![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Tak odbiegając od tematu sklepowego. Właśnie oglądam film dokumentalny na TVP1 i dochodzę do wniosku, że niektórym to by się trochę przydało tego OZM.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym, już chyba bardziej podejrzane jest picie w sklepie własnej wody, zwłaszcza, jeśli sklep sprzedaje wodę tej marki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Logiczne jest chyba to, ze każdy swoje poglądy czy to odnośnie wychowania dzieci czy jedzenia w sklepie uważa za słuszne, nie wiem, jak można się tego czepiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do drugiego - można też inaczej. Kupujesz 30 bułek. Przy kasie mówisz, że jest 20. Albo 23... albo cokolwiek bo kasjerka uwierzy na słowo i nie policzy (ale druga policzyć już może). (nie)uczciwość i podejrzliwość działa w obie strony...
![]() |
![]() |
#966 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale tak sobie myślę, że pewnie dlatego wprowadzono w większości marketów ważenie owoców/warzyw przy kasach, bo ludzie kombinowali. Sama raz słyszałam takiego jednego, który się tym chwalił ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#968 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
zastanawiałam się dla jakich matek założono wątek o takim tytule -ale teraz wiem.
Uważajcie, żebyście powikłań po zapaleniu nie miały
![]()
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie jem niczego przed zapłatą,ale czasem dam dziecku sok zanim za niego zapłacimy, bo małej chce się pić i nie widzę w tym nic dziwnego,czy zdrożnego.Czy naprawdę malutkie dziecko musi czekać aż zrobimy całe zakupy, żeby mogło się napić-WTF ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (taka ironia, nie złośliwość)
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4356821 8]zamawiałam parę razy w niemieckich sklepach internetowych i zawsze należało najpierw zapłacić, żeby otrzymać towar
![]() Pewnie dlatego, że mieszkasz w Polsce. ![]()
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Ale to naprwadę trzeba iść na zakupy z jęczącym/ słaniającym się z głodu dzieckiem? Nie można iść z nakarmionym?
I zakupy robi się pół dnia, że zdąży tak niemiłosiernie zgłodnieć?
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Mojemu dziecku zdarzyło się zjeśc w sklepie bułkę, zdarzyło się też zjeśc gruszkę,
tak, kasjerka wierzyła gdy jej mówiłam żeby doliczyła jeszcze jedną bułkę, że była to jedna bułka - jeśli już ktoś mówi że było coś czego fizycznie już nie ma to raczej wskazuje to na uczciwośc tego kogoś bo w sumie mógł nie powiedziec nic, a jeśli dziecko zjadło dwie bułki a ktoś mówi że jedną to i tak strata jest mniejsza niż gdyby dziecko zjadło dwie bułki a rodzic nie prosił by o doliczenie żadnej gdy syn chciał gruszkę (wiem, była brudna, obmacana i niosła na sobie mnóstwo bakterii - też nie jestem tym zachwycona ale tak się złożyło że bardzo chciał jeśc i akurat padło na owoc) to ją zważyłam, zapisałam wagę i powiedziałam ile ważyła przy kasie choc już gruszki było niewiele od dawna mój syn już nie mówi że chce jesc tu teraz natychmiast, jeśli ma na coś ochotę i się mu to kupuje to czeka aż za to zapłacimy, z napojami bywa różnie, wrzucamy do koszyka, chodzimy dalej po sklepie i czasami mówi że bardzo mu się chce pic, no to wtedy pozwalamy mu zaspokoic pragnienie czy to jest oznaką OZM?
![]() |
#975 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
innym razem z pracy zaszłam po syna do przedszkola i razem z nim wracając do domy zaszliśmy na zakupy, widocznie podwieczorek był za mało pożywny jak dla mojego dziecka bo był głodny więc będąc przy owocach chwycił gruszkę i już się w nią wgryzał, to mu ją zabrałam, zważyłam, przetarłam trochę no i ją zjadł
![]() |
![]() |
#977 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4356724 7]
Nasunela mi sie inna wizaznka na mysl, udziela sie tu baardzo, swojego czasu wypowiadala sie duzo o kobietach, ktore rodza dzieci po czym wracaja do pracy i pracuja na caly etat lub wiecej malo widzac dzieci. Ze po co im w takim razie to dziecko bylo? Az tu nagle okazalo sie, ze maz tejze wizazanki dlugimi okresami pracuje poza domem. wiec po co to dziecko mu bylo? Po konfrontacji byly teksty :ale to co innego, zupelnie inna sytuacja, zreszta widzimy, ze zle, staramy sie to zmienic. Taaa, teraz, po ilus tam latach, ale wtedy to latwo bylo szkalowac innych?[/QUOTE] Wiem, ze to nie jest temat na ten wątek, ale wiem o jaka wizażanke Ci chodzi, bo chyba brałam udział w tej dyskusji dawno temu. Nie dość, że mąż to ona sama wróciła do pracy po krótszym okresie, niż zamierzała, bo sytuacja finansowa ją do tego zmusiła. Szkoda, że wcześniej nie myślała o osobach, które tak mają. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() A jak Ty udowodnisz, że nie zjadłaś czegoś na sklepie? ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Dziwi mnie tak zacięta dyskusja w tym temacie i nazywanie tych, co jedzą złodziejami. No i nie ma to nic wspólnego z ozm ![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-11-05 o 10:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem w jakim wieku masz dziecko/dzieci,ale bywają one nieprzewidywalne-to fakt ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę zawsze z nakarmionym i niegłodnym dzieckiem - co nie oznacza, że akurat mu się nie zachce bułki, batonika, banana, wody, soku itp. - bo akurat ma taką ochotę i kaprys ![]() I ja nie widzę powodu, żeby mu odmawiać - tak samo jak nie widzę powodu, że gdy jestem spragniona - a akurat jestem w sklepie, żeby się napić. Rozumiem też rodziców, którzy nie pozwalają dzieciom pić, jeść w sklepie itp. - każdy robi jak uważa - co mi do tego ![]() Ale nie rozumiem powszechnego oburzenia, że ktoś może inaczej. W każdym razie wątek bardzo ciekawy i wesoły - dowiedziałam się, że jestem niekulturalna i do tego jestem złodziejką ![]()
![]() |
![]() |
#982 |
Konto usunięte
|
Przesadzacie z tym że dziecko musi zjeść w sklepie. Ja jako małe dziecko też nigdy nie jadłam w sklepie. Jak byłam głodna to rodzice mi tłumaczyli że dopiero po zapłaceniu mogę i jakoś nie umarłam z głodu i żyję do tej pory. Po prostu jak przyzwyczailiście dziecko do czegoś, to potem ciężko odzwyczaić. Tak samo z przynoszeniem zabawek do kościoła. Rodzice przyzwyczajają dziecko że w kościele można się bawić, a potem szok że dziecko w kościele jest niegrzeczne i chce się bawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast jak zdarzy się sytuacja, że zgłodnieje, to nie widzę powodu żeby nie dać mu jeść, bo wizażanki tak radzą na forum ![]() Lillilka, LusiaPlotkara, nie chce mi się śledzić dokładnie wątku ale z waszych wypowiedzi wnioskuje że nie macie dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, dziecko nie musi jeść w sklepie, ale może - wg mnie. Nie uważam za potrzebne tłumaczyć mu, że zje później. Za to tłumaczę, że za ten pusty papierek, czy wypitą do połowy butelkę trzeba zapłacić. Tak samo jak uważam, że nie powinno się przynosić zabawek do kościoła - ale za to chodzenie po kościele uważam za dopuszczalne. Natomiast moja znajoma uważa, że dziecko powinno siedzieć w ławce (mówię tutaj o 2-3 letnim dziecku). I nic mi do tego - tak uważa, tak wychowuje.
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2013-11-05 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic mnie tak nie drazni jak ideologia: Moi rodzice tak robili i nic mi sie nie stalo, zyje. Stosowane jest to nagminnie we wszelkiego rodzaju dyskusjach np: A mnie bili i zyje, a mnie karmili glutenem od poczatku i zyje, dostawalem krowie mleko i zyje, wkladali do chodzika i zyje itp itd. Jak kula w plot te porownania, co mnie interesuje, ze Ty nie dostawalas jesc czy pic w sklepie? Jak to sie ma do innych ludzi? I to ma byc argument za tym, zeby wszyscy nagle przestali jesc/pic w sklepie bo Ty przezylas? ......................... .. W erze sliskich kocykow, dzieci chowanych przez 1,5 roku w bagazniku samochodowym, w erze pjanych matek nie widzacych, ze roczne dziecko samo wychodzi z domu, w tej erze ja sie ciesze, ze sa matki,ktore zwracaja uwage na swoje dzieci. Co z tego, ze ktos zje bulke w supermarkecie? Mnie to ani ziebi ani grzeje, wole sto zjedzonych bulek niz strzal w twarz za to, ze dziecko smialo poprosic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem zapychanie dzieci w sklepie jakimiś bułami czy innym jedzeniem "bo chcą" często wynika z tego powodu, że wielu rodziców zwyczajnie nie potrafi powiedzieć dziecku: nie. Bo przecież będzie się darło, a tak przeżuwa tego batona i jest spokój. A dla mnie to jest dobra okazja do nauki małego dziecka, co znaczy słowo "nie" i że czasem trzeba na coś poczekać, a nie zaraz przystępować do konsumpcji, że ładne batonik czy soczek ma opakowanie.
Nie sądzę, żebym się kogoś bezpośrednio czepiała, przedstawiam tylko swój punkt widzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4357337 9]Teraz bedzie mega OT , Twoj post to jeden z tych co mnie rozkladaja na lopatki.
Nic mnie tak nie drazni jak ideologia: Moi rodzice tak robili i nic mi sie nie stalo, zyje. Stosowane jest to nagminnie we wszelkiego rodzaju dyskusjach np: A mnie bili i zyje, a mnie karmili glutenem od poczatku i zyje, dostawalem krowie mleko i zyje, wkladali do chodzika i zyje itp itd. Jak kula w plot te porownania, co mnie interesuje, ze Ty nie dostawalas jesc czy pic w sklepie? Jak to sie ma do innych ludzi? I to ma byc argument za tym, zeby wszyscy nagle przestali jesc/pic w sklepie bo Ty przezylas? ......................... .. W erze sliskich kocykow, dzieci chowanych przez 1,5 roku w bagazniku samochodowym, w erze pjanych matek nie widzacych, ze roczne dziecko samo wychodzi z domu, w tej erze ja sie ciesze, ze sa matki,ktore zwracaja uwage na swoje dzieci. Co z tego, ze ktos zje bulke w supermarkecie? Mnie to ani ziebi ani grzeje, wole sto zjedzonych bulek niz strzal w twarz za to, ze dziecko smialo poprosic.[/QUOTE] ![]()
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.