|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: to nie KIT, od dziś jestem FIT!
dieta
I śniadanie jaglanka na mleku z lnem mielonym II śniadanie 3 kanapki z wędliną i pomidorami mandarynka babeczka z kremem ![]() obiad gotowana pierś kurczaka, surówka z buraczków podwieczorek pół podpłomyka razowego mandarynka kolacja serek Bieluch mały kawałek kiełbasy pomidor z cebulka ćwiczenia godzina tańca a6w -13 minut ZCUT Power cardio dzień 2-16 minut pocieszam sie, ze Zuzka byla tak ciezka, ze babeczke spaliłam bankowo
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
tak tak, tylko wysysaja energie
![]() to chodz do mnie pousypiasz. ja potrzebowalam wczoraj ponad 2 godziny wiec nici z cwiczen juz bylo [1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43565572]Akacja a nie lepiej zamienić kolacje na białkową zamiast cukrów w postaci owoców? Bo nie spalisz raczej już tego cukru i Ci się odłoży, a białko można spokojnie wcinać I w ogóle mało białka i węgli złożonych ale ekspertem nie jestem (co ten wizaż robi z ludźmi )[/QUOTE]jak to nie. czlowiek sie tu uczy takich rzeczy. a i wczoraj sobie sciagnelam ta darmowa aplikacje z tym przelicznikiem ile sie stracilo kalorii przez cwiczenia. od dzis zastosuje. |
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam nic do powiedzenia bo moje ekspertki już wszystko powiedziały ![]() ale super masz bingos, ile kosztuje taka przyjemność? ![]() dobrze powiedziane, dzieci są fajne ale niektóre córka mojej cioci jest taka słodziutka, że mogłabym patrzeć na nią godzinami ale jakoś nie mam czasu, żeby tam jedzić ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- a jak się objawia ten zespół jelita? czemu tak słabo do nas wpadasz? brak czasu? ![]() wczoraj w tym samym czasie ja poszłam na fitness a mój TŻ na basen, a to jest obok siebie więc potem na mnie poczekał więc fajnie chyba wzięliśmy się na dietkę na poważnie (po raz enty)
|
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej, ale dzisiaj szaro za oknem :-(
Ja już po jaglanej, teraz piję kawkę. ![]() edyta to fajnie, jak się wspieracie, to większa mobilizacja
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
no ale już padł wczoraj tekst "może zaczniemy od jutra?"
![]() u mnie też szaro i zimno |
|
|
|
#4296 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam, o dietkę i ćwiczenia Was pytam
Ja już dzisiaj po śniadanku: dwie małe kromki chleba wiejskiego, serek wiejski, pomidor, zielona herbata. Kawa z mlekiem II śniadanie : dwie gruszki i jabłko na obiad planuję: brokuła z serem typu feta, polane jogurtem z ziołami, czosnkiem i płatkami migdałowymi. ![]() mam nadzieję, że dzisiaj też się zmobilizuję i pobiegam wieczorem, po wczorajszym wybieganiu czuję się świetnie ! Edyta zespół jelita drażliwego objawia się biegunkami albo zaparciami. Mnie doskwiera to drugie. Jeżeli zjem coś ciężkostrawnego na przykład bigosik, ryż - po jakimiś czasie boli mnie brzuch, wszystko mi się w środku przelewa, a najbardziej ból kumuluje się w lewej części dołu biodrowego, do tego brzuch robi się jak balon ... Oczywiście czasami zjem coś niewskazanego i nic mi nie jest, ale to muszą być porcje na spróbowanie a nie na najedzenie ![]() Będę się starała zaglądać częściej tylko zazwyczaj jest tak, że nie mam czasu odpalić kompa,ot co nie udzielałam się dlatego. Czas to zmienić
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
Akacja93 mam podobnie z jelitami, również częste zaparcia. Mam takie fazy, raz jest okej a raz nie. Niestety trzeba uważać co się je, albo tak jak wspomniałaś chodzić z balonem zamiast brzucha
![]() Co do ćwiczeń, to za mną 40 min cardio z kanału Befit. Dopijam pokrzywę i spadam na zajęcia. Trzymajcie się ładnie
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie czekam az ugotuje mi sie ryz bo glodna jestem jak diabli. dzis ryz z pieczonym cycem i salatka |
|
|
|
|
#4299 |
|
Konto usunięte
|
Akacja dobrze przeczytałam ze na obiad jedynie brokuł z fetą i jogurtem? Ja jadę dzisiaj na imieniny do cioci już się boje o moją jutrzejszą wagę
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też strasznie rzadko łażę do toalety
ale lipa, a da się to leczyć lekami czy tylko dietą? ![]() karcia może uda się nie zjeść dużo ale ja jakbym zobaczyła pyszności to pewnie bym przegrała. się zastanawiam jak mi się udało schudnąć rok temu w zimę, podkreślam w zimę. z kg dużo nie poleciało ale brzuch miałam taki płaski i tyłek mniejszy i w ogóle fajnie wyglądałam a najlepsze jest to, że wcale nie ćwiczyłam. jedynie to co na wf, i ani nie miałam wpadek ani nic ale przyszły wakacje jedne drugie, matura stresy i oo prosze
|
|
|
|
#4301 |
|
Konto usunięte
|
no a zawsze w zimę tyje, tłuszcz ochronny mi się wszędzie zbiera. Jeszcze teraz przed maturą nie mam czasu na nic i jadlabym wszystko w pośpiechu co pod ręką
![]() a co do toalety to też nie za często ją odwiedzam
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja z reguły też, bo zimno, nie chce się chodzić pieszo, najchętniej cały czas by się leżało i jadło
oczywiście popijało gorącą czekoladą z bitą śmietaną. a wtedy jakoś mi poszło bo to była moja pierwsza przygoda z odchudzaniem i może dlatego, bo podobno im częściej człowiek zaczyna tym jest coraz trudniej
|
|
|
|
#4303 |
|
Konto usunięte
|
boże to chyba moje podejście do diety nr 8923486376 . Próbowałam chyba z 20 diet z czego wszystkie były do
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
próbowałaś jakiś konkretnych? bo ja w sumie tylko mniej i zdrowiej.
numer podejścia mam podobny, i co gorsza to wszystko w tym roku. ale nie poddam się |
|
|
|
#4305 |
|
Zadomowienie
|
[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43576622]boże to chyba moje podejście do diety nr 8923486376 . Próbowałam chyba z 20 diet z czego wszystkie były do
20 rodzajow diet??ja tam w zadna nie wierze po prostu zdrowo jesc i nie mikroskopijene porcje jak niektore panie oczywiscie tez nie przesadzajac![]() hej dziewczeta jakos ostanio malo pisze cwiczyc mi sie nie chce chociaz ten dojazd do pracy mam rowerem![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- [1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43576463]no a zawsze w zimę tyje, tłuszcz ochronny mi się wszędzie zbiera. Jeszcze teraz przed maturą nie mam czasu na nic i jadlabym wszystko w pośpiechu co pod ręką ![]() a co do toalety to też nie za często ją odwiedzam [/QUOTE]oj a ja chyba za czesto
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
też bym wolała mieć szybszą przemianę :P
|
|
|
|
#4307 |
|
Konto usunięte
|
ja bym chciała mieć chociaż normalną przemianę
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
opowiadaj jakie diety próbowałaś i czemu były do
|
|
|
|
#4309 |
|
Konto usunięte
|
nie pamiętam wszystkich dukana ale tylko początek, South beach (całkiem niezła) co tam jeszcze warzywno-owocową (oczyszczająca) teraz na szybko sobie nie przypomnę ale później jeszcze dopiszę
|
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
karcia nie ma co patrzec na te diety, bo wiekszosc jest wyniszczajaca dla organizmu. trzeba zdrowo jesc i cwiczyc. czasami trzeba poczekac na efekty. pamietaj im szyciej schudniesz tym szybciej te kilogramy wroca
|
|
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam ente podejście do diety mż wr. W zeszłym roku przez 6 tyg byłam na diecie warzywno-owocowej. To chyba jedna z miarę sensownych diet tak mi sie wydaję. Fajnie z brzuszka zgubiłam, ale to było tuż przed wakacjami, a jak wyjechałam i sobie folgowałam to niestety wróciłam do starej wagi.
W zimie też zawsze tyję, bo włącza mi się tryb odkurzacza, myślę tylko co by tu zjeść. Dlatego boję się tej zimy, będę musiała się strasznie pilnować. Zobaczymy jak wyjdzie. ![]() Dzisiaj jak na razie było dietetycznie
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
tylko owoce i warzywa na tej diecie? nie dałabym rady bez jogurtów
![]() no ja też drugi dzień udany, właśnie wcinam wiejski
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No super, ale boli dziś Rano jeszcze było w miarę, później zaczęłam bardziej odczuwać zakwasy, ale ogólnie da się jako tako funkcjonować ![]() Stówkę miesięcznie (wejścia nielimitowane) U mnie cały dzień pada, okropna pogoda, a przez to i samopoczucie średnie ![]() [1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43574826] Ja jadę dzisiaj na imieniny do cioci już się boje o moją jutrzejszą wagę[/QUOTE]Może dasz radę spróbować tylko trochę i grzecznie odmówić reszty jedzenia. [1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43576622]boże to chyba moje podejście do diety nr 8923486376 . Próbowałam chyba z 20 diet z czego wszystkie były do Miałam napisać to samo, co już napisała windowS, to cały klucz do sukcesu: Cytat:
I: omlet z pieczarkami, cebulką i ogórkiem kons, kapucha kiszona (własnej roboty) II: bieluch z ziołami, kilka orzechów III: 2 naleśniki ze szpinakiem i serem typu feta IV: ok pół woreczka kaszy jaglanej+ trochę gotowanego mięsa z kurczaka trening V: pół puszki tuńczyka po meksykansku+pół wieśniaka, surówka z kapusty + dużo wody, pokrzywa i zielona |
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
mniam mniam mniam
![]() a ile tam czasu Ci poświęcają? fajnie masz ja mam jutro siłownie, też daje z siebie wszystko bo 5 chce mieć |
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja mysle ze odchudzanie czy tam tez zmiana nawykow jedzeniowych siedzi w naszej glowie ,jak tam sobie poukladamy to mamy wieksza motywacje przynajmniej u mnie tak jest
![]() ja dzis 5 dzien bez slodyczy!najwiecej bylo ich 9 ale ide ambitnie i chcialabym wytrzymac do swiat mam nadzieje ze sie uda ![]() dalam sobie na pulpit motywujaca tapete zeby ich nie jesc zreszta to moje niejedzenie ich wiaze sie ze zdrowiem nie chodzi tu o wyglad !wiec mam nadzieje ze bedzie ok... zeby nie bylo to byly pokusy ,pyszne ciasta kremowe w pracy czy tez wielka micha ciastek ktore mam w domu od niedzieli ![]() poza tym staram sie jesc zdrowo ![]() ide pod prysznic nasmaruje sie specyfikami a potem bede sie relaskowac przy muzyce ![]() pozdrowionka.walczcie i nie poddawajacie sie |
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
haha ja też zawsze wącham jak nie mogę jeść
dobra motywacja - zdrowie. ja też mam nadzieję, że mi się cera poprawi ![]() i póki co nawet mnie nie ciągnie, pije dużo zielonej herbaty i to mi pomaga. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- kasik a to coś poważnego? |
|
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), każdy jest prowadzony przez instruktora. Samodzielnie to sobie idę na bieżnię, rower czy steper w dni nietreningowe. Cytat:
uda się na pewno |
||
|
|
|
#4318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszelkie warzywa, chleb ograniczony do dwóch kromek dziennie, zero kawy, a z owoców zalecane tylko jabłka, grejfruty i cytryna.(to a propo tej oczyszczającej fazy 6-cio tygodniowej)bingosik i kasikkk za udany dzień dietetyczny.Mi też się udało, jeszcze tylko zielona herbatka, kąpiel i do łóżka.
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43574826]
Akacja dobrze przeczytałam ze na obiad jedynie brokuł z fetą i jogurtem? Ja jadę dzisiaj na imieniny do cioci już się boje o moją jutrzejszą wagę[/QUOTE]dorzuciłam szyję z indyka z zupy - pycha ![]() edyta - nie ma co się faszerować lekami, po prostu trzeba skupić się na diecie lekkostrawnej, bogatej w błonnik. Na początku brałam leki, bo bywało, że jadłam codziennie normalnie a do toalety raz w tygodniu chodziłam - ból nie z tej ziemi.. dlatego cieszę się, że już jest znacznie lepiej Co do diet typu dukana etc. etc., uważam że mijają się z jakimkolwiek celem. Dieta to odpowiednie nawyki żywieniowe, które zmieniamy nie na tydzień, miesiąc, ale na CAŁE ŻYCIE - takie moje zdanie ![]() Melduję dzisiaj: bieg 7 kilometrów )cardio ze skakanką i ciężarkami (fitappy) brzuszki melki abs małe rozciąganko ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- a i dla każdej z Was dziewczyny!
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

I w ogóle mało białka i węgli złożonych ale ekspertem nie jestem (co ten wizaż robi z ludźmi
)[/QUOTE]

ale przyszły wakacje jedne drugie, matura stresy i oo prosze

oczywiście popijało gorącą czekoladą z bitą śmietaną. a wtedy jakoś mi poszło bo to była moja pierwsza przygoda z odchudzaniem i może dlatego, bo podobno im częściej człowiek zaczyna tym jest coraz trudniej

Rano jeszcze było w miarę, później zaczęłam bardziej odczuwać zakwasy, ale ogólnie da się jako tako funkcjonować