|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
nattalli ja raz miałam takiego szefa że do tej pory mówię ludziom, jaki to porządny człowiek i że takiego szefa każdemu z ręką na sercu bym polecała. On przede wszystkim wiedział dokładnie na czym polega praca, bo sam zaczynał od zera, więc jak było dużo roboty, to rączek nie żałował i zasuwał na równi z nami. Jemu biznes bardzo dobrze się kręcił, i forsy nam nie żałował, premie były i podwyżki były, ale sądzę że to że klienci byli zadowoleni było częściowo efektem tego że pracownicy naprawdę go szanowali i w kulki nie lecieliśmy, bo głupio skoro szef wczoraj zamówił obiad dla wszystkich itp
Ale i tak zdarzyło się kilka motywów, że ktoś się nie wpasował w ten system i zwyczajnie nie doceniał co miał, i szef też miał kilka przypałów z pracownikami. To nie zależy tylko od szefa, ale też od pracowników.Więc jeśli ta Twoja pracownica ma nierówno pod sufitem, to nic na to nie poradzisz. Sama wiesz najlepiej jak wygląda sytuacja. Jeśli byłaś wobec niej uczciwa, a jej się coś nie podoba, i w nieodpowiedni sposób daje Ci to do zrozumienia, to się nie przejmuj, to ona ma problem, a nie Ty. A to ile inni pracownicy zarabiają to nie jej zafajdany interes. Nie przejmuj się, dzieć nie lubi stresu
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mleka sojowego z biedronki nie polecam, dla mnie śmierdzi ryba. To z sante jest duuuzo lepsze.
Co do wyprawki: my już mamy w zasadzie wszystko (dzisiaj przyjdzie ostatnia partia zamówienia z laktatorem, niania i paroma drobiazgami). Zostaje tylko 1 materacyk i ewentualnie leżaczek/hamak. No i trochę mniejszych ciuszkow, bo większość mam 62, a Mały nie zapowiada sie duży.
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kwadrans temu sięgnęłam po telefon, więc mój upichcony obiad powinien już jechać. Po takiej koszmarnej nocy jaką miałam gotować nie będę, o nie.
Jak już udało mi się drugi raz zasnąć, koło 7 rano, to śniło mi się że siedzę w więzieniu, i patrzę na otwarte drzwi, i nie mogę się przemóc żeby uciec
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie mobilizujemy się nawzajem, dodajemy sobie siły i podpowiadamy ja też skorzystałam z wielu cennych rad na tym wątku
|
|
#2915 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
polecam stronkę stylowi. pl
tam w zakładce kulinaria jest tyle ciekawych i fajnych pomysłów, że się czasem nie umiem oderwać... Co do wyprawki to mamy tylko ubranka i to nie jest jakaś powalająca ilość. Mężulek ma zrobić łóżeczko i w końcu wybrałam model Mam nadzieje, że chociaż to łóżeczko zdąży zrobić. Jak dostanę wypłatę to zabiorę się za allegro - pielęgnacja, pieluszki, coś do szpitala. |
|
|
|
#2917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg niej jest dobre. Tańszą wersję znajdziesz w biedronce (tylko patrz za naturalnym, bo te waniliowe jest bardzo słodkie).Z tym sojowym mlekiem jest tak, że najlepiej wypróbować jak najwięcej firm i wybrać takie, które najlepiej Ci smakuje. Nie zrażaj się po pierwszym opakowaniu, jak dla mnie każda firma smakuje inaczej (niektóre są paskudne ) ale w końcu można dojść do najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dzwoniłam do laboratorium i okazało sie ze mam ALAT podwyższony do 49
Kurcze miała ktoras z was taki wskaznik alt/alat?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wyprawki - mamy już większość rzeczy, część do odbioru w styczniu z hurtowni. Na dokończenie wyprawki czekam aż nam stolarz zrobi szafki, żeby zwolnić miejsce na rzeczy Małej. Coś mi się nie śpieszy... |
|
|
|
|
#2921 | ||
|
Raczkowanie
|
Co za paskudny dzień, leje, spać się chce i jeszcze skurcze na dodatek, więc leżę martywm bykiem. Mała coraz lepiej, jest szansa, że jutro pójdzie do przedszkola, za to znowu psina nam się ciężko pochorowała, ponownie wrzody...
Agoola, nie wiem co Ci powiedzieć, bo Twojemu ojcu to bym wiedziała... Trzymaj się!Józefina, wyrazy współczucia! Cytat:
Cytat:
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
iwantyou99 - ale duży chłopak
Gratulacje Ja mam nadzieję, że dobrze wychowamy naszych synów i będziemy fajnymi teściowymi Mam też w planach wychowywać jednocześnie moich 3 chłopaków: TŻ, Syna i Kota... A jakaś broń zawsze się przyda Jejku.. ale narobiłyście mi smaku na naleśniki ale takie na słodko z serem i owocami.. mniam! Jestem dzisiaj po USG. Mój Synek waży 1750 g i widać już włoski Ile Wasze Maleństwa ważyły ok. 32 tyg?Czy któraś z Was męczy się też z hemoroidami? Ja niestety mam dość siedzący tryb życia, a szczególnie pracy, i te cholerstwa mi teraz żyć nie dają Już nic na nie nie działa a dzisiaj zapisałam się na wizytę do proktologa na 23.12, więc o ile nie urodzę do tego czasu, to wybiorę się ![]() Jak czytam ile mają Wasze szyjki, to aż zazdroszczę Ja mam 2,2, w porywach do 2,4...
|
|
|
|
#2923 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj gulasz wołowy z grzybkami suszonymi (mam nadzieję że wystarczy na 2 dni) a do tego pierwszy raz zrobiłam polentę i kalafior gotowany.
Cytat:
Co do wyprawki to u mnie góra ciuszków, rzeczy do szpitala, trochę akcesoriów. Największe, czyli łóżeczko, wózek, wanienka, zostawiamy na grudzień bo u nas dalej trwa porządkowanie i nie ma gdzie tego trzymać ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Moja córka w 30 tygodniu ważyła niecałe 1700 gram, a teraz nie wiem. |
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia spoko ja mam jeden pokój obecnie przeznaczony na graciarnie więc wszystkie większe rzeczy tam będę trzymać ( nie licząc tego , ze stoją tam 3 tapczany
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z wami, nie było mnie od niedzieli. Tzn nadrabiałam ,ale nic nie pisałam.
W niedziele byliśmy u znajomego, Tż mu coś pomagał z kompem itd potem oglądaliśmy filmy , znajomy zrobił dobre jedzonke, chłopy popili, pograli w rzutki, i mieli frajdę.Pomimo ,że ja prawie cały czas na kanapie to i tak się cieszyłam, wiem ile dla TŻ znaczy ta znajomość tym bardziej ,że ten kolega ma raka mózgu i nie wiadomo ile mu zostało. Wczoraj natomiast, TŻ miał drugą zmianę a ja brak humoru na wszystko i tylko bym spała. Co więc robiłam cały dzień. A dzisiaj ogarniam mieszkanko. Jutro zmieniam swój stan cywilny na mężatka i bardzo się cieszę bo wieczorem przyjadą rodzice No i ogarniam powoli mieszkanko, upiekę jakieś ciasto i leniuchuje. A wczoraj wieczorem zauważyłam pierwsze krople siary na prawym sutku, a rano na obu.Więcej puki co nie cieknie. Kilka kropel tylkobyło i już. No i hit sezonu !!!! Po wielu tygodniach w bólach mamy imię dla pierworodnego !!!!!! ![]() ![]() klask i:![]() Wreszcie podoba się nam obu. W obu krajach wymawiane jest tak samo. W obu krajach można je skracać . I są też dla niego imieniny. ![]() ![]() ![]() ![]() Dzidziuś przestał być oficjalnie bezimiennym . ![]() Co do wyprawki: My mamy tylko i wyłącznie kilka ciuszków które dostaliśmy od siostry. Meble są zamówione i czekamy . Maja być pod koniec listopada. Wczoraj zamówiliśmy kosz Mojżesza. Będzie po niedzieli. Co do reszty rzeczy ciuszki,kosmetyki, wanienka, kołderki, kocyki, stojaczki itd itd będziemy kupować w Polsce w grudniu za 5 tygodni, a wózek kupią i przywiozą nam po narodzinach rodzice z Polski . Iwontyou- twój okruszek jest cudowny. Tak kochany ,że chciałoby się go od razy wziąć i przytulić. I ta bujna czuprynka |
|
|
|
#2928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a zdradzisz jakie to imię?
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my gdy braliśmy cywilny rodzice nie dopisali - teściowie z powodu tego że cywilny nie był zgodny z ich wyobrażeniem małżeństwa a moi rodzice zdecydowali że nie pójdą sami bez swatów bo to w sumie tylko cywilny, więc zostaliśmy sami ze świadkami. Uważam, że z jednej strony chamskie to było zachowanie ale z drugiej strony byliśmy z mężem bardziej na luzie, bo u nas była grubsza afera o ten cywilny, co poniektóre osoby uważały że to nie ślub i czemu nie od razu z kościelnym. A my wtedy bez grosza byliśmy mieszkaliśmy za granicą, zaręczeni byliśmy od dawna i zdecydowaliśmy się na cywilny po pierwsze przez to, że ja nie miałam legalnych papierów w Norwegii ani pozwolenia o prace a mąż miał wtedy, a po drugie nie mieliśmy kasy żeby wywalić na kościelny i 200 gości, no a po trzecie nie byliśmy pewni czy koscielny kiedykolwiek weźmiemy;p los nam spłatał figla bo pół roku po cywilnym kościelny wzięliśmy i też sami byliśmy i nie żałuję
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam fotki brzuchola, strasznie mnie wywalilo !!!! Najwieksza jestem bokiem hehhehehse. Brzuch od kilku dni wyglada jakos inaczej. Zmykam do lekarza trzymajcie kciuki proszeeeeee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2932 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Nettka moj w 32 tygodniu ważył 1600 gramów i to było trochę poniżej średniej.
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za lekarzaa brzuszek fajny ![]() U mnie też najwięcej widać bokiem, wydaje mi się że na wprost to prawie nie widać że mam takiego ogromnego brzuchalka. |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra czas się ruszyć
![]() Jadę pooglądać kanapy, może coś wybiorę
|
#2936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mam wrażenie że skądś Cię kojarzę
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
lolita powodzenia . Mi zależy na zakupie narożnika w tym roku a jak już nam wpadł w oko jeden to są nikłe szanse , że w tym roku nam go zrobią
i cisza
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na obiad ugotowałam dziś duuuży gar ogórkowej niestety w czasie gotowania złapała mnie znowu rwa. Nie mogę coś tego rozchodzić teraz, położenie się na chwilę jeszcze pogorszyło sprawę - dosłownie wyłam jak miałam się podnieść.. a na 17 mam 1 zajęcia w SR i mam już wątpliwości czy iść czy odpuścić skoro to organizacyjne.. Chodzę jak babcia
|
|
|
#2939 | |
|
Rozeznanie
|
A u mnie naleśniki a w środku mascarpone z brzoskwiniami
![]() Cytat:
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-11-05 o 15:23 |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj cały dzien leże i gnije źle mi z tym
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Ale i tak zdarzyło się kilka motywów, że ktoś się nie wpasował w ten system i zwyczajnie nie doceniał co miał, i szef też miał kilka przypałów z pracownikami. To nie zależy tylko od szefa, ale też od pracowników.

) ale w końcu można dojść do najlepszego 

Trzymaj się!

klask i:
28.02.2011:ksiadz :
za lekarza
źle mi z tym