|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
Czemu masz mieć problem na umowę zlecenie? Ja mam dwa tygodnie wypowiedzenia - Ty możesz z dnia na dzień odejść, moim zdaniem jesteś w dobrej sytuacji. Ja chyba przechodzę załamanie, już powoli nie daję rady, dzisiaj idę na kilka godzin tylko, w zastępstwie - bo chora jestem i nawet na zwolnienie nie mogę dalej iść bo nie ma kto pracować. Mam dość...
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mojego podsumowania ostatniej rozmowy: Telefon wczoraj nie zadzwonił , czyli nie chcą mnie Muszę nauczyć się nie nastawiać na każdą pracę do której wysyłam ogłoszenie i co chyba istotniejsze nie budzić w sobie takiej nadziei po rozmowach |
|
|
|
|
#2583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I okres wypowiedzenia działa w dwie strony. Jeśli ona to i ją mogą zwolnić z dnia na dzień. Wybaczcie nastrój, pogoda do dupy. Zawsze jak idę na rozmowę musi lać.
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie tak masz rację, ale przez to , że ja mam np 2 tyg wypowiedzenia, to nie przyjęli mnie do jednej pracy - bo potrzebowali na szybko kogoś, często się z tym spotykam niestety, że potrzebują pracownika " na już" i ja wtedy nie mam szans na taką pracę .
Oczywiście, że ryzyko podejmujemy składając CV w inne miejsca, ale ja tak jak napisałam, jestem w bardzo komfortowej sytuacji, bo mój kierownik w tej kwestii jest wyrozumiały, więc mogę śmiało szukać innej pracy. Dziś pójdę zanieść CV do jednego miejsca, mam nadzieję, że może tam mi się poszczęści. Koleżanka mnie dzisiaj dobiła, jak opowiadała o swojej pracy, jest nią zachwycona, a ja? Boże , zlituj się, strasznie mi źle... pogoda nie sprzyja, to racja.
|
#2585 |
|
Konto usunięte
|
Czasami się zastanawiam kiedy to się zaczęło i kto wpadł na ten super pomysł żeby normalne umowy cywilnoprawne, które mają swój określony cel istnienia, wykorzystywać w ten sposób. Bo to chyba jakoś tak nagle zaczęli trąbić o tych umowach śmieciowych, jeszcze z 10 lat temu tego nie było chyba?
|
|
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaki zgodnie z prawem powinien być okres wypowiedzenia na umowie zleceniu?
|
|
|
|
#2587 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do umowy zlecenia czy umowy o dzieło to jest to najzwyklejsze sku*******two, bo pracownik żadnych praw nie ma, a tylko obowiązki. Edytowane przez BandytkaD Czas edycji: 2013-11-05 o 13:31 |
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Nieźle
![]() Dziś po raz pierwszy było fajnie na szkoleniu. Tym bardziej, że po 4 godzinnym śnie w nocy nie usnęłam im tam na ławce to o czymś świadczy! Będę miała niedługo wszystko na temat umów, więc może dowiem się czegoś ciekawego
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż...Byłam dzisiaj znowu płaszczyć się o pracę. Pół etatu nawet nie dostanę.
Jeden szanowny pan dr powiedział że nawet mam nie zostawiać CV. Popłakałam się i tyle wszystkiego. Dzisiaj jest dzień ryczenia. Dzisiaj na noc chyba wyjeżdżamy na zachodniopomorskie za pracą. Nie tak to wszystko miało być
|
#2591 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
![]() Znów mam do nadrobienia kilka stron, ale co tam ![]() Co u Was? Ktoś dostał pracę przez te 2-3 dni? Ja właśnie zabieram się za przeglądanie ogłoszeń, bo wiem, że jeśli w tej chwili nic nie zrobię, to potem mogę się pożegnać z moimi marzeniami. Jak pisałam - chciałam iść na zaoczne i pójdę, tzn. przepiszę się po semestrze, po to jest życie, żeby spełniać marzenia, a ja chciałam zaoczne i myślę, że mi się to uda Lepiej późno niż wcale!
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
fdh
Myślę, że dobrze robisz Super! Oczy mi się zamykają. Spałam dziś 4 godziny, ale nie chcę teraz spać, bo później nie usnę.
|
#2593 |
|
Konto usunięte
|
uuu. Przeczytałam - słabo...
u mnie nawet już nie ma ofert dla studentów, co to się dzieje... bida w kraju, na prawdę, masakra... DsC - ja Cię rozumiem, ale w tym sensie, że jestem typową sową. Dziś musiałam wstać na uczelnię o 5.30 (żeby dojechać na 8). Do tej pory czuję się"wypluta", ale nie usnę, bo nie umiem spać w południe...znając życie padnę o 20. Nie znoszę wstawać tak rano!!! ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Ah, nawet jak idę ulicą (przypomniało mi się) to wciąż ogłoszenia dla osób niepełnosprawnych - umiarkowanie czy lekko. To mi daje do myślenia, jak pracodawcy idą po kosztach! Nie orientuje się za bardzo, ale wiem, że mają jakieś ulgi czy mniejsze koszty z tyt. tej niepełnosprawności... Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-11-05 o 16:22 |
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie też padnę o 20, albo się przestawię i będę siedzieć do 23...
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Pracodawcy najmilej widzą do swojej pracy osoby niepełnosprawne, studentów lub rencistów.
I te umowy śmieciowe - macie rację - pracownik ma zero przywilejów, a same obowiązki. Mi również marzy się zmiana pracy, a siedzę w swojej firmie od dłuuugiego czasu
|
#2596 |
|
Konto usunięte
|
Moja kuzynka ma dobre studia, ma znajomości a robi jako sekretarka chyba za 1000zł... środowisko, o ile dobrze kojarzę, takie jak nouvelle, praca sekretarki po znajomości, mimo, że znajomości ma rozległe (ale tylko tyle się dało załatwić)...życie, na prawdę coraz bardziej mnie dobija
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2598 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co jest najgorsze? Siedzenie komuś na głowie (tj. rodzicom). Widzę i czuję całym ciałem, że oni by już chcieli, żebym się wyprowadziła i jak bym chciała. Widzę, że coraz drożej wszystko kosztuje i widzę, że ciężko im utrzymywać 3 dorosłych dzieci - w dodatku, że ja i brat studiujemy i na to potrzebne są pieniądze...Widzę, jakie rachunki przychodzę i widzę jak się dwoją i troją, żeby spłacić to... Najgorsze - że nie mogę po prostu się wyprowadzić - bo to tak ładnie brzmi na forach ("nie pasuje ci coś - wyprowadź się
Aj, dosyć użalania się! Tylko wiecie co? podobno jak się czegoś bardzo chce i pragnie to nigdy to się nie zdarza, a jak się odpuści to nagle się spełnia ![]() Ciężko mi tak odpuścić, skoro czuję presję...(czasu) |
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko jest mega drogie - jedzenie, swiatło, gaz, ciągle jakieś podwyżki, a w pracy pensja nie wzrasta. Dlaczego niektórzy mogą pozwolic sobie na wszystko, a drugi przelicza każdą złotówkę?
Miej wylane, a będzie Ci dane
|
#2600 |
|
Konto usunięte
|
![]() Schodzę w kompka, zaraz będzie gadka, że za dużo prądu ciągnę
|
|
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
ktoś wiec coś o pracy spedytora?
bo mam okazję ale nie jestem przekonana
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Praca spedytora jest ciężka i bardzo odpowiedzialna, ale na nudę raczej byś nie narzekała. Poza tym można fajnie zarobić.
|
#2603 |
|
Konto usunięte
|
A potem siedzi taki głąb niedouczony i wszystko po nim poprawiaj, bo nic nie umie i nawet nie musi się starac żeby się czegokolwiek nauczyć. A i jeszcze cię będzie poniżać, że jesteś nieudacznikiem, bo nie masz pracy. Na szczęście nie mam takich znajomych, bo bym rozszarpała chyba.
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj w klubie. Ja dziś pocałowałam klamkę w 4 miejscach. Wszędzie ta sama gadka: w tym roku nie ma szans, może w połowie przyszłego. Super. Plus dodzwoniłam się do księgarni- już kogoś przyjęli. NOSZ KURCZE!! Mam dziś doła giganta. |
|
|
|
|
#2606 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
hihi, oby Ci sie poszczescilo i niech Cie zatrudnia ![]() oj wiesz, ochrzan dostalam ze czegos nie umiem... tylko jak mialam umiec jak to 1 dzien byl wczojra :/ ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- a co do pracy.... o raju! nie zyje!! kumam juz jedna z rzeczy, ktorych niekumalam wczoraj. mam do ogarniecia dwie duze konferencje! nie wiem za co sie wziac! ledwo zyje, autentycznie. nie mam w pracy czasu sie podrapac w dupsko! |
||||||||||
|
|
|
#2607 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Szczerze mowiac to tez watpie, ze dozyje emerytury.
|
#2608 |
|
Konto usunięte
|
Ja myślę, że dożyję, ale i tak jej pewnie nie dostanę.
|
|
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio koleżanka była na rozmowie o pracę. Dziewczyna prawie 30 lat, mąż, dziecko, własne mieszkanie (z kredytem do spłacenia), skończone 2 kierunki studiów, chce zmienić pracę, bo teraz ma b. daleko. Przychodzi na rozmowę, a tam czeka na nią dziewczyna 21 lat, spalona solarium, tipsy, mocny makijaż itd. , która okazała się być ... rekruterką! gadka szmatka o studiach, poprzednich pracach itd., no i na koniec rekruterka pyta koleżanki "a dlaczego powinniśmy właśnie panią zatrudnić?". Koleżanka rozjuszona, bo cała rozmowa była nieskładna, rekruterka zadawała dziwne pytania, no ale stwierdziła, że to ostatnie miało sens. Odpowiada na pytanie najlepiej jak potrafi, aż nagle rekruterka mówi "raczej Pani nie zatrudnimy, bo widzę, że Pani mało wie o życiu i ma za małe doświadczenie".
Nie chce tutaj nikogo dyskryminować ze względu na wiek, ale jak dziewczyna, która ma 21 lat może powiedzieć, że ktoś starszy od niej mało wie o życiu? Potem okazało się, ze rekruterka jest córką właścicielki firmy. Przerażają mnie takie historie. |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się dziewczynie wydaje, że poskradała wszystkie rozumy.
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.

to o czymś świadczy!

Maniaczka Yankee Candle 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)