Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 10:06   #4531
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
bry

i gdzie nowy wątek?

kicia ja też poluję na jakieś legginsy. mam takie jedne jak ten sprzedawca rachel ale nie ciążowe i strasznie się tak skulkowały podobały mi się bardzo bo takie i eleganckie i zwykłe zarazem. do wszystkiego pasowały
i teraz nie wiem jakie kupić
a może kupisz sobie taką maszynkę do usuwania supełków? Ja sobie tak co jakiś czas odświeżam legginsy i inne swetry

Kicia leginsy wyglądają całkiem porządnie szczególnie te pierwsze. ja chyba nie kupuje takich typowo ciążowych.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Nikt juz nic nie wymysli?
No to ok, zaraz sie tym zajme
mi tam mózg nie pracuje najlepiej to nie wymyślam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-11-05 o 10:07
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:16   #4532
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Malutka ma 141 gramów. Serce bije cudnie. We wszystkich konczynach 5 paluszków i reszta też w normie. I zaczynam czuć już ruchy Malutkiej
Także dostałam swój najwspanialszy prezent na 29 urodziny
Jeszcze raz brawka
Dopisz tydzień to umieszczę na pierwszej stronie wagę

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
czuje się dobrze-nawet bardzo tfu tfu... nie zapeszając dolegliwości żadnych, Mała kopie-czasem jak zawodowy piłkarz W sobotę popołudniu taki popis dała aż mój Tż do niej przemawiał żeby się uspokoiła i była dla mnie łaskawszaCzasem jak zasunie to aż poboli. Dziś od 15:00 skacze co chwile- chyba nudzi jej się.
Poza tym byłam u gina w czwartek i wszystko jest w porządku, Mała waży już 492g, no i nie zmieniła płci- pozostaje nadal Hanią Dostałam zlecenie na morfologię, mocz i oczywiście glukozę.

Mnie raz tez Mała kopnęła, że aż zabolało
Frogutka, tez proszę o dopisanie tygodnia, to wpiszę na wagę na 1. stronę

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja też zaraz lecę na USG. Okropnie się nim stresuje nie mogłam przez to spać w nocy Mam worki pod oczami, aż do kolan i ogólnie mam zły dzień. Trzymajcie kciuki, żeby na usg nie wyszło nic złego.
O matko za 20 minut wychodzę, a jestem w pidżamie
My z mężem też przed połówkowym mieliśmy strasznego cykora, trzymam kciuki bardzo mocno

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Czytam was, ale nie nadążam odpowiadać. W końcu się lepiej czuję, więc ostro zabieram się za rozkręcanie firmy, bo musze naszyć kupę rzeczy dziecięcych na jarmark świąteczny.
Co do Pepco to ja chyba nigdy nie kupiłam tam badziewia. Ale też trzeba wybierać dobre jakościowo materiały, patrzeć na wykończenie. Ale w sumie wszędzie trzeba na to patrzeć Często nawet w hipermarketach za 5zł kupowałam ciuszki i były ok a firmówki się rozciągały i deformowały.
za firmę - jak coś poszyjesz to wstawisz nam zdjęcia? - takie cuda kiedyś pokazywałaś
Ja mam z Pepco sporo majtek i są spoko

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
A ja kupiłam torbe podrózna, żeby miec do czego sie spakowac do szpitala, koszule do karmienia i szlafrok. Jeju ale mi sie nie podobaja te koszule i szlafroki- wygladam w tym jak stara babcia Dobrze że tylko w szpitalu to ubiorę.

Wczoraj kupiłam w lumpku 3 sweterki dla syncia za 26 zł.
Ja sobie jedną fajną kupiłam - w paski i nawet mi się podoba. Drugą babciną strasznie, ale na poród za 3 złote z ciucha.
super zakup

My też kupiliśmy wózek - powiedziałam, że jak będę mieć więcej czasu to się wrzodów nabawię
http://www.bebe-best.com/images/Carambola_1.jpg
Bardzo się cieszę - czekam na kuriera

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-11-05 o 10:20
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:16   #4533
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
wszystko bedzie dobrze, trzymam
Dziękuję dziewczyny za kciuki
Okazało się, że na USG nie widać, żeby coś było nie tak. To i tak nie daje mi gwarancji, ale zawsze to jakieś pocieszenie.
Dostałam znowu antybiotyk i jakieś globulki przeciwgrzybicze profilaktycznie. Zastanawiam się czy wykupować, już tyle czasu biorę antybiotyk i grzybicy nie widać
Hmm... co jeszcze? Z łożyskiem już chyba ok. Jak zapytałam to odpowiedział wymijająco więc się nie będę tym przejmować
Za dwa tygodnie robię to glukozę z obciążeniem
Dostałam od położnej witaminy
Wymiarów dziecka nie znam, bo nic mi nie podał. Dziwny ten lekarz Pytał też o mój wzrost i tż, ale podobno nic złego się nie dzieje. Nie ogarniam

Następna wizyta 06.12

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Za wizytę, l4 i zabaweczkę

thidien Za wózek. Fajnie, ze myślicie nad zmianami bo jak piszesz to widzę, że są konieczne tak strasznie ciaśniutko mieliście. żeby wam się udało załatwić wszystko tak jak będziecie chcieli

frogutka zazdroszczę filmiku, my nie będziemy mieć takiej pamiątki, ale myślę że obraz jaki zobaczymy na pewno utkwi nam w pamięci

1. Ubranka z pepco nie wszystkie wydają się złe, niektóre faktycznie są z takiego materiału uszyte, że jak ostatnio miałam ochotę na zakupy, poszłam tam i popatrzyłam to już mi całkiem przeszło i nie poszalałam

2. OMG!! Jak można się zagłodzic na śmierć nikt nic nie zauważył okropne... Ja też się w wakacje dowiedziałam, że moja koleżanka z liceum zmarła po dwuletniej walce z rakiem piersi a to wszystko dlatego, że lekarz na początku to zbagatelizował

amelka2006 brawa dla Elenki

elunka88 trzymaj się cieplutko

koziemleko
a co tam słychać u małego futrzaka???
Pytasz o chomika? Dobrze, biega w kołowrotku jak zawsze
Ale nie chce sobie wygryźć szwów, ostatnio to zrobił, a teraz będzie musiał chyba iść na zdjęcie

Co do ubrań w pepco to kupiłam SOBIE kiedyś tam sweterek, który z każdym praniem robił się większy Noszę go teraz, pasuje na mój wielki brzuch

Cytat:
Czesc dziewczyny!
Troche mnie nie było ale na szczeście nadrobiłam Was.

amelka2006 gratuluje córeczki! Piekne zdjęcie.

koziemleko trzymam kciuki za wizytę!

A ja kupiłam torbe podrózna, żeby miec do czego sie spakowac do szpitala, koszule do karmienia i szlafrok. Jeju ale mi sie nie podobaja te koszule i szlafroki- wygladam w tym jak stara babcia Dobrze że tylko w szpitalu to ubiorę.

Wczoraj kupiłam w lumpku 3 sweterki dla syncia za 26 zł. Pani w lumpku wyciagnełam mi cała wielka reklamówke ciuszków w małych rozmiarch i wybierałam. Cena przeciętnie 5-6 zł za body, pajacyki ale nic nie brałam z tych rzeczy bo mam od bratowej. Ale tak ogólnie to sie opłacało bo ciuszki wogóle niezniszczone, niektóre jak nowe.

Od dwóch dni siedze na alle i próbuje kupic sobie legisny ciazowe ocieplane i nie moge sie zdecydować. Moze któras kupiła i poda linka. zalezy mi żeby były mocno ocieplane na zime. Zastanawiam sie nad tymi http://allegro.pl/legginy-ocieplane-...622979805.html i tymi http://allegro.pl/ocieplane-legginsy...673470603.html Nie wiem tez jaki rozmiar wziąc bo chcem żeby pasowały teraz i były dobre do końca ciazy. Moze doradzicie mi!
Fajne są te kolorowe leginsy
za sweterki

Ja muszę koszulę wyrwać z lumpa A szlafrok mam jeden w domu wystarczy on? Nie chcę go zniszczyć, bo go uwielbiam i to jeden z pierwszych prezentów od tż

Cytat:
Nikt juz nic nie wymysli?
No to ok, zaraz sie tym zajme
Ja nie jestem dobra w wymyślaniu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:19   #4534
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
a może kupisz sobie taką maszynkę do usuwania supełków? Ja sobie tak co jakiś czas odświeżam legginsy i inne swetry
Ja do usuwania zmechaceń używam zużytych maszynek do golenia

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

koziemleko
super, że wszytsko dobrze.

Drugie serce
Stary 2013-11-05, 10:24   #4535
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Zrobiliśmy remont swoich pookoi tzn takie odświeżenie u małego trochę rewolucji bo nowe meble łóżko i fototapeta piękna ale ją kleić to trzeba mieć anielską cierpliwość no i mówimy jej że jak my zaczeliśmy to ona powinna ruszyć przedpokój a ona na to że jej nie przeszkadza i ona nie chce no to mieszkanie samo za nią zdecydowało no jak się nic nie robi przez 15 lat to kiedyś to rypnie

Ja też jestem za jak najprostszym tytułem
Dzisiaj mam dużo nauki jutro mam kolokwium z inżynierii procesowej i jeszcze się za to nie wzięłam a tak mi się nie chcę że ojej po za tym to od wczoraj zjadłam paczkę krówek taką miałam ochotę i w ogóle to strasznie wcześnie chodzę spać i i przez to tak rano wstaje przynajmniej pies korzysta..
Jeszcze anegdotka o teściowych mojej sąsiadki rodzi za 2 tygodnie też z nią mieszkają i któregoś dnia się jej pyta a macie już wózek ona że tak od siostry a na to teściowa a kółka ma?? poprostu mnie tym wczoraj rozwaliła na łopatki
Miłego dnia
Jaką wybraliście tapetę do pokoju synka? Pochwal się, bardzo lubię oglądać zdjęcia aranżacji wnętrz
Najwyraźniej teściowa dąży do tego abyście sami wyremontowali mieszkanie... ach te teściowe, ja na szczęście na swoją nie narzekam, wspaniała kobieta teść zresztą też, zawsze nam pomagają ze wszystkim

Cytat:
Ja tak na szybko odpisuję, bo na 9.00 mam wizytę u gina, a muszę się jeszcze ubrać Jak coś pominęłam to przepraszam

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Pewnie mąż do parku pobawić się poszedł ?? Oni tak ściemniają, że ich to nie jara
Ela uwielbiam Cię

Cytat:
to ktora umie zrobic ta ankiete do tytulu bedziemy wybierac, bo propozycji juz chyba mamy dosc
nkietę może założyć autor wątku

Cytat:

Wczoraj kupiłam w lumpku 3 sweterki dla syncia za 26 zł. Pani w lumpku wyciagnełam mi cała wielka reklamówke ciuszków w małych rozmiarch i wybierałam. Cena przeciętnie 5-6 zł za body, pajacyki ale nic nie brałam z tych rzeczy bo mam od bratowej. Ale tak ogólnie to sie opłacało bo ciuszki wogóle niezniszczone, niektóre jak nowe.

Od dwóch dni siedze na alle i próbuje kupic sobie legisny ciazowe ocieplane i nie moge sie zdecydować. Moze któras kupiła i poda linka. zalezy mi żeby były mocno ocieplane na zime. Zastanawiam sie nad tymi http://allegro.pl/legginy-ocieplane-...622979805.html i tymi http://allegro.pl/ocieplane-legginsy...673470603.html Nie wiem tez jaki rozmiar wziąc bo chcem żeby pasowały teraz i były dobre do końca ciazy. Moze doradzicie mi!
za zakupy lumpkowe, pochwal się Ja ostatnio trochę też chodziłam po lumpkach, ale przyznam że u mnie w mieście ceny powalają żeby te ciuszki były jakieś extra to bym jeszcze zrozumiała, ale niektórzy przesadzają oczywiście mozna upolować jakieś perełki za rozsądną cenę ale nie za często i trzeba mieć szczęście.

Jeśli chodzi o legginsy ja kupowałam ocieplane Oasi, polskiego producenta, na początku jakość wydawała mi się świetna, ale po kilku praniach stwierdzam że strasznie się mechacą, wszystkie paprochy się do nich przyczepiają, a do tego mogłyby być zdecydowanie dłuższe. Jeśli jesteś wysoka sprawdź dokładnie długość nogawki

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-05 o 10:32
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:25   #4536
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

To może 18-22.11 niespodzianki?
nieee, bo ja mam usg 18.11 a chcę wiedzieć co mam w brzucholu

Cytat:

ja kupowałam tutaj: http://allegro.pl/legginsy-getry-leg...586819694.html
polecała mi bebe, była zadowolona i ja też

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja do usuwania zmechaceń używam zużytych maszynek do golenia
ja też, zużytych albo takich najtańszych
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:27   #4537
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
My też kupiliśmy wózek - powiedziałam, że jak będę mieć więcej czasu to się wrzodów nabawię
świetny naprawdę.

Cytat:
Okazało się, że na USG nie widać, żeby coś było nie tak. To i tak nie daje mi gwarancji, ale zawsze to jakieś pocieszenie.
Dostałam znowu antybiotyk i jakieś globulki przeciwgrzybicze profilaktycznie. Zastanawiam się czy wykupować, już tyle czasu biorę antybiotyk i grzybicy nie widać
Hmm... co jeszcze? Z łożyskiem już chyba ok. Jak zapytałam to odpowiedział wymijająco więc się nie będę tym przejmować
Wymiarów dziecka nie znam, bo nic mi nie podał. Dziwny ten lekarz Pytał też o mój wzrost i tż, ale podobno nic złego się nie dzieje. Nie ogarniam

Następna wizyta 06.12

Mi też nie podaje wymiarów już lekarz, a wagi Ci nie podał?
Nie ważne, ważne, że zdrowe

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:30   #4538
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Jeszcze anegdotka o teściowych mojej sąsiadki rodzi za 2 tygodnie też z nią mieszkają i któregoś dnia się jej pyta a macie już wózek ona że tak od siostry a na to teściowa a kółka ma?? poprostu mnie tym wczoraj rozwaliła na łopatki
Miłego dnia
Nie, na płozach będzie się ślizgał

Cytat:
Kicia leginsy wyglądają całkiem porządnie szczególnie te pierwsze. ja chyba nie kupuje takich typowo ciążowych.
Ja też nie. Mam dużo legginsów z dawnych czasów, które mi i tak zakrywają brzuch, wiec je zdzieram po kolei

Cytat:

Następna wizyta 06.12
Wizyta akurat na Mikołaja
Ja chyba pojade na glukozę w sobotę, jak się będę lepiej czuła bo za tydzień w sobotę idę do pracy, a boję sie że jak pójdę 23.11 to nie będę miała wyników na 26.11 na wizytę

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:30   #4539
lutien
Wtajemniczenie

Nie chcę spamować wątku zdjęciami ciuszków. W podpisie mam linka do bloga i tam będą zdjęcia

Ja też muszę kupić sobie legginsy ocieplane. Ale póki co brzuch mam malutki, więc wchodzę w normalne Dla mnie koszmarem będzie wybór kurtki zimowej Będę polować na jakąś używkę na all.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:39   #4540
mona1
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję zakupu, fajna bryka

Cytat:

Następna wizyta 06.12
za udaną wizytę! Ty chodzisz prywatnie czy na fundusz? Co ten lekarz taki dziwny? Od początku taki jest?
A może dzidzia wysoka, że pytal o wzrost? Bo moja malutka ma strasznie długie nóżki u mnie lakarz popatrzył na moje nogi od razu powiedział "po mamusi" na ostatniej wizycie wszystkie parametry odpowiadały 22tc, a nóżki 23 będzie modelka
Ja też za dwa tygodnie idę na glukozę
Stary 2013-11-05, 10:44   #4541
teQiba
Moderator

Dziewczyny - GŁOSUJEMY!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 10:45   #4542
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
swietny ten wozek w tych kolorach ?? ile daliscie ??

Cytat:
ciesze sie, ze wizyta udana
Z tym wzrostem to rzeczywiscie dziwne pytanie, ciekawe po co mu to

kicia fajne leginsy, mi sie pierwsze bardziej podobaja

Moze kazda jak bedzie miala juz gotowy pokoik albo kacik dla dziecka, niech sie chwali ja uwilebiam ogladac aranzacje wnetrz

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:50   #4543
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Moze kazda jak bedzie miala juz gotowy pokoik albo kacik dla dziecka, niech sie chwali ja uwilebiam ogladac aranzacje wnetrz
Ja i mój gust w ogóle w tym się nie widzę. Wszystko będzie misz-masz, to nawet nieład artystyczny nie będzie. W doborze koloru i aranżacji jestem kiepska i nie mam gustu

Cytat:
Dziewczyny - GŁOSUJEMY!
Olaboga tyle propozycji? Daję sobie czas do jutra

Stary 2013-11-05, 10:52   #4544
teQiba
Moderator

Cytat:
Jeszcze 500 postów.

Dalej SPAMUJEMY
TAK!!!

Cytat:

Ja też już zaczynam coraz poważniej podchodzić do tematu

Cytat:
Gratuluje!
Najważniejsze, że wszystko w porządku
A lekarz tak dziwny jak i mój - nie przejmuj się

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Olaboga tyle propozycji? Daję sobie czas do jutra
No Takie poetki mamy na wątku
Ja też się wstrzymuję bo muszę się namyśleć
Stary 2013-11-05, 10:58   #4545
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja i mój gust w ogóle w tym się nie widzę. Wszystko będzie misz-masz, to nawet nieład artystyczny nie będzie. W doborze koloru i aranżacji jestem kiepska i nie mam gustu
ela nie bedzie tak zle ja jak chce cos urzadzac to pomagam sobie internetem albo gazetami o wnetrzach

Rzeczywiscie, trzeba sie namyslec nad tym tytulem ale obawiam sie, ze niektore moga byc za dlugie i sie nie zmiescic

Stary 2013-11-05, 10:59   #4546
monkaa321
Zakorzenienie

mmhym śliczny wózek ja kiedyś próbowałam maszynką ale jakoś mi nie szło a kupiłam w biedrze taką wypasioną za 20zł i zasuwa super

koziemleko super że u dzieciaczka wszystko dobrze mnie irytuje jak niektórzy lekarze nie powiedzą ile mierzy/waży dziecko bo każda matka by to chciała wiedzieć, a przecież jego to nic nie kosztuje może łożysko się już poprawiło skoro nic nie mówił
co do globułek to może faktycznie nie kupuj? jedynie laktowaginal czy jakiś inny probiotyk a recepta zostanie w razie W
I tak pytam o chomika bo ja miałam przeboje u mojej dziewczyny jak sobie systematycznie szwy wydłubywała a jak jej kołnierz ubieraliśmy (już na samą noc a w dzień pilnowałam cały czas) to się na nas tak okropnie obrażała że jeść nie chciała i chudła strasznie szybko... stąd moje pytanie

lutien a ja chyba kurtkę zimową wezmę od Tż chyba że mama/babcia/ciocia będą miały jakąś ciepłą bo ja się w swoją nie zmieszczę jak brzuch już będzie duży

mona1 fajnie mieć długie nogi ja mam takie popierdułki

Idę oddać głos
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:04   #4547
kate1623
Zadomowienie

Witam
To jak kończymy dzisiaj wątek ???
Cytat:

Gratulacje

Cytat:

Następna wizyta 06.12
Szkoda, że lekarz taki niechętny ale ważne, że z dzieciem wszystko w porządku

Cytat:
Dla mnie koszmarem będzie wybór kurtki zimowej Będę polować na jakąś używkę na all.
Racja, u mnie ten koszmar już się zaczyna Nie stać mnie na zakup kurtki na jeden sezon jakoś wciskam się w stare i koleżanka ma mi jedną pożyczyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Właśnie wróciłam ze szkoły byłam po odbiór dyplomu (odbieram go od sierpnia ) i poszlam jeszcze po małe zakupy. Wróciłam ledwo żywa i zmęczona jakbym co najmniej giewont zdobyła Coraz ciężej mi się poruszać i wkurza mnie to niesamowicie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
:
zabiłaś mnie tym tekstem ,ale nie martw się Ja też mam takie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:06   #4548
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:

Ja sobie jedną fajną kupiłam - w paski i nawet mi się podoba. Drugą babciną strasznie, ale na poród za 3 złote z ciucha.
super zakup

Śliczny wózek!
Musze sobie kupić jeszcze jedna koszulę, bo poprzednim razem zabrałam do szpitala tylka jedną i strasznie sie zabrudziła podczas porodu i musiałam załozyc szpitalną. Na drugi dzień męzus mi juz przyniósł wypraną.

Cytat:

Następna wizyta 06.12

Fajne są te kolorowe leginsy
za sweterki

Ja muszę koszulę wyrwać z lumpa A szlafrok mam jeden w domu wystarczy on? Nie chcę go zniszczyć, bo go uwielbiam i to jeden z pierwszych prezentów od tż

:
Nie masz sie czym martwić. Z dzidzią ok więc jest super!
Ja szlafrok biore jeden i powinien wystarczyć. Napewno nie zniszczysz szlafroka, bedziesz go ubierała tylko wstając z łóżka.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

za zakupy lumpkowe, pochwal się Ja ostatnio trochę też chodziłam po lumpkach, ale przyznam że u mnie w mieście ceny powalają żeby te ciuszki były jakieś extra to bym jeszcze zrozumiała, ale niektórzy przesadzają oczywiście mozna upolować jakieś perełki za rozsądną cenę ale nie za często i trzeba mieć szczęście.

Jeśli chodzi o legginsy ja kupowałam ocieplane Oasi, polskiego producenta, na początku jakość wydawała mi się świetna, ale po kilku praniach stwierdzam że strasznie się mechacą, wszystkie paprochy się do nich przyczepiają, a do tego mogłyby być zdecydowanie dłuższe. Jeśli jesteś wysoka sprawdź dokładnie długość nogawki
1111.jpg
Pierwszy od lewej to taka bardziej bluza ocieplana 0-3 m-ca George, w srodku sweterek ocielnany Marks&Spencer rozmiar 1m-c i ostatni sweterek tez Marks&Spencer rozmiar 1m-c. Wydaja mi się wieksze te sweterki niz rozmiarówka.

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

ja kupowałam tutaj: http://allegro.pl/legginsy-getry-leg...586819694.html
polecała mi bebe, była zadowolona i ja też

ja też, zużytych albo takich najtańszych
Dzięki zaraz zajrze.

Cytat:
Nie chcę spamować wątku zdjęciami ciuszków. W podpisie mam linka do bloga i tam będą zdjęcia

Ja też muszę kupić sobie legginsy ocieplane. Ale póki co brzuch mam malutki, więc wchodzę w normalne Dla mnie koszmarem będzie wybór kurtki zimowej Będę polować na jakąś używkę na all.
Ja miałam kupowac kurtke zimowa ale zrezygnowałam, bo mam płaszcz i poprostu przeszyje w nim guziki. Powinien mi starczyć na cała zimę.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:08   #4549
Ela87
Zakorzenienie

Pytanie odnośnie rogalików a'la Koziemleko

Te 1/4 szklanki cukru to do tej masy mam wsypać i ugniatać, czy to służy tylko do sypania?
Nie śmiać się z pytania, ja ostatnio piekłam jak byłam mała Może się skuszę na te rogaliki, bo mi się dzisiaj śniły

Cytat:
ela nie bedzie tak zle ja jak chce cos urzadzac to pomagam sobie internetem albo gazetami o wnetrzach
U mnie kącik dziecka to będzie samo łóżeczko reszta jest naszym kątem więc szaleć nie będe ale jestem taką hmm... minimalistką? można to tak nazwać? Bardziej podoba mi się pościel jednokolorowa niż we wzory. Nawet korci mnie zrobić łóżeczko całe na biało wtedy dziecko w ciuchach o innych kolorach będzie ładnie się prezentowało, a i zdjęcia w łóżeczku będą profesjonalne, z jednolitym tłem

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam
To jak kończymy dzisiaj wątek ???
Dajcie mi czas chociaż do wieczora !!

Stary 2013-11-05, 11:09   #4550
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Racja, u mnie ten koszmar już się zaczyna Nie stać mnie na zakup kurtki na jeden sezon jakoś wciskam się w stare i koleżanka ma mi jedną pożyczyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Właśnie wróciłam ze szkoły byłam po odbiór dyplomu (odbieram go od sierpnia ) i poszlam jeszcze po małe zakupy. Wróciłam ledwo żywa i zmęczona jakbym co najmniej giewont zdobyła Coraz ciężej mi się poruszać i wkurza mnie to niesamowicie
ja tez chyba nie bede kupowala kurtki zimowej, narazie sie bez problemu zmieszcze do starej a co potem to zobaczymy

A ja jeszcze nie jestem w 5 miesiacu a juz jak dlugo chodze albo stoje to mnie plecy napierdzielaja w odcinku ledzwiowym na szczescie tak nie jest codziennie, ale jestem w szoku ze tak szybko, z Natalia zaczelo sie o wiele pozniej

monka popie.rdolki powiadasz

Stary 2013-11-05, 11:12   #4551
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Musze sobie kupić jeszcze jedna koszulę, bo poprzednim razem zabrałam do szpitala tylka jedną i strasznie sie zabrudziła podczas porodu i musiałam załozyc szpitalną. Na drugi dzień męzus mi juz przyniósł wypraną.

Ja szlafrok biore jeden i powinien wystarczyć. Napewno nie zniszczysz szlafroka, bedziesz go ubierała tylko wstając z łóżka.

Załącznik 5468753
Pierwszy od lewej to taka bardziej bluza ocieplana 0-3 m-ca George, w srodku sweterek ocielnany Marks&Spencer rozmiar 1m-c i ostatni sweterek tez Marks&Spencer rozmiar 1m-c. Wydaja mi się wieksze te sweterki niz rozmiarówka.

Ja miałam kupowac kurtke zimowa ale zrezygnowałam, bo mam płaszcz i poprostu przeszyje w nim guziki. Powinien mi starczyć na cała zimę.
Ja kupię jedną koszulę, bo kupię nową (tzn u chińczyków za 15zł :P ). W razie czego w szpitalu jest mini targ i tam można też za grosze dokupić coś to wtedy poślę tżta albo mamę
Szlafrok jakiś stary mam nie używam więc się przyda.

Co do kurtki zimowej to nie mam pojęcia co zrobię nie będę wychodziła z domu

Stary 2013-11-05, 11:12   #4552
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Te 1/4 szklanki cukru to do tej masy mam wsypać i ugniatać, czy to służy tylko do sypania?
Nie śmiać się z pytania, ja ostatnio piekłam jak byłam mała Może się skuszę na te rogaliki, bo mi się dzisiaj śniły

U mnie kącik dziecka to będzie samo łóżeczko reszta jest naszym kątem więc szaleć nie będe ale jestem taką hmm... minimalistką? można to tak nazwać? Bardziej podoba mi się pościel jednokolorowa niż we wzory. Nawet korci mnie zrobić łóżeczko całe na biało wtedy dziecko w ciuchach o innych kolorach będzie ładnie się prezentowało, a i zdjęcia w łóżeczku będą profesjonalne, z jednolitym tłem
wsypac i ugniatac

minimalizm tez moze byc fajny

Stary 2013-11-05, 11:15   #4553
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
wsypac i ugniatac

minimalizm tez moze byc fajny
Może w czwartek coś upiekę
Chociaż dzisiaj idę odebrać wyniki z glukozy, także możliwe, że nie będę mogła...

Stary 2013-11-05, 11:25   #4554
justine_87
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Niedawno wstałam, zjadłam leniwe śniadanie, zrobiłam pranie i posprzątałam trochę i uciekam zaraz do rodziców na wieś
Wieczorem Was nadrobię, bo widzę, że dużo się dzieje - zakupy, badania, zakładanie firmy

elunka88, dużo, dużo zdrowia dla Was!

Cytat:
Jeśli miałabym kupować nowy wózek to chyba właśnie Cadeta (w wersji niebieskiej/turkusowej) lub X-landera XQ (oba w cenie do 1300zł).

I taka ze mnie ciapa!!!
Dobrze, że dziś weszłam na maila - patrzę, a wygrałam dwie aukcje!
W sumie za 6 bodziaków zapłaciłam 39zł z przesyłką
Rozmiar 62-68, więc będą na lato
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Aukcja1.jpg (77,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Aukcja2.jpg (75,2 KB, 19 załadowań)

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:57   #4555
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

super wybór!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:58   #4556
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
świetny naprawdę.

Mi też nie podaje wymiarów już lekarz, a wagi Ci nie podał?
Nie ważne, ważne, że zdrowe
No właśnie nie podał. A zapomniałam zapytać, bo pytałam o wiele spraw. O bóle podbrzusza - są normalne, o zaświadczenie do SR - dostanę na następnej wizycie - co za palant!, o to łożysko.
Jakoś mi się zapomniało z tego wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
gratuluję zakupu, fajna bryka

za udaną wizytę! Ty chodzisz prywatnie czy na fundusz? Co ten lekarz taki dziwny? Od początku taki jest?
A może dzidzia wysoka, że pytal o wzrost? Bo moja malutka ma strasznie długie nóżki u mnie lakarz popatrzył na moje nogi od razu powiedział "po mamusi" na ostatniej wizycie wszystkie parametry odpowiadały 22tc, a nóżki 23 będzie modelk
Ja też za dwa tygodnie idę na glukozę
Tak chodzę na NFZ. Lekarz jest małomówny i nie pokazuje dzidzi, ale jest dobry i mu ufam. Ogólnie ja chodzę do dwóch i tamten drugi dużo gada, daje zdjęcia, ale nie ufam mu do końca, bo słyszałam o nim wiele negatywnych historii. Oboje się uzupełniają

Teraz mi się przypomniało, że jak pytał o ten wzrost, to pod nosem mruknął, : a bo to już 24 tydzień; Więc może faktycznie duża dzidzia?

A ta glukoza mnie przeraża. Niby mam wypić 50 g i czekać godzinę

Cytat:
Dziewczyny - GŁOSUJEMY!
Ja się nie umiem zdecydować. Muszę się poradzić maleństwa, w końcu to i jego wątek

Cytat:
mmhym śliczny wózek ja kiedyś próbowałam maszynką ale jakoś mi nie szło a kupiłam w biedrze taką wypasioną za 20zł i zasuwa super

koziemleko super że u dzieciaczka wszystko dobrze mnie irytuje jak niektórzy lekarze nie powiedzą ile mierzy/waży dziecko bo każda matka by to chciała wiedzieć, a przecież jego to nic nie kosztuje może łożysko się już poprawiło skoro nic nie mówił
co do globułek to może faktycznie nie kupuj? jedynie laktowaginal czy jakiś inny probiotyk a recepta zostanie w razie W
I tak pytam o chomika bo ja miałam przeboje u mojej dziewczyny jak sobie systematycznie szwy wydłubywała a jak jej kołnierz ubieraliśmy (już na samą noc a w dzień pilnowałam cały czas) to się na nas tak okropnie obrażała że jeść nie chciała i chudła strasznie szybko... stąd moje pytanie

lutien a ja chyba kurtkę zimową wezmę od Tż chyba że mama/babcia/ciocia będą miały jakąś ciepłą bo ja się w swoją nie zmieszczę jak brzuch już będzie duży

Idę oddać głos
Doradzę się jeszcze tż czy kupować globulki. On mi doradzi Ale najpierw zobaczę ile kosztują, bo to też robi różnicę.

A ja bym wolała, żeby chominiu sobie wydłubał te szwy. Nie musiałabym z nim iść na ściąganie. Zawsze to mniej stresu dla niego.

A ja mam kurtkę zimową Jak wam pisałam pożyczoną od teściowej. Tylko, że będę musiała z S wejść w XL

Ja też mam krótkie i masywne nóżki Mam nadzieję, że to dziecko odziedziczy po tż

Cytat:

za dyplom

Ja też się bardzo szybko męczę. Mam do gina 20 minut spacerkiem i do tej pory to był właśnie miły spacerek, a dziś przeprawa. Sapałam jak stara lokomotywa

Cytat:

Załącznik 5468753
Pierwszy od lewej to taka bardziej bluza ocieplana 0-3 m-ca George, w srodku sweterek ocielnany Marks&Spencer rozmiar 1m-c i ostatni sweterek tez Marks&Spencer rozmiar 1m-c. Wydaja mi się wieksze te sweterki niz rozmiarówka
A no to wtedy wezmę ten szlafrok. Jakby miał się zniszczyć to bym kupiła jakiś za grosze w lumpiku, bo za tym bym się zapłakała Uwielbiam go jest różowy, mięciutki, dobrej firmy, od tż

Fajne te sweterki Też mam kilka takich i wydają mi się duże, ale to pewnie złudzenie, bo ubierasz je już na jakiś ciuch więc chyba muszą być luźniejsze

Cytat:
(rozbawił mnie nagłówek nie pytanie)

Już ktoś odpowiedział, ale...
Tak ten cukier dodajesz do ciasta i ugniatasz Ten cukier do posypania nie jest ujęty w przepisie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Niedawno wstałam, zjadłam leniwe śniadanie, zrobiłam pranie i posprzątałam trochę i uciekam zaraz do rodziców na wieś
Wieczorem Was nadrobię, bo widzę, że dużo się dzieje - zakupy, badania, zakładanie firmy

I taka ze mnie ciapa!!!
za pranie i porządki.
za piękne body. Fajne
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:16   #4557
mmhym
Zadomowienie

Dzięki za brawka - strasznie mi sie podoba

Cytat:
swietny ten wozek w tych kolorach ?? ile daliscie ??
No, na ten się zdecydowalismy. Mąż chciał czerwony, ale ponoć na żywo wygląda bardziej na malinowy, więc stanęło na moim 1295 z przesyłką, bo u mnie w mieście albo za drogi albo nie mają tej firmy.

Cytat:
Super bluzy!
Ja mam kurtkę dwurzędową na napy, więc będę się zapinać na szerszy rząd, a tamte wystające napy jakoś zaślepie... będę kombinować

Cytat:
A ja jeszcze nie jestem w 5 miesiacu a juz jak dlugo chodze albo stoje to mnie plecy napierdzielaja w odcinku ledzwiowym na szczescie tak nie jest codziennie, ale jestem w szoku ze tak szybko, z Natalia zaczelo sie o wiele pozniej
No mam dokładnie to samo. Ogólnie czuję sie znakomicie, tylko właśnie wieczorem, jak mam bardziej intensywny dzień to strasznie jestem styrana...

Cytat:
Może w czwartek coś upiekę
Chociaż dzisiaj idę odebrać wyniki z glukozy, także możliwe, że nie będę mogła...
żebyś piec i wcinac mogła

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

I taka ze mnie ciapa!!!
Fajne ja też staram się 68 kupować z krótkim na lato 62 głównie dłuższy rękaw

A wczoraj w tym C&A kupiłam Ulce 4 pary spodni dresowych po dwa w 62 i 68 - na pewno wygodniejsze niż dzinsowe a też fajnie wyglądają, nie?

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Hm, a mnie lekarka zapytała czy chce mi się więcej pić, ja mówię, że nie i nie mam robić na razie glukozy...

Drugie serce
Stary 2013-11-05, 12:40   #4558
teQiba
Moderator

Cytat:
No, na ten się zdecydowalismy. Mąż chciał czerwony, ale ponoć na żywo wygląda bardziej na malinowy, więc stanęło na moim 1295 z przesyłką, bo u mnie w mieście albo za drogi albo nie mają tej firmy.
I to jest 2w1? Ja tez chyba kupie wozek przez neta, bo w tych sklepach stacjonarnych albo nic mi sie nie podoba albo jest drogie...
Stary 2013-11-05, 12:47   #4559
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
1. No właśnie nie podał. A zapomniałam zapytać, bo pytałam o wiele spraw. O bóle podbrzusza - są normalne, o zaświadczenie do SR - dostanę na następnej wizycie - co za palant!, o to łożysko.
Jakoś mi się zapomniało z tego wszystkiego.

2. A ta glukoza mnie przeraża. Niby mam wypić 50 g i czekać godzinę

3. A ja bym wolała, żeby chominiu sobie wydłubał te szwy. Nie musiałabym z nim iść na ściąganie. Zawsze to mniej stresu dla niego.

4. (rozbawił mnie nagłówek nie pytanie)

5. Już ktoś odpowiedział, ale...
Tak ten cukier dodajesz do ciasta i ugniatasz Ten cukier do posypania nie jest ujęty w przepisie
1. To u drugiego się dowiesz jakie wielkie Nie ten to następny powie
2. No własnie ja dostałam skierowanie na 75 gram, a po tym sie czeka 2 godziny. Własnie sobie myślałam, że wolałabym dostać te 50 gram. Bo generalnie tak powinno się robić. Najpierw 50 gram, jak cos wyjdzie źle, to wtedy idzie się na 75 gram, ale niektórzy od razu walą 75 gram
3. A dużo ma szwów? Moja fretka jak miała sterylkę to miała tylko jednego szwa, którego też sama sobie nie ściągnęła, ale jak poszłam z nią na ściągnięcie, to nawet nie wiem kiedy pani to ściągnęła myk i już
4. Przyznam, że mleka koziego nie piłam nigdy
5.To muszę więcej zmielić sama robię cukier puder w młynku więc zrobię więcej. Mama powiedziała, że mi pomoże z rogalikami, to pewnie ja będę stała obok a ona zrobi wszystko za mnie

Cytat:
Dzięki za brawka - strasznie mi sie podoba

A gdzie zamawialiście i jaki dokładnie to model? Jeżeli to nie tajemnica

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:

A wczoraj w tym C&A kupiłam Ulce 4 pary spodni dresowych po dwa w 62 i 68 - na pewno wygodniejsze niż dzinsowe a też fajnie wyglądają, nie?
Lepiej się zakłada dresy i są wygodniejsze podobno

Stary 2013-11-05, 12:55   #4560
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
I to jest 2w1? Ja tez chyba kupie wozek przez neta, bo w tych sklepach stacjonarnych albo nic mi sie nie podoba albo jest drogie...
2w1 bo fotelik już kupiłam, ale można na all zamówić ten wózek plus fotelik **** i kosztuje koło 1700 maks. Np. tu http://allegro.pl/wozek-navington-ca...632898033.html a z maxi cosi citi już koło 1600
My oglądaliśmy go w sklepie i zamówilismy przez internet

Cytat:
A gdzie zamawialiście i jaki dokładnie to model? Jeżeli to nie tajemnica
http://allegro.pl/wozek-navington-ca...674249425.html u tego gościa. fajny jest lekki, bardzo skrętny

Drugie serce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości