani dr niż karta Piotrka ![]() pani dr zbadała i powiedziała, że nic groźnego nie widać, gardło też nie widać, żeby było mocno zaczerwienione ![]() potem poszłam na zakupy, ile wydałam to nawet nie będę liczyć bo się załamie za to kupiłam sobie spodnie ![]() a najlepsze, że mój syn na spacerze cały czas spał czyli czyt 3h ![]() a teraz wcinam lody z ciepłymi prażonymi pestkami i granatem ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- aaa i zapomniałam, weszliśmy do domu i deszcz przestał padać i zaświeciło słońce ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Wtajemniczenie
|
LEMURKI super, że z Jasiem dobrze
![]() PERSE ![]() FIAZO ekstra, że Synus zdrowy i brawa za udane zakupy i grzeczne dziecko ![]() Mały wczoraj dostał marchewki trochę i dzisiaj zrobił biedny rzadką kupke ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#4435 |
Zadomowienie
|
Fiazo narobiłas smaka
![]() ![]() ![]() Agrafka nas marchewka zatwardziła i tez sie nie polubilismy. Za to dynia super. Ziemniaczek też ![]() Laski mam eko jabłka z sadu od bratowej, ale kurde one są kwaśne i młody się krzywi. Czy te ze słoiczków są słodkie?
#4436 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że Jasi ma się już dobrze ![]() Cytat:
U Ciebie chociaż problemu z kupką nie było, u nas przy marchewce był bolący brzuszek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mieliśmy kupsko ![]() ![]() ![]() To od jutro możemy wprowadzić kolejny nowy produkt, muszę sie tylko zastanowić co ![]() Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-05 o 13:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
eh niunia coraz bardziej kaszle i kicha pojde z nia jutro znowu do lekarza..na szczescie nie goraczkuje ale jedt markotna i oslabiona jak nigdy juz ma 3drzemke ... tylko bardzo malo je:-( dormalnie wcoaga 170ml..a teraz od rana zjadla dopiero 140ml (dwa razy po 70:-()ale dalam jej bananka z jabluszkiem i zjadla pol skoiczka..chciala woecej ale ja sie boje jej dac woecej narazie i teraz pytanie jak do wieczora nie bedzie chciala mleczka to podac jej sloiczek czy co??:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie jak podałam jabłko, które sama starłam to był płacz, bo było kwaśniejsze od tego słoiczkowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Rozeznanie
|
Moj tz jest doradca prawnym jak chcesz to moge Ci podac numer do niego
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
czy kogos ok 16tyg dziecie nie bawi sie noczym innym(tzn nie chwyta itp) niz pielucha?moja nie bawi sie zabawkami niby zlapie ale odrazu puszcza i nie wygiaca raczek jak cos wisi itp ale pieluche tarmosi..czy nasze podkoszukli itp..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.