Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 10:37   #2581
Nika0503
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Cześć.
A powiedz mi - masz umowę o pracę? Możesz sobie normalnie chodzić na umowy kwalifikacyjne?
A czy w CV wpisujesz swoje obecne miejsce pracy? Nie boisz się,że ktoś zadzwoni do Twojej obecnej pracy i poprosi o referencje?

Pytam, bo sama mam pracę, ale zaczęłam rozglądać się za nową. Tylko ja będę miała problem z umawianiem się na rozmowy, bo mam umowę zlecenie. ;/ [COLOR="Silver"]
Mam umowę o pracę. Byłam już na jednej rozmowie, nie boję się chodzić na rozmowy, bo inaczej nie znajdę nic innego... Fakt, że jeszcze jakiś miesiąc temu miałam opory przed wysyłaniem CV, bo przecież jak to tak... zwyczajnie było mi głupio, ale akurat w tej kwestii moje kierownictwo jest dość wyrozumiałe , bo jak sami twierdzą, brak możliwości awansu, rozwoju w naszej firmie.
Czemu masz mieć problem na umowę zlecenie? Ja mam dwa tygodnie wypowiedzenia - Ty możesz z dnia na dzień odejść, moim zdaniem jesteś w dobrej sytuacji.

Ja chyba przechodzę załamanie, już powoli nie daję rady, dzisiaj idę na kilka godzin tylko, w zastępstwie - bo chora jestem i nawet na zwolnienie nie mogę dalej iść bo nie ma kto pracować. Mam dość...
Nika0503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:59   #2582
MOgrama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki aby cię przyjeli.

Przeglądam ogłoszenia. Jest trochę do inwentaryzacji. Na czym to polega, w ogóle warto?
Co tu dużo mówić, liczenie towaru na sklepie. Ja osobiście lubię. Ale pieniędzy z tego nie ma. Dużo zależy od kierownictwa które zajmuje się daną inwentaryzacja i firmy. Często kończy się one o innych godzinach niż wstępnie przewidywano, ale czasem w marketach serwują jakiś dobry posiłek w przerwie

Co do mojego podsumowania ostatniej rozmowy: Telefon wczoraj nie zadzwonił , czyli nie chcą mnie nawet ten przystojny brunet mnie nie przygarnął do pracy.

Muszę nauczyć się nie nastawiać na każdą pracę do której wysyłam ogłoszenie i co chyba istotniejsze nie budzić w sobie takiej nadziei po rozmowach Rodzice do mniej wczoraj 3 razy dzwonili czy się ktoś odzywał w sprawie tej pracy Mogłam siedzieć cicho.
MOgrama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:04   #2583
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika0503 Pokaż wiadomość
Mam umowę o pracę. Byłam już na jednej rozmowie, nie boję się chodzić na rozmowy, bo inaczej nie znajdę nic innego... Fakt, że jeszcze jakiś miesiąc temu miałam opory przed wysyłaniem CV, bo przecież jak to tak... zwyczajnie było mi głupio, ale akurat w tej kwestii moje kierownictwo jest dość wyrozumiałe , bo jak sami twierdzą, brak możliwości awansu, rozwoju w naszej firmie.
Czemu masz mieć problem na umowę zlecenie? Ja mam dwa tygodnie wypowiedzenia - Ty możesz z dnia na dzień odejść, moim zdaniem jesteś w dobrej sytuacji.

Ja chyba przechodzę załamanie, już powoli nie daję rady, dzisiaj idę na kilka godzin tylko, w zastępstwie - bo chora jestem i nawet na zwolnienie nie mogę dalej iść bo nie ma kto pracować. Mam dość...
Właśnie odpowiedziałaś sobie na pytanie. Na umowie zlecenie nie ma zwolnień i nie tylko dlatego, że Ci nie przysługuje, a dlatego że nie każdy by Cię nie wypuścił. A jakby i tak poznał łaskę pana, to pan za okres zwolnienia grosza nie zapłaci. Ot, choćby dlatego.
I okres wypowiedzenia działa w dwie strony. Jeśli ona to i ją mogą zwolnić z dnia na dzień.

Wybaczcie nastrój, pogoda do dupy. Zawsze jak idę na rozmowę musi lać.
Stary 2013-11-05, 12:10   #2584
Nika0503
Zakorzenienie

W sumie tak masz rację, ale przez to , że ja mam np 2 tyg wypowiedzenia, to nie przyjęli mnie do jednej pracy - bo potrzebowali na szybko kogoś, często się z tym spotykam niestety, że potrzebują pracownika " na już" i ja wtedy nie mam szans na taką pracę .
Oczywiście, że ryzyko podejmujemy składając CV w inne miejsca, ale ja tak jak napisałam, jestem w bardzo komfortowej sytuacji, bo mój kierownik w tej kwestii jest wyrozumiały, więc mogę śmiało szukać innej pracy.
Dziś pójdę zanieść CV do jednego miejsca, mam nadzieję, że może tam mi się poszczęści. Koleżanka mnie dzisiaj dobiła, jak opowiadała o swojej pracy, jest nią zachwycona, a ja? Boże , zlituj się, strasznie mi źle... pogoda nie sprzyja, to racja.
Nika0503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:12   #2585
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
To nie bierz pracy do domu. Jeśli zaprotestuje powiedz, że miałaś mieć umowę o pracę. Świnia z tej baby !!
Jaki za przeproszeniem h*j powymyślał śmieciówki? Chętnie dorwałabym go w swoje łapki!
Czasami się zastanawiam kiedy to się zaczęło i kto wpadł na ten super pomysł żeby normalne umowy cywilnoprawne, które mają swój określony cel istnienia, wykorzystywać w ten sposób. Bo to chyba jakoś tak nagle zaczęli trąbić o tych umowach śmieciowych, jeszcze z 10 lat temu tego nie było chyba?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:38   #2586
bordowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny jaki zgodnie z prawem powinien być okres wypowiedzenia na umowie zleceniu?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:46   #2587
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki zgodnie z prawem powinien być okres wypowiedzenia na umowie zleceniu?
W każdej chwili można wypowiedzieć. No chyba, że masz w umowie jakiś okres zapisany (nie ma narzuconego jaki ma być).
Stary 2013-11-05, 13:29   #2588
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki aby cię przyjeli.

Przeglądam ogłoszenia. Jest trochę do inwentaryzacji. Na czym to polega, w ogóle warto?
praca nie wymaga w zasadzie żadnego przygotowania. Siedzisz w sklepie i za pomocą małego skanera liczysz towar. Ja akurat trafiłam na firmę, która uważała, że ja, dziewczyna 1,60m wzrostu, będzie mogła bez problemu ściągnąć zgrzewkę 12 butelek wody z wysokości 2,5m stojąc na skrzynkach od warzyw... oczywiście jak się spytałam, a co będzie jeśli spadnę to odpowiedzieli "bylebyś towaru nie uszkodziła" kolega natomiast trafił na fajną firmę i często jeździł. a stawki są b. różne.

a co do umowy zlecenia czy umowy o dzieło to jest to najzwyklejsze sku*******two, bo pracownik żadnych praw nie ma, a tylko obowiązki.

Edytowane przez BandytkaD
Czas edycji: 2013-11-05 o 13:31
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:01   #2589
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
W październiku przepracowałam etat a dostanę 800zł
Nieźle

Dziś po raz pierwszy było fajnie na szkoleniu. Tym bardziej, że po 4 godzinnym śnie w nocy nie usnęłam im tam na ławce to o czymś świadczy!

Będę miała niedługo wszystko na temat umów, więc może dowiem się czegoś ciekawego
Stary 2013-11-05, 14:11   #2590
MiniMonix
Zakorzenienie

No cóż...Byłam dzisiaj znowu płaszczyć się o pracę. Pół etatu nawet nie dostanę.
Jeden szanowny pan dr powiedział że nawet mam nie zostawiać CV.
Popłakałam się i tyle wszystkiego. Dzisiaj jest dzień ryczenia.
Dzisiaj na noc chyba wyjeżdżamy na zachodniopomorskie za pracą. Nie tak to wszystko miało być

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:07   #2591
201701191353
Konto usunięte

Hejka

Znów mam do nadrobienia kilka stron, ale co tam

Co u Was? Ktoś dostał pracę przez te 2-3 dni?

Ja właśnie zabieram się za przeglądanie ogłoszeń, bo wiem, że jeśli w tej chwili nic nie zrobię, to potem mogę się pożegnać z moimi marzeniami.
Jak pisałam - chciałam iść na zaoczne i pójdę, tzn. przepiszę się po semestrze, po to jest życie, żeby spełniać marzenia, a ja chciałam zaoczne i myślę, że mi się to uda Lepiej późno niż wcale!
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:19   #2592
DsC
Zakorzenienie

fdh
Myślę, że dobrze robisz Super!

Oczy mi się zamykają. Spałam dziś 4 godziny, ale nie chcę teraz spać, bo później nie usnę.
Stary 2013-11-05, 16:23   #2593
201701191353
Konto usunięte

uuu. Przeczytałam - słabo...

u mnie nawet już nie ma ofert dla studentów, co to się dzieje...
bida w kraju, na prawdę, masakra...

DsC - ja Cię rozumiem, ale w tym sensie, że jestem typową sową. Dziś musiałam wstać na uczelnię o 5.30 (żeby dojechać na 8). Do tej pory czuję się"wypluta", ale nie usnę, bo nie umiem spać w południe...znając życie padnę o 20. Nie znoszę wstawać tak rano!!!

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Ah, nawet jak idę ulicą (przypomniało mi się) to wciąż ogłoszenia dla osób niepełnosprawnych - umiarkowanie czy lekko. To mi daje do myślenia, jak pracodawcy idą po kosztach! Nie orientuje się za bardzo, ale wiem, że mają jakieś ulgi czy mniejsze koszty z tyt. tej niepełnosprawności...

Edytowane przez 201701191353
Czas edycji: 2013-11-05 o 16:22
Stary 2013-11-05, 16:41   #2594
DsC
Zakorzenienie

Pewnie też padnę o 20, albo się przestawię i będę siedzieć do 23...
Stary 2013-11-05, 16:46   #2595
doriiska
Zakorzenienie

Pracodawcy najmilej widzą do swojej pracy osoby niepełnosprawne, studentów lub rencistów.

I te umowy śmieciowe - macie rację - pracownik ma zero przywilejów, a same obowiązki.

Mi również marzy się zmiana pracy, a siedzę w swojej firmie od dłuuugiego czasu
Stary 2013-11-05, 16:53   #2596
201701191353
Konto usunięte

Moja kuzynka ma dobre studia, ma znajomości a robi jako sekretarka chyba za 1000zł... środowisko, o ile dobrze kojarzę, takie jak nouvelle, praca sekretarki po znajomości, mimo, że znajomości ma rozległe (ale tylko tyle się dało załatwić)...życie, na prawdę coraz bardziej mnie dobija
Stary 2013-11-05, 17:01   #2597
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Moja kuzynka ma dobre studia, ma znajomości a robi jako sekretarka chyba za 1000zł... środowisko, o ile dobrze kojarzę, takie jak nouvelle, praca sekretarki po znajomości, mimo, że znajomości ma rozległe (ale tylko tyle się dało załatwić)...życie, na prawdę coraz bardziej mnie dobija
A ja u siebie dostrzegam odwrotność - jak ktoś ma gdzieś znajomości, to zaraz super posadka mu przypada... znajoma z pracy, w trakcie studiów lic, po znajomości i to nie jakiejs super, dostała prace przy rozliczeniach jakiejś firmy...
Stary 2013-11-05, 17:11   #2598
201701191353
Konto usunięte

Wiecie co jest najgorsze? Siedzenie komuś na głowie (tj. rodzicom). Widzę i czuję całym ciałem, że oni by już chcieli, żebym się wyprowadziła i jak bym chciała. Widzę, że coraz drożej wszystko kosztuje i widzę, że ciężko im utrzymywać 3 dorosłych dzieci - w dodatku, że ja i brat studiujemy i na to potrzebne są pieniądze...Widzę, jakie rachunki przychodzę i widzę jak się dwoją i troją, żeby spłacić to... Najgorsze - że nie mogę po prostu się wyprowadzić - bo to tak ładnie brzmi na forach ("nie pasuje ci coś - wyprowadź się "), że do tego potrzeba stałej pracy, zwiedzenia mieszkań/stancji w poszukiwaniu najlepszej itp...

Aj, dosyć użalania się!

Tylko wiecie co? podobno jak się czegoś bardzo chce i pragnie to nigdy to się nie zdarza, a jak się odpuści to nagle się spełnia
Ciężko mi tak odpuścić, skoro czuję presję...(czasu)
Stary 2013-11-05, 17:20   #2599
doriiska
Zakorzenienie

Wszystko jest mega drogie - jedzenie, swiatło, gaz, ciągle jakieś podwyżki, a w pracy pensja nie wzrasta. Dlaczego niektórzy mogą pozwolic sobie na wszystko, a drugi przelicza każdą złotówkę?

Miej wylane, a będzie Ci dane
Stary 2013-11-05, 17:22   #2600
201701191353
Konto usunięte

Schodzę w kompka, zaraz będzie gadka, że za dużo prądu ciągnę
Stary 2013-11-05, 17:23   #2601
martuha20
Rozeznanie

ktoś wiec coś o pracy spedytora? bo mam okazjęale nie jestem przekonana

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:29   #2602
DsC
Zakorzenienie

Praca spedytora jest ciężka i bardzo odpowiedzialna, ale na nudę raczej byś nie narzekała. Poza tym można fajnie zarobić.
Stary 2013-11-05, 18:31   #2603
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
A ja u siebie dostrzegam odwrotność - jak ktoś ma gdzieś znajomości, to zaraz super posadka mu przypada... znajoma z pracy, w trakcie studiów lic, po znajomości i to nie jakiejs super, dostała prace przy rozliczeniach jakiejś firmy...
A potem siedzi taki głąb niedouczony i wszystko po nim poprawiaj, bo nic nie umie i nawet nie musi się starac żeby się czegokolwiek nauczyć. A i jeszcze cię będzie poniżać, że jesteś nieudacznikiem, bo nie masz pracy. Na szczęście nie mam takich znajomych, bo bym rozszarpała chyba.
Stary 2013-11-05, 18:53   #2604
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
A potem siedzi taki głąb niedouczony i wszystko po nim poprawiaj, bo nic nie umie i nawet nie musi się starac żeby się czegokolwiek nauczyć. A i jeszcze cię będzie poniżać, że jesteś nieudacznikiem, bo nie masz pracy. Na szczęście nie mam takich znajomych, bo bym rozszarpała chyba.
Myślę , że one też do końca nie czują się dobrze jak popełnią błąd i ktoś musi je poprawiać.
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:01   #2605
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
No cóż...Byłam dzisiaj znowu płaszczyć się o pracę. Pół etatu nawet nie dostanę.
Dzisiaj na noc chyba wyjeżdżamy na zachodniopomorskie za pracą. Nie tak to wszystko miało być

Witaj w klubie. Ja dziś pocałowałam klamkę w 4 miejscach. Wszędzie ta sama gadka: w tym roku nie ma szans, może w połowie przyszłego. Super. Plus dodzwoniłam się do księgarni- już kogoś przyjęli. NOSZ KURCZE!!

Mam dziś doła giganta.
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:20   #2606
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Wszystko jest mega drogie - jedzenie, swiatło, gaz, ciągle jakieś podwyżki, a w pracy pensja nie wzrasta. Dlaczego niektórzy mogą pozwolic sobie na wszystko, a drugi przelicza każdą złotówkę?
rownowaga musi byc zachowana

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Wiecie co jest najgorsze? Siedzenie komuś na głowie (tj. rodzicom). Widzę i czuję całym ciałem, że oni by już chcieli, żebym się wyprowadziła i jak bym chciała. Widzę, że coraz drożej wszystko kosztuje i widzę, że ciężko im utrzymywać 3 dorosłych dzieci - w dodatku, że ja i brat studiujemy i na to potrzebne są pieniądze...Widzę, jakie rachunki przychodzę i widzę jak się dwoją i troją, żeby spłacić to... Najgorsze - że nie mogę po prostu się wyprowadzić - bo to tak ładnie brzmi na forach ("nie pasuje ci coś - wyprowadź się "), że do tego potrzeba stałej pracy, zwiedzenia mieszkań/stancji w poszukiwaniu najlepszej itp...
ja mysle, ze oni widza jaka jest sytuacja na rynku i jakie sa realia mlodych osob na rynku

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
dlatego ja nie chodzilam z cv...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez BandytkaD Pokaż wiadomość

a co do umowy zlecenia czy umowy o dzieło to jest to najzwyklejsze sku*******two, bo pracownik żadnych praw nie ma, a tylko obowiązki.
ja mam umowe zlecenie i.. mam skladki zdrowotne, mam tez urlop. spokojnie moge isc na zwolnienie. albo jechac na wakacje. jedyne co to nieliczy mi sie staz pracy do emerytury, ale to mnie wali bo i tak nie dozyje

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Tusia, ale mam nadzieję, że pretensja nie o to nasze pismo?

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Ok, już doczytałam, że nie. Ale i tak niefajnie.
Nouvelle, pismo stworzylysmy na 5+

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabela_ Pokaż wiadomość
Hej
Uaktualniłam swoje CV, od jutra zaczynam przeglądanie ogłoszeń. Na razie odpowiadam tylko na te z mojej branży, jeżeli do końca roku nic nie znajdę, to wezmę cokolwiek. Nie mogę pozwolić sobie na długie bezrobocie
zacznij od razu slac wszedzie

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
co się stało?

dzięki za życzenia !

byłam dziś na rozmowie, zrobiłam z siebie debila, jak nigdy. miałam wyjść na elokwentną znawczynię szeroko pojętej kultury i sztuki, a wyszło, że nie potrafię języka polskiego i jestem infantylna, a nigdy mi się to nie zdarzyło, nawet, gdy zjadał mnie wielki stres.

ale...zadzwonili 2 h po, że zapraszają do drugiego etapu na jutro. ma to być godzina spędzona w firmie, zaprosili 4 osoby i wybiorą kogoś do końca tyg.
ooo super hihi, oby Ci sie poszczescilo i niech Cie zatrudnia

oj wiesz, ochrzan dostalam ze czegos nie umiem... tylko jak mialam umiec jak to 1 dzien byl wczojra :/

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
Tusia
jest ciężko, ale jesteś zadowolona mimo wszystko,tak? Dobrze rozumiem?Czy to była ironia?
srednio :/

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Pokaż wiadomość
Za 6 dni kończy mi się umowa. Wczoraj dyrektorka poprosiła mnie na rozmowę. Warunki pozostają takie same pomimo tego, że jakiś czas temu obiecywała mi umowę o pracę. Czuję się oszukana Podpiszę tą nieszczęsną umowę, ale ostro biorę się za szukanie czegoś innego. Koniec z zapieprzaniem i pracowaniem w domu. Starałam się, ale to widocznie dla tej parszywej firmy za mało, hah. Już mi w ogóle na tej pracy nie zależy. Mam nadzieję, że szybko coś znajdę i będą mogła wymazać z pamięci tą "super" pracę... Ech, musiałam się wyżalić
jak to mozna nie zasluzyc na umowe o prace o zgrozo!

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

a co do pracy....
o raju!
nie zyje!!
kumam juz jedna z rzeczy, ktorych niekumalam wczoraj. mam do ogarniecia dwie duze konferencje! nie wiem za co sie wziac! ledwo zyje, autentycznie. nie mam w pracy czasu sie podrapac w dupsko!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:22   #2607
nicRu
maszyna, nie człowiek

Szczerze mowiac to tez watpie, ze dozyje emerytury.
Stary 2013-11-05, 19:31   #2608
20160901857
Konto usunięte

Ja myślę, że dożyję, ale i tak jej pewnie nie dostanę.
Stary 2013-11-05, 20:18   #2609
BandytkaD
Rozeznanie

Ostatnio koleżanka była na rozmowie o pracę. Dziewczyna prawie 30 lat, mąż, dziecko, własne mieszkanie (z kredytem do spłacenia), skończone 2 kierunki studiów, chce zmienić pracę, bo teraz ma b. daleko. Przychodzi na rozmowę, a tam czeka na nią dziewczyna 21 lat, spalona solarium, tipsy, mocny makijaż itd. , która okazała się być ... rekruterką! gadka szmatka o studiach, poprzednich pracach itd., no i na koniec rekruterka pyta koleżanki "a dlaczego powinniśmy właśnie panią zatrudnić?". Koleżanka rozjuszona, bo cała rozmowa była nieskładna, rekruterka zadawała dziwne pytania, no ale stwierdziła, że to ostatnie miało sens. Odpowiada na pytanie najlepiej jak potrafi, aż nagle rekruterka mówi "raczej Pani nie zatrudnimy, bo widzę, że Pani mało wie o życiu i ma za małe doświadczenie".
Nie chce tutaj nikogo dyskryminować ze względu na wiek, ale jak dziewczyna, która ma 21 lat może powiedzieć, że ktoś starszy od niej mało wie o życiu? Potem okazało się, ze rekruterka jest córką właścicielki firmy.
Przerażają mnie takie historie.
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:28   #2610
DsC
Zakorzenienie

Chyba się dziewczynie wydaje, że poskradała wszystkie rozumy.

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości