|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Potrzebuję mini porady prawnej. Która tu zdawała jakąś aplikację dopiero co? Przyznać się. (Skleroza jest mi bliską osobą dlatego nie pamiętam)
Idę na spacer z Alicją.
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
|
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Margosia, faktycznie podobni charakterami. W brzuchach nam sie nie rzucali,grzeczne chlopaki to w nocy popalic daja ![]() OLIATH ale mi smaka narobiłaś! |
||
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi, Ita: fajne tytuły
![]() Olaith: pantera bosko wygląda )) a kotlety smakowitew sumie podsunęłaś mi pomysł, bo zupa (kremz kalafiora i ziemniaków) już się kończy
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałabym jeszcze raz bardzo wam podziękować i każdej z osobna za każdy oddany głos
![]() : dziekuje: :dziek uje:![]() : dziekuje: :dziek uje:![]() ![]() Właśnie przyszła do mnie prostownica, więc zapraszam chętne na prostowanie |
|
|
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś wcześniej prosił o więcej zdjęć dzieciaczków, to ja się chwalę fotami z sesji, która była miesiac temu
|
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4418 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4419 |
|
Zadomowienie
|
Co nadrobię czytanie,to znowu musimy jechać do Gdańska na kontrolę i mam zaległości
![]() Wczoraj byliśmy,wszystko jest dobrze. Jasiek śpi,więc korzystając z okazji gotuję rosół i Was nadrabiam
|
|
|
|
#4420 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
U nas nocka git, Młodego uśpił tatuś po 20, dziecko mi wstało po 4 na jedzonko, i dopiero przywitaliśmy się rano przed 8 ![]() Byliśmy dziś z Adaśkiem u dentystki, ofc ząbki leczyła mamusia myslałam że zęby mi sie posypały bo w ciązy u dent nie byłam ale miałam tylko jedna malutką dziurkę w dolnej jedynce i tak to zdrowizna i nawet nie zamruczałNa 17.30 dzis szczepienie także łapie kciuki i trzymam za pozostałe brzdące i mamusie ![]() Najlepszego dla Alexa Dotkaa zdrówka dla Was Cytat:
Cytat:
za ładną nockę i zdrowia dla Piotrusia.Cytat:
Cytat:
jak mu zakładam body i podnoszę głowę to on odpycha się stopami i wygina. I też robi tak jak Czarownica pisała, wygina tą łepetynkę notorycznie.[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43569756] No i niestety mam tez przykra wiadomosc, maly ma proawdopodobnie skaze bialkowa.. Ma taka wysypke na buzi, nie zwracalam na nia uwagi, bo ciagle cos ciamka i myslalam ze to od tego... Ale zaczelam czytac i moze to byc sb [/QUOTE] oby to nie była skaza ![]() Cytat:
a Wy też łatwo nie macieCytat:
za kotlety i panterę![]() Najlepszego dla Adasia i Dominiczka Surka za wygranąCynamonowa daj znać jak tam Adaś bohater nasz
|
||||||
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzecie podoba mi się najbardziejCytat:
|
||
|
|
|
#4423 |
|
Konto usunięte
|
Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.
28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę... |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.
28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE] i teraz jestem ciekawa, czy faktycznie tak est czy tak jak tu któraś pisała ośrodki chcą mieć dobrą opinię po wyleczeniu/rehabilitacjach.... |
|
|
|
#4425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super ze z malutkim wszystko ok.Teso ja mam nadzieje ze u nas to jak pisala Kejt ŁZS nie skaza czy atopowe zapalenie skóry. Zawsze te poliki suche sie robia jak wyskakuje ciemieniucha. Moze cos w tym jest.
|
|
#4426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że sie udało!Cytat:
wszystkie 3!Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd. 28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE] hm.. też mnie tak zastanawia jak to jest z tymi ośrodkami.Z tego co piszesz to drobne korekty was czekają więc szybko będzie dobrze ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- my zaraz na spacer idziemy - słońce raz jest raz chowa się za chmurami. Wieje - u nas nic nowego. A Igi teraz walczy z pieluchą - to ostatnio ulubiona zabawa. Gryzaczki go zaczęły wkurzać, bo dobrze ich jeszcze do buzi nie umie wsadzić. Pielucha the best!
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
Fiazo-Ty mnie nie strasz,że kolki do sześciu miesięcy mogą trwać,bo ja niewyspana jestem permanentnie i jeszcze się targnę
![]() Żartuję oczywiście,ale faktycznie kolek nie znałam przy Oli,i teraz trochę te Jaśkowe mnie przerażają. Dzoan-witaj w klubie,mój Pierożek taki głodny ciągle,że wstawałam co półtorej godziny w nocy,żeby go nakarmić.Brzuch ma rozdęty jak tuba z przeżarcia,a wczoraj wieczorem os.ał sobie pępek.Jak,pytam? ![]() Malaczarna-kciuki za pediatrę |
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.
28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE] a braly pod uwage wiek korygowany? nam nie brali na pierwszej wizycie i potem sie okazalo ze wiekszosc nieprawidlowosci znikla sama. tak samo teraz z ta szyja. Nie sadze ze to dzieki cwiczeniom w 2 tyg. się pokazala (chociaz kto wie).
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
Już drugi dzień Mikołaj jest jakiś zmierzły w dzień. Widać, że śpiący a spać nie może. Wszędzie mu źle, nawet na rękach jest ryk. Już nie wiem co robić. Teraz zasnął w wózku i z suszarką. Ciekawe na jak długo...
|
|
|
|
#4430 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy brały, ale wiedziały, że Mały jest wcześniakiem Ogólnie rehabilitacja ma trwać, dopóki nie zacznie chodzić...
To podejrzewam będą w większości drobne sprawy typu zabawy, pielęgnacja, już dziś nam mówiły, żeby pokazywać Małemu jedną zabawkę, tak, żeby zrobił obrót głową o 180 st. i patrzył w stronę brzuszka+pokazały, jak go podnosić, żeby ćwiczył trzymanie głowy. |
|
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43573445]Nie wiem, czy brały, ale wiedziały, że Mały jest wcześniakiem Ogólnie rehabilitacja ma trwać, dopóki nie zacznie chodzić...
To podejrzewam będą w większości drobne sprawy typu zabawy, pielęgnacja, już dziś nam mówiły, żeby pokazywać Małemu jedną zabawkę, tak, żeby zrobił obrót głową o 180 st. i patrzył w stronę brzuszka+pokazały, jak go podnosić, żeby ćwiczył trzymanie głowy.[/QUOTE] Tzn jak go masz podnosić? |
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Elaine-u nas spacer się nie uda,bo paskudnie jest i nam na razie nie wolno po operacji.Zazdrościmy
![]() Aaaaa,bym zapomniała. Od trzech wieczorów usypiam Jaśka wg "Języka niemowląt" Kąpię,masuję(smaruję kremem lub oliwką)karmię,odkładam w rożku i za chwilę Myszorek śpi.Nie ma ryku,najwyżej smoka wcisnę w dziobek,jak wypadł.Polecam. |
|
|
|
#4433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43569756]
No i niestety mam tez przykra wiadomosc, maly ma proawdopodobnie skaze bialkowa.. Ma taka wysypke na buzi, nie zwracalam na nia uwagi, bo ciagle cos ciamka i myslalam ze to od tego... Ale zaczelam czytac i moze to byc sb ------------------------------ Edit - widzę ze ostatnio dodupne nocki nie tylko u nas ![]() Aaaaa i jeszcze moj tz mial zostac wczoraj zwolniony z pracy... Bo za bardzo sie stawia... Ale po 3 godzinnej rozmowie dali sobie z szefowa po razie i niby po sprawie.. Laska ma przerost ambicji i moj tz podkopuje jej pozycje bo wytyka jej bledy na forum.. A tego nikt nie lubi a ona szczegolnie.. I zamiast przemyslec, poduczyc sie i wyciagnac wnioski to wykorzystuje swoja sytuacje.. "Niestety " moj tz ma podobny styl bycia z pracy jak ja, wiec oboje zawsze mamy przeboje [/QUOTE] , dobrze, że udało się dogadać dla tżCytat:
a co do zwierza to czasami lepiej uśpić niż ma się męczyć i niszczyć życie panom, u mojej sis pies po śmierci swojej pani wariacji takiej zaczął dostawać, że zaczął rzucać się do dzieci i wył caly dzień , sąsiedzi nie mogli wytrzymać i niestety z racji agresywności trzeba było uśpić Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43571004] Zartujesz?? ![]() .[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() u mnie to tak zawsze jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- a teraz co u mnie właśnie wróciłam od lekarza, z zakupów i spaceru szybciej zaszłam do gabinetu pani dr niż karta Piotrka ![]() pani dr zbadała i powiedziała, że nic groźnego nie widać, gardło też nie widać, żeby było mocno zaczerwienione potem poszłam na zakupy, ile wydałam to nawet nie będę liczyć bo się załamie za to kupiłam sobie spodnie a najlepsze, że mój syn na spacerze cały czas spał czyli czyt 3h ![]() a teraz wcinam lody z ciepłymi prażonymi pestkami i granatem ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- aaa i zapomniałam, weszliśmy do domu i deszcz przestał padać i zaświeciło słońce
|
|||||||
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
LEMURKI super, że z Jasiem dobrze
PERSE ![]() FIAZO ekstra, że Synus zdrowy i brawa za udane zakupy i grzeczne dziecko Mały wczoraj dostał marchewki trochę i dzisiaj zrobił biedny rzadką kupke Marchewce mówię ponownie NIE!Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Fiazo narobiłas smaka
ja wlasnie robie nadzienie z grzybów, a drugie ze szpinaku do schabu ![]() Agrafka nas marchewka zatwardziła i tez sie nie polubilismy. Za to dynia super. Ziemniaczek też Laski mam eko jabłka z sadu od bratowej, ale kurde one są kwaśne i młody się krzywi. Czy te ze słoiczków są słodkie?
|
#4436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że Jasi ma się już dobrze Cytat:
U Ciebie chociaż problemu z kupką nie było, u nas przy marchewce był bolący brzuszek. Cytat:
Cytat:
macie pomysły Mieliśmy kupsko Franek już się męczył, więc musiałam 'pomóc' ![]() To od jutro możemy wprowadzić kolejny nowy produkt, muszę sie tylko zastanowić co
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-05 o 14:00 |
||||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
eh niunia coraz bardziej kaszle i kicha pojde z nia jutro znowu do lekarza..na szczescie nie goraczkuje ale jedt markotna i oslabiona jak nigdy juz ma 3drzemke ... tylko bardzo malo je:-( dormalnie wcoaga 170ml..a teraz od rana zjadla dopiero 140ml (dwa razy po 70:-()ale dalam jej bananka z jabluszkiem i zjadla pol skoiczka..chciala woecej ale ja sie boje jej dac woecej narazie i teraz pytanie jak do wieczora nie bedzie chciala mleczka to podac jej sloiczek czy co??:-(
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie jak podałam jabłko, które sama starłam to był płacz, bo było kwaśniejsze od tego słoiczkowego. |
|
|
|
|
#4439 |
|
Rozeznanie
|
Moj tz jest doradca prawnym jak chcesz to moge Ci podac numer do niego
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
czy kogos ok 16tyg dziecie nie bawi sie noczym innym(tzn nie chwyta itp) niz pielucha?moja nie bawi sie zabawkami niby zlapie ale odrazu puszcza i nie wygiaca raczek jak cos wisi itp ale pieluche tarmosi..czy nasze podkoszukli itp..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

myslałam że zęby mi sie posypały bo w ciązy u dent nie byłam ale miałam tylko jedna malutką dziurkę w dolnej jedynce i tak to zdrowizna
chyba więcej będę wypłakiwać swoje cierpienie i się żalić, pierwszy raz od urodzenia mi tyle przespał, ale pewnie kolejna noc wróci do normy także mocno się nie ekscytuje
za ładną nockę i zdrowia dla Piotrusia.
jak mu zakładam body i podnoszę głowę to on odpycha się stopami i wygina. I też robi tak jak Czarownica pisała, wygina tą łepetynkę notorycznie.
Ma 10 lat, od 9 choruje na trzustkę, nasza sytuacja nie jest lekka, a karma to 250-300zł co drugi miesiąc, do tego ciągle sraczki, rzyganie (przy ostatnim "zatruciu" wywaliłam 150zł na weta). Do tego robi mu się coś w głowę - rzuca się na psy, niszczy nam w mieszkaniu - rozdrapuje fotele, narożnik, niszczy ściany - wierzcie mi MAM DOŚĆ.
a Wy też łatwo nie macie

, dobrze, że udało się dogadać dla tż